צפייה בגרסה מלאה : Article: פיצ'ר טכני: באגי "הצרעה הכתומה" של טל
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3444-%D7%A4%D7%99%D7%A6-%D7%A8-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%90%D7%92%D7%99-%D7%94%D7%A6%D7%A8%D7%A2%D7%94-%D7%94%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%98%D7%9C-%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%91%D7%A8%D7% 92
חנן גולומבק
20-11-14, 10:11
כל הכבוד , כלי מדהים ואני מקווה שיום אחד אולי יצא לי לעושת עליו סיבובון, אבל ...מאיפה הבאת את המשפט הזה ..." אם חוזרים לנקודת הפתיחה, לבאגי-חיפושית, מדובר במכונה עם התנהגות מדוייקת מאוד," לבאגי חיפושית יש התנהגות מדויקת אם המנוע הוא 1600 סמ"ק, אולי. אבל כשאתה שם שם מנוע קצת יותר חזק , נגיד 2000 2500 החיפושית הופכת להיות מכונה עצבנית שלא אוהבת , לא להסתובב, לא לנסוע מהר ולא לעצור וזה כמובן מנסיון.
אכן. הכוונה אם זה לא ברור, שלי לפחות, היא לאותה נקודת התחלה ראשונית, עם מנוע קירור אוויר קליל וחלש... לפני שמתחילים לקלקל.
אסף.
חנן,זו כל המהות של התכנון,אתה לוקח בסיס מסויים עם תכונות שאתה מכיר פחות או יותר,מודל התנהגותי אם תרצה לקרוא לו כך,הופך אותו למטרה שלך כי אותו אתה מכיר.
צריך להכיר במסות ובכוחות החדשים שפועלים,לתעל אותם לטובתך זה חתיכת ז&@ן לא קטן,ודורש המון מחשבה ,יקיצות של ארבע לפנות בוקר והתנהלות יום יומית של זומבי שבועות ארוכים.ברגע שאתה מבין שאתה לא מבין כלום אתה על הסוס.
zahi madhala
20-11-14, 21:42
רק אחד כמוני שליווה את הכלי הזה לכל אורך הבניה יודע כמה אהבה ומחשבה הכלי הזה קיבל
boaz avrahami
20-11-14, 22:11
טל
שאפו גדול על האומץ והיכולת ללכת עם החלום שלך את כל הדרך.
התוצאה מרשימה מאוד!
GodsFather
20-11-14, 22:29
רק אחד כמוני שליווה את הכלי הזה לכל אורך הבניה יודע כמה אהבה ומחשבה הכלי הזה קיבל
אם נתנו לך להיות בסביבתו, כנראה שלא אהבו אותו מספיק ;)
הלו,פיצ׳ר טכני, כאילו,דברו טכנית,אני מבטיח לעשות מעניין.את מי שזה מעניין.
חנן גולומבק
21-11-14, 07:22
חנן,זו כל המהות של התכנון,אתה לוקח בסיס מסויים עם תכונות שאתה מכיר פחות או יותר,מודל התנהגותי אם תרצה לקרוא לו כך,הופך אותו למטרה שלך כי אותו אתה מכיר.
צריך להכיר במסות ובכוחות החדשים שפועלים,לתעל אותם לטובתך זה חתיכת ז&@ן לא קטן,ודורש המון מחשבה ,יקיצות של ארבע לפנות בוקר והתנהלות יום יומית של זומבי שבועות ארוכים.ברגע שאתה מבין שאתה לא מבין כלום אתה על הסוס.
אין מה לומר, פרויקט אדיר. שאפו.
אסף, לא הבנתי למה אתה מתכוון במשפט הבא: "
בלי להיכנס למושגים הנדסיים מסובכים - הם מסתובבים סביב החלק הקדמי שלהם, ולא סביב מרכז הכובד."
רכב שמסתובב סביב מרכז הכובד שלו או מסתובב במקום כמו דחפור או נע בתנועה קווית ומסתובב סביב עצמו כמו סביבון - משהו כזה נניח: http://www.youtube.com/watch?v=HCXiRp2BzTU
.
מה הכוונה פה?
היי רני,אני מרשה לעצמי לענות לפני אסף,שבטוח יוסיף על דברי אם ירצה(או יבטל אותם),בכדי להבין את הכוונה צריך להכיר את התנהגות החיה הזו שנקראת באגי,חיה שמתפקדת כמו מטוטלת פחות או יותר,המשקולת מאחור מעצם הבניה –חלוקת משקל אחורית ברורה.
ככל שחלוקת המשקל יותר אחורית כך יש פחות משמעות לסיבוב ההגה לכיוון הפניה, אתה נאלץ לטלטל את המטוטלת לפני הסיבוב כך שבזריקה האחרונה לפני הכניסה לסיבוב תזרק המסה האחורית למחוץ הסיבוב ובכך לאלץ את המטוטלת להסתובב –היגוי יתר מוגזם ואגרסיבי לשם פניה,(אם לא תעשה כך תכנס לתת היגוי חסר שליטה.)ציר המטוטלת בסיבוב מואלץ להיות בבסיסה(בפרונט).
מצד שני ככל שיעבור יותר משקל קדימה תהיה לסיבוב ההגה יותר משמעות –פחות צורך לטלטל את המסה הבוגדנית הזו לדריפט אחורי ,והרכב יסתובב סביב עצמו פחות או יותר,תלוי בחלוקת המשקל והכוחות הצנטרפוגליים.
למה עדיין עדיף/כייף רכב שטח מהיר עם חלוקת משקל אחורית ברורה,איך מגיעים לאיזון הדק הסטטי,איך מעבירים דינמית משקל קדימה בהאתה ,עצירה או סיבוב זה כבר סיפור אחר.(נשאיר משהו לכם המהנדסים).
אגב,אפשר לשייך את התופעה לכח ההתמד של המסה ומיקומה האורכי ברכב ,מה שמשפיע על ההיתנהגות,וכתוצאה מכך מה שהזכרתי למעלה.
אני מבין את דבריו של טל לגבי "הבסיס ההתנהגותי"
אצלנו בפרויקט הבסיס ההתנהגותי והתכנוני, תאמינו או לא זה האמר H1, מעניין מה היו הזמנים : )...
תום... ככה זה. כל אחד והבית ספר שבו הוא למד...
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.