צפייה בגרסה מלאה : החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/03/e600a909b42f49669357081501fdd4f6.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/03/7c24e59fcdfdfdb928578ae491231015.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/03/38ca6c687b4c4d516c2103b6f3746403.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/03/c240432c1c12262e778e61d08a90e955.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/03/f58060d9be7df3bd6ac4bbf02ef3c1dc.jpg
טיפות המים - בגלל הערפל.
חום של 95 פרנהייט וכל האגמים והיערות שיש פה... כל בוקר "סמיך" וערפילי..
אין מילים לתאר את גודל הזוועה... חונק את הגרון ומשבש לך את כל היום...
אין ספק בכלל... יום עצוב[emoji22] [emoji22] [emoji22] [emoji22]
אני אחזור למטבח, לנסות להרגע עם הקפוצ'ינו הרביעי לבוקר..
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
מצאתי והעברתי למחשב את קובץ הקול, של אחת ההודעות שהשאיר לי האינסטלטור השיכור.
הסיומת שלו היא AMR - איך אני מעלה אותו פה?
boaz avrahami
04-09-15, 01:35
אם אתה רוצה שהאריחים לא יתפרקו שוב תשרה אותם לילה במיים
לא כשמשתמשים בדבק, חוץ מזה הוא מדביק לקיר גבס ונייר.ההשתחררות נגרמת מרטיבות.
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
גם אני זכרתי כך אבל אף אחד לא עושה את זה פה..
אני משתמש בתערובת "רגילה" ואלו אריחי הריצפה - מורכבים על צמנט-בורד.
בנתיים אני מתקשה להסיר את הבטון מהריצפה. לאריחים זה לא נדבק בכלל אבל לריצפה... אללה-יוסתור. לא יוצא.
מחר אני קופץ לחנות הכלים הזולה (HARBORFREIGHT) לקנות סט פטישון פניאומטי... את זה עדיין אין לי בריינג' (וואללה!!! אולי אשיג את סמואל-את-רכס בהיתחרות).
קניתי תוספת למסור החרב אבל מהלך התנועה שלו גדול מידי - צריך משהו רוטט/דופק..
מה שמפחיד אותי, ש-SHMBO תגיע הביתה, תראה את חדר האמבטיה בשלבי פירוק (צריך לפרק גם את האסלה והארונית/כיור) ותרצה כבר לעשות "שידרוג"...
קיוויתי לגמור הכל לפני שתחזור:(.
טוב.
נגמרה העבודה להיום. תכך נתיישב לכתוב..
- - - Updated - - -
בועז.
איך מעלים קובץ קול/AMR ? - הזדמנות לשמוע אדום צוואר אותנטי..
boaz avrahami
04-09-15, 02:42
אפשר בכלל להעלות לכאן קובץ קול?
לדעתי אתה צריך להעלות אותו ליוטיוב מקסימום אחרי המרה לפורמט נתמך.
תשתמש בתערובת הדבקה יעודית או עם תערובת רגילה בתוספת דבק נוזלי סטייל בי גי בונד.
קרמיקה עומדת חייבים להרטיב לילה אחרת זה מתפרק. חבל.
למיטב זכרוני קרמיקה עומדת אמורה להיות מחורצת בגבה.
לא הבנתי מה יש לך מהרצפה?
פטיש ואיזמל בעדינות אמור להטיס את זה בנגיעה.
בכל מקרה תיזהר מצינורות וחשמל שעלולים להסתתר בריצפה
יש אדומי צוואר בניו ג׳רזי? כשניראה שזו עונת הנדידה
Sent from my iPhone using Tapatalk
תפסיקו לדבר עלינו כאילו אנחנו יצורים בגן חיות, גם לנו יש רגשות.
להיפך ף, אני תמיד אומר לחברה שהלוואי והייתי אדום צוואר. חיים את החיים הטובים
לא להסחף...ואני לא rn, יותר כמו good ol boy, יש הבדל.
מסכים.
מסכים.
ההבדלים משמעותיים, אצל הgob הריהוט של ה ar15 הוא ישראלי והויסקי בא מסקוטלנד ולא מטנסי....מה עוד?
מה עוד? כל השיניים בפה? דגל של הקונפדרציה...
כול השיניים מקוריות מהמפעל ודגלים יש רק 2, לאחד יש 50 כוכבים, לשני יש רק אחד.
אז אכן אתה gob
אז אכן אתה gob
יש מפגש עוד חודשיים, אתה בא?
בא תראה איפה יש קיץ כול השנה. אין שלכת, ולא יודעים מה זה מעיל.
שלח כתובת. איזה מפגש? עוד חודשיים כבר יהיה די קריר אצלי. קצת שמש לא תזיק
דבר עם ברנרד 8568575704
שלי 9402069747
אחלה
7245999511
7245999511
אם אתה בא לבד או זוג אני יכול לארח, למשפחה אין לי מקום. עגלה גם יש. בקיצור גן עדן לתימנים.
אני בווגאס מה-5 בנובמבר, לפחות עד ה-6.
ביום האחרון, שישי, כול הזרים (סינים) חייבים להיפתר מהתצוגה - מחירים מצחיקים.
כבר םעמיים פיספסתי - LED BARS בפחות מ-$50... גדולים.
DOUBLE DINS מצ'וכללים ב-$30.
ועוד ועוד - הכל נחטף בשניות.
צור.
יש תערוכה שם... קוראים לה SEMA 3-6 בנובמבר.
מגיע?
גם בועז בא - חייב. כבר קניתי לו כרטיס כניסה.
boaz avrahami
04-09-15, 06:56
אז זה יכסה חלק מהנסיעה?
כי אם לא אני מפרק מאיזה משאית/ אוטובוס מיצובישי בתערוכה [emoji56]
אני מגיע
Sent from my SAMSUNG-SM-G530AZ using Tapatalk
Speaking of rednecks got me thinking of this, sorry keyboard in ATL doesn't have hebrew:
https://www.youtube.com/watch?v=x4xLolOI9Po
מגיע! או לבד או גם האשה ותינוק בן שנה.
Speaking of rednecks got me thinking of this, sorry keyboard in ATL doesn't have hebrew:
https://www.youtube.com/watch?v=x4xLolOI9Po
גדול.
בסך הכל, אנשים טובים..
אבל אלה לא rednecks.
אלה hillbillys...:p
ה-rednecks היו מגיעים עם בירות וזורקים דברים ומקללים ותוך כמה דקות היו מגיעות כמה ניידות... של האחים שלהם.
אז זה יכסה חלק מהנסיעה?
כי אם לא אני מפרק מאיזה משאית/ אוטובוס מיצובישי בתערוכה [emoji56]
יאללה בועז...
אין הרבה הזדמנויות כאלה...
תארוז את האישה וקדימה - לאס ווגאס = עיר האורות (האמיתית)... ולמען הרומנטיקה, יש שם גם אייפל - יותר טוב מהמקור (מדברים שם אנגלית ושמים דאודורנט).
ויש גם ניו יורק ושם אפילו יש Galleghers (http://www.gallaghersnysteakhouse.com/).
ויש אפילו פרמידה.
ויש ונציה.
ואני נשבע לך.. ב- Wynn (http://www.wynnlasvegas.com/)יש יותר פרחים, מאשר בכל הולנד.. חתום.
(http://www.wynnlasvegas.com/)
אני מגיע
בן...
טוב שאתה פה.
קרמיקה לריצפה (הכי פשוטה.. מ- LOWES) - משרים במים או לא משרים במים, לפני ההתקנה?
boaz avrahami
04-09-15, 18:12
נראה שרמי גרנד ואנכי נגיע
בן...
טוב שאתה פה.
קרמיקה לריצפה (הכי פשוטה.. מ- LOWES) - משרים במים או לא משרים במים, לפני ההתקנה?
מתקינים ישר מהקופסא.
גם אני מתקין ישר מהקופסא
נראה שרמי גרנד ואנכי נגיע
בויינ'ה.
יש כבר ממש קאדר למפגש!!
אז ישר מהקופסה it will be
בויינ'ה.
יש כבר ממש קאדר למפגש!!
אז ישר מהקופסה it will be
יש שרשור יעודי לנושא.
...
כבר מאוחר ומחר, מוקדם, מתחיל החופש (הגמדות חוזרות לביה"ס !!!).
נמשיך מחר עם קוריוזים מהעירייה, שגרמו לעיכובים מצטברים של כמה שבועות.
והוואי עם פועלים כושים, מדרום אמריקה.
והסבר קצר על הפרוצדורה.
והקורבט.
אה, כן. והפוזיציה החדשה של SHMBO... שהפכה אותי מ"אשת" SVP, ל"אשת" CEO ו- PRESIDENT
OK.. חובות.
לפי הסדר, קודם כל עידכונים.
אפשר להירגע – "פרוייקט" הקרמיקה הסתיים בהצלחה רבתי – ללא השרייה, האריחים נדבקו ונראה שהם "שם להישאר"...
קוריוזים מהעירייה ופרוצדורה.
משום שזהו פרוייקט ראשון/לימודי וגם בגלל הפרנוייה המובנית שלי, מרשויות החוק והרגולציה, החלטתי שאני עושה הכל "לפי הספר" = מוציא אישורים לכל פיפס בבית.
זה אומר שגם לכל פיפס יש אינספקשן/ביקורת, לפני שעוברים לשלב הבא..
לאחר מעבר בבית, עם הקבלן, התחלתי לפרק כל מה שהיה רופף. יצא שפרקתי את כל הקירות, כמעט עד לשלד.
אז גם ראיתי שכל הצנרת צריכה להיות מוחלת וכך גם החשמל וצריך להחליף חלק מקורות השלד.
ו..זה אומר שלפני סגירת הקירות (והמשך העבודה) צריך לעבור ביקורת של:
הקירות שפונים החוצה ("החיצוניים") שצריך לבודד, לפני שסוגרים בגבס.
שלד התיקרות (פירקתי את הישנות כמעט בכל החדרים והגבהתי אותן), כולל בידוד.
כל מעבר בין קומות (לקיר ש"פתחתי") שצריך לעבור אטימה נגד אש (כל חור/מעבר צריך להיסתם בחומר יעודי, למניעת מעבר אש בין הקומות... כאילו, כל הבית עשוי מעץ... איך בדיוק הם ימנעו מעבר של האש, אלוהים יודע..).
התקנת הצנרת (כולל "נשמים" והכל לפי תקן חדש ולא לפי מה שהיה ב-1930, כשבנו את הבית).
התקנת החשמל (כמו לגבי הצנרת), כולל המעבר מחימום הבית בקיטור לחימום בחשמל (חוטים בתקן וצבע אחר).
התקנת צנרת האיוורור בחדרי האמבטיה.
שלד – לגבי קורות שהוחלפו – כולל גג המטבח של הקומה התחתונה, שהיה רקוב לגמרי.
יענו, לסיכומם של דברים, יש ביקורות "ראשוניות" (קירות "פתוחים") של שלד, אש, חשמל, צנרת ובידוד.
אחרי שעברנו את הביקורות הנ"ל ניתן "לסגור את הקירות" ולצבוע ולהתקין את כל המתגים והשקעים, להתקין את כל אביזרי האמבטיה (כולל מאווררים, ארונות, אסלה, כיורים, ברזים וכו'), לצבוע הכל ו... לקרוא לביקורות "סופיות" של:
צנרת/אינסטלציה.
חשמל.
דלתות/חלונות – אם הוחלפו, צריך לעמוד בתקנים החדשים (כולל רשת יתושים בכל חלון! ודלתות "אש" בכל פתח חיצוני).
חימום (ביקורת נפרדת מהחשמל/צנרת).
ובסופו של דבר, אחרי שעברנו את כל הביקורות ה"יעודיות", יש ביקורת סופית, שמזכה אותך במקבילה של "טופס 4" ואישור לאכלס את הבית (ואם אתה משכיר אותו – רשיון השכרה).
הפרוצדורה נשמעת מסובכת אבל היא די פשוטה.
את ה"ביקורות" מזמינים במשרד הבינויי בעירייה. מזמינים היום, לעוד בערך שלושה ימים... מהר מאוד, יחסית לישראל.
יש מפקח לצנרת/אינסטלציה ויש מפקח לשלד ויש מפקח לחשמל ויש מפקח לבידוד ויש מפקח ל"אש".
בגלל שמדובר בעיר קטנה, המפקחים עובדים במספר עיריות במקבלי (3-4), כשלכל עיר יש את היום "שלה"... פעמיים בשבוע לחצי יום.
יש גם כפיליות – מפקח השלד רשאי גם להעביר ביקורת על האש ועל הבידוד.
חשמל הוא מפקח יעודי וכך גם הצנרת..
ניתן ורצוי להזמין כמה ביקורות באותו יום (שלד ואש ובידוד וכו') אחרת נערכת רק הביקורת שהוזמנה (גם אם מדובר באותו מפקח..).
הבעייה, שיש סדר של הדברים.
אם לא עברת את הביקורת של החשמל ו/או הצנרת, הרי יש סיכוי/חשש שתצטרך להעביר צנרת/חשמל בתוך קורות השלד ולכן, תמיד, ביקורת השלד תהיה אחרונה ורק אם עברת בהצלחה את ביקורות החשמל והצנרת.
לכן, לא ניתן להזמין ביקורת שלד, לפני שקיבלת אישור שעברת ביקורת חשמל וצנרת..
ולמה כל זה חשוב – תבינו מיד.
סיימנו את עבודות החשמל בתוך הקירות.
סיימנו גם את עבודות הצנרת בתוך הקירות (זוכרים שעבודות הצנרת התעכבו למשך שבועיים שלושה ואז מימלא לא ניתן היה לעשות כלום?).
גם התקנו בידוד לקירות החיצוניים וגם עם האש גמרנו.
הזמנתי את כל הביקורות לאותו יום – מקובל והם באים ביחד, המפקחים.
הגיעו שני מפקחים – חשמל וצנרת (שלד ואש ובידוד, זה אותו מפקח והוא, במקרה, גם מנהל מחלקת הפיקוח).
השניים מסתובבים בבית והכל עובר בהצלחה והם אומרים לי שהמפקח האחר יבוא מאוחר יותר (ממילא לא היה מגיע אם לא הייתי עובר את החשמל והצנרת).
אני מחכה שעתיים ואז מטלפנת אלי הפקידה ואומרת ששכחה לגמרי, שבאותו יום, המפקח השלישי נמצא בקורס ולא יכול להגיע – המועד הבא (התור של העיר שלי) הוא בשבוע הבא...
שבוע שבעיקרון לא ניתן לעשות כלום - אסור לסגור קירות.
חולף שבוע אני מחכה בבוקר למפקח ו... מגיע ההוא של החשמל.
לשאלתי הוא אומר שהוא והמפקח האחר, שניהם מוסמכים לפקח גם על השלד והאש והבידוד וכשאחד לא נמצא, האחר "מכסה עליו"...
שאלתי אותו מדוע, אם כך, לא עשה את הביקורת בשבוע שעבר והיה חוסך לי שבוע של בטלה... לדבריו אף אחד לא אמר לו שהמפקח ההוא לא יגיע, אחרת היה שמח לחסוך לי זמן...
עשה ביקורת – מצא כמה דברים קטנים ואמר שיחזור לביקורת חוזרת בעוד שלושה ימים..
כמובן שאמר לי שראה את הדברים האלה גם בשבוע הקודם אבל לא אמר כלום, משום שהיה בטוח שהמפקח האחר כבר יגיד לי...
עוברים עוד כמה ימים ואני עובר ביקורת וניתן לסגור קירות..
סוגרים קירות ומתקינים הכל וקוראים לביקורות בהתאם.
חשמל וצנרת עוברים יפה ומחכים להוא, של הקירות וכו'..
לא מגיע – שכח.
לא ניתן לקרוא לו משום שהוא כבר בעיר הבאה..
יהיה רק בשבוע הבא.
עובר שבוע – אני מגיע לעירייה, לוודא שאף אחד לא שוכח. מרגיעים אותי שאני הראשון ברשימה (הבית שלי נמצא חמש דקות מהעירייה).
אני מחכה לביקורת וכל הפועלים יושבים בחצר ומחכים להתחיל "לגמור" את העבודה.. (ביקורת זה עניין של 10 דקות – לא מעיקים ולא "מחפשים בכוונה").
רואים את הרכב של המפקח מגיע לצומת... עושה פרסה וחוזר.
אחרי עשרים דקות מגיע טלפון מהעירייה – המפקח נקרא למקרה חרום (לא הסכימו להגיד מה... מפגרים. איזה מקרה חירום יכול להיות בעיירה מנומנמת כזו..). מצטערים מאוד. הביקורת נדחתה לסוף השבוע.
מגיע סוף השבוע ואז נזכרים שההוא שוב בקורס... ובשבוע הבא הוא חולה (איך ידעו מראש... ).
עוברים שבועיים והפרימדונה מגיע – חמש דקות ועברנו את הביקורת.
כעשיו ממש ניתן להתקדם ורצים עם כל ה"פינישים".
מזמין ביקורת סופית (מישהו אחר לגמרי).
ההוא מוצא כל מיני שטויות קטנות (סופית אחת של מרזב, שלא היתה בזוית וחלונות שקופים באמבטיה – צריך להיות מטושטש כזה והמדרכה לא ישרה לגמרי (המדרכה לפני הבית, באחריות בעל הבית) ועוד איזה שטות קטנה או שתיים).
הוא אומר לי שבד"כ הוא "מעביר" על שטויות כאלה אבל הוא ממילא עובד ביום שני (הביקורת היתה ביום שישי) אז הוא יקפוץ אלי ויראה שהכל מתוקן ויחתום לי במקום... בלי לקבוע מועד לביקורת נוספת.
ביום שבת כבר סידרתי הכל, שיהיה מוכן ליום שני.
ביום שני התברר לי שהמפקח הנחמד הזה, הרגיש לא טוב וביום שבת התאשפז בביה"ח – בגלל שלא קיבלו את הטפסים שלו, הם מחשיבים שכאילו נכשלתי בביקורת ויקבעו לי מועד חדש, מיד כשיידעו מי המחליף של המפקח החולה...
באותו יום גם התחילה הסאגה של האינסטלאטור המפגר (הבן של ראש העיר).
כך, בלי להרגיש כמעט (ואני מספר לכם את זה בקיצור..) נולד עיכוב של כמה וכמה שבועות, בפרוייקט שיפוץ.
היה אמור לארוך 4 שבועות מקסימום וארך חודשיים וחצי – כשבין לבין, כאמור, הייתי בארץ לכמה ימים.
מעצבן מאוד, במיוחד לנוכח הטימטום של העירייה – לא היתה שם שום כוונה לעכב אותי או להזיק או לעשות "דווקא". סתם חוסר תיאום וטיפשות.
אבל כל הזמן אני מרגיע את עצמי שבארץ היה הרבה יותר גרוע... בחודשים ושנים.
ומכל זה לומדים.
הפעם הבאה תהיה הרבה יותר "חלקה".
העובדים/פועלים.
מי שעבד אצלי הוא קבלן מניו יורק, שעשה את הבית של חבר בלונג איילנד, שהביא 5 פועלים. הוא שכר דירה ליד והם היו אמורים לגמור את הפרוייק תוך ארבעה שבועות.
כל בוקר הם היו הולכים מהדירה לבית וחוזרים בערב. ביום שישי היו נוסעים חזרה לניו יורק וחוזרים ביום שני - אלא אם היתה השבתה, בגלל שמחכים לביקורת/אישור/אינסטלטור.
מדובר באזרחים אמריקאים, שחורים שהגיעו מדרום אמריקה (גייאנה בעיקר) וג'מייקה - להבין את האנגלית שלהם זה קשה מאוד... כמו בסרטים ממש.
מקובל פה, שבעל הבית הוא "מלך".
מי שמתקשר איתו הוא הקבלן והעובדים רק... עובדים.
גם לא מקובל שבעל הבית "עובד" בבית.
אני שרצתי בבית כל הזמן, לא כמפקח על העובדים, אלא כעובד מין המניין.
ההם לא ידעו איך "לאכול" אותי.
כל הזמן רואים אותי מפרק ומנקה וסוחב דברים ובכלל, איך שהגדרתי להם, עושה את כל העבודה "הלא מקצועית", על מנת שהם יהיו פנויים לעבודות שדורשות מקצועיות...
כל פעם ששאלתי אותם משהו, הם ענו בזהירות (שלא לפגוע בכבודי כבעל הבית) ושאלו מה אני רוצה לעשות – אמרתי להם שהם המקצוענים ואני רוצה שהם יגידו לי מה הם חושבים שצריך לעשות... מבחינה מקצועית –הם היו בהלם שמישהו בכלל רוצה לשמוע מה הם חושבים.
כל בוקר הייתי מתקשר לשאול מה הם רוצים שאביא לאכול/לשתות והייתי מתייצב עם קפה וסופגניות/כריכים (דאנקין-דונאטס וסאבוואי) ויושב ואוכל איתם – אחרי שהייתי מכריח אותם להפסיק את העבודה ולשבת לאכול/לשתות.
בסופי שבוע, כשהם היו חוזרים לניו יורק, הייתי מבקש ומקבל מהם "משימות לסופ"ש", שיקדמו את העבודה לקראת שבוע העבודה (עבדנו "מסביב" לכל האילוצים והעיכובים של המפקחים והאינסטלאטור) וכשהם היו מגיעים ורואים שהכל מוכן.. היו מופתעים לגמרי.
כמו שאמרתי, בעל הבית לא עובד פה..
במהלך התקופה הזו, הם למדו לאהוב ישראלים (משום מה חשבו שאני איש נחמד מאוד – למרות שכשאלו אם הרגתי ערבים נרשמה אכזבה, כשעניתי "לא").
הם מקבלים משכורת לפי שעות עבודה – משבע בבוקר עד ארבע, ומגיעה להם חצי שעה הפסקת אוכל בצהריים) ואין "שעות נוספות"!.
לאחר שעות אלה "העיפרון/פטיש נופל להם מהיד" והם הולכים לדירה שלהם.
כשראו שאני נשאר לעבוד ולאחר שלמדו להכיר אותי (נחמד?!?!?) והבינו שאני לא "בעל בית אמריקאי", התחילו להישאר איתי.
אחרי שבועיים שלושה של עבודה, הם התחילו להישאר איתי ולעבוד עד 8 בערב (עדיין לא חושך)... בלי תשלום.. כל יום כמעט.
הם גם נשארו לעבוד בכמה סופ"שים (בשבת וראשון), כשהם לא נוסעים הביתה במשך שבועיים רצופים.
מידי פעם, כשראו כל מיני דברים, "יעצו" לי מה צריך לעשות ועשו את זה, למרות שזה לא היה חלק מהגדרת העבודה שלהם (כמו גג חיצוני חדש למטבח – עשו בסופ"ש אחד, בלי תשלום).
בקיצור, נראה לי שלפחות לשבעה חבר'ה שחורים (מדרום אמריקה), ישראל וישראלים נחשבים "טובים" והם ישמחו לעבוד בשבילי בבתים הבאים.
הקורבט.
לפני כמה שבועות, אני מקבל מייל מחבר טוב של אחי.
הוא מעוניין להביא לארץ רכב ושואל אם אני יכול לעזור לו – ברור שכן.
הוא אומר שמחפש קורבט 1986, שב-2016 ניתן כבר להביא.
הוא אפילו מפנה אותי למודע של מישהו בפילדלפיה ושואל אם איכפת לי לבדוק.
