צפייה בגרסה מלאה : ג'ריקן מים
הי,
בבעלותי סיקס טיולים. אני מתכונן להוסיף שני מיכלי מים לטמבון הקידמי.
אני כרגע נמנע מלדחוף שם מיכלי 20 ליטרים, אלא ללכת על 2 של 10 ליטר.
המים - הם מים לשתיה (אינני שוטף כלים במדבר), לכן חשוב לי מיכל שלא הופך את המים ללא ראויים לשתיה.
אני מודע לעובדה שמיכלים הצבאיים עם הפתח הגדול הינם הטובים ביותר ויחזיקו מעמד שנים רבות (ככל הנראה יותר מג'יפ).
זה הלינק לאתר בחו"ל - http://lexingtoncontainercompanysonlinestore.my bigcommerce.com/military-water-can/
זה יוצא בארץ כ 180 - 200 ש"ח מיכל לאחר משלוח.
אשמח לדעת האם ישנה אלטרנטיבה מקומית?
איך המיכלים השחורים הצבאיים? היכן רוכשים אותם? (למרות שהיה למים טעם של פלסטיק).
תודה,
יהודה
מיכל שחור צבאי "קלאסי" - 20L... אחד יש לי. בוא תיקח. קצת ספריי צבע שחור, והוא "חדש" :D
אני משתמש בשני גריקנים, אחד שחור טהשני חום עם הפתח הגדול. אין טעם פלסטיק מאף אחד מהם. הבת הגדולה שלי שהיא אנינת טעם ורגישת חך, ממלאה מהם בקבוקים ללא כל טענה...
מה שמקובל על נעמה בטח מקובל עלי והאינדיאנים שלי.
איפה אתה קונה את המיכלי 10 השחור? לא אין לי מילואים באופק...
- - - Updated - - -
מיכל שחור צבאי "קלאסי" - 20L... אחד יש לי. בוא תיקח. קצת ספריי צבע שחור, והוא "חדש" :D
בהזדמנות הראשונה שאני באזור שלך...
בג'ריקן חדש, למעט טעם פלסטי משהו, כנראה לא אמורה להיות בעיה.
לעומת זאת, מיכלים ישנים מאוד שמים עמדו בהם הרבה זמן... לך תדע איזה פטריות, אורגניזמים וחיים שוקקים החלו להתרבות בתוכם.
איך אמרו אצלנו בפלוגה? "אפילו חמור ימות מזה" שזו כמובן הגזמה פרועה, אבל מעידה במשהו על פוטנציאל כאבי הבטן שהילדים שלך עלולים לחטוף.
תתחיל מה"חיטוי" בסגנון הצבאי המקובל - שפוך פנימה מעט חצץ (רצוי חצץ ששטפת וחיטאת עם סבון כלים בבית), תלחץ פנימה בנדיבות משחת שיניים, תמלא קצת מים, ותתחיל לשקשק במרץ את הג'ריקן. אחלה אימון כושר, אגב. במיוחד בג'ריקן 20 ליטר...
אחרי כמה דקות שיקשוק אגרסיבי, שפוך הכל החוצה ושטוף במים נקיים עד שכל הקצף יוצא.
אם אתה פדנט (ואם לשפוט לפי פרויקט הג'יפ שלך, אתה פדנט חולני...:rolleyes:) את השטיפה תבצע במים רותחים מהקומקום.
בסוף התהליך יישאר בג'ריקן ניחוח מנטה קל, רענן ונעים וכנראה גם הרבה פחות פטריות וירוקת...
אישית אני משתמש בשלושה ג'ריקנים צבאיים בצבע בז' עם הפתח הגדול, אבל הם משמשים למקלחת/רחצה/שטיפת כלים וכו' ולא לשתיה (מין הסתם אפשר לשתות אם אין ברירה, אבל זה מוצא אחרון). אגב, הם עבים וכבדים למדי גם כשהם ריקים. כבדים בהרבה מהג'ריקן הצבאי השחור הישן.
אם הם מיועדים לשתיה, אז כשהם מונחים במחסן, כמובן שיהיו ריקים ויבשים. לפני שממלאים אותם לטיול, לתת להם שוב את אותו טיפול.
