צפייה בגרסה מלאה : קופצנות מציקה בנסיעה - גרנד ויטרה 2001
הרכב אחרי החלפת תפוח הגה, ברקסים קדמיים חדשים, נאבה קדמית חדשה, משאבות ברקס אחוריות חדשות וכיוון פרונט.
ההגה ישר ולא רועד בכלל, אבל התחושה הכללית של הנסיעה (במיוחד במהירות של 40-80) היא כאילו משהו מפריע לרכב להתקדם (מעין wobbling כזה) ושההפרעה היא מחזורית.
האוטו מקפץ קפיצות קטנטנות וזה די מציק. אולי מכה או נפילת משקולת באחד הג׳אנטים מאחורה? לא רואה סימנים לכך.
אשמח לעצה, האוטו יעבור איזון גלגלים השבוע. במידה וזה לא פותר - מה לבדוק?
Sent from my Ass
לדעתי, תחזור למכון הפרונטים ספר לו מה אתה מרגיש ותן לו לעשות סיבוב.
נתתי למוסכניק שלי סיבוב, והוא (שרגיל לסיקס) לא הרגיש כלום. אותי זה מחרפן הקופצנות הזו, בעיקר בכביש מהיר. אם כבר רועד - שירעד ולא ידגדג.. אגש גם לפרונטאי.
Sent from my Ass
אחרי החלפת משאבות אחוריות, אולי בוצע רגולז' מעט הדוק מדי.
בדוק הבדלי טמפרטורות בגלגלים אחוריים.
אחרי החלפת משאבות אחוריות, אולי בוצע רגולז' מעט הדוק מדי.
בדוק הבדלי טמפרטורות בגלגלים אחוריים.
אפשר מעט פירוט בבקשה?
Sent from my Ass
תופיע לו גליות רק אם יש בעיה של עקמומיות בדיסק או בתוף לא? (יש דבר כזה בתוף?)
אם הבנתי נכון כוונתו הייתה לגעת בגנט לאחר נסיעה ולהרגיש עם היד האם המתכת חמה בהשוואה לשאר הגלגלים.
ההחלפה של המשאבות האחוריות, גורמת להתעסקות עם נעלי הבלם. בין אם פירקו
אותם לצורך ההחלפה ובין אם לא, ייתכן וכיוון המרווח בין הנעל לתוף השתנה.
במידה והנעל קרובה יותר לתוף, אתה תקבל סוג של "בלימה", חיכוך, וייתכן וזה מה שאתה
מרגיש, למרות שלדעתי המרווח אמור להיות מאוד קטן אם אתה מרגיש אותו.
קרה לי לפני כחודש,,תבדוק בליטות בצמיגים ,בדיקה פשוטה וזולה שחוסכת המון התלבטויות!!
ההחלפה של המשאבות האחוריות, גורמת להתעסקות עם נעלי הבלם. בין אם פירקו
אותם לצורך ההחלפה ובין אם לא, ייתכן וכיוון המרווח בין הנעל לתוף השתנה.
במידה והנעל קרובה יותר לתוף, אתה תקבל סוג של "בלימה", חיכוך, וייתכן וזה מה שאתה
מרגיש, למרות שלדעתי המרווח אמור להיות מאוד קטן אם אתה מרגיש אותו.
בדקתי עכשיו אחרי נסיעה של 20 דקות בכביש מהיר. לדעתי התוף הימני יותר חם מהשמאלי. זה הגיוני?
Sent from my Ass
הצלחת לגעת בו או שהוא רותח?
שניהם (התופים)לא רתחו - פשוט היו חמים למגע, הג'נטים היו קרים לגמרי.
נראה לי שזו לא הבעיה כי במהירויות נמוכות אין התנגדות (למרות שאבדוק את הנושא במקביל עם המוסך שהחליף לי את המשאבות).
היום בנסיעה של שעה לעבודה הצלחתי לאפיין יותר את הבעיה: נניח שאני נוסע 80 בהילוך רביעי (גיר ידני) ואז צריך להאט כי התנועה מאטה - כשהמהירות יורדת והאוטו עדיין בהילוך רביעי אז מורגשת הרעידה ברכב. אני יודע שצריך להוריד הילוכים במקביל להאטה.. אבל זה משהו שלא היה קודם. כאילו שכשאני מוריד את הרגל מהגז ובעצם אין מומנט שדוחף את הרכב והוא ממשיך לנוע מהמהירות שהוא צבר - אז מורגשת הרעידה הזו, מעיין קופצנות מעצבנת כזו. ללא רעשים.
