צפייה בגרסה מלאה : החידוש האחרון מבית LR
האבולוציה הבאה - נהג השטח החושש והלא מנוסה ישאר בבית בזמן שה LR שלו יוצא לטייל.
https://www.youtube.com/watch?v=5Z9tKcuO1Gw
חנן-ג'יפולוג
08-11-14, 11:42
מדהים.
הבעיה כאן שעם הנהיגה גם ההנאה כבר לא שייכת לנהג.
קצת מזכיר לי את החיזוי לעתיד של דאגלם אדמס, שבמקום שאנשים ילכו בימי ראשון לכנסיה יעשו זאת עבורם נזירים חשמליים.
ײגז ידײ אלקטרוני.
מעניין כמה מכם יוכלו לעצור את עצמם מלגעת בדוושות כנגד האינסטינקט
הם בפירוש מציגים את המערכת כנגד ״נהג חסר נסיון״, זה לא רחוק מבקרת ירידה ועלייה.
מה שזה יגרום, זה שהמערכת תאפשר לנהגים חסרי ניסיון להגיע רחוק מאד לתוך סיטואציות שהם לא היו מגיעים לפני כן, ואז כשהמכשול יהיה מעבר ליכולת המערכת, הם יתקלו בבעיה איך לחלץ לאחור, או לעקוף.
"אפשר לתאר הכול בצורה מדעית, אבל אין בכך הגיון – יהיה זה חסר משמעות, כמו לתאר סימפוניה של בטהובן כשינויים בלחץ האוויר."
ואת זה אמר המדען הגדול מכולם.
דורון,
אני לא רואה הבדל בין זה ובין מערכות הTC למינהם. עוד אלמנט אלקטרוני שמצמצם את הצורך שלך לדעת לנהוג ע"מ לעבור מכשול - זה יכול להיגמר רע, כמו שאתה מתאר, אבל זה יכול באותה מידה לחסוך הרבה התחפרויות ושגיאות אחרות של נהגים מתחילים (ואחרים...).
כמו כל דבר ברכב, מערכת הבקרה הראשונית והמתוחכמת ביותר היא שתקבע האם זה יהיה לעזר או לרועץ - הנהג.
אתה צודק, וציינתי את זה.
ההבדל הוא שכאן זה עוד יותר מנתק את הנהג מהרכב.
אם במערכות הקיימות, אתה עדיין יכול להתקע בגלל חוסר/עודף מצערת, אז כאן גם זה עובר לשיקול דעת הרכב.
שגיאות זה לא יחסוך מנהגים לא מנוסים, כי הם עדיין לא ילמדו כלום, ויותר גרוע, יחשבו שהם יודעים.
תגידו ממה אתם דואגים...?
גם ככה מי שיש לו הממון לריינג׳ רובר (על אחת כמה וכמה במדינת ישראל..),
לא בדיוק ילכלך אותו... ואם יחליט שכן לרדת לשטח, יעשה פחות פדיחות מול הבלונדינית...
תענוגות/ צרות של עשירים...
חנן-ג'יפולוג
08-11-14, 17:02
אני לא דואג. זה הרבה פחות מהפכה בנהיגה מאשר שתי נעילות לרכב. כשטלי נוסעת לטיול שטח עם חברות, הן לומדות להתמודד עם מכשולים בשטח בsuv שלהן, כשטלי רק מכוונת את ההגה בהיילקס כפול הנעילות והוא עושה לה את העבודה, כשבעצם היא לא לומדת כלום על נהיגת שטח.
באשר למה שכתבת, לא ירחק היום וזה יגיע לאחרוני הטנדרים, שכן, לא מדובר על הוספת מכלול כלשהו לרכב, מלבד כמה כפתורים על ההגה ושדרוג תוכנה.
אתה כנראה צודק, אבל זה על אותו משקל של בקרה לירידה במורד.. השתמשתי בה פעם פעמיים... מיצינו..
