צפייה בגרסה מלאה : מדרגות צד מייצור עצמי
המחירים של מדרגות צד מטורפים. כמה קשה זה לייצר שני פרופילים מאורכים, פלדה או אלומיניום, עם חיבורים מתאימים לשלדה + צביעה.
מישהו התנסה בייצור עצמי או התנסה עם בעל מקצוע שעושה את זה במחיר סביר?
בניתי לבד לפני שנה...
החלק הקשה יחסית הוא התאמת התושבות לשלדה (בדרך כלל לא סימטרית)..
תודה גלעד. כמה עלו לך החומרים? + זמן התעסקות?
את החיתוכים והריתוכים עשית לבד או נעזרת במישהו?
אני בטוח שאם תעלה את דגם הרכב שלך תמצא שיש כאן לפחות אחד שעשה את זה לבד...
אני בניתי מצינורות מים ישנים מגולוונים. החומר לא עלה לי.
את כלל העבודה ביצעתי לבד כולל חיתוך ריתוך צבע והתאמות
פעם בכמה זמן עולה הודעה כזו וזה תמיד מצליח להפריע לי, כי זה ייצוג מושלם של הצרכן הישראלי. לא כי מישהו חושב שהמחיר שביקשו ממנו לא סביר, אלא כי באמת ובבירור אין לצרכן בסיס לתמחר, אבל זה לא מונע ממנו לעשות כן ועוד להתלונן על המחיר - הצרכן הישראלי פשוט לא מוכן לשלם על איכות (וזה לא אומר שאני חושב שהמוצרים במקרה הנ"ל באמת איכותיים). בדוגמא שלפנינו הצרכן לא בונה לבד, אז הוא לא יודע כמה עבודה זה. הוא לא הופך את עצמך לפרוייקטור של זה ומרכז הזמנות למישהו שיתכנן, לאחר שיחתוך, לשלישי שיצבע וכן הלאה ולכן גם כאן אין לו הערכת עלות לחלקים ולעבודה. אין לו רקע בעבודות מתכת ולכן גם סביר להניח שהיכולת שלו להעריך את טיב המוצר מוגבלת, אבל כל זה לא מונע ממנו להכריז בהחלטיות שהמחיר שערורייתי. זה קורה בעוד הרבה מקומות ("איזה מוסך מצויין" יכריז מי, בלי שום יכולת אמיתית לבחון את איכות העבודה אלא רק את היחס שהוא מקבל).
זהו, ירד לי מהלב, עכשיו לעניין:
אפשרות א', אתה בונה לבד:
קונה כלים, לומד לרתך ולתכנן, בונה מדרגה. השקעה גדולה של זמן, האופציה הכי זולה בטווח הארוך. בשלב ראשון איכות מוצר נמוכה מאוד. לטעמי - זו הדרך.
אופציה ב', פרוייקטור:
התפקיד שלך הוא להפעיל בעלי מקצוע כדי לקבל את המוצר. כאן אפשר לקבל מוצר בכל רמה שהיא.
1. אני משער שתוכל למצוא מסגר שיעשה הכל לבד, יעלה מאוד שקלים בודדים - עבודה באיכות נמוכה בסבירות גבוהה. גימור בינוני במקרה הטוב, גרוע בסבירות גבוהה.
2. שילוב של בעלי מקצוע - מסגר/מתכנן/צבע. על המתכנן אפשר לוותר, אפשר לתת את התכנון למסגר, איכות בהתאם. מתכנן זה עניין יקר ובמקרה של פרוייקט פשוט כל כך כנראה מיותר. צבע באיכות סבירה, שזה כולל ניקוי חול לפני, זה עוד כמה מאות שקלים בודדים. התוצאה תהיה באיכות בינונית לכל היותר, גימור יכול להגיע לרמה גבוהה.
אופציה שלטעמי האישי לא רעה, אני משלב אותה בתוך עבודות שלי יותר ויותר. חיתוך לייזר, לדוגמא, נגיש וזול מאוד בימינו ואם אתה לא מסתדר עם תוכנות CAD ותכנון, יש המון סטודנטים להנדסה שישמחו לעזור בסכומים לא גבוהים.
