צפייה בגרסה מלאה : מידת צמיג לגלגל רזרבי קל משקל
בהנחה שאני רוצה צמיג רזרבי קל משקל לסיקס ורוצה לשמר את גובה הצמיג ( 31 אינץ).
מהי המידה שאני צריך לחפש?
כמו כן - אני מעדיף חישוק אלומיניום. לאיזה רכב יש מעגל חלוקה של סיקס וישנה זמינות של חישוק שכזה?
מה זה השטויות האלו ? בפרייבט צמיג רזרבי אפשר להגיד שהוא לחרום בלבד עד שמגיעים לפאנצ'ריה. וגם לזה לפעמים הצמיגים המצ'וקמקים לא מספיקים.
בג'יפ צמיג וחישוק רזרביים צריכים להיות זהים במידה, בפרופיל, בעמידות ובאיכות כדי שתמשיך את הטיול בכיף ובלי מגבלות.
נמרוד עד לא מזמן הייתי עם צמיג 31 ששירת כספייר לסט של 33...
אמנם רק פעם אחת נדרשתי להשתמש בו וזה קרה בכמריר, בנוסף נסעתי איתו מהיציאה מהשטח עד לפאנצריה...
מה המניעה?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין מניעה, אני רק אומר שזה לא מצב רצוי. אני נוסע היום עם גלגל חמישי זהה לחלוטין לארבעת הגלגלים - צמיג, חישוק, תאריך יצור, הכל. זה הכי טוב. רוב השנים נסעתי עם הדבר הבא הכי טוב - חישוק זהה, צמיג זהה אבל ישן - זה שהיה במצב הכי טוב מהסט הקודם. אבל ליסוע ברכב שטח, עם צמיג קטן יותר, או לא פרופיל שטח, או ישן ויבש מאד... גם פחות טוב מבחינת עבירות (הרי בשביל מה בחרנו בגודל ופרופיל מסויים?) וגם מכניס אותך לחשש להמשך הטיול.
מסכים עם נמרוד. אין דבר מעצבן יותר מאשר לסיים טיול בגלל פנצר.
תודה על האינפורמציה, אבל לא התכוונתי לגלגל ספייר בגודל של אופניים.
תפיסתנו: הטיול נגמר במידה וגמרת על צמיג אחד (במידה ואין לך חברים עם מידה דומה). זו לא דעתי, זו דעת אישתי.
הספיק לה פעם אחת שנתקענו במדבר עם ילדים קטנים לאחר שנקרעו שני הצמיגים.
לכן - אני דואג לנסוע עם ארבעה צמיגים חסונים ולא יבשים. כיום הצמיג הרזרבי (משנת 2004) צריך ללכת לפח ולכן אני רוצה צמיג חדש כרזרבי.
צמיג שטח כמובן. לאור העובדה שלרכב יש גגון ומיכלי המים עוברים לקידמת הרכב אני מעוניין להכניס את הצמיג לתוך הרכב.
כיום: הצמיג שוקל כ 20 ק"ג, החישוק גם הוא כ 20 ק"ג , הדלת שבניתי ומחזיקה את הצמיג שוקלת 20 ק"ג יחד עם המתקן גלגל.
בקיצור לא בא לי טוב 60 ק"ג מאחורה. בדקתי את התנהגות הרכב בנסיעה של כ 40 - 60 קמ"ש בשטח. עם הגלגל ובלי הגלגל ספייר.
הבדל שמיים וארץ! כמובן שזה אישי וזה נכון לסט בולמים\קפיצים שלי. 90% מהנסיעות שלי בשטח הם ללא ציוד רב ולכן אני רוצה להעביר את הגלגל למקום אחר.
יש לי אפשרות לדחוף את הצמיג הרזרבי מתחת לספסל הרוחב בסיקס - אבל הוא צריך להיות פחות מ 20 ס"מ רוחב על מנת להיכנס.
לכן אני שואל איזו מידה של חישוק \ צמיג תתן לי גובה של 31" מצד אחד ורוחב מוגבל (פחות מ 20 ס"מ מצד שני).
שמעתי על צמיג 700 - 16 צבאי. מה האופציות הנוספות?
תודה,
יהודה
תודה על האינפורמציה, אבל לא התכוונתי לגלגל ספייר בגודל של אופניים.
תפיסתנו: הטיול נגמר במידה וגמרת על צמיג אחד (במידה ואין לך חברים עם מידה דומה). זו לא דעתי, זו דעת אישתי.
הספיק לה פעם אחת שנתקענו במדבר עם ילדים קטנים לאחר שנקרעו שני הצמיגים.
ואם הפנצ׳ר הראשון עמוק בשטח?
עד לכביש יכול להיות עוד אחד.. זו לא סיבה שמחייבת ביטול מיידי.
עם כבר הרכב עמוס, עם משפחה וציוד של משפחה, אז עוד מעט משקל לא יעשה הבדל גדול,
ההבדל הגדול הוא כמו שבדקת, כשהרכב לא עמוס.
בתקופה שטיילנו לעיתים לבד, נסעתי עם 2 צמיגי ספייר בגודל מלא.
לפחות פעמיים הם היו ההבדל בין תקיעה להמשך טיול.
אין הרבה אופציות אחרות אם אתה באמת רוצה הרגשת בטחון.
(כן, אפשר לקחת גם פנימית וסט תיקון..)
אופציה אפשרית לצמיג חסון וצר היא 205R16, בקוטר 30,כמו שחלק מהיפנים הגיע איתם.
משקל לא תחסוך ממש, כי אלו צמיגים בדרוג D, עם ג׳אנט ברזל כבד, ויש כאלו עם סוליית שטח מלא.
יהודה במידה ואתה כבר שם כסף אז תשקיע בצמיג מתאים במידה...
גם אני לאחר הקריעה של הצמיג התחדשתי בסט חדש כולל צמיג ספייר במידה תואמת.
הבדל קטן של משקל זה לא נורא...
Sent from my iPhone using Tapatalk
יהודה, יש נעילה/ות בג'יפ הזה?
אם כן (או אם יש אחת כזו בתכנון, בטח אם אתה מתכנן גם על קדמית), הצמיג הרזרבי מוכרח להיות בדיוק במידה של שאר הגלגלים.
יש נעילה אחורית, ידוע לי שהגובה צריך להיות זהה בסרן הנעול. ככל הנראה אשאר עם המידה שלי גם לספייר לאור הפידבקים...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.