בקיצור זה לא שיעשה מהפכה בנהיגת שטח...
תסלחו לי אבל נשברתי בקטע של ה"רוק קרולינג" זה רוק קרולינג? נראה כמו כביש טיפוסי אחרי קצת גשם. אני לא חושב שהיה שם מקום אחד שלא הייתי עובר עם הפרייבט. אולי לא כל כך חלק אבל בטח שלא נתקע. אז נראה לי שהמערכת הזו זה סתם יח"צ ובשטח אמיתי וקשה היא לא תתן שום דבר.
תסלחו לי אבל נשברתי בקטע של ה"רוק קרולינג" זה רוק קרולינג? נראה כמו כביש טיפוסי אחרי קצת גשם. אני לא חושב שהיה שם מקום אחד שלא הייתי עובר עם הפרייבט. אולי לא כל כך חלק אבל בטח שלא נתקע. אז נראה לי שהמערכת הזו זה סתם יח"צ ובשטח אמיתי וקשה היא לא תתן שום דבר.
בסופו של דבר יש לרכב צמיגי כביש ושני פגושים... ימצאו את המגבלות של הרכב די מהר, ושום כפתור קסם לא יעזור
בסופו של דבר יש לרכב צמיגי כביש ושני פגושים... ימצאו את המגבלות של הרכב די מהר, ושום כפתור קסם לא יעזור
קח דיסקבי 4/LC עם צמיגי 50/50, ברובם, עבירים יותר כמו שהם ככה, מהחברה, יותר מהרכבים המסוקסים של רובנו, כשהם יצאו פס ההרכבה.
הכל טוב ויפה כל זמן שהחיישנים ושאר פלאי האלקטרוניקה הקלוקלת של לוקאס(?) עובדים וזה לא להרבה זמן כמו שכל בעל ניסיון יודע
מוני אורבך
09-11-14, 08:26
בטיול סוכות האחרון נסעתי עם קבוצת SUV שרובם נסעו עם צמיגי כביש ורכבים בגובה סטנדרתי.
אבל היה להם את "הקסם" האלקטרוני - בקרת משיכה.
בחלק מהרכבים זה עבד פחות טוב בחלק יותר, אבל בכל הרכבים זה היה יעיל מאוד.
בעלי הרכבים הללו לא חיפשו "אתגרי עבירות" הם פשוט חפשו לעבור את המסלול בכיף, ואם יש מכשולים סבירים לעבור אותם.
וזה בדיוק מה שבקרת המשיכה נתנה להם, זה לא כפול נעילות (ממש לא) אבל ברוב הסיטואציות הנורמליות זה מאוד קרוב לזה.
לא כולם לועסי סלעים ויורקי מעלות, ולאלו שלא זה ממש ברכה.
בקרת הגז גם היא "קסם" אלקטרוני. היא נותנת לנהג אפשרות לעבור מכשול ללא הסכנה שיתן יותר מדי כוח בזמן לא נכון ויחסל את מערכת ההנעה.
שוב לא כולם מחפשים "להרגיש את הרכב" ו "לעבור את האתגר" הרוב פשוט מחפשים טיול נחמד עם המשפחה שלא יצור נזקים לרכב.
זה הרוב המכריע ולהם המערכת מיועדת.
לי יש CJ7 פתוח כפול נעילות עם יחסי העברה בטרנספר וקרבורטור מוטוקרפט. אני מכיר כול בורג וכל שסתום וכל בוכנה אישית בגיפ הזה
כאשר אני נוסע בו הכול עובר ומבוקר דרכי. גז ברקס טורים נעילות הגה הכול, אני מרגיש כל אבן וכל פיסת בוץ (חלקו גם נופל עלי...)
אני עולה מעלה אני מרגיש כל בור וכל אבן, שליטה מלאה.
אני עולה מעלה אני צריך לדאוג למהלך המתאים שהנעילות נעולות שאני ברמת גז מתאימה ובזווית הנכונה.
