התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי רתכת ומסיכת ריתוך

oren123456
24-11-14, 14:29
היי שלום לכולם .
אספר לכם בקצרה על עצמי כי אני חדש ,

לעולם הריתוך נכנסתי בילת ברירה, כול הגדר של ביתי התמוטטה, ולמעשה שהוזמן בעל מקצוע המחיר שהוא ביקש היה אסטורנומי, וגם של אחרים.
התחלתי לנסות להבין מהו ריתוך על ידי קריאה של מאמרים מאתר, זה ומאחרים, קניתי רתכת של זי.. מיני 160, (אני בכוונה לא אומר שם מלא כדי שלא יהיה בלגאן) והתחלתי להבין מהו פיק וכולי .
התחלתי לאט לאט לאט לרתך, ולהצליח לרתך, ולתת תפר, בקשתי חופש מעבודה על מנת לפתור את הבעיה.
שהבעיה נפתרה ונמצא לי מחליף זמני, ניגשתי למלאכה במשך 3 חודשים רצופים מהבוקר עד הערב ריתכתי עד שסיימתי את המלאכה ,
כמובן שנכוותי והבנתי מהו ברזל רותך ועוד מספר דברים ואמצעי זהירות.
עם זאת התחלתי להתאהב, אז נרשמתי לקורס לריתוך מקצועי עם הסמכה בינלאומית כדי להיות בטוח בריתוכים שלי ולהבין לעומק בדיוק מה עושים.
היום אני הרבה יותר "חכם" ובעל ניסיון יחסי.
עדיין בתהליך לימודי ריתוך .

אחרי שעשיתי קצת הקדמה נעבור לעיקר:
שאלתי היא כזאת איזה רתכת אלקטרונית הייתם ממליצים לי לאלקטרודה, שהיא ברמה גבוה ולא סינית, עד מחיר 2500₪ עם אחוזי נצילות גבוה ורתכת אמינה שנותנת תמורה מלאה לכסף, מעדיף מארץ.

השאלה השנייה זה לגבי מסיכה:
אני משתמש במסיכה אלקטרונית פשוטה של זי.. ואני יודע שהיא מסיכה לא משהו, רציתי לדעת איזה מסיכה אלק' הכי טובה כי אני לא רוצה לעשות לי נזק לעיניים.
הבנתי שיש מסיכות ריתוך בצבע מלא איך הם.?
אני מעדיף מארץ ולא מחו"ל
קראתי הרבה פוסטים של חבר בשם
kd2 (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/3401-kd2)

וזה גרם לי להרשם לפורום הבנתי שיש פה אדם שמבין עניין ועשה מחקר ולא התייאש אפילו לרגע .

עשיתי חיפושים רבים, אם זה לגבי מסיכה, ואם זה לגבי רתכת אלק', קראתי פה מאמרים, ונושאים, ופוסטים, ורציתי תשובות עיניניות.
לא ידעתי איפה לעלות את הפוסט אז אני מעלה אותו לכאן.

בתודה מראש
אורן

גלעד .ג.
24-11-14, 14:39
השאלה היא מה היכולות שאתה רוצה לשפר מהרתכת הקיימת שאצלך...

Sent from my iPhone using Tapatalk

oren123456
24-11-14, 14:59
היי תודה על התגובה המהירה.
היכולת שאני רוצה שלא תיתחמם שתוכל לרתך גם אלקטרודה 4 ממ שתיהיה יציבה עם אלקטרודת שורש 6010 ושתתנהג יפה:)
שתיהיה אחוז נצילות גבוהה
שתיהיה אפשרי שימוש רציף
ושתיהיה אמינה
שתיתן קשת חשמלית יציבה
שתיהיה מתאימה לכול סוגי העבודות +- (עבודות אחזקה , מסגרות כללית וכולי)
וזהו
ולגבי התגובה שרשמתי מעדיף רתכת ומסיכה מארץ התכוונתי שאני לא רוצה להזמין מאייבי או כול אתר אחר
אני מעדיף חנויות בארץ .
חידדתי רק למי שלא הבין תודה

נמרוד
24-11-14, 15:28
מ.ב. הם יבואני מילר מהצד הגבוה של הסקאלה, וזה כנראה המכשיר האידיאלי מבחינתך http://www.membet.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=94447

הם מיבאים גם סחורה סינית באיכות טובה עם שנה אחריות, Jasic, אל תפסול. בכל מקרה מ.ב. כתובת מצויינת לכל מה שאתה צריך, אחריות ושרות ברמה גבוהה. גם אני אחד מהלקוחות המרוצים פה בפורום.

lizard
24-11-14, 15:43
איזו גדר בנית שלקח לך 3 חודשים? תלך למ.ב הם יעזרו לך הכי טוב לדעתי.