אופציה ג' הצרכן המצוי:
לך לשלם כסף, קנה מחברה גדולה שמייצרת סדרתי. יש כמה כאלו בשוק הישראלי, לשתיים מהן לפחות יש מוצרים באיכות בניה סבירה עם גימור באיכות לא רעה, שזה מה שמקובל היום על רוב הלקוחות. זה עולה קצת יותר מהאופציה הקודמת, אבל אתה יודע מה אתה מקבל ובאיזה איכות זה. אתה גם לא משקיע זמן בזה ואתה יודע מתי אתה מקבל את זה - בדר"כ עניין של שעות ספורות. על זה שזה מוכן, בדוק, איכותי (בשאיפה) ועוד מרכיבים לך את זה - תשלם, חביבי.
אלון שלום,
התגובה שלך מאוד יהירה. ברור שמבחינתך הצרכן הישראלי הוא איזה כינוי גנאי שאותו אתה גם מדביק אלי.
לא רק שזה מעליב וברור שזאת היתה כוונתך, אלא שזה כאמור מלמד על יהירות.
לא צריך לדעת לייצר אייפון 6 כדי להביע דיעה אם מחירו מופקע. הידע שצברתי, נסיון החיים, ההשוואה למוצרים אחרים הביאו אותי למסקנה זאת. מבחינתך "הצרכן הישראלי" לא יודע לשלם על איכות אבל זה לא מפריע לו להכריז בהחלטיות שהמחירים שערוריתיים. אבל גם אתה כותב שהמוצרים במקרה הנ"ל באמת איכותיים. אז מה אתה רוצה? אתה מסכים איתי שהמחירים מטורפים או לא? אתה בכלל בדקת מה המחירים שמבקשים בשוק לפני שהחלטת להטיח ביקורת ממרומי האולימפוס?
תראה אלון, יכולת לנסות לעזור, יכולת לדוגמא לציין בעלי מקצוע, שלדעתך יעשו עבודה טובה או סבירה, אבל בחרת לא לעשות כך. בחרת לנצל את ההודעה שלי כדי "להוריד דברים מהלב", ואת זה חבל שלא עשית בנושא חדש שפתחת בעצמך.
סדנא, עובדים, אחריות, מיסים....
כל זה עולה כסף, אני לא חושב שיש בארץ משפר רכב אחד שהוא מיליונר, כלומר, המחירים סבירים.
מי שיודע לייצר לבד בבית ולא מתמחר את זמן העבודה שלו יכול לייצר במחיר זול.
אם יש לך תכנון אז אני יכול לבנות לך. אם אין לך תכנון תצטרך לבוא וביחד נתכנן. העלות לא גבוהה ותלויה האמת הגימור הנדרשת וסוג החומר.
אפשרי לייצר הכל בבית,כך בחשבון שאתה צריך כלים,( רתכת דיסק מקדחה איכותית וכו׳).
הכי חשוב ידיים טובות,ושכל ישר,המון חומר נמצא ברשת תעלה דגם רכב ותוכל למצוא הכל.
אם יש לך את זה תקנה את החומר ממש לא יקר ותתחיל לנסות מקסימום לא יצא תעשה חדש.
לדעתי מטרת הפורום כאן לעזור לאנשים לעשות לבד מתוך האהבה לעשיה עצמית. מחאות מילקי תשאירו למקומות אחרים.
נדב,
לא ציינת את סוג הרכב...
אבל זה לא בשמיים ואפשרי.
לדוגמא... (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/87833-%D7%9E%D7%92%D7%A0%D7%99-%D7%A1%D7%A3-%D7%9C%D7%A4%D7%92-%D7%A8%D7%95-%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%AA-%29)
http://www.jeepolog.com/forums/asset.php?fid=82054&uid=6801&d=1414211939http://www.jeepolog.com/forums/asset.php?fid=82052&uid=6801&d=1414211860http://www.jeepolog.com/forums/asset.php?fid=82053&uid=6801&d=1414211883http://www.jeepolog.com/forums/asset.php?fid=82055&uid=6801&d=1414211960
- - - Updated - - -
מדרגות שבניתי בחצר לפגארו שהיה לי ,אני מתכנן עכשו לבנות לטויוטא פראדו ,ניתן להרים את הרכב עם הייליפט.
