צפייה בגרסה מלאה : מחפש טנדר
שלום לכולם,
אני חדש כאן בפורום ולפני קניית טנדר לשימוש יומיומי ולטיולים בסופשים, מתלבט בין מספר דגמים אשמח לעזרה, יעוץ וכיוון לפני הקניה אז להלן מספר פרטים טכניים לגבי תקציב ומה בדיוק אני מחפש על מנת שאוכל לקבל תשובות רלוונטיות.
* תקציב - 70-80 אלף
* הרכב ישמש ליומיום וטיולים בסופשים (סבירות שהרכב גם יעמוד כל השבוע בחניה ואשתמש בו רק בסופשים)
* מחפש רכב לטווח ארוך ומעוניין לשפר אותו לאט לאט עם הזמן לעבירות טובה יותר על מנת לעלות את רף הביצועים וכניסה לשטחים קשים יותר וכמובן שהכל יעשה עם הזמן והניסיון שאצבור.
* אני רואה שמשפרים הרבה רכבי טויוטה היילקס בשנתונים של 95-05 למרות שהכ"ס נמוך ביחס לטנדרים אחרים ויחד עם זאת לא ראיתי עדיין רכב אחד של איסוזו די מקס/ ניסאן נבארה או ווינר/ מיצובישי האנטר משופר כמו שמשפרים טויוטה ולכן רציתי לברר האם ניתן לשפר בארץ רכבים מהדגמים האלה הן מבחינת הגבהות של קפיצי עלים, מערכת מתלים וכדומה כמו שמשפרים טויוטה היילקס.
באתר של אספיר וגתוס לא ראיתי שיש למשל קפיצי עלים לדי מקס. האם השיפורים שמבצעים בטויוטה הם אוניברסליים ומתאימים לכל סוג טנדר או שמא לכל דגם השיפורים שלו. השאלה בגדול היא: האם ניתן לשפר איסוזו די מקס/ ניסאן נבארה/ מיצובישי האנטר ברמה גבוהה כפי שמשפרים טויוטה? האם השיפורים והחלפים לדגמים האלה זמינים בארץ? וכמובן איזה דגם הכי עדיף בהנחה שניתן לשפר אותו הן מבחינת כ"ס, אמינות ובלאי יחסית נמוך?
לדוגמה בסגנון הזה
תודה מראש
93069
לפי השאלות וגם בהתאם לתקציב ולדרישות - כן, טויוטה היילקס בשבילך. הjeep של הטנדרים - מיצובישי, ניסן, איסוזו ומזדה לא באותה ליגה. קראת את המדריך הזה?
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1515-jeepolog-archive
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
אהלן נמרוד,
קודם כל תודה רבה על התגובה.
לגבי התקציב ראיתי גם רכבים של איסוזו די מקס בתקציב הנ"ל מעניין אותי לגבי השיפורים האם ניתן לשפר די מקס ולהגביה אותו כמו שעושים בהיילקס
לא.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
תרשה לי לחלוק מעט על התשובה של נמרוד.
קודם כל תפריד בין שני סוגים של ההילקס:
עד 97 ומ-98 ואילך.
עד 97 ההילקס הגיע בצורה של שני סרנים חיים, חסון ועם פוטנציאל אינסופי לשיפורים. וזאת בניגוד לכל השאר שהיו עם מתלה נפרד מבוסס מוטות פיתול מקדימה.
מ-98 ההילקס יישר קו עם עם המתחרים וויתר על חוסן לטובת נוחות. עדיין נשאר עם נעילת דיפרנציאל (אגב גם במיצובישי ובחלק מדגמי ניסאן ניתן למצוא), ויותר חשוב - עם מוניטין של אמינות. כך תפס מקום לא מעורער בקרב הג'יפאים שמוכנים לשים עוד כמה שקלים בשביל הסמל של טויוטה מקדימה.
רוב הטויוטות המשופרות מאד (כמו בתמונה) ששמת הן מהדור הקודם (ומהסיבה שלא צריך להשקיע הרבה - פשוט מעבירים את הקפיץ מעל לסרן - s.o.a., משדרגים בולם והופ...).
היום יש כבר טנדרים שמגיעים בסידור מתלים שונה (קפיצי סליל) ופוטנציאל השיפורים קיים גם בהם פשוט אינו מנוצל מכיוון שרוב המשפרים נוסעים על ...
היילקס.
הבהרה:
לא חולק על האמירה שלו על הדימקס
ובהרחבה - אף אחד מהטנדרים שמנית, כולל טויוטה היילקס מהדגמים ה"חדשים" יותר (בישראל מ-98' ומעלה) לא מתוכנן, לא בנוי וגם לא מסוגל לעבוד קשה בשטח כמו ההיילקס האפריקאי ה"קלאסי" (עד 97' כולל).
להיילקס הישן יש יתרונות מוחצים בהקשר של שטח: שילדה חסונה, שני סרנים חיים, קפיצי עלים שמותקנים כבר במקור מעל לסרנים (SPOA), מרווח גחון וזויות מרכב (למעט זוית נטישה, בכל זאת טנדר) ללא תחרות גם בהשוואה לרכבי שטח טהורים, יחסי העברה קצרים, נעילה אחורית מקורית (אפשר להתקין נעילה כזו גם מלפנים, וכמובן, מבחר גדול של נעילות נשלטות ואוטומטיות) אפשרויות שיפור ושדרוג אינסופיות וכמובן אמינות אגדית שנעוצה בתכנון נכון "של פעם" ובמכלולים מכניים חזקים (גיר, טרנספר, סרנים) שהם אוברקיל פראי ביחס לתפוקת המנוע הצנועה.
