התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ג'יפ-מתאים לצעירים?

Anonymous
11-08-05, 16:24
אני מתכנן כבר זמן רב לקנות ג'יפ, להיכנס לשטח עם חברים שלי שאבא שלהם מביא להם תג'יפ ולנצל אותו טוב קיצר, אבל מאז שנכנסתי לאתר הזה גיליתי שזה בכלל לא כזה פשוט
כמו שזה נראה.. כל התחזוקה והברגים, שמנים וכל מיני שטויות שמוסך רגיל לא יכול לעזור לי וצריך קשרים איזה חבר שמבין או משהו כזה..
הבעיה אצלי היא גם שאני רק עכשיו בן 17 ואבא שלי רוצה לקנות לי אוטו שיהיה גם לאח שלי (בן 19 חוזר רק בשישי)
ולאמא שלי אם היא תרצה.
שאלתי היא כזו:
האם כדי לילד בן 17 שעוד מעט מתגייס לא בטוח אם קרבי או לא(יענו יש מצב שהאוטו סתם יעמוד כשאני אהיה בצבא) לקנות ג'יפ סמוראי חמוד או cj 6 זול ולהיכנס ל1001 קשיים שכרוכים בזה(הם אני ילד בן 17 יכול לטפל בכזה דבר וראיתי שהאתר הזה באמת מלא בתומכים וזה, או מאוד פשוט לקנות איזה cc206 ביותר כסף ולוותר על חלום השטח בלי שום סיבוך..

t_uri
11-08-05, 18:36
אורח. ברוך הבא לפורום ג'יפולוג. (איך קוראים לך לא כתבת :roll: )

אני אנסה לענות לך ע"י חלוקת השאלה שלך לשניים. קודם כל, ניתן לראות לפי הטקסט שלך שאתה לא יודע אם אתה מוכן להתמודד עם האתגר של אחזקת הג'יפ לבד. מהתבוננות באתר ובשירשורים שבו, אתה מתבלבל מאבד את הידיים והרגליים. אתה אולי גם טובע בעולם המושגים הטכניים והכינויים המכאניים של המכלולים שעליהם אתה קורה כאן באתר.
אין לך מה לחשוש. אחזקה של הרכבים האלו לא מסובכת (לגבי 99.9% מהמכלולים). כל פעולה שתרצה לבצע, כל טיפול וכל תיקון שהגיע זמנו מגובה בספרות טכנית בשפה די פשוטה (לוקח קצת זמן ללמוד מושגים טכניים - אבל זה לא מסובך). לג'יפ CJ יש גם ספרות בעיברית שניתן להוריד כאן באתר.
לי ולרוב חברי האתר לא היה רקע טכני וידע במכונאות לפני שקנינו את ה-4X4 הרשון שלנו והתחלנו לפרק ולשפץ על המדרכה ליד הבית. את הידע רכשנו במקביל מספרים ומחברים מנוסים באחזקת "מוסך מדרכה" כמונו בדיוק.

השאלה שלך גם נוגעת בשיקולים אישיים לגבי התזמון של הגשמת החלום (צבא). אני אשאיר את זה לחברה שעברו את זה ויוכלו לעזור לך.

בינתיים קרא את הקישורים האלו: (הם ממש רלוונטיים לשאלה שלך)

מדריך ג'יפולוג לעבודה עצמית על הג'יפ (http://www.jeepolog.com/j6tech_workathome.htm)

מדריך ג'יפולוג לבדיקת ג'יפ משומש (http://www.jeepolog.com/j6tech_cjcheck.htm)

איך קונים ג'יפ ב-20 אלף ש"ח (http://www.jeepolog.com/j6tech_cheap_jeep.htm)

אורי טל

אביעד_הלאלי
11-08-05, 21:29
שלום לך אורח!
אני הייתי במצבך בערך, כי רכשתי את הג'יפ שלי כשהייתי בצבא.
בקשר לזמן שהרכב יעמוד, זה לא משנה איזה רכב תקנה הוא בכל זאת יעמוד, אז ככה שדינו ככל רכב.
אצל רבים ממחזיקי הג'יפים (אני מדבר בעיקר על סיקס וסופה), הרכב משמש לטיולים בלבד, וזה אומר שהרכב עומד אצלהם שבוע/שבועיים ולעיתים אף יותר, אז ככה שהייתי מוריד את זה מהמשוואה.

אבל הזמן הזה (שתהיה בצבא) גם אומר שלא יהיה לך כ"כ הרבה זמן לטפל ברכב.
אם כשתקנה אותו תטפל בו כמו שצריך, ותביא אותו למצב מכאני טוב ושכל המכלולים שלו יהיו תקינים, לא תהיה לך ממש בעיה להחזיק אותו (בעיקר מבחינת זמן) פרט לתיקונים שתאלץ לבצע- אם שברת תצטרך לתקן, למרות שלא נשבר בכזאת קלות.

הזנחה תגרום לנזק, לכן תדאג לעשות בדיקות וטיפול מונע לפני יציאה לטיולים בעיקר...
בנוסף מכיוון שהאוטו עומד תדאג להקפיד יותר על גירוז מכלוליו מידי פעם ואולי גם ניתוק המצבר...

