התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הגבהות לדיסקו

אבירם
21-08-05, 22:23
ארז,תודה על היעוץ בשאלותיי הקודמות.
וכעת לשאלתי הבאה:
אני מעוניין להגביהה את הדיסקו (מודל 97),קיבלתי מספר הצעות,חלק אמרו שמספיק בדיסקיות,והאחרים טענו שחובה קפיצים ובולמים.
האם מספיק דיסקיות,ואם לא אז איזה קפיצים ובולמים מומלצים ,ובכמה סנטימטר הם יגביהו את האוטו?

asafk
21-08-05, 22:51
לשאלה הזו אין תשובה אחת.
אבל לי יש כמה שאלות שיעזרו לענות..
איזה צמיגים יהיו על הרכב? מקוריים? 31"? 32"?
הרכב- ישמש לטיולים? עבירות? מירוצים? גם וגם וגם?
אתה נוסע בדרך כלל עמוס, או ריק?
איך אתה נוהג בשטח? מהר? לאט? ובכביש?

אסף.

אבירם
22-08-05, 10:34
צמיגים 245X75X16
עבירות ולא מירוצים
נוסע ריק ולאט בשטח ובכביש

ארז
23-08-05, 10:02
אהלן אבירם....
בשוק קימיים מספר רב של יצרנים וקיטים להגבהות, הם נותנים גובה בין 1.5" ל3" ,משפרים את נוחות הרכב וריסון הרכב בשטח ובכביש.
מבחינתי הבעיה עם הקיטים האלו שהם לא מוסיפים מהלך מתלה לרכב, אם כבר אנחנו משקיעים כסף במערכת מתלים חדשה הייתי רוצה שהיא תעזור לי גם בעבירות....
בסדנא(אני ואסף=overland) פיתחנו קיט הנותן את כל הסעיפים המצוינים למעלה וגם משפר משמעותית את המלך המתלה של הרכב.

http://img371.imageshack.us/img371/4391/x0nj59d528fb.jpg

http://img367.imageshack.us/img367/5641/9wt6czuc28tq.jpg

אם אתה רוצה ללמוד עודג על הנושא את מוזמן להרים טל' 0547424210 או לעשות חיפוש בפורום.

imported_ניר_מ
23-08-05, 13:14
פרסום נטו.
הדיו עדיין לא יבשה, ובעלי העניין עטים על לקוח פוטנציאלי חדש.
ככל שהזמן עובר, אי אפשר להתיחס לפורום הזה כמהימן, כי הוא מובל ע"י אינטרסנטים.
זה תמיד קיים, אבל זה מתחיל להיות ממש בוטה.
יש פורום מפרסמים, אז אולי שם ? במקרה אחראי הפורום הוא גם בעל העניין, אז אולי יתאפק ויתן תשובה כללית, מבלי להכניס את שם העסק שלו, כל פעם מחדש?

האתר הזה מעולה. חבל להרוס. אנשי המערכת מקפידים על תרבות דיון קלה כבחמורה. מה שקורה כאן נראה לכם סביר ?

ולשם גילוי נאות - אינני מתחרה, אלא סתם חבר פורום, שנרשם היום בשם אחר, ע"מ למנוע אי נעימות אישית.

ניר ל
23-08-05, 14:12
יש פורום מפרסמים, אז אולי שם ? במקרה אחראי הפורום הוא גם בעל העניין, אז אולי יתאפק ויתן תשובה כללית, מבלי להכניס את שם העסק שלו, כל פעם מחדש?

