התחברות

צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן דרכים: סוזוקי ג'ימני 2015

דרור ברלי
07-01-15, 14:01
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3488-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%92-%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%90%D7%95%D7%98-2015

boazgutman
07-01-15, 15:47
כבעל גימני גאה שמחזיק אותו למרות שיש לי גם שני ילדים בבית.. מעניין אם אפשרי ליצור ערכה להתקנת הESC (בקרת החלקה\אחיזה) שתותקן גם על המודלים הישנים.
האם היא מתבססת על הABS בלבד?
להוסיף "נחיריים" במכסה מנוע רק בשביל לאטום אותם מלמטה זה פשוט מזלזל בנו ... מה זה? פשוט תוסיפו שבשבת על הגג שתזלול דלק וזהו.... אם זה רק פוזה על האוטו אז אני לא רוצה אותה...
מצחיק שכלים ידניים שנמכרים ביד2 יקרים יותר מהאוטומת בגלל ביקוש גבוה.. אבל חדש זה 20 K זול יותר...

ויאלה תקנו....

idosit
07-01-15, 19:40
זן ואומנות העמסת הג'ימני.

גילוי נאות, אני [ אנחנו, המשפחה], בעלים של ג'ימני מטעמי כיס , ולא מאידאולוגיה / התמכרות.

נכון , צפוף וקטן. אבל התיאורים החוזרים ונשנים על אפסותו [ "
שתיים-שלוש שקיות קטנות מהמכולת"], קצת מוגזמים. התא בעל פרופורציות נכונות של מידות [ בעיקר גובה], שטוח, חלק, חף מכל בליטות/אביזרים מפריעים. עם קצת נסיון, כל אחד וציודו הוא , מוצא די מהר את הדרך למקסם את ה 100% ל 110%.
אנחנו כפק"ל דוחסים : ארגז כלים, ארגז חילוץ, שני מדרסי גומי ליציאה מבוץ, צידנית, ערכת קפה, תיק סנדוויצ'ים, קומפרסור ארבעה כיסאות מתקפלים ופלטה לשולחן [ הרגלים על הגג].
האמינו לי, במדינת ישראל הקטנטונת, זה לא נח, אבל מספיק.

שגיא S
07-01-15, 21:00
אני דווקא מסתדר יחסית עם תא המטען...הייתי שמח לקצת יותר עומק אבל עדיין זה לא מה שמפריע לי.

הבעיה היא שאני לא מבין איך הם לא מתביישים להוציא רכב שנוסע ככה בכביש בחדר הזה....
גם אני כמו דרור, קיוויתי שישפרו במשהו את חווית הכביש.

ב120 אלף שקל לקנות רכב שנוסע כמו מכוניות של שנות ה-90 נשמע לי מוגזם :/

עידן 27
08-01-15, 00:41
כבעל גימני גאה שמחזיק אותו למרות שיש לי גם שני ילדים בבית.. מעניין אם אפשרי ליצור ערכה להתקנת הESC (בקרת החלקה\אחיזה) שתותקן גם על המודלים הישנים.
האם היא מתבססת על הABS בלבד?
להוסיף "נחיריים" במכסה מנוע רק בשביל לאטום אותם מלמטה זה פשוט מזלזל בנו ... מה זה? פשוט תוסיפו שבשבת על הגג שתזלול דלק וזהו.... אם זה רק פוזה על האוטו אז אני לא רוצה אותה...
מצחיק שכלים ידניים שנמכרים ביד2 יקרים יותר מהאוטומת בגלל ביקוש גבוה.. אבל חדש זה 20 K זול יותר...

ויאלה תקנו....

היי
מהתמונה נראה שלמערכת ABS החדשה יש 6 חיבורים בניגוד ל5 במודל שלך, משמע חיישן לכל גלגל ולא שני חיישנים קדמיים ואחד בביצה מאחור (הגיוני לרכב עם בקרת משיכה/יציבות).
אז זה כנראה מתחיל מסרן אחורי או הרבה התאמות + יחידת ABS...

מערכת ESP חייבת חיישן במערכת היגוי, התאמה או החלפה תהיה פה.
מערכת בקרת משיכה מחייבת תקשורת בין היחידת ABS למחשב ניהול מנוע, ובאחוזים גבוהים מאוד גם מצערת אלקטרונית (ואז גם דוושה), ככה שדיי צפוי שזה יכלול החלפת מחשב/צמה/ מצערת או הרבה הרבה אילתורים ומודיפיקציה.

חיצונית הוא נראה דומה, אבל הוספת ESC דורשת הרבה שינויים ועדכונים קטנים מצד החברה, עבורך זה החלפה של כל אחד מהחלקים המעורבים...

Bernard
08-01-15, 02:15
אני עם שגיא.

בחייאת.. מה זה הקישקוש הזה?

מילא אם היה איזו מציאה זולה במחיר שאי אפשר לעמוד בפניה אבל נראה לי הזוי, דווקא במצב הכלכלי של היום, לקנות רכב חדש (ולא זול במיוחד... עדיין מדובר ב-100K+!!) ולקבל... רק שני סרנים חיים.

כל רכב משומש אחר טוב יותר, אלא אם מתאימה לך "הנישה" של "יש לי ג'ימיני" (?!?!?!?).
כבר עדיף לקנות באמת איזו סופר מיני + גרוטאה "רק לשטח"..

ד ו ר ו ן
08-01-15, 07:54
מוצא די מהר את הדרך למקסם את ה 100% ל 110

ה-110% שלך הוא 25% בקושי של רכב רגיל..
הרשימה שלך היא לחד-יומי, מה אתם עושים עם ציוד משפחתי בטיול סופ״ש?

nir.samo
08-01-15, 09:33
הבגאז׳ הזה באמת פיצי אין מה לעשות.
לשם השוואה הנה זה של הסקסו הקטנה שלי:
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/07/061db2e944e6de01e3eec584a8b69afc.jpg

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/07/08db0b39e02862da7a99aa078606f2e4.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

איל מ
08-01-15, 10:14
לגבי המחיר: בכיינים תמיד יהיו.
בסופו של דבר יש כאן רכב שטח אמיתי במחיר שהרבה אנשים יכולים להרשות לעצמם ומבלי לרדת לשנתונים של עשור ומעלה על הכביש. חשוב מכך, יחזיר (בתקווה) קצת שפיות למחירי שוק היד שניה.
רק הערה אחת והיא לגבי הכתבה עצמה:
חלוקת המלל בכתבה בין אסתטיקה וריפודים ובין ביצועים ומכלולים מתאימה יותר לאתר רכבי כביש מאשר לג'יפולוג (אפילו אם מכנית לא היו יותר מדי שינוים).

zerez
08-01-15, 13:26
עד לא מזמן הייתי בעליו של ג'ימני 2006 וטיילתי עם בת הזוג והכלב (הגדול), הרכב נמכר עקב נסיעה של 6 חודשים לחו"ל ולא משום סיבה אחרת.
צפוף זה נכון אבל אחרי שלמדתי להעמיס לא היה חסר כלום, בטיולים דו ותלת יומיים היה גם ציוד על הגג.