בקשר ל-1001 קשיים, לא ממש מסכים, עכשיו הכל נראה לך קשה ומוזר אבל מהרגע שאתה קונה אותו אין לך הרבה ברירות אתה מתחיל להכיר את הרכב. בעזרת הפורום הזה והספרות הטכנית (כמו שאורי אמר) אין דבר שלא תוכל לעשות. הצעה שלי תכיר מישהו מאיזורך בעל אותו רכב ויהיה לך יותר קל...
גם לי נראה הכל מוזר בהתחלה, ואמרתי לעצמי אתה לא יודע להחזיק מפתח ברגים אתה רוצה לתחזק רכב...
אבל כמו שאמרתי אתה מתחיל להבין ולהכיר.

ציינת גם שאימך יכול להיות ותנהג על הרכב. יהיה לה מאוד קשה להתרגל לרכב כמו סמוראי או סיקס כי זה רכב שמיועד לשטח והתנהגות הכביש שלו יחסית נחותה, והיא תצטרך לשכוח מהמושג נוחות נסיעה, על אחת כמה וכמה על פני רכב המיועד לכביש.

חוץ מזה לא ציינת האם יש לך בעיית תקציב, מכיוון שאם תלך על סיקס לדוגמא תכין מזומנים לדלק...

בסופו של דבר אני הצלחתי להחזיק את הסיקס שלי במהלך שירותי הסדיר, יש כאן עוד כמה שעשו את זה ואני לא חושב שצריכה להיות לך בעיה, השאלה היא כמה אתה מוכן להקריב מעצמך בשביל הגשמת החלום שלך...
כי אם לא הרבה, אני מאוד ממליץ לך להמתין עם זה, ולחכות שאתה/אחיך ת/ישתחרר.

תעשה חושבים עם עצמך, ותחליט, מקסימום אם תקנה ותחליט שזה לא בשבילך ואתה לא מסתדר עם זה תמכור. (זוהי דעתי בלבד!)
בידידות,
אביעד

asafk
11-08-05, 22:25
לקנות איזה cc206 ביותר כסף

אם יש לך כסף ל206CC, יש לך מספיק לג'יפ טוב, והרבה דלק.

אסף.

tayrie
12-08-05, 00:00
צר לי ,אני נגד.

כל מה שאתה צריך כשאתה חוזר מהצבא זה כסף ומיטה חמה(אם אתה מבין למה אני מתכוון).

על מיטה חמה(=חברה,אם לא הבנת) יהיה לך קשה לשמור אם תבלה כל ה"יציאה" מתחת לג'יפ , כנ"ל על הכסף שלך.

קנה פרייבט או שכנע את אבא שלך לקנות איזה SUV (לנדקרוזר למשל) כשתחזור מהצבא שבור לו אותו ותברח לעוד שבועיים...

UNIX
12-08-05, 00:46
אפשרי להחזיק ג'יפ תוך כדי הצבא אבל זה טיפשי .
אני בכלל לא רוצה להיכנס לעניין של כספים , אתה נהג חדש (אם בכלל כבר יש לך רשיון ) , נהג חדש לא אמור לנהוג ברכב כמו cj , בשבילי לנהוג עליו זה כמו לנהוג על משאית , אתה צריך לדאוג לעוד 10 דברים לפחות בנהיגה שלך מאשר ברכב רגיל ונורמלי .
סתם כמה דוגמאות :
1.לדעת לשמור יותר מרחק כי אין מה לעשות הבלימה לא משהו
2.לנסוע הרבה יותר לאט גם נסיעות ארוכות
3.לעשות סיבובים באיטיות
יש עוד הרבה דברים שאמורים לקחת בחשבון , כעיקרון אתה מתרגל עם הזמן לרובם ואז אתה כבר חש ביטחון ולא מרגיש את המגרעות הללו אבל שוב פעם אתה נהג חדש זה לא רכב בשבילך .

six 4 life
12-08-05, 01:12

וזה אומר מישהו שעושה עם הסיקס שלו 140 בכביש מהיר... :twisted:

ואכן
קח בחשבון שלקנות ג'יפ זה להתחתן עם עוד אישה.
הבעיה היא... שאם תתן תשומת לב לאחת יותר מהשניה, אחת מהן תתחיל לעשות לך בעיות.

אם אין אישה,
כסף לא מהווה פקטור,
ובא לך לקנות משהו שאתה תטפל בו במו ידייך ולכלכלך אותן- לך על זה.

אם אתה סולד מהאפשרות של לשכב מתחת לג'יפ או להתלכלך, המנע מראש.

עוד דבר חשוב שיהיה לך- זה נפש חזקה. הרומן הזה קשה. קשה. במיוחד לצעירים.