DANI 1
נדב ידידנו
גם אתה צודק וגם אלון צודק
ועכשיו ששמנו את האגו בצד(סתם דבר מיותר שיש לבני האדם)
אין כמו ייצור עצמי,זו נקודת המוצא שלי-אין ספק שייצור מדרגות או קשתות וכלובים בסדנאות השונות הינו מצויין למי שאין זמן ולמי שיש כסף פנוי,אך חדוות היצירה היא פקטור ראשוני כאן,
כנס וחפש תמונות וסיפורים על ייצור עצמי,יש כאן בפורום,תכין לך תכנית עבודה ותייצר לבד באם יש לך מקום -זמן-וכלים.
חומר ניתן לקנות בל מקום המוכר פרזול-כלי עבודה כנ"ל.
צינורות ברזל-לפי המידה ש לוקחים את הצינור ומכופפים אצל בעל מקצוע-כנ"ל פלטה שמניחים ל הצינור שכבר מכופף,
מרתכים את האוזניים וזהו,
קל?לא מורכב?כן
אבל-ההרגשה הטובה של ייצור עצמי הינה נפלאה,
מאידך-לך לאחד מהחברים כאן שיש לו בית מלאכה-שלם לו ובטוחני שתצא עם מוצר נפלא שיתן לך הרבה סיפוק וגם קצת הכנסה לבעל מקצוע משלנו
לזרד או מיכה בשמו שהגיב לך כאן במרכז
בעמקים יש את לוריה (לא ב-א)עם ידי הזהב והקפה הכי הכי בארץ
ויש עוד
בהצלחה וספר לנו מה נסגר
כלי להקל על חברים שרוצים לייצר לבד ,אין צורך לכופף צינור ,ניתן לקנות בכל חנות אינסטלציה שמכבדת את עצמה ,זויות לריתוך לפי קוטר הצינור וכך ניתן לבצע גימור יפה לפי המחשבה של כל אחד ואחד ,ואין יותר טוב מההרגשה שעשינו משהו לבד, אפילו שהוא לא מקצועי במאה אחוז .
בהצלחה
DANI 1
אם התגובה יהירה, זה לא בכוונה - אין כאן נסיון שלי להתנשא, ואני מתנצל אם זה מתפרש כך. יש כאן אמירה לגבי הצרכן הישראלי הממוצע - וכן, אתה מייצג אותו מצויין במקרה הזה ואני מתנצל אם זה מעליב, לא זו הכוונה.
מותר לך להביע את דעתך לגבי מחיר מופקע ולא צריך לדעת לייצר מוצר כדי לקבוע שמחירו מופקע. אבל לומר
"
כמה קשה זה לייצר שני פרופילים מאורכים, פלדה או אלומיניום, עם חיבורים מתאימים לשלדה + צביעה"
. זה לא אמירה פשוטה, כאן אתה כבר אומר שזה פשוט וקל לבנות כזה ולכן המחיר לא נראה לך סביר; הקביעה הזו היא מקור הבעיה שלי. אם הבנתי לא נכון והתכוונת לומר רק שהמחיר לא מתאים לך בלי להביע דעתך עליו, אנא קבל התנצלותי.
אני לא כותב שהמוצרים הנ"ל באמת איכותיים בשום מקום. אמרתי שיש בשוק מוצרים באיכות סבירה לדעת הצרכן הממוצע. אילו הייתי יודע איזה רכב יש לך, הייתי יכול גם להמליץ על חברה בה אתה יכול לקנות את המוצרים האלו, אבל המחירים של כולם דומים מאוד (כן, יש לי מושג כמה זה עולה). על מסגרים אני לא יכול להמליץ, כי אני לא מכיר כאלו. על חברות לחיתוך לייזר באזורים מסויימים בארץ אני יכול להמליץ לך, צריך לדעת איפה קודם. על חברות שעושות ניקוי חול וצבע אני פחות יכול להמליץ, אני מכיר אותן רק דרך מקומות ששולחים פרוייקטים גדולים ואני לא יודע אם יסכימו להתעסק עם לקוח קטן.
אתה צודק בעיקר בזה שאני דוחף את האף בלי באמת לעזור. התגובה שלי, יהירה או לא, ודאי קנטרנית ומעוררת אנטגוניזם. על כך סליחתך.
אני אפסיק להפריע ומכאן והלאה אנסה לעזור, במיוחד אם תחליט לנסות לבנות לבד (אין הרבה מה לעזור למישהו שקונה מסדנא).
כמה כסף אתה מוכן לשלם על מדרגה כזו?
המחירים של מדרגות צד מטורפים. כמה קשה זה לייצר שני פרופילים מאורכים, פלדה או אלומיניום, עם חיבורים מתאימים לשלדה + צביעה.
אני חייב להגיד שבהיילקס זה על גבול הכלבת..
שילדה ארוכה עם קימורים, שכל מתאם לשילדה באורך שונה, עם זויות ואפשרויות חיבור שונות.
רוב זמן העבודה היה מדידות, פיקים על הרכב, מדידות, חיתוכים, שוב הרכבה ומדידות..
שיהיה צמוד, אבל לא יותר מידי (טווח עבודה בעיוותי שלדה כשהרכב בהצלבה), שיהיה מספיק חזק, אבל לא להגזים עם הקשיחות המבנית..
לחבר לתושבות ״שני פרופילים מאורכים״ היה החלק הזניח של העבודה.
אז נהנינו מהעבודה,יצא יפה, אבל אני בהחלט מבין למה דורשים על זה את הסכומים שמבקשים.
תודה לכל העונים וגם לאלון על תגובתך השניה.
ליזארד (מיכה), אני אעבוד על התכנון בעזרת חבר, שמעתי שאתה באזור המרכז, זה מתאים לי. אני אפנה אליך בפרטי עם התכנון. הרכב הוא פאת'פיינדר.
אם זה לסמוראי אז יש פה כתבה באתר (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1039-jeepolog-archive) מאת אלון אחד...
אני בניתי לפיה לפני כמה וכמה שנים ללא בעיות.
אם בא לך לקפוץ אתה מוזמן, נהייה יותר חכמים אחרי שאראה בכלל על מה מדובר.
יש באתר מספר כתבות במדור פרויקטים ומסגרות: http://www.jeepolog.com/forums/content.php/32page=2
ויש עוד יותר פרויקטי בנייה במהלך השנים בפורום שלא הפכו לכתבות, חיפוש יניב אותם. בניית מדרגות צד זה אחד הפרויקטים הראשונים והקלים יותר לביצוע עצמי. כי זה פשוט (ברוב הרכבים, אל בכולם) - מדרגת צד בסיסית זה בסך הכל פרופיל בריא, מרובע או עגול, שמחזיקים מתחת לרכב במקום הנכון, ומחברים ממנו לשלדה כמה רגליים. איכות העבודה, היופי של הריתוכים, הגימור - הכל למעשה נסתר מהעין, וזה לאו דווקא על חשבון החוזק.
מדובר על מאות שקלים בודדות בחומר גלם, אבל שעות עבודה מרובות. בא לך להשקיע, לחתוך, לרתך ולהשחיז, כמו שרבים מאיתנו נהנים להשקיע בג'יפ? לך על זה! תקבל את כל העזרה והמענה כאן בפורום אם תעלה פרטים יותר ספציפיים.
מדרגות שאתה משלם עליהן בסדנאות בדרך כלל הן לא בסיסיות - יש בהן יותר מחשבה, תכנון, אלמנטים עיצוביים כמו משטחי דריכה וכיפופים, ועוד. ובסופו של דבר מחיר נקבע על פי מה שהשוק מוכן לשלם, לא לפי עלות המוצר - אתה לא מוכן לשלם? כנראה שיש מספיק כאלו שכן.
