צפייה בגרסה מלאה : עזרה ברכישת טרקטורון.
שלום, לאחר זמן רב ללא כלי שטח החלטתי ללכת על טרקטורון.
בהתחלה כיוונתי לספורטיבי בסגנון EX 300 אך מהר מאוד הבנתי שרוב המשתמשים בו הם "ערסים" שלצערי לא שומרים על הכלים וכמובן דורשים סכומים מטורפים.
אני חייל בתקציב של עד 10000 שקל ולכן החלטתי ללכת על טרקטורון טיולים שישמש אותי לטיולי שטח רגועים.
אני איש טכני ברמה גבוה, ( בלי להשוויץ :) ) אני מתכוון לשפץ אותו במידת הצורך ( כמובן שזה גם בערך חצי מההנאה בלהחזיק כלי ), ולטפל בו לבד לכן אין משמעות למצב הכלי, עדיפות לכלי שניתן למצוא לו חלקים.
זה לא הכלי הראשון שלי, התחלתי בשנה וחצי על זיניקס 300, לאחר מכן היה בבעלותי טויוטה פוראנר למשך שנה.
אני בכיוון של מספר כלים, ואשמח להכוונה.
הראשון הוא פולריס L400, הבנתי שלכלי יש המון חלקי חילוף והוא אמין מאוד, האם הכלי הוא 2 פעימות ? למיטב ידיעתי חלקם 2 וחלקם 4.
השני הוא פולריס טרייל בלייזר 250 עדיפות לכלי הזה אך אין הרבה למכירה...
כמובן שאשמח לשמוע על עוד כלים..
תודה, עוז.
תראה
טרקטורון 2 פעימות זה צרות על תלך לשם רק 4 פעימות וכן פולריס תמצע הרבה חלקי חילוף סקרמבלר זה כלי נהדר מניסיון
כך בחשבון שמה שאתה לא משקיע בקנייה אתה תשקיע בתיקונים וזה יכול להיות הרבה
אל תשכח איזה 1000 ₪ על ציוד מיגון קסדה טובה מגפיים
וביטוח זה נושא כאוב ויקר
boaz avrahami
03-01-15, 21:55
לי יש 300ex בן עשרים.
עשיתי לו לפני 10 שנים שיפוץ עד רמת הבורג והיתרון העצום שלו זה אמינות ומלאי חלפים עצום במחירים טובים באיביי.
מבין את הדילמה שלך אבל הונדה זה קטגוריה בפני עצמה.
אם אתה יכול אז תחסוך וקנה הונדה כלשהיא.
אם לא תהמר....
ה 400L הוא 2 פעימות, אמין מאוד וקומפקטי (יחסית לכל "המפלצות" שמוכרים היום). אצלי כבר 10 שנים ללא בעיות מיוחדות....
פולריס 400 שתי פעימות זה טרקטורון כיף, אבל בהתחשב בגילו, במכלולים, במנוע השתי פעימות ובכך שהיום נדיר מאד מאד מאד למצוא משהו קרוב לנורמלי, הייתי מציע לך לא להיכנס לזה ולא משנה כמה טכני אתה.
כדאי ללכת על קן-אם 650 עבודה. טרקטורון מדהים במחיר זול. 10000 שח יקנו לך כזה מהמודלים של תחילת שנות האלפיים.
בפולריס שתי פעימות, אם בכל זאת תבחר ללכת עליו, שים לב לנקודות התורפה הבאות: תבדוק את השמן בבלנסר, יש מדיד בצמוד לקרבורטור, אם יוצא טחינה אז צריך לעשות מנוע, תבדוק רעשים מהוריאטור כי סביר להניח שצריך לשפץ אותו, תבדוק העברת הילוכים כי בדרך כלל לא יכנס טוב, תבדוק איבוד מים, תבדוק בולמים שבטוח כולם נוזלים, תבדוק 4x4 אם יש כי כנראה הוא לא יעבוד תקין. גם 3x4 זה לא תקין ומעיד על קלאץ הילטרד גמור. בקיצור, הרבה כסף כל התיקונים האלה...
boaz avrahami
04-01-15, 14:05
כל כך הרבה אזהרות על הטרקטורון שזה נשמע הרפתקאה לבעלי כיס עמוק
ה- 400L הוא 2x4 כך שלא יהיו בעיות עם ההנעה הקידמית 😉.