עידו לוריה
24-11-14, 15:54
היי שלום לכולם .
אספר לכם בקצרה על עצמי כי אני חדש ,

לעולם הריתוך נכנסתי בילת ברירה, כול הגדר של ביתי התמוטטה, ולמעשה שהוזמן בעל מקצוע המחיר שהוא ביקש היה אסטורנומי, וגם של אחרים.
התחלתי לנסות להבין מהו ריתוך על ידי קריאה של מאמרים מאתר, זה ומאחרים, קניתי רתכת של זי.. מיני 160, (אני בכוונה לא אומר שם מלא כדי שלא יהיה בלגאן) והתחלתי להבין מהו פיק וכולי .
התחלתי לאט לאט לאט לרתך, ולהצליח לרתך, ולתת תפר, בקשתי חופש מעבודה על מנת לפתור את הבעיה.
שהבעיה נפתרה ונמצא לי מחליף זמני, ניגשתי למלאכה במשך 3 חודשים רצופים מהבוקר עד הערב ריתכתי עד שסיימתי את המלאכה ,
כמובן שנכוותי והבנתי מהו ברזל רותך ועוד מספר דברים ואמצעי זהירות.
עם זאת התחלתי להתאהב, אז נרשמתי לקורס לריתוך מקצועי עם הסמכה בינלאומית כדי להיות בטוח בריתוכים שלי ולהבין לעומק בדיוק מה עושים.
היום אני הרבה יותר "חכם" ובעל ניסיון יחסי.
עדיין בתהליך לימודי ריתוך .

אחרי שעשיתי קצת הקדמה נעבור לעיקר:
שאלתי היא כזאת איזה רתכת אלקטרונית הייתם ממליצים לי לאלקטרודה, שהיא ברמה גבוה ולא סינית, עד מחיר 2500₪ עם אחוזי נצילות גבוה ורתכת אמינה שנותנת תמורה מלאה לכסף, מעדיף מארץ.

השאלה השנייה זה לגבי מסיכה:
אני משתמש במסיכה אלקטרונית פשוטה של זי.. ואני יודע שהיא מסיכה לא משהו, רציתי לדעת איזה מסיכה אלק' הכי טובה כי אני לא רוצה לעשות לי נזק לעיניים.
הבנתי שיש מסיכות ריתוך בצבע מלא איך הם.?
אני מעדיף מארץ ולא מחו"ל
קראתי הרבה פוסטים של חבר בשם
kd2 (http://www.jeepolog.com/forums/member.php/3401-kd2)

וזה גרם לי להרשם לפורום הבנתי שיש פה אדם שמבין עניין ועשה מחקר ולא התייאש אפילו לרגע .

עשיתי חיפושים רבים, אם זה לגבי מסיכה, ואם זה לגבי רתכת אלק', קראתי פה מאמרים, ונושאים, ופוסטים, ורציתי תשובות עיניניות.
לא ידעתי איפה לעלות את הפוסט אז אני מעלה אותו לכאן.

בתודה מראש
אורן

ברוך הבאה , 2500 ש"ח למפרט שביקשת מאוד גבולי עד בלתי אפשרי .
לגבי מסכה אני כמו תמיד ממליץ על speedglas ( בדיוק כמו שהמלצתי בשרשור שראית , ובסופו של דבר אחרי מחקר של kd2 שזו הפירמה היחידה עם תו תקן אמיתי ) המסכות שלהם מתחילות במחיר של 1000 ש"ח +/- ואין מחיר זול יותר ברמה הזו .

עידו

kd2
24-11-14, 22:28
רתכת jasic 200C ומסיכת ריתוך 100v של ספידגלאס מ-מ.ב. ישאירו לך עודף מ2500 שקל.
אני עובד איתם, הם אחלה לשימוש שלך, ואין תחרות בתחום לשירות המעולה של מ.ב. - הם לא סתם מומלצים פה באופן גורף (ואנחנו לא לקוחות קלים, כמו שכבר הבנת).

אם מסיכה מצוקמקת עולה 300 ש"ח וה100V קצת יותר מכפול - אין שאלה בכלל.

