התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: לבשל עם בירה: צמד מרינדות



opl
14-10-14, 08:00
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3428-%D7%9C%D7%91%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%A6%D7%9E%D7%93-%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%95%D7% AA

revi3
14-10-14, 10:19
זה טובבבבב

גיל אסרף
14-10-14, 12:23
נשמע מעולה.
לגבי עניין הסטייק. אני מסכים עם המסורת שסטייק לא מטבלים, אבל!
יש נתחי בשר אדום אחרים (מלבד אנטריקוט, סינטה ופילה)
שמרינדת בירה תעשה להם פלאים.
נתחים של צוואר בקר משופדים למשל.
קוביות צ׳אך משופדות ועוד נתחים רזים יחסית ..

תודה רבה על המתכונים.

דרור ברלי
14-10-14, 13:20
כתוב טוב, נראה מעולה ועושה חשק.... סחטיין. תמשיך!

opl
14-10-14, 16:31
יהיה המשך והוא כולל
beer can chicken
פוייקה
ופינת נוסטלגייה מהילדות

Bernard
14-10-14, 16:42
נו, מה יהיה?
די כבר עם העופות - עוף זה ציפור. זה לא בשר!!

opl
14-10-14, 16:54
ובגלל זה כל כתבה מכילה גם בקר וגם ציפור, מה רצית? מתכון לכבש נמוך?

Bernard
14-10-14, 17:28
לא.
רק בשר:).

boaz avrahami
14-10-14, 17:51
מה זה הכדורים האדומים על השיפוד ומה הקשר שלהם למנגל? [emoji12]

Bernard
14-10-14, 18:01
הו.
סופסוף מישהו מבין אותי.. ודווקא בועז:rolleyes:

shachar
14-10-14, 18:04
מה זה הכדורים האדומים על השיפוד ומה הקשר שלהם למנגל? [emoji12]

זה ספייסרים בין החתיכות. יש בירוק באדום ואפילו עם פסים..
יש אפילו ספייסר אליפטי למי שרוצה מרווח גבוה יותר.
מנסיון הם לא עמידים מעבר לשימוש חד פעמי.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

גיל אסרף
14-10-14, 18:06
[emoji106]

Bernard
14-10-14, 18:15
האמת.
נראה נהדר.
מחר ננסה עם איזו חתיכת בשר - אתם פשוט לא קולטים איזה בשר יש פה... פשוט לקנא.
אני קונה פה את הבשר הכי יקר (PRIME. בערך 1/2-1/3 מחיר מהארץ) אבל הוא מיושן לפחות 3 שבועות ו... פשוט תענוג..

- - - Updated - - -

מדי פעם אני שולח, בוואטס-אפ, תמונות לחברים בארץ (איך, איך אחי היה נהנה פה.. גם ה-4X4 וגם הבשר .. ).
אני אנסה להעלות פה...

opl
14-10-14, 19:30
יא אללה איזה מסוקסים אתם... שחס וחלילה לא תיגע בכם עגבניה :-)

boaz avrahami
14-10-14, 19:31
לא, זה לא העניין...
עגבניה זה לא בריא.
מצא הורמונים וריסוסים

איל מ
15-10-14, 08:09
אני יודע שהכל בבדיחות הדעת אבל:
בתור מי שגידל גם בשר וגם עגבניות (ולא בגינה אלא בקנה מידה תעשייתי):
א. אמנם עגבניות מרססים אבל בד"כ בחומרים פחות "קשים" מגידולים אחרים (כמו תירס או צמחי תבלין למשל).
ב. הורמונים דווקא יש פחות בחומרי ריסוס לעגבניות. לעומת זאת, כשאתה אוכל עוף (יודע.. זה לא בשר) אתה אוכל המון הורמונים, המון אנטיביוטיקה וקצת סלמונלה (בכל עוף שגודל בלול תעשייתי ולא אצל רכס).

אחרי שכל זאת נאמר, שכל אחד יחליט אם הוא רוצה לחיות חיי מסכנות על טהרת חסה שגידל במו ידיו בגינה או להדחיק את כל מה שקשור בתעשיית המזון.
אישית, אותי לימדו שלא משחקים עם האוכל אלא נהנים ממנו ;).

- - - Updated - - -

נ.ב.
ירקות אורגניים זה בלוף. בהרבה חומרים המותרים לשימוש בהדברה אורגנית יש את אותם חומרים פעילים כמו בחומר הסטנדרטי, רק שהם ממקור "טבעי". מי שרוצה ירקות נקיים, חייב לגדל אותם בעצמו.

