התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בוץ ושדות חקלאיים.

Redoren
01-11-14, 21:26
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/01/ed3ae332c5e10d9c91cc577ea0b49976.jpg

מקווה שזה לא מישהו מכאן.
אבל מבקש מכולכם, אנא, נהגו בזהירות. בוץ זה כיף אבל בקלות יכולים לפגוע בפרנסה של אנשים.
תהנו ובזהירות.
שבוע טוב ורטוב..(:

דרור ברלי
01-11-14, 23:00
+1.

גיל אסרף
01-11-14, 23:51
בגלל אנשים כאלה יוצא לנו שם רע.

opl
02-11-14, 08:58
ראיתי את הסרטון בפייסבוק. לא הכי מובן מה רואים שם. זה נראה כמו שיירה של רכבים שנדמה שנוסעת על שביל ורייזר שנכנס למרכז השדה. היית שם?

Redoren
02-11-14, 09:31
לא הייתי אבל ראיתי את הסרטון. קצת קשה להבחין לעין בלתי מנוסה, אבל הם ממש לא נוסעים על השביל.
כמו כן, מי שצילם את הסרט והכל לפייסבוק הוא חקלאי שהיה שם והוסיף כמה מילים לא יפות, בלשון המעטה, ולא הייתי רוצה שיכללו אותי בתור אחד כזה.

דרור ברלי
02-11-14, 13:46
אנחנו מתכוונים לעיקרון.

ברור שמתמונה אחת קשה לחרוץ דעה. יכול להיות שהם על שביל שמקיף את החלקה. מה שרואים בברור זה כלי אחד, כנראה רייזר, בתוך השדה ממש.

יש גם חקלאים ש"מספחים" שבילים, אבל עליהם לא מדברים כי זה לא פוליטיקלי קורקט...

opl
02-11-14, 14:10
על העיקרון אף אחד לא יריב ואם כן אז מקומו לא כאן. לפעמים בלי לחשוב או לברר אנשים מאשימים ומכפישים אנשים אחרים על לא עוול בכפם זה קורה הרבה בפייסבוק ובפורומים. אני מניח שזה לא המקרה כאן אבל עדיין...

ד ו ר ו ן
02-11-14, 17:20
כמו כן, מי שצילם את הסרט והכל לפייסבוק הוא חקלאי שהיה שם.
אם הם נוסעים על שדה מעובד, הוא יכול להגיד תלונה במשטרה, ותביעת נזיקין עם המספרי רכב.

boaz avrahami
02-11-14, 17:58
הדבר שהכי הפתיע אותי זה שיש חקלאים שמדברים עברית [emoji6]
חשבתי שממזמן כולם תאילנדים

סולי
02-11-14, 19:37
תחזרו אחרי הסערה לשדות ותראו בעצמכם.. מזעזע.
בכל חלקה כמעט לאורך הירקון תראו ירידות לשדה של נהגים לא מנוסים .. וצלחות וחציות דרך החלקות סתם ככה.
ואם אז לא מספיק...אז גם באיזורים שחסומים לכלי רכב. גם בתוך מקומות סגורים עפ חוק ( לא שער לא חוקי של חקלאי מתוסכל). פרצו כלים ועשו נזק רק לשם הנזק.

דורון, תהייה מציאותי. רוב הפגיעות לא קורות מול העיניים. ויותר קל לשים שער מאשר להגיש תלונה.
החלקאי הוא אזרח קוטר בדיוק כמוני. גם הוא לא מאמין גדול במשטרה...

דרור ,
אפשר לדבר על חקלאים שמספחים שטחים.
אבל בוא נדייק... הם חוסמים צירי תנועה ולא מספחים שטחים, הם חוסמים מטיילים רכובים לא רגליים. כאלה שלאורך השנים הצדיקו זאת. אנחנו עם של חארות. לא פחות.
כשאני מוציא רוכב מוטוקרוס מאיזור סגור לנסיעה לפעמים זה נגמר בלחיצת יד ולפעמים זה נגמר בשפריץ של אבנים על הרכב.
לפגוע לאדם אחר בפרנסה לשם ההנאה האישית שלך? ואתה עוצר את הבנאדם והוא עוד מעיז להתנפח עליך במקום להשפיל מבט ... וזה לא אחד ולא שניים...