אני נוסע לשם – המוכר הוא בחור מקועקע (עם הארלי) שמרחיב את המוסך וצריך מזומנים.
הוא מתחיל למכור את הצעצועים שלו והמחיר של הקורבט (שנראית נהדר, לרכ בן 30) מצחיק.
משום שאני לא טוב במו"מ, אני נותן לו לדבר עם החבר (אחרי שאני מספר לו שהרכב במצב מצויין) והם סוגרים על מחיר.
נוסע לבנק, מוציא כסף ותוך שעה אני נוסע חזרה הביתה עם קורבט (עם מספר זמני), שהפורד מחכה לי בפילי..
התיכנון הוא ליישר קוו עם כל המערכות באוטו ולהגביר את ההספק... בהרבה.
בדרך, לפני המשלוח לארץ (בפברואר) אני אשתדל לסדר את כל הדברים הקטנים שמציקים לאוטו בן 30 (כמו להחליף נורות שרופות – למפגרים האלה יש נורות מוזרות ויקרות... נראה לי שאחליף הכל ל-LED, למרות שצריך להחליף את כל בתי המנורות – יש להם גם מגעי כספית כאלה, שרגישים לזוויות, במקום לחץ כמו בדלת... השקיעו בשברולט..)
SHMBO ראתה את המציאה וישר קבעה (ואני מצטט מהוואטס-אפ ששלחה לחברים) :
"לא מבינה מה ההתלהבות. יושבים בגובה הרצפה, הכל בפני אדום-בורדל, סירחון של רכב ענתיקה, ים של רעש מהאגזוז, ההילוך הראשון באמת חזק שנזרק הזנב, אבל אחרי זה כבר הוא לא נוסע – רק מרעיש. וכל הלוק מבחוץ זועק – אני ערס עם זxxx קטן, שלא היה לו כסף לקנות חדש. יאללה, מתלהבים משטויות."
נשים. לא מבינות כלום מהחיים שלהם.
אבל...
מדובר ברכב ספורט, אייקון משנות השמונים, שביום טוב, במצב חדש, יש לו מאה כוחות סוס פחות מה.. פורד אקספדישן שלי.
נכון שהוא גם שוקל שליש אבל... 230כ"ס ביום טוב.. זה לא ממש הרבה.
צריך לפחות עוד 100 ועוד יותר טוב.. מנוע LS, עם גיר תואם.
נכנסתי עם הקורבט למוסך שליד הבית (שם החליפו את המנוע לפורד שלי..סיפור עצוב שלא הזכרתי..). הבעלים יש אומר לי "סט גלגלים חדש? יפה. הראשון עם גג נפתח אחרי המון שנים. קנייה טובה".
אז מסתבר שהחבר יודע מה הוא מחפש.
אחד מקצת יותר מ-7000 שיוצרו ב-86 (מתוך יותר משלושים אלף). רכב מבוקש (עם כל הרשיונות והרישומים ומספרים תואמים - שהחבר אומר שלא נחשב יותר מידי בארץ).
אמרתי שזה לא בשבילי אלא קניתי לחבר, לשלוח לארץ.
הבחור, ג'ים, מיד אומר "אה! 30 שנה. תצרך לחכות כמה חודשים"...
מסתבר שהוא נהג לעבוד עם שותף באירופה ולהכין ולשחזר ולשלוח רכבים לאירופה וישראל ומכיר את כל מה "שהולך"..
בשבוע הבא נכניס אליו את הקורבט, לראות מה המצב "בקישקע" ולתכנן מה לשפר ולשנות, לפני המשלוח לארץ.
פרוייקט.
עכשיו אני יוצא ל"התעסק" עם האופנוע החדש של SHMBO - הארלי Low Rider חדש מהקופסה..
צריך להתחיל להתקין בו דברים..
נרחיב בהמשך – זה גם הסיפור של הפוזיציה החדשה של SHMBO, שעברה מלהיות בחירה ב-HiTech להיות בחירה ב- LowTech...
ואם מישהו יציע דרך להעלות תמונות בקלות (מישהו פעם הזכיר משהו על ענן), יש גם המון תמונות.
חבר שלי הגיע לביקור (נוסף – החמישי או השישי במספר) ונסענו לכנס לכלי רכב עתיקים (חצי שעה נסיעה ממני) וכנס ענק של אופנועים – אומרים שהוא הגדול ביותר בחוף המזרחי – שעה ורבע ממני..
יש ימבה תמונות.
יודעים לחיות טוב האמריקאים האלה..
אה ושכחתי לעדכן..
שלחו לי כתבות בוואטס-אפ, לגבי מחיר הדלק פה והשוואה לארץ (כמה עלה בארץ לפני כמה שנים... בא לבכות).
אל תאמינו לכל מה שכותבים – מחיר הדלק פה הוא 1.83 דולר... לגלון!!!!
אני נהנה לקרוא, כרגיל, $1.83 לגלון, אצלנו עדיין באיזור ה$3...
לגביי ההתעסקות עם העירייה, הייתי מעלה אותם על טיל, אני התעכבתי קצת באחד הפרוייקטים בעיר סן קרלוס ליד סן פרנסיסקו בגלל הביקורות, נסעתי לעיריה, דיברתי עם המנהל והוא הגיע בעצמו וחתם על הכל במקום, חשמל, צנרת (החלפתי את כל מערכת הביוב עד לרחוב ואת כל צינורות אספקת המים לבית של 3700 פיט רבוע).
תעלה תמונות דרך הtapatalk, מאוד פשוט.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/19/233a06a2c24d7c5b1a25d765f2c0a1a4.jpg
דרך הטאפטוק אפשר רק אחת אחת... וכשכל פעם צריך לחפש/לבחור בסיפרייה... זה די מעצבן..
זו הבעייה בעיירה קטנה, כשכולם "מכסים" על כולם - ראה את העניין עם הבן של ראש העיר.. אתה לא פותח במלחמה כ"כ מהר..
ופה, אם לא שמת לב, המנהל הוא אותו מפקח, שכל פעם הבריז לי, מסיבה כזו או אחרת. אף אחד לא מעיז להתווכח איתו - הוא גם זה "שניהל" את "המלחמה" נגדי, בעניין הבן של ראש העיר..
לקח לו זמן להבין מה בדיוק קורה. הוא כל הזמן רק רצה לרצות את ראש העיר, בלי להבין בכלל (וזה גם לא כ"כ עניין אותו) שהכל לפי הספר ועברתי את כל הבדיקות על ידי האנשים שלו.
כל העירייה הזו מתנהלת כמו מאפיה של ראש העיר האיטלקי.
זה לא משהו גדול ומאורגן ומוסדר ומאורגן כמו בעיר "אמיתית"... זו מעיין "הסתדרות" קטנה.
והדלק..
כן. בכל כמה שבועות, כשעולה העניין, דרום ג'רזי "קוטפת" את שיאי המחיר הזול של הדלק... בכל ארה"ב.
עוברים את הגשר בין קמדן לפילי (ניו ג'רזי לפנסליבניה) ומיד המחיר קופץ בחצי דולר ויותר... וניו יורק, זה בכלל בדיחה עצובה.
סיפרתי כבר.
אחרי סנדי, היה מחסור חמור מאוד בדלק.. בניו יורק.
בדרך לניו יורק, על ה-I95, השלטים האלקטרונים הבהירו שיש ימי תידלוק לכלי רכב עם מספרים זוגיים וימי תידלוק למספרים אי זוגיים.
עברת את הגשרים בין NJ ל-NY ומיד ראית את התורים בתחנות ב-NY.
התמונות "רצו" בכל העולם - תחנות דלק בלי דלק ותורי ענק של מכוניות ומכוניות תקועות בצידי הכבישים המהירים - וב-NJ... הכל כרגיל.
מדהים!
וכך היה במשך ימים רבים.. מאוד.
זו היתה התקופה שכריסטי היה "המלך" ואם היו מחירות לנשאותו באותו זמן, לאובמה לא היה צל של סיכויי נגדו - עכשיו הוא "עוד מתמודד", שמשתרך (הרבה) אחרי טראמפ..
ושלא תתרשמו לא נכון, בארץ, מהדיווחים בתקשורת (בארץ) - אין שום מהפך במעמד של טראמפ. הוא לא מתחיל בנסיגה..
להיפך.
הרבה מעיתונות המיינסטרים (כמו שקוראים לה פה - יענו, כל עיתונות שלא שייכת לרשת פוקס) מתחילים "להתיישר" לכיוון שלו (אולי מנסים לעשות לו "הפוך על הפוך" - מנסים להפוך אותו ל"לגיטימי" וכך להחליש אותו...) וכבר לא אומרים שהדעות שלו מופרכות ותלושות וקיצוניות. פתאום יש מעיין קונצנזוס שהוא, למעשה אומר מה שהרוב חושבים ולא בצורה דיפלומטית ואולי זה מה שצריך לעשות.
פתאום בוש, שנחשב למוביל ו"שקול", הפך להיות "חלש ולא החלטי ויותר מידי PC"..
ועל הילרי קלינטון כבר לא מדברים.. שזה דווקא טוב לה..
מידי פעם פוקס מנסה "לעורר מהומות" לגבי קלינטון, אבל זה "לא הולך להם" - המאבק בין הרפובליקנים "מכסה" על כל הטעויות של קלינטון ועד שמישהו בכלל מתייחס לזה, זה כבר מאוחר מידי..
בכלל, נהיה כאן, כל המירוץ לנשיאות, "כולם נגד טראמפ"... הוא הפך להיות "זה שצריך לנצח אותו" (באנגלית זה נשמע טוב יותר).
כולם שמו לו "מטרה" ענקית על הגב ויורים (ופוגעים) והוא... כמו גדול, מנפנף את כולם, כאילו היו זבובונים מטרידים ותו לא.
אחרי העימות האחרון (היה אמור להיות שעתיים והפך לשלוש - הכל כסף, של CNN) הדבר הכי גרוע שהצליחו להגיד עליו היה שהוא נראה עייף.
שבראיון אחרי העימות, הוא נראה עייף ונראה להם, למאיינים, שזו הפעם הראשונה שנראה היה שהוא כבר רוצה לגמור את הראיון..
קישקוש... הוא נראה משועמם והיה, לשם שינוי, מספיק מנומס על מנת לא להגיד להם את זה... כל העימות היה בסימן "טראמפ ו... כל היתר"
הוא היה משועשע מאוד וחד מאוד וכל הקישקושים שהוא "לא בקיא בנושאי חוץ ולא בקיא ב.." רק עורר גיחוך.
הוא בקיא בלהגיד בצורה ישירה מה הוא חושב, בלי כל הבולשיט הפוליטי וב... לצבור פופולריות.
כבר יש די הסכמה ש"אפשר לחיות" עם המגלומניות שלו והשחצנות שלו, משום שהוא "יודע להביא תוצאות".
קטעים פה..
דרום ג'רזי 😃 לחשוב שפעם גרתי במרלטון... ואז הדלק היה יקר בכל מקום.
ברנרד, אם אני לא טועה יש כנס מכוניות אספנות מאוד גדול בהרשי. אני חושב שהוא הכי גדול בארה״ב. הוא מתישהו בשבועיים הקרובים, לצערי אני אהב בארץ הקודש.
ולגבי הפקחים, אני דווקא התחברתי אם הפקח באחת השכונות ששיפצתי בהם. מסתבר שהוא אדריכל איטלקי שלא מצא עבודה בארה״ב. נתן לי כמה עצות מועילות לגביי העיצוב.
כן. אחד הגדולים ביותר, בהרשי.
בכלל, הרשי הזו והרשי הזה (האדם), זה סיפור מדהים - אין מילה אחרת ובלי טיפה של ציניות.
שווה לחפור עליו - אפילו בוויקיפידיה.
חבר שלי, זה שעכשיו פה, היה בכנס הזה בשנה שעברה ואמר שזה מדהים... אני אנסה להגיע בשנה הבאה... מיד אחרי סטורג'ס:rolleyes:... יש הרבה תיכנונים..
חזרה להרשי.
מדובר בעיר (מחוז) שהקים איש אחד, שהקים מפעל שוקולד ואחרי כמה פעמים שפשט את הרגל (אם אינני טועה) הצליח בגדול.
עשה מילארדים ו... תרם מליארדים.
איש חשוך ילדים שהפנה את כל הונו (כמעט) לרווחת העובדים (והמנהלים) וילדים יתומים בכל ארה"ב.
ביקור במפעל בעיר, כולל סיור באוטובוס, מגלה כמה האיש נדיב (גם אםלוקחים בחשבון את הצורה האוהדת שבה מתארים אותו) וכמה תרם לקהילה/קהילות סביבו.
שוב, פשוט מדהים.
ובקשר לכנסי כלי הרכב פה, בארה"ב.
כמעט כל שבוע יש ברחבי ארה"ב איזה כנס/מפגש/תצוגה של מועדון כלי רכב - עתיקים, ספורט, שטח, מועדון הקורבט, מועדון הקמארו, MOPAR, שבי, אינדיאן, הארלי... כל הזמן יש.
"משתלטים" על מגרש חנייה קטן/בינוני/גדול ו... הפנינג.
אתה עובר באיזה חור, ממש במקרה, ופתאום את קולט "בעוית הזין", איזה רכב מציץ. עושה פרסה ומגלה שזה "כינוס"...
BBQ ומוסיקה וכלי רכב חונים באופן מסודר. כל אחד עם הגביעים שלו ושלט עם ההיסטוריה של הרכב ומה עשה והבעלים (בד"כ מבוגר למדי) יושב ליד "הכלה" על כיסא ומבסוט מכל תשומת הלב..
לא טארראם גדול ולא ווגאס או הרשי או סטורג'יס או "אמה"... סתם בשביל הכייף.
כשהלכנו לקנות את ההארלי של SHMBO, היתה בסוכנות תחרות הארלי - זה היה ביום שבת והיו שם מפלצות יפיפיות... למות.
הארלי עם מנוע צנוע (1690 סמ"ק, כמו של SHMBO) עם טורבו כשפורקי הלחץ מצוחצחים בצבעים שונים ומכסי פילטר אויר שקופים, כך שרואים את פרפר/פרפרי המצערת "עובדים"... יפיפה..
כולה סופ"ש בסוכנות הארלי מקומית.
עם רק היה אפשר להעלות פה תמונות בקלות... כבר הייתי מפציץ אותכם.
וכל ה-4X4 שרואים פה בכבישים... ואני מצלם כמו דביל..
האמת, הכי אני מתרשם מהצ'ירוקי, כמו של נמרוד. אתה רואה אותם בכל הצורות, מסטנדרטי לחלוטין ולידו, ברמזור, אותו רכב על גלגי 37 אינץ'... מפלצת.
ובחיים לא ראה שטח...:rolleyes:
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/19/0b70906daf66ff6d2abb90a972899471.jpghttp ://images.tapatalk-cdn.com/15/09/19/55a69fc6dc9d2f90f3075293f9e6704a.jpg
כמה תמונות ממפגש שכזה. הם נקראים car Cruze.
אני הפצצתי את החברים בוואטס-אפ ביותר משמונים תמונות... שצילמתי דרך הוואטס-אפ... איך מעלים לפה?:(
תוסיף אותי בוואטסאפ וזהו 😃
+13104023744
תוסיף אותי בוואטסאפ וזהו נ˜ƒ
+13104023744
לא הבנתי (רמלה = איטי)..
אני מוסיף אותך, ו...?
- - - Updated - - -
ונדמה לי שהסדר התבלבל, במעבר בין עברית לאנגלית/מספרים..
שלח שוב את המספר, בלי מלל.
+13104023744
תשלח את התמונות ותשמור את המספר שיהיה אם תתקל בבעיה בבניה או משהו.
פה בסן פרנסיסקו מגיע גם ל-4 הדלק (אוקטן 91).
אבל בתחנות של COSTCO זה הרבה יותר זול 2 ומשהו.
דרך אגב ברנרד ו tsagi שייעצו לי בנושא רכב - בסוף קניתי מאזדה 5...
ניר.
לא הבנתי (רמלה = איטי)..
אני מוסיף אותך, ו...?
- - - Updated - - -
ונדמה לי שהסדר התבלבל, במעבר בין עברית לאנגלית/מספרים..
שלח שוב את המספר, בלי מלל.
תוסיף את בנצי לאנשי קשר ואוטומטית הוא יופיע בוואטסאפ.
אגב, ממחרתיים אני בסינסינטי עד סוף השבוע...יש שם bbq מעולה.
טוב טעות, טועים , קורה.
אזור סינזינטי- צפון קנטקי זה פח זבל אחד גדול בלי שום דבר שהולך בשבילו, זה כמו לחזור בזמן 30 שנה, בשיא הרצינות ולא לטוב. פעם ראשונה ואחרונה.
גם הBBQ היה נפילה?
כמו כול הצפון מזרח, גועל נפש דוחה שבת.
בעצמי לא יודע, סיפור ארוך.
שאלה/בקשה לוותיקים ולמנוסים בהלכות ארה"ב:
חבר שלי עובר בקרוב לאזור שיקגו בענייני עבודה ומחפש מורה נבוכים להתנהלות כלכלית נכונה. הוא מכיר את גוגל ויודע לקרוא בפורומים, אך מעדיף לבנות את היסודות בליווי איש/אשת מקצוע שיוכלו להנחותו בנושאים כמו ביטוח בריאות, תשלום מסים, רכישת רכב, נדל"ן וכו'.
אשמח לשמוע אם אתם מכירים מישהו כזה, או אם יש לכם רעיונות היכן כדאי לחפש (חוץ מדפי זהב).
בתודה מראש.
מתי הנקניק הזה עובר? ומתי אתה בא לביקור נוסף?
כמו שאתה יודע הוא "עובר" כבר שנתיים, אבל שבוע הבא יש לו את הראיון האחרון בשגרירות ומשם נראה שהדרך סלולה.
אני נשאר השנה בגבולות הממלכה. טיילתי מספיק, שנת שמיטה.
אני אגיע אלייך השנה, אגיע במסווה של משקיע זר. 😃
אני אגיע אלייך השנה, אגיע במסווה של משקיע זר. 😃
עזוב, עדיף קנטקי. אותו אפקט ועולה רק $100 הלוך ושוב....האוכל גם גרוע באותה מידה.
עידו לוריה
10-10-15, 09:57
ג'ו יש להם קנטקי פרייד צ'יקן [emoji12] עדייף על פייש אנד צ'יפס [emoji26] מצד שיני יש לאנגלים [emoji73]
בקיצור עדיף סטייק .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
באזור המדובד, צפון קנטקי - דרום אוהיו מה שהולך בשוק זה צ'ילי, אבל בניגוד ל צ'ילי מסורתי מערבי זה מפוצץ בשוקולד וקינמון, הומצא ע'י איזה יווני מפגר בשנות ה30, בדרך כלל הדפוקים שם שמים את החרא הזה על ספגטי....אין צומת שלא תמצא צ'לו ג'ינט כמו שלא תמצא צומת בלי דוכן פלאפל בארה'ק..
בכול מקרה אני אישית נמנע משוקולד, קינמון, אוכל ספוג בשמן, כמו פיש&צ'יפס, ולכן.....
לפני כשבוע וקצת עצרתי באמצע היום באיזו מסעדה מקסיקנית איכותית, ראיתי בתפריט עוף בשוקולד והזמנתי.
הופתעתי, מנה מאוד מעניינת של חזה עוף בשוקולד מריר... מה שכן למחרת הייתי בנוהל "יציאת חירום".
לפני כשבוע וקצת עצרתי באמצע היום באיזו מסעדה מקסיקנית איכותית, ראיתי בתפריט עוף בשוקולד והזמנתי.
הופתעתי, מנה מאוד מעניינת של חזה עוף בשוקולד מריר... מה שכן למחרת הייתי בנוהל "יציאת חירום".
אתה בואלי?
עידו לוריה
10-10-15, 10:28
בנצי זה קינוח , קודם צריך מנה עיקרית , ואז זה מסדר גם את היציאות
עידו
boaz avrahami
10-10-15, 10:38
בנצי זה קינוח
עידו
איפה אכלת ״בנצי״ לקינוח...?
אני בתור קינוח נשמע רע מאוד, אלא אם כן מישהו נהנה להוציא שערות מהשיניים.
וזה לא היה קינוח, זאת הייתה מנה ענקית שהגיעה עם אורז וסלט בצד.
אני כרגע בeast bay ליד סן פרנסיסקו.
עידו לוריה
10-10-15, 11:12
בועז נגשת כבר למבחני לשכת עורכי הדין
חוץ מזה יש לך הרבה עבודה אז אתה מבזבז את הזמן על הפורום... לדבר עם אישתך ?
עידו
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/10/e9d09389798978762d62653fb8441b70.jpghttp ://images.tapatalk-cdn.com/15/10/10/347c29ed887094d7dc08a807f56aa007.jpg
אני יודע כמה אתם אוהבים את זה.
מה שלא רואים בתמונה זה את הבסיס לעמודי הבטון שנחפרו מתחת לחגורה, בערך שלושה מטרים עומק, אחד הדברים הכי מעצבנים כשעושים foundation.
boaz avrahami
10-10-15, 11:21
בועז נגשת כבר למבחני לשכת עורכי הדין
חוץ מזה יש לך הרבה עבודה אז אתה מבזבז את הזמן על הפורום... לדבר עם אישתך ?
עידו
אצלך עוד מעט...
רק משקה את הבטון.
עידו לוריה
10-10-15, 11:24
בוודקה ?
עידו
עזוב, עדיף קנטקי. אותו אפקט ועולה רק $100 הלוך ושוב....האוכל גם גרוע באותה מידה.
יצא לי לנסוע לא מעט באזור המדובר, הטבע באמת מזכיר קצת את יורקשייר. כל השאר לא בכיוון, אבל עזוב, לא אהרוס לך את הסטריאוטיפ.
מר ברנרד היקר,
הנה הגיעה לה שוב העונה האהובה עליך...
והשרשור הזה חוגג כמעט שנה. אז נראה לי שזה זמן מעולה להמשיך לכתוב במרץ. לפי דעתי אתה חייב לנו עוד כמה סיפורים....
https://www.youtube.com/watch?v=-J_kKnkjm90
הוא עסוק בלשרוף סטייקים משובחים. וחוץ מזה....
יצא לי לנסוע לא מעט באזור המדובר, הטבע באמת מזכיר קצת את יורקשייר. כל השאר לא בכיוון, אבל עזוב, לא אהרוס לך את הסטריאוטיפ.
יקירי,
ראשית אודיע לך שאני מסתדר עם אנגלים יופי. יש פה קחילה לא קטנה ואני מכיר מספר מהם, מעניין שלכולם יש מחנה משותף והם שונאים את ארץ המולד ומעדיפים להתאבד מלחזור...מזכירים לי רוסים, שאל רוסי אמריקאי מתי הוא חוזר ותקבל את כול הקללות ברצף.
יש בזה משהו.
מר ברנרד היקר,
הנה הגיעה לה שוב העונה האהובה עליך...
והשרשור הזה חוגג כמעט שנה. אז נראה לי שזה זמן מעולה להמשיך לכתוב במרץ. לפי דעתי אתה חייב לנו עוד כמה סיפורים....
צודק... חלקית.
בחודש וחצי האחרונים היה עמוס והיו הרבה ביקורים.
החבר שלי (עוד מהגן) הגיע לחודש וחצי. בערך שבוע פה, אח"כ שלושה שבועות במיזורי/איוווה/נוואדה/קולורדו ובסוף עוד 4 ימים אצלי.
החבר של הגמד (הגמד כבר בן 17. עבר טסט סופסוף... התחלתי שוב לחפש לו אוטו אבל אני קמצן... במיוחד אחרי שראיתי שאפשר לקנות צ'ירוקי 2001 בפחות מאלף דולר... גרוטאה אבל נוסע ובסיס נהדר לפרוייקטים נוסח יריב) הגיע מגבעתיים, לעשרה ימים.
זוג חברים, שטיילו בארה"ב, קפצו ליומיים שלושה... עם 3 הגמדות שלהם (14, 16 ו-18).
חבר שלי מהיחידה, הגיע לטיול של 4 שבועות, אז קפצתי ליומיים לחבר המשותף בפלורידה, לפגוש אותו... וניפגש שוב בשבוע הבא, כשהוא מישראל יגיע לניו יורק, לפינאל'ה של הטיול (אני הייתי מבלה את כל השלושה שבועות בניו יורק... ולא היה מספיק).
בין לבין, הגמדות היו בחופש (בחגים היהודים... איזה מעיק).
התחלתי לסדר את הגראג', שבחורף אוכל לעבוד בפנים על הקורבט ועל האופנוע.. זה כולל לדסר את ה"ביקתה" ליד הבריכה, שתכיל את כל ציוד הגננות, שתופס ימבה מקום בגראג'.
אתמול הגיע חבר נוסף (מהעבודה הקודמת של SHMBO) ולכן נאלצתי לפספס את ההזדמנות האחרונה לבקר בהרשי, בכנס המכוניות השנתי... בין הגדולים בארה"ב.
וכן.
התחילה עונת השלכת המאוסה(כמו שכבר הזכרתי) אבל מה שלא הזכרתי זה שממש בתחילת השלכת יש את עונת ה... בלוטים.
עוד מכה, שלא מבין איך הקב"ה חסך מהמצרים הצוררים.
היערות פה מורכבים מהרבה אלונים ובתקופה הזו הם משחררים/"יורים" את הבלוטים שלהם - כמויות בלתי נתפסות.
החרא הזה כבד וקשה כמו כדורי רובה מוסקאט. כל היום וכל הלילה שומעים "יריות" כשהם פוגעים בגג הבית ומשם מתגלגלים לחצר (ויש גם כאלה שעוצרים במרזבים ו.. ההמשך די ברור).
הם גם נופלים על המכוניות ובכלל עושים רעש ונזק - לי כבר סדקו קצת את הזכוכית הקדמית בפורד ובמיצוביי של SHMBO יש "פגיעות כדורים" על מכסה המנוע והגג.
בנוסף לזה, הם מתגלגלים לתוך המריכה, סותמים את הרובוט שמנקה את התחתית ומזהמים את הקרקעית בכתמים וליכלוך ו... צריך לנקות הכל.
וזה לא נגמר בזה - הכי גרוע... הם ממלאים את הדשא!
קטסטרופה. לא פחות...
אתה הולך על הדשא ומרגיש שאתה צועד על שביל חלוקי נחל. ממש כך.
וחייבים לנקות/לפנות את זה, אחרת הם מתחפרים באדמה (ואז קשה הרבה יותר להוציא אותם) ובתחילת האביב (אשכרה יש פה עונה כזו... ממש כמו בספרי הטבע/עונות השנה ביסודי), במקום דשא, יש לך מטע אלונים שהחלו לנבוט מתחת לשלג.. סיוט להוציא.
כבר ניקיתי/הוצאתי 7 פחים ענקיים (גודל של פחי המחזור הכחולים בארץ) החוצה (אוספים את זה בכל יום שני בבוקר) ו... היד עדיין נטוייה.. של העצים. אני כבר מיואש.
והסנאים הדביליים האלה, שלדעתי ההצדקה היחידה לא לירות בהם, היא שהם אוספים את הבלוטים (הם גם קוברים אותם באדמה אבל בגלל שהחורף פה לא כמו באלסקה, אם לא ממש אוגרים אלא מפצחים ואוכלים... אוכלים רק חלק אבל זה מספיק להרוס את הבלוט, כך שהוא לא נובט... מכסחת הדשא כבר מתמודדת עם השאריות), לא מצליחים בכלל להתמודד עם הכמויות האדירות של הבלוטים.
יש לי עוד פח אחד בחוץ... מהניקוי של אתמול (העבדתי את הגמד... אחרי חצי שעה הוא נעלם והייתי צריך להמשיך לבד).
והשלכת עדיין לא ממש החלה..
בקיצור... הרבה "קורה".
החיים פה לא כ"כ פשוטים, כמו שממשיכה לרמוז כותרת השירשור.
ממש, כמעט, מכניס לפרופורציות את כל ה"מצב" בארץ וכל הפיגועים וה"מחבלים לרגע" והחשש שבתקיפה/תגובה הבאה, פגז/מל"ט שלנו יפגע באיזה רוסי, שנופש בסוריה ואז בכלל תהיה לנו קטסטרופה...
לא פשוט פה, בגולה... בכלל לא פשוט.
ועוד כמה "לו"זים" ששכחתי... רק שתראו כמה קשה פה..
ב-28, אני נוסע לניוארק, לאסוף חבר, שהחליט לנפוש קצת מהויכוחים הדביליים אם הוא צריך להיות מפוקח ע"י "נציב תלונות" או שמספיק שבימ"ש מעביר עליו ביקורת בנוסח "אשם/זכאי".. יהיה אצלי כמה ימים ואז ייצא לסבול בניו יורק (בחור גאון... כולם שמעו עליו.. בטובתו ושלא בטובתו)... למד כמעט שנתיים בניו יורק ועוד איזה שנה ומשהו ב-L.A... על חשבונכם. אבל "שילם" בריבית דריבית וכן... יש לו פנסיה תקציבית אבל אני בטוח לחלוטין שבועז לא ירצה להחליף איתו מקומות..
וב-3, בערך, אני טס ליומיים לווגאס, לראות מכוניות (ובמיוחד חלפים) ואת ג'ו ועוד כמה חברים מפה.. ובטח גם SHMBO תהיה גם... אח"כ אספר למה... חלק מהחובות שאביעד הזכיר.
ושבוע אח"כ, SHMBO רוצה לגרור את כל המשפחה ליפן... אני מתנגד נמרצות (הם גם מכוערים וגם רובוטיים וגם... נוסעים בצד הלא נכון של הכביש... קוקיות. אבל יש להם בשר מעולה.. הטוב שניתן לקנות COBE).
ובדצמבר מגיעה אמא של SHMBO עם בעלה... SHMBO כבר שכרה לשבוע ומשהו איזו וילה ב-L.A. (במאליבו) ויש כרטיסי טיסה לכולם... חוץ ממני. לא יודע למה, שבוע שלם עם המחתניסת'ה באותו בית (ואח"כ היא עוד נשארת אצלינו לשבוע ומשהו..), לא כ"כ קוסם לי... אמרתי שאני אקנה כרטיס "מהיום להיום" ואצטרף ליום-יומיים...
ומתישהו באותו זמן, אצטרך לטוס שוב לפלורידה, לאותו חבר שיצא לפנסיה שם (כמו כל היהודים העשירים) ופתאום גילה (כמו כל היהודים העשירים שם) שהוא חי בבית זקנים ענק ומשעמם לו (הוא היה סגן שריף בניו יורק - השריף פה, בארה"ב, הוא מעל המשטרה.. משטרה זה "עירונית" ושריף זה "מחוזי"... יענו "אחראי " על כמה משטרות במחוז שלו) ואין לו אקשן והביקור האחרון שלי (לפני שבוע וחצי) היה קצר מידי ורק הזכיר לו ש... אני לא מגיע אליו מספיק. הוא בכלל סיפור מעניין. יש לו אוסף של כלי נשק, שג'ו היה מוריק מקנאה אם היה רואה - יש לו 3 כספות נשק בגודל מלא (כל אחת כמו מקרר SBS - מוכרים פה כספות יעודיות לנשק), כולל רובי צלפים, אקדחי צליפה מותאמים לסוגי תחרות שונים, רובים ואקדחים "collectible" (מאות אלפי דולרים בסה"כ), כל כלי הנשק שהיו לו "בשירות", כלי נשק שקיבל כמזכרות, מאות חלקים (צייניי לייזר (נראים ולא נראים), טלסקופים, נרתיקים מיוחדים ו... התעייפתי... מלראות ומלכתוב). הסברתי לו שכבר ראיתי והשתמשתי בכל כלי הנשק שארצה לראות/להשתמש ו... לא מעניין... נעלב. אמר שאני כמו הכושי בבית הלבן. במהלך הביקור שלי בפלורידה, עוד ילד מפגר ירה בכמה ילדים בביה"ס.... ישר החבר בכה שעכשיו בטוח יקחו להם את הזכות לנשק... ראבק!!! יש לך ארסנל שמספיק לדע"ש לשבועיים לחימה (כל התחמושת, מ-0.22 ו-5.56 ועד 0.5, של נשר המדבר שלו, נמצא בגראג'... עשרות אלפי כדורים!! אבלמסודר יותר יפה מבנשקיות שראיתי בחיי), ואתה מילל שיקחו לך? צריכים לקחת לך, יא מפגר!!!
ומתישהו אני צריך לקפוץ לאמא, בארץ... ולראות את הריינג' הנכה שלי... מתפרק מחוסר תנועה..
ושכחתי לספר שבמהלך היומיים שהייתי שם, ישב לי על המצפון שאני לא חוזר הביתה עם האופנוע שלו (17 שעות... דוך!) - הארלי ROAD KING 2008 עם המון תוספות (מנוע מוגדל, למשל) וגם נותן/מעמיס את כל הציוד שלו (ארון שלם של מעילי עור וחליפות גשם וציוד אלקטרוני משטרתי של האופנוע (משטרתי) וקסדות והכל הארלי מקורי - עשרות אלפי דולרים) ושיהיה לי על המצפון, שהאופנוע יושב ורק מחכה לי..
אה..
וחבר שלי, מרמלה, שאל "זה באמת המחיר לגאלון? $1.73, זה אמיתי?"
אז זהו, שכן. אמיתי.
למרות שלמחרת המחיר "קפץ" ל- $1.79... נבלות.
כן.. קשה פה.
boaz avrahami
11-10-15, 18:56
בתחילת הסתיו תפרוס רשתות מתחת לעצים ותאסוף איתם את השלכת שתנשור עליהן מעצמה...
אם אני מבין נכון, אתה לבד בבית כמעט כל יום אז למה שלא תיקח איזה עוזר היספאני שיעשה את כל המלאכות האלו בזמן שאתה יושב על כוס קפה ומתלונן כמה קשה לך...
כי יצא שהוא מכין קפה וסנדויץ להיספני ובזמן שההיספני נח הוא עובד.
באיזה שלב ההיספני ירגיש שבעל הבית משקיע ואז אולי יעזור לו.
ראה סיפור השיפוץ.....
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אם מניחים משהו על הדשא, לאסוף את השלכת.. הדשא מת לגמרי - גם כך, בגלל הצל (אני גר ביער, כמעט), הדשא חלש ו"צובר" פטריות ואזוב... אתמול היו אמורים לבוא לחורר את כל הדשא (יענו לאורר את הקרקע וקצת לרככך אותה - הגשם והצל הופכים אותה לקשה כמו אבן) ולא באו... מעצבן.
חוץ מזה, בגלל שזה יער, מיד תופסים מחסה, מתחת ליריעות, כל מיני חייעס...
וחוץ מזה, אין "מתחת לעצים"... כל החצר היא "מתחת לעצים".. צריך לכסות את כל החצר ביריעות - לא ראלי.. החצר שלי היא דונם ומשהו (פחות הבריכה).
וחוץ מזה, אני לאמביא מקסיקאים (למיניהם) בגלל שאני לא סובל שיש לי זרים בבית/בחצר ובטח לא אוהב "שעובדים בשבילי" ובטח לא אוכל להצדיק (גם בפני עצמי) הוצאה ל- Outsourcing ... למה אני בבית ולמה יש לי גמד בן 17... ובשביל מה קניתי את כל הכלים והמכונה והמפוח ושואבי האבק התעשיתיים...
והכי החשוב - איך אוכל להתלונן ולשפוך המון דמעות תנין, על הקשיים פה, אם אשתמש בפתרונות קלים?
בועז - בחה-יעחה.
- - - Updated - - -
כי יצא שהוא מכין קפה וסנדויץ להיספני ובזמן שההיספני נח הוא עובד.
באיזה שלב ההיספני ירגיש שבעל הבית משקיע ואז אולי יעזור לו.
ראה סיפור השיפוץ.....
נכון זה גם...
:rolleyes:
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/11/a5afd5fca311b4d7a26b1b18ef7570cb.jpghttp ://images.tapatalk-cdn.com/15/10/11/aa39214d9945e3330a3f58d3461d2d9f.jpg
לא נראה תענוג גדול 😃
הכל מלא בלוטים (וקצת שלכת אבל ממש בקטנה) ושוקל טון.
וזה רק מאתמול.
שלשום מלאתי שני פחים גדולים הרבה יותר (לא חיכיתי לאיסוף המיוחד של יום שני ושמתי בפחים של הזבל הרגיל, שאוספים ביום שישי - אמריקאים לא עושים את זה:().. פשוט אתמול היו צריכים להגיע מחברת הגננות ולא רציתי שהמכונות שלהם ידחפו את הבלוטים לתוך האדמה...
- - - Updated - - -
אה.
ובסוף הם, מחברת הגננות, לא באו אתמול וגם לא התקשרו.
דווקא חברה מאוד רצינית Scotts (http://www.scotts.com/smg/gosite//home)...מתדרדרים האמריקאים האלה/
טוב. חובות.
אני אנסה לעשות את זה קצת מעניין לקריאה.
סיפור די פנטסטי, שאף אחד לא חזה ולא יכל לחזות.
ממש דוגמא קלאסית של "לאן החיים יכולים לקחת אותך" או - "אמריקה, ורסנו. אמריקה!!!"
או בעצם... "צריך לדעת עם מי להתחתן:rolleyes:...".
אז כידוע הגענו לארה"ב במסגרת רילוקיישן של SHMBO, שעבדה אז בחב' קומברס.
בערך שלושה שבועות אחרי שהגענו, החליט המנכ"ל החדש (הצרפתי ההוא) שהוא רוצה לקדם אותה והציע לה תפקיד הרבה יותר בכיר – לקחה, נו מה.
לא יודע איך הגנים שלי עברו אליה (אני בטוח שימצא הסבר מדעי... תוך כמה עשרות שנים) אבל ההיא לא הצליחה לסתום את הפה, אל מול ההנהלה הגאונה (שהביאה את קומברס למקום בו היא נמצאת עכשיו... נדמה לי שהגילגול הפאטטי האחרון נקרא "סירה") ואחרי כשנה וחצי הגיעו השניים להחלטה שמוטב שהדרכים יפרדו.
כיאה למעמדה הבכיר, היא קבלה מצנח זהב, שאפשר לנו להשאר ולחיות בנוחיות רבה עד לתום התקופה המתוכננת (ארבע שנים+), מבלי לעבוד ולו יום אחד.
כמובן שתקופת המנוחה החזיקה שבועות ספורים בלבד, עד שהחלו הקוצים בתחת, להציק ל-SHMBO - יש אנשים שפשוט לא מסוגלים לשבת בבית/בשקט... אבל למה להציק לאלה שלכן יכולים.. כמוני למשל.
SHMBO החלה בכל מיני מייזמים (כולל התנדבויות בביה"ס של הגמדות) שגררו אותי לעבודות דחק/רס"ר/נגרות/צביעה וכו' ולהתחכך באוכלוסיה המקומית (היהודים העשירים)... בעיקר החברות החדשות של SHMBO (במיוחד אחת בלונדינית, דווקא נראית טוב מאוד, שמדבר ברצף... אבל ממש. מדבר גם כשהיא נושמת... פנימה!!!) - הלך השקט שלי:(.
התחלתי להתפלל (בשקט, לפני השינה) שתמצא לעצמה איזו עבודה ותעזוב אותי בשקט.
עכשיו נעשה קפיצה קטנה, לסיפור על חבר שלנו... תכף תבינו את הקשר.
יש לנו חבר טוב, טייס בחיל האויר (ירושה מחברה ממרמ"מ שהתגרשה ממנו... נשארנו דווקא איתו) שלמד בבית ספר יוקרתי למנהל עסקים בלונדון (מיד אחרי שסיים את המקביל בצרפת) והכיר איזה הודי, בן למשפחה עשירה.
מתישהו החליט לעשות עסקים עם אותו הודי עשיר והעביר את כל משפחתו (אישתו האמריקאית ושני גמדים) להודו.
במשך כשבע שנים חיו בהודו והחבר ניסה להרים פרוייקט בנייה ענקי... לא כ"כ הלך.
בין לבין, הוא הכיר איזה גרמני, שהקים מפעל לייצור משאיות בהודו.
השניים חלקו את "אהבתם" העזה למקומיים, את הערכתם להרגלי ההיגיינה שלהם ומשום שהם בערך באותו גובה (יותר ממטר ותשעים) והמאפיינים הזהים של נשותיהם (בלונדיניות שריריות/אתלטיות) ומספר הגמדים... והתחברו.
מאוחר יותר, גייס הגרמני את הטייס לחברה שהוא ניהל/הקים והקשר בכלל התחזק.
זה המקום לציין שהבחור הגרמני (צעיר בן ארבעים ושמונה) הוא גזען לא קטן (כמסורת העדה) אבל עם שיפור, לעומת אבותיו משנות השלושים-ארבעים (פה הרחבתי לא מעט אבל מחקתי הכל... בכל זאת, אינטרנט) ומדובר בבחור טוב... מאוד.
בכל מקרה, הבחור מעריץ את ישראל וישראלים (טוב, "התחיל" את ההכרות עם טיס בחיל האויר הטוב בעולם...לא יודע אם גם ראה את היהלום, אבל את האפקט הוא ספג) ובמהלך השנים שמע מהטייס מספר לא קטן של סיפורים על SHMBO, כולל על עברה ב(מה שהחבר שמגיע בסוף החודש (עובד מדינה, שמאלני עלוב נפש מגדיר כ-)"כוחות הרשע".
הוא גם שמע על תפקידה בקומברס וברגע ששמע ש-SHMBO פנוייה, הוא החליט ש"הוא רוצה כזה".
קצת רקע על הגרמני.
כאמור, מדובר בצעיר גזען (בואו נגיד, שלא רצוי להופיע לעבודה שזופים מידי..) וחמום מוח (כמו שאני אוהב) אבל (כך מסתבר) גאון וביצועיסט ודורש ומספק פתרונות/תוצאות... לדעתי, לבד מהמבטא ההארי, הוא די מתאים לטייפ-קאסט הישראלי.. שכחתי לציין שהבחור שרירי ומחזיק בחגורות שחורות באומנויות לחימה.
הבחור הגיע להודו והקים "יש מאין", מפעל לייצור משאיות, שהוא פאר היצירה.. ממש ארמון בהודו, והבוסים שלו בגרמניה (הוא שייך לקונצרן דיימלר) באו ללמוד איך הצליח.
בהחלט בחור כישרוני ברמות.
כמובן שהבוסים קידמו אותו ומהודו, הבחור עבר ליפן (להנהלה העולמית של החברה), כשתוך מספר חודשים (באופן מסודר ולא ישראלי בכלל) הוא אמור להתמנות למנכ"ל העולמי של החברה.
בשלב הזה, מספר חודשים לפני שהוכרז כמנכ"ל, הוא התקשר ל-SHMBO ורצה שתבוא לעבוד איתו..
באותו זמן היינו בטיול הגדול שלנו (שממנו החל השירשור.. למי שלא זוכר) והיא אמרה "לא תודה... עסוקה". זה גם היה עדיין התקופה שנהנתה מהבטלה (ולתזז אותי).
אחרי הטיול, כשהמשיך לקרצץ, הסכימה SHMBO לדבר.
הגרמני, כאיש של מעשים, מיד הטיס אותה ליפן (שיא הפאר..), לסדרת ראיונות עם הנהלת החברה.. עוד לפני שהיא בכלל הסכימה לעבוד איתו.
מאחר שהבחור לא מוכן לקבל "לא" כתשובה ובהתחשב ב"רקע הלאומי" שלו והעובדה שהציע לה תפקיד בכיר מאוד וגם היה מוכן לשלם המון כסף... SHMBO הסכימה לחשוב על זה.
השלב הבא היה להטיס אותה לגרמניה, להיפגש עם ראשי דיימלר (שהתרשמו עמוקות) ולהודו (לראות את פאר היצירה של הגרמני – באמת פאר. לפי כל קנה מידה של תעשיית הרכב המודרנית ביותר- ולראות מה זה LOWTECH ולנסות להבין מה זה אומר "תעשיית הרכב הבינלאומית".
לאחר שהסכימה (נו... ככה זה. אין ברירה. אתה נותן תנאים בלתי אפשריים/פנטסטיים והצד השני תוקע לך מקלות בגלגלים ו... מסכים לכל התנאים... יש ברירה?) נכנסה למין תקופת חניכה/לימוד (אז ראתה כמה המצב גרוע) ובסופו של דבר הוכרזה המנכלית והנשיאה החדשה של חברת המשאיות של מיצובישי-פוסו של אמריקה (ארה"ב וקנדה)...
הגרמני, דרך אגב, כבר המנכ"ל העולמי של החברה... צעיר מבריק. לא פחות. זה הבחור - http://www.mitfuso.com/en-US/News/2015/4/Marc-Llistosella-named-President-and-CEO-of-Mitsubishi-Fuso-Truck-and-Bus-Corporation_
זו החברה העולמית - https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Fuso_Truck_and_Bus_Corporatio n
http://www.mitsubishi-fuso.com/en/
וזו החברה ש-SHMBO אחראית עליה
http://www.mitfuso.com/en-US
וזו SHMBO
http://www.mitfuso.com/en-US/News/2015/6/New-CEO-for-North-America-Announced
(http://www.mitfuso.com/en-US/News/2015/6/New-CEO-for-North-America-Announced)
כמובן שהיו צריכים לצנזר חלק מקורות החיים אבל זה רק הוסיף ל.. רושם.
וקצת מהעיתונות..
http://www.fleetfinancials.com/news/story/2015/06/mitsubishi-fuso-truck-of-america-names-new-ceo.aspx
http://www.truckingnewsonline.com/news/mitsubishi-fuso-names-jecka-glasman-as-ceo-for-north-america/
http://www.4-traders.com/DAIMLER-AG-436541/news/Daimler--Mitsubishi-Fuso-Truck-and-Bus-Corporation-Names-Jecka-Glasman-President--CEO-of-Mitsubish-20631758/
http://www.truckinginfo.com/article/story/2015/08/q-a-jecka-glasman-on-mitsubishi-fuso-s-future-in-ameria.aspx
תראו איך החיים לוקחים אותך...
מקצינה בצה"ל, למשרד רה"מ, לתעשיית ה-HiTech ומשם לתעשיית הרכב העולמית... CEO & President בקונצרן דיימלר.
