צפייה בגרסה מלאה : יעוץ לפני קניה-מה יכול רנגלר אנלימיטד סטנדרטי?
:confused: שלום! היות ואט אט מתגבשת החלטה לשדרוג את הפרייבט הנוכחי ותקציב משפחתי מאפשר, ברצוני להתיעץ עם המומחים לדבר. באם אני קונה רנגלר (קצר או ארוך- עוד לא יודע) לא רוביקון - מה יכולותיו בשטח בתצורה סטנדרטית? האם יש שיפורי חובה (מלבד מיגון כמובן)? כיוון שמדובר בסכום לא קטן ברצוני לדעת מה אקבל. לצורך השוואה- כעת יש לי Q פג׳רו 2000 2.8 מוגבה ממוגן על גלגלים 31 אשר מספק אותי בשטח לגמרי- האם אקבל אותו דבר? יותר? פחות? אין בתוכנית כרגע להשקיע בנוסף בשיפורים משמעותיים ויקרים.
אודה על עזרתכם
מה התקציב ? איזה שנתון אתה מתכנן לרכוש?
בכל מקרה לא ממליץ על הקצר. עדיף בהרבה הארוך הן מבחינת שימושיות הן מבחינת נוחות נסיעה וכן לרוב עדיף בשטח למעט זוית הבטן שגועה יותר מהקצר.
מבחינת יכולת שטח - גם רנגלר הסטנדרטי ייתן לך לפחות את רמת העבירות ויכולת השטח של הפג׳ארו שיש לך ואפילו יותר. בבסיס לרנגלר יש מהלכי מתלה עדיפים מקדימה ומרווח גחון גבוה דיו. הגבה קלה של 2 אינצ׳ ואתה ממש מסודר.
בשנתונים 2007 עד 2010 אם אני לא טועה גם הרנגלר הסטנדרטי שיובא לארץ באופן סדיר ( לא יבוא אישי) הגיע עם נעילה נשלטת אחורית וניתוק מוט מייצב קדמי חשמלי.
כנראה חדש. כי אם אעשה אז דרך טרייד אין מול רכב פרטי שלי (סיוויק 2013). החדשים באים ללא נעילה, רק רוביקונים
אם אני לא טועה לחדשים גם יש מעין נעילה - העובדת על בסיס בקרת המשיכה - כלאמר הבלמים מופעלים על הגלגל חסר האחיזה שמסתחרר וכך בעזרת הדיפרנציאל הגלגל שלא זז מקבל כוח.
אני מניח שידוע לך שבטרייד אין המחיר שתקבל על ההונדה עלול להיות נמוך בהרבה ממה שתצליח למכור לבד.
שלמה,
רנגלר סטנדרטי נמוך יחסית לפג׳רו, עם זוית בטן ומכלולים נמוכים.
תוסיף שהפגרו נעול מאחור, מוגבה ועם צמיגי 31.
איך יהיה שווה/עביר יותר מהפגרו?
הוא יהיה חייב להכניס לחישוב הרכישה הגבהה מינימלית כדי להתקרב לאותם נתוני פתיחה.
היי דורון
כתבתי הגבהה מינימלית של 2 אינצ׳.
למעט מיכל הקסטר אין מיכלולים נמוכים ברנגלר.
לרנגלר הסטנדרטי מהלכי מיתלה עדיפים על הפג׳ארו בעיקר מקדימה ושלדה יותר גמישה. לרנגלר הסטנדרטי מערכת נעילה אלקטרונית יעילה שעובדת גם על הסרן הקדמי. לרנגלר הסטנדרטי יש בקרת ירידה במדרון מדהימה שמאפשרת ירידה מאד איטית ונשלטת במורדות תלולים מאד.
לכן לדעתי רנגלר סטנדרטי עם הגבהה מינימלית של 2 אינצ׳ תהיה לו עבירות זהה אם לא טובה יותר מהפג׳ארו שיש לשואל.
פספסתי את ההתייחסות להגבהה.
מה לגבי מיכל הדלק?
הוא בולט ונמוך.
מההסתכלות מהצד, רנגלר סטנדרטי ללא הגבהה נראה די מסכן בשטח.
לא מבחינת עזרי האחיזה, אלא בגלל זויות מרכב.
דורון
אכן המיכל דלק נמוך יחסית אבל הגבהה של 2 אינצ׳ פוטרת את העניין.
זוית המרכב היחידה הבעייתית ברנגלר הארוך היא אכן זוית הבטן בלבד. זויות הגישה והנטישה מעולות ועדיפות כמעט על כל רכב סטנדרטי אחר ובוודאי על אלו של הפג׳ארו.
לדעתי הדבר הבעייתי ביותר ברנגלר, במיוחד בהשוואה לפאג'רו או לפראדו (לא הבנתי איזה) היא ירידה התלולה ברמת/איכות החיים בתוך האוטו...
כל היתר פתיר...
אתה מתכוון שרנגלר לא נוח לנסיעה? לא התרשמתי כך בנסיעת המבחן
לא.
