התחברות

צפייה בגרסה מלאה : למישהו יש ניסיון עם צמיגי אכילס שטח מלא?

ארז5
13-01-15, 18:00
לאור חוסר מבחר בצמיגים במידה 245*70*16 מצאתי צמיג שטח מלא של אכילס תוצרת אינדונזיה במחיר של 708 ש"ח לצמיג.
האם מישהו כבר רכש ונסע על הצמיגים הנ"ל ויכול לחוות דעה?

tzagi
14-01-15, 03:08
השאלה שאני הייתי שואל....מה בדיוק העקב אכילס של הצמיגים האלה?

דרור ברלי
14-01-15, 08:25
ראינו את הצמיג הזה בעבודה בשטח.
מידה 33', על סופה ללא נעילות, אבל עם נהג מצויין.
תוואי השטח - מהקשים שחווינו בארץ (ואדי אל עין)
על פניו הצמיג נראה מרשים (נראה מאוד גדול, סוליה מאוד אגרסיבית, דופן 3PLY) ועבד מעולה. עדיין אין מושג על אורך חיים צפוי, בלאי וכו'.

klam
14-01-15, 09:31
הצמיגים האלו נפוצים באוסטרליה. יש עליהם חוות דעת לא רעות. בדוק באינטרנט.

JustDoB
03-06-15, 16:05
מאז השרשור הזה יש למישהו ניסיון אישי עם הצמיג הזה ? אשמח לתגובה מהירה.

Sent from my XJ

cj 64
03-06-15, 21:54
ראינו את הצמיג הזה בעבודה בשטח.
מידה 33', על סופה ללא נעילות, אבל עם נהג מצויין.
תוואי השטח - מהקשים שחווינו בארץ (ואדי אל עין)
על פניו הצמיג נראה מרשים (נראה מאוד גדול, סוליה מאוד אגרסיבית, דופן 3PLY) ועבד מעולה. עדיין אין מושג על אורך חיים צפוי, בלאי וכו'.

אתה רואה הכל,אחי,
תשאיר גם לאחרים:cool:
גם אני התפעלתי מהם נראים טוב

JustDoB
03-06-15, 22:12
קניתי. אדווח בהמשך.

Sent from my XJ

אלדד מיכאלי
06-09-15, 18:48
נו. איך עם האכילס עד עכשיו?

דרור ברלי
06-09-15, 19:20
רועש בכביש.
מעולה בשטח.

600 שקל לחתיכה על האוטו למידה 31'.

JustDoB
06-09-15, 20:36
עד עכשיו אחלה. יותר כמו 900 ש״ח אבל מי סופר...
בכביש רעש בסדר בשטח אחלה.
אבל חדשיים זה דיי מעט למדידה לדעתי.

[emoji41]

דרור ברלי
06-09-15, 22:00
ההשוואה אצלי היא לצמיגי טויו MT המצויינים שאני מוציא להם ת'נשמה כבר שנתיים וחצי.

הצלחתי לפצוע צמיג אחד בדופן באופן סופני.
מכיוון שאני רוצה לנסוע על ארבעה צמיגים זהים מאותו דגם בעלי בלאי שווה פחות או יותר (הג'יפ נעול כפול) חיפשתי צמיג זהה משומש.
הטויו נבדל מיתר צמיגי ה-31 בשוק בזכות קוטר גדול יותר. מנסיון, לא בריא לשים על אותו סרן ועוד נעול, צמיג 31 אחר. הג'יפ פשוט מושך הצידה.