אחת הנשים הבודדות במעמד ועמדה כזו, בתעשיית הרכב בכלל – למרות שהמגמה משתנה ויש כבר בכירות (מאוד!!) ב-GM ובפיאט(SHMBO כבר הספיקה לריב עם מנכ"לית פיאט החדשה... יהיה שמח. הבלגן חוגג בין הקונצרנים) ובעוד מקומות אבל לא הרבה/מספיק.
ובכלל, כדאי שיכנסו לשם קצת נשים... אולי הפארסה שגרמה פולקסוואגן היתה נמנעת, אם הי(ת)ה שם מבוגר(ת) אחראי(ת).
ודרך אגב... הסיפור עם פולקסוואגן הוא בלגן גדול מאוד... לכל תעשיית הרכב.. במיוחד בארה"ב.
הרי האמריקאים לא צריכים יותר מידי, על מנת לחשוב שכולם נגדם וכולם מנסים לעבוד עליהם – ראה ערך "מקארתי" והועדה שלו.
ברור שכבר מייעדים את SHMBO לגדולות, שם בקונצרן - הטייס (שדרך אגב עבר לפני כשלושה חודשים, עם המשפחה ליפן ומשמש כמנהל בכיר ביותר, לצידו של הגרמני) כבר מריץ שם שמועות שהכל סגור ושישימו לב לשם המשפחה של הבעל של ג'קה ולשם המשפחה של המנכ"ל של דיימלר...
אולי בסוף יתברר שאותו מנכ"ל דיימלר משאיות וכו', אותו Wolfgang Bernhard, באמת מהמשפחה (שלי), למרות ה-H המיותרת בשם המשפחה שלו.
העובדה שיש בקונצרן, בתפקידים כל כך בכירים ובצמתים "בעיתיים" שבהן התרומה בולטת, אנשים כמו הטייס ו-SHMBO ועודאחד, שתקרו עליו בעוד שורה או שתיים, עושה לנו (הישראלים) רק טוב ומציגה אותנו (הישראלים) באור חיובי וכבר מחפשים שם "עוד ישראלים", משום שהם (הישראלים) "מזה בסדר"...
וזה לא רק בקונצרן. גם בחברה בארה"ב/קנדה, לא ממש הכירו ישראלים (יהודים - כן. ישראלים - לא.) וההיכרות עם השניים, שפתאום נחתו עליהם, פתאום מגלה להם "ישראל" שמחוץ לחדשות ולהקשר המתבקש לסיכסוכים עם ערבים.
פתאום ה-Red Neacks (בוא נהיה ראליים... לא מדובר בתעשיית המוחות בארה"ב..) מגלים ישראלים שהם לא רק חיילים... טוב. בערך. הם מגלים שהחיילים הישראלים הם גם בחורים(/ות) די מבריקים (וגם יודעים לעשות בשר טעים... לפחות אלה שהגיעו אלינו לארוחת ערב עם ה-CEO ובעלה..) ויש ללמוד מהם דבר או שניים (כמו למשל שה-CEO שלהם מנצחת אותם בשתייה... לא סיפרנו להם על המוצא הרוסי (טוב, טוב... היא עוד עלולה לקרוא את זה - מוצא לאטבי), שאז היו מבינים שלא היה להם סיכוי מראש וזה בכלל לא קשור לישראל..
ציונות.
ובקשר לזה שמחפשים שיראלים לקונצרן - מצאו!
לפני כחודשיים חבר שלנו (גם הוא מטובי בחורינו ("כוחות הרשע") עבר לפה, לפילי, לעבוד עם ג'קה.. הגרמנים (בקונצרן) ראו את רזומה ולא הבינו איך נפלה עליהם כזו מציאה!!
בחברה כבר החלה לרוץ השמועה שג'קה הביאה את ה-Hit Man שלה - "Things willl go ugley.. soon"
הוא דווקא בחור אחלה. אני מכיר אותו כבר יותר מעשרים שנה - לא פגע בזבוב... בחיי.
בעצם.. תגדירו "זבוב"...
הגרמני מרוצה עד הגג.
הטייס גם סיפר לו על ההיסטוריה שלי ומה עשיתי לפני שהגעתי לאמריקה.
והקוקיה הזה רוצה שאבוא לעבוד איתו ביפן... יסדר לי תפקיד מיוחד. אני אהיה המוציא לפועל שלו (סיפור אמיתי. אני לא צוחק) - אמרתי שאני בפנסיה.
ההוא לא מתייאש.
נחזור לעניין.
אחרי ההכרזה על המינוי (היא עבדה שם "במסווה" כבר כמה חודשים (תראו בתיאור שלה באתר החברה ותבינו מה שהיתר לא הבינו עד לרגע ההכרזה ממש) - אספה מל"מ.. בשקט-בשקט. כמו שצריך :cool:), SHMBO עשתה "סבב אמריקה-קנדה" ונפגשה עם מאות הסוכנים של החברה.
כולם (במיוחד הדרומיים!) התלהבו שחיילת מהצבא הישראלי תנהל את העניינים "סוף סוף מישהו מדבר לעניין ודברים יתחילו לזוז" – וזזים. עובדה ידועה היא, שאיפה שיש ישראלים, יש בלגן... אז יש!
והכי הכי חשוב (הרי חייבים לפרוט את כל זה למשהו שניתן למשש) – עכשיו ניתן להכניס חברים ל-SEMA.
ואם מישהו צריך איזו משאית או משהו דומה (יש גם קשרים ב-Freightliner, ששיכים לאותו קונצרן וגם ב... מרצדס. קשרים טובים מאוד) לאיזה סופ"ש באיזור... שיגיד.
ננסה לסדר משהו טוב (למרות שאני לא ממליץ... לפחות לא בתקופה הקרובה – ויותר מזה אסור לפרט).
באמת, סיפור לא צפוי. קטעים.
אבל אני (הציני/השלילי) תמיד אומר - שלא יעלה לנו השתן לראש... "היינו שם".
יותר לא יעבדו עלינו!
ובכל פעם ש-SHMBO טסה לפגישות עם הגרמני (וחבריו הגרמנים – כולם יפים וגבוהים ושריריים וכחולי עיניים... והמבין יבין) אני מזכיר לה:
"לא לנסוע ברכבות, לשים לב שאין שני טורים ואם את פותחת את הברז במקלחת ותוך שנייה או שתיים לא יוצאים מים – לברוח!!!"
זהו.
זה הסיפור של "לאן החיים יכולים לקחת אותך" או - "אמריקה, ורסנו. אמריקה!!!"
מקווה שלא היה לכם ארוך מידי לקרוא.
- - - Updated - - -
כתבתי את זה ברצף ומהר ובלי הגהה.
עכשיו אני קורא ויש כל מיני גליצ'ים של הקלדה וכו'... אין לי כוח להתחיל לתקן - אם יש בעייה או משהו לא מובן, תגידו..
למה כול השגיעות כתיב באנגלית למה,
boaz avrahami
12-10-15, 05:09
טוב, אז אפשר סופסוף לומר מזל טוב בפומבי ולאחל בהצלחה.
אם יש למיצובישי פוסו איזה מוטור הום שזקוק למבחן דרכים מייד אחרי SEMA אל תהסס להפיל עלינו את המשימה [emoji41]
החיים אכן מפתיעים.
בהצלחה לכל "הדמויות" בסיפור...
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
עידו לוריה
12-10-15, 08:32
ברנרד תתחיל לכתוב ספר .... אין ספק שיש לך את זה.
בהצלחה .
עידו
למה כול השגיעות כתיב באנגלית למה,
כל השגיעות? כל?
אני סופר אחת "מכוערת" ועוד איזה הקלדה מהירה...
איזה שגיאות?
טוב, אז אפשר סופסוף לומר מזל טוב בפומבי ולאחל בהצלחה.
אם יש למיצובישי פוסו איזה מוטור הום שזקוק למבחן דרכים מייד אחרי SEMA אל תהסס להפיל עלינו את המשימה [emoji41]
אני לא הייתי נוגע עכשיו בפוסו בארה"ב....:rolleyes:
לא תיארתי לעצמי שיהיה כזה קל לדחוף אותך לכתיבה.
כמו תמיד, תענוג לקרוא. סיפורים מעניינים ביותר!
עכשיו בוא תסביר לי למה הגויים האלה החליטו לעשות את תערוכת SEMA באמצע שבוע?
הייתי מצטרף אבל אני לא יכול לקחת חופש בתאריכים האלה.
האם מתוכנן מפגש ג'יפולוג אמריקאי בסופ"ש שלאחר או לפני? או רק בזמן התערוכה?
הייתי מגיע בשמחה לעלות איזה זבח, ולהכיר את כולם. בייחוד שהכל מתרחש בחצר האחורית של ג'ו.
מברוק ברנרד, או שלא.
בסוף עוד יחזירו אותך למעגל העבודה.
זה טוב? :)
אביעד..
כבר מזמן היה בתכנית להעלות עידכונים אבל תמיד צצים איזה בלת"מים/תירוצים...
הנה, לדוגמא, עכשיו הייתי צריך לקפוץ לניו יורק לחבר שטס חזרה לישראל בעוד כמה ימים... וממש לפני דקותיים זה נדחה למחר.. כנראה.
אז עכשיו, במקום להיות בדרך ל-NYC, אני ממהר למוסך, עם הקורבט, במקום מחר, כמו שנקבע... נקווה שיהיה למוסכניק זמן...
והם עושים את התערוכה באמצע השבוע מסיבות כלכליות לחלוטין - בסופ"ש המלונות מלאים בנופשים/מהמרים - לא רוצים לגזול מפרנסי העיר מקום על חשבון מהמרי הסופ"ש.
כל (או אולי הרוב המכריע) התערוכות/כנסים בלאס ווגאס, נערכים באמצע השבוע... הסופ"ש מוקדש לאורחי ההימורים והעיר הרבה יותר "עמוסה".
אם תסתכל, תראה שמחירי הלינה בסופ"שים, בלאס ווגאס, קופצים במאות (!!) אחוזים, לעומת התעריפים באמצע השבוע.
חוץ מזה, התערוכה מוגדרת "לאנשי התעשייה בלבד" - לא פתוחה "לקהל הרחב" = זו למעשה "עבודה"... אעלק.
אה.
וזה בטוח ימצא חן בעיני ג'ו..:).
נמאס לי לחפש רכב לגמד (לא יודע למה, התקבעתי על פורד אסקייפ 2005-2008 אבל אין "מציאה"... קמצן) אז החלטתי ללכת על... דיסקברי.
לפני שנתיים חבר שלי, מניו יורק, לא שמע לי (באמת ניסיתי לשכנע לא לקנות... באמאש'לי. אני גם שונא את הצורה של הכיעור הזה) וקנה דיסקברי 2004, ב-$1800 או פחות. לא זוכר בדיוק (כתבתי על זה איפשהו פה).
רכב ממש חדש ושמור (קנה באיביי והביא בנסיעה משיקגו - עבר אצלי בדרך לניו יורק) שישר התחיל לעשות כל מיני בעיות.. אופייניות (די מעיק למי שלא מכיר וצריך כל פעם ללכת למוסך).
בקיצור, אחרי שנתיים ומשהו, החליט לעבור למשהו בינוני (יפני-ניסן אאוטלנדר 2013, אם אני לא טועה).
כבר הרבה זמן שהוא מנסה לשכנע אותי לקחת את הדיסקברי "חינם. חבל שהוא שוכב פה בלי לזוז"... אתמול בלילה נכנעתי.
הנבלה שוכבת במוסך עם שמשה קדמית מנופצת (ציפור) ומשאבת הגה גמורה (השנייה, בתוך שנה)...ובביקור הבא, אני אצל רמי (כמו תמיד אבל הפעם) עם מודול ה-ABS, שמדליק את שתי הנורות הידועות...
חוץ מזה, מחליפים את השימשה והמשאבה ובשבוע הבא אני אקפוץ לברוקלין לקחת את המציאה...
הלואי עלי... אוטו ראשון אחרי הוצאת הרשיון - לנדרובר דיסקברי EX 4.0L, הכל עור הכל חשמלי... הנוער של היום.
אני כבר צופה שיהיו בעיות וטלפונים "אבא, אני תקוע ב...".
אבל אצל היהודים הרי "לא בודקים שיניים של סוס שניתן במתנה"... גם אם כבר מקילומטר רואים שזה בכלל גמל(עם דבשת... מכוער)... בלי שיניים בכלל.
ברור לי שהקמצנות שלי (כולה $5K, לפורד אסקייפ 2006-7 או WJ 2004 עם 90K מייל... נראה חדש... לפני שלושה ימים ראיתי) כברתעלה לי ביוקר..
אבל, היי... אנחנו רגילים... יש לנו RR בבית:(
מברוק ברנרד, או שלא.
בסוף עוד יחזירו אותך למעגל העבודה.
זה טוב? :)
לא. זה לא!!
זו אחת הסיבות שאני לא רוצה לטוס ליפן עם הגמדים, בחודש הבא...
ההוא מתעקש לפגוש אותי ולא יודע לקבל "לא" והוא גדול וחזק וחגורות שחורות למכביר ואני... פעם אחרונה שהייתי צריך להתגבר על משהו כזה... היתה כשהייתי צעיר יותר...
מפחד.
תחשבו על זה (אני אעזור לכם עם טיפל'ה היסטוריה... תחשבו על 1940-1945...) - השילוב הזה של גרמנים ויפנים.. לא עושה לי טוב. לא יודע למה.
יאללה.
יוצא מהבית.
על הדרך עוד צריך לשלוח לג'ו את התג שלו..
שאו ברכה ואיך אמר הסרג'נט ההוא בבלוז לכחולי המדים "Be careful out there" (כתבתי נכון ג'ו?).. תזהרו מכל מיני סכינאים.
עדיף להסביר למה טעית מאשר שיסבירו למשפחה שלך...
boaz avrahami
12-10-15, 19:24
הישראלים מתוכננים להיות בווגאס עד ה 7
צריך לדעת עם מי להתחתן
סיפור מעניין עם הפי אנד, תודה על השיתוף.
כל הכבוד לאישתך וגם לך ולילדים, מהלכים כאלה לא קורים כשאין תמיכה הולמת בפיקוד העורף.
אם לא עשתה זאת עדיין, כדאי לה להיפגש לכוס תה עם ניקי קינג. זו עשויה להיות שיחה מעניינת:
http://www.lbswibconference.com/speakers/nikki-king
אחלה רעיון לקנות לילד דיסקו....עם כול הזמן שהוא יבלה במוסך, לא יסע ויכנס לתאונות, לא יכנס לצרות עם חברים וגם אולי ילמד מכונאות.
שאפו, רעיון נהדר.
לא. זה לא!!
זו אחת הסיבות שאני לא רוצה לטוס ליפן עם הגמדים, בחודש הבא...
ההוא מתעקש לפגוש אותי ולא יודע לקבל "לא" והוא גדול וחזק וחגורות שחורות למכביר ואני... פעם אחרונה שהייתי צריך להתגבר על משהו כזה... היתה כשהייתי צעיר יותר...
מפחד.
תחשבו על זה (אני אעזור לכם עם טיפל'ה היסטוריה... תחשבו על 1940-1945...) - השילוב הזה של גרמנים ויפנים.. לא עושה לי טוב. לא יודע למה.
יאללה.
יוצא מהבית.
על הדרך עוד צריך לשלוח לג'ו את התג שלו..
שאו ברכה ואיך אמר הסרג'נט ההוא בבלוז לכחולי המדים "Be careful out there" (כתבתי נכון ג'ו?).. תזהרו מכל מיני סכינאים.
עדיף להסביר למה טעית מאשר שיסבירו למשפחה שלך...
צודק! החיים קצרים, אתה נמצא בדיוק במקום הנכון עם כל האפשרויות להעביר אותם כמו שצריך, מספיק קרייריסט אחד בבית.
הפיתוי הכספי גם חסר משמעות אם מדי פעם אפשר לשפץ ולצבור עוד נכס נדל״ן בשביל לסדר את הילדים...
שאלה שעולה לי אפרופו החורף המתקרב - למה לא לעבור לחוף המערבי לאקלים יותר נוח ? הקרבה ל NY קריטית עכשיו ?
כי הוא פולני ואוהב לסבול, למה להעביר חורף שלם במזג אויר של 25.מעלות כשאפשר לאסוף עלים ובולטים ולקפוץ בקור?
אחלה רעיון לקנות לילד דיסקו....עם כול הזמן שהוא יבלה במוסך, לא יסע ויכנס לתאונות, לא יכנס לצרות עם חברים וגם אולי ילמד מכונאות.
שאפו, רעיון נהדר.
אני אשנה לך קצת את הסדר של הדברים -
הילד יסע ויכנס לתאונות ואולי ילמד מכונאות כדי לגרום לדיסקו לבלות כל הזמן במוסך על מנת לא להיכנס לצרות עם החברים.
רעיון רע מאד, נראה לי שבעלות של שמשה קדמית שבורה אפשר לקנות שם עוד דיסקו כזה,עדיף לקנות איזה רכב שרירים קלאסי או לחילופין איזה ראט-רואד או הוט- רוד או כל מה שהופך נער למקובל בגיל הזה, הכל חוץ מסטיישן וואגון ...
אחרי כל הסיפור המטורף הזה , הגיע הזמן להוציא את רמלה מברנרד, גם ככה זו עיר מעורבת ולא נחמד להסתובב בה בימים אלו. תפסיק לאסוף מה שאחרים זורקים, קפוץ עם הילד לכמה מכירות פומביות של כלי רכב בלי מחיר מינימום, נראה שאפשר למצוא מציאות לא רעות.
אתם בכלל לא בכיוון, ניר וג'ו.
לא קניתי לגמד כלום..
אני אצטט את מה שחבר שלי(בעליו הגאה של WJ 2002, שממש שלשום קיבל חלקים מפה) כתב לי בוואטס-אפ - מילה במילה:
"מסוג המכוניות שכבר לא מוכרים, "רק תעשה טובה ותבוא תיקח". לכל סיר יש מכסה. מה שחשוב שיהיו לגמד נסיעות טובות".
וזה בדיוק כך - לא קניתי, לקחתי.
ושמשה עולה $175 ומשאבה קניתי ($134) וההרכבה תעלה עוד איזה $100 ו... זהו.
אפילו פה קשה לקנות דיסקברי 2004 במחיר כזה... שלשום ראיתי אחד 2003. רוצים $3400... ולמטה הוא שחור ומזיע כמו טייסון בסיבוב שישי...
זה של החבר מניו יורק, יבש לגמרי (ויש שמן).. בנתיים.
וניר.
כנראה פיספסת. כבר התייחסתי למקובלות של הגמד..
אמרתי לו שיש לו את הקורבט(גג נפתח... ), עד פברואר - לא רוצה.
"האוטו נמוך מידי, השמשה הקדמית נמוכה מידי, אין בלוטוט', אין מצלמת רוורס, ההגה קשה לו, האוטו נוסע מהר מידי, ויש רעש (אחלה רעש) וה...
בקיצור - ניחנח קרצייתי. מעדיף את הגרוטאה היפנית של האמא (מיצובישי אאוטלנדר V6).
טוב, מה אתה מצפה מילד שהתרשם ונרשם לנבחרת השח-מט של בית הספר וחוג דרמה, ולומד פסנתר, ורץ מאה מטר בשבע דקות...
סיפרתי לכם שהוא זכה במקום הראשון בתחרות "מי זוכר יותר מספרים מצד ימין של הנקודה ב-...פאי (3.14xxxxxxxx)?
אז ככה.
בארה"ב יש את יום ה-פאי (הארבעה עשר במרץ) ובתיכון הם עושים תחרות זיכרון כזו.
כל גמד שנרשם לתחרות עומד ומכריז כמה מקומות אחרי הנקודה הוא זוכר וצריך להתחיל לדקלם. יש ניקוד למספר המקומות שהוא זוכר, בתנאי שהוא עומד "במילה שלו". יענו, אם אמרת שאתה זוכר 10 מקומות וזכרת 9, אתה פסול. זה שאמר שזוכר 8 מקומות ואכן זכר/דיקלם, מנצח.
אז מקום שני אמר וזכר את המספר המרשים של 18 מקומות אחרי הנקודה.. באמת מרשים.
נחזור לגמד שלי.
כשהתאמן, אמרנו לו שיתאים עצמו למתחרים ושלא יעשה בושות... אם מישהו יעשה 10 מקומות, שיגיד שהוא זוכר 12-14.. לא להגזים. שלא יעשה בושות..
הגמד (כמו האבא שלו, לא הצליח להתגבר על עצמו) התחייב ודיקלם 80 מקומות אחרי הנקודה. 80!!!
בושות!
אמרתי לו שיש דברים שלא מספרים ושיחביא את התעודה שקיבל, עמוק במגירה.
לנעבעך כזה "רכב שרירים"? "הוט-רוד"? "ראט-רואד"? איזה טנדר ענתיקה עם מנוע LSx כמו שחבר שלי (ההוא מרמלה) הציע לו לפני שחזר לארץ בשבוע שעבר..
שעה לא היה מחזיק ברמלה... איזו שעה... עשר דקות והוא גמור.
בושות.
והקירבה לניו יורק לא קריטית.
עכשיו, כשאני שעה וחצי מניו יורק, אני מבקר בה פחות מאשר כשהייתי גר בגבעתיים:(.
אבל לא עוברים.
שכחתי לציין אבל במקרה לגמרי, המשרד הראשי של מיצובישי-פוסו בארה"ב, הוא בערך חצי שעה מהבית שלנו (נו... כשהדברים ב"שוונג".. הכל נופל במקום). להגיע לעבודה, לוקח לSHMBO פחות זמן מאשר לקח מהבית בגכעתיים למשרדי קומברס ברמת החייל...
חוץ מזה.
פה זה "קרוב"... כולם באים אלינו.
מי יבוא ל-L.A.?
יש לנו חברים באמצע הדרך, בסט. לואיס. שקט להם... לא באים חברים בכלל... חוץ מזה מרמלה, שלא נעים לו אז כשהוא בארה"ב (בערך פעם וחצי בשנה... כבר היה אצלי ארבע או חמש פעמים), הוא "קופץ" למיזורי... בדרך לווגאס (הוא מת על ווגאס).
כנראה שנשארים פה... בשלג והשלכת והבלוטים - שלא יהיה טוב מידי.
הבכור שלי פיתח תחביב משונה, נורא מתעניין בצבא ובנשק, פירגנתי לו לכבוד בר המצווה וטסתי אתו לפני שנה וחצי לקולוראדו לביקור אצל אספן הנשק הכי גדול באמריקה, שם יוכל לירות כמה שהוא רוצה בכל מה שהוא רוצה עד שימאס לו. כבר ירד הערב ולא נמאס לו, אבל נגמר לי הכסף ... חייב להודות שהיה כיף וגם אני לא התאפקתי למרות שהייתי בטוח שכבר יריתי מספיק בחיים.
עכשיו גם אחיו רוצה טיול 1x1, אבל להבדיל, אין לו שום תחום התעניינות שאפשר ליישם במקום כלשהו על הגלובוס ואני די שובר את הראש כי בכל זאת אי אפשר לקפח אותו יותר מדי...
אז אחרי מחשבה הגעתי למסקנה שהפתרון הוא לטוס לאן שאני רוצה,לעשות משהו שלי יהיה מהנה ולצרף אותו לנסיעה בתור תירוץ.