אני מתכוון שרמת הגימור והחומרים שלו מתאימים ל... שטח ולא לאוטו מודרני.
המושב האחורי שלו זה בכלל בדיחה גרועה..
שוב - הכל לעומת מה שאתה מצפה לקבל ממנו...
ברנרד התכוון ( כך אני משער) לאיכות החיים מבחינת תא הנהג הגימור, בידוד הרעש, תחושה כללית.
בעניין הזה הרנגלרים החדשים השתפרו ביחס לקודמים. אך הרנגלר עדיין נחות ביחס לsuv חדישים מקבלים כמו הפאג׳רו או הטויוטה לנד קרוזר.
נוחות הנסיעה ברנגלר הסטנדרטי טובה מאד ואולי עדיפה על הלנקרוזר שנוטה לרכות יתר. חוץ מזה נוחות נסיעה היא פונקציה של מערכת המתלים ואם יש כוונה לשנות ( להגביה) אז היא תשתנה בהתאם לרצון הבעלים.
אם יש כוונה לשנות ( להגביה) אז היא תשתנה בהתאם לרצון הבעלים.
וביכולת לשנות ולבנות לפי העדפה אישית, אין לרנגלרים מתחרה בשוק בארץ אם לא הולכים על רכבים בני 15+.
ברנרד התכוון ( כך אני משער) לאיכות החיים מבחינת תא הנהג הגימור, בידוד הרעש, תחושה כללית.
בעניין הזה הרנגלרים החדשים השתפרו ביחס לקודמים. אך הרנגלר עדיין נחות ביחס לsuv חדישים מקבלים כמו הפאג׳רו או הטויוטה לנד קרוזר.
נוחות הנסיעה ברנגלר הסטנדרטי טובה מאד ואולי עדיפה על הלנקרוזר שנוטה לרכות יתר. חוץ מזה נוחות נסיעה היא פונקציה של מערכת המתלים ואם יש כוונה לשנות ( להגביה) אז היא תשתנה בהתאם לרצון הבעלים.
בדיוק לזה התכוונתי.
נסעתי ונהגתי 4 ימים (שלמים + לילה ללא שינה) ברוביקון 2013.
נסיעה נוחה ומושב קדמי נוח - כל היתר... כמו רכב שטח. ברזל חשוף (צבוע) פה ושם, קירקושי מכלולים פה ושם, רעשי רוח/כביש/דרך, דאשבורד של סופה משודרגת, מושב אחורי מזעזע, ריפוד (היה לי עור) ברמה של קלקיליה, מתגים, מנופים, ידיות, כפתורים ברמה של... נו, רכב שטח.
נהנתי מכל רגע(...לארבעה ימים)!!
בקיצור.
רכב יעודי...
הרנגלר באמת מרגיש אשכרה "סופה משודרגת".
ובגלל זה הוא גם כל כך מגניב.
דווקא בגלל תחושת ה"סופה המשודרגת" הזו, אבל עם שיפור תהומי בכל מה שהיה כל כך רע בג'יפ האמיתי של פעם - נסיעה נוחה, מזגן טוב, מנוע שקט. כמו שצריך להיות ב...סופה משודרגת.
אל תהסס. אם אתה רוצה ג'יפ אמיתי, אין לרנגלר שום מתחרים היום.
moshiko777
30-11-14, 19:30
אל תהסס
אתה תיהיה מרוצה מכל דקה שתיהיה בשטח
הייתי ממליץ על הגבהה מינמלית
בהצלחה
עם הגבהה של 2" וניתוק למייצבים אתה אוכל את הפג'רו בלי מלח... אני יודע, זה הסטאפ שיש אצלי.
והמידה של הצמיגים מקבילה ל32"
ובאמת שאם אתה לא ממש מפונק אתה לא תרגיש הבדלים מהותיים בנוחות. בטח לא ברכב שחדש ב15 שנה.
הרוביקון שהיה לנו במואב היה עם "2 הגבהה (ספייסרים פשוטים) וגלגלים "33 ו...זהו.
היה נוח מאוד בנסיעה ועבר הכל (הכל) בלי שום בעייה של גובה..
גם ברנגלר הרגיל ללא נעילה, מהלך מתלים מצוין ובקרת אחיזה טובה מאוד מחפים על היעדר הנעילה ברוב המוחלט של המצבים.
באותם תרחישים בדיוק , הפאג'רו Q הסטנדרטי (שהוא אוטו מצוין לכשעצמו) יזדקק להפעלת הנעילה האחורית שלו הרבה יותר מוקדם.
אחרי שנה וחצי ו 75,000 ק"מ עם רנגלר, אומנם רוביקון, אני יכול להגיד באופן חד משמעי שהרכב נוח מאוד בכביש, לא פחות מלנד קרוזר או כל ג'יפ נורמלי אחר. לגבי איכות ההרכבה, אני אישית מרוצה מרוצה מאוד והחיסרון היחיד בוא לגבי בידוד רעשי רוח ( המחיר שמשלמים עם מראה הקוביה הקלאסי שאין לו תחליף )
בדגם שלי יש מושבי עור בהרכבה מקומית שעולים באיכותם על כל פג'ארו, לנד קרוזר עם מושבי עור שיצא לי לראות .
לגבי השימושיות בשטח, לי יש רכב סטנדרטי לא מוגבה, ולמרות שהוא רוביקון עם נעילות עדיין עליתי את מעלה זיק / ורדית / עשוש וכל השאר בלי נעילות ( סתם בשביל הכייף ). נסיעה שקולה ובטוחה תביא אותך לכל מקום גם בלי שיפורי שטח. מהלך המתלים של הרכב עושה את כל העבודה ואני מתאר לעצמי שבמקרה הצורך הנעילות האלקטרוניות יתנו לך פיתרון מספק. במקרה אני מטייל עם עוד שני חברה עם פג'ראו שנת 99 ו 2000, אחד משופר, ואין מה להשוות בין יכולות השטח שלהם ושל הרנגלר.
אני גם מצטרף להמלצה על ארוך ולא קצר, האמת שאני לא הייתי צריך ארוך כרגע אבל פתחתי את הדלת תא מטען בקצר והבנתי שאין מצב...
בקשר לרכב עצמו, תקנה ותהנה אין מילים לתאר כמה כיף עם הרכב , בקשר לאבזור (שנראה הרבה יותר טוב בשנים האחרונות ) איכות הרכבה וספספל אחורי זה הדבר האחרון שיעניין אותך ברכב הזה. הבעיה הכי גדולה עם הרכב זה השוק שיפורים שלו, ברגע שנכנסת פעם אחת לבדוק סתם בשביל הכיף,אכלת אותה.
בדיוק לזה התכוונתי.
נסעתי ונהגתי 4 ימים (שלמים + לילה ללא שינה) ברוביקון 2013.
נסיעה נוחה ומושב קדמי נוח - כל היתר... כמו רכב שטח. ברזל חשוף (צבוע) פה ושם, קירקושי מכלולים פה ושם, רעשי רוח/כביש/דרך, דאשבורד של סופה משודרגת, מושב אחורי מזעזע, ריפוד (היה לי עור) ברמה של קלקיליה, מתגים, מנופים, ידיות, כפתורים ברמה של... נו, רכב שטח.
נהנתי מכל רגע(...לארבעה ימים)!!
בקיצור.
רכב יעודי...
ברנארד, אולי פעם קראתי שיש לך ריינג' רובר (ניו)
אני מתחבר למה שכתבת שאיכות דברים פוגעת ב"צפייה" (אם כי לגבי פח חשוף...זה דווקא לא חסרון..החיבור בין פנים וחוץ יכול להיות יפה)...אולם רעשים וחוזר זול..לפעמים מוציא את הדעת...
אם לתכנון לרכב הבא (הפעם מקווה שאעשה זאת מחושב עם כל הזמן שבעולם)
....ההתלבטות בין רנגלר ארוך (שיהיה גם רוביקון) נגיד במודלים מ 2010-2012 או רייג'- רובר 2007 דיזל ?
שימוש עירוני כ 25-30K ושטח של חלק מסופי השבוע (לשטח הקשה ישאר דיפנדר ישן)
זהירות.
אחרי שתעבור לרוביקון לא תרצה להסתכל עוד על הדיפנדר. במיוחד בשטח הקשה.
זהירות.
אחרי שתעבור לרוביקון לא תרצה להסתכל עוד על הדיפנדר. במיוחד בשטח הקשה.
+ 1
למעשה, אם אתה אוהב שטח, לא תרצה לעבור לשום רכב אחר...זו התמכרות!
מחייאה את השרשור שפתחתי פעם. במידה לא נלך על 7 מקומות (פאג׳רו/לנדקרוזר) אז אולי רנגלר ארוך זה אופציה. שאלה- יש שיפורי חובה חוץ ממיגון תחתון, או שאפשר לטייל ישר? לא מתכנן להוציא סכום משמעותי נוסף לשיפורים בשלב הזה.
תודה
עוד שאלה- האם כדאי לוותר על כל התוספות מחברה (מיגון, מדרגות, מולטימדיה וכו') ובכך לכסוך כמה עשרות אלפים בקניה (לפי מפרט המחירים מפתיעים לרעה) ולהתקין בעצמי?
כן, בהחלט. תבחר בעצמך מה אתה צריך אחרי שתשתמש ברכב.
על מיגון למיכל הדלק לא הייתי מוותר. כל השאר... לא צריך.
מה שכן - כדאי לנסות להוציא מהם חישוקים וצמיגים במידה של רוביקון. ההבדל בשטח משמעותי ולג׳יפ אין בעיה להתמודד עם התוספת בקוטר.
אסף.
כל הדגמים מ2011 צפונה, קצר ארוך רוביקון ספורט, כולם באותה מידה
יש ימי מכירות ב15-18- אבדוק וכנראה אזמין. לכן שאלות מקדימות- מיגון: יש באספיר 4 ו 8 חלקים מה עדיף? כנ"ל מדרגות צד- אני צריך גם מגן וגם מדרך.
לא יודע מה הפרש המחיר בין רנגלר ארוך לרנגלר רוביקון- להערכתי לא גבוה ושווה את המאמץ להזמין את דגם הרוביקון.
בגדול פרט למיגון מיכל הדלק והגבהה מינימלית של 2 אינצ׳ אין צורך בשום מיגון או שיפןר נוסף.
כ 30 אש"ח. כסף שבהחלט אפשר להשקיע בשיפורים. אבל נראה שום דבר לא סופי. אני בנתיים מברר. אז מיגון מינימלי מספיק. מה לגבי מגן ביצה?
30K ש"ח שכוללים שתי נעילות ונדמה לי שיחסי העברה וטרנספר אחרים?
לא שווה?
אם ההפרש הוא 30, שווה. ממש לא חייב מגן ביצה.
לא אמרתי שלא שווה- צריך לתכנן תקציב. בעיה שמבחינה פנימית הוא אותו דבר. מכאנית בטח- דנה 44 מקדימה מוט מייצב מתנתק, העברה 4:1
שאלה לגבי גג פלסטיק שחור- בקיץ לא יוצר אפקט חממה? המזגן מתמודד עם זה? אני הולך להסיע ילדים
אפשר להתמודד... המזגן חזק. בנוסף יש פתרונות לזה.
http://www.amazon.com/Rugged-Ridge-12109-02-Deadener-Insulation/dp/B0033MKICC
רכב לא ממש ידידותי למשתמש אה?
אני נוסע על רוביקון כבר שנתיים וההבדל בינו ובין רנגלר רגיל הוא די גדול . שתי נעילות, ניתוק מוט מייצב קדמי, יחסה העברה של 1:4 בטרנספר, דנה 44 גם קדימה וגם אחורה לעומת 30 ברגיל. אני לא בטוח לגבי הרנגלר הרגיל אבל הרוביקון מגיע עם מיגון מיכל דלק מהחברה. לא מיגון ברמה הכי גבוהה אבל עושה את העבודה. לדעתי אם ההפרש הוא 30K אז זה שווה. בנוסף, הבולמים והקפיצים של הרוביקון נוחים וטובים משמעותי מאלו של הרנגלר הרגיל .. לגבי שיפורים, אני עשיתי הגבהה של 2 אינץ וגם זה רק אחרי שנתיים + של טיולים בכל הארץ עם האוטו כמו שהוא. אין מסלול במפת סימון שבילים אותו אתה לא עובר. סה"כ ההגבהה נותנת לך קצת יותר ביטחון ושקט. לדעתי זה מומלץ. נושא אחרון זה צבע הגג. רק את הרוביקון ניתן לקבל עם גג בצבע הרכב. אני את שלי הזמנתי בלבן. בכל מקרה, הגג השחור הופץ בקייץ לסאונה ואני אומר את זה מניסיון ובביטחון של 100%. בסוף המזגן מתגבר על זה אבל לוחק זמן וביום חם צריך להיות עם המזגן על העוצמה הכי גבוהה בלי פסקה.
נכון, שכחתי את הסרנים..
לדעתי - אם זה אפשרי לך (הוצאה מיידית, במקום שיפורים שמתפרסים על טווח זמן וזמינות הכיס) וזה באמת "רק" 30, אין בכלל ויכוח.. רק רווח..
בסופו של דבר אתה למעשה חוסך... גם כאב ראש (ולב), עם ההיסטריה הנוכחית וחוסר הוודאות - יש לך רכב "מוכן" מהמפעל/יבואן - אף אחד לא יכול בכלל להתווכח איתך.
- - - Updated - - -
ודרך אגב.
אמרתי את זה מזמן - הרכב בהחלט לא ידידותי ונותן הרגשה זולה, לעומת כל ה-SUV האחרים... זה המחיר של להיות בעלים של JEEP אמיתי.
בעיית הגג פתירה בקלות ובזול יחסית עם קיטים לבידוד הגג.
כמו שאמרו קודמיי- בכזה הפרש אין בכלל מה לחשוב רק רוביקון.
מעבר ליתרונות שציינו קודמיי, אם אני לא טועה רק לרוביקון יש בקרת ירידה במידרון מהמעולות שיש בשוק. פשוט עובדת נפלא גם בירידות הכי תלולות שיש.
הרוביקון אמור להגיע במקור עם צמיגי שטח מלא במידה 255/70/17 של bf מידה שמקבילה ל- 32 אינצ׳. אם לחץ על היבואן אולי אפשר לקבל אותו עם צמיגים כאלו.
שלמה, אתה טועה. היבואן תקנן מ 2012 עם 245.
דניס, הבנתי שיחסי העברה בסרנים מ 2014 הם 3.73. 2012-3 הגיעו עם ה 4.10. למוכרים אצל היבואן אין מושג ירוק ואינם מבחינים בין יחסי העברה בטרנספר לסרנים. בכל מקרה, אם תרצה, דבר איתי בה"פ.
