PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלת דינמו

זיף
14-10-14, 21:35
שלום
במסגרת פרויקט שאני בונה, אני משתמש בדינמו של רכב ישן (חיפושית לדעתי). הדינמו משופץ ובסבירות גבוהה תקין.
את הדינמו אמורים לסובב ביד דרך תמסורת, שאותה אני עוד צריך לבנות.
היום כאשר בדקתי אותו עם אוומטר הוא נתן לי 1.5 וולט בלבד כשסובבתי אותו עם מקדחה חשמלית, בסל"ד שלעניות דעתי כבר מספיק גבוה כדי לייצר מתח. חיברתי מינוס לבורג בגוף שלו ואת הפלוס לשני הברגים שיוצאים מדופן הגליל (אחד מסומן ב+). בתמונה מחוברות אליהם נעלי הכבל הכחולות.
91907
מן הסתם (וגם ע"פ הצורך שלי) הוא אמור לתת 12V, לא 1.5
השאלות-
האם אני מחבר נכון? יש קונץ אחר?
האם הוא צריך לעבוד מול התנגדות כלשהיא כדי לייצר מתח? האם חסר לי רכיב כלשהוא למערכת?
עוד משהו לבדוק?
תודה
זיו

boaz avrahami
15-10-14, 00:47
חיפושית בשנים המוקדמות לא היתה בכלל 6 וולט?

למה אתה מניח ששני ההדקים הם פלוס ולא אחד פלוס והשני מינוס?
אם אני בוחן תמונות מהרשת של דינמו של חיפושית אני רואה בורג אחד לפלוס והשני למינוס.

http://img.tapatalk.com/d/14/10/15/ruju4yty.jpg

זיף
15-10-14, 00:55
חיפושית בשנים המוקדמות לא היתה בכלל 6 וולט?

למה אתה מניח ששני ההדקים הם פלוס ולא אחד פלוס והשני מינוס?

נבדק.
התייעצתי עם אדם שעוסק בתחום ונאמר לי שככה יש לחבר. בכל מקרה בדקתי עם האוומטר כבר את כל האפשרויות.

boaz avrahami
15-10-14, 01:03
אולי זה יעזור ( להבין שחיברת נכון)

http://img.tapatalk.com/d/14/10/15/5urezeme.jpg

asafk
15-10-14, 02:32
לגבי גנרטור (דינמו) של חיפושית-
שני החיבורים על גוף הגנרטור (דינמו) הם אחד ליציאת המתח והשני לנורת האזהרה דרך הווסת.
על מנת לבדוק אותו ללא עומס חבר את ה DF (החוט של המנורה) למינוס (לבורג המינוס על גוף הדינמו) ואז תבדוק את המתח בין D+ לבין המינוס.

בכל מקרה - בדיקה כזו ללא עומס עושים לזמן קצר מאוד כדי למנוע נזק. אם תסובב את הדינמו ליותר מכמה שניות ללא עומס, הסלילים שלו יסבלו מעומס יתר.
בדיקה אמיתית היא עם עומס (נגדי הספק) או לחילופין עם ווסת. (מחברים את המד מתח ל B+ של הווסת ולמינוס המשותף לווסת ולדינמו)

אסף.

זיף
15-10-14, 23:03
תודה.
הקיצור- אסף אם אני מבין נכון בלי ווסת אין לי מה להתעסק עם זה בכלל...
וכאן השאלה- ווסת כזה זה משהו שמסובך להשיג? או האם יש אפשרות לבנות מעגל כלשהו (שלהבנתי אמור לספק עומס לדינמו) כדי שיעבוד כמו שצריך?

asafk
16-10-14, 00:31
תשיג ווסת מאותו מקום שהשגת את הדינמו.
יש להשיג חדשים ומשומשים. זה מה שטוב בחיפושית.. כל החלקים זמינים.

אסף.

tzagi
16-10-14, 06:26
אתה בונה WIND MILL?

יונימוג אדום
16-10-14, 09:53
יש לי וסת חדש לדינאמו נדמה לי 30A .
צור קשר עוד יומיים ( אני בחו"ל .

אילן - 050-5249686

זיף
16-10-14, 21:26
אתה בונה WIND MILL?

לא ממש. יותר בכיוון של "HAND MILL" . מעין משחק, שיש בו מנגנון פשוט עם רצועה שאמור להפעיל את הדינמו.

-->