צפייה בגרסה מלאה : שינוי ל"רכב אספנות" איך ? מה יש לבצע / מצריך ