התחברות

צפייה בגרסה מלאה : תליית שמשונית

heminew
27-10-14, 08:35
אני רוצה לתלות שמשונית 3.6 על 2.6 מטר לקירוי של מרפסת מפני גשמי החורף. יש טבעות בכל היקף השמשונית.
אפשרות אחת היא להקים פרגולה לצורך העניין - יקר ומסובך, וזו גם לא המטרה המקורית.
אפשרות שנייה - בעזרת מיתרים ומותחנים שיעברו דרך הטבעות (ואז לחבר את המיתרים בצד הקרוב לקיר של הבית ובצד הרחוק לשני עמודים שמחוברים לקרקע). האם יש סכנה שבמקרה כזה השמשונית תיקרע מהרוח (זה כמו מפרש)? או שיצטברו מים גשמים?

חמי

liontamer84
27-10-14, 09:12
בעניין הצטברות המים - זה מאד תלוי בשיפוע שהשמשונית תהיה בו, נדמה לי ש7% זה המינימום (אל תתפוס אותי במילה)

בעניין זה שהשמשונית תקרע מהרוח - אני בספק, בד"כ מה שכושל זה האמצעי עיגון שלה.

בהצלחה!

אומי5
27-10-14, 09:15
למניעה של הצטברות מים תמתח מיתרים באלכסון בין הפינות מתחת לשימשונית.

heminew
27-10-14, 09:27
תודה

למניעה של הצטברות מים תמתח מיתרים באלכסון בין הפינות מתחת לשימשונית.

זה לא יצור את ההיפך - פוטנציאל לבריכת מים במשולש שבין הקיר למרכז השמשונית ?

חנן-ג'יפולוג
27-10-14, 09:41
בדוק עלות של איסכורית על תשתית עץ. יתכן שתגלה שהיא זולה יותר או לא הרבה יותר יקרה מברזנט מצ'וקמק, מרעיש ומתכלה, עזה סטייל. כ80 ש"ח למ"ר ואפשר גם בפחות, כולל עץ, פח וברגים.

heminew
27-10-14, 11:25
בדוק עלות של איסכורית על תשתית עץ. יתכן שתגלה שהיא זולה יותר או לא הרבה יותר יקרה מברזנט מצ'וקמק, מרעיש ומתכלה, עזה סטייל. כ80 ש"ח למ"ר ואפשר גם בפחות, כולל עץ, פח וברגים.

חנן, אני מניח שאתה צודק לגבי העלויות, זה יסתכם בסביבות 800 ש"ח + - וזה בטוח עמיד יותר, אבל זה עדיין יותר מכפול ממחיר שמשונית, אפילו בלי להכניס את העבודה על פרגולה.
היות וזה בית זמני, לא יודע אם זה שווה.
שמשונית בצבע שמשתלב עם הבית והצמחיה זה עזה סטיייל? ....

חנן-ג'יפולוג
27-10-14, 11:26
לטעמי, כן, אבל יש מי שטוען שאין לי טעם טוב.

אומי5
27-10-14, 11:28
תודה

זה לא יצור את ההיפך - פוטנציאל לבריכת מים במשולש שבין הקיר למרכז השמשונית ?

אם הפינות בגובה זהה או דומה זה יקטין מאוד את היקוות המים במרכז, ואת כמות המים הסופית שיוכלו להיקוות.
אם שתי פינות נמוכות בהרבה משתיים אחרות, אז תמתח מיתר אחד בין המרכז של הפאה התחתונה למרכז הפאה העליונה.

erby
27-10-14, 19:08
יצטברו מי גשמים.
איסכורית תרעיש מאוד כשירד גשם (אלא אם חנן התכוון לפנל מבודד).
לפי מה שאתה מתאר, תשתית קשיחה ועליה ברזנט או מתיחת כבלים בהיקף ותורן במרכז. אסטטי זה לא יהיה.

חנן-ג'יפולוג
27-10-14, 19:14
בבית הקודם היתה לי פרגולה עם איסכורית, כ12 שנה. מכיר את טיעון הרעש.
זה חסר כל משמעות לטעמי, שכן ממילא בגשם ישבתי בבית עם חלון סגור ולא שמעתי כלום.
אגב, בשביל האסטטיקה האיסכורית ישבה על מחצלת ירדנית ומאוד אהבנו את זה.

talilim
27-10-14, 19:35
חנן צודק.
בבית הקודם שלי היתה לי פרגולה פשוטה עם איסכורית אדומה, על מסגרת עץ .
רעש או לא, זה עמד ברוחות ובסערות ולא אגר מים.
הפתרון היעיל , הפשוט והזול ביותר.
הלוואי והיתה לי אחת כזאת עכשיו.

אומי5
27-10-14, 19:35
חנן, אני גר היום בבית עם "פרגולת איסכורית" שומעים חזק את הגשם ואת החתולים. חלון סגור וחדר בלי קיר לכיוון המרפסת.

חנן-ג'יפולוג
27-10-14, 19:54
בבית הנוכחי בניתי מול הסלון 50 מ"ר פרגולת סנטף, ו25 מטר פרגולת איסכורית מול חדר השינה, כשבין הראש שלי לפרגולה מפרידים 40 ס"מ וחלון. ביורה האחרון אפילו לא שמעתי שירד גשם, עד שטלי לא סיפרה לי בדיעבד.
מה שכן, הבית הנוכחי עם זכוכיות בידודיות בכל החלונות.

בדיעבד, אגב, אני מצטער שאת הפרגולה הראשית בניתי מסנטף ולא מאיסכורית. יקר, מתכלה, חלש ושקוף יותר.

ניצן40
27-10-14, 22:38
בבית האחרון שגרנו בשכירות התקנתי רשת צל 80% שבחורף הורדנו (הרשת היתה עם טבעות ברזל והחיבור היה עם מחבר יעודי ממתכת שהתחבר לכבל)

heminew
27-10-14, 23:13
היות וכבר קניתי את השמשונית (לא חשבתי על זה עד הסוף לפני שהזמנתי), נראה לי שאתקין אותה עם כבלים ונראה מה יהיה. כבר הבנתי שזה לא יהיה יציב ועמיד כמו פרגולה

ניצן - עם רשת צל זה שונה כי היא לא אטומה - לא יושבים עליה מים והיא לא תופסת רוח כמו מפרש.
erby - אהבתי את פיתרון התורן במרכז, אשתמש בו אם יצטברו מים.

תודה לכל המייעצים

חמי

erby
28-10-14, 18:39
בבית הקודם היתה לי פרגולה עם איסכורית, כ12 שנה. מכיר את טיעון הרעש.

טיעון הרעש הוא מניסיון. לי הרעש לא מפריע אבל הוא קיים.
בבית הקודם שלי התקנתי גם גגון מחופה פוליגל עבה בכניסה לבית - מרעיש מאוד בגשם.

-->