ואולי דווקא בגלל שהוא מכניס את שם העסק שלו ומצהיר שהוא בעל מקצוע, מדובר דווקא בגילוי נאות ? משתתף חדש שלא מכיר את הנפשות הפועלות יקח בחשבון שמדובר בבעל אינטרס אישי ברגע שזה מוצהר בפירוש.
לעניין השאלה שנשאלה - גם לי יש דיסקו 97, סה"כ 3 חדשים, הרכב נוח מאד, סטנדרטי לחלוטין, אני מתייעץ בע"פ עם ארז ואסף גם כי הם חברים וגם כי אני מחזיק מהדעה שלהם הרבה יותר מאשר מדעה של חבר אקרעי אחר בפורום - בעל רכב ספציפי יכול לתת לי זווית ראיה צרה ולהמליץ או לשלול לגבי תצורה מסויימת שקיימת אצלו, אם הייתי מתלבט בין קיט X לקיטY הייתי פונה לבעלי נסיון אישי ומבקש דעה לגבי כל קיט, כאשר אין לי מושג מה אני בכלל רוצה, אני מעדיף לשמוע מבעלי מקצוע שמכירים את כל מה שקיים בשלב ראשון, חבל שאין כאן יותר משפרים בין משתתפי הפורום.
באופן אישי, מכיוון שמדובר בהשקעה כספית גבוהה, אני מעדיף לנסוע על הרכב במצבו הנוכחי ולצבור נסיון - דבר ראשון להחליט אם הרכב הזה בכלל מתאים לי וימשיך לשרת אותי בשנים הקרובות, דבר שני לגלות מנסיון מה החולשות שלו ולטפל בהן לפי סדר החשיבות.
אם הצמיגים משפשפים לך את הכנפיים ובגלל זה אתה צריך הגבהה באופן דחוף - השקעה מינימאלית בספייסרים היא אולי הפתרון המתבקש כרגע, אם ההשקעה הי לצורך שיפור העבירות של הרכב - עדיף לך להשקיע קודם כל בנעילת דיפ' או שתיים, אח"כ בחיזוק ציריות, אח"כ במע' המתלים.

imported_ניר_מ
23-08-05, 14:35
אין לי עניין מיוחד לפתח דיון.
לא נראה לי אסטטי, זה הכל.
מכאן זה כבר החלטה של בעלי האתר.

כל טוב.

נמרוד
23-08-05, 14:38
פרסום נטו.
הדיו עדיין לא יבשה, ובעלי העניין עטים על לקוח פוטנציאלי חדש.
ככל שהזמן עובר, אי אפשר להתיחס לפורום הזה כמהימן, כי הוא מובל ע"י אינטרסנטים.
זה תמיד קיים, אבל זה מתחיל להיות ממש בוטה.

האתר הזה מעולה. חבל להרוס. אנשי המערכת מקפידים על תרבות דיון קלה כבחמורה. מה שקורה כאן נראה לכם סביר ?

ולשם גילוי נאות - אינני מתחרה, אלא סתם חבר פורום, שנרשם היום בשם אחר, ע"מ למנוע אי נעימות אישית.

באתר הזה מעולם לא היתה למערכת בעייה שבעלי מקצוע ועניין ישתתפו בפורום, נהופך הוא. זה אפילו כתוב כאן איפשהו. אם אתה נותן (ידע) לפורום יותר ממה שאתה לוקח (פרסום) - תפאדל.
אסף וארז בהחלט עומדים בקריטריון, הם לא היחידים, יש כאן עוד בעלי מקצוע שעונים בצורה עניינית ותורמים מהידע שלהם בצורה קבועה , ובתמורה נהנים מפרסום גלוי/סמוי.

גם אם אתה (ניר מ.) במקרה כן מתחרה, אתה יותר ממוזמן גם לענות על שאלות בפורום ג'יפולוג, וכשזה מתאים תן את הטלפון שלך, ספר מה אתה עושה ותציע את מרכולתך.

מי קובע מתי המאזן לא מתקיים, ומישהו נכנס לכאן אך ורק בשביל פרסום חינם ולא נותן מספיק בתמורה? אך ורק המנהלים, חנן ונמרוד. האחריות על ה"רמה האתית" של הפורום - היא שלנו. אנחנו נשמור שהפורום לא יהרס (ואם מישהו חושב שאנחנו טועים בכיוון, נשמח לקבל הערות - בפרטי). מה גם שאם הוא יהרס, זה בעייה שלנו בראש ובראשונה.... סמוך עלינו, לא במובן "סמוך ישראלי", אלא במובן האמיתי של המילה סמוך - זה האחריות שלנו ואנחנו לוקחים אותה ברצינות.

אם אתה חושב שהפרסום הספציפי הנוכחי על ידי אוברלנד עבר את הקו - יש משהו בדבריך. ארז צריך לקחת את הביקורת לתשומת לבו.