הטרקטורון הנ"ל נפוץ (לפחות היה), חלפים לרוב והכי חשוב כולם מכירים ויודעים לטפל...
בועז, עלות "ההרפתקאה" אצלי, מסתכמת בכמה מאות שקלים בשנה....
boaz avrahami
04-01-15, 16:11
ניר, הגבתי בעיקרון לקובי.
לא יודע כמה נפוצים הפולריסים באיביי אבל הזיכרון שלי מהם שאיכות החןמרים בינונית והם מתבלים מהר
לא רוצה להכנס להתנצחויות, כנראה שהדעה לגבי הכלי היא אינדיוידואלית.
לי יש ספורטסמן 400 שתי פעימות שנת 1995, יד ראשונה, כך שאני מדבר מנסיון אישי
boaz avrahami
04-01-15, 17:22
אם אתה לא תיכנס להתנצחויות אני אאלץ לקרוא לברנרד [emoji12]
אני בדיוק עכשיו נחשף לשוק הזה.
השוק הזה כניראה קטן מידי, שוק החלפים כמו שנראה לי הוא מאוד בעייתי, לא ניתן כמו בחלקי רכב לגשת לדלפק עם החלק ולקנות, אם אין במלאי, מקסימום עד שלוש זה פה.
הרוב עובר דרך מוסכים שגם המגוון שלהם לא גדול, חלקם לא רואים בעיין יפה שאתה מפרק לבד ובא לחפש חלקים.
בכלל, גם בפורומים בתחום נראה שלרוב ישלחו אותך למוסך וימליצו לך לא לטפל לבד, הפוך לגמרי ממה שקורה פה.
דווקא בכלים כאלו קטנים, נגישים, נטולי טכנולוגיה (יחסית) ונוסעים בשטח בלבד כך שגם עבודה על מכלולי בטיחות לא פוגעת באנשים אחרים.
זה עוד יותר מתבקש.
יש מלא ספרות בתחום, הכל מאוד מפורט.
היבואן מגזים לגמרי במחירי החלפים, לפעמים חסר כל פרופורציה.
חלקים תחליפיים כמעט ולא קיימים.
האופציה נוספת היא הזמנת חלקים מחו״ל שגם שם יש מעט קשיים.
אני כבר כמעט שבועיים עם מנוע פתוח (אאוטלנדר 400) רוב הזמן אני מתרוצץ אחרי חלפים.
צילינדר, רינגים, שסתומים, אטמים וכו׳.
כמו שאני רואה את זה היום, אלו לא כלים שכדאי לקנות גמורים בזול בתקווה לסדר אותם לבד ולא העבודה היא הבעיה פה, אלה הריצות אחרי החלפים והמחירים המופרזים .
boaz avrahami
05-01-15, 00:31
אני לא יכול לדבר מנסיון אישי על כלים שאינם הונדה אבל להונדות יש שוק עצום של חלקים חדשים או מפירוקים באיביי.
בזמנו התחברתי לבחור אמריקאי מדהים שפתח חנות באי ביי והיה רוכש טרקטורונים בני 1-5 שנים ומפרק אותם למכירה בחלקים לאחר נקיון ובדיקה.
הבאתי חצי טרקטורון ממנו ובמחירים יוצאים מהכלל...
אני מניח שגם לפולריס בהיותו אמריקאי יש מענה דומה.
קובי, נראה לי שלא הובנתי היטב.
התגובה שלי אליך היתה לגבי הנמלצה על הקן-אם ולא הפולריס.
המלצת עליו ובמקביל נתת רשימת אזהרות כבדה.
הניסיון שלי עם טרקטורונים של הונדה היה בצבא.
זה היה כלי שלא נגמר ועד היום הוא נמכר במחירים מטורפים, אני מדבר על הפורטרקסים/ביג-רד.
אבל כמו שאני מבין, תקופה הרוכה שלא היה יבוא מסודר של הכלים האלו, רק להחרונה הם נכנסים חזרה לשוק.