בהצלחה...

oren123456
24-11-14, 22:48
מ.ב. הם יבואני מילר מהצד הגבוה של הסקאלה, וזה כנראה המכשיר האידיאלי מבחינתך http://www.membet.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=94447

הם מיבאים גם סחורה סינית באיכות טובה עם שנה אחריות, Jasic, אל תפסול. בכל מקרה מ.ב. כתובת מצויינת לכל מה שאתה צריך, אחריות ושרות ברמה גבוהה. גם אני אחד מהלקוחות המרוצים פה בפורום.

היי תודה על העזרה זה באמת נראת רתכת מצויינת אבל כבדה .
אין כמו לקוח מרוצה כנראה שאקפוץ ל מ ב בעזרת ה' ואבחר לי מספר מוצרים.

איזו גדר בנית שלקח לך 3 חודשים? תלך למ.ב הם יעזרו לך הכי טוב לדעתי.

שנה שעברה היו רוחות עזות, עפו דודי שמש, ואכן אצלי קרסה הגדר, בבוקר שלמחרת קמתי ראיתי שכול הרחוב רואה אותי בצורה כזו שישבתי בחצר לשתות תה הרגשתי שאני יושב באמצע הכביש אנשים רעים עברו וצחקו חלקם חשבו למה הוא הוריד את הגדר, וחלקם הבינו בעיקר החברים שלי מהרחוב השכנים הקרובים אליי שהסערה גרמה לזה .
לקחתי יוזמה והתחלתי לרתך בלי לדעת מה זה רתכת בכלל , תתפלא לשמוע אנשים התחילו לפנות אליי שאתקן להם דברים תמורת תשלום לא סימלי אלה ממש תשלום אלה שצחקו עלי קיבלו הצעת מחיר מוגזמת מימני בכוונה וצחוק מתגלגל כי הגלגל בסופו מסתובב
כולה שאלתה כמה מטר הגדר וחפרתי לך אז הגדר באורך 125מטר על 1.20 גובה זה לקח המון זמן כי צריך להבין שאני לא ידעתי לרתך בכלל עד שהבנתי שמרתכים לאט ולא רצים וזה לא הולך מהר וצריך סבלנות ורוגע ועוד מספר דברים, שהבנתי את הפרנציפ זה התחיל לרוץ לי ,והשכנים שלי התפעלו מימני , אבל הייתי על סף יאוש שמה עשיתי ומה עוללתי לעצמי ואפילו בכיתי אבל לקחתי על עצמי משהו הייתי צריך לעמוד ביעד הזמנתי חומר קניתי ציוד אי אפשר לעזוב באמצע.

ברוך הבאה , 2500 ש"ח למפרט שביקשת מאוד גבולי עד בלתי אפשרי .
לגבי מסכה אני כמו תמיד ממליץ על speedglas ( בדיוק כמו שהמלצתי בשרשור שראית , ובסופו של דבר אחרי מחקר של kd2 שזו הפירמה היחידה עם תו תקן אמיתי ) המסכות שלהם מתחילות במחיר של 1000 ש"ח +/- ואין מחיר זול יותר ברמה הזו .

עידו

תודה עידו כנראה שכרגע רק כרגע אסתפק במסיכה רגילה , אבל כמובן שארכוש את המסיכה הנ"ל אפילו שאני לא מרתך כול יום אלא מרתך פעם בה כי חשובות לי העיניים.

תודה לכול חברי הפורום שהשתפו בפוסט ונתנו מידע זה עזר מאוד כמובן שעם המלצות מי חנות מסויימת אין לי מה לחפש במקום אחר .
אסיים את לימודי ואלך להתחדש
תודה מראש
אורן123456

רתכת jasic 200C ומסיכת ריתוך 100v של ספידגלאס מ-מ.ב. ישאירו לך עודף מ2500 שקל.
אני עובד איתם, הם אחלה לשימוש שלך, ואין תחרות בתחום לשירות המעולה של מ.ב. - הם לא סתם מומלצים פה באופן גורף (ואנחנו לא לקוחות קלים, כמו שכבר הבנת).

אם מסיכה מצוקמקת עולה 300 ש"ח וה100V קצת יותר מכפול - אין שאלה בכלל.

בהצלחה...