וזו גם נקודת התורפה הגדולה היחידה של ההיילקס: מנוע דיזל אטמוספרי חלש. מאוד חלש. מאוד-מאוד חלש.
83 כ"ס ו-17 קג"מ זה הנתון הרשמי שהמנוע הזה ידע לספק כשהוא היה חדש. ברוב ההיילקסים חלק מהסוסים הרזים האלה כבר ברחו מזמן, ואתה יכול לדמיין לעצמך איך הם נוסעים בעליות, בעקיפות ובכלל...
זה בהחלט מפריע בכביש ובכל תרחיש שטח שדורש כוח מתפרץ - דיונות, דרדרות ארוכות, חציית אגני בוץ.
יש לזה פתרונות יצירתיים בדמות מנועים תחליפיים חזקים יותר. חלקם חוקיים, חלקם קצת פחות...
אפשר גם להישאר עם המנוע המקורי ולהתרגל לאוטו עצל ואיטי, אבל כזה שבשטח טכני שום דבר לא עוצר אותו.
אחרי שמתרגלים ולומדים לנהוג בו נכון, לנצל עד תום את מעט הכוח שיש - תתחיל להיות מופתע ממנו לטובה בכל פעם מחדש.
בשורה התחתונה - האוטו הזה הוא אגדת שטח מיתולוגית, ובצדק.
אפילו טויוטה בעצמם כבר לא בונים את הטנדרים המודרניים שלהם ככה.
בקיצור - יותר מאשר מומלץ. בתקציב שלך אתה יכול לשפר היילקס ברצינות, אם לא אכפת לך להשקיע סכום כזה באוטו כל כך ישן.
רוב הטויוטות המשופרות מאד (כמו בתמונה) ששמת הן מהדור הקודם (ומהסיבה שלא צריך להשקיע הרבה - פשוט מעבירים את הקפיץ מעל לסרן - s.o.a., משדרגים בולם והופ...).
תיקון (מהותי):
לא צריך לבצע soa , או יותר נכון spoa, כי הרכב מגיע כך במקור.
זה רק אני או שיש כאן אותו דיון מנוהל בשני פורומים שונים אם אותה שאלה ותשובות של אנשים שונים (אבל עם מסרים זהים ?
חנן-ג'יפולוג
14-11-14, 12:45
הדיון השני ננעל.
תיקון (מהותי):
לא צריך לבצע soa , או יותר נכון spoa, כי הרכב מגיע כך במקור.
או שאתה טועה או שיש אנשים שעשו תהליך הפוך מכיוון שיצא לי לראות יותר מאחד בהם הקפיצים הם מתחת לסרן.
(מכיוון שקשה להאמין שמישהו יעשה דבר כזה, בטח שיותר מאחד, אני אניח שהם לא הגיעו soa/spoa).
אם אני טועה אשמח אם תפנה אותי למקור מידע בנושא.
חנן-ג'יפולוג
14-11-14, 13:09
אתה מפספס משהו, איל. הם הגיעו soa.
אכן,
אחרי התגובה של דורון הלכתי לחפש ומצאתי כאן (http://www.hilux4x4.co.za/manual/), את ספר הרכב.
בפרק על סרן קדמי ((פרק 17, עמוד 60) יש שרטוט שמראה שאכן SOA.
מוזר. בוודאות ראיתי בארץ עם קפיצים מתחת לסרן.
((אולי מישהו הנמיך כדי שיהיה יותר נוח להעמיס? :confused:).
חנן-ג'יפולוג
14-11-14, 13:43
אולי ראית 2x4
אני לא מומחה (כמו שאר המגיבים פה) אבל אני חושב שלמרות שלהיילקס לאחר שנת 97 יש פחות יכולות ופחות פוטנציאל לשיפור הוא עדיין עדיף על שאר הטנדרים. בתצורה המקורית שלו הוא גבוה משאר הטנדרים ועביר יותר מהם. הוא יעבור במקומות ששאר ה SUV יעברו (כאלו שאינם משופרים באופן קיצוני) ואפילו יותר (נקודות החולשה הן הזנב הארוך ומהלך מתלה קטן מקדימה).
לגבי נוחות, גם ה 98-05 לא ממש נוחים. לי יש 03 והוא די קופצני (יש לציין שהדבר היחידי שהחלפתי במתלים הוא הבולמים לבילשטיין). אבל כאשר יוצאים לטייל והרכב עמוס אז הנוחות משתפרת פלאים.
אמיר אתה צודק, ואני התכוונתי בתגובה הראשונה לא רק להיילקס הישן עם הסרן החי (שברור שהוא משהו מיוחד בשוק הישראלי, לטוב ולרע) אלא גם להיילקס מהמודלים החדשים יותר. בכל שנתון, היילקס עדיף כרכב שטח על פני מה שהיה לאיסוזו, ניסן ומזדה להציע. מיצובישי האנטר הוא הטנדר היחיד שכן באותה ליגה מבחינת יכולת שטח עם ההיילקס, ובתצורה המקורית אולי אפילו יותר (נעילה אחורית ומערכת העברת כוח סופר-סלקט המצויינת בחלק מהדגמים). אבל, וזה הנקודה החשובה ביותר - לטויוטה בכל השנתונים יש שוק שיפורים גדול יותר.
כתבת שיש סבירות שהרכב גם יעמוד כל השבוע ותשתמש בו רק לסופ"ש, אז למה בעצם ללכת על טנדר?
אם הוא ישמש לעבודה רק לפעמים, לא עדיף ללכת על SUV ולירכוש בנוסף ניגרר לעבודה?
סתם נקודה למחשבה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.