במחיר הזה לא תימצא שום רכב שטח מהעשור האחרון אמין וזול לאחזקה כמו ג'ימני.
יש חסרונות ויש יתרונות ושכל אחד יעשה את השיקול שלו.

נמרוד
08-01-15, 14:29
אני עם שגיא.

בחייאת.. מה זה הקישקוש הזה?

מילא אם היה איזו מציאה זולה במחיר שאי אפשר לעמוד בפניה אבל נראה לי הזוי, דווקא במצב הכלכלי של היום, לקנות רכב חדש (ולא זול במיוחד... עדיין מדובר ב-100K+!!) ולקבל... רק שני סרנים חיים.

כל רכב משומש אחר טוב יותר, אלא אם מתאימה לך "הנישה" של "יש לי ג'ימיני" (?!?!?!?).
כבר עדיף לקנות באמת איזו סופר מיני + גרוטאה "רק לשטח"..

קשקוש קשקוש... אבא שלי לימד אותנו לסיים כל ביקורת בביטוי "...לעניות דעתי הצולעת".

מה מפספס השוק שמוכן לשלם על ג'ימני משומש יותר מאשר על דיסקברי מאותו שנתון, שעלה פי שלוש או ארבע כחדש?

נפלא שהג'ימני חזר, אין לי ספק שהוא יהיה להיט. 100K עבור הגרסא הידנית זה מחיר מצויין (בישראל) ומתאים לזוג צעיר, שגם לא יפסידו יותר מדי במכירה כשישדרגו למשהו אחר מתישהו. ואני מנחש שג'ימני יחזור עכשיו גם לשוק הליסינג, אין כלי יותר מוצלח להייטקיסטים רווקים.

מוני אורבך
08-01-15, 16:07
גימיני הוא רכב נישה וככזה אין כמהו.
100K זה יקר מדי ?? ומה נגיד על רנגלר קצר שעולה יותר מפי שתיים מגימיני ?
תא מטען לא גדול בהרבה מגימיני. תא נוסעים רחב יותר אבל ממש לא גבוה יותר.
איכות חיים, לא ממש, חלונות של בת כלא, ופלסטיק מקרקש. אמינות ?? באו לא נדבר על זה.
איך הוא נוסע ?? תשעה באב, אז למה הוא להיט מכירות ?!
כי הוא עונה לנישה מסוימת.
שופע סקס אפיל, יופי עבירות והילה, בשביל זה אנשים קונים אותו, לא כי הוא כל כך נוח.

והגמיני אותו הדבר בדיוק, הוא עונה לנישה של "מכסימום גיפ למינימום שקל"
הוא מאפשר לך להנות מרכב שטח אמיתי במינימום כסף
הכי הרבה הנאה בהכי מעט כסף
גם חסכוני, גם אמין גם זול לאחזקה ולקניה, וגם מאוד מאוד עביר.
בקיצור אדאלי למי שלא רוצה לשרוף הרבה כסף בתחביב השטח.

ואשר ל"לקנות מיני קטנה + גרוטאה לשטח"
לא כל אחד יש לו את כל הזמן שבעולם לשחק עם הגרוטאה.
יש כאלו שעובדים, ולא רואים כתחביב לשכב פעם בשבוע ולשחק עם הגרוטאה שגם תיסע.
בשבילם הגימיני הוא אידאלי, גם רכב שטח מעולה, וגם רכב עירוני מצוין, וגם מאוד מאוד אמין.

Redoren
08-01-15, 16:10
שמח מאוד לשמוע שהחדש צורך בדיוק כמו הגימיני שלי, אוטומט נעול ועם צמיגי שטח מלא עושה 1 ל11.
כתבה יפה דרור - ופעם הבאה שיש לך משהו כזה, תרים טלפון. אני מוכן לוותר על יום עבודה.. :)

Bernard
09-01-15, 00:02
קשקוש קשקוש... אבא שלי לימד אותנו לסיים כל ביקורת בביטוי "...לעניות דעתי הצולעת".

מה מפספס השוק שמוכן לשלם על ג'ימני משומש יותר מאשר על דיסקברי מאותו שנתון, שעלה פי שלוש או ארבע כחדש?

נפלא שהג'ימני חזר, אין לי ספק שהוא יהיה להיט. 100K עבור הגרסא הידנית זה מחיר מצויין (בישראל) ומתאים לזוג צעיר, שגם לא יפסידו יותר מדי במכירה כשישדרגו למשהו אחר מתישהו. ואני מנחש שג'ימני יחזור עכשיו גם לשוק הליסינג, אין כלי יותר מוצלח להייטקיסטים רווקים.

ומה נראה לך, נמרוד, שאני מייצג דעה צולעת של מישהו אחר?

לי בכלל, אבא היה אומר "לא כולם צריכים לדעת מה אתה חושב..."

ולעניין.
הרנגלר הוא רכב -טוב או לא טוב, שווה את המחיר או לא זו בכלל לא הנקודה.
זה רכב, עם מנוע אמיתי ומקום לאנשים - מידות וביצועים נורמליים.
לפחות הרנגלר נוח - לשבת בפנים ו"לחיות" איתו.

הג'ימיני הוא מעיין RC מוגדל קצת - לא מתאים ממש לאנשים (ליפנים אולי, לא לגזעים האחרים..) - הוא חמוד.
הג'ימני הוא אוסף של תקלות עיצוב (מבפנים, מבחוץ הוא אחלה - בקנה מידה מוקטן), שמאפשר נסיעה בשטח - וגם שם הוא לא נוח באופן מוגזם אבל... עובר בכל מקום.
זה נחמד וחביב לרווק עם כלב (בתנאי שהוא פחות מ-180סמ' אחרת גם הוא סובל) ובתור "הצהרה" או "קוריוז" אבל לא ממש יותר.

לקנות כזה בתור רכב "למשחקים", זה אחלה (במיוחד אם מחליפים את הקפיצים למשהו נורמלי וכו').
להשתמש בו כרכב ל-2, זה גם נחמד מאוד ומספק (הייתי מזיז את תושבות הכיסאות הקדמיים 10 סמ' לאחור).
לקנות אותו בזול, זה באמת כדאי (שוב, כרכב למשחקים).
אבל כרכב חדש?!!? שעולה יותר ממאה אלף ש"ח ?!?!?!?

דרור מאוכזב שלא בחן את הדגם הידני - איך בכלל היה מצליח להזיז את הרגל על מנת ללחוץ על דוושת הקלאץ'?!???????
ובטיחות... אם מישהו נותן מכה עם היד בפנס הקדמי, צריך להזמין חילוץ עם "מלתעות הזהב", על מנת לחלץ את הברכיים שלך מתחת להגה ולדשבורד.
יש בו (לנהג) אפילו פחות מקום מאשר בדיפנדר - ובדיפנדר אתה מקבל לפחות נוחות עילאית בשטח (לא שאני בעד הדיפנדר.. איכס).