שלום מאסטר !!!! איזה מלך אתה
זה לא שאני מרתך כול היום אלא לתחביב אבל חשוב לי לעבוד בציוד איכותי
כן אני קראתי את כול הפוסטים מהתחלה עד הסוף מילה במילה!!! וגם של עידו לוריאה חייב לציין
בכול אופן תודה לכם באמת נרשמתי לפורום הזה , זה היה כדאי !!

yes1952
24-11-14, 23:39
אורן
ראשית ברוך בואכה לצל קורתנו
שנית לוריה בלי ה--א--אחרת הוא ירתך אותך למסך
ושלישית-יש הרבה מה ללמוד כאן באתר ולא רק ריתוך
אפילו שחיה בהתכתבות
כל הכבוד לך
ואל תשכח בהמשך לדאוג גם לביגוד מגן-זה חשוב מאוד

מלכת אנגליה
25-11-14, 06:31
שלום רב,
אלקטרודה 4 מ"מ ? אתה מרתך טנקים ?
אני חושב שלעבודה מדי פעם מספיקה רתכת 200 וואט.
אני ממליץ על אנוורטר של זיקה (תוצרת הארץ)

lizard
25-11-14, 07:55
איזו רתכת יש לך עכשיו ? למה אתה חושב שאתה צריך לשדרג? בקשר למסיכה תקנה את ההכי טובה שאתה יכול להרשות לעצמך ולא פחות חשוב-תדאג לטפל ולשמור אותה טוב. בהחלט יכול להיות שהמסיכה תעלה יותר מהרתכת.

גלעד .ג.
25-11-14, 08:15
את כל התנאים שרשמת מלבד שימוש באלק 4 ממ (עדיין לא ניסיתי) אני עושה עם רתכת אלק פשוטה.
אין בעייה של ריתוך רצוף, אמינה (בינתיים) , קשת יציבה...

oren123456
25-11-14, 13:05
אורן
ראשית ברוך בואכה לצל קורתנו
שנית לוריה בלי ה--א--אחרת הוא ירתך אותך למסך
ושלישית-יש הרבה מה ללמוד כאן באתר ולא רק ריתוך
אפילו שחיה בהתכתבות
כל הכבוד לך
ואל תשכח בהמשך לדאוג גם לביגוד מגן-זה חשוב מאוד

תודה אזכור זאת , יש לי מעיל ריתוך מיוחד קל משקל שקניתי וכפפות ארוכות.

שלום רב,
אלקטרודה 4 מ"מ ? אתה מרתך טנקים ?
אני חושב שלעבודה מדי פעם מספיקה רתכת 200 וואט.
אני ממליץ על אנוורטר של זיקה (תוצרת הארץ)

אני לא מרתך טנקים אבל אני רוצה שיהיה את היכולת 4מ"מ ב3.25 הרתכת הייתה צריכה מנוחה,
זיקה היא חברה הכי גדולה בארץ ישראל , אבל הרתכות לא מיוצרות כאן אלה מהמזרח והם או מרכיבים כאן או מקבלים את זה מהמזרח ומדביקים עליו זיקה , בחו"ל זיקה היא אפסית כי יש המון חברות, בארץ זה לא מפותח מספיק .

איזו רתכת יש לך עכשיו ? למה אתה חושב שאתה צריך לשדרג? בקשר למסיכה תקנה את ההכי טובה שאתה יכול להרשות לעצמך ולא פחות חשוב-תדאג לטפל ולשמור אותה טוב. בהחלט יכול להיות שהמסיכה תעלה יותר מהרתכת.

יש לי רתכת של זי.. מיני 160 שאני מנסה לרתך אלקטרודת שורש לא הולך לי ברתכות בדגם הזה בדגמים אחרים של זי.. האלקטרודה מתנהגת מצויין ואפילו ריתכתי ברתכת DECA MOS210 היה מצויין כנראה שהרתכת לא מתאימה לכול סוגי האלקטרודות
לא רוצה לפרט יותר מידי כדי לא להוציא דיבה יכול להיות שאני לא יודע לרתך
אין לי ספק בכך שהמסיכה יקרה ויכולה להגיע גם 3K בדגמים מסויימים

את כל התנאים שרשמת מלבד שימוש באלק 4 ממ (עדיין לא ניסיתי) אני עושה עם רתכת אלק פשוטה.
אין בעייה של ריתוך רצוף, אמינה (בינתיים) , קשת יציבה...

סבבה יכול להיות שעם תנסה 3.25 היא תפסיק לך לכמה דק .
מאמין במזל ? אני מניח שכן , אני למדתי לא לסמוך עליו , כול אחד והמזל שלו

עידו לוריה
25-11-14, 13:45
אין שום קשר למזל רק לנצילות ( duty cycle ) ריתוך אלק' E6013 בעובי 3.25 דורש מקסימום 120A כך שזה לא צריכה להיות מכשלה להשיג את זה בנצילות 100% .

עידו

oren123456
25-11-14, 14:17
😏👌👍

kd2
25-11-14, 17:40
אתה מתבלבל ידידי, המאסטר פה הוא עידו.
200C מרתכת 6010 אחלה, הדיוטי סייקל שלה עם אלקטרודות 3.25 הוא על הכיפאק.

בפרוניוס 1500 על מצב צלולזה (6010) לא תצליח להדביק אלקטרודה, אאל"ט מתח ריקם 75V (!), משהו נפלא.
אבל היא גם עולה כמעט/איזה 4 אלף שקל.

אתה יכול לבדוק גם GYS, DECA, TELWIN...
שהם בין המילר/פרוניוס/ESAB/הוברט/לינקולן וכו... לבין הסיניות.

מלכת אנגליה
25-11-14, 19:43
לי היה גם לינקולן. אחת הרתכות הטובות שיש

oren123456
26-11-14, 00:42
אתה מתבלבל ידידי, המאסטר פה הוא עידו.
200C מרתכת 6010 אחלה, הדיוטי סייקל שלה עם אלקטרודות 3.25 הוא על הכיפאק.

בפרוניוס 1500 על מצב צלולזה (6010) לא תצליח להדביק אלקטרודה, אאל"ט מתח ריקם 75V (!), משהו נפלא.
אבל היא גם עולה כמעט/איזה 4 אלף שקל.

אתה יכול לבדוק גם GYS, DECA, TELWIN...
שהם בין המילר/פרוניוס/ESAB/הוברט/לינקולן וכו... לבין הסיניות.

אני יסיים את לימודי, ואז אני ישווה בין DECA לבין מילר ואחליט מה לקנות
כי בדקה יש לי מחיר ממש זול (פרוטקציה)חחח:)
אבל יש דבר שאיני מבין ושחכתי לשאול יש אלקטרודות
למשל (Z6 (E6013 כתוב סוג הזרם חליפין ישר (-)50V~ צריך להפוך את הקוטביות , את ידית הרדונג לחבר לפלוס ואת הידית ריתוך למינוס ?
ועם לא עשיתי ככה ואנסה לרתך מה זה יעשה?
והאם ריתוך זה תחביב שמומלץ להימנע מימנו?

Redoren
26-11-14, 06:59
אהלן אורן,
אפשר לשאול איפה אתה לומד ריתוך?
למיטב זכרוני מדובר בעסק די יקר לחובבים...
אפשר גם בה״פ אם אתה לא רוצה לפרסם..

עידו לוריה
26-11-14, 08:19
אני יסיים את לימודי, ואז אני ישווה בין DECA לבין מילר ואחליט מה לקנות
כי בדקה יש לי מחיר ממש זול (פרוטקציה)חחח:)
אבל יש דבר שאיני מבין ושחכתי לשאול יש אלקטרודות
למשל (Z6 (E6013 כתוב סוג הזרם חליפין ישר (-)50V~ צריך להפוך את הקוטביות , את ידית הרדונג לחבר לפלוס ואת הידית ריתוך למינוס ?
ועם לא עשיתי ככה ואנסה לרתך מה זה יעשה?
והאם ריתוך זה תחביב שמומלץ להימנע מימנו?

הסימן (-) מסמן את הקוטוויות בזרם ישר של הידית ריתוך כך שה"ארדונג " במקרא הזה הוא ב (+)

עידו

oren123456
26-11-14, 10:08
הסימן (-) מסמן את הקוטוויות בזרם ישר של הידית ריתוך כך שה"ארדונג " במקרא הזה הוא ב (+)

עידו

אז אני מבין לא צריך להפוך,
כי שחכתי לשאול את זה

אהלן אורן,
אפשר לשאול איפה אתה לומד ריתוך?
למיטב זכרוני מדובר בעסק די יקר לחובבים...
אפשר גם בה״פ אם אתה לא רוצה לפרסם..

אני לא לומד קורס חובבים אני לומד מקצועי עם הסמכה לתעודה

יש קורס חובבים אני העדפתי להיות עם הסמכה
זה עסק לא זול זה די יקר אבל אל תשכח אתה לומד מקצוע
אני מרוצה מאוד מביה״ס שרות טוב יחס מורים מקצועים
הביה״ס זה מרכז ההכשרות בחסות זיקה
מנהלים אם עברתי על חוקי הפורום תערכו לי ואל תמחקו תודה

-->