כל הסיפור הזה כדי להגיד לך שזו הזדמנות מצויינת בשבילך לממש עוד חלום מוטורי ועדיף יהיה שלא ישתמש בו בכלל והוא ישאר בשבילך ... או שהקדמת אותי וזה העניין עם הלנדרובר ... או שאני כותב שטויות כי השעה עכשיו 4 לפנות בוקר ואני לא נרדם.
שאלתי על הקרבה לNY בגלל העבודה של אשתך כמובן , אם היא עובדת יותר קרוב אז ברור שזו סיבה מספיק מוצדקת להישאר ולסבול בחורף.
לא חשבתי על LA אגב, הרבה יותר צפונה אבל לא ממש על שבר סאן אנדראס יש מקומות שדי מזכירים את הארץ מבחינת האקלים ולא תשמע בהם עברית.
ברנרד, איחולים על המינוי...שאפו ובגדול...
עוד יותר שאפו על הדיסקו ליורש העצר..... אצלי כמה שלא ניסיתי הצפונבוניות שלי לא היו מוכנות בשום פנים ואופן לקבל את הדיסקו דור 1 שהיה לי כרכב שלהן... אפילו הבטחתי להן לחדש אותו ולצבוע אותו באיזה צבע שירצו כולל ורוד בזוקה...לא עזר לי...
עידו לוריה
13-10-15, 14:35
זה בגלל ששאלת .
עידו
אתם בכלל לא בכיוון, ניר וג'ו.
לא קניתי לגמד כלום..
אני אצטט את מה שחבר שלי(בעליו הגאה של WJ 2002, שממש שלשום קיבל חלקים מפה) כתב לי בוואטס-אפ - מילה במילה:
"מסוג המכוניות שכבר לא מוכרים, "רק תעשה טובה ותבוא תיקח". לכל סיר יש מכסה. מה שחשוב שיהיו לגמד נסיעות טובות".
וזה בדיוק כך - לא קניתי, לקחתי.
ושמשה עולה $175 ומשאבה קניתי ($134) וההרכבה תעלה עוד איזה $100 ו... זהו.
אפילו פה קשה לקנות דיסקברי 2004 במחיר כזה... שלשום ראיתי אחד 2003. רוצים $3400... ולמטה הוא שחור ומזיע כמו טייסון בסיבוב שישי...
זה של החבר מניו יורק, יבש לגמרי (ויש שמן).. בנתיים.
וניר.
כנראה פיספסת. כבר התייחסתי למקובלות של הגמד..
אמרתי לו שיש לו את הקורבט(גג נפתח... ), עד פברואר - לא רוצה.
"האוטו נמוך מידי, השמשה הקדמית נמוכה מידי, אין בלוטוט', אין מצלמת רוורס, ההגה קשה לו, האוטו נוסע מהר מידי, ויש רעש (אחלה רעש) וה...
בקיצור - ניחנח קרצייתי. מעדיף את הגרוטאה היפנית של האמא (מיצובישי אאוטלנדר V6).
טוב, מה אתה מצפה מילד שהתרשם ונרשם לנבחרת השח-מט של בית הספר וחוג דרמה, ולומד פסנתר, ורץ מאה מטר בשבע דקות...
סיפרתי לכם שהוא זכה במקום הראשון בתחרות "מי זוכר יותר מספרים מצד ימין של הנקודה ב-...פאי (3.14xxxxxxxx)?
אז ככה.
בארה"ב יש את יום ה-פאי (הארבעה עשר במרץ) ובתיכון הם עושים תחרות זיכרון כזו.
כל גמד שנרשם לתחרות עומד ומכריז כמה מקומות אחרי הנקודה הוא זוכר וצריך להתחיל לדקלם. יש ניקוד למספר המקומות שהוא זוכר, בתנאי שהוא עומד "במילה שלו". יענו, אם אמרת שאתה זוכר 10 מקומות וזכרת 9, אתה פסול. זה שאמר שזוכר 8 מקומות ואכן זכר/דיקלם, מנצח.
אז מקום שני אמר וזכר את המספר המרשים של 18 מקומות אחרי הנקודה.. באמת מרשים.
נחזור לגמד שלי.
כשהתאמן, אמרנו לו שיתאים עצמו למתחרים ושלא יעשה בושות... אם מישהו יעשה 10 מקומות, שיגיד שהוא זוכר 12-14.. לא להגזים. שלא יעשה בושות..
הגמד (כמו האבא שלו, לא הצליח להתגבר על עצמו) התחייב ודיקלם 80 מקומות אחרי הנקודה. 80!!!
בושות!
אמרתי לו שיש דברים שלא מספרים ושיחביא את התעודה שקיבל, עמוק במגירה.
לנעבעך כזה "רכב שרירים"? "הוט-רוד"? "ראט-רואד"? איזה טנדר ענתיקה עם מנוע LSx כמו שחבר שלי (ההוא מרמלה) הציע לו לפני שחזר לארץ בשבוע שעבר..
שעה לא היה מחזיק ברמלה... איזו שעה... עשר דקות והוא גמור.
בושות.
אולי תשלח אותו אליי לחודש? נלמד אותו כמה דברים שלא לומדים בבית ספר.
לא!
שישאר ככה.. כמה שיותר.
בןת אל תשחיט את דור העתיד :rolleyes:
כנראה שנשארים פה... בשלג והשלכת והבלוטים - שלא יהיה טוב מידי.
ברנרד יש כאן פטנט עבורך :
https://www.facebook.com/april.medlen/videos/1004776669563491/?pnref=story
וזה לבריכה :
http://www.poolheating.net.nz/pool-covers-in-winter/
http://www.amazon.ca/Blue-Wave-Rectangular-Rugged-Ground/dp/B005Y6YDE4/ref=pd_sim_sbs_200_5/180-0774748-2888531?ie=UTF8&dpID=41hal8z0ozL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=0P11VYPEE07T1FJB415P
https://www.poolsupplies.com/product/leaf-net-cover-for-a-12-ft-x-20-ft-rectangle-swimming-pool
http://www.doheny.com/blog/pro-guide-to-swimming-pool-covers
http://happilyeverbefore.net/19239/winter-pool-covers-gallery.html
תודה על הרעיונות.
אבל...
אצלינו יורד הרבה גשם (עכשיו לדוגמא, ירד יומיים רצוף... גשם אנגלי) והעלים לא יבשים, כמו בסירטון ההוא.. הם כבדים ולא "צפים" על הדשא מה גם שאת הבלוטים זה בכלל לא יכול להרים (הם נקברים בתוך הדשא) - אבל רעיון נחמד שבהחלט שווה ניסוי.
כיסויי לבריכה - ברור שיש. בחורף הבריכה מכוסה. הבעיה היא בתקופה שלפני "הסגירה" (סגירה = הוצאת כל המים מהצנרת באמצעות לחץ אויר, סתימת כל פתחי הבריכה (של המים) עם פקקי גומי יעודיים, הכנסת חומרי לוחמה ביולוגית (הבריכה מלאה במים - לא מרוקנים) למים ע"י מצוף ושיחרור איטי, כיסויי הבריכה)...
אני אכנס לטאפטוק ואעלה תמונות מהימים האחרונים - שלחתי בוואטס-אפ לחבר'ה שהגיעו לווגאס.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/12/ef905b1b87e1703443753dab18968c5e.jpghttp ://images.tapatalk-cdn.com/15/11/12/ae04b10a3901d680dcbb3a8eaa716ae5.jpg
- - - Updated - - -
התמונה העליונה היא אחרי הניקוי, כמובן...:(
עידו לוריה
13-11-15, 07:10
התבלבל לך הכול עם העלים הבלוטים ...
קצת מיקוד ... תערוכה ... תמונות ... הסברים... סיפורים וכו'
עידו
התבלבל לך הכול עם העלים הבלוטים ...
קצת מיקוד ... תערוכה ... תמונות ... הסברים... סיפורים וכו'
עידו
מה יש לספר, רק חזר מואגס איפה טרף המון בשרים לשלכת ובלוטים.....מה כבר יש לספר ?
עידו לוריה
13-11-15, 07:17
זהו שלנו אין .
אבל לברנרד יש יכולת לקחת יום רגיל ולספר אותו כך שהיה לו טעם ריח והמון צבעים .
עידו
הייתה יכול להצטרף. ..לא היה מזיק.
עידו לוריה
13-11-15, 07:22
נכון .
אפילו מועיל ,
עידו
נשמע כמו תרוץ....ואתה יודע מה אומרים אצלינו על תרוצים נכון?
boaz avrahami
13-11-15, 07:38
הברנרד הזה הוא אוייב הבקר הגדול ביותר שפגשתי.
אחרי כמות מטורפת, הרבה אחרי שאחרון הסועדים סיים הוא עוד ממשיך, ואז, כשנדמה לך שהוא גמור הוא משחרר חור בחגורה ומתחיל כאילו הרגע הגיע...
בכל המסעדות ״אכול כפי יכולתך״ שביקרנו, הפסידו עליו בגדול.
לא ברור מאיפה הוא שואב את היכולות
רק בקר?...ומה אם כול השאר?
עידו לוריה
13-11-15, 08:15
שמע הוא בפנסיה ... יש לו זמן ללעוס .
מעבר לכך שהוא בטח חושב על כל הבלוטים ומיד מחליט שעדיף להמשיך לאכול .
עידו
חזרתי חולה מווגאס..
תפסתי משהו - אבל באמאש'לי, מהאויר.. בחיי!
נחכה שכולם יחזרו בשלום ואז נארגן איזה סיפורון..
אני קצת התאכזבתי ב-SEMA עצמה - לא היו הטרופיטראקס במגרש החארקות... לא הפסקתי ליילל על זה (מסכן בועז).
והסינים האלה - ימח שמם... תפסו תחת!!
אבל נראה לי שהסיפור האמיתי הוא של רמי ובועז - SEMA ומואב... איזה שילוב. נראה לי שזו רק טעימה, לפתיחת התיאבון.
צריך לארגן משהו שיכלול הרבה מואב (נראה לי שפחד הגבהים... סליחה, הפחד מנפילות, שפיתחתי שם ... מתפוגג לאיטו, אחרי שלוש שנים) או אפילו רוביקון...
וכן.
עידו היה נהנה שם - כך לפחות בועז כל הזמן מילמל...
איזו מקצוענות, איזו craftsmanship כמו שקוראים לזה פה, איזו טכנולוגיה וכלים/מכשירים... עמחיי'ה.
עידו לוריה
13-11-15, 17:31
תמשיכו לדרוך וגם לתקוע סכין ולסובב [emoji12]
עידו
נסה את זה
http://www.letargets.com/images/18-AMMO-UP-3_L.jpg
תגיד!! ראית כמה זה עולה????
ומתברר שיש כל מיני כאלה... אני מתחיל לבדוק.
תודה.
עידו לוריה
13-11-15, 23:45
ברנרד עזוב , תקנה את הג'יפ מנמרוד עושה אותו דבר ועולה פחות .
עידו
https://m.youtube.com/watch?v=K-A8Lgr7Lqk
יש לנו כזה, תרמילים הוא אוסף יפה, לא בכזאת קלות כמו בסרטונים, לפעמים זה נתקע וצריך לשכנע אותו.
בלוטים יהיה לו יותר קל, אבל אם הם נתקעים באדמה אז לא בטוח.
את המטאטא עם הכלוב המתגלגל אני לא ניסיתי, נראה לי שהוא הרבה פחות יעיל.
יש סדר פעולות לביצוע העבודה :
עושים את זה : https://www.youtube.com/watch?v=F7bpVpqvIZM זה מפנה את העלים והבלוטים
ואז ... עושים את זה : https://www.youtube.com/watch?v=O0kqoB6KsOs
איך אפשר להיות פנסיונר עם כל העבודות האלו.
מזל שיש נחמה בקניה של כלים ומכונות....
וואללה.
את הפטנט הראשון לא הכרתי.. שווה נסיון. יש לי מכונת לחץ כזו, ישנה שקיבלתי מחבר... לפעמים מפסיקה לעבוד אבל עדיין עושה את העבודה.. ננסה ונדווח.
את הפטנט השני אני מכיר ומבצע..
מה שהוא לא מזכיר הוא, שהעלים (הנרקבים) הם מאוד חומציים והורסים את הדשא.. אני עורם את העלים לחלקים של החצר, בלי הדשא ואז עוב ר עם המכונה... קוצצת אותם דק-דק.
בנתיים, סופסוף, הבאתי את הדיסקברי מניו יורק.. כל בחלקים שקניתי באיביי (משאבת הגה ותיבת הגה) התגלו כדפוקים והמכונאי קנה לבד את החלקים.. כמובן שזה עלה לי הון - כל התיקונים (כולה משאבה ותיבה ועוד כמה דברים קטנטנים) עלו לי 1900 דולר... מחיר טוב בשביל דיסקברי 2004 - היום מעבירים טסט=INSPECTION.
שתבינו, בהקשר לשירשור של השיפורים ומשרד התחבורה והכנס, פה טסט אומר שמתחברים לשקע ה-OBD (לא משנה אם זה OBDI או OBDII, תלוי בשנתון), לבדוק שאין קודי שגיאה, דוחפים "צינור" לאגזוז, בודקים עמידות של פקק מיכל הדלק לאטימות ופריקת לחץ (!!!!????) ושיש אורות (לפעמים מכוונים), משהו כמו 10 דקות - כל היתר, באחריות בעל הרכב...
מה שמעניין הוא זיהום האויר (שזה הדבר העיקרי) ושאין קודי שגיאה במחשב... גודל צמיגים, הגבהה, מגבים... לא מעניין אף אחד. זו בעייה שלך אם תהיה מעורב בתאונה ומשהו לא תקין או אם שוטר תופס אותך עם רכב שלדעתו (לדעתו!!!) לא תקין, שזו הזמנה למשפט, שבו המדינה/מחוז צריך להסבירלשופט מה לא תקין ולמה זה עסק של המדינה/מחוז (יענו - מה האינטרס הציבורי החשוב, שהביא אותם להתערב בקיניינו הפרטי של אדם).
ורק שתבינו, שפה כולם מה שנקרא ACCOUNTABLE - אם מפסידים במשפט, משלמים לצד השני... גם המדינה.
ורק שתבינו, שעל מנת ששוטר יעצור ויגיש זימון כזה (שכולל הורדה מהכביש, כמובן), אתה באמת צריך להגזים בהזנחה.
השוטר יודע שהוא עלול להיתבע אישית (במיוחד אם הנהג הוא כושי..) ולכן יגיש זימון שכזה רק במקרים בהם הוא ממש בטוח בצידקתו... ואכן השופטים "מזכים" רק לעיתים נדירות... אם כבר היית מספיק טיפש להגיע לבימ"ש (אפשר לוותר על הרכב או לתקן ולשלם קנס (ונקודות רבות, דבר שמשפיע על הביטוח בצורה דראסטית), אתה תשלם על זה ביוקר... עד שלילת רשיון, שזו אחת הסנקציות הקשות ורווחות פה (איחרת בתשלום קנס של בימ"ש = שלילה מיידית, שמופיעה "ברשת" של כלהמשטרות בארה"ב. נתפסתה נוהג בשלילה... מעצר מיידי).
זה מה שנקרא "חינוך" - לא מחפשים "בכוח" ואם תהיה בסדר, הכל יהיה בסדר.
לא תהיה בסדר, "יתקעו" לך חזק ועמוק ומהר...(משפט נגמר פה באותו יום.. מקסימום יומיים ונקבע לבערך 3-4 שבועות מיום הגשת הזימון - צדק!)
*** כל המידע, באדיבות סגן שריף בדימוס ג'ייק שפיציק:) ***
https://m.youtube.com/watch?v=K-A8Lgr7Lqk
יש לנו כזה, תרמילים הוא אוסף יפה, לא בכזאת קלות כמו בסרטונים, לפעמים זה נתקע וצריך לשכנע אותו.
בלוטים יהיה לו יותר קל, אבל אם הם נתקעים באדמה אז לא בטוח.
את המטאטא עם הכלוב המתגלגל אני לא ניסיתי, נראה לי שהוא הרבה פחות יעיל.
נראה כלי מעולה לאיסוף פקאנים.
עידו לוריה
18-11-15, 17:17
ברנרד תתחיל לכתוב .
אתה מוציא יותר מדי מלים על שרשור לא נכון .
עידו
אתה צודק.
עכשיו עשיתי כמה תיקונים בפוסט שכתבתי (בלי הגהה) ופתאום חשבתי לי - מה אני מקשקש שם ועוד בסוף איזה "ריגשיי" תורן זורק לי שאני מתנשא מחו"ל...
יאללה - שילכו לעורכי הדין האלה, שמבטיחים להם הרים וגבעות ו"תוצאות" ו... שיבושם להם.
הרבה פעמים אמרתי ל"קליינטים שלי" - עורך הדין יכול להגיד מה שהוא רוצה אבל... מי שילך לכלא זה אתה.. תחשוב טוב למי אתה מקשיב ולמי אתה נותן את הבייצים שלך.. לשמירה.
עזבתי.
עידו לוריה
18-11-15, 18:06
אז קדימה , יש לך הרבה מה להשלים פה .
עידו
כתבת שכשמשלמים בכרטיס אשראי בסוף החודש מחזירים סכום מסויים. איפה בכל זה נכנס financing שכל מיני חנויות מציעות ברכישות גדולות?
עידו לוריה
22-11-15, 16:44
הוא לא כותב פה כלום יותר , הוא מעדיף לבזבז את הכשרון שלו על פוסטים של ג'יפים ... כאילו זה פורם רכבי שטח [emoji12]
עידו
כתבת שכשמשלמים בכרטיס אשראי בסוף החודש מחזירים סכום מסויים. איפה בכל זה נכנס financing שכל מיני חנויות מציעות ברכישות גדולות?
אין קשר בין אחד לשני, הרבה חנויות מציעים קרדיט משלהם...ודופקים אחלה ריבית לאספסוף האנלפבטי.
ננזפתי - ובצדק.
אז לפני שאני הולך לפנות (שוב!!!) את העלים, אני אענה ל-nate.
פייננסינג זה סוג של "תשלומים".
עש בתי עסק שמנפיקים לך כרטיס אשראי של בית העסק בלבד - אתה יכול להשתמש בו רק באותו בית עסק/רשת ולא בשום מקום אחר. יש לי כמה כאלה... (של LOEWS ושל HOMEDEPOT ו-BESTBUY וכו').. לכולם יש.
ע"י שימוש בכרטיס האשראי של העסק, אתה יכול להחליט אם אתה משלם את כל הסכום או שמשלם בתשלומים, לפי קביעתך, בדיוק כמו שהסברתי לגבי כרטיס אשראי "רגיל" - זה כרטיס אשראי רגיל (ויזה או מסטר או כאלה) אבל לחנות אחת בלבד.
זה נקרא פייננסינג - חארטה בארטה... העיקקר שתקנה.
אם אתה מחליט לשלם מיד אתה גם יכול "להיקנס"... כן. ממש כך.
אבל הם לא קוראים לזה "קנס", משום שקנס זה משהו עם קונוטציה שלילית וזה... מרחיק לקוחות.
לכן הם נוקטים בגישה שונה - עידוד "תשלומים".
המטרה שלהם היא שתהיה כמה שיותר תנועה בחשבון/כרטיס (לא ממש הצלחתי להבין למה.. כלכלית) לכן לא כדאי להם לקבל תשלום אחד על כל סכום הקנייה.
מסיבה זו הם מציעים (ב-BESTBUY למשל) 10% החזר (לכרטיס האשראי שלהם, לא במזומן חו"ח.. לשימוש רק אצלם) אם תבצע פייננסינג של לפחות 4 תשלומים.
אם תחזיר את יתרת התשלום במלואה אחרי לפחות 4 תשלומים, תקבל את הזיכוי. אם תחזיר לפני שעשית לפחות 4 תשלומים - אין הנחה/זיכוי.
דבילי - אולי. עדיף לקבל את כל הכסף מראש ולא לוקחת סיכון שלא תחזיר את יתרת התשלומים.
אבל תחשבו על מה שהסברתי קודם - איך בונים דירוג אשראי.
כמה שאתה חייב יותר, כך אתה לקוח טוב יותר והדירוג שלך יעלה יותר ו... תוכל לקנות יותר.. ואם אתה "חייב" אתה "קשור" לבית העסק ואם בכלל מציעים לך עוד איזו סוכריה/הנחה... בכלל תחזור אליהם.
וחוץ מזה יש לך גם "נקודות".
כמה שיותר עיסקאות ו/או סכומים "עוברים" בחשבון שלך (=כרטיס האשראי), כך אתה צובר יותר נקודות ויש לך יותר הנחות/זיכויים - ופה זה אמיתי. מקבלים איזה נקודה על כל דולר והדולר (בחזרה) שווה 1-3... ואתה יכול "לפדות" את הכסף עם כל קנייה ולשלם את היתרה במזומן או... בכרטיס (ולצבור עוד נקודות).
גולם קמצן וגרוע בחשבון כמוני... לא משתמש בנקודות וצובר אותן ואז יש לי איזה 15 כריכים ב-SUBWAY... לגמרי חינם.
וכמובן.
חוץ מהשיטה המתחוכמת הזו יש גם "תשלומים רגילים" - אתה חותם בחנות על הסכם תשלומים, שיורד לך מכרטיס האשראי שלך ומגיע ישירות לעסק.
ואת התשלומים לכרטיס האשראי, כאמור, אתה קובע...
ועכשיו - עלים:(.
וקר בחוץ...:(
boaz avrahami
22-11-15, 18:09
אחרי הביקור הזה הבנתי כמה דברים על השיטה האמריקאית.
הם ממכרים אותך ומלמדים אותך לצרוך מכל דבר הרבה יותר משאתה צריך והאזרחים ברובם הופכים לנרקומנים של צרכנות שהם לא שולטים בה.
בשיטה שתארת המטרה היא שתמשיך להרגיש שיש לך עוד כסף פנוי לקנות יותר ולגלגל תשלומים.
אחרי הביקור הזה הבנתי כמה דברים על השיטה האמריקאית.
הם ממכרים אותך ומלמדים אותך לצרוך מכל דבר הרבה יותר משאתה צריך והאזרחים ברובם הופכים לנרקומנים של צרכנות שהם לא שולטים בה.
בשיטה שתארת המטרה היא שתמשיך להרגיש שיש לך עוד כסף פנוי לקנות יותר ולגלגל תשלומים.
יפה בועז...אתה לומד מהר.
יש לזה אפילו שם, retail therapy.
איזשה שטויות אתה מדבר - לא הבנת כלום.
אתה צריך הכל!!
הכל!!!!!
- - - Updated - - -
אתה רואה עידו? איך הוא מרגיז? בכוונה!
- - - Updated - - -
וג'ו.
תפסיק להיות נחמד אליו - הוא לא מבין ולא צודק.
עידו לוריה
22-11-15, 21:33
ברנרד אני מכיר את הסיסטמה כבר 46 שנים ... זה לא הוא מעצבן זה אתה שלא כותב :)
הסקיצה מוכנה .
עידו
אוקי, שאלות המשך - נגיד ובחרתי לשלם ב financing, ואחרי תקופה מסויימת סיימתי את התשלומים. מה אני עושה עם כרטיס האשראי? הוא מתבטל אוטומטית? אם לא, מה אני אמור לעשות עם כל כרטיסי האשראי שאני צובר? יש מגבלה על כמות הכרטיסים המותרת לבנאדם אחד?
בנוסף, איזו שיטה עדיפה לדעתך, האמריקנית או הישראלית?