כמה מהחברים פה ישבו בג'ימיני? - אתה מתיישב בתוכו ומיד מקבל קלסטרופוביה.
הכל "לוחץ" עליך. אתה לא יכול להזיז אף איבר בחופשיות, הכל במרחק קרוב מידי אליך. מיד כשהתיישבתי, ניסיתי להזיז את הכיסא טיפל'ה אחורה. היה חסר לי עוד ממש קצת, רק כדי שלא ארגיש במצוקה... אבל זה היה עד הסוף וגם הרגיש כמו רכב אחרי תאונה חזיתית, שהכל צמוד לברכיים שלך - ואני לא 190סמ'.
שימו לב למה שדרור כותב - עכשיו "תורידו" את ההומור ותקראו שוב.

אתה מדבר על "השוק" - אתה צודק לגמרי.
לא ברור למה השוק מתנהג כמו שמתנהג, במיוחד לא בארץ.
אבל זה אחרת לקנות רכב משומש ולשלם מחיר "טוב". פה אתה מדבר על לקנות רכב של שנות התשעים מינוס, בשנת 2015!
חדש!
ההוצאה הגדולה ביותר של משפחה, אחרי הבית.

לעניות דעתי הצולעת, אלא אם אתה בחורצ'יק(/ת) צעיר(/ה) ומכסימום עוד כלבלב או גמד אחד, הדבר הזה הוא לא יותר מגימיק של פשרות עקומות במחיר מופקע.
ושוב, גם בשטח, אם תקראו מה שדרור כתב (ומכל הסיפורים באתר - כולם), הוא גם מאוד לא נוח בשטח, חוץ מזה שהוא עובר בכל מקום.

רכב RC.. בלי שלט.

gmike
09-01-15, 01:40
חייתי עם גימני במשך חודש, שכלל נסיעה יומית של 100 ק"מ בכביש. במצב מקורי הגימני לא הכי נוח, זה נכון. לא בכביש ולא בשטח.
אבל לא הייתה לי בעיה של מקום, או מרחק לרגליים, ואני 1.83, לא כזה גמד..
הדבר היחיד שהייתי עוקר מייד(אם הגימני היה שלי) זה כפתורי חלונות החשמל, שממש מפריעים לברך. זה גם נראה מאולתר, תוספת בלי מחשבה, לא מבין איך 16 שנה הם לא הזיזו את זה..
ואחרי כל זה,לדעתי כחבילה כוללת הוא שווה את ה100K..

מיכאל

Bernard
09-01-15, 01:49
אבל אתה עם סמוראי, לא? זו כבר התקדמות, כמו שדרור ציין.
עם הזמן מתרגלים לכל דבר - אני עדיין חושב ש-100K זה לא סכום נמוך, במיוחד שדרור ציין בפירוש, שיש סופר מיני במחיר נמוך משמעותית (1/2).
אז מה, אתה משלם יותר מ-50K על שני סרנים? (!!!!) ועדיין מקבל רכב נחות מכל היתר, בכל קריטריון, מלבד זחילה בשטח.

נישה... חמוד... מגניב... יקר! מאוד!

nir.samo
09-01-15, 08:02
עם הזמן מתרגלים לכל דבר

נו
ואולי אתה התרגלת לגודל של בהמות שכמעט ולא מנצלים אותן?
מתי בפעם האחרונה היית צריך לחנות לאורך המדרכה?

asafk
09-01-15, 08:46
אודה ואתוודה, אני מת על מכוניות קטנות.
גור האריות שחונה מתחת לבית לא גדול יותר מג׳ימני. וזוהי המכונית השניה, העירונית, מהסוג שנוסעים בה מעט מאוד ואף פעם לא בהרכב משפחתי מלא.
לכן נראה לי הגיוני לחלוטין לקחת ג׳ימני במימון למלא זמן, בתור מכונית עירונית, שיש לה ערך מוסף - אם לגור האריות יש ערך מוסף בכך שמדובר באחת משלדות ההנעה הקדמית הטובות אי פעם (זה קלארקסון אמר), אז לג׳ימני יש ערך מוסף אדיר בזה שאפשר לקחת אותו לשטח בלי לפחד.
השאלה היא אם הערך המוסף הזה שווה את ה40% תוספת למחיר על מכוניות המיני הדי בינוניות ומאוד זולות. זה כבר עניין של העדפה. לדעתי הוא טיפה יקר אבל עדיין במחיר סביר. זכרו שלכל אחד יש צרכים אחרים. לא כל אחד דורש מכוניות בגודל מלא. לא כל אחד נוסע 20 אלף קמ בשנה. יש מי שחשוב לו שהמכונית תהיה באורך של לא יותר משלושה וחצי קוים בחניה.

אסף.

נמרוד
09-01-15, 09:32
דרור אמרתי לך? תראה באיזה קלות מוציאים מברנרד מבחן דרכים 500 מילה מדויק, קוהרנטי, צבעוני, ובלי לבזבז יום שלם :rolleyes:

ומה נראה לך, נמרוד, שאני מייצג דעה צולעת של מישהו אחר?

לי בכלל, אבא היה אומר "לא כולם צריכים לדעת מה אתה חושב..."

ולעניין.
הרנגלר הוא רכב -טוב או לא טוב, שווה את המחיר או לא זו בכלל לא הנקודה.
זה רכב, עם מנוע אמיתי ומקום לאנשים - מידות וביצועים נורמליים.
לפחות הרנגלר נוח - לשבת בפנים ו"לחיות" איתו.

הג'ימיני הוא מעיין RC מוגדל קצת - לא מתאים ממש לאנשים (ליפנים אולי, לא לגזעים האחרים..) - הוא חמוד.
הג'ימני הוא אוסף של תקלות עיצוב (מבפנים, מבחוץ הוא אחלה - בקנה מידה מוקטן), שמאפשר נסיעה בשטח - וגם שם הוא לא נוח באופן מוגזם אבל... עובר בכל מקום.
זה נחמד וחביב לרווק עם כלב (בתנאי שהוא פחות מ-180סמ' אחרת גם הוא סובל) ובתור "הצהרה" או "קוריוז" אבל לא ממש יותר.

לקנות כזה בתור רכב "למשחקים", זה אחלה (במיוחד אם מחליפים את הקפיצים למשהו נורמלי וכו').
להשתמש בו כרכב ל-2, זה גם נחמד מאוד ומספק (הייתי מזיז את תושבות הכיסאות הקדמיים 10 סמ' לאחור).
לקנות אותו בזול, זה באמת כדאי (שוב, כרכב למשחקים).
אבל כרכב חדש?!!? שעולה יותר ממאה אלף ש"ח ?!?!?!?

דרור מאוכזב שלא בחן את הדגם הידני - איך בכלל היה מצליח להזיז את הרגל על מנת ללחוץ על דוושת הקלאץ'?!???????
ובטיחות... אם מישהו נותן מכה עם היד בפנס הקדמי, צריך להזמין חילוץ עם "מלתעות הזהב", על מנת לחלץ את הברכיים שלך מתחת להגה ולדשבורד.
יש בו (לנהג) אפילו פחות מקום מאשר בדיפנדר - ובדיפנדר אתה מקבל לפחות נוחות עילאית בשטח (לא שאני בעד הדיפנדר.. איכס).