לאחר מראות הבוקר, אני מצדיק את התנהגות החקלאים והדעות הקדומות עאלק שיש על חובבי השטח...
כל מה שנשאר זה רק להתאמץ מאוד כל אחד בדרכו לשנות את אופן התפיסה של הסביבה אותנו הגיפאים ובמקביל להרביץ תורה בחדשים שנכנסים לתחום.
בלי יחצנות אין לנו סיכוי אל מול הצלקות שהתחביב הזה משאיר סביבו.

דרור ברלי
02-11-14, 19:51
אורי, אני מדבר על שבילים מסומנים לתפארת ש"סופחו" לשדה, נחרשו ונזרעו. זו לא חסימת ציר, זה סיפוח שלו. זו עבריינות לכל דבר ועניין ואין לזה "הצדקה".
אני אחפש את התמונות כדי שתשתכנע.
ואז תגיד לי מי העבריין - זה שסיפח את השביל או זה שנסע לו על היבולים.

נכון, זה לא הרבה ולא "תופעה", ובטח לא מצדיק נסיעה על שטחים חקלאיים או במקומות אסורים, אבל זה קיים ולא מעט.

וכן, אנחנו עם של חארות. לצערי. ולא מדובר בתפוח רקוב אחד שמקלקל ארגז שלם, אלא 90 אחוז שמקלקלים לכל השאר.
ואני חותם לך שאלה מהתמונות המפלילות של שקיעות בשדות הם לא מכאן. אני מהמר שתמצא אותם בהמוניהם בפרצופספר...

ד ו ר ו ן
02-11-14, 19:59
אורי,
אני מדבר על מקרה מתועד, לא על עץ שנפל לבד ביער.

דרור,
היינו בדיון הזה לא מעט פעמים.
זה שמישהו סימן שביל שעובר בשדה, לא אומר שהחקלאי לא רשאי לחרוש אותו.

אם השביל קיים, הוא חייב להשאר פתוח לציבור, אבל אם חרשו אותו, אסור לך לנסוע על התוואי שפעם היה שביל והיום שדה.

בחווה שעבדתי בה לפני אי-אלו שנים השבילים נפתחו כשהתחילו לעבד את הקרקע, ב-1948.. בשביל פרסלציה נוחה לעיבוד, ולא משום סיבה אחרת.
עם השנים, והמיפוי, הדרכים הופיעו במפות.
(דרכים ממופות מתצ״אות, לא ממש בודקים מה קורה בשטח ברוב המקרים).
מאותה הסיבה, כשלא צריך יותר את דרכי הגישה האלו, הן חוזרות להיות חלק מהשדה.

זה לא הפריע לשלוף מידי פעם חכמולוג שקוע שנסע על תוואי מסומן במפה שלא קיים בשדה, ולסימון שלו אין שום משמעות חוקית אחרי שהוא חזר להיות שדה.
כולל סמ״ש, שהוא ההרבה מקרים גחמה נחמדה, ותו-לו.
שביל קיים בשטח חקלאי?
חייב להשאר פתוח.

דרור ברלי
02-11-14, 20:03
אני מדבר גם על שביל מסומן בסמ"ש שנמצא בקצה שדה, כזה שמקיף חלקה ולא חוצה אותה. מותר לחקלאי לספח אותו סתם כשבא לו?

ד ו ר ו ן
02-11-14, 20:24
תלוי אם הוא בשטח שהוא חוכר לחקלאות, אם זה בשוליים אבל נכלל בשטח שהוא חוכר, מותר.

להזכיר לך, לסמ״ש אין שום תוקף חוקי.

ד״א, אם היא מופיעה בתכנית מתאר, הוא לא יכול.

דרור ברלי
02-11-14, 20:49
להזכיר לך, לסמ״ש אין שום תוקף חוקי.

מעניין.
אז על סמך מה אנחנו נוסעים רק על סמ"ש?

סולי
02-11-14, 21:05
דרור, אני בטוח שאתה צודק. ויש מקרים של חקלאים חארות. כאמור עם של חארות.

דורון, מוזר לי מה שאתה אומר לגבי תוקף חוקי של מפת סימון שבילים.
... הסבר בבקשה.

ואגב, כל ההסתכלות על ז היא מהצד שנוח לכם...
במקום לשאול למי החוק מאפשר לסגור מה ... תשאלו מה החוק אומר על האזרחים בנושא שטח חקלאי.

עמי
02-11-14, 21:17
מעניין.
אז על סמך מה אנחנו נוסעים רק על סמ"ש?

אל תשאל שאלות שאתה לא רוצה לקבל תשובה להן.

אם תשאל (וגם מיטב מוחותינו ישאלו, ויקשו, ויקדמו, ויפעלו, ויעתרו, ויתבעו ואלוהים יודע מה עוד) זה יגמר בהסדרה ואת זה אתה לא רוצה (ע"ע הסדרת הספורט המוטורי).

asafk
02-11-14, 22:23
וע״ע ההסדרה באנגליה ששימשה לי בסיס למתיחת 1 באפריל (אבל את ג׳יפאי הממלכה המאוחדת לא הצחיקה בכלל)

אסף.

ד ו ר ו ן
07-11-14, 09:39
אורי,
יש רק גוף אחד בארץ שהסימוני מיפוי שלו תופסים כאסמכתא, וזה לא רט״ג וזה לא עמותת הסמ״ש, שאין לה סמכות חוקית, כמו כל עמותה אחרת.
זה אומר בין השאר, וגם בפועל, שיש חוסר דיוק רב בין מיקום הסימון במפה והסימון בשטח.
ובגלל שאין לזה תוקף ממשי, זה גם לא ממש משנה.

גם אני יכול לרסס סימון בשטח שהוא לא שמורה ולקשט מפות רשמיות בצבעים עליזים ולמכור את זה, אם שילמתי זכויות יוצרים למפ״י.
לדעתי יש כבר כמה שנים סוג של ״מחתרת סמ״ש״ שמסמנת מסלולים על דעת עצמה.

נתקלתי בסימונים בשטח שלא קיימים במפות סמ״ש מעודכנות.

נכון שהם משקיעים הרבה בבחירת המסלולים, אבל עדיין, זה לא גוף רשמי של שום דבר.

רט״ג בחרו הסמ״ש מסיבותיהם, אולי כי זה קיים ונוח, ואז הם נתנו לתוואי בתוך השמורה תוקף תחת חוק רט״ג, אבל להזכיר שסמ״ש קיים גם מחוץ לשמורות טבע, ויש שמורות שסימון השבילים בתוכן אינו סמ״ש.

אורי,
זה דיון ישן, תעשה חיפוש כאן באתר, היו דיונים ארוכים בנושא, עם התייחסויות של אנשי מקצוע רלוונטיים.

avikkllk
09-11-14, 12:14
בשנה שעברה יצא לי לטייל באזור הגולן באזור של שדות
שפשוט נחרבו מאנשים שחייבים לעבור על השדה במקום בצד בשביל של הטרקטורים שנעים שם

dingo1st
09-11-14, 12:28
אם אני לא טועה הי פה כבר שרשור כזה בשנה שעברה או לפני כן..
כמושבניק וג'יפאי מטריף אותי לראות את זה!!
שאנשים חוצים או עולים על שטחים חקלאים כאילו כלום...
ויש המגדילים לעשות וגם עושים קטיף...
ואני לא מדבר על הפגיע בציוד השקייה וכו'...
בהחלט מגעיל ומרגיז !!!
ראם

zerez
09-11-14, 14:17
הדבר שהכי הפתיע אותי זה שיש חקלאים שמדברים עברית [emoji6]
חשבתי שממזמן כולם תאילנדים
כבן למשפחה של חקלאים אני מכיר הרבה חקלאים שעברית היא שפת האם שלהם (להבדיל מתאילנדים שלמדו עברית)[emoji12]

ולנושא השירשור, אם חקלאי יתלונן במשטרה או יגיש תביעת פיצויים נגד חלאה כזה תחנות הצדק לא יעשו כלום, וזה חלק מעניין.
מבחינתי שיאמצו את החוק האמריקאי ויאפשרו לחקלאי לירות במשיגי גבול כאלה, אולי זה יחסל את התופעה המכוערת הזאת.

-->