ד ו ר ו ן
15-10-14, 10:26
עוף זה לא בשר, אבל..
שוקיים עם במרינדה של חרדל, דבש, שום ובירה (עד היום השתמשנו בלאגר- גולדסטאר), שעה~ בפוייקה ואנשים מנגבים את הסיר מבפנים.

tzagi
17-10-14, 06:56
ברנרד, בשר יפה? מאיפה?
אם מהסופר המקומי אז הכול מגיע קפוא ומופשר (רוב הבשר מגיע מטקסס ואוקלהומה)
יש לך כרטיס קוסטקו? אם לא שווה להרשם. יש להם בשר טרי.

Bernard
17-10-14, 13:29
בוקר...
בגלל בגמד הזה שלי (כיתה י"א), שלקח על עצמו שעת "אפס", אני משכים כל יום בחמש ועשרה...:(

ג'ו.

קפוא?! אני?! כשיש כ"כ הרבה אופציות? - אמריקה!!!

כרטיס קוסטקו יש לי כבר איזה 15 שנים... כל החברים נהנים ממנו מאז שיש :cool:.
אחלה בשר יש שם - את הבשר שלהם (בד"כ) אני מיישן לבד, במקרר בגראג'.. כמה פעמים אחרי ביקורים בארה"ב, לפני שעברנו לפה (זמנית!), אפילו הבאתי איתי לארץ כמה גושים - טרי. מקורר. לא קפוא - אל תשאלו איך..:)

אבל בד"כ אני "מקצר הליכים" (ומרחק, השניים הבאים קרובים יותר - חמש דקות מהבית) וקונה בשר מיושן מ- whole foods market (http://www.wholefoodsmarket.com/store-departments) ולאחרונה פתחו אפילו קרוב יותר את Rastelli (http://www.rastellimarket.com/) ששם הבשר אפילו טוב יותר...
בשניהם הבשר טרי ואורגני ו-PRIME, בדירוג ה-USDA - הכל פה מסודר.. תענוג. לבשר יש 4 דרגות איכות ואתה לא צריך לנחש מה יצא לך. וברור שלוקח לי איזה 1/2 שעה לבבלבל להם את המוח ולבחור את הטוב ביותר מה-PRIME שיש ("אפשר לראות את החתיכה ההיא" ו-"אולי אפשר לחתוך גוש גדול יותר מזה" ו-"תגיד, נראה לך שהחתיכה ההיא מאחור (מקרר יישון עם דפנות זכוכית), כבר מוכנה?" וכו')

אני אעלה תמונות מאוחר יותר - לא כדי לדרוך על יבלות חלילה אלא כדי שתראו מה אנחנו מפסידים בארץ..

opl
19-10-14, 08:45
"מאוחר יותר" כבר היה

Bernard
20-10-14, 14:50
מצטער.
"צרות של עשירים" - היינו צריכים לקפוץ למנהטן לכמה ימים. לא לקחתי את המחשב..

טוב.
זה הבשר מהחנות שג'ו הזכיר - COSTCO.
למי שלא מכיר, זו רשת חנויות ענק, שמוכרים בה מוצרים באריזות "משפחתיות", במחירים זולים יחסית.
יש שם הכל, ממוצרי חשמל גדולים ועד לחם פרוס.
הבשר שם זול יחסית - טרי ומפורק במקום.
הנתח הזה הוא RIBEYE - אנטריקוט עם עצם ועולה קצת פחות מ-$8 לחצי קג'.
הוא מדורג כ- USDA CHOICE, הדרגה השלישית בדירוג ה-USDA (משרד החקלאות האמריקאי) - אחד פחות מה-PRIME, שהוא הגבוה ביותר.
בתמונות זה נתח של בערך 5 קג' שיישנתי (שלם, לפני החיתוך) במקרר במשך 3.5 שבועות - ניתן לראות את החלקים היבשים (שנחתכו) ואת הבדלי הצבע מהחלק החיצוני לפנימי של הנתח.
כמו שאפשר לראות אין נזילות של... "נוזלים" - הבשר נקרע ממש ביד והיה רך ו.. טעים.
92113921179211692115

אלה תמונות (מתנצל על האיכות.. מיהרתי ואלה תמונות שמיועדות היו לוואטס-אפ) מהסופר-מרקט האיכותי שנפתח ליד הבית.
כל הבשר טרי ומה שנקרא GRASS FED, ללא הורמונים ועוד כל מיני קישקושים שתפסו פה תנופה בזמן האחרון... יענו פרות בריאות, חופשיות ומאושרות..
אם זה מה שמוציא בשר כזה טוב, זה גם עושה אותי מאושר..

בכל מקרה.
רוב הבשר פה מדורג כ-PRIME ומחירו בערך פי 2-2.5 ממחירו בקוסטקו (מדירוג CHOICE).
הוא גם יקר יותר, בערך פי 4-5 מבשר בסופרמרקטים "רגילים" (רק כדי לקבל רושם של מחירי הבשר בארה"ב).
הבשר בשקיות גם הוא טרי ונארז במקום אבל "נחשב פחות".
מאחור ניתן לראות את מקרר היישון.
ניתן לבקש (ולקבל) כל חלק שרוצים בכל העדפת חיתוך בהזמנה מראש של ... 5 דקות (והם עוד מתנצלים שאתה צריך לחכות..).
במרחק של 5 דקות מהסופר הזה, יש סופר איכותי נוסף (ואם נוסעים עוד 10-15 דקות יש עוד כמה וכמה) עם מחלקת בשר דומה (אורגני..) ומחירים דומים - מבחר אינסופי.