כמה מהחברים פה ישבו בג'ימיני? - אתה מתיישב בתוכו ומיד מקבל קלסטרופוביה.
הכל "לוחץ" עליך. אתה לא יכול להזיז אף איבר בחופשיות, הכל במרחק קרוב מידי אליך. מיד כשהתיישבתי, ניסיתי להזיז את הכיסא טיפל'ה אחורה. היה חסר לי עוד ממש קצת, רק כדי שלא ארגיש במצוקה... אבל זה היה עד הסוף וגם הרגיש כמו רכב אחרי תאונה חזיתית, שהכל צמוד לברכיים שלך - ואני לא 190סמ'.
שימו לב למה שדרור כותב - עכשיו "תורידו" את ההומור ותקראו שוב.

אתה מדבר על "השוק" - אתה צודק לגמרי.
לא ברור למה השוק מתנהג כמו שמתנהג, במיוחד לא בארץ.
אבל זה אחרת לקנות רכב משומש ולשלם מחיר "טוב". פה אתה מדבר על לקנות רכב של שנות התשעים מינוס, בשנת 2015!
חדש!
ההוצאה הגדולה ביותר של משפחה, אחרי הבית.

לעניות דעתי הצולעת, אלא אם אתה בחורצ'יק(/ת) צעיר(/ה) ומכסימום עוד כלבלב או גמד אחד, הדבר הזה הוא לא יותר מגימיק של פשרות עקומות במחיר מופקע.
ושוב, גם בשטח, אם תקראו מה שדרור כתב (ומכל הסיפורים באתר - כולם), הוא גם מאוד לא נוח בשטח, חוץ מזה שהוא עובר בכל מקום.

רכב RC.. בלי שלט.

מוני אורבך
09-01-15, 09:41
זו בדיוק הנישה אליו מכוון הגימיני.
בחור או בחורה צעירים עם עו כלב מכסימום.
חיים בעיר ורוצים מדי פעם לצאת לשטח.
וכשנמצאים בשטח לא לפחד מאתגרי עבירות
כי הם לא בפנסיה ומענין אותם קצת לחיות, ואולי לאתגר מפעם לפעם.
אגב אני 1.7 והגימיני היה נוח מואד בשבלי, שום בעיות רגלים.
אז נכון שאני מתחת לממוצע, אבל עקומת גאוס היא מסביב 1.73 לאוכלוסיה הגברית.
אני בכלל חושב שההצלחה הגדולה של גימיני תהיה בקרב נשים.
גימיני בוורוד פוקסיה.. הבת שלי כבר עכשיו חולמת על אחד.
נשאיר לאמרקקים השמנים את מכוניות האוניה שלהם

אגב אם רוצים למצוא בקרב הסופר מיני רכב עם אותם ביצועים כמו הגימיני צריך לעלות במחיר. 60 אלף זה עבור רכב עם מנוע ליטר.. עבור 1.3 70 ומעלה. בסיכומו של דבר גימיני אכן מתומחר קצת יקר אבל לא מופרז יקר כמו שעמיתי המלומד טען

shachar
09-01-15, 09:47
גימיני בוורוד פוקסיה.. הבת שלי כבר עכשיו חולמת על אחד.

+++1
תוספת נצנצים=מושלם.
רק להביא אוניה

tamir128
09-01-15, 10:12
אצלי הג'ימני הוא הרכב היומיומי כבר שנים, ואני 188 ס"מ.
נכון שיש בעיה קטנה בברך שמאל, אבל לא משהו קריטי, מצד שני מבחינת המרווח בין הראש לתקרה, שהרבה יותר חשוב - גדול יותר מבכל רכב אחר.

נכון, מתלים קשים, אז בשטח אני נוסע לאט, לכתחילה לא הגעתי לשטח בשביל למהר אלא לטייל בכייף.

ד ו ר ו ן
09-01-15, 11:19
בחור או בחורה צעירים עם עו כלב מכסימום.

התכוונת "בחור או בחורה צעירים" שאבאימא קונים להם רכב ב-100K ש"ח?
כמה אנשים צעירים שמתאימים לפרופיל של ג'ימני מסתובבים עם 100K ₪ פנויים בימינו?

אם הייתי בחור צעיר, עם חברה וכלב, עם 100K פנויים, לא הייתי משקיע 100K ברכב כזה חדש, בדיוק מהחסרונות שצויינו כאן.

אני לא חושב שהתמורה שווה את הסכום הזה כחדש, כשקרוב לחצי, אתה נהנה ממשהו מאד קרוב עד זהה.

קנה ג'ימני "ישן" בשנתיים-שלוש-ארבע, שנסע בעיר עם מישהו שחיפש פוזה, שים לו נעילה אחורית וקיבלת רכב עם אותן יתרונות עירוניים וטוב יותר בשטח.
רוצה להתפרע?
תשקיע עוד קצת, ותשפר לו את המתלים, והוא יהיה גם יותר נוח ויותר עביר.

איך שאני לא מסובב את זה, לא מצליח לראות את היתרון ברכישת ג'ימני חדש.

דרור ברלי
09-01-15, 11:32
ברנרד רק קצת הגזים. לא הרבה.

הג'ימני צפוף, נכון. אבל לנהג בדיפנדר יש פחות מרחב ופחות נוחות. בג'ימני ההגה לפחות ממורכז למושב הנהג, בדיפנדר לא.
בג'ימני ההגה על הברכיים, בדיפנדר הוא על הכרס....
הג'ימני לפחות קטן, אז אפשר להבין שצפוף. הדיפנדר ענקי, ובכל זאת הנהג לא יכול לנשום. וגם צריך לעקם את עצמו. הוא אחד מכלי הרכב הכי פחות נוחים לנהיגה שקיימים.

בישראל, כל עניין התכונות של מכוניות הוא משני כי העניין העיקרי הוא המחיר. מכוניות יקרות בישראל ללא פרופורציות. 100K שקלים עבור ג'יפ קטן חדש נראה לנו "זול". אבל ברנרד צודק - זה לא זול, זה יקר אש!!!! אבל רגע, 130K עבור טויוטה קורולה זה זול?....... ו-54K עבור סוזוקי אלטו זה זול?...................
כשאני מסביר לקולגות אירופאיים או אמריקאיים שאותה סוזוקי אלטו, שהיא באמת מכונית צעצוע מאוד לא איכותית (אם כי אמינה מאוד), עולה כאן 11K אירו או 14K דולר הם כמעט מתעלפים. "איך אתם מסכימים לחיות במדינה כזו?" היא השאלה הכי נפוצה שלהם, אחרי שהם מתאוששים מההלם. אבל זה כבר דיון שגולש למחוזות אחרים...