חן
לגבי מידת הצמיגים אני יודע שהחדשים אכן נמכרים עם מידה כביכול אירופאית - 245 לכן כתבתי שאולי עם לחץ על היבואן הוא יאפשר רכישה עם המידה בה הרכב נמכר בארה״ב.
- - - Updated - - -
לגבי מידת הצמיגים אני יודע שהחדשים אכן נמכרים עם מידה כביכול אירופאית - 245 לכן כתבתי שאולי עם לחץ על היבואן הוא יאפשר רכישה עם המידה בה הרכב נמכר בארה״ב.
[QUOTE=dio;670695]לא אמרתי שלא שווה- צריך לתכנן תקציב. בעיה שמבחינה פנימית הוא אותו דבר. מכאנית בטח- דנה 44 מקדימה מוט מייצב מתנתק, העברה 4:1
שאלה לגבי גג פלסטיק שחור- בקיץ לא יוצר אפקט חממה? המזגן מתמודד עם זה? אני הולך להסיע ילדים[/QUOTE
אצלי הגג לבן והרכבתי קיט בידוד של rugged ridge
(מעולה גם לבידוד רעשים). בקייץ הלוהט יש הבדל משמעותי בין הג'יפ למכוניות האחרות - לטובת הרוביקון!
בזמן שמכוניתה של זוגתי (גולף סטנדרטית), לוהטת; הג'יפ פשוט לא מתחמם. תוסיף לזה את המזגן החזק שאף פעם לא מפריע לרכב הזה ואתה מקבל איכות חיים מאוד גבוהה בשיא החום, כולל בטיולים מפרכים, עם רכב עמוס בילדים, כלבים ואורחים.
מוני אורבך
13-12-15, 09:00
לעניות דעתי למי שמתכנן שני נעילות ברכב 30K שווה, מאוד שווה.
נעשה חשבון פשוט.
שתי נעילות + התקנה == 15K שח לפחות
יחסי העברה בטרנספר + התקנה == K10 שי
מיגונים שונים והתאמות לשטח == 6K שח
כבר הגענו ל 31K.
היתרון הגדול ביותר לטעמי, התקנה מהיצרן עם אחריות יצרן.
עם כל הכבוד למתקינים בארץ, אני חושב שקריזלר קצת יותר טוב.
ומה עם כל הבלבול מוח והריצות למתקינים השונים??
נכון, אפשר לחסוך הרבה מאוד (10Kשח) אם אתה מתקין לבד.
אבל אכשהו הקהל שקונה רוביקון חדש הוא לא הקהל שיתחיל להתלכלך בגריז ולהתקין לבד, תקנו אותי אם אני טועה..
בקיצור, אם אתה חושב להתקין את כל הממתקים שיש ברוביקון בכל מקרה, עדיף לקנות רוביקון.
אם אתה חשוב שזה מיותר, קנה רגיל.
תודה לכל העונים. לפי המפרט שכרגע בידי- יש רק נעילה אחורית ברוביקון ולא שניים, אבל כמו שציינו כאן לגבי יחסי העברה- מי יודע עד כמה המפרט הזה מיהמן?
לגבי רוביקון- אני מבין את יתרונותיו הברורים על אף המחיר. הבעיה זה שר האוצר (אשתי היקרה)- לשכנע אותה לשלם יותר על האוטו שנראה בדיוק אותו דבר קשה עד בלתי אפשרי. גם ככה רנגלר זה "פשרה" - על הפרק היה פאג'רו ארוך.
לגבי אופי הטיולים שלי- תמיד הייתי יותר בקטע של שבילים מהירים, מעברי מים וקצת בוץ, הרבה פחות סלעים וחול (אף פעם יותר נכון- מלבד נסיונות בודדים שלא אהבתי). לכן פאג'רו Q שהיה לי סיפק אותי לגמרי בשטח (כביש זה סיפור אחר). כנראה גם פאג'רו עם מתלים נפרדים יספק את צרכיי אבל פשוט בא לי רנגלר.
הגענו למסכנה שאני מוציא רכב "ערום" מהחברה אז שאלה- אם אני מזמין באתר של אספיר מיגון מינימלי ומדרגות- בעיה להתקינם לבד?
שוב תודה לכל המשתתפים- אשמח לעוד עצות
לא בעיה.. מומלץ לפחות ג'ק מוצלח.
יש לי אפשרות אפילו לליפט. כלים יש. עזרה אין
לצרכים שציינת - שבילים מהירים, מעברי מים ובוץ - עדיף ובהרבה הפג׳ארו קינג ובמיחד יש לו יתרון מוחץ מבחינת איכות הנסיעה ואיכות החיים בכביש ובתא הנוסעים.
הרנגלר הוא רכב מדהים ועיקר הקסם שלו הוא ביכולת השטח שלו ובאפשרויות השידרוג והשיפןר כולל האפשרות לנסוע איתו טופלס….
