צפייה בגרסה מלאה : סרנים דנה 44 ו 30 יישור קו
היי
בסוף סוף קניתי זוג סרנים שירדו מcj8 שכנראה היתה פעם צבאית
הסרן האחורי נראה מחוזק.
אני רוצה ליישר קו כשהמטרה הסופית התקנתם בגיפ שלי cj7 עם נעילה אחורית נשלטת.
אשמח להמלצות לגבי יישור קו עם מחירים ככל שידוע והמלצות לנעילה נשלטת.
תודה
יוס
לא ברור מה אתה בדיוק רוצה חוץ מנעילה נשלטת. צריך לבדוק מצב ברקסים, ציריות, בולג'ויינטים וכדומה. חופשים. אחרי שתדע מה צריך להחליף אז נדע כמה יכול לעלות
אם אני מתחיל מהסרן האחורי. מה סביר להניח שצריך להחליף מחזירי שמן וכד׳ מה חשוב לבדוק ולוודא??
ברקסים זה ברור שאני הולך להחליף כל מה שנחוץ כולל סנדלים ותופים משאבות בלם וכד׳
נעילה נשלטת ox בהנחה שיש חשמלית( לא נראה לי לקדוח חור בגוף בשביל כבל ) מה דעתכם?
תודה.
יוס
הסרן נוזל? יש חופשים? יש בשר לבלמים? כל החלקים קיימים? המשאבות נוזלות? תחליף מה שצריך. העלויות לא בשמיים. בקשר לנעילה אין לי מושג.
six 4 life
11-01-15, 21:40
אם מקור הסרנים ומה הם עברו לא ידוע לך כדאי לשקול החלפה של כל המיסבים - בדיפרנציאלים הקדמי והאחורי, בציריות האחוריות ובנאבות הקדמיות.
זול זה לא יהיה, לכן כדאי שתציין לאיזה מצב אתה שואף להגיע - חדש, או שתסתפק במצב "תקין" למשל?
מה דעתך על הסט הזה ???
http://eastcoastgearsupply.com/i-126957-dana-44-install-kit-master.html
אין לי בעיה להביא אותו מחול ונראה שפותר את רוב הבעיות נכון??
מה לגבי נעילה יש המלצות ??
תודה
כמה שאלות על הנושא וסליחה על הבורות
גם אני לפני שלב דומה יש לי זוג סרנים על שולחן הניתוחים דנה 44 מחוזק ודנה 30 שאני רוצה לשפץ להתקין ox מכאני מאחורה במידה ומתקינים את המכסה ביצה המחוזק שלהם צריך עדין לקדוח בסרן?
איזה יחס העברה הכי נורמלי להתקין במידה ואני לא רוצה להפוך את הגיפ לעגלה בכביש ועדין לאפשר לו לטפס ולשחק בסלעים טוב עם אופציה בעתיד לגדול ל 33
six 4 life
11-01-15, 22:29
מה דעתך על הסט הזה ???
http://eastcoastgearsupply.com/i-126957-dana-44-install-kit-master.html
אין לי בעיה להביא אותו מחול ונראה שפותר את רוב הבעיות נכון??
מה לגבי נעילה יש המלצות ??
תודה
זה קיט מיסבים מחזירי שמן וכל מה שצריך כדי להחליף ולשפץ את הדיפרנציאל עצמו.
אם אתה רוצה לחדש את החלק הכי חשוב בסרן (הדיפרנציאל) בהחלט כדאי שתלך על 2 קיטים שלמים לסרנים, אחד לקדמי אחד לאחורי. יש קיטים של כל מיני חברות, אתה יכול למצוא בחנויות ברשת וגם באיביי. נסה למצוא קיטים שכוללים בתוכם מיסבים של TIMKEN.
קח בחשבון שאם העבודה לא מבוצעת על-ידיך עבודה של בעל מקצוע להחליף את המיסבים תהיה לא זולה מאחר וצריך לכוון את הדיפרנציאל מחדש.
לשאלה השניה שלך, בהתקנה של נעילת OX לא קודחים בגוף הסרן, מזלג השילוב מותקן במכסה שאתה מקבל עם הנעילה ואליו מתחבר כבל ההפעלה.