אני לא זוכר כמה אלטו או פיקנטו עולות בחו"ל, אבל גם שם ג'ימני יהיה יקר מהן. שוב, לא יודע בכמה, אבל בטוח יקר יותר בפער גדול.
למה דיפנדר למשל , כל כך יקר גם באירופה?
והוא עוד מציאה פרועה לעומת טויוטה סדרה 70 שכבר יקר אש, שלא לדבר על מרצדס G קלאס...
גם הרנגלר לדגמיו כבר אינו אוטו זול. בשום מקום.
כן, סרנים חיים זה יקר. נעילות זה יקר, גם טרנספר זה דבר יקר וגם שילדות סולם. גלגלים וצמיגים במידות גדולות יקרים. ברכב שטח מסורתי יש הרבה מכניקה והרבה ברזל והוא יקר לייצור. הרבה יותר יקר מכל ערימות האלקטרוניקה והפלסטיק שיש בפרייבט. אוטו שבנוי מברזל ומחובר בברגים (או בניטים), לעולם יהיה יקר יותר מאוטו שבנוי מפלסטיק ומחובר בקליפסים.

ג'ימני יפסיד בכל מבחן השוואתי שהפרמטר העיקרי שלו הוא "תמורה למחיר" מול מכוניות במחירו - כי הוא קטן יותר ומאובזר פחות.
הוא יפסיד באותו מבחן גם מול מכוניות מיני בגודלו, שנותנות פחות או יותר את אותה איכות חיים, אבל ב-60 אחוז מהמחיר.
הוא יפסיד גם במבחן שמתמקד בתכונות דינמיות - כי הוא מתנהג הרבה פחות טוב.

אבל אותנו מעניין איך אוטו נוסע בשטח. ולכן אנחנו כאן בגלל ובשביל רכבי השטח האמיתיים - וג'ימני זה רכב השטח האמיתי הכי זול שניתן להשיג היום באולם תצוגה ולא רק אצלנו אלא בכל מקום אחר. הוא מיושן ועתיר חסרונות פרקטיים, אבל באותה מידה גם מציג יתרונות מוחצים באותם פרמטרים שמעניינים אותנו וחשובים לנו, וזה מה שעושה אותו כל כך מקסים בעיני ואפילו נחשק.

asafk
09-01-15, 11:55
התכוונת "בחור או בחורה צעירים" שאבאימא קונים להם רכב ב-100K ש"ח?
כמה אנשים צעירים שמתאימים לפרופיל של ג'ימני מסתובבים עם 100K ₪ פנויים בימינו?

אם הייתי בחור צעיר, עם חברה וכלב, עם 100K פנויים, לא הייתי משקיע 100K ברכב כזה חדש, בדיוק מהחסרונות שצויינו כאן.

אני לא חושב שהתמורה שווה את הסכום הזה כחדש, כשקרוב לחצי, אתה נהנה ממשהו מאד קרוב עד זהה.

קנה ג'ימני "ישן" בשנתיים-שלוש-ארבע, שנסע בעיר עם מישהו שחיפש פוזה, שים לו נעילה אחורית וקיבלת רכב עם אותן יתרונות עירוניים וטוב יותר בשטח.
רוצה להתפרע?
תשקיע עוד קצת, ותשפר לו את המתלים, והוא יהיה גם יותר נוח ויותר עביר.

איך שאני לא מסובב את זה, לא מצליח לראות את היתרון ברכישת ג'ימני חדש.

אבל אין. הג׳ימני נעדר מהשוק כמה שנים ולכן שוק המשומשים שלו יקר בצורה לא סבירה.
עוד שנתיים, ידני משומש שנת 2015 יעלה 70 אלף בהנחה של איבוד ערך נורמלי. ועדיין יהיה כמעט חדש (אני מוכרח לציין שהרכב בנוי כמו פעם וזה באופן חיובי. זה לא אוטו מפלסטיק מודבק שאחרי 3 שנים הולך לפח כמו המכוניות הקטנטנות או כמו רנגלר... )

אסף.

ד ו ר ו ן
09-01-15, 12:04
מה השנתון האחרון?

בכל מקרה,
מה שאתה אומר זה שכעת, כשיש חדש על המדף, המחיר של המשומשים ירד.

דרור ברלי
09-01-15, 12:13
המחיר של המשומשים לא ייהנה מזה, זה בטוח.
מי שקנה 2009 לא מזמן ושילם הרבה, מפסיד עכשיו חלק גדול מהערך. מה לעשות.

Bernard
09-01-15, 13:09
אני מתחיל לדאוג.
זה התחיל בזה שבועז הסכים איתי (אבל זה עבר לו..) ועכשיו גם דורון חושב כמוני...
מוני צודק - הפנסיה באמת לא עושה לי טוב.

אני גם אוהב מכוניות קטנות.
מי שינבור "בהיסטוריה" שלי ימצא שם סופר מיני (3 מיני מיינור, שהכי אהבתי ופרינץ 1000 וסימקה 1000 ואוטוביאנקי) ואופנועים.
הגודל די הגיע עם הגמדים.

אני גם מודע ליתרונות שיש לג'ימיני - הגודל, שממש תפור על עיר - ואני, כעירוני(המעבר מת"א לגבעתיים, היה טראומטי בשבילי) מאוד מעריך את זה.
אבל פה, עם הג'ימיני, כל היתרון בגודל הוא חיצוני בלבד..
שמיל מחפש עכשיו אוטו "ייצוגי" ומישהו אמר שסופר מיני יהיה לו קטן מידי.
שמיל ענה, ובצדק, שהסופר מיני אמנם קטן אבל לנהג ולנוסע שלידו יש המון מקום, משתווה למשפחתית.
וככה זה, בד"כ, סופר מיני - יש הרבה מקום לנהג ולנוסע והיתר... צפוף עד בלתי אפשרי לאיש נורמלי (אני קורא לשורה שלישית ברוב כלי הרכב, מושב לקטועי רגליים או לתינוקות..).
בג'ימיני זה צפוף בכל המושבים וגם בתא המטען.
למעשה, זה אפילו לא כמו קופה שני מושבים, שיש שני מושבים אמיתיים וזהו - אצלו אין בכלל מושבים אמיתיים.

נכון - יש כאלה שהם גם 188סמ' שיסתדרו. קורה. עם הגיל גם נעשים קצרים יותר (בדוק!!).
חבר שלי מניו יורק נסע 4 שנים בצ'ירוקי עם כיסא "גמור" ולא יכל לשבת באף רכב אחר - מיד היה מקבל כאבי גב. יום אחד, כשיצא מהצ'ירוקי ראיתי שהוא עקום לגמרי.. החבר... התרגל. הגוף שלו התרגל.

המחיר.. המחיר.
100-125 זה המון כסף... וזה נכון, במיוחד לזוג צעיר ורווקים.
מה אתה מקבל בהמון כסף? - לא הרבה.
ניקח את הדיפנדר, שדרור היטיב לתאר - רכב נישה עם המון חסרונות (ומכוער מבפנים... פחד). אני לא מכיר הרבה אנשים שקונים אותו כחדש... ואני מכיר די הרבה אנשים שעושים טעות וקונים לנד רובר - אתה פשוט לא מקבל מספיק בתמורה למחיר.