אפשרות נוספת - חפש בחו"ל, באיביי או באמאזון מדרגות צד - rocker panels, rock rails' nerf bars - יש להם כמה שמות מקובלים, יש מוצרים במגוון גדול של סגנונות, לכל רכב שהוא פופלרי בארה"ב או באוסטרליה. אתה יכול לייבא כל דבר ולהתקין בעצמך, לרוב ההתקנה של מוצר מדף קלה ביותר. כשאתה מוצא מה שנראה לך תבדוק עלויות משלוח כולל buy2usa (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3405-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%94%D7%9B%D7%9C-Buy2usa-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%95%D7% 9F) שדווקא לחלקי רכב כבדים השרות שלהם מוצלח.
topender_4
26-10-14, 10:52
[QUOTE=נמרוד;602024]יש באתר מספר כתבות במדור פרויקטים ומסגרות: http://www.jeepolog.com/forums/content.php/32page=2
ויש עוד יותר פרויקטי בנייה במהלך השנים בפורום שלא הפכו לכתבות, חיפוש יניב אותם. בניית מדרגות צד זה אחד הפרויקטים הראשונים והקלים יותר לביצוע עצמי. כי זה פשוט (ברוב הרכבים, אל בכולם) - מדרגת צד בסיסית זה בסך הכל פרופיל בריא, מרובע או עגול, שמחזיקים מתחת לרכב במקום הנכון, ומחברים ממנו לשלדה כמה רגליים. איכות העבודה, היופי של הריתוכים, הגימור - הכל למעשה נסתר מהעין, וזה לאו דווקא על חשבון החוזק.
מדובר על מאות שקלים בודדות בחומר גלם, אבל שעות עבודה מרובות. בא לך להשקיע, לחתוך, לרתך ולהשחיז, כמו שרבים מאיתנו נהנים להשקיע בג'יפ? לך על זה! תקבל את כל העזרה והמענה כאן בפורום אם תעלה פרטים יותר ספציפיים.
מדרגות שאתה משלם עליהן בסדנאות בדרך כלל הן לא בסיסיות - יש בהן יותר מחשבה, תכנון, אלמנטים עיצוביים כמו משטחי דריכה וכיפופים, ועוד. ובסופו של דבר מחיר נקבע על פי מה שהשוק מוכן לשלם, לא לפי עלות המוצר - אתה לא מוכן לשלם? כנראה שיש מספיק כאלו שכן.
אפשרות נוספת - חפש בחו"ל, באיביי או באמאזון מדרגות צד - rocker panels, rock rails' nerf bars - יש להם כמה שמות מקובלים, יש מוצרים במגוון גדול של סגנונות, לכל רכב שהוא פופלרי בארה"ב או באוסטרליה. אתה יכול לייבא כל דבר ולהתקין בעצמך, לרוב ההתקנה של מוצר מדף קלה ביותר. כשאתה מוצא מה שנראה לך תבדוק עלויות משלוח כולל buy2usa (http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3405-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%99-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%94%D7%9B%D7%9C-Buy2usa-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%95%D7% 9F) שדווקא לחלקי רכב כבדים השרות שלהם מוצלח.
הנושא שעלה מצוין - חבל להתנפל על הכותב - בשביל זה יש אתרים כאלו
לא מזמן גם אני עברתי את הסרט הזה (בהיילקס) וטווח המחירים שקיבלתי היה בין 5000 ל 1200 ש"ח לא כולל מעמ.
הממוסחרים יותר נתנו מחירים באמצע ולא הראו רצון להתעסק מעבר למה שהם מוכרים בכמויות גדולות.
לכן כדאי לחפש היטב ולהגיע לבעל מלאכה שיכול ומוכן לבצע את העבודה על פי מה שאנחנו מבקשים.