כיום יש לי ג'ריקנים צהובים שהאור חודר אותם, זה בעיה מפני שאור ומים = חיידקים.
היכן משיגים את הג'ריקנים 10 ליטר השחורים? וואלה אפילו גוגל לא מוצא לי!
דרור - דוקא היתה לי הרגשה שאני מחפף לאחרונה :-)
אני חושב שג'ריקן 10 הוא טעות. קצת קטן מדי. זה לא פק"ל על הגב, הג'יפ סוחב.
בטיול האחרון של 3 ימים, 3 ג'ריקנים 20 ליטר הספיקו לי ולג'וניור רק בלחץ ונזקקתי למילוי חוזר במשאבות בפארן...
אפשר להוציא ת'בנאדם מהצבא, אבל קשה יותר להוציא את הצבא מהבנאדם...
למה לך ג'ריקנים בסטייל צבאי, ועוד ל"חטא" אותם בסיגנון צבאי, שאולי יגרום להם לעבור מסדר אבל רק יגרום למקרובים להתפוצץ מצחוק?!
אני הייתי הולך על פתרונות בסגנון בובי וכו'. בג'ריקן אתה אף פעם לא יודע מה צומח לך בפנים ותמיד קשה לנקות.
הפטנט של שקית שקופה שאפשר לזרוק ולשים חדשה הוא הטוב ביותר לדעתי. זה ששתינו מי פטריות וחיידקים ושרדנו, זה רק בגלל המדים, אבל לתת לילדים לשתות את זה?!
בובי זה אחלה לשתיה.
לשאר השימושים - רק ג'ריקן.
בובי מכיל 11 ליטר, כ 400 ש"ח למיכל. אני צריך 40 ליטר שתיה לפחות. אני לא עומד להוציא 1600 ש"ח על מיכלי מים - עם כל הכבוד לבובי.
תמיר, רכשתי סיקס כדי להביא את הצבא הביתה, לא כי אני מורעל - אלא כי הילדים רצו (טוב אני גם מורעל).
הילדים טענו שהטראנו זה לא ג'יפ (מה אני יגיד לך - צדקו). אם אני מבין נכון הג'ריקנים ששמתי בקישור מתאימים מאוד לשימוש במים. דרור - תקן אותי אם אני טועה, אבל הפתח הגדול מספיק כדי להכניס את היד ולשטוף היטב.
דרור, 60 ליטר לשני אנשים???? מה אתם עושים אמבטיה בשטח?
חוץ מזה סיפרו לי שאתה לא שותה מים אלא רק בירות.
בגדול, בג'ריקנים האלה אפשר להכניס יד ולנקות מבפנים. לא כל יד (היד של ארז נכפולגר למשל, לא תיכנס) האמת היא צריך לבדוק אם יד של מבוגר ממוצע תגיע עד לתחתית. אבל הידיים של הילדים מושלמות לצורך הזה - אז הנה, נמצא להם תפקיד רב אחריות.
לעניין חיטוי:
כשהיינו ילדים, היינו שותים מהברז שבחדר האשפה ומהברזיה בבית הספר. קשה לקרוא לברזים הללו "נקיים". לא קרה לנו כלום.
כשהיינו חיילים, שתינו ישר מהעוקב וגם מג'ריקנים ישנים.
כל מי ששותה היום ללא חשש מים מהברז, בדק פעם איך נראית צנרת המים של הבית שלו מבפנים?......................
אז החיטוי של ג'ריקן עם משחת שיניים, או עם סבון כלים, גם אם לא נותן תוצאה סטרילית מושלמת, עדיין יותר טוב מכלום וטוב פסיכולוגית בפני עצמו.
דרור, 60 ליטר לשני אנשים???? מה אתם עושים אמבטיה בשטח?
חוץ מזה סיפרו לי שאתה לא שותה מים אלא רק בירות.
ג'ריקן מים לילד, ושני ג'ריקנים בירה :)
אם מישהו חושב שהוא יכול לשתות מים מגריקן שחור אחרי/בזמן טיול מדברי
תחת שמש קופחת,שיחשוב שוב.
מים לרחצה במיכלים חיצוניים מצויין,מים לשתיה רק בבקבוקים מצוננים בצידנית או
מיכל קולר יעודי שגר בתוך הרכב.