או שסתם לא רואים אותם ואני מדבר על כלי עבודה/תיור לא מכיר ולא מעניינים אותי כל כך הכלים הספורטיבים.
ההמלצה אכן היתה על הקןאם (אאוטלנדר 650) וללא רשימת אזהרות.
האזהרות באו לאחר מכן בהנחה שפותח השרשור ימשיך בכיוון הראשוני שלו וילך על פולריס 2 פעימות..
וגילוי נאות- אני מאד אוהב את הפולריס 2 פעימות אבל זה כנראה בגלל שאני זוכר לו חסד נעורים מהתקופה שהיה לדודים שלי כזה, בשנת 89 והייתי נוסע עליו במושב בשבתות.
עם זאת, אני תמיד חיפשתי אותם וברזומה היה לי 350 4X4 שנת 1993, 400L 4X4 שנת 1994, וספורטסמן 4X4 שנת 1995, ולמדתי שכדאי לקנות את אלה שנראה שהתשמרו בנפטלין כי אז ניתן להנות מהטרקטורון ולהחזיק בו שנים ללא תקלות. (כמובן לאחר יישור קו יסודי).
אבל היום, כשהם כבר בני 20 שנה, תצטרך הרבה סבלנות כדי למצוא אחד כזה, אם בכלל עוד אפשר. ואני מדבר על הרבה סבלנות... חודשים רבים..
קובי, 400L הוא דגם של 4x2. למיטב ידעתי אין אופציה של 4x4.
ספורטסמן 400 הוא 4x4.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/05/5d8cc4abfd60d62212855bf2e37d3a82.jpg
נמכרו בשנת 1994. אח"כ (1995 ואילך) כבר קראו לזה ספורטסמן וצבעו אותו לירוק.
מצא את ההבדל:
94837
קצת ממה שאני חוויתי...
לפני כשש שנים קנינו שלושה חברים טרקטורונים אני קניתי ימאהה קודיק 400 שנת 94 חבר קנה הונדה פורטקס 300 שנת 93 ועוד חבר קנה פולריס L400 שנת 94.
מבחינת מהירות הפולריס היה הכי מהיר בפער.
מבחינת כח הימאהה היה הכי חזק.
מבחינת אמינות לא היה מה להשוות בינהם להונדה.
באמת יש המון חלקים זמינים לפולריס (לימהה אין)
לפולריס היה המון תקלות עד שהמנוע הלך והחבר החליט להפסיק להשקיע בו ומכר לחלקים.
הימאהה וההונדה עדיין נוסעים לאט אבל נוסעים.
אני הייתי ממליץ על ההונדה בלי שאלה בכלל אם תמצא כלי שמור יחסית ובמחיר נורמלי הוא נותן הכי הרבה מבין שלשת הכלים האלו...
שיהיה בהצלחה.
*
תודה רבה על ההעצות הרבות,
אני בעל הונדה ( סיויק 04' ) וללא ספק התאהבתי במכונית מהרגע הראשון.
תהיתי האם זה ככה בכלי שטח גם, ועכשיו ללא ספק כיוונתם אותי לכיוון חדש...
אני עוד אעדכן, תודה.
boaz avrahami
05-01-15, 23:03
עם כל הכבוד למכוניות הם מסיפור אחר לדעתי...
סתם בשביל הפרופורציות, נסה לבדוק באיזה שנים יוצר ה 300ex וכמה ממנו יוצרו במהלך השנים.
אם בא לך להבין עוד, חפש באיזה כלים נוספים יש מנוע שמבוסס על אותו מנוע ( רמז- הנפח בחלקם היה שונה).
כשתקלוט את הפלא הזה ועל איזה תקופה הוא יוצר ובאיזה כמויות, תתחיל להבין למה משלמים עליו סכומים גבוהים כל כך ולמה יש לו שוק חלפים ושיפורים כל כך זמין ופורה.
אגב, לי יש כזה מודל 1994 משופא, שנראה כמעט חדש וגם תמורת 20 אלף סירבתי למכור.
בהזדמנות אעלה תמונות
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.