מכיוון שלא השגתי צמיג טויו MT 31 משומש, האפשרות המתבקשת היתה לרכוש שני צמיגי טויו חדשים ולהעביר אותם אחורה, היכן שנעילת הדטרויט תגרום להם להתבלות מהר יותר ומת ישהו אהבלאי יהיה קרוב לזה של הקדמיים. אלא שהיבוא שלהם לישראל מגמגם בחודשים האחרונים. כל מיני שמועות על הפסקת יבוא, היעדר תקינה וכו' - הפנצ'ריות בהן הצלחתי למצוא צמיגי טויו MT הודו שמדובר בצמיגים "לא הכי טריים" ממלאים ישנים. בנוסף, דרשו 1,050 - 1,100 שקלים לצמיג אחד שכאמור לא הכי טרי (!) שכנעו אותי לנסות את האכילס XMT Desert Hawk שאני מכיר מג'יפים של חברים והתרשמתי מאוד מהביצועים שלהם בפשיטות שלנו בשומרון.

2,400 שקלים לסט על הרכב, כולל מע"מ ואיזון, אצל "צמיגי פורטל" בבת-ים.

הרשמים עד כה:

קוטר: האכילס 31 דומה לשאר צמיגי ה-31 בשוק. כלומר מעט קטן יותר מהטויו שהוא יותר צמיג 32' מאשר 31. האכילס החדש מציג קוטר של טויו משומש עם 30% בלאי.
סוליה: אגרסיבית מאוד. קוביות גדולות ורווחים גדולים ביניהן ושיניים רציניות על דופן הצמיג. מבנה ציור הסוליה יותר מאשר רומז שהצמיג הזה לא יהיה שקט על הכביש כמו הטויו.
משקל: האכילס מעט קל יותר מהטויו הכבד.
רעש בכביש: האכילס רועש. זו ממש לא קקופוניה נוראית כמו המקסיס האיומים ונוראים שהכרתי (ביגהורן ובקשוט), אבל אפילו בסופה הפתוחה מרגישים את הרעש טוב מאוד, אחרי שנתיים וחצי על צמיגי טויו MT השקטים להדהים.
נוחות נסיעה: משופרת בהשוואה לטויו הכבדים והקשים. עם האכילס אני נוסע בלחץ 32 מאחור ו-30 מלפנים והג'יפ נעים ונוח. בטויו הקשים הייתי צריך להפחית ל-25-22 בהתאמה על מנת לקבל אותה רמת נוחות.
צריכת דלק: על האכילס, הסופה צורכת כ-10% פחות דלק. עובדה. אני זוכר טוב שכשעברתי לטויו, עלתה צריכת הדלק ולא במפתיע - הם גדולים יותר בקוטר וכבדים יותר.
בשטח: עד כה, 5 שעות בהר חורשן, האכילס האגרסיביים החדשים הפגינו אחיזה נהדרת. ברור שזה לא מספיק כדי לחוות דעה, צריך לראות איך יתמודדו עם הטרשים והמדרונות בשומרון בחורף הקרוב ואיך יעבדו בלחץ אוויר נמוך מאוד, (סיטואציה שבה הטויו הקשוחים שולטים בגדול) אבל עד כה הם התנהגו מאד יפה.

סיכום ביניים: לא רע בכלל. לא, זה לא טויו MT. אף צמיג בשוק הוא לא טויו.
אבל הטויו יקרים מדי ומתחילים להיות נדירים, אז לצערי לקחתי פסק זמן זמני בהחלט מהם (עוד נחזור אליהם בעתיד). בינתיים האכילס נסבלים לגמרי בכביש - השיפור בנוחות ובצריכת הדלק מקזז במשהו את רמת הרעש הגבוהה יותר + הם מעולים בשטח (לא חוכמה, עם סוליה אגרסיבית כזו) = תמורה טובה לכסף. את רמת הבלאי ואורך החיים נראה בהמשך.

shmulikbg
06-09-15, 22:15
דרור,
בכמה משנה ההיקף השונה של הצמיג את מדידת המרחק, ואיתה את צריכת הדלק האמיתית?

דרור ברלי
06-09-15, 22:46
לא יודע. אבל אפשר לחשב את זה.
אפשר גם לנסוע ליעד ידוע. לאפס ספידומטר כשיוצאים ולראות מה הקריאה כשמגיעים.

את נוחות הנסיעה העדיפה של האכילס אי אפשר לזייף. גם לא את הרעש המוגבר...