פורום המפרסמים נועד לפרסום נטול-הקשר - כל מי שרוצה לפרסם שם, מוזמן, אפילו אם הוא לא חבר פורום בכלל ונרשם רק לצורך זה. גם אם נחליט יום אחד שהאתר יקבל פרסומות בתשלום, המדיניות לא תשתנה - בעל עניין שחבר בפורום, משתתף ותורם מהידע שלו מקבל בתמורה פרסום חיובי.

למי שלא ברור - זו היתה תגובה רשמית על דעת היחידים שמוסמכים לתת תשובה רשמית - נמרוד וחנן. נא לא לדוש בנושא בפורום, ולא להסיט את הדיון הנוכחי. אנחנו עונים להודעות פרטיות תמיד.

גיא
23-08-05, 15:36
לא רשמת כמה זמן יש לך את האוטו ומה מערכת המתלים הקיימת.

אני בתור אקס לנדרובריסט יכול להגי לך שעם קיט אולדמן שהיה מורכב ברכב לפני שרכשתי אותו. מעולם לא ניתקלתי בחוסר נוחות כלשהו.

לעדות יש תמונות של אנשים שישנו בזמן טיולים בשטח.

מצד שני, מבחינת עבירות .. אני הייתי ממליץ גם קודם כל נעילות אחרי זה מערכת מתלים.
וקודם לפני הנעילות אפילו אז צמיגי 31" או 32" ...

( אני קורא מה כתבתי ולא מאמין ... היה לי האוטו הכי נוח ואני מחפש את הכי לא נוח .... )

asafk
23-08-05, 18:55
קיימים בשוק קפיצים ובולמים ממגוון רחב לדיסקו- של כל היצרנים.
הערכות המושלמות של היצרנים השונים מגביהות את הרכב בין 1.5" ל2", אבל כמעט לא מוסיפות מהלך מתלה.
הקפיצים קיימים עם קבועים שונים, וההתאמה- מה מתאים לך- לא אפשרית דרך האינטרנט, צר לי. למרות זה, נראה לי שאתה צריך קפיצים בעלי קבוע קרוב למקורי, או אולי מדיום-דיוטי. איזה קפיצים? שוב- קצת קשה לעשות את זה מרחוק, אבל נראה לי שטאפ-דוג מדיום דיוטי או אולדמן יעשו את העבודה בשבילך.
בולמים-
הבולמים השונים (טאפ-דוג, אולדמן, קוני, בילשטיין) דומים בביצועים ובאמינות, אבל עם הבדלים בקשיחות שלהם. לקוני יש כאן ייתרון- כיוון שהוא מתכוונן בהתקנה, ואפשר להתאים אותו בדיוק לסגנון הנהיגה שלך, המשקל ברכב, והקפיצים המותקנים ברכב.
מעבר לבולמים ה"רגילים" אפשר לעלות כיתה, ולהתקין בולמי מירוץ- יקרים יותר, אבל נותנים איכות חיים טובה בהרבה מבולמים "רגילים", וזה מורגש ומייד.

הגבהה גבוהה יותר מ2" אפשרית-אפשר להגיע ל3", אבל דורשת מעט יותר מקפיצים ובולמים רגילים- כאן צריך שילוב של בולמים ארוכים וקפיצים מיוחדים.
בנוסף לכל זה, אפשר להרכיב את המערכת שארז כתב עליה, אשר נותנת מהלך גדול יותר באופן משמעותי מהמקורי, בנוסף לגובה. אפשר להרכיב מערכת כזו עם המון אפשרויות משחק, עם הגבהות שונות, סוגי בולמים שונים, ועוד.. לפני שאני אחשד בפרסום סמוי, אני אפנה אותך לחיפוש על "דרופ- קיט".

שורה תחתונה- כיוון שאתה על צמיגים קטנים, יחסית, הגבהה של 1.5" עד 2" תספיק לך. אם אתה לא מחפש מהלך מתלה גדול, סט מושלם של אולדמן או טאפ-דוג, או שילוב של אייבך + קוני, אולדמן + קוני, או טאפ-דוג + קוני יתאים לך כנראה. את ההתאמה המדוייקת יאלץ לעשות מי שימכור לך את המערכת. אם אתה כן רוצה להגדיל את המהלך, יש אפשרויות רבות, על בסיס אותם הקפיצים, ובולמים ארוכים- שוב- את ההתאמה המדוייקת יעשה המתקין.

זה באמת בקצרה, כיוון שכל החומר כבר קיים בפורום.

אסף.

-->