הישראלים מעתיקים מהאמריקאים את שיטת הכרטיסים החוץ בנקאיים
אך העסקים/חברות עצמם עדיין אינם מנהלים אשראי ברמה האמריקאית.
כאשר אתה שואל עדיפה אתה מתכון למי שיש או למי שאין כסף....?
מי שנכשל בהחזרי אשראי בארה"ב מקבל נקודות שחורות שיגבילו אותו בגלל מאגר המידע מרכזי על אשראי
בארץ עוד לא עובדים בצורה הזו למרות שיש נסיונות וכוונות של החברתיים שלא מבינים מי ימשיך להידחק לשוליים ולשלם ביוקר.
ממה שברנרד מתאר אתה מבין שמשווקים לך לחיות באשראי (אולי מעבר למגבלות) כמעט בכח ...
יש הרבה מה להרחיב על הנושא
אשראי יכול להיות גם פר רודאו טקסני - לעלות אתה מצליח.
אוקי, שאלות המשך - נגיד ובחרתי לשלם ב financing, ואחרי תקופה מסויימת סיימתי את התשלומים. מה אני עושה עם כרטיס האשראי? הוא מתבטל אוטומטית? אם לא, מה אני אמור לעשות עם כל כרטיסי האשראי שאני צובר? יש מגבלה על כמות הכרטיסים המותרת לבנאדם אחד?
בנוסף, איזו שיטה עדיפה לדעתך, האמריקנית או הישראלית?
הכרטיס לא מתבטל, אולי אחרי שנים אם לא השתמת בו. בדרך כלל אני עושה נקיון בית כול כמה שנים ומבטל כרטיסים שאין להם שימוש.
הישראלים מעתיקים מהאמריקאים את שיטת הכרטיסים החוץ בנקאיים
כאשר אתה שואל עדיפה אתה מתכון למי שיש או למי שאין כסף....?
מי שנכשל בהחזרי אשראי בארה"ב מקבל נקודות שחורות שיגבילו אותו בגלל מאגר המידע מרכזי על אשראי
בארץ עוד לא עובדים בצורה הזו למרות שיש נסיונות וכוונות של החברתיים שלא מבינים מי ימשיך להידחק לשוליים ולשלם ביוקר.
ממה שברנרד מתאר אתה מבין שמשווקים לך לחיות באשראי (אולי מעבר למגבלות) כמעט בכח ...
יש הרבה מה להרחיב על הנושא
אשראי יכול להיות גם פר רודאו טקסני - לעלות אתה מצליח.
[QUOTE=shachar;666788]הישראלים מעתיקים מהאמריקאים את שיטת הכרטיסים החוץ בנקאיים
ממש אבל ממש לא מעתיקים, לא מנסים , אפילו לא בכיוון, הפוך גוטה הפוך. כל השיטה : העבודה ההפצה החיובים התשלום הכל המהכל , הפוך מישראל 180 מעלות .
מילה או שתיים בקשר לאשראי וכרטיסי האשראי.
כולם הואבים לבקר את השיטה פה, שבגללה קונים יותר ממה שצריך ומוצאים יותר ממה שיש ובכלל חיים לא לפי מה שמרוויחים.
זה לא ממש נכון.
תחשבו על זה כאילו סידרו לכם "חריגה" או "מינוס" או ... אשראי, אבל לא בחשבון הבנק (כמו בישראל) אלא בחברת כ.א.ל (לדוגמא).
גם שם יש גבולות ואי אפשר לחרוג ממה שהקציבו לך וסוגרים לך את הברז אם "לא היית בסדר" – ממש כמו בישראל.
נכון – פה אתה מקבל את המינוס מכמה מקומות אבל זה לא על מנת שתחייה יותר מהיכולת שלך. לאף אחד אין אינטרס שתחייה מעבר ליכולת.
אם אתה חי מעבר ליכולת, אתה לא יכול לשלם ואז(מלבד העובדה שאתה סובל, משום שמיד סוגרים לך את הברז... וכאפקט דומינו, נסגרים גם כל הברזים האחרים.. די מהר) אתה לא יכול לקנות יותר... וכולם מפסידים.
תחשבו על זה כמו הנעה בדחיפה.. או כמו ההבדל בין דיזל ובנזין.
צריך שהמנוע (=כלכלה) יעבוד.
אתה יכול להתחיל עם ניצוץ מבחוץ (בנזין/שיטה אמריקאית = אשראי) להתחיל את תהליך הדחיסה/הצתה/הנעה או שאתה יכול להתחיל לדחוס (או לדחוף) עד שתהיה הצתה (דיזל=ללא אשראי) ועזבו רגע את המנוע שמסובב את הסטארטר.
בשני המקרים, אם יש לך דלק, המנוע ימשיך לעבוד וכולם יהיו מרוצים.
אם יגמר לך הדלק (ולא משנה הסיבה) המנוע יעצור ואז, לא רק שאתה תעצור, אתה תגרום לפקק... וכולם יסבלו.
מעודדים אותך לקנות, נכון. זה מה שמזיז את הכלכלה.. כל כלכלה.
ומנסים לעשות את זה כמה שיותר קל (לקנות) ולהציע לך כמה שיותר אפשרויות (מבחר ופירסום ו... רק תקנה) אבל כמה תקנה וכמה תשלם ומה תעשה עם זה ואם אתה צריך את זה או רוצה את זה או... כל היתר.
כל זה באחריות שלך.
נותנים לך חופש להחליט ואתה הוא זה שצריך להיות בוגר ולהחליט אם ומה וכמה אתה קונה.
אני זוכר שאחי החליט יום אחד (בפעם המי יודע כמה... כמו עם הסיגריות) ששורש הרע הוא.. כרטיס האשראי שלו ופשוט גזר אותו...
כאילו שמישהו הכריח אותו לקנות בכרטיס, כל מיני דברים שהוא בעצם לא יכול היה להרשות לעצמו.. כאילו שהיה צריך ליצור לעצמו איזה אילוץ "חיצוני", על מנת שלא יבזבז כסף...
פה אין אילוצים חיצוניים – אתה האחראי ואתה המחליט וכדאי מאוד שתהיה "מבוגר אחראי", אחרת זה ישפיע על כל החיים שלך – אפקט הדומינו או מגדל קלפים או איך שתקראו לזה...
אבל אתה הוא אחראי ואםיש משהו לא בסדר בכל זה, זה אתה ולא השיטה...
וזה גם מה שעומד במהותו של הנושא הבא... האחריות האישית והחופש להחליט
בגלל שזה הנושא "הבוער" אולי כדאי שניגע בנושא הרכב פה, בגולת ארה"ב...
קראתי, בשירשורים מסויימים, כל מיני שטויות שאנשים כותבים על מה מותר ומה אסור ומה חוקי ומה לא חוקי ומה יכול לעלות על הכביש ומה לא יכול... בארה"ב.
ג'ו קצת "רמז" שכל מה שהעלו באותם שירשורים (וגם בכתבה של רמי) זה הבל הבלים – פשוט לא נכון.
ממש פשוט!!
כשהגענו לפה, לפני שלוש שנים ועוד רגע, היה לי ברור שאני קונה מנוע V8 גדול ולא משנה כל כך איזה רכב יהיה סביבו.
הדלק זול וההיצע אין סופי.
אח"כ עלו דרישות מיותרות של שבעה מקומות לפחות ושיהיה 4X4 ואז גם הגיע התיאבון של טלוויזיה ומצלמת רוורס וכו'.
כשהגענו, במשך כשלושה שבועות, היה לנו שברולט טאהו (השכרה... התעקשתי עוד מהארץ) ולא הייתי בכלל מבסוט ממנו – השורה שלישית היתה מטופשת לגמרי (אני קורא לזה – מושבים לתינוקות ו.. קטועי רגליים) ותא המטען, כשהשורה שלישית בשימוש, פחות מזה של מיני מיינור.
מהון להון, החלטתי על פורד EXCURSION – 4X4 אמיתי (כולל LOW ), מנוע דיזל ענק (שאפשר לשפר), סרנים חיים וקפיצי עלים (בסיס נהדר לשינויי), שבעה/שמונה מקומות + מקום למטען ומכלולים של טנדר ..HD.
103901
103902
כשהתברר לי שהפסיקו לייצר את הבהמה ב-2005, ירדתי מהעניין.
חיפשתי ומצאתי פורד EXPEDITION – גירסה מעודנת יותר של ה- EXCURSION אבל עם מנוע בנזין, מתלים נפרדים ו... כל היתר בערך כמו 150-F.
אה, ומושב שלישי אמיתי לגמרי.. גם לענקים.
את הרכב קניתי במחיר מציאה (K23$ למודל 2010, אחד מתחת להכי מפואר... כולל מדרגות צד חשמליות, בדיוק כמו שרציתי להביא שנתיים קודם לRR-), מדילר, שסיפק 3 חודשים אחריות וטסט לשנתיים.
103904
103903
ולמה כל ההקדמה המעיקה הזו?
משום שמיד לאחר תום האחריות קניתי והתקנתי קיט הגבהה של "3.5(הכי גבוה לרכב שלי... אםה היה יותר, הייתי מתקין) והזמנתי 4 ג'נטים אחרים (משומשים "18 במקום ה-"20 שהיו – חברים מניו יורק צחקו שכולם הולכים עם הגדלות ל-"22 ואני יורד..) וכמובן... 4 צמיגים "35.
הכל עשיתי על מנת שנוכל לנסוע לטייל 4X4, כמו בארץ.
אח"כ התברר שפה זה כמו הולנד – הכל שטוח וירוק ובוץ ו.. הרוב פרטי (בהתחלה לא הבנתי את השלטים POSTED, בכל מקום = שטח פרטי) ואין בכלל איפה לטייל (חוץ מכמה פארקים "4X4".. אתה עובר כמה מכשולים ומשחק בבוץ ו.. זה לא ממש טיול... כמו לעשות פיקניק בפארק הירקון.. או בגינה בארלוזורוב..
העניין הוא ה-"35 וההגבהה.
האוטו שלי היה נכנס, בארץ, לקטגוריה של החריגים – אין הרבה שעושים הגבהות לEXPEDITION והוא בהחלט נראה חריג וגבוה.. יחסית ל-EXPEDITION אחרים..
בכל זאת, זו הגבהה של כמעט "5 מעל המקור..
למעשה, הוא מושך כל כך הרבה תשומת לב, שהמון פעמים מצאתי אנשים עומדים ומסתכלים עליו במגרש החנייה (זה חריג פו, לבבחון רכב של מישהו אחר במגרש החנייה – לא APPROPRIATE.
אבל הם התעניינו איך ומה עשיתי ואם זה יקר ו.. גם הם רוצים..
הנה, להשוואה עם כלי רכב אחרים.. יש גם גדולים יותר - במקור, כל רכב שנראה גדול/גבוה משלי, נקנה כשהוא נמוך וקטן יותר... תזכרו שאצלי הוא אחרי הגבהה של כמעט "6 .. כל כלי הרכב "חוקיים" לכביש..
1039131039121039111039101039091039081039 07103906103905
עכשיו מגיעים לשתי אגדות... אחת הטסטים ואחת חוקיות ההגבהות.
אז בניגוד לדעות הרווחות – יש פה טסט לרכב ואפילו כל שנה (או שנתיים, במדינות מסויימות).
והטסט לא עולה 30$.
יש טסט (במזרח) כל שנה וזה עולה בערך 100$ ובודקים, בעיקר זיהום אויר ו..ביטוח. גם מבקשים לראות שכל המאותתים עובדים וגם אור רוורס.
פשוט מתחברים לשקע ה-OBD שיש ברכב ואם אין קודי תקלה של זיהום אויר וקריאת הצינור באגזוז תקינה... עברת.
עכשיו יש לנו (לגמד, לפני שבועיים הבאתי מחבר מניו יורק... אפרט מתישהו..) דיסקברי 2004.
בדרך לטסט (העברתי את הרישויי מניו יורק לניו ג'רזי ואז חייבים לעשות טסט, לפי כללים של המדינה החדשה..עוד כסף), נדלקה נורית ה-CHECK ENGINE ו.. נכשלתי בטסט.. יש לי חודשיים לתקן.
גם אין פה בדיקה אם מה שאתה עושה ברכב "חוקי"...
זה (בד"כ) לא פרוגרוקטיבה של מכון הבדיקה - זה רכב שלך ואף אחד לא יגיד לך מה לעשות איתו, כל זמן שאתה לא מגזים – ומגזים זה ממש ממש מגזים וזה.. יחסי.
קחו גם בחשבון שיש פה תרבות רכב ובגדול. אנשים מבינים ברכב ומעריכים כלי רכב והגבהה של "10 או הנמכה של "10 היא לא מוגזם.
כשאני הלכתי לעשות טסט בפעם הראשונה (שזה היה יותר משנה אחרי שהגבהתי), הטסטרים באו לראות את הפורד ואני כבר התחלתי לפחד.
לא בדקתי מה מותר ועשיתי הכל לבד (הצמיגאי מרכיב מה שאתה רוצה, בועז. התעקשתי על איזון סרנים – איזון פרונט גם לאחור – אבל לא אמרו לי כלום) וכשהתחילו הבוחנים לבוא (6 בוחנים הגיעו, כולל המנהל ובחורה אחת), כל השרירים הטבעתיים שלי התכווצו וחשבתי "אכלתי אותה..".
אבל הם רק אמרו "איזה יופי. לבד עשית? לא ראינו פה עדיין LIFTED EXPY" ושאלו איך הצמיגים ולמה לא שמתי, עם כבר, שטח מלא ו-"37 WOULDN'T FIT? WOULD IT RUB (בחיי!!!) והאם אני עושה הרבה WHEELING IN THE MUD ו.. IT LOOKS AWESOME ו- THAT’S THE RIGHT PROPORTIONS.
צמיגים "35 + "3.5 הגבהה, למתלים נפרדים!
וברחובות אתם רואים כל מיני מפלצות... שכמו שסיפרתי לכם, כשחבר שלי ביקר והתלהב (הוא עם WJ ואיזה "3 ו-"31) אמרתי לו שהם "בחיים לא ראו שטח"... חוץ מקצת (הרבה) בוץ ביערות מסביב.. אולי.
אלה חוקיים לגמרי - צולמו בסתם יום חול..
והגדולים ביותר, כמו שסיפרתי לכם... של הגננים:
1039201039141039151039161039171039181039 19
העניין הוא שאנשים לא מבינים את המהות של ארה"ב – חופש ואחריות!!
חופש לעשות כל מה שאתה רוצה, כל זמן שאתה לא פוגע באחרים ואחריות אם משהו משתבש לך.
לא פוטנציאל לפגיעה – פגיעה.
זאת אומרת שמותר לך לשים גלגל "40 ולא חייב לשפר את הבלמים, רק בגלל שיש מקרים "שאולי" הבלמים לא יספיקו לגלגל הגדול.
"אולי" זה לא מספיק על מנת לפגוע בחופש שלך, להחליט מה לעשות עם הרכוש שלך.
אם יקרה משהו, יתבעו לך את הצורה פלילית ואזרחית אבל לא יאסרו עליך רק בגלל שאולי יקרה משהו..
ולכן גלגל גדול מותר (או יותר נכון, אסור לאסור – זו החוקה!) אבל נורות לא "תקניות" אסור!
משום שאור זה לא "אולי" – אור בטוח משתמשים ואור מסנוור פוגע באחרים.
וכך גם "מגיני בוץ" במדינות (ו/או מחוזות) מסויימות (בוציים/מושלגים/הרבה דרכי חימר או עפר כבוש) – זה לא "אולי". זה פוגע באחרים.
כשזוכרים (ומפנימים) את העקרונות האלה, הכל פשוט להבנה.
יש מעט מאוד דברים "שחייבים" ובד"כ יש מכנה משותף שהוא חוק פדראלי (שעומד מעל המדינתי/מקומי, ולא כמו שג'ו אמר) – חייבים רישוי שנתי וחייבים ביטוח וחייבים TITLE (מסמכי רישויי רכב ו.. מספר כמובן) וחייבים...VIN - אם אין לך את כל הדברים האלה אסור לך לעלות על הכביש.
ולכן יש הרבה כלי רכב שגוררים לשטח – לא בגלל הגבהה ולא בגלל "שינוי מבנה" ולא בגלל שהם עשו דברים "לא חוקיים" ולכן אסור להם לנסוע על הכביש. לא!
הם גוררים מכמה סיבות:
הרכב בבנייה עצמית (מאפס) ולכן אין לו VIN ולכן לא ניתן להוציא רישויי (לבטח ניתן.. כל ניתן לבטח פה) – לכן, דרך אגב, אתם יכולים לראות בכל מיני אתרים וכתבות, רכב "מבוסס" על JK או XJ או FJ או כל מיני אחרים – הם שומרים חלק מהשילדה (וחייב שיהיה על החלק ה-VIN), על מנת שניתן יהיה לעשות לרכב רישוי בקלות או נכון יותר יהיה לומר – לשמור על הרישוי.
הרכב (ה-VIN) הוכרז טוטאל-לוס ולא שוקם – יענו אין לו טסט.
לרכב אין טסט.
לרכב אין ביטוח.
לרכב אין TITLE, מכל מיני סיבות (כולל גניבה...).
הרכב כל כך יקר (מנועים בעיקר... יכולים לעלות עשרות אלפי דולרים) שלא מבזבזים שעות מנוע על כבישים.
הרכב כל כך ספרטני, שלא נוח בכלל לנסוע בו במהירות ובמרחים של כביש (וממילא רכב "נוסף"\ כולל טריילר זה ממש גרושים... אז בשביל מה לסבול בדרך לשטח.
אין כמעט מצב של "לא חוקי לכביש" ולכן לא עולה לכביש.
גם כל מניעה שהשיפורים שלא זכו ל"אישור" DOT לכביש, יותקנו על רכב "חוקי לכביש". זו אחריות/בחירה שלך אם להתקין או לא – היצרן רק צריך לספק לך את המידע הנכון, שתוכל להחליט כמו שרצית.
הליך "התקינה" לחלפים לאישור לכביש מיותר לגמרי, למי שמכריז שהחלק לא מאושר לכביש. זה לא אומר שהחלק לא טוב או שהיצרן עצמו או הסוכן לא ירכיבו (ויתנו אחריות), זה רק אומר שלא בדקו את החלק לאישור ו.. קח בחשבון.
וזה גם לא אומר שאסור להתקין את החלק על רכב שמיועד לכביש... זה רק אומר שתדע שלא בדקו = האחריות מה ואיך לעשות עם זה היא שלך בלבד.
זה הכל.
אף אחד לא טוען שקיט הגבהה של מופר טוב/איכותי/בטיחותי יותר מזה של כל חברה אחרת, שאין לה אישור "לכביש"...
מדברים על מוניטין ו"גב" ו"מסורת" אבל לא תשמע בשום מקום שמופאר אומרת שהקיט שלה טוב יותר רק בגלל שיש לו חותמת DOT....
זאת אומרת שבד"כ, אם יש לך את כל הדברים האלה (רישוי = VIN, TITLE, ביטוח ומעבר בדיקת זיהום אויר), אין שום בעייה שתיסע על הכביש גם עם BIGFOOT.
ואף שוטר לא יוריד אותך מהכביש רק בגלל שהאוטו גבוה. ואלא אם יש לך איזו בעייה מהותית של בטיחות (אין ברקסים) או זיהום אויר (או CHECK ENGINE דולק וקוד תקלה במחשב...) – אתה גם עובר רישוי בלי שום בעייה.
יותר מזה.
אתה יכול לקנות בסוכנות (שפה זה משהו אחר מבארץ... אלה עצמאיים וגם נותנים אחריות של הסוכן לכל מיני שינויים שהם בעצמם מספקים והרבה מהם הם לא DOT ולא מיועדים לכביש") כל מיני מפלצות על בסיס המקור – אני תכף יוצא לחפש גבינת קשקבל (אין פה בכל מקום.. צריך לחפש) ובדרך עובר ליד כמה סוכנויות.. אני אעלה בטאפטוק תמונות של מה שניתן לקנות - אצל הסוכן!!
ההתנפלות על "מועדון המיליון", שכלי הרכב שלהם גבוהים מידי ולא בטיחותיים וכמה אפילו אמרו שלא רוצים להיות מעורבים איתם בתאונה (כן... אבל אם זו תהיה משאית "מקורית" זה יהיה בסדר??), בגלל איך שהם עם גלגלי ה-"40... שטויות.
פה קונים את זה חדש והסוכן מתקין את אותם קיטים וצמיגים ונותנים מתנה לילד בן 17, שהציא רשיון לפני כמה דקות...
וזה מהסוכן – יש כאלה שעושים יותר לבד.
ואף אחד לא מגלגל עיניים ומתיפייף ואומר "איך זה עלה לכביש?"..
ושלא אובן לא נכון.
אני לא אומר מה נכון ומה לא נכון לעשות ומה מתאים או לא מתאים לישראל.
אני גם לא מנסה ולא מתכוון "להוציא לכם את העיניים".
אני רק מצביע על ההבדלים ועל ה..שטויות שמעלים בשירשורים האחרים (ולא רציתי להתעכב עליהן, שלא להסית את הנושא החשוב לדעתי..).. ומראה כמה דוגמאות של "מה שהולך פה"..
אחרי שלימדו אותי איך לכווץ מהר, אני מקווה שאצליח להעלות פה כמה תמונות של כלי רכב "רגילים לגמרי"...עם טסט ו"חוקיים לכביש" ועם יותר מ-"3 וצמיגים של יותר משתי מידות מעל המקור, שכל מיני חכמים "החליטו" שזה מה שהחוק פה אומר שמותר...
בין התמונות יש כמה של בן ושל צור ושל ניר, ששלחו בוואטס-אפ.
היתר צילמתי "בדרך" במהלך שלוש השנים..
1039301039211039221039231039241039251039 26103927103928103929
לבחור בלי המספר - המספר נפל בחניי של הדיינר.. לקח אותו פנימה.
ועוד כמה, יש גם מוכרים יותר:
1039391039311039321039331039341039351039 36103937103938
לברונקו האדום, גלגלים "35.
לברונקו 2 הפיצפון, גלגלים "33.
103945103944103943103942103941103940
ה-XJ עם ההסוואה מגיע עם מנוע V8 ומנשא גלגל מאחור.. הוא בטיפול ו...למכירה, למי שמעוניין..כולל רישוי.
ה-ZJ (בועז) מחליף לפגוש ברזל.. יש לי צילום של הגלגלים, למי שמעוניין ולא מעריך את המידה..
103951103950103949103948103947103946
את הלבן הזה, צילמתי בחניון המלון שלי בווגאס. גלגלים "33
פשוט יפה, אז צילמתי.
וזה עמד בפינה, בשקט, בווגאס. בועז לא הבין מה אני רוצה ממנו
מוגבה ועם גלגלים "35 G 103954
103956103953103952103955
ואלה מבן וניר או צור, לא זוכר - זה עם הכיתוב הירוק, למכירה
ורק שתדעו - זה גם יכול לעלות על הכביש אם ירצה
103959103958103957
GRAND שלנו, בודק מה קורה שם... לקנ"מ
לא הבנתי במה תיקנת אותי...
אה.. שכחתי לשים צילומים של הפורד לפני ואחרי הצמיגים קודם הגבהתי ורק אחרי שמדדתי הכל, החלטתי איזה צמיגים אוכל להכניס והזמנתי..