ואגב, מוני.
להשוואת ביצועים עם הג'ימיני לא צריך רכב עם מנוע 1.3L.. מספיק 600 סמ"ק וזה חלק מהעניין.

מה שאני אומר, בסופו של דבר, שלמעשה מי "שעושה" ו"עשה" את הג'ימיני ליותר ממה שהוא, זה ההתלהבות של כתבי הרכב שמציירים אותו כאיזה משהו חביב וזול ו... הוא לא.
לא חביב ולא זול. במיוחד לא זול.

Bernard
09-01-15, 13:25
אצלי הג'ימני הוא הרכב היומיומי כבר שנים, ואני 188 ס"מ.
נכון שיש בעיה קטנה בברך שמאל, אבל לא משהו קריטי, מצד שני מבחינת המרווח בין הראש לתקרה, שהרבה יותר חשוב - גדול יותר מבכל רכב אחר.

נכון, מתלים קשים, אז בשטח אני נוסע לאט, לכתחילה לא הגעתי לשטח בשביל למהר אלא לטייל בכייף.

נו.... גם בשטח הוא לא איזה גליק גדול - כמו שאמרתי, רכב לזחילת שטח... בחייאת! זו הבשורה הגדולה? בשביל זה לסבול כל יתר הזמן?בשביל זה שלם כ"כ הרבה. ולא - אין לי דרישות שבשטח יהיה נוח ומתפקד כמו דיפנדר או אפילו רנגלר..
הרי על מנת לעשות אותו נוח וטוב ב"מה שחשוב לנו", מיד עם הקבלת התכשיט ועוד לפני הורדת הניילונים, צריך להשקיע עוד עשירייה (אולי קצת פחות) בלהחליף את הקפיצים והבולמים, למשהו שמתאיםיותר למשקל שלו...

ד ו ר ו ן
09-01-15, 14:20
ברנרד,
חולק עליך בדבר אחד, הוא כן חביב.
סוג של טרקטורון סגור.

יש לי נסיון מצומצם מאד עם ג׳ימני, אבל היה כייף.

לא הייתי קונה כזה (גם כצעיר עם כלב בלבד העדפתי רכבי שטח בגודל מלא), חושב שהמחיר גבוה ביחס לתמורה, אבל זה רכב כייף.

Bernard
09-01-15, 14:37
יאללה. צודק - אכן חביב.

אחרי שהגמדים יעיפו אותי, באמת אפשר אולי לקנות כזה משומש, להרחיק את הכסאות לאחור, להגדיל את הצמיגים, להתקין סופרצ'רג'ר ולהחליף לקפיצי אויר...

דרור ברלי
11-01-15, 10:26
המחיר לנצח יהיה נושא לויכוח, כי מחירי המכוניות בישראל, כל המכוניות, פשוט לא נורמליים. הזויים.
אפילו המכונית הכי זולה בשוק, סוזוקי אלטו, עולה 52,000 שקל שזה המון כסף. 11,000 אירו. 13,000 דולר. המון כסף בשביל מה? חתיכת פחנוע. הוא אמין ו...זהו.
משפחתית יפנית ממוצעת עולה 130,000 שקל, 26,500 אירו, שזה 33,330 דולר. בערך.
איזה מכוניות אתה קונה בוורהיס, ניו ג'רזי, בסכום כזה?
כמה עולה טויוטה קורולה או מאזדה 3 אצלכם?

הג'ימ ני הוא רכב נתון. הוא קטן והוא צפוף. הוא בסיסי מאוד בכביש אבל הוא מעולה בשטח ומאוד מהנה.
הוא מיועד ללקוחות מאוד מסויימים - צעירים/ות, רווקים/ות, שרוצים ממנו משהו מאוד מסוים - לנסוע בשטח כמו גדול במחיר קטן - ואת המשהו הזה הוא מספק במנות גדושות. אז נכון שהמחיר ה"קטן" הוא גדול מאוד, אבל מכוניות אחרות שמספקות את אותה סחורה כבר עולות בין פי 2.5 (רנגלר) לפי 4 (דיפנדר שעוד נמכר כאן). אפילו פאקינג טנדר יפני , רכב עבודה 4X4 הכי פשוט, עולה אצלנו רבע מיליון שקל! זה לא נורמלי!

הבעיה מתחילה כשלקוח שצריך משהו אחר לגמרי, מתפתה ובוחר באוטו שלא מתאים לו. ואלה הרוב! ואז הוא מתחיל ליילל שהאוטו חרא, לא נוח, לא מתאים. אני משוכנע שגם אצלכם רוב האנשים קונים מכוניות מהבטן.
מי שקונה עם הראש ולא עם הבטן, בהתאם לצרכים ולא בגלל איך שזה נראה או שאר שיקולי תדמית ופוזה, אולי היה עושה עיסקה טובה יותר.

אבל, למזלנו יש עדיין המון אנשים שאוהבים מכוניות ואוטו הוא מבחינתם תחביב ואהבה, והם מוכנים לשלם בשביל זה - אני מבין אותם לחלוטין, שייהנו. גם אני כזה. בשבילם יש מכוניות שעושות טוב על הנשמה ולא רק לוקחות מנקודה א' לנקודה ב'.

ג'ימני הוא אוטו כזה בדיוק. הוא עושה טוב על הנשמה. הוא עשה לי טוב על הנשמה ביומיים שבילה אצלי, למרות שהוא לא הכי פרקטי. הוא גרם לי לחייך כמו אידיוט.

ואם נחזור לדיבורים על כסף.... מכוניות עולות בישראל פי 2 מאצלכם אם לא פי 3. המשכורות בישראל כמחצית מאצלכם. מכונית חדשה אצלכם זה משהו רגיל וטבעי, בהישג יד ובר השגה. בישראל זה סוג של חלום.
אז הבעיה לא בג'ימני אלא בחיים בישראל. מי כמוך יודע...

etmr18
11-01-15, 10:38
למי שמחפש רכב כביש עירוני, הג'ימני ממש לא הכתובת. כל מה שנכתב בביקורת על מגרעותיו נכון.
הג'ימני לדעתי, הוא הרכב לכל אוהבי השטח. לכל מי שמחפש ג'יפ אמיתי עם יכולות שטח אמיתיות יחד עם הנאה שבנהיגה במחיר הזול ביותר.
אם כל רכבי המיני הזולים המוצעים למכירה עולים בסביבות ה- 65K - 75K ש"ח אז רכב עם 4X4 , עם שלדת סולם, ועם כל יתר המכלולים מטבע הדברים יעלה יותר.
אם המחירים בארץ היו כמו בחו"ל, המחיר של הג'מני היה סביר וכל הדיון על העלות היה מתייתר.

דרור ברלי
11-01-15, 10:44
הוא דווקא מצוין בעיר כי הוא מתאים לכל מי שרוצה "לשבת גבוה", עם כניסה ויציאה קלות ועם שדה ראיה מצוין. גיר אוטומטי ומידות זעירות מקלים מאוד על התמרונים והחניות. וזהו. מכאן ואילך זה רכב שטח קטנטן עם כל הפלוסים והמינוסים.

