צפייה בגרסה מלאה : מחפש מידות של כונסים על כנפיים של דיפנדר
שלום לכולם,
ראיתי ברשת שנמכרים כונסים לכנפיים של דיפנדר לפינוי אוויר חם מהמנוע .
מתכנן להשתמש בהם להתקנה על מכסה מנוע של טרופר בנזין (להוצאת אוויר,
כלומר פתחים כנגד כיוון הנסיעה)
למי שיש בדיפנדר כונסים אלו או כונסים בצורת דפיוזר על הכנפיים,
אשמח אם יציין מידות כלליות (אורך, רוחב וגובה מכסמליים).
91971
תודה מראש
רענן
עפ"י יוסף1 מג'יפטריפ המידות :
אורך - 23 סמ'
רוחב - 16 סמ'
גובה - 10 סמ'
על פניו לא נראה שיש בעיה להתקין למעט זה שעם השיפוע של מכסה המנוע וזוית הפתחים של מפני האוויר,
הפתחים יהיו עוד מוטים לאחור ויחדירו יותר גשם.
אפשר אולי לשכלל אותם עם תוספת פחית עם ציר קפיצי עליון כך שרק כשתופעל הוונטה האוויר ידחף הפחית והפתחים יפתחו.
מחכה לתגובות.
אם אין הסתיגות קרדינלית, אני מזמין ! מכסימום אהיה שפן הנסיון ... http://forum.isuzuisrael.co.il/images/smilies/icon_lol.gif
רענן
חשבת על המשמעות של האויר הזה על השמשה? החום לא יזיק לאיזה ציפוי? אדים? אני סתם זורק לאויר....
חשבת על המשמעות של האויר הזה על השמשה? החום לא יזיק לאיזה ציפוי? אדים? אני סתם זורק לאויר....
יהיה לפחות 15 סמ' מרחק .
לא צופה עם זה בעיה .
רענן
נסה להוציא את האוויר החם לכיוון מטה. זה יעיל יותר, נכון יותר, וכך זה אמור להיות.
אבל כיוון שברור לי שזה לא יקרה, אז לכל הפחות תשתמש בפתח שמושך אוויר ולא רק מוציא זרימה אקראית. אני חושב שהנכון ביותר יהיה כזה:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=naca+duct&_from=R40|R40|R40|R40&_jsoff=1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=naca+duct&_sacat=0
(ואפשר גם לייצר לבד, יש לצורך זה שרטוט מידות עיקריות שהוא פרמטרי)
בתכנון נכון, זה הדבר היעיל ביותר שיש - גם מושך אוויר החוצה וגם לא יוצר גרר מיותר.
אסף.
אסף,
למה למטה ???
בנסיעה אכן האוויר נשאב (בגלל התת לחץ) מתחת ואנחנו דיי מפריעים לזרימה עם המגנים . אבל,
בעצירה או זחילה האוויר החם עולה ונחסם ע"י מכסה המנוע .
בעמידה ממושכת לאחר מאמץ חום המנוע מטפס מעט לכיוון ה 3/4 , עם פתיחת מכסה מנוע החום צונח לנורמל .
הערה - מערכת הקירור שלי משודרגת ותקינה לחלוטין !
אני חושב שבנסיעה זרימת האוויר על מכסה המנוע והשמשה תייצר תת לחץ ושאיבה מהפתחים כשהם מופנים לכיוון השמשה.
זה בונוס שלא זקוקים לו . פינוי החום נדרש בזחילה או עמידה.
הדבר היחיד שמטריד אותי זה חדירת גשם ! למרות שמכיוון שהראשים בצדדים, לא ינזל מים (אם בכלל) על הכויילים.
ייתכן שבנסיעה מאותה סיבה של שאיבה בכלל לא תהיה חדירה . אולי גם בעמידה הפעלת הוונטה תמנע חדירת מים.
רענן
בבסיס החלון יש לחץ גבוה, לא תת לחץ.
זאת אחת הסיבות למיקום תריסי האויר.
מוציאים את האוויר מלמטה גם בתכנון המקורי של המכונית. זה כמובן מושג על ידי תכנון הזרימה שאנחנו מקלקלים עם המיגון. החשיבות היא זרימת אוויר רצופה לאורך המנוע והגיר.
אם הוא יוצא מלמטה הוא נכנס מפתחי הכניסה, מתחמם בחטיבת המצננים, ממשיך לזרום על המנוע לכיוון מטה ובדרך מפנה עוד קצת חום מהבלוק והאביזרים, תוך כדי שהוא זורם על הכנפיים הוא מאפשר להן לשמור על דלתא T מינימלי וסביר ביחס לחלקים החמים שבתא המנוע, ממשיך לכיוון הגיר ועוטף אותו בזרימה תוך כדי שהוא שומר שהאוויר שבין האגזוז לבין הגיר לא יעמוד ויתחמם יתר על המידה.
אם אתה מוציא את האוויר ממכסה המנוע, הוא זורם מפתחי הכניסה דרך חטיבת המצננים, הטמפרטורה שלו עולה מעט והוא מייד יוצא החוצה מהמכסה מנוע, בערך באמצע המנוע והרבה לפני הגיר. הכנפיים מתחממות והיכולת שלהן לפנות חום קטנה, האוויר סביב האגזוז זורם פחות ולכן בינו לבין הגיר נהיה חם יותר, וכמובן הגיר לא מתקרר מבחוץ אלא רק מבפנים.
כתוספת לזה, הזרימה המתוכננת בצורה מאוד מדוייקת דרך המצננים, מורעת. אתה כבר לא יודע כמה אוויר חם יחזור למצננים ויקטין את היעילות שלהם, כאשר אתה פותח פתחים במכנסה המנוע או בכנפיים. כמובן שפתחים שיונקים אוויר בנסיעה ולא משפיעים בעמידה יותר טובים לדעתי הצנועה מאשר "סתם" כונסים שאתה לא יודע בכלל מה כיוון הזרימה שהם יוצרים ואולי הם יוצרים מערבולות שפוגעות בכושר הקירור.
שורה תחתונה במערכת קירור תקינה, אין מה להתעסק עם הדברים האלו.
תא מנוע חם זה מצב נתון, הוא כמעט לא משפיע על התחממות המנוע.
זרימת אוויר מופרעת, לעומת זאת, כן משפיעה על התחממות המנוע והמכללים האחרים המתקררים בחטיבת המצננים..
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.