PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיה מוזרה לאחר התקנת מצלמת רווורס

eyalb
20-12-14, 12:26
שלום לכולם,
התקנתי בטרופר מצלמת רוורס המתחברת למסך הרדיו.
ביצעתי את ההתקנה על ידי הפעלת המצלמה משני מקורות: או דרך העברה למצב רוורס ואז המצלמה מקבלת מתח מפנס הרוורס או על ידי מפסק , במידה ואני מעוניין לראות את המצלמה ללא קשר למצב ההילוכים.
הפרדתי את שני מקורות המתח על ידי 2 דיודות (1 אמפר).

כרגע יש לי תופעה מוזרה ולא מובנת:
בעת העברת המפסק למצב ON , מתקבלת אוטומטית תמונה על הרדיו והכל תקין
בעת העברת ידית ההילוכים לרוורס, מתקבלת תמונה אבל הפוכה (ימין שמאל) ובנוסף אין את קווי המרחק של המצלמה
הוצאה מהמצב פעם פעמיים וחזרה לרוורס - התמונה מתהפכת כנדרש ומופיעים קווי המרחק

למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

תודה אייל

ukiuki
20-12-14, 12:58
אני מניח שהחציצה על ידי הדיודות אינה מוחלטת.
מציע שתעשה את זה על ידי ממסרים.

eyalb
20-12-14, 16:06
תודה,
בהנחה שהדיודות לא מבצעות חציצה מוחלטת, וברגע שהמפסק במצב OFF , אין למתח מהאור האחורי לאן ללכת חוץ מהמצלמה (כי המפסק פתוח),
אז למה המצלמה לא מעבירה אות טוב למכשיר הרדיו (למה הוא הפוך וללא סימני המרחק?)
אני חושב שאולי יש בעיה בעוצמת המתח או הזרם מאור הרוורס לכיוון המצלמה, מה שלא הגיוני לי כל כך...
אנסה לעשות כמה בדיקות....

tallevi
20-12-14, 18:18
תודה,
בהנחה שהדיודות לא מבצעות חציצה מוחלטת, וברגע שהמפסק במצב OFF , אין למתח מהאור האחורי לאן ללכת חוץ מהמצלמה (כי המפסק פתוח),
אז למה המצלמה לא מעבירה אות טוב למכשיר הרדיו (למה הוא הפוך וללא סימני המרחק?)
אני חושב שאולי יש בעיה בעוצמת המתח או הזרם מאור הרוורס לכיוון המצלמה, מה שלא הגיוני לי כל כך..דווקא מאוד הגיוני הזרם מתפצל בין המצלמה ובין הנורה, (הרוב הולך לנורה).
אנסה לעשות כמה בדיקות....

שים ממסר בקו שמגיע מהרוורס, אני מניח שזה יעלים את התופעה.

טל.

itay
20-12-14, 20:20
+1.

עשיתי כמה התקנות כאלו (עם שתי מצלמות ויותר שמחוברות למסך אחד), עבודה עם ממסרים פשוטים וזולים תפתור לך את הבעיה.

איתי.

zerez
20-12-14, 23:02
תמדוד את המתח על המצלמה כשהיא מוזנת מאור הרוורס, יכול להיות שהמתח נמוך מידי וזאת הבעיה.

דיודה היא לא ממתג אידאלי ומפילה על עצמה מתח בהתאם לזרם שעובר דרכה, אם המצלמה צורכת זרם בפולסים אז גם המתח "משתולל" וזה יכול לגרום לתופעות מוזרות.

eyalb
24-12-14, 10:34
תודה רבה לעוזרים,
החלפתי את הדיודות בשני ממסרים והכל עובד מצויין.
תודה

אייל

-->