מוני אורבך
11-01-15, 11:42
דרור אתה סיכמת את כל נושא העלות בצורה מצוינת.
זר (ברנרד) לא יבין זאת.
בגן העדן שלו רנגלר רוביקון חדש עם שיפורים עולה 40K דולר שזה בעברית 150 אלף שקל.
ליטר בנזין עולה 2 שקל (ועכשיו עוד ירד).
יתר על כן ברנרד בכלל לא חי בעיר אלא בסברביה, שם לכל בית יש חניה פרטית, וליד כל קניון מקומות חניה בשפע.
בשבילו לקנות גימיני קטן ב 120 אלף שקל נשמע טרוף מערכות (ובצדק).

בשביל מי שחי בארץ, וחי במדינת תל אביב (וגם בחיפה או ירושלים) זהוא לא רק רכב שטח מצוין אלא רכב ערוני מעולה.
הוא נכנס לכל חניה בקלות, ובגלל הגובה שלו ניתן בקלות לעלות איתו על מדרכות, וכל מני חניות מוזרות אחרות..
יושבים גבוה וזה נותן שליטה טובה וראות מצוינת לכל מני נבלות שמנסים להכנס בך.
ואז מגיע סוף שבוע, והוא הופך לרכב שטח מעולה.
אלטרנטיבות ? נכון יותר זולות ב 30K וזה הרבה, אבל הגימיני נותן הרבה יותר ולעניות דעתי שווה את זה.
כל הפחונים הנידים הללו מאוד פריכים, חניה לא טובה או אחרי מספר שנים והם הופכים לגרוטאות.
גימיני מורכב טוב וחזק. הוא יחזיק הרבה אחריהם.
שלא לדבר על זה שגימיני מחזיק מחיר הרבה יותר טוב מכל פחנוע שצולל ב 15K כבר בשנה הראשונה.

לי היה גימיני, והאמת מצטער שמכרתי..
למה מכרתי? לחץ חברתי, חד וחלק.
כל מי שראה אותי בו אמר לי מה אתה ילד בן שלושים, אין לך כסף למשהו יותר גדול ?!
מבאס להיות זקן )-:

etmr18
11-01-15, 13:27
הוא דווקא מצוין בעיר כי הוא מתאים לכל מי שרוצה "לשבת גבוה", עם כניסה ויציאה קלות ועם שדה ראיה מצוין. גיר אוטומטי ומידות זעירות מקלים מאוד על התמרונים והחניות. וזהו. מכאן ואילך זה רכב שטח קטנטן עם כל הפלוסים והמינוסים.

בתגובה הקודמת שלי התכוונתי לכך שמי שעושה את רוב הנסיעות שלו על כביש, רכישת ג'מני מיותרת. הכותב כבר מנה את כל המגרעות שלו בסביבה הזו. לנסיעות בעיר, עם כל זה שהוא קצר, נוח לתמרון וגבוה, ההוצאה לא שווה. ב- 50 - 60 אלף שקל פחות מעלות ג'ימני, תרכשו מיני ותשמרו את ההפרש למשהו אחר. הג'ימני נועד ממש לאוהבי טיולי השטח.

מוני אורבך
11-01-15, 13:56
תשמע.. הרשה לי לחדש לך !
האם היה בבעלותך גימיני, או שמע אתה ניזון משמועות בלבד ?

לי היה גימיני, ומה לעשות, לא עלינו חי בחיפה, וליתר דיוק הדר עליון.
שכונה ותיקה (משמע בתים בני 60 ומעלה) ציורית מאוד וצפופה מאוד.
למה צפופה, כי כשבנו אותה לא היו לאנשים רכב פרטי אלא נסעו באוטובוסים בלבד.
לכן הרחובות צפופים מאוד, והחניה יקרה מפז (במיוחד בשעות הערב).
אז נכון אפשר לחנות 200 מטר מהבית וללכת ברגל, אבל רבאק מעצבן.
אין ספור פעמים נדחסתי עם הגימיני בחניות מוזרות ודחוסות (מרחק של סנטמטרים לרכב הבא)
חצי על המדרכה חצי על הכביש, או עולה על מדרכות גבוהות מאוד (השפה לא אחידה) היכן שהפריווטים פחדו לעלות.
אם היה לי מיני זולה היא היתה מכסחת את כל הגחון, איך אני יודע, לזוגתי יש מיני כזו, היא פשוט לא חונה היכן שאני חניתי בכיף.
הסתובבות בעיר פשוט כפית, אתה גם קטן וגם יכול לעלות היכן שמיני לא יכולה לעלות, נהנה משני העולמות.

עכשיו יש לי פראדו קצר..
לחיוב אני אגיד שמספר הקילומטרים שאני הולך מדי יום גדל באופן משמעותי (לפחות עושים כושר)
גימני כרכב עירוני טהור הוא פשוט מעולה, מנסיון !

KOOKE
11-01-15, 17:10
ברנרד, קבל תיקון זה אני שמחפש (שלמה) ולא שמיל...

בעוונותיי, באחד האמשים שחיפשתי להחליף, תמיד מחפש לגוון מוטורית, שקלתי לרגע ג'ימיני חדש (כשעוד נמכר כאן), מה אומר - זה לא זה אפילו למי שנהג עקום בדיפנדר כמוני - פשוט גרוע יותר מדיפנדר.

לא יודע כלום לגבי יכולות השטח ואפשרויות השידרוג - אבל יש ג'יפון חדש בשכונה ה"דאסטר" של דאצ'יה - להיט מכירות באירופה ומחיר התחלתי אפילו זול יותר מהג'ימיני. מעניין לשמוע חוות דעת המומחים לגבי יכולות השטח של ה"דאסטר".

לגבי המחיר - אינשטיין כבר אמר הכל יחסי ויחסית לארץ הוא זול.

etmr18
11-01-15, 18:38
תשמע.. הרשה לי לחדש לך !
האם היה בבעלותך גימיני, או שמע אתה ניזון משמועות בלבד ?

לי היה גימיני, ומה לעשות, לא עלינו חי בחיפה, וליתר דיוק הדר עליון.
שכונה ותיקה (משמע בתים בני 60 ומעלה) ציורית מאוד וצפופה מאוד.
למה צפופה, כי כשבנו אותה לא היו לאנשים רכב פרטי אלא נסעו באוטובוסים בלבד.
לכן הרחובות צפופים מאוד, והחניה יקרה מפז (במיוחד בשעות הערב).
אז נכון אפשר לחנות 200 מטר מהבית וללכת ברגל, אבל רבאק מעצבן.
אין ספור פעמים נדחסתי עם הגימיני בחניות מוזרות ודחוסות (מרחק של סנטמטרים לרכב הבא)
חצי על המדרכה חצי על הכביש, או עולה על מדרכות גבוהות מאוד (השפה לא אחידה) היכן שהפריווטים פחדו לעלות.
אם היה לי מיני זולה היא היתה מכסחת את כל הגחון, איך אני יודע, לזוגתי יש מיני כזו, היא פשוט לא חונה היכן שאני חניתי בכיף.
הסתובבות בעיר פשוט כפית, אתה גם קטן וגם יכול לעלות היכן שמיני לא יכולה לעלות, נהנה משני העולמות.