כפוף צינור --- לא כל כך פשוט בחצר האחורית
בהצלחה
כיפוף צינור, חיתוך פלטות וכיפוף שלהן ניתן לעשות בפשטות בתכנון עצמי. לוקחים שרטוט בסיסי, ידני, לבית עסק שמוכן להתעסק עם לקוחות קטנים והם משלימים משם. זה אומר שמשלמים על ההעברה לתכנון ממוחשב אם זה חיתוך לייזר, אבל זה עדיין זול מאוד יחסית והתוצאה המתקבלת היא ברמת גימור אחרת לגמרי.
אפשר גם ללמוד להפעיל תוכנת CAD ברמה בסיסית ולחסוך את החלק הזה.
GodsFather
26-10-14, 14:19
חפש בפורומים בחו"ל גם שרטוטים קיימים, יש לכל רכב, אם כי לא תמיד הכל בשפה האנגלית וכאן יש יתרון לשפות נוספות. ברגע שמצאת שרטוטים כאלה, החיים הרבה יותר קלים.
ייצור מדרגות צד המיועדות לשמש כנקודת משען להרמה עם הייליפט דורשת ידע, נסיון ויכולות ריתוך טובות. אחרת, עלול להגרם נזק לשלדה.....במקרה הטוב.
קצת נדחף...
התחלתי גם פרוייקט של מדרגות צד. שלב ראשון היה בחירה של הצינור הראשי. בעזרת מידול ב SOLID נראה שצריך צינור בעל קוטר ממש גדול אם המדרגה באמת מתוכננת לשאת עומס הרמה בכל נקודה (במיוחד אם לוקחים גם מקדמי ביטחון). השאלה שלי באילו צינורות בחרתם בסוף? צול וחצי סקדיול 40 יחזיק?
שאלה שניה, הכוונה של הכותבים כאן הינה לרתך עיגון לשלדה או לבנות פלטות לחיצה ולרתך לפלטה?
אפשר לעשות לבד, גם דברים קצת מסובכים יותר ממוט ברזל.
העלות יכולה להיות זניחה לחלוטין אבל צריך כלים ו/או חברים (בעצם, חברים תמיד צריך).
הנה שתי דוגמאות באותו שירשור:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/53657-%D7%9E%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%A1%D7%A3-%D7%9C%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7% 90%D7%96-%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7% 98
תודה, אני רואה פה דברים מדהימים, ומאוד מעריך את המוכנות לשתף ולעזור. ברור שיש כאן חבורה של אנשים בעלי תושיה רבה ויצירתיות. גם הפרוייקט שלי יקרום עור וגידים.
RTK,
בהנחה שיש לך מספיק נקודות חיבור לשלדה (2-3 ברוב הרכבים), שהרווח ביניהן סביר ושהרכב שלך לא שוקל יותר מפאג'רו או פראדו, צינור צול ורבע (קוטר חיצוני 42.3 מ"מ) יספיק. עובי דופן מומלץ לדעתי לא פחות מ-3 מ"מ, 2.9 מתקבל. לא חייב צינור ללא תפר, אם יש תפר רצוי לרתך אליו את התושבות.
עידו לוריה
26-10-14, 21:58
אלון משעמם לך ....
עידו
אלון, הרכב זה מגה מגנום, שוקל בסביבות 2.1טון. יכול להיות שהגזמתי עם מקדם הביטחון... כנראה שאלך על צול וחצי...
איך עדיף לקשר בין פלטת הלחיצה לבין המדרגה? בעזרת צנרת או פלחים מתאימים?
בחיים, תזמון זה עניין של טיימינג
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=87964
שאלה שניה, הכוונה של הכותבים כאן הינה לרתך עיגון לשלדה או לבנות פלטות לחיצה ולרתך לפלטה?
בארה"ב הרבה פעמים מרתכים לשלדה.
כל השלדה מרותכת, וריתוך נכון לא צריך להשפיע עליה.
ועם זאת.. זה עדיין מרגיש לא הכי נכון, והשאלה מי מרתך- אם זה היה ארנון שושני או מקביליו, הייתי שקט עם הריתוך, לא פחות מזה- והפתרון הפשוט יותר, הוא פלטות לחץ לשלדה.