מזכיר לי את הסיפור שמישהו החליט מסיבה כלשהי לרוקן את הג'ריקן לגמרי אחרי שכולם שתו.
בסוף, אחרי שכל המים נשפכו, נפלו משם 3 גוויות של עכברים...
נכון, לאף אחד אפילו לא כאבה הבטן ונכון ששתינו מג'ריקנים, עוקבים וברזים של חדרי אשפה, זה לא אומר שאנחנו צריכים להמשיך לשתות את המים האלה.
בשנים האחרונות של המילואים, הרבה מאיתנו היו מגיעים ליום הראשון של המילואים עם שישית מי עדן מצוננת היטב.
אין דבר שעוזר להתאקלמות איטית ורגועה באל"ל בצאלים באוגוסט יותר מזה.
אני חושב שיש הבדל גדול בין ציוד שמתוחזק ברמה אישית ומשתמשים בו אחת לחודשיים-שלושה לבין ציוד צבאי. ודוקא הפידבק פה מכוון אותי לכיוון המיכלים ששמתי בקישור ולא ללכת על פתרון זמני.
לגבי השתייה - אומנם סיקס, אבל עם מקרר מקפיא. ממלאים בקבוק, מוציאים בקבוק. המים מספיק קרים. הרי זו לא צידנית - ממש לא איכפת לי לדחוף מים חמים פנימה.
דרור - חשבתי לפזר את המשקל באופן הבא: 20 ליטר בשני מיכלים על הטמבון (יחד עם ההייליפט או ארגז כלים), מיכל דלק 20 + מיכל מים 20 ליטר מתחת למושב רוחב. מה דעתך? אתה סוחב שניים של עשרים על הטמבון, לא מוגזם?
בגדול, בג'ריקנים האלה אפשר להכניס יד ולנקות מבפנים. לא כל יד (היד של ארז נכפולגר למשל, לא תיכנס) האמת היא צריך לבדוק אם יד של מבוגר ממוצע תגיע עד לתחתית. אבל הידיים של הילדים מושלמות לצורך הזה - אז הנה, נמצא להם תפקיד רב אחריות.
לעניין חיטוי:
כשהיינו ילדים, היינו שותים מהברז שבחדר האשפה ומהברזיה בבית הספר. קשה לקרוא לברזים הללו "נקיים". לא קרה לנו כלום.
כשהיינו חיילים, שתינו ישר מהעוקב וגם מג'ריקנים ישנים.
כל מי ששותה היום ללא חשש מים מהברז, בדק פעם איך נראית צנרת המים של הבית שלו מבפנים?......................
אז החיטוי של ג'ריקן עם משחת שיניים, או עם סבון כלים, גם אם לא נותן תוצאה סטרילית מושלמת, עדיין יותר טוב מכלום וטוב פסיכולוגית בפני עצמו.
אנחנו מצאנו יונה מתה בעוקב.. אז כנראה שלא מתים מזה :)
boaz avrahami
23-10-14, 18:56
גריקן עודפי צבא אמריקאי עם פתח גדול אפשר לרכוש אצל מנשה אוהלים בנס ציונה בכמה עשרות שקלים החתיכה רק לבדוק שהוא לא נוזל/ סדוק
052-268-4087
אולי יש לו גם קטנים. לא בדקתי
snirjeepdreamer
23-10-14, 22:59
אין קטנים למכירה בארץ.
רק כמובן לאנשים פרטיים שיש להם את הג'ריקן מלפני כ- 6 שנים אז שיווקו אותם.
דרור - חשבתי לפזר את המשקל באופן הבא: 20 ליטר בשני מיכלים על הטמבון (יחד עם ההייליפט או ארגז כלים), מיכל דלק 20 + מיכל מים 20 ליטר מתחת למושב רוחב. מה דעתך? אתה סוחב שניים של עשרים על הטמבון, לא מוגזם?
לא, לא מוגזם. נהפוכו. קצת משקל על הפרונט עוזר בטיפוס....