921249212392122921209211992118

מאז שפתחו את הסופר בתמונות, הפסקתי עם ההתחכמויות של יישון הבשר בבית - שעה לפני "הארוחה/חגיגה", קופצים לסופר וקונים בשר מעולה ומייושן ותמיד יש "במלאי"...
אחד הדברים שהכי הרבה יהיה קשה להתרגל אליהם, כשנחזור לארץ הקודש...:(

- - - Updated - - -

לא יודע למה התמונות לא מופיעות בגוף הדברים - אם מישהו יכול להסביר לי מה לעשות/לא עשיתי נכון... יבורך:rolleyes:

המשוטט
20-10-14, 17:25
:eek::mad::mad::banghead:

די להתעללות .........לגרש אותו לאלתר מהארץ ......


אה הוא לא בארץ ......;)


אוף אני רעב...
sent from TIZ EL NABI

Bernard
20-10-14, 17:52
כבר עכשיו, כמעט שנתיים לפני החזרה, אני כבר מתעצב...
אחרי שמתרגלים לבשר פה... איזו עצבות...

והליצנים האלה נותנים את המילקי והפסקזמן בתור דוגמא לזה שדופקים אותנו...
תראו את הבשר.. איך צריך להיות..

shachar
31-10-14, 11:10
ונניח בסוף נובמבר אני מזדמן ליד סטקיה בניו יורק וקר בחוץ.
http://peterluger.com
האם כדאי להזמין מקום?

Bernard
31-10-14, 12:16
כדאי... ועוד איך.
ללא שום ספק (וללא תחרות), הסטקים הטובים ביותר שאכלתי.. אי פעם.
ואני אכלתי הרבה.

המחירים יקרים (אבל לא הרבה יותר או באופן חריג מסטקיות יוקרה אחרות), השירות ענייני ולא מתחנחן - על גבול הגס (אם תזמין WELL DONE, המלצר יגיד, בזילזול מופגן WE DO NOT DO WELL DONE או שסתם יזרוק אותך משם..), הלחם שמגישים לשולחן מיד טעים ומפתה למלא את הבטן, התוספות יקרות ו.. די מיותרות והתפריט מיותר גם כן - להזמין את הפורטר-האוס ולא שום נתח אחר - אלופי.
בכל מקרה, גם אם אוכלים לבד, להזמין את הנתח שמומלץ לשניים, שאחרת הסטיק דק (לטעמי).

אם לא אוכלים בצהריים (עד חמש-שש) צריך להזמין מקום כמה ימים מראש ועם מדובר בסופ"ש צריך אפילו שבועיים מראש..

בקיצור.
שווה כל גרוש וכל מאמץ.

אה.
כמעט שכחתי - רק מזומן.
לא מקבלים כרטיסי אשראי ולא נעליים - רק מזומן.

Bernard
31-10-14, 12:29
http://www.youtube.com/watch?v=hd5-DbgDe0o

http://www.youtube.com/watch?v=wbEJ4E9iVK0

ותאמין לי, אין לי מניות שם... וחבל.

shachar
31-10-14, 13:53
גם אני בעד לזרוק ממסעדה מי שמבקש well done

אדווח בתחילת דצמבר...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Bernard
31-10-14, 14:11
מיהרתי קודם ושכחתי לציין.

הם נותנים שם, בסוף הארוחה, מטבעת שוקולד מצופי זהב.. ענקיים.
הגמדים מתים על זה - תבקש כמה.

ד"א.
בסירטו השני הדביל ההוא מתלונן על המחיר - $40+ זה מחיר רגיל בהחלט לסטייק ליחיד במסעדות יוקרה. המנה שהוא הזמין (ולקח הביתה.. עוד גולם, לחמם סטייק) היא לשניים..

ודבר אחרון.
אכלתי שם חמש או שש (או יותר..) פעמים - פשוט מעולה..
אני קורה לזה "מסעדה של פעם בניו יורק" - בכל פעם שאתה/ם בניו יורק, חייבים ללכת לשם.. לפחות פעם אחת.

ודבר אחרון (מבטיח).
הרוטב המבעבע/רותח שם בצלחת (כל הצלחת לוהטת) הוא... חמאה.
לידיעת שומרי הכשרות..
באחת הפעמים חבר "שומר" ביקש בלי חמאה והמלצר (סלאבי מזדקן, עם מבטע איום ומאיים) אמר לו בטון מאוכזב "aha..so you want it dry.. "

-->