עכשיו יש לי פראדו קצר..
לחיוב אני אגיד שמספר הקילומטרים שאני הולך מדי יום גדל באופן משמעותי (לפחות עושים כושר)
גימני כרכב עירוני טהור הוא פשוט מעולה, מנסיון !

אז כדי שלא תדאג, אני בעל ג'ימני 2010 כך שאני לא נזון משמועות.
וכן, אני מודע לכך (מנסיון אישי), שבעיר הג'ימני גבוה, ונוח, ומתמרן, ועדיין למי שלא רוכש אותו בראש ובראשונה!! לטיולי שטח, אני בדעה
שחבל על ההוצאה. בשביל גבוה, נוח ומתמרן בעיר חבל להוציא פי 2 מעלות מכונית מיני רגילה.

Bernard
11-01-15, 19:05
ראשית - התנצלות.
מצטער. אכן התכוונתי לשלמה. לא יודע איך יצא לי שמיל...

שנית - תזכורת.
תזכורת לכל אלה ששכחו (או פיספסו את הפתיח של אותו שירשור מפורסם, שקצת הזנחתי - יתוקן השבוע..).
אני נמצא בגולה בסה"כ שנתיים ושלושה חודשים - יענו, עדיין לא שכחתי מה זה לחיות בארץ ועדיין לא השתנו לי קני המידה ועדיין לא ניתן להתמש נגדי בביטול של "זר לא יבין"...
על העץ הזה אין לכם מה לטפס, כשאין לכם טיעון רלוונטי...

(כמעט) כל מה שדרור ותמיר ומוני אומרים נכון - רכב קטן, שמידותיו "תפורות" על עיר או מקומות שהחנייה בהם מצומצמת.
והוא עובר (כמעט) בכלמקום בשטח (בתנאי שאתה נוסע לאט... מאוד לאט).
אלה הפלוסים ה... די יחידים שלו.

מבחינת תיכנון המרחב הפנימי שלו, ביחס למידות החיצוניות, הוא הכי גרוע שיש - אתה יושב כמו בכיסא של גן ילדים, את הקלאץ' (בידני "העדיף") אתה מפעיל בתנועת כף הרגל/אצבעות במקום דחיפה עם כל הרגל, את ההגה אתה מסובב בתנועות של אנגליה שמחזיקה את ספלון תה-אחה"צ - במיוחד אם יושב לידך מישהו ואם תתחוב כרית, לתמיכה בגב התחתון (החסרה!) תצטרך לסובב את ההגה בתנועות עפעפיים.

בשטח - הרכב קשה כמו קרש. גבוה יחסית לרוחב שלו והיתרון הגדול ביותר שלו (בתצורתו המקורית - לא מדבר על שיפורים, שמעלים את המחיר בעוד הרבה אלפים) על יתר כלי רכב 4X4 בגודל מלא הוא שניתן להרים אותו ביד ולא צריך הייליפט.
ואל תתחילו לציין, בסעיף השטח, את האחזקה הזולה - אוטו קטן = אחזקה זולה וזה נמדד וצויין בעניין ה"עיר" ושם החזקתו יקרה יותר מסופר מיני "רגילה" ולו בגלל מחיר הקנייה.
אל תשוו שטיול עולה לך 200 ש"ח (דלק) ולא 600 ש"ח - אתה גם מקבל נוחות וקיבולת של 200 ש"ח.

זה שיש כאלה שקונים אותו, למרות כל החסרונות (הרבים מספור) ובזכות היתרונות (המעטים - מצא חן בעיני שעלייה על מדרכה גבוהה בעיר, זה אחד השיקולים...) זה ברור.
לבריאות. אחלה. מראה על סידרי העדיפויות ומצויין שמצאתם רכב שיענה בדיוק על אלה שלכם.

אבל אל תעשו מהאוטו מה שהוא לא.

הרכב איטי ומגושם ולא יציב (ומסוכן, בנושא זה).
כרכב עירוני - צריכת הדלק שלו, יחסית לגודל ולמשקל די גרועה (ותפסיקו להשוות לפאג'רו קצר או רנגלר - הם לא באותה שורה ואפילו לא באותו ספר).
הרכב קשה, כאילו לא היו לו מתלים בכלל.
הרכב צפוף בצורה קיצונית, ללא כל פרופורציות לזמנים שלנו (לקחו מרחב נתון (ופיצפון) ובלי שום מחשבה (מלבד זאת שמבחוץ יראו שיש "מרחב" בין המושבים) חילקו ל-4 מושבים, כמעט שווה בשווה, שזה אומר שלאף אחד אין ממש מקום (אם אני לא טועה, גם המושבים שלו קצרים, לטובת האפקט הויזואלי של "יש מקום" - נדמה לי שהשוותי פעם, כששקלתי לקנות).
גם תא מטען אין - ודרור הגדיר יפה.
לרכב שני סרנים חיים - שבנינו, מלבד פתח לשיפורים קלים יותר, במקרה שלו (רכב קטן וקל), אין להם שום יתרון על מתלים נפרדים ואם משפרים... המון כסף ואז באים לידי ביטוי החסרונות של היותו קטן וצר וגבוה.
לרכב שוק שיפורים - בהסתייגות של הסעיף הקודם.
הרכב חמוד.

עכשיו - אם הוא זול, יחסית להכנסה לא למתחרים, זה אחלה פתרון.
אבל הוא לא.

לדרור לא נמחק החיוך במשך יומיים שלמים.
סביר להניח שגם לי זה היה כך.
החיוך היה נמחק אחרי שבוע, כשנגמרת ההתלהבות וצריכים להתחיל להסתדר עם התכשיט.
זה כמו הבלונדינית "הביצועיסטית" שעדיף שלא תדבר "אחרי" - להיות איתה שבוע בלאס ווגאס זה מדהים אבל מי באמת רוצה לקחת אותה חזרה הביתה...

אז אולי זה מתאים למוני לקלל בעלייה של פרוייד, כשרוכבי האופניים עוקפים אותו, ולהתנחם שהמדרכה הגבוהה, ליד הבית תהיה פנוייה ו.. זה שווה.
או לאותה ילדונת שקיבלה מתנה מאבא או "אבא הסוכר" שלה.
או לצעיר שאומר שכשיהיה גדול יהיה לו רוביקון.
או להוא שמשכנע את עצמו שזה רכב חדש ואמין ועדיף כזה על משומש באותו מחיר (בלי להיכנס ל"מה אפשר למצוא ב-124K").
או לכל היתר שמעדיפים להתמקד בשני היתרונות ולהתעלם/לחיות עם אלף החסרונות..

אבל הוא לא זול ולא נותן תמורה ולא "מציאה".

רכב נישה שכל נסיון לתמחר או להסביר למה "כן" - לא רלוונטי.

Bernard
11-01-15, 19:12
מחקתי.
לא יודע למה נשלח פעמיים - מצטער.

-->