בהתקנה של נעילת ARB כן, קודחים בסרן להעביר את צינור האויר שמפעיל את הנעילה.
CJ1980 - התשובה לשאלה שלך על הOX נמצאת במה שעניתי ליוסי.
התשובה לשאלת יחסי העברה שלך היא עניין של העדפה, אבל בתור התחלה מעבר למידת הצמיגים שנתת כבר, כתוב עם איזה גיר אתה מתכנן לעבוד - 4 הילוכים של CJ, 5 הילוכים של סופה, דגם אחר כלשהו? ויהיה אפשר למקד אותך יותר.
תודה רבה על התשובה כמו שחשבתי שאין צורך לקדוח
הגיר הוא 4 הילוכים t 176 טרנספר דנה 300
כיום אני עם צמיגים 31 ונשאר איתם בינתיים פשוט עם כבר עושים משהו ומשקיעים אז להשאיר את האופציה זמינה
six 4 life
11-01-15, 23:28
אם אתה לא מתכנן גיר 5 הילוכים באופק ואתה מרגיש שאתה צריך יותר זריזות וכח זמין מהג'יפ אני אישית מציע לך לשדרג ליחס ל3.73. יחס העברה 4.10 יתן לך שיוט בסל"ד גבוה מאוד (מזעזע) עם 31 וגם עם 33 אתה תסבול בכביש מהיר בלי הילוך חמישי עם היחס הזה.
קח בחשבון בנוסף לסטים של יחסי ההעברה עצמם אותה תצטרך לקנות (וגם קיט מיסבים לדיפ' לכל סרן-לא חובה אבל מומלץ), תצטרך לקנות גם קייס (בית דיפרנציאל) קדמי לדנה 30 עם יחס העברה של 3.73 ומעלה, הקייס המקורי שיש לך כרגע לא יתאים. בסרן האחורי לא דרושה החלפה.
אחרי שכל זה נאמר, ומאחר ואתה מדבר גם על נעילת OX שמחליפה את בית הדיפרנציאל, במעמד הזמנת הנעילה וודא שאתה מזמין את הנעילה לסרן שלך שמתאימה ליחס ההעברה אותו אתה מתכוון להתקין. נעילה של יחס מקורי לא תתאים ליחס 3.73 ומעלה, ולהיפך.
יחס העברה מקורי אתה מדבר על 3.31?
יש לי סרן צר דנה 30 קידמי בצד עם יחס 4.10 אין בעיה להעביר את הקייס שלו לרחב נכון ?
איך יחס 3.73 התנהג עם 33"?
יש קיטים מומלצים למיסבים ומחזירי שמן לסרנים להזמין ?
לשאלה השניה שלך, בהתקנה של נעילת OX לא קודחים בגוף הסרן, מזלג השילוב מותקן במכסה שאתה מקבל עם הנעילה ואליו מתחבר כבל ההפעלה.
בהתקנה של נעילת ARB כן, קודחים בסרן להעביר את צינור האויר שמפעיל את הנעילה.
OX התחכמו במשך השנים
היום יש אופציה לכבל, חשמל או אויר דחוס להפעלת הנעילה. ובלי קידוח.
איך יודעים מהו היחס ? איפה זה כתוב ??
יש לי גיר אוטומאטי מקורי ואני יודע שהיחס שיש לי היום הוא 2.73.
היות והסרנים ירדו מגיפ שהיה צבאי אני מניח שיש שם יחס 3.73.
איך לדעתכם זה יעבוד עם הגיר שלי ביחס למה שהיה קודם ??
תודה
יוסי
ג'יפ צבאי היחס כנראה 3.31. הסרן מפורק אז תסובב את הגלגלים ותספור סיבובים של פיניון מול הגלגלים. זה מאפשר לחשב את היחס. או שתפתח מכסה ותספור שיניים.
six 4 life
13-01-15, 18:31
יחס העברה מקורי אתה מדבר על 3.31?
יש לי סרן צר דנה 30 קידמי בצד עם יחס 4.10 אין בעיה להעביר את הקייס שלו לרחב נכון ?
איך יחס 3.73 התנהג עם 33"?
יש קיטים מומלצים למיסבים ומחזירי שמן לסרנים להזמין ?