הטויו צמיג מליגת העל. עדיין הכי טוב בשוק לדעתי. אבל הוא יקר ועכשיו גם קשה להשיג אותו.
הייתי עושה מאמץ אם היו צמיגים טריים ולא כל מיני שאריות שיתייבשו לי תוך כמה חודשים + איזו פנצ'ריה שמוטב שלא אזכיר את שמה, שהבטיחה לי "טויו חדש" במחיר טוב ובפועל לא הצליחו להשיג או ששכחו להזמין או השד יודע מה, ואחרי שבאתי אליהם במיוחד מרחק לא קטן, ניסו לשכנע אותי ולדחוף לי כל מיני דברים אחרים.

אז נראה איך יהיו האכילס. המחיר טוב, ובינתיים הם סבבה לגמרי. בטח יותר טובים ממקסיס.

ואהה - עכשיו יש לי שני צמיגי טויו 31' משומשים למכירה! (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/94068-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99-31-%D7%9C%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7% 94?p=654622#post654622) (ועוד אחד עם תיקון תולעת בדופן, למסירה. תעשו ממנו עציץ או משהו)
ממש לא ביוקר. צמיגים מעולים. למי שכבר יש סט כזה וצריך ספייר תואם - זו ההזדמנות לפנק את הג'יפ שלכם לכבוד החג ולפנות לי ת'מחסן.

ukiuki
07-09-15, 09:57
אני רק אניח את זה כאן
מסתובבת שמועה עיקשת על מבצע קרוב לצמיגי BF 31 שטח מלא. מחיר באזור 700 ש"ח כולל הכל

דרור ברלי
07-09-15, 10:16
שמועות זה טוב.
אבל עם שמועות לא קונים צמיגים.
בוודאי לא כשנקרע לך צמיג והג'יפ צריך לעבוד.

ברגע שזה יהיה תכל'ס - אין ספק שזה כדאי.

אלדד מיכאלי
07-09-15, 10:19
245/70/16???

boaz avrahami
07-09-15, 10:33
אני רק אניח את זה כאן
מסתובבת שמועה עיקשת על מבצע קרוב לצמיגי BF 31 שטח מלא. מחיר באזור 700 ש"ח כולל הכל

תתחיל לבדוק. מכיר מחירים כאלו כבר חצי שנה

JustDoB
07-09-15, 22:19
היתרון של האכילס ללנדקרוזר מעבר לאיכות הכללית והשלוש שכבות צד הוא שהם היחידים שמצאתי שיש להם שטח מלא למידה המקורית

[emoji41]

yoni_0000
07-09-15, 22:40
תתחיל לבדוק. מכיר מחירים כאלו כבר חצי שנה

איפה?? אני בדיוק צריך

ukiuki
09-09-15, 10:42
איפה?? אני בדיוק צריך
בדוק עם הפאצריה שלך
המבצע הוא של היבואן. והמידע בדוק. רק שהמלאי הולך ואוזל, הפנצרמאכר שלי העיף 30 סטים תוך מספר ימים (צפון הארץ)
אדגיש שמדובר רק על דגם 31 שטח מלא.

boaz avrahami
09-09-15, 10:46
איפה?? אני בדיוק צריך

האחרון ששמעתי היה ברמת ישי אבל אני מניח שהוא לא היחיד כי הם לא גדולים מדי.
חבר התקין אצלם ולא ראיתי כסף או תאריך יצור רק שמעתי ואצל יותר משניים שאלו המחירים על מנת להתחרות בעבוא מקביל

michaelh
05-10-15, 16:04
מעוניין לקנות סט מלא של אכילס 265/65/17, כמה אמור לעלות סט?
JustDoB כמה עלה לך הסט? איפה קנית?
יש המלצה על פנצ׳ריה זולה באיזור חיפה

JustDoB
05-10-15, 16:15
קניתי בצמיגי פת.
1000 כולל הכל לצמיג.

[emoji41]

-->