אני מרוצה מכל שניה (-:
אבל כמה נהגים היו רוצים לנהוג בצורה הזו ??
לראיה, אף אחד לא מעז לבקש ממני אפילו סיבוב, הכל מבינים שהרכב הזה בנוי עלי כמו כפפה.
חשוב להפנים, אנחנו נהגי העבר, דור הולך ונעלם, הדור החדש רוצה שיעשו בשבילו הכול.
הבת שלי, לא חושבת בכלל שהיא תסע על רכב ידני, בשבילה אוטומט זה הסטנדרט ...
בטיול סוכות האחרון נסעתי עם קבוצת SUV שרובם נסעו עם צמיגי כביש ורכבים בגובה סטנדרתי.
אבל היה להם את "הקסם" האלקטרוני - בקרת משיכה.
בחלק מהרכבים זה עבד פחות טוב בחלק יותר, אבל בכל הרכבים זה היה יעיל מאוד.
בעלי הרכבים הללו לא חיפשו "אתגרי עבירות" הם פשוט חפשו לעבור את המסלול בכיף, ואם יש מכשולים סבירים לעבור אותם.
וזה בדיוק מה שבקרת המשיכה נתנה להם, זה לא כפול נעילות (ממש לא) אבל ברוב הסיטואציות הנורמליות זה מאוד קרוב לזה.
לא כולם לועסי סלעים ויורקי מעלות, ולאלו שלא זה ממש ברכה.
בקרת הגז גם היא "קסם" אלקטרוני. היא נותנת לנהג אפשרות לעבור מכשול ללא הסכנה שיתן יותר מדי כוח בזמן לא נכון ויחסל את מערכת ההנעה.
שוב לא כולם מחפשים "להרגיש את הרכב" ו "לעבור את האתגר" הרוב פשוט מחפשים טיול נחמד עם המשפחה שלא יצור נזקים לרכב.
זה הרוב המכריע ולהם המערכת מיועדת.
אתה יודע מה הבעיה? שאלה מהר מאוד מתמכרים ואז מה? אתה מוצא אותם במסלולים אתגריים יותר עם טמבונים מדרכות ועוד דברים מפורקים...חבל.
הכלים הקשוחים הם "הישנים", אין מה לעשות, והם עושים את העבודה בשילוב נהג טוב לרוב הכי טוב...
והמערכת החדשה הזאת מה? קרוז קונטרול לשטח? שימו מצערת ידנית חחחחח
[/QUOTE]לי יש CJ7 פתוח כפול נעילות עם יחסי העברה בטרנספר וקרבורטור מוטוקרפט. אני מכיר כול בורג וכל שסתום וכל בוכנה אישית בגיפ הזה
כאשר אני נוסע בו הכול עובר ומבוקר דרכי. גז ברקס טורים נעילות הגה הכול, אני מרגיש כל אבן וכל פיסת בוץ (חלקו גם נופל עלי...)
אני עולה מעלה אני מרגיש כל בור וכל אבן, שליטה מלאה.
אני עולה מעלה אני צריך לדאוג למהלך המתאים שהנעילות נעולות שאני ברמת גז מתאימה ובזווית הנכונה.
אני מרוצה מכל שניה (-:
אבל כמה נהגים היו רוצים לנהוג בצורה הזו ?? [/QUOTE]
הרבה...
[/QUOTE]
חשוב להפנים, אנחנו נהגי העבר, דור הולך ונעלם, הדור החדש רוצה שיעשו בשבילו הכול.
[/QUOTE]
נכון מאוד ועצוב מאוד...
GodsFather
09-11-14, 11:16
אני היחיד שהתלהב מזה שהיה פה ריינג' בלי דלתות ?
אתה נראה לי היחיד ששם לב..:cool:
אני היחיד שהתלהב מזה שהיה פה ריינג' בלי דלתות ?
לא.