103967103965103966
מדידות אחרי התקנת ההגבהה, לבדוק כמה מקום יש לגלגלים - לא נכנס יותר מ-"35.
גם ניתן להתרשם ממהלך המתלה המצויין (האמת, שהמייצבים מחוברים ואם היה בולם/קפיץ ארוך יותר (ההגבהה עם ספייסרים) היה יותר מהלך.
103964103960103963
התמונה הראשונה היא עם הגלגלים המקוריים (ג'אנט "20)
103962103961
"35 זה ממש על הקצה..
- - - Updated - - -
לא הבנתי במה תיקנת אותי...
חוק מדינה לא יכול לסתור את החוק הפדראלי - אתה כתבת להיפך...
כמובן שחוק מדינה יכול לסתור חוק פדרלי, ראה לדוגמה שהעבירו חוקים לסחור במריחואנה. ..בניגוד לחוק פדרלי שאוסר.
אני מרגיש כאילו אני דופק את הראש בקיר, שנים אני מסביר שאין דבר כזה ארה'ב...ואתם לא רוצים להבין.
כמובן שחוק מדינה יכול לסתור חוק פדרלי, ראה לדוגמה שהעבירו חוקים לסחור במריחואנה. ..בניגוד לחוק פדרלי שאוסר.
ממש לא.
זה מנוסח כך ומגיע בתנאים שכאלה, שזה לא סותר..
זו השיטה האמריקאית של "איזונים ובלמים" כנגד הממשל הפדראלי...
עזוב.. זה מסובך. אם ירצו אסביר את זה.
בגדול הסדר הוא: חוקה, פדראל, מדינה, מחוז, עיר.
אסור שהקטן יסתור את זה שמעליו אבל...
אם אתה מראה שמי שמעליך סותר את החוקה... יצאת מלך.. ומותר לך ללמד שאלוהים יצר את האדם והקוף"שקרן"(זה "משפט הקופים" המפורסם.. תריצו חיפוש) או... לסחור בסמים, כמו בקולוראדו וכאלה...
איזונים ובלמים...
יש המון חוקים פדראליים שלא נתמכים ולא נאכפים ע'י הרשויות המקומיות. כמו כן לפדרלים אין כול דרך לדרוש מהמדינות שיעמדו באותם חוקים ותקנות, כלומר...האכיפה חייבת להיות פדראלית.
יש המון חוקים פדראליים שלא נתמכים ולא נאכפים ע'י הרשויות המקומיות (נכון מאוד). כמו כן לפדרלים אין כול דרך לדרוש מהמדינות שיעמדו באותם חוקים ותקנות, כלומר...האכיפה חייבת להיות פדראלית (ממש לא מדוייק. הם כן חייבים לאכוף או יותר נכון לקיים.. וברור שיש אפשרות לפדראלים לאכוף... המון דרכים אבל זו כבר שאלה של מדיניות (פוליטיקה) אם לעשות כן או לא... דוגמא לכך, למי שמתעניין, היא מדיניות "ערי המקלט" שיש בכל מיני מדינות, בניגוד מוחלט לחוק הפדראלי).
אבל כמו שאמרתי, זה נושא חוקי וחוקתי ומשפטי מסובך, יותר ממשפט או שניים בשירשור של ג'יפים..
אני אחפש דוגמא של כמה חוקים פדראלים ואיך אוכפים אותם, אחרי שאחזור מקניות...:cool:
מעניין לראות את רמת האחריות האישית הנדרשת מכל אחד ולהשוות אותה למצב כאן, כשאנשים זועקים לעוד פיקוח ממשלתי ושהממשלה תהיה הבייביסיטר של כולם.
עצוב.
boaz avrahami
26-11-15, 00:57
אנחנו עוד נתחשבן על התמונה שלי ששמת.
מה אתה מתפלא שלא הבנתי. ממה אתה מתפעל ב G
זה נראה כמו סוסיתא לעומת על מה שראיתי מסביב....
שים לב למה שרשום במקום של המספר וחפש אותם באינטרנט [emoji3]
לגבי ה ZJ /XJ
אחרי עשרה ימים שבקושי ראיתי אותם ( למעט בפרוקיה שנסענו אליה) הגעתי למסקנה שהיחידים שעוד נוסעים בהם אלו המנקים המקסיקנים במסעדות המזון המהיר. עצוב אבל זה המצב וזה גם מסביר את המחיר שברנרד הציע לנמרוד...
משמאל המושכר שלנו ומימין האוטו של המנקה...
103971
בפרוקיה,(שורה אחת מתוך רבות באגף ג׳יפ).
תביא כלים ושחט לעצמך חלפים...
103972
אני שמתי תמונה שלך, רק אחרי שראיתי שאתה מעלה תמונות לבד... כמו כשאתה אוכל מילקי.
ונכון. אחרי שרואים מה הולך שם, ב-SEMA, הכל מתגמד.
אבל דווקא בגלל זה, מעניין לחזור מידי פעם למימדים שאנחנו מכירים "מהבית" - זו הסיבה ששמתי תמונות של הפורד שלי ליד כלי רכב שניתן לראות בארץ... כמו הטרופר, שנראה כמו ילד קטן ליד הפורד או של פורד אקספלורר שהיה לי בארץ ונראה לי ענק... פה הוא מתגמד לגמרי (צריך למצוא את התמונה) או הדיסקברי בצילו של הפורד... ממש כך - אז מקבלים פרופורציות למפלצות של "מועדון המיליון" - הן לא מפלצות. הן בסדר...
אני אעלה מידי פעם תמונות בטאפטוק, של כלי רכב שנוסעים לידי (אם אספיק לצלם).
ואף אחד לא מתלונן פה "מה יהיה אם הוא יעשה איתי תאונה"...
ואני לא מדבר על ההיבט החוקי... הכל לא חוקי.. גם לא פגוש ברזל שמוציא את הגלגל הרזרווי ממקומו המקורי למנשא בחוץ כמו שיש... לי בריינג'.
אבל יאללה... בוא נחכה שהאבק ישקע.
את בראבוס אני מכיר עוד מימי "טורבו" העליזים.
זה המרצדס לעשירים. מיד כשראיתי, כתבתי לחבר שלי, שעכשיו נמצא בשליחות באירופה וביקש ממני לחפש לו G...
תחשוב על זה - כמה עשרות אינצ'ים יותר גבוה וכמה מאות כ"ס יותר חזק וגם יותר מפואר ועדיין עם 3 נעילות...
היונימוג של העשירים ביותר...
ובכלל, איפה ראית מישהו שם על G של בראבוס גלגלים כאלה גדולים (אני לא זוכר אם הם היו "35 או "37) - שימו לב שבועז עומד על המדרכה, שזה עוד איזה עשרה סמ'...
ולא צחקתי, אז, כשאמרתי ש-XJ זה אוטו של נערות (טוב.. גם נערי) קולג'..
רכב זול למשחקים.
יש פה המונים כאלה, שהוסיפו להם כל מיני דברים וכאלה שנראים כמו חור אחד של חלודה עם גלגלים, ויש מקוריים כאילו יצאו הרגע מהסוכנות...
רכב זול ואמין.
ודרך אגב.
לא אמרתי, אבל ככל שנוסעים יותר מערבה ויותר דרומה ממני, כלי הרכב משוגעים יותר ומצויידים יותר ו.. הכל יותר.
במזרח זה עוד "שפוי"...
עידו לוריה
26-11-15, 07:32
עם יש לכם צמיגים "40 תעשו דיאטה... יאלה חלס היה דיון אחד אינפנטילי לא צריך עוד אחד .
ברנרד תמונות של החנות מבפנים בבקשה .
עידו
עידו לוריה
27-11-15, 16:44
תגיד ברנרד לא סיכמנו שאתה כותב פה ?
עידו
כן אבל...
קטעים שם, לא?
וגם חשוב..
עידו לוריה
27-11-15, 17:59
קטעים ?
אתה מכיר את הבדיחה על שני חרשים שנפגשים אחד שואל את השני "אתה בא לסרט?" השני עונה :"לא אני הולך לסרט"
זה נראה אותו דבר אבל עצוב יותר .
חשוב?
פה בארץ הכול מלא שרפות שצריך לכבות כל הזמן , אני לא מחלקת כבאות .
עידו
מהדיון ההוא...
מרוב שימוש במונח השתנה כבר כואבת לי הפרוסטטה....
אנחנו חופרים יותר מדיי....
גדול שלויימה.
אני בדיוק קורא את זה ויש באחד מערוצי המדע יש איזה תכנית על רפואה..
אני יושב עם הגב לטלוויזיה ולא ממש שם לב מה קורה שם והגמדה הקטנה(8) שואלת אותי "אבא מה עושים לאיש הזה?" ואני שואל איזה איש? ומסתובב ו... בדיקת פרוסטטה על חי.. בדיוק כשגמרתי לקרוא את זה...
נשפכתי.
עידו לוריה
27-11-15, 22:43
כן אתה "נשפך" יותר מדי בדיון הלא נכון שוב [emoji12]
עידו
[QUOTE=Bernard;665204]וואללה.
את הפטנט הראשון לא הכרתי.. שווה נסיון. יש לי מכונת לחץ כזו, ישנה שקיבלתי מחבר... לפעמים מפסיקה לעבוד אבל עדיין עושה את העבודה.. ננסה ונדווח.
נו......... ניסית ????
יש סדר פעולות לביצוע העבודה :
עושים את זה : https://www.youtube.com/watch?v=F7bpVpqvIZM
זה מפנה את העלים והבלוטים
ואז ... עושים את זה : https://www.youtube.com/watch?v=O0kqoB6KsO (https://www.youtube.com/watch?v=O0kqoB6KsOs)
אי אפשר לדחוס את העלים האלה לסוג של כבול או משהו דומה?
עידו לוריה
30-12-15, 19:23
גפרורים ורוח טובה .
עידו
https://www.youtube.com/watch?v=gD0hAeVt4Cc
אוף ראיתי שהתעדכן כאן אז ניכנסתי כי הייתי בטוח שיהיו תמונות או של ברנרד או של בועז בחוטיני.
אכזבה.
:(
עידו לוריה
30-12-15, 21:14
או של דרור
עידו
boaz avrahami
30-12-15, 22:47
אוף ראיתי שהתעדכן כאן אז ניכנסתי כי הייתי בטוח שיהיו תמונות או של ברנרד או של בועז בחוטיני.
אכזבה.
באותו זמן שרשמת את זה ממש ברנרד שחה עם בגדים באוקינוס [emoji1]
אכזבה.
תמיר יקירי, יש ויש אנשים, ויותר מדוייק נשים שלא היה אכפת לי לראות אותם בחוטיני...
אבל שני אלה? עדיף לעקור עין עם שיפוד חלוד, וכול זה, עם כול הכבוד, no offense and with all due respect.
https://www.youtube.com/watch?v=gD0hAeVt4Cc
sent from tiz El nabi
הסרט מתאים בול לשרשור "יצירה מוטורית מחרידה" (גם הטרקטורון בו הוא נוסע).
https://www.youtube.com/watch?v=56GxfG3ST3g
https://www.youtube.com/watch?v=56GxfG3ST3g
לא רע, די אהבתי.
ברנרד,
בכמה ניתן לייבא, אם במקרה, ביררת/שמעת....
מכונית מהדגם שבפרסומת של ג'וני דפ...."סובאג'"...אולי דודג' צ'לנג'ר
פסח שמח
איזו פרסומת?
http://www.dailymail.co.uk/video/tvshowbiz/video-1210653/Johnny-Depp-new-face-Dior-male-fragrance-advert.html
אני לא בדיוק מצוי בכל האמריקאיות הקלסיות האלה.
בגדול, כל רכב בן 30 ומעלה, ניתן להביא וחוקי "הכניסה" והמכס זהים.
עכשיו שלחתי לארץ, לחברים, שני כלי רכב שקניתי להם (בזול!!) והמכס קיבל את המחיר שצויין בלי שום ויכוח (והיה באמת זול.. במיוחד הקורבט 86).
תן דגם ונחפש וכך נהיה יותר חכמים.
כשרצו שאני אקנה, נתנו לי את הדגמים ואז עשיתי "מחקר"... והופתעתי - הקרמן גיהה שקניתי (מקורית! לא אחרי שיפוץ) היא כל כך מבוקשת ויקרה פה... לא נורמלים.
ג'ו ובן וצור וניר נתנו לי כמה וכמה אופציות זולות, של כלי רכב משופצים ומשופרים, שהיו הרבה יותר זולים מהמקורית שאני קניתי...
בדרך לחברת השילוח (שעה וחצי נסיעה מהבית שלי לניוארק) עצרו אותי כל כך הרבה אנשים לשאול שאלות ולהתעניין ולהתפעל ו... להציע לקנות. מפגרים!!! אחד הציע לי $10000 במקום (עצרתי לקנות קפה.. ופיפי)!
כשראה שהתקנתי מזגן - עיקם את האף ("אז זה כבר לא מקורי?") אבל אחרי שנייה חזר בו ואמר שיוסיף את מחיר המזגן.
יש לי תמונה איפשהו... אני אחפש.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/5795cb80a821060943df9625a8fa01ec.jpg
והמזגן.. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/e5dcef16aa2aa559812577db489756df.jpg
וזו הקורבט..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/40d93daf3392fab04662ba811ad55cb4.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/5c6c59e8837a85bc1383cc1fa1856bed.jpg
אז אם אני רוצה לרכב אספנות מאמריקה לפנות אליך?
להעדיף מקורית זו "מחלה"...התנהגות לא רציונאלית לפעמים...שאני שותף לתסמינים שלה
הקרמן מזכירה פורשה "אותם גנים"....מעדיך קבריולט או "מאסל-קאר" עם "מערכת סאונד" כמו הדודג' צ'אלנג'ר של הפרסומת (זה מה שהצלחתי לזהות ברי-אנג'נירינג)
בדפדוף בEBAY רואה אחת ב 5K לשיפוץ ואחרות מ 60K עד ו200K
וכנראה הפרסומת תריץ את המחיר יותר...אולי נסתפק בCJ7 כמו של נמרוד
אז אם אני רוצה לרכב אספנות מאמריקה לפנות אליך?
אתה יכול לפנות אלי בכל.
אם אני יכול לעזור - בשימחה.
מומחה - אני לא.
להעדיף מקורית זו "מחלה"...התנהגות לא רציונאלית לפעמים...שאני שותף לתסמינים שלה
הקרמן מזכירה פורשה "אותם גנים"....מעדיך קבריולט או "מאסל-קאר" עם "מערכת סאונד" כמו הדודג' צ'אלנג'ר של הפרסומת (זה מה שהצלחתי לזהות ברי-אנג'נירינג)
בדפדוף בEBAY רואה אחת ב 5K לשיפוץ ואחרות מ 60K עד ו200K
וכנראה הפרסומת תריץ את המחיר יותר...אולי נסתפק בCJ7 כמו של נמרוד
הפוך גוט'ה, הפוך.
לפרסומות האלה אין שום ערך מוסך/נוסף לרכב - לרכב יש ערך מוסף לפרסומת.
באמת צריך לחיות פה כדי להבין את זה - תרבות רכב.
בסדר, הערב, אני אחראי על הבשר... רוסטביף...
כרגע נכנסתי לסופר "שלי", של הבשר..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/1fbd5cab957fb29d2bc8d3d3fd9da1e2.jpghttp ://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/4cc39b952d22e5b41d375332f2491495.jpghttp ://uploads.tapatalk-cdn.com/20160422/4a62b049c5666dd3d463a35226b122d2.jpg
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3691255,00.html
מעניין מאוד לדעתי, בעיקר בגלל זהות המרואיין.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3691255,00.html
מעניין מאוד לדעתי, בעיקר בגלל זהות המרואיין.
הרבה די מדוייק, מצד שני יש צרחות של זאב,זאב....כלומר בלי העזרה שלנו הכושים באוקלנד ישחטו אותך כמו חזיר בקריסמס...
השד לא כזה גרוע..כולם חיים ולרוב טוב אם לא טוב מאד.
sent from tiz El nabi
רק עכשיו ראיתי את התמונות של הבשר. המחיר של השורטריבס זהה לארץ בערך אבל האיכות לא :-(
מה עם קצת מילקי....
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170317/82c77d419e410b50c8ac3ab9f0aacc0c.jpg
http://view.harborfreightemail.com/?qs=359a3cc8a5df5c9c4faaf06e27e46f799926 3cbc39c98435302de5b35668293d05a15e920e39 75ab87af8eb74b114643e532d9d403ca0ed7b55d 9459dfc713aa0f46fd268fd98f6f
חזרתי לקרוא ולהבין יותר אחרי צפייה בסדרה של חיים הכט
הסדרה של הכט היא לא יותר מבידור.
boaz avrahami
22-08-18, 22:51
בסוף הם חוזרים לאכול איתנו מהמילקי שלנו...
הכי בבית בעולם
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הסדרה של הכט היא לא יותר מבידור.
חבר שעוסק בנדלן בארהב אמר שכל השטיקים והנהלים ההזויים של השלטונות מול האזרח שהכט הציג נכונים לגמרי.
אם חשבתם שכאן נכנסים לכם לחיים כי עוד רגע יש לכם מדבקה מעצבנת של רכב מזהם, אז תגידו תודה.
החוקים והאכיפה בארהב נוקשים מאד, גם אם הדשא שלך ארוך בחצי אינצ מהתקן, ולא קיצצת בזמן, אתה יכול למצוא את עצמך עצור.
אני מתנגד לכתבות מגמתיות. הוא בחר להראות ולהשוות את מה שהיה לו נוח כדי להוכיח את דעתו, אפילו הבן שלו לא השתכנע ...
כמו שהוא הראה - לפעמים מספיק לחצות את הכביש בכדי להיכנס שם למערכת חוקים אחרת, מי שרוצה להתעסק בנדל״ן שיעשה שיעורי בית או שיסבול.
אני מאמין שבשכונות האלו שמודדים את גובה הדשא, התושבים מאד מבסוטים מזה - אחרת היו בוחרים לעצמם ראש עיר אחר, לא צריך להזדעזע מהבדלי תרבויות ולקבוע על סמך דמגוגיה זולה איפה יותר טוב.
כאן העבירו אתמול הרחבה למעגל הזכאים לנשק וישר רצים מתנגדי מפלגת השלטון להשתמש באנקדוטה של חיים הכט כדי להפחיד את הציבור הטיפש שמחר הילדים שלנו הולכים להיטבח כמו באמריקה. מצטער, לא בולע שום בולשיט שהתקשורת מפיצה, היא מרוויחה את חוסר האמינות שמיוחס לה ביושר.
אני מתנגד לכתבות מגמתיות. הוא בחר להראות ולהשוות את מה שהיה לו נוח כדי להוכיח את דעתו,
לא כולם מטומטמים.
אפשר לברור יפה מהתוכן את העובדות ולהסיק מסקנות לבד.
לפעמים מספיק לחצות את הכביש בכדי להיכנס שם למערכת חוקים אחרת,
מעניין, זה בדיוק מה שהחבר אמר היום כשדיברנו על התכנית.
זה לא עושה את החיים יוצר פשוטים, אלא התאמה לסט חוקים דפוק אחר.
מי שרוצה להתעסק בנדל״ן שיעשה שיעורי בית או שיסבול.
החבר שלי לא סובל, עבר בהצלחה את משבר הנדלן של 2008 ולמד יפה מאד לחיות עם השיטה שם.
עסק מצליח, חוקי, ונחש מה?
חזר לארץ עם המשפחה ומנהל מכאן את העסק שחי ובועט.
בסופו של יום, כדי לחיות שם טוב כאזרח נורמטיבי ולא מהגר לא חוקי, בשכונה הנכונה, עם הביה״ס הנכון לילדים, ביטוח בריאות אתה משלם, והרבה.
ואת זה גם ברנרד כתב לא פעם.
אין לי בכלל ספק ואני לא מעודד אנשים להגר לאמריקה, אבל אני לא קובע עמדה נחרצת לכאן או לכאן על סמך השוואה של פרמטרים בודדים מתוך אלפים שקיימים.
טיילתי באמריקה והשונות היא עצומה לעיתים בין מדינה למדינה, זה עוד לפני שנכנסים לרזולוציה הפנימית . אוכלוסייה מגוונת ביותר מנטליות שפה ומנהגים שונים לחלוטין , חוקים שונים לחלוטין , אין שום מכנה משותף, ככה שלא ניתן להכליל ובטח שלא להשוות לישראל. היינו יכולים להיות מקסימום עוד מדינה בארה״ב.
תאמלקו את חיים הכט למי שלא ראה...
הוא אמר שנס ציונה עדיפה על אריזונה?
החבר שלי לא סובל, עבר בהצלחה את משבר הנדלן של 2008 ולמד יפה מאד לחיות עם השיטה שם.
עסק מצליח, חוקי, ונחש מה?
חזר לארץ עם המשפחה ומנהל מכאן את העסק שחי ובועט.
וכמה מזה נובע מתוך הרצון לחיות קרוב למשפחה ושהילדים יגדלו עם סבא וסבתא?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
boaz avrahami
23-08-18, 08:09
הטיעון הזה היה תקף גם בשנים שספרו המון יורדים.
בסופו של דבר אפשר ליחס את זה לדעתי רק למצב הכלכלי הנוח בישראל.
מרבית היהודים נודדים בעקבות הכסף. זה ב DNA
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הטיעון הזה היה תקף גם בשנים שספרו המון יורדים.
בסופו של דבר אפשר ליחס את זה לדעתי רק למצב הכלכלי הנוח בישראל.
ע"פ התיאור של דורון לא היה להם רע בארה"ב,להיפך, הבחור ניהל עסק מצליח וחוקי.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בשנות ה30 של המאה הקודמת היה איש קטן עם שפם מצחיק שגם נתפס לDNA הזה.
סתם, סתם, זו היתה הרמה להנחתה והכדור בא אלי...
יוני5
תאמלקו את חיים הכט למי שלא ראה...
הוא אמר שנס ציונה עדיפה על אריזונה?
זה לא מה שהוא אמר, הוא סה״כ הראה איך בארה״ב ( או בקליבלנד ליתר דיוק) :
- ארמון עולה פרוטות, אבל הארנונה עליו גבוהה פי 6 מעל דירת חדר בנס ציונה שעולה יותר. חייבים לגזום את הדשא בזמן/ לא להזניח את המראה החיצוני/ להפריד זבל ולא לזרוק אותו מחוץ לפח/ אם אתה תימני שלא מתקן את מדיח הכלים לבקשת השוכר שלך אז יבוא פקח ויזמבר אותך.
- בתי הספר מושקעים והחינוך מופתי, אבל אם הילד שלך מפריע בשיעור ומצפצף על המורה - אז היא לוחצת על זמזם ומיד נכנסים שלושה גברתנים וגוררים אותו מהכיתה בכוח .
- המון שוטרים ברחובות, אכיפה מאסיבית, אם נראה שאתה מזניח את הילדים שלך כי הם הולכים ברחוב יחפים לדוגמה - שוטר יזהיר אותך ובפעם הבאה ישלח לך עובדת סוציאלית שעשויה לקחת ממך את הילדים רק כי צילמת אותם במקלחת . עימות אלים עם שוטר עלול להיגמר במוות לעומת זאת - כאן יעודדו אותך להרביץ לו.