יחס ההעברה שהכי נפוץ וכמעט יחיד שמגיע בסרנים מהמודלים הגבוהים (80+) של CJ הוא אכן 3.31
לגביי הקייס- אתה יכול להעביר מהצר לרחב
יחס 3.73 לדעתי זה היחס המושלם כל עוד מדברים על גיר 4 הילוכים, גם עם 33.
קיטים יש לכל מיני חברות, תעשה חיפוש על YUKON, NITRO, DANA SPICER ועוד. עדיפות גבוהה מאוד למיסבי TIMKEN ו KOYO.
איך יודעים מהו היחס ? איפה זה כתוב ??
יש לי גיר אוטומאטי מקורי ואני יודע שהיחס שיש לי היום הוא 2.73.
היות והסרנים ירדו מגיפ שהיה צבאי אני מניח שיש שם יחס 3.73.
איך לדעתכם זה יעבוד עם הגיר שלי ביחס למה שהיה קודם ??
תודה
יוסי
אל תנחש וגם לספור סיבובים לא יעזור לך. פתח מכסה דיפרנציאל, יחס ההעברה מוטבע על הקורונה (גלגל העטרה).
3.73 לא הגיע באף CJ לא מהחברה ולא צבאי.
לגביי השאלה האחרונה שלך תצטרך לוודא קודם איזה יחס באמת יש לך בסרנים, אח"כ יהיה אפשר להתקדם לגביי מה יתרום יחס שונה כזה או אחר.
היום פתחתי ואכן על גלגל העטרה כתוב 43:13 כלומר אכן יחס 3.31. ברכב יש גיר אוטומאטי עם גלגלים 235-75-15.
איזה טיפול או בדיקות כדאי לבצע כדי להיות רגוע טרם הרכבה על הגיפ ?
איזו נעילה נשלטת היא המומלצת ביותר. אני מעדיף חשמלית אם כי פתוח להמלצות.
תודה
יוס
six 4 life
16-01-15, 23:03
אופציה לנעילה חשמלית היא EATON LOCKER , אחלה נעילה.
אחלה נעילה?
ממש לא מסכים
למעשה זה ממש לא נעילה, זה דיפרנציאל מוגבל החלקה עם סולונוייד שדוחף את הקלאצ'ים ונועל את דיף
על הנייר זה נשמע מעולה אבל יש בעיה קשה בתכנון, הקלאצים נישחקים (כי ככה זה עובד) בנסיעה יום יומית ותוך שנה-שנתיים כבר אין נעילה בגלל קלאטצ'ים שחוקים והדיף דורש חידוש ולך תמצא את הקלאצ'ים....
חנן-ג'יפולוג
18-01-15, 07:47
לספור סיבובים לא יעזור לך. פתח מכסה דיפרנציאל, יחס ההעברה מוטבע על הקורונה (גלגל העטרה).
אני מצטער בשביל פותח השרשור שלא ראיתי את העצה הזו קודם. הייתי חוסך לו עבודה.
אין שום בעייה עם ספירת סיבובים. אם למישהו לא מספיקה רמת הדיוק של סיבוב גלגל אחד, אפשר לסובב אותו עשרה סיבובים או יותר ולקבל רמת דיוק גבוהה ככל שרוצים.
למעשה, תפסנו ככה פעם נוכל שניסה למכור ליפתח סופה "משופרת" עם סיפורי מעשיות על יחסי העברה בסרנים ובטרנספר.
בלי לפרק כלום.
six 4 life
18-01-15, 11:19
אחלה נעילה?
ממש לא מסכים
למעשה זה ממש לא נעילה, זה דיפרנציאל מוגבל החלקה עם סולונוייד שדוחף את הקלאצ'ים ונועל את דיף
על הנייר זה נשמע מעולה אבל יש בעיה קשה בתכנון, הקלאצים נישחקים (כי ככה זה עובד) בנסיעה יום יומית ותוך שנה-שנתיים כבר אין נעילה בגלל קלאטצ'ים שחוקים והדיף דורש חידוש ולך תמצא את הקלאצ'ים....
אתה מדבר על הדגם הישן. יש לו כבר יורש.
http://image.fourwheeler.com/f/29273430/129_0909_04_z+4x4_lockers_traction+eaton _elocker.jpg
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.