אם היכולות האלו לא קוסמות לך אז מציע שתחשוב שנית אם אכן הרנגלר הוא הוא הרכב בשבילך.
90% מהנסיעות שלי (כמו של רובנו אני מאמין)- כביש
העניין הוא שפאג'רו חדש זה כבר לא אותו מלך הראלי שהיה וגם השיפורים שלו מתחילים ומסתיימים במיגון והגבהה
אבל לפי מה שאמרת, אתה גם לא צריך יותר (אם בכלל).
ואתה מקבל "אוטו אמיתי" ולא איזה קופסת ברזל עם פינות חשופת, בצבע הרכב ומושבים "סימליים" ואיכות גימור של רכב מזרח ארופאי , שגם נראה כמו כזה...
הוא פשוט מעיין סופה עם קצת TOUCH UPS..
למי שלא צריך את ה"שטח-שטח!!".. למה בכלל לקנות רנגלר?
נראה לי שכל המשפחה תודה לך על פאג'רו, במקום רנגלר..
אני יכול לנסוע גם בגפ"ס. בנסיעת מבחן לא התרשמתי שרנגלר כזה גרוע- למען האמת- הייתי לבד משפחתי לא יכלה להצטרף. כמובן לא פאג'רו ולא ל"ק, אבל סביר בהחלט. סובייקטיבית אבל- פחות מקום מאחור ותא מתען יותר קטן?
איכות הנסיעה ברנגלר הרגיל היא די טובה לדעתי . המושבים מאוד נוחים, לא נופלים מאף SUV. נכון שעם שני סרנים חיים אין את אותה נוחות הנסיעה שיש בפג'ארו, אבל לי לפחות זה מספיק + . אבל כמו שאמרו אלו שמעלי, בשביל שבילים מהירים וקצת בוץ לנדקרוזר ופג'ארו יעשו את העבודה וגם מעבר, עם נוחות נסיעה טובה משל הרנגלר . העניין הוא שלדעתי לפחות מבחינת עלות תועלת, בשביל לנדקרוזר או פג'ארו חדשים מהחדרה אתה צריך לשלם כמטע 100K יותר מאשר עבור רנגלר סטנדרטי. נראה לי שזה פער ששווה להתפשר עבורו בנוחות הנסיעה. דבר נוסך לגבי איכות החומרים ותא הנוסעים של הרנגלר, לדעתי הוא ממש אחלה, לא רחוק מהרמה של היפאנים עם מזגן יותר טוב מהם.
הרנגלר נופל לדעתי בסעיף אחד - מושב אחורי גרוע, על הפנים, מהגרועים בתעשיה.
זה מושב איום ונורא שמשותף לעוד מכוניות של קרייזלר כמו פטריוט, ג'רני ועוד. הוא קצר, שטוח, קשה, משענת איומה. כל עוד יושבים עליו ילדים במושבי בטיחות או בוסטרים, הוא איכשהו בסדר אבל בני נוער ומבוגרים ממש יסבלו שם. וזו לא בעייה של מרווח כי מקום יש, זה פשוט המושב שלא נוח בצורה קיצונית.
את העניין של מושב האחורי אצטרך לבחון שוב- כי זה חשוב לנסיעות משפחתיות (לא בשטח). מלבד נוחות -שתי מבוגרים ובוסטר יסתדרו מאחור או שזה בעיתי? האם קשת פנימית מקטינה את הנפח עוד?
לגבי הפרש מחירים- אני מדבר על הצעות אשר קיבלתי: רנגלר סטנדרטי בלי כלום 288 פאג'רו דזרט (בלי סאנרוף ושטויות) 308
המטרה שלי- להשקיע כסף שברשותי כך שאוכל להנות משתי העולמות בצורה מקסימלית- גם נוחות כביש (לעיתים קרובות אוטו מלא 5 איש + בגז' גדול) וגם יכולת שטח מעל הממוצע - אחרת היתי קונה ואן או קרוסאובר.
אני עדיין חושב שפג׳ארו יותר יתאים לצרכים שהגדרת.
לגבי המושב האחורי ברנגלר- החיסרון הגדול שלו הוא זוית הישיבה. בדגמים הישנים יש קיט פשוט שמשפר את זוית המושב ואז הוא בהחלט סביר ואף למעלה מכך.
אם אני לא טועה בדגמים החדשים תיקנו ליקוי זה.
מאחר ושרת האוצר קובעת ומאחר ומתוכננות נסיעות משפחתיות מציע לבצע נסיעת מבחן בשני המועמדים ולשמוע דעתם ועמדתם.
אם מבחינת רוחב אין בעיה כל השאר פטיר. בפאג'רו בעיה מאחורה- זה רצפה שטוחה וגבוהה שמבטלת את היתרון של הרוחב לבעלי רגלים ארוכות.
אלך לסוכנות ג'יפ לשבת מאחורה
יש לי אפשרות אפילו לליפט. כלים יש. עזרה אין
עזרה זה דבר שיש כאן באתר בשפע...