הייתי בפנצ'ריה על הבוקר בשביל איזון גלגלים - הבחור לקח את האוטו לסיבוב ובדק ויזואלית את הצמיגים והג'נטים ואמר לי שחבל על הכסף. הוא גם הרגיש את הרעידה ואמר שאולי בולם נתפס. בבדיקה ויזואלית הבולמים האחוריים (מונרו ולא מהטובים, עשו כבר 35,000 ק"מ) לא נוזלים (הפחית שלהם רוקדת ועושה רעש מתכתי לעיתים, אבל זה לא קשור..)
עבר לי עוד משהו כאופציה, אולי זה לא קשור:
לפני חודש ניקיתי את הEGR אחרי שנדלקה לי נורה עם קוד 0400, הפעם ממש פירקתי את השסתום לגמרי וגירדתי ממנו את כל השחור עם מברג קטן + הרבה ספריי קרבורטור שלא ממש הזיז לו, פירקתי וניקיתי גם את הצנרת שמובילה אליה (מין צינור אלומניום כזה) על הדלק נתתי קצת ספריי בבית המצערת עם מברשת שיניים. כשהרכבתי שמתי לב שהאטם של השסתום (מה שיושב בין הEGR לבית המצערת) חסר (מין פלטת מתכת כזו בצורה של השסתום עם שני חורים לברגים). אז הרכבתי בלי האטם את הכל, האוטו הניע והמנוע נשמע טוב ללא רעשים חריגים.
יכול להיות שיש קשר כלשהו בין זה שהמערכת כרגע לא אטומה לגמרי לבין הקפצוצים המעצבנים?
בסל"ד אני לא רועד כל שינוי בהאטה (אין קפיצות במחוג או משהו). היום נדלקה לי גם שוב הנורה אחרי שהאצתי ל-120 אתמול בלילה, אני מניח שזה קשור לכך שאין אטם או שהשסתום עשה את שלו ודורש החלפה.. נתחיל באטם. אבל הקופצניות כרגע יותר מטרידה אותי.\
עוד רעיונות ?
אסף
חפרתי קצת ברשת (פה (http://www.ericthecarguy.com/faq/determining-the-causes-of-vehicle-vibrations?limitstart=0)מצאתי לינק שיכול לעשות לזהות מקורות של רעידות) -
יש מצב שהקלאץ' שלי (הרכב עם 180,000 ק"מ וקלאץ' מקורי) מחליק וזה גורם לרעידות הקטנות הללו?
זה מסתדר לי עם זה שהדוושה מאוד קשה (בולט במיוחד אחרי שנהגתי שבוע על רכב ידני אחר עם 15,000) אני דוחה את העניין כבר כמה חודשים - כנראה שהגיע הזמן.
תבדוק טוב טוב צלב אחורי .
רענן
קלאץ' גמור עושה תופעה אחרת לגמרי.
לפי התיאור האחרון שלך, הכיוון הוא יותר זיוף כלשהו במנוע ולא אחד ממכלולי ההנעה.
לפי התיאור האחרון שלך, הכיוון הוא יותר זיוף כלשהו במנוע ולא אחד ממכלולי ההנעה.
אנא הסבר - האוטו מאיץ יפה ללא היחנקות או גמגום והסל״ד בסרק יציב וסביב 600-700. רק לאחר שעוזבים את הגז האוטו מתחיל להתנדנד במין רעד כזה ללא שינוי סלד (גם כשהקלאץ׳ לחוץ)
מה כדאי עוד לבדוק במנוע? מלבד האטם של הegr שמחר יטופל. אני אחזור גם לפרונטאי שכיוון את הפרונט לכשיהיה לי זמן השבוע.
תודה
Sent from my Ass
אסי, את הדבר החשוב הכנסת לסוגריים. כשהקלאץ' לחוץ, המצב הוא כמו ניוטרל. אם במצב הזה
ישנה רעידה, אז זה כן קשור למכלולי הנעה, כמו שרענן הזכיר, צלב לדוגמה, אם כי רעידה שנובעת
מצלב תקרה בעומס, בהאצה. בדוק גם צמיגים.
אגב, תבדוק מה קורה במצב שהרכב מאט והמצמד לחוץ, לבין מצב שאתה מאט והרכב בניוטרל.
ואגב נוסף, הרעידה היא בלחיצה על דוושת בלם או לא?
אסי, את הדבר החשוב הכנסת לסוגריים. כשהקלאץ' לחוץ, המצב הוא כמו ניוטרל. אם במצב הזה
ישנה רעידה, אז זה כן קשור למכלולי הנעה, כמו שרענן הזכיר, צלב לדוגמה, אם כי רעידה שנובעת
מצלב תקרה בעומס, בהאצה. בדוק גם צמיגים.