-ארז 8) -

imrishtz
12-08-05, 14:57
תודה רבה כולכם על התגובות הן באמת באמת שעזרו והצחיקו חלקם :lol: :lol:
הרעיון של הלקנות פרייוט ולשכנע את אבא לקנות לאנד קרוזר נראה הכי רציני(הוא באמת מתכנן לקנות אוטו עוד חצי שנה ושג'יפ יבחר זה מאוד הגיוני במיוחד אם אני אקנה פרייוט)
באמת זה נראה כמו השקעה רצינית מהזמן ללמוד לתחזק ולהתחיל עם זה במיוחד לצעירים.
היו לי ספקות לגבי הנסיעה בג'יפ על הכביש ועוד כנהג חדש ועכשיו אני מבין יותר כמה הן אמיתיות, מצטער אנשים פשוט פרייוט נראה כל כך כמו עסק פשוט.
מי יודע אולי אם באמת היה לי איזה חבר עם ג'יפ רציני וידע בנושא זה היה משנה את כל התמונה
אני רואה את אח שלי חוזר מהאצב ובאמת שאם היה לו עוד לטפל בג'יפ הוא היה מתפגר..

טוב חברה את החלום שלי אני אגשים כנראה בעוד חצי שנה ואז גם אחזור אליכם אל תדאגו 8) 8)

UNIX
12-08-05, 15:12

וזה אומר מישהו שעושה עם הסיקס שלו 140 בכביש מהיר... :twisted:

.

-ארז 8) -
הבטחתי לחברה להיות לפני כניסת השבת בבית וקיימתי ,
חוץ מזה זה בא עם הנסיון אין מה לעשות .
אבל העלת בי חיוך ענק

זאביק
14-08-05, 22:18
מהגדרת הצרכים שלך,
אתה מחפש ג'יפ, שיהיה אמין, פשוט לנהיגה (גם לך, גם לאחיך, וגם לאמא שלך).

התשובה הפשוטה היא לקנות רכב שטח בינוני.
לא סמוראי, לא CJ ולא סופה.

על אף אחד מאלו אמא שלך לא תאהב לנהוג.
הם לא כיפיים לנהיגה בכביש,
צריך להשקיע זמן או כסף בטיפולים (ועוד מעט תהיה חייל, אין לך ראש לזה, אתה רוצה להנות מהג'יפ עכשיו).

נראה לי שויטרה תהיה הכי מתאימה לכולכם, בעיקר אוטומט.
רכב נוח, כייפי בכביש ובשטח, לא יקר לקנייה (בטח שלא בהשוואה ל-206CC), ולא יקר לאחזקה (אבל יותר יקר מפרייבט).
למרות שהוא יחסית קטן, את רוב מסלולי השטח בארץ אפשר לעבור איתו בקלות.
לא תיאלץ לוותר על טיול, כי יש לך ויטרה ולא סופה (ואני מתכוון למסלולי טיול, לא עבירות).

אופציה נוספת היא קיה ספורטג'.
קצת יותר גדולה, קצת יותר יקרה, קצת יותר שותה דלק (10-20 % יותר מויטרה).

(אבל, כמו שאמרת, האופציה הכי טובה היא לשכנע את אבא לקנות ג'יפ :wink: :twisted: )

imrishtz
15-08-05, 12:42
פג'רו גג ברזנט שנת 2000 זה אוטו שאני יכול לסמוך עליו והוא מתאים לצרכיי אתם חושבים??
האם זה נחשב רכב שטח בינוני??

זאביק
15-08-05, 15:05
הוא יתאים לצרכים שלכם.
אפשר לטייל איתו כמעט כל מסלול טיולים בארץ.

קח בחשבון (וזה נכון לכל רכב שטח) שהאחזקה שלו תהיה יותר יקרה מאחזקה של רכב פרטי (כולל כנראה 206CC).

moriseven
15-08-05, 15:08
זה בסדר אבא ישלם. :lol:

asafk
15-08-05, 23:12
פג'רו גג ברזנט שנת 2000 זה אוטו שאני יכול לסמוך עליו והוא מתאים לצרכיי אתם חושבים??
האם זה נחשב רכב שטח בינוני??

זה רכב מצויין. אני לא יודע אם יש בנזין- אבל בקילומטרז' המועט שתעשה- לא כדאי משום טעם לקנות דיזל. גם אם זה אומר לקנות בנזין סגור. כיף של אוטו.

...ואם אי לא טועה, 1999 היא השנה האחרונה של הפאג'רו שהוא לא קינג??

אסף.

imrishtz
16-08-05, 21:50
לא גבר יש שנת 2000 כבר ראיתי כמה ידני אוטומט דיזל ובנזין
אתה באמת חושב שזה אוטו שמוסכים רגילים יוכלו לטפל בו מבלי לגנוב לי יותר מדי??

ולמה להתעקש על בנזין תסביר לי בבקשה?? כי ממש לא בא לי להוציא הרבה כסף על דלק כשאפשר להוציא פחות..

asafk
16-08-05, 23:19
א. כי סולר כבר לא כל כך זול.
ב. כי הקילומטרז' יהיה נמוך, אז סולר גם לא משתלם.
ג. כי לבנזין יש משהו מחובר לדוושה הימנית. לדיזל... לא כל כך.

אסף.

-->