הרנגלר נופל לדעתי בסעיף אחד - מושב אחורי גרוע, על הפנים, מהגרועים בתעשיה.
זה מושב איום ונורא שמשותף לעוד מכוניות של קרייזלר כמו פטריוט, ג'רני ועוד. הוא קצר, שטוח, קשה, משענת איומה. כל עוד יושבים עליו ילדים במושבי בטיחות או בוסטרים, הוא איכשהו בסדר אבל בני נוער ומבוגרים ממש יסבלו שם. וזו לא בעייה של מרווח כי מקום יש, זה פשוט המושב שלא נוח בצורה קיצונית.
קיט פשוט (40$), משנה את זויות וגובה המושב האחורי. עדיין לא מושלם, אבל הבנות חיות עם זה לא רע והתלונות פסקו.
מה גובה של klam אני מבין שלא תיקנו את זוית המושב האחורי בדגמים החדשים יותר.
אכן קיט פשוט מסדר זאת (אצלי יש) אבל החיסרון הוא שהקיט מונע את הקיפול המוחלט של המושב האחורי כך שתהיה רצפת תא מטען ישרה לחלוטין כשהמושב האחורי מקופל. אני חי עם זה בשלום.
מה גובה של klam אני מבין שלא תיקנו את זוית המושב האחורי בדגמים החדשים יותר.
אכן קיט פשוט מסדר זאת (אצלי יש) אבל החיסרון הוא שהקיט מונע את הקיפול המוחלט של המושב האחורי כך שתהיה רצפת תא מטען ישרה לחלוטין כשהמושב האחורי מקופל. אני חי עם זה בשלום.
אנחנו באותו מצב (2012). נראה לי שלא תקנו, לפי בדיקה שטחית אצל אחרים. אכן, הרצפה לא לגמרי ישרה וגם לי זה לא ממש מפריע.
עקרונית, אפשר להחליף מושב אחורי ויש כמה אופציות למי שרוצה להשקיע.
קצת מוזר הליקויים הקטנים כאלו ברכב במחיר שכזה. נרון שפעם נסעו בו חיילים אבל מאז שאיזרחו אותו שום דבר לא ישתנה?
קצת מוזר הליקויים הקטנים כאלו ברכב במחיר שכזה. נרון שפעם נסעו בו חיילים אבל מאז שאיזרחו אותו שום דבר לא ישתנה?
זה סוד הקסם :)
אני בטוח. כמו האמר ׀1
עוד שאלה- הרנגלרים בישראל מגיעים עם הפגוש קידמתי ״ארופאי״ -הספסל?
מוני אורבך
15-12-15, 08:34
יש עוד כמה וכמה "בעיות" ברכב אם אתה מחפש אותם.
הראש והראשונה בהם היא בעית "רעשי הרוח"
בגלל סגירת הפיבר והגג המתפרק יש הרבה מאוד רעשי רוח.
אני הגעתי מטויוטה פראדו דיזל ולכן בהתחלה הרכב נשמע לי שקט כמו בית קברות ביום שישי בלילה.
אבל אחרי כמה חודשי נסיעה לאחר שהתרגלתי לרעיון שיש דבר כזה מנוע שקט ובלי רעידות, התחלתי להרגיש בזה.
עד 80 קמ"ש בקושי שומעים, לאחר מכן זה מתחיל לעצבן (במיוחד בנסיעות בכביש שש שהם סביב ה 120 לאורך זמן).
בעיה נוספת מעצבנת במיוחד היא נזילות מים. הטויוטה היתה יבשה כמו מדבר, הרנגלר לא ממש.
תלוי היכן חנית באיזו זווית וכמה גשם ירד.
נכון, ברמת המטריד לא יותר. אבל רכב כל כך יקר עם כאלו נזילות מים ?!
ומה עם החלונות הקטנים ?! לעזזל למה לקמץ כל כך בשטח חלון ??
ובכל זאת אני מאוהב עד מעל האוזנים, ותאמין לי היו לי כמה וכמה רכבים בחיים.
כל השטויות האלו מתגמדות מול יכולת השטח המעולה, כוח המנוע, האפשרות לנסוע פתוח.
זה לא רכב שאתה צריך, זה רכב שאתה רוצה.
ואם אתה לא רוצה, יש אלטרנטיבות הרבה יותר נוחות וחסכוניות.
במחיר שלו (משומש) אפשר לקנות רכב מנהלים מפואר שיסע בשקט מוחלט עם כיסאות פאר קדימה ואחורה.
הבחירה היא כולה שלך, ותודה לאלוהי הגיפים שיש עדין רנגלר ויש לך את אפשרות הבחירה
תתפלא אבל גמ בפאג׳רו חדש יש רעשי רוח מעל 100 קמ״ש אודות ה״אוירודינמיקה״ המצויינת שלו שלא השתנתה מימי ה Q פעם בשנה לאילת אני אסבול את זה. נזילות? לא חשבתי על זה- ברמה רצינית ואין ״קיט״ לתיקון?
