צפייה בגרסה מלאה : מי מבין בציוד אודיו? רסיבר דנון ישן עושה בעיות
הפציינט - DENON AVR-1601
עושה עבודה טובה, עובד קשה, כבר הרבה שנים.
התחיל לזייף פתאום בלי אזהרה. הצליל מלוכלכך מאוד, אבל שומעים. שומעים גרוע כאילו יש המון רעש שמתווסף לצליל.
באוזניות שומעים טוב.
פתחתי אותו כדי לראות אולי איזה קבל נשפך או משהו שמי שלא מבין כמוני יכול לזהות בעין.
כמובן שלא.
מאיפה מתחילים? מה מחפשים? מה בודקים?
איזה מהכרטיסים הוא החשוד?
אסף.
באוזניות שומעים טוב - בלי שום ליכלוך ?
אם כן - הייתי בודק בתור התחלה את החוטים לרמקולים , מקצץ את הקצוות ועושה קצוות נקיים אם יש ליכלוכים או התחמצנות ,
במצב רגיל לרוב תופעה כזו של רעשים או זימזום מתחילים לבדוק מהמעגל כח ,
מה שנימצא מצד שמאל בתמונה שלך - ליד הטרנספורמטור.
קבלים , ואיזורים שניראים כהים יותר על הלוח המודפס ,
אבל אם שומעים רגיל לגמרי באוזניות - זה משנה את המצב.
תנסה לבדוק גם את המעגל המודפס ליד היציאה לרמקולים ,
אם יש איזור כהה יותר או קצת מפוחם - לבדוק הלחמות מסביב לאיזור...
בדקת את הרמקולים? אולי נדפקו? תבדוק שהם לא קרועים/חורים וכיו"ב.
שניהם יחד באותו זמן?
אסף.
אולי. תחבר אותם ליציאת אוזניות ותראה אם הם עדיין מרשרשים, או שתביא רמקולים אחרים לנסיון.
שחר גרינברג
04-11-14, 23:40
מניסיון אישי (אני עובד כסאונדמן) זמזום ורעש הוא תוצאה של בעיות עם חוטים או כמו שאמיר כתב בעיות עם המעגל המודפס הייתי בודק את כול החוטים מחדש האם הם משוחררים אפילו תזוזה קטנה יכולה להוביל לבעיות
עדכון. שלושת ערוצי המוצא - אזניות A וגם B שלושתם רועשים.
בכוחותי המוגבלים ולמרות הסקרנות המדעית אני לא מוצא נתק במעגל או משהו ברור לעין.
המלצה על מעבדה במרחב תל אביב - רמת השרון?
תודה לכולם על העזרה.
אסף.
צלם את איזור הספק כח יותר מקרוב , האיזור של הקבלים הגדולים , ניראה לי שאני רואה שם משהו ...
הנה...
אסף.
9282592832928319283092829928289282792826 9282492833
אסף,מה שומעים גרוע (עם רעשים) ?
רדיו ,cd ,פטיפון ...?
זה מגבר ,שמגביר מה שמחברים אליו ,כולל את הרעשים,אולי הרעש בא מהחיבור/כבל או ממקור הסאונד ?
את האבק ניקית טוב לפני הצילום...:p .
על פניו לא נראה קבל "נפוח" ,"מזיע" או משהו בסיגנון,בלי סקופ קשה לעלות על בעיות כאלה אם הן שייכות למגבר או לספק הכח שלו.
לגבי מעבדה - ג.ו ברמת בשרון
Sent from my Ass
הקבל הקטן יותר מהשניים שנימצאים בין שני הכנפי קירור מאלומניום , לא קצת נפוח ?
החלק העליון שלו מישורי לגמרי ? - אני לא לגמרי בטוח מהתמונות ...
סחתיין על ההבחנה. מה שאתה ראית בתמונה אני לא ראיתי בעין...
אכן נפוח. מחליפים וזהו?
אסף.
עליתי על זה בתמונה הראשונה אבל לא הייתי בטוח ...
תחליף לאחד זהה , אותו קיבול ואותו מתח (אם אין אפשר מתח יותר גבוה)
תעבור אחד אחד על כל שאר הקבלים - פני השטח העליון חייב להיות מישורי לגמרי - פלס.
לגבי מאיפה להזמין - אם אין לך משהו ליד הבית , למשל רדיו ליאון עושים מישלוחים יחסית בסדר.
נ.ב : עוד כמה טיפים לגבי ההלחמה :
כשאתה מוציא את הישן , שים לב טוב איפה היה הצד של הפלוס ואיפה היה הצד של המינוס של הקבל , ותסמן,
לא על כל הלוחות המודפסים זה מסומן - אם תרכיב הפוך בטעות תדפוק גם את החדש.
כשאתה מלחים , תנסה להוציא את הקבל ולהכניס את החדש , עם מינימום זמן שהמלחם מחמם את האיזור ,
תעבוד עם ראש עדין למלחם אם יש לך, רכיבים ישנים לא אוהבים חום ועלול להדפק משהו אחר.
תקצוץ את הרגליים הארוכות של הקבל החדש , רק אחרי שהוא נימצא בתוך הלוח ומולחם , תכניס אותו כמה שניכנס , צמוד ללוח.
סיכומו של דבר.. הבנתי שהעבודה גדולה עלי ונתתי את החולה למעבדה בטשרניחובסקי. הם קצת עשו פרצופים של חוסר חשק ולא שמו לב בעצמם לקבל הסורר. בכל זאת לבקשתי החליפו אותו תמורת סכום הוגן (בגדול.. תשלום סביר על העבודה).
היום לאחר הניתוח שהצליח החולה שהבריא חזר הביתה, חיברתי אותו ולטובת החלמתו השלמה שמתי את רפסודיה בכחול בווליום ראוי כדי לשמוע היטב את כל התזמורת כולל רחשי הרקע. ו הצליל... צלול מתמיד.
תודה!
אסף.
תתאמן ופעם הבאה תעשה לבד - זה ממש לא מסובך ...
מה שכן - אני מרוצה שזה באמת היה זה - לפעמים הקבל שהתנפח הוא רק הסימפטום.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.