עוד כיוון, הוא להתקין פרופיל גיבור מתחת לסף גוף הרכב, ולהוציא ממנו החוצה עוד צינור שמרחיק את האלמנטים הפוגעניים בשטח, לא כל סלע מגיע בדיוק מתחת לרכב, ולפעמים ההגנה הנוספת הזו היא בדיוק ההבדל בין מעיכה בדלת/גוף לבין מדרגה שעשתה את העבודה שלה+הגנת צד מסויימת.
זה גם מייעל ומוסיף מקדם ביטחון להפעלת הייליפט כי הוא לא צמוד לפח הרכב.
אלו מדרגות תוצרת בית, עלות חומר 600ש"ח בערך, כמה שעות של עבודה, והחזירו את עצמן מזמן.
.,9250692507
דורון, המדרגות נראות מעולה... רק לא הבנתי לאן הפרופיל הגיבור (40*40?) מקובע...
אז... אתה קושר את הרכב מהג'נט לשלדה עם שרשרת אופנוע?
דורון, המדרגות נראות מעולה... רק לא הבנתי לאן הפרופיל הגיבור (40*40?) מקובע...
לשילדה.
אז... אתה קושר את הרכב מהג'נט לשלדה עם שרשרת אופנוע?
גם.
בודאות הציל את הרכב פעם אחת.
לשילדה.
כלומר ריתכת פרופיל לשלדה ואת קונסטרוקצית המדרגה לפרופיל?
לדעתך פשוט יותר מאשר פלטות לחיצה?
עידו לוריה
31-10-14, 14:25
בשיטת הסנדוויץ' רק כידי שלושה ברגים לפחות ולא שניים ( בכול פלטה )
עידו
איפה אתה מכניס את השלישי?
משולש או קדח בשלדה?
שים דוגמא.
עידו לוריה
31-10-14, 18:44
משולש .
עידו
בכל הדיגומים שראיתי עד היום לא נתקלתי במשולש.
3 רגליים מקובעות לשלדה בכל צד, לדעתי זה חזק בהרבה מהנדרש.
בהרמה, אין עיוות או גמישות.
איפה רוכשים ברגים מספיק חזקים?
הבורג ה3 נועד כדי להוסיף חוזק,כדי למנוע עיוות קדימה\אחורה של תושבות המדרגה. לדוגמה, מדרגות של רסטה ללנדקרוזר קצר באות עם תושבות בתצורה הזו.
עידו לוריה
31-10-14, 20:58
בכל הדיגומים שראיתי עד היום לא נתקלתי במשולש.
3 רגליים מקובעות לשלדה בכל צד, לדעתי זה חזק בהרבה מהנדרש.
בהרמה, אין עיוות או גמישות.
מי אני שיחלוק עליך :)
זה לא אף אחת מהסיבות שצינת , כאשר משתמשים בשיטת "הסנדוויץ' " אנחנו עובדים על חיכוך ככול שהפלטות ( פרוסות הלחם ) גדולות יותר כך גם שטח החיכוך וכאשר הן גדולות זה מצריך עוד לחץ ואת זה הבורג השלישי / רבעי וכו' מסיג .
חוץ מזה שהעלות של עוד בורג + שטח פלטה זניח במחיר האיכות של המפרק הזה כאשר הוא נבנה נכון , ועל איכות אנחנו מוכנים לשלם נכון ?:p
עידו
אין ספק שעוד שטח מגע וחיכוך סטאטי רק יעגנו טוב יותר.
כשתכננתי את המדרגות, חרשתי את הרשת לדגמים שונים.
לא נתקלתי בקיבוע משולש.
אם הייתי רואה כזה, הייתי מיישם, בשלב העבודה זה מעט מאד תוספת להכנת פלח עם 2 חורים.
ציינתי שבמבחן התוצאה, עם 3 רגליים, גם 2 ברגים לפלטה, משיגים מטרה.
הרכב ישב על המדרגה יותר מפעם אחת, כולל שימוש כציר סיבוב, ואין עיוות ואין תזוזה נראית לעין.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.