אגב, תבדוק מה קורה במצב שהרכב מאט והמצמד לחוץ, לבין מצב שאתה מאט והרכב בניוטרל.
ואגב נוסף, הרעידה היא בלחיצה על דוושת בלם או לא?
אבדוק מחר לעומק, *נראה לי* שגם בניוטרל וגם כשהקלאץ׳ לחוץ האוטו רועד. ניסיתי לבודד היום וכבר ה. הרעידה לא קשורה ללחיצה על הבלמים. פשוט עוזב את הגז, הרכב מתחיל להאיט. בערך ב2000 סל״ד מתחיל לקפצץ ללא רעידות מיוחדות בהגה, לוחץ שוב על הגז - האוטו מאיץ והרעד מפסיק או פוחת.
בלי קשר ביררתי עלות של קיט קלאץ׳ חדש במכשירי תנועה, 1400₪ לפני מע״מ. מצאתי באמזון של חברה יפנית בשם Exedy (הבנתי שהם oem בנוסף לאייסין) ב100 דולר, עד הבית עם buy2usa יוצא 700₪. יש גם בפחות - אבל נראה זבל סיני.
לא כיף לנהוג ככה, למרות שהקלאץ׳ מפריד (הילוך שני, בלם-יד מורם ושחרור קלאץ׳ - הרכב נכבה מייד)
Sent from my Ass
הבדיקה הזו - של המצמד - מתבצעת בהילוך רביעי לפחות ובסל"ד גבוה.
אבדוק מחר לעומק, *נראה לי* שגם בניוטרל וגם כשהקלאץ׳ לחוץ האוטו רועד. ניסיתי לבודד היום וכבר ה. הרעידה לא קשורה ללחיצה על הבלמים. פשוט עוזב את הגז, הרכב מתחיל להאיט. בערך ב2000 סל״ד מתחיל לקפצץ ללא רעידות מיוחדות בהגה, לוחץ שוב על הגז - האוטו מאיץ והרעד מפסיק או פוחת.
בלי קשר ביררתי עלות של קיט קלאץ׳ חדש במכשירי תנועה, 1400₪ לפני מע״מ. מצאתי באמזון של חברה יפנית בשם Exedy (הבנתי שהם oem בנוסף לאייסין) ב100 דולר, עד הבית עם buy2usa יוצא 700₪. יש גם בפחות - אבל נראה זבל סיני.
לא כיף לנהוג ככה, למרות שהקלאץ׳ מפריד (הילוך שני, בלם-יד מורם ושחרור קלאץ׳ - הרכב נכבה מייד)
Sent from my Ass
ושוב תודה - אבדוק מחר.
בלם-יד, שילוב לרביעי, הרבה גז וזריקה של הקלאץ׳?
רכב נכבה מיד = תקין?
Sent from my Ass
בלם יד משוך היטב, סל"ד יציב וקבוע על בערך 2500, ושחרור הדרגתי - מהיר יחסית - של המצמד, לא זריקה שלו.
מנוע נכבה - מצמד לא מחליק.
אוקיי בדקתי עכשיו את הרעידות. זה קורה גם בניוטרל וגם כשהקלאץ' לחוץ (זה פחות מורגש כי אין את הויברציות של המנוע והגיר, אבל זה שם)
התחושה כאילו יש לי אליפסה במקום אחד הגלגלים העגולים והרכב כל פעם מקפץ כשהגלגל מסתובב. לדעתי זה הנאבה שהורכבה/מיסב , או מכה בג'אנט או צמיג עם מכה בדופן. כנראה שרק האצה על ליפט תראה ממה זה נגרם. הנאבה היא החשודה העיקרית כי התחיל לאחר שהיא הוחלפה.
לגבי הקלאץ' - אבדוק, חושב שהוא תקין. פשוט לקראת סוף חייו. חדש יוזמן בקרוב. עלות העבודה במקרה הזה נושקת ל-1000 ש"ח ומוסכניקים פשוט אומרים לי לנסוע למשולש לעשות את זה כי הם מתעצלים להוריד גיר.
כמו שהזכירו קודם, בדוק צמיגים. את שטח הסוליה שלהם בעיקר.
שמתי לב היום שבהילוך ראשון יש קצת רעש מחזורי - אבדוק צלבים על הדרך. הועלתה גם אפשרות של בולם קדמי ״מכדרר״.
Sent from my Ass
הבדל של סנטימטר בין גובה אמצע הכנף הקדמית בצד הנהג לבין אמצע הכנף הקדמית בצד הנוסע (אחרי מילוי אויר בצמיגים) - זה תקין?
Sent from my Ass
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.