כשנוסעים בג'יפ פתוח לגמרי אוכלים אבק. גם כשאתה מוביל את השיירה וגם כשאתה נוסע לבד, על אחת כמה וכמה אם אתה לא מוביל, אפילו אם אתה פותח פער מזה שלפניך - אתה אוכל אבק. בעיקר האבק של עצמך שמתאבך מאחוריך.
אני בכל זאת שריונר, רגיל לאבק ויכול להיות חאנג' רציני, להגיע לרמות ליכלוך מפחידות.
אבל - וזה אבל גדול - בסוף היום אני מוכרח לשטוף את עצמי. וזה גם כיף, אחרי שהמים התחממו בשמש כל היום.
דווקא הילד מעדיף לא להתקלח עד הבית... אבל חוץ מהמקלחת שלי כל יום השתמשנו במים כדי לתת לכלבה לשתות בכל עצירה וכמובן למגוון שטיפות ונקיונות של כלים (לא אוהב חד-פעמיים). עכשיו ,כשאוסיף משאבה וראש קילוח, השימוש במים יהיה יעיל וחסכוני יותר.
אני לא אוהב להחזיק ג'ריקנים בתוך האוטו. בוודאי לא שוכבים (תמיד ינזלו), בטח ובטח לא דלק! אמנם עקרונית הפסקתי לעשן/ירדתי חזק מאוד בכמות הסיגריות (כפיים רבותי) , אבל מדי פעם גונב אחת. ג'ריקן בנזין ועוד שוכב?... קודם כל זה מסריח. שנית, זה מתכון לפירוטכניקה שאני לא רוצה לראות בג'יפ שלי.
לעניין ג'ריקן דלק - בסופה בדרך כלל לא צריך, כי מיכל הדלק מספיק גדול (76 ליטר לעומת 50 בסיקס) לכל טיול ממוצע. אם זה טיול ארוך ומוכרחים ג'ריקן דלק, אני מעדיף אותו בחוץ. להוסיף לו מנשא מאחור. ברגע המחוג מראה שהתפנה מקום במיכל - להעביר את הדלק מהג'ריקן למיכל של הג'יפ.
אמנם עקרונית הפסקתי לעשן/ירדתי חזק מאוד בכמות הסיגריות (כפיים רבותי) .
אכן כפיים, בהצלחה
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
אנחנו מצאנו יונה מתה בעוקב.. אז כנראה שלא מתים מזה :)
למה שתמות מיונה אחת מורתחת מהשמש ב700 ליטר מים? זה מרק עוף יותר סמיך ממה שאי פעם הגישו במטבח צבאי...
923739237492375יש לי כ30 ג'ריקנים של 27 ליטר כחול כהה לא נוזלים
אם מעניין מישהו פרסמתי בקבוצה בפייסבוק פה בחתימה
(מנהלים יכולים להוריד את ה"פרסום")
למה שתמות מיונה אחת מורתחת מהשמש ב700 ליטר מים? זה מרק עוף יותר סמיך ממה שאי פעם הגישו במטבח צבאי...
זה מאוד תלוי בכמה זמן היא שחתה שם..
Sent from my Ass
923739237492375יש לי כ30 ג'ריקנים של 27 ליטר כחול כהה לא נוזלים
אם מעניין מישהו פרסמתי בקבוצה בפייסבוק פה בחתימה
(מנהלים יכולים להוריד את ה"פרסום")
להמון אנשים יש חיים ואין פייסבוק, ולא יכולים ממילא להיכנס ללוח שלך.
פרסם כאן בלוח המודעות של ג'יפולוג לפי כל הכללים. עם מחיר בבקשה.
״מרק עוף צח״
"מרק עוף צף"
אחת הסיבות שבגללן לא מתים מהעוקב מים בצבא, וזאת כל רספ/סרספ אמור לדעת, היא שכשממלאים אותו גם זורקים פנימה כדורי הכלרה.
כמובן שלפעמים המינון לא נכון ואז למים יש טעם של בריכת שחיה. (-;
כדורי כלור זה באחריות הבלעדית של החובש.. בצבא זו הסמכה, בצדק.
ואם יש טעם של כלור, זה כי לא פעלו לפי ההנחיות של מינון ואוורור לפני שימוש.
יש לי כ30 ג'ריקנים של 27 ליטר כחול כהה לא נוזלים
מה היה בהם בעבר?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.