צפייה בגרסה מלאה : הגבהה בגיפ'
היי חברים בcj7 שלי ישנה הגבהה אך משום מה הצד הימני איננו שווה בהגבהתו לצד של הנהג.
מה יכולות להיות הסיבות (בולמים ? )
תודה מראש
six 4 life
13-08-05, 16:44
איזו הגבהה יש לך בג'יפ?
עלים מעורגלים? נדנדות ארוכות? תושבות בודי גבוהות?
-ארז 8) -
לפעמים קורה מצב שבו קפיץ אחד "מיתעייף" מהר יותר מהשאר זה כנראה מה שקרה אצלך
היי חברים בcj7 שלי ישנה הגבהה אך משום מה הצד הימני איננו שווה בהגבהתו לצד של הנהג.
מה יכולות להיות הסיבות (בולמים ? )
תודה מראש
הקפיצים הם הסיבה. יתכן כמו שכתב אטלס שאחד מהם התעייף יותר מהשני, אבל זה לא סביר אם הם בני אותו גיל ומאותו סוג, אלא אם כן הג'יפ נסע במשך שנים בצורה לא סימטרית.
יש שני הסברים יותר הגיוניים:
1. מקור חוסר הסימטריות הוא בגורם אנושי. אם עירגלו את הקפיצים בתהליך ההגבהה כמקובל, כל קפיץ מעורגל בנפרד, ולהגיע לאיזון מושלם זה מיומנות של בעל המקצוע וזה, למען האמת, כמעט בלתי אפשרי. תמיד יהיו הבדלים קטנים. כמו כן, אם במהלך השנים הוחלף רק קפיץ אחד במקום זוג, אז באמת שני הקפיצים שונים בתכונות שלהם והבדל בגובה הוא בלתי נמנע.
2. תבדוק - אולי יש עלה שבור בצד הנמוך יותר??? אם אחד מהעלים המשניים נשבר, זו בדיוק התוצאה, שטוף את הקפיצים ותעבור עליהם בעין בוחנת. אם יש עלה שבור, תתקן בהקדם כי זה יגרור עם הזמן שבירה של עוד עלים.
ברוב הג'יפים הזקנים יש הבדלי גובה בין שני הצדדים. במקרה הטוב זה מ"מ בודדים ובכלל לא שמים לב לזה, בהמון ג'יפים יש הבדל של ס"מ-שניים וזה בולט כשאתה מחפש את זה - זה לא אסון גדול אם זה לא מוגזם.
ובכל מקרה, אין שום קשר לבולמים.
תסתכל טוב איך הקפיץ יושב כשהרכב עומד ישר ,
אם הקפיץ עומד עקום אז אני מאמין שאם תפרק ותרכיב מחדש זה יסתדר .
זה מה שאני מתכנן לעשות בימים הקרובים .
מה מצב הקפיץ הקדמי בצד ששוכב?
יתכן שהוא גורם לרכב לנטות.
תודה לכולם על התגובות
מכיוון שאני ממש לא מבין אני מניח שאלך למוסך גם כדי שיעשה בדיקה כללית לרכב
וגם אשאל אותו על נושא ההגבהה..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.