אבל אחרי שהם הציגו ײמכסה מנוע שקוף ײ לדיסקברי, שום דבר לא נראה מיוחד אצלם. [emoji1]
קנאים צרי אופקים, זה מה שאתם..
שוב רואים שלנד רובר - או נכון יותר, ריינג' רובר, מראה לכולם מאיפה הדג עושה, מה שעושה וכולכם... מתלוננים.
אני שוב מעלה את הנושא: כשיצא בארץ הדיסקברי 2 וג'וי בירן ערך הדגמות בבור, בתל ברוך, כולנו עמדנו פעורי פה...
לא היה דבר כזה. מהר מאוד התחילו כל יתר היצרנים ליישר קו ולהציע תכונות שכאלה.
בכל פעם שהחברה הכושלת הזו (ולא סתם אין מרכאות) מוציאה משהו, הוא חדש וחדשני וכולם ממהרים לחקות וכולם ממשיכים לצקצק בשפתיים..
כל הזמן מדברים פה על "אחיזה" ו"החלקת גלגלים" והנה יש פה מערכת שמונעת את זה = טוב לשטח וטוב לטבע וטוב לנהג וטוב לנהיגה... וגם לא טוב לכם..
אם אתם כ"כ גיבורים ופריקים של שליטה ונהגים טובים שמערבבים הכי טוב את ההילוכים שלכם, לבד... תפרקו את הנעילות ותתקינו חזרה קרבורטורים עם מצערת יד של ידית הילוכים של אופניים ותחזרו לשורשים של "הגברים האמיתיים שבאמת ידעו לנהוג, בלי עזרים".
או בימילים אחרות, תחזרו לסוסים והחמורים (בלי אוכף, שהרי זו לא כוחמה עם..) או, יותר טוב, לכו ברגל...
קינאה ורשעות וצרות עין - זה מה שזה, השירשור הזה.
"ואחרי שצקחנו, נעבור לקטע האומנותי"...:)
אני לגמרי מסכים עם חנן.
היינו בטיול ג'יפים במואב - ארבעה חברים. שניים "בחיים לא ראו שטח".
היו כמה דברים "מעניינים" (מי שרוצה לקרוא, בקרוב אני אעלה פוסט בפורום "אוף טופיק", על הגולה) אבל הכי מעניין היה לראות איך חברי שלי, אבי, שמעולם לא נהג בשטח, מתנסה בפעם הראשונה.
כל דבר שאמרתי לו לשים לב או לעשות, זרק עלי מבט מזלזל ואמר לי שלא אבלבל את המוח ושהאוטו נוסע גם בלי העזרה שלי ושאני מתעסק בשטויות.
לא עזר לי שניסיתי להסביר לו שלשים את הגלגל כמה סנטימטרים "לא בקו הנכון" יכול להביא לקטסטרופה או לפחות לאיבוד אחיזה ותקיעה..
לא עזר לי שאמרתי לו שצריך לתמרן בין כל מיני מכשולים, על מנת לשמור על "קו" ומומנטום נכון...
כלום!
שתי נעילות של רוביקון ו-TC והוא פשוט עבר בכלמקום בלי להניד עפעף ו... כלום הוא לא למד על נהיגה בשטח (בכביש הוא נהג מעולה).
בשלב מסויים לקח רוורס (על מנת לשפר עמדה) ואני וחבר שלי (מושיקו - WJ) כמעט השתנקנו וקפצנו עליו שיעצור לפני שיתדרדר לתהום... ההוא הסתכל עלינו כאילו אנחנו משוגעים "מה קרה לכם? כולה קצת גז..).
כן.
יותר מידי עזרים והנהיגה הופכת למשהו מקביל למשחק טלויזיה/וידאו...
קיים גם בלנדקרוזר למרות שלא נתקלתי בארץ... כנראה 350 אלף שקל עדיין לא קונים לך את כל האבזור האפשרי לרכב.
http://www.youtube.com/watch?v=0msPb7vVv4A
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.