וכן בא לי רנגלר, צריך או לא זו שאלה אחרת לגמרי.
מוני אורבך
15-12-15, 09:08
לא, לא ברמה רצינית.
ואם אתה מקפיד וסוגר את הפנלים העליונים בקפידה יש עוד פחות.
ועדין, מדי פעם בזווית חניה מסוימת, ברמת גשם גבוהה יש נזילה או שתים.
לא רציני, אבל אחרי טויוטה פראדו זה היה לי מאוד מאוד מוזר.
דווקא נושא הפנל המתחמם בקיץ לא ממש מפריע לי.
היות ואני נוסע בקיץ תמיד עם חלון פתוח הפנל (שמתחמם ועוד איך) לא מפריע לי.
כמה דקות נסיעה, והוא מתקרר ואין שום בעיות.
יש קיטי תיקון לכל דבר כולל לפנל רעשי הרוח הנזילות הכול. ועדין זה לא יתקרב אפילו למכונית מנהלים מפוארת
אם בא לך רנגלר לך על זה, לא תצטער.
רק תבדוק שגם לזוגתך בא רנגלר...
טוב, בשעה טובה ומוצלחת (אני מקווה), הזמנתי רנגלר ארוך (בסוף לא הלכתי על רובי).
כיוון שאין אותם במלאי עד מרץ- יש לי הרבה זמן להתכונן נפשית וכלכלית. שאלת הטמבון עדיין אקטואלית- זה דבר הראשון שאני הולך לשנות, "הספסל" פשוט מכוער. אם מישהו מהחברה שידרג ל ARB או משהו ונשאר אצלו פגוש מקורי "אמריקאי" (פנסי ערפל במרכז), אשמח לאמץ
שוב תודה לכל המשתתפים, אשמח להצטרף למשפחת הג'יפ
אשמח גם ללינקים לקיט בשביל מושב אחורי ובידוד לגג
התכוונתי לפגוש (תמונה למטה) במקום כזה
104444104442
קודם כל מברוק על ההזמנה.
לפני מסע שיפורים כזה או אחר, סע קצת ברכב כשתקבל אותו, תבדוק יכולות שלו ומה בדיוק את רוצה/ צריך לשפר - מה שמפריע לפלוני לא בהכרח מפריע לך.
זו עצה נכונה לכל רכב חדש. קודם נוסעים ומתרשמים ממנו כמות שהוא ואז מחליטים מה רוצים ומה סדר הקדימויות.
דרך אגב הפגוש הצר יותר בעיניי יפה יותר וכמובן בעל זווית גישה טובה יותר.
לי בכלל יש פגוש מתכת אפטר מרקט - פגוש "סטובי" קטן מקדימה.
חוץ מזה, הרנגלר הוא הרכב עם שוק השיפורים ומוצרי האפטרמרקט הכי הכי גדול בעולם - פשוט מדהים...לכן קח את הזמן שלך...
גם בארץ היצע השיפורים והאביזרים לרנגלר הוא אין סופי כמעט, יש גם שוק ער למוצרי יד שנייה..
אני ממש לא אמהר לשפר. הוץ מהפגוש- זה עניין עקרוני כי הוא פשוט מכוער והורס את כל המראה של הרכב. פגוש ברזל אני מפחד להתקין בגלל אחריות והחרפת סנקציות נגד ג'יפאים. פגוש אמריקאי נדיר אצלנו?
מוני אורבך
15-12-15, 18:13
אתה יכול להתקין פגוש ברזל בתנאי שאתה מתקין גם כננת איתו.
אז המתקין מעביר את הרכב תקינה בטכניון ואין שום בעיות רישוי.
אפשרי לקנות בחול פגוש כזה, יש ב ebay
כמה אישורים תצתרך כדי להעביר אותו את משרד הרישוי, זה כבר סיפור אחר..
יש דבר כזה התקן גרירה קדמי נשלף?
כי אז יש אולי פתח לפגוש ברזל קדמי שיוגדר כהתקן גרירה, ומכאן חקי.
מברוק דניס
ואם תצטרך עזרה כלשהי רק תבקש.
איל
תודה רבה!
הנושא של הפגוש עדיין פתוח, כמן כן אבקש לינקים לקניית קיט בידוד לגג וגם הגבהת המושב האחורי
http://www.amazon.com/Rugged-Ridge-12109-04-Deadener-Insulation/dp/B006JXVVPU
זה לבידוד הגג. מעולה לחום ולרעש.
http://www.ebay.com/itm/Rear-Seat-Recline-Kit-Jeep-JKU-07-15-with-Factory-Longer-Bolts-Version-3-/291120185226
וזה לאיזון המושב האחורי.
שניהם מגיעים עם הוראות הרכבה מפורטות.
בהצלחה.
חן
בקשר לרנגלר, מישהו ניסה לבדוק עלות ייבוא משומש 2014 קצר הדגם הכי זול אבל גיל רגיל?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.