- יש המון חוקים ותקנות שנכנסים לך לחיים, אבל אפשר לרכוש נשק באופן חפשי - זאת למעשה החירות היחידה שלך באמריקה ( לצרוך כל דבר ), אז לא קיימת שם בריונות כמו כאן כי אחרי רגע אתה עלול להיות בריון מת, יש 50 אלף הרוגים מנשק חם כל שנה , ילדים מגיעים עם נשק לבית הספר כדי לנקום במורים או תלמידים שהעליבו אותם, שוטר אמיתי מוצב בכניסה כדי למנוע חטיפה, יש המון פדופילים בכל מקום.
עכשיו תבחר אתה איפה אתה מעדיף לגור.
boaz avrahami
23-08-18, 08:54
ע"פ התיאור של דורון לא היה להם רע בארה"ב,להיפך, הבחור ניהל עסק מצליח וחוקי.
זה בדיוק העניין.
גם כשבארה״ב טוב להם הם באים לארץ הקודש מה שמלמד שהמצב כאן ביחס לשם הוא טוב ולא ירידה ברמה.
במילים אחרות סך היתרונות כאן עולה על שם גם כשטוב שם וזה תעודת כבוד למצב הכלכלי בישראל.
אנחנו לפעמים נוטים לקטר ולשכוח כמה טוב לנו
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הדיון הזה ללא הנוכחות של ברנרד - חסר.
boaz avrahami
23-08-18, 08:58
הוא נוכח נפקד. קרוב אלינו ממש
המנהלים רק צריכים לשחרר הרשאות
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ובדיון מתלוננים על נוקשות של אכיפה...
היילקס אספנות
23-08-18, 09:24
עברו עוד מעט שנתיים....
חודש אלול הוא חודש של רחמים וסליחות.
יהיה נחמד לשמוע/לקרוא שוב קולות צבעוניים
על גבי האתר.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
במקרה שלו פחות רלוונטי.
זה יותר מה שבועז תיאר, סך היתרונות החזיר אותם הביתה.
הדיון הוא לא על החבר, הסיבות לחזור לא כלכליות, לא הייתה לו שום בעיה לחיות שם.
הקישור לדיון הנוכחי הוא שהוא כמי שחי שם ברווחה כלכלית אומר שהרבה מהעובדות שהכט תיאר נכונות בהקשר לחיים בארהב, דברים שגם ברנרד בזמנו כתב.
ישוחרר ברנרד.
ישוחרר ברנרד.
עד כמה שזה שווה/עוזר, גם אני מצטרף לקריאה.
הכוכב הכחול
23-08-18, 10:41
עד כמה שזה שווה/עוזר, גם אני מצטרף לקריאה.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk+1
boaz avrahami
23-08-18, 12:28
גם אני בעד שחרורו של ברנרד כמובן
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
גם אני בעד חזרתו של ברנרד!
עידו לוריה
23-08-18, 12:52
+1
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לגיפולוג...
לא למילקי
boaz avrahami
23-08-18, 13:38
חזרתו או החזרתו?
אם אתה מכיר את האיש עם המפתח זרוק לו מילה.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה לא מה שהוא אמר, הוא סה״כ הראה איך בארה״ב ( או בקליבלנד ליתר דיוק) :
- ארמון עולה פרוטות, אבל הארנונה עליו גבוהה פי 6 מעל דירת חדר בנס ציונה שעולה יותר. חייבים לגזום את הדשא בזמן/ לא להזניח את המראה החיצוני/ להפריד זבל ולא לזרוק אותו מחוץ לפח/ אם אתה תימני שלא מתקן את מדיח הכלים לבקשת השוכר שלך אז יבוא פקח ויזמבר אותך.
- בתי הספר מושקעים והחינוך מופתי, אבל אם הילד שלך מפריע בשיעור ומצפצף על המורה - אז היא לוחצת על זמזם ומיד נכנסים שלושה גברתנים וגוררים אותו מהכיתה בכוח .
- המון שוטרים ברחובות, אכיפה מאסיבית, אם נראה שאתה מזניח את הילדים שלך כי הם הולכים ברחוב יחפים לדוגמה - שוטר יזהיר אותך ובפעם הבאה ישלח לך עובדת סוציאלית שעשויה לקחת ממך את הילדים רק כי צילמת אותם במקלחת . עימות אלים עם שוטר עלול להיגמר במוות לעומת זאת - כאן יעודדו אותך להרביץ לו.
- יש המון חוקים ותקנות שנכנסים לך לחיים, אבל אפשר לרכוש נשק באופן חפשי - זאת למעשה החירות היחידה שלך באמריקה ( לצרוך כל דבר ), אז לא קיימת שם בריונות כמו כאן כי אחרי רגע אתה עלול להיות בריון מת, יש 50 אלף הרוגים מנשק חם כל שנה , ילדים מגיעים עם נשק לבית הספר כדי לנקום במורים או תלמידים שהעליבו אותם, שוטר אמיתי מוצב בכניסה כדי למנוע חטיפה, יש המון פדופילים בכל מקום.
עכשיו תבחר אתה איפה אתה מעדיף לגור.
מתאים לי,
איפה חותמים?
חזרתו או החזרתו?
אם אתה מכיר את האיש עם המפתח זרוק לו מילה.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בהתייחס לאמירות האחרונות של אסף לגבי טוארג, ונמרוד ששכח שהמפתח אצלו..
נראה לי שכל המנהלים יצאו לחופשה והשאירו את ניהול הפורום אצל איזה הודי במרכז תמיכה בדלהי.
ונמרוד ששכח שהמפתח אצלו..
למיטב ידיעתי זה לא עומד בתנאים של “הפה שאסר הוא הפה שיתיר“
למיטב ידיעתי זה לא עומד בתנאים של “הפה שאסר הוא הפה שיתיר“
מחכים שברנרד יקום ויתנצל ראשון.
אולי באמת הוא יכול לעשות את זה ?
בועז .. תארגן הודנה ..
זה הזמן לסצנה של אלי גורנשטיין מהלהקה "כולה לבן"
מחכים שברנרד יקום ויתנצל ראשון.
אולי באמת הוא יכול לעשות את זה ?
בועז .. תארגן הודנה ..
זאת לא היתה הכוונה.
זה לא נמרוד שחסם אותו ולכן זה לא הוא שיחזיר אותו.
boaz avrahami
23-08-18, 15:41
אף אחד לא מחכה לכלום.
מקווה שנשכח שהיה בקרוב.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
+3
ואם כבר בכפרות עסקינן, יוחזר גם רכס
+3
ואם כבר בכפרות עסקינן, יוחזר גם רכס
+4
אבל פרה-פרה..
עידו לוריה
23-08-18, 17:30
עם ככה אז בכלל שיחזור האתר 10 שנים אחורה .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
עם ככה אז בכלל שיחזור האתר 10 שנים אחורה .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk;-)
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לא יודע על מה ולמה הודר ברנרד, אבל לי אישית הוא חסר ובטח הגיע הזמן להתיר איסורים אחרי כל כך הרבה זמן
boaz avrahami
26-08-18, 07:49
אין חסימה. ירצה יכתוב.
הוא צריך להיסגר על עצמו שהענבים יותר חשובים מהריב עם השומר... [emoji41]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אם לחזור לנושא, אז אצרף את זה גם כאן -
https://www.mako.co.il/tv-live-at-night/articles/Article-ad339aa1ca27561006.htm?sCh=2d79668673d50 410&pId=885471177
בישראל כמו באמריקה, לעבריינים יש כמה נשק שהם רוצים והשודים אותם שודים, לא בנס-ציונה אז בכפר-יונה ואני כבר לא מדבר על הישובים הערביים... למה שלא יקח אדון הכט את המספרים ואירועי הירי שמתרחשים שם ? זה ישראל בדיוק כמו שקליבלנד זה אמריקה.
לא יודע על מה ולמה הודר ברנרד...
שזה חבל, אבל זה חלק (גדול... מאוד) מהנושא - דאגו למחוק ולהעלים, בשם ה... נו, בטוח שיש סיבה כלשהי... כנראה.
אין חסימה. ירצה יכתוב.
הוא צריך להיסגר על עצמו שהענבים יותר חשובים מהריב עם השומר... [emoji41]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
עם כל הכבוד (שאולי יגיע, מתישהו :)) לבועז, והערכה רבה (שכבר יש:rolleyes:) לנסיונות הפישור/גישור/החלקת הקמטים (לפחות של צד אחד)/והלבנת הנסיבות ובמיוחד למערכת הדימוייים (ההזויים...ענבים? שומר?) התלושה מהמציאות, שלו...
...ירצה יכתוב...
לצערי, בנסיבות הקיימות וגם ובעיקר לנוכח נסיבות ותנאי הסרת החסימה... זה לא יקרה.
המשך ניהול פורה ומקסים ובוגר של הבעלים - תהנו.
הנה כתבת ...
יאללה .. תשאר.
חזרתי לקרוא ולהבין יותר אחרי צפייה בסדרה של חיים הכט
לרגע חשבתי שהצליח לי...
אפשר ללכת איתך מכות בפייסבוק או משהו? מאז שדיברנו לאחרונה הספקתי לבקר עוד כמה פעמים בארה"ב, ויש לי מלא דברים חדשים להגיד עליהם ולהסביר לך למה אתה טועה. אבל זה לא כיף כשאף אחד לא מרביץ בחזרה, לך תלמד ככה...
יאללה אז קיבלת שחרור על תנאי בתנאים מחמירים...ביג דיל...מה אתה כזה כבד, תשתחרר...בחיים צריך גם להתפשר, ואגו זה מיותר.
חבל, אתה מאכזב ככה.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
שזה חבל, אבל זה חלק (גדול... מאוד) מהנושא - דאגו למחוק ולהעלים, בשם ה... נו, בטוח שיש סיבה כלשהי... כנראה.
עם כל הכבוד (שאולי יגיע, מתישהו :)) לבועז, והערכה רבה (שכבר יש:rolleyes:) לנסיונות הפישור/גישור/החלקת הקמטים (לפחות של צד אחד)/והלבנת הנסיבות ובמיוחד למערכת הדימוייים (ההזויים...ענבים? שומר?) התלושה מהמציאות, שלו...
פייר?
אכזבת.
שנים של קמפיינים ותפיסת ביטים על השרת וזה מה שיש לך להגיד?..
או שאתה על הקו של גרוצ׳ו מרקס של רוצה להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותו..
[emoji41]
boaz avrahami
30-08-18, 08:44
פייר?
אכזבת.
שנים של קמפיינים ותפיסת ביטים על השרת וזה מה שיש לך להגיד?..
או שאתה על הקו של גרוצ׳ו מרקס של רוצה להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותו..
[emoji41]
מצטרף
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
רגע לא אופייני של רצינות:
אני לא יודע בדיוק מה הייתה המחלוקת בין הנ"ל להנהלה, אבל לפני כמה שנים הייתי במצב דומה עם הנהלת הפורום השכן. זה בעצם אחד הגורמים שהביאו אותי לפה, ודחפו אותי להתחיל לכתוב במקום רק לקרוא וללמוד.
לטוב ולרע, כולנו מביאים לפורומים האלה את האופי האמיתי שלנו, זה שאנחנו לא יכולים להוציא בעבודה ולפעמים גם לא בבית. יוזרים פעילים ופורים כמו ברנרד, וכמו רוב המשתתפים בשרשור הזה, באים לפה מתוך תחושת קהילה ושייכות. בסופו של יום הם רוצים לעזור ולקדם, גם אם לפעמים הם נסחפים ולא משחקים יפה בארגז החול.
הבעיה מתחילה כשמשתמשים אחרים לא טורחים לראות את התמונה הגדולה, להכיר את היוזר וההיסטוריה שלו, ואת מי שהוא במציאות. הם מתחילים להיעלב ממשהו שכתב או לקחת דברים באופן אישי, מדווחים עליו למודרטורים, ואז אלו מתחילים לאיים, לחסום ולהטיל סנקציות. ופתאום כל האמון בקהילה נמחק, כאילו הוא לא יושב פה כבר שנים ולא רקם מערכות יחסים ולא עזר ולא נעזר, אלא בסה"כ היה אורח לרגע. כל זה בד"כ נעשה תחת הכותרת ש'בכלל עשינו לך טובה שאירחנו אותך פה באתר שלנו', ללא הבנה שהפורום גדול מסך משתמשיו, ושגם אם פלטפורמת האתר ממומנת ע"י פלוני, זה לא אומר שיש לו בעלות על הקהילה שנוצרה מעל דפיה. בפורומים מסויימים (כמו זה הסמוך) זה נהיה אפילו יותר גרוע, בגלל תסביך האלוהים של המודרטורים ובעלי האתר. פה אני לא רואה תופעה כזאת, אבל עדיין.
אנשים שונים מתאוששים ממשבר האמון הזה באופן שונה. חלקם מבינים שזה סוף הרומן ונשארים יזיזים (באים רק כשהם צריכים לשאול משהו), חלקם מנתק קשר לגמרי, וחלקם פותח קבוצת פייסבוק שמרכזת מאוכזבים אחרים ושואבת טראפיק והכנסות פרסום מהאתר שחטא להם. מה שבטוח - הערות בסגנון 'אל תיקח את זה אישית' ו'אל תהיה קטנוני' בטח לא עוזרות, ואפילו מעליבות. בואו ניתן לבן אדם את הקרדיט, נבין שאם הוא החליט להישאר בחוץ אז כנראה יש לזה סיבה, ונכבד את החלטתו.
במצבים כאלה אין טובים ורעים, כל צד צודק בדרכו, רק שלפעמים זה פשוט לא עובד ביחד. ואלו גירושין לכל דבר, וזו טראומה קטנה, ולא צריך להקל בזה ראש. למיטב הבנתי הדלת נשארת פתוחה, ותמיד אפשר לחזור בלי שאלות.
אני חסום באתר השני מאז 2002 בערך .. זה מעולם לא טרד את מנוחתי .. אפילו לא לשניה.
ואני זוכר שכשהתחילו את ג'יפולוג ב 2002 הניהול פה היה לא פחות מפדאנטי בצד הרע של המילה .. מה שיש פה היום זה לא פחות מבורדל לעומת הימים ההם.
הרבה יותר קשה להחזיק את עצמך קצר כשהגבולות רפויים .. מאשר כשהגבולות ברורים וחדים .. אתה נחתך מהם מיד כשאתה זז מילימטר הצידה.
שכל אחד יעשה לעצמו חושבים אם הוא רואה את הפורום הזה כבית וקהילה .. שיתנהג כמו שהוא מתנהג בבית ובמתנ"ס המקומי ..
ואם רבת עם אב הבית של המתנ"ס .. אכלת אותה .. תתנצל, תבלע את הכבוד שלך ותבוא לשחק עם שאר הילדים .. או תישאר בחוץ ותשחק בחול לבד .. מסתכל על החברים צוהלים מאחורי הגדר ..
ברנרד, שלא הכרתי מעולם פנים מול פנים ולא באמת יודע מה היה שם ( מעבר למה שהדליף לי אחד מחבריו ומעבר למה שקראתי בשירשור הזה )
הוא אחד הילדים שמשחקים .. ולא אב הבית.
לטוב ולרע, אב הבית הוא אב הבית .. ככה זה.
אני קורא לברנרד להפסיק להיות צודק ולבוא לשחק איתנו בחול.
חברים,
באתר 'השני' ישנם המון אנשים בעלי סמכות כזו או אחרת אשר ניתנה להם על-ידי מנהל בכיר ולצערי הם קבוצה של חיילים ולא מנהלי פורום.
וויכוח או דיון עם אחראי פורום או 'מוביל דעה' זו קריאת תיגר עליהם וישר כול המנהלים מתגייסים לקרב מול משתמש בודד אם זה בדיון עצמו או במתן התראות אזהרות וגם חסימה.
חבל לבזבז אנרגיה במקומות כאלה.
משעמם לי בקורונה, אז ישבתי ועברתי שוב על השרשור הזה (לא כולו... רק המאה עמודים הראשונים, ברפרוף) כמו שקוראים ספר ישן ואהוב. מעניין לקרוא את כל הכסאח שהיה פה ממרחק חמש שנים ולראות מה השתנה.
יסלחו לי המנהלים וימחקו את הודעתי הנ"ל אם אני עושה למישהו אאוטינג, אשתדל לשמור על בטחון שדה ונימה דיפלומטית.
אז מה השתנה? מסתבר שברנרד ומשפחתו חזרו לארץ לפני מספר שנים, ואשתו המשיכה לעשות חיל מאז שלימדה את היפנים איך למכור משאיות באמריקה. לפני כמה ימים גיליתי שהיא התמנתה לניהול בכיר של אחת החברות המובילות בתעשייה שלי, והבוס הנוכחי שלה נהג לשבת עשרה מטר ממני במשרד הספרדי, עד שגם הוא חזר ארצה למנכ"ל את אותה חברה. אנחנו לא מכירים אישית, אבל עולם קטן.
אני כבר לא גר באנגליה. השתעממתי מהאוניברסיטה אי שם ב-2016, ועם פרסום תוצאות משאל העם הבנתי שזה לא זמן טוב להיות מהגר בממלכה, אז שוב הרמתי עוגן. חזרתי זמנית לישראל (לא כי אני אוהב אותה אלא כי שם רוב התעשייה, והדרכון...) ועברתי ויה דולורוסה (https://carsforum.co.il/topic/589726-%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8-%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%95%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A9-%D7%90%D7%AA-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%AA%D7%9B%D7%9D-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94/?do=findComment&comment=5496931) בחיפושי עבודה, שהסתיימו בחזרה לאותו מעסיק ספרדי שעזבתי בשלהי 2011. נתתי לברצלונה הזדמנות שניה בספט' 2017 והחווייה כיום חיובית הרבה יותר, גם כי המציאות השתנתה וגם כי אני מבוגר בעשור מהפעם הקודמת שבאתי לגור פה.
בן זנח את סגנון החיים ההולל שלו, עבר כמה הפתקאות כלכליות, מצא נישה חדשה ומכניסה, ועבר לגור בסברביה של סן פרנסיסקו עם בת זוג קבועה וגראז' מתעדכן. לא דיברנו בשנתיים-שלוש האחרונות, אבל ע"פ מקורות זרים הוא חי לא רע היום למרות שהוריד סל"ד. מקווה שיזמין אותנו לברית.
אשמח לשמוע מה נשתנה אצל שאר משתתפי הדיון - מי הלך, מי חזר, התחתן, התגרש וכו'. למרות כל הבלאגן, זה עדיין שרשור לפנתאון וחבל לתת לו למות בגנזך.
boaz avrahami
07-04-20, 07:55
אתה מגרד פצע כואב.
ברנרד איש מוכשר, אהוב.
חבר נהדר (היה) אבל בעיקר ... קשה עורף עד מאוד.
אחרי הפיצוץ הגדול באתר לקח לו עוד חצי יום או יום להתנתק ממני. אחרי תקופת נתק של כחצי שנה המשכתי נסיעת עבודה בארהב וביקרתי אותו בספטמבר האחרון( בחירות 2) בביתו בניו ג׳רזי ואף ישנתי אצלו שניים או שלושה לילות . היה לנו בעיקרון כיף גדול בילנו נהדר.
בערב האחרון חגגנו לי יומהולדת עם ארוחה נפלאה שהוא הכין ושתינו יין. בסוף הערב קיבלתי לפנים כתב אישום מפורט ומאוד חד צדדי בנוגע לתקרית שהיתה באתר.
מפה לשם הכרעת התובע, השופט והמוציא לפועל היא שאני חרא של חבר.
גזר הדין הוא שאין ביננו קשר כיום.
בהכרותי היטב את הפרסונה הבנתי מיד שיהיה מיותר אפילו לנסות לענות ולהתווכח.
ספגתי בשקט.
אין לו היכולת לראות תמונה שונה משלו או לשנות את דעתו ובטח לא לדעת לשים דברים מאחור.
סיטואציה מפגרת שהאינטרנט הקצין בלי פרופורציה.
מצד שני אין מה לבוא בטענות לאינטרנט כי גם החברות הזו כמו גם הרבה קשרים וחברים לאורך השנים נולדו ברחבי האינטרנט וחלק מכובד מהם כאן בג׳יפולוג או בג׳יפטריפ אללא ירחמו.
בקיצור, אני גם אשם וגם חרא של בנאדם ולכן הוא לא יכול להיות חבר שלי...
אני אצטרך לחיות עם זה כנראה.
מקווה שהוא הצליח למצוא לעצמו טיסה וחוגג את הפסח עם המשפחה בארץ בצל משבר הקורונה. ניסיתי לסיע לו בנושא לפני כעשרה ימים אבל הוא גאוותן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
המילקי עדיין יקר.
boaz avrahami
07-04-20, 11:51
המילקי עדיין יקר.
ועדיין הצור בכניסה לארץ גדול בהרבה מהתור של היציאה.
זה נכון גם לטרום משבר הקורונה.
למרות הטרוניות כנראה שהחבילה הכוללת של מה שיש בישראל עדיפה בהרבה על מה שמציע העולם לרוב האזרחים.
זה לא היה כך כל השנים וזה משהו שצריך להעריך גם כשיש ביקורת ולא הכל דבש.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מהדברים של בועז , קצת מפחיד לחשוב כמה חפים מפשע ישבו/ עדיין יושבים במאסר על לא עוול בכפם ...
ועדיין הצור בכניסה לארץ גדול בהרבה מהתור של היציאה.
יש לי תחושה שזה היה מתאזן (ואולי אף מתהפך) אילו ישראל הייתה שייכת לאיחוד האירופי או מכריזה על עצמה קולוניה של מעצמה כלשהי. אמנם לישראלים רבים יש דרכון זר, אבל אחוז גדול מנפולת הנמושות עדיין תלויים בוויזות עבודה/לימודים, מה שעשוי להסביר את התור בכניסה (או בחזרה).
גם הג'ובים בהייטק שמציעים מסלול ברור לרילוקיישן כבר לא נפוצים כמו שהיו פעם, במיוחד כשחברות כמו HP עוברות צמצומים מאסיביים.
boaz avrahami
07-04-20, 13:04
בוא לא נתבלבל...
יש המון חוזרים שכבר היו בעמדות יציבות בחול (לרבות ארהב) כולל פות״ש עצמו שחושבים ממגוון סיבות שכאן עדיף.
כשהיה רע בארץ אנשים היו מאוד יצירתיים לפלס דרכם לניכר.
צריך להסתכל למציאות בעיניים גם אם אתה באופן אישי לא מת על המדינה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מנפלאות הקורונה
אני חבר בג'יפולוג משנת 2005 וחשבתי שמכיר טוב את האתר (ואת הכותבים, אפילו היכרות שקטה ופאסיבית).
והנה היום נכנסתי לראשונה לשרשור הענק הזה. מודה, לא הכרתי.
וכמו ספר טוב, מיוחד לימי הקורונה, התחלתי בהתחלה. החיים באמריקה. טיול ראשון. כמו הסדרה "האמריקאים" שנתנה לנו הצצה מקרוב לחיי הכאילו אמריקאים, שהם לא באמת, עם כל הניואנסים.
חייב לאמר, מרתק!
יכולת הכתיבה של בנרנד, מהטובות שקראתי לא רק בג'פולוג, בכלל.
ואז הגעתי לעמודים האחרונים...
איזה סיום עלוב סידרו פה התסריטאים לסדרה הנהדרת.
אז אם יש לכם דיבור עם התסריטאים, תדברו איתם, מגיע לכולם סיום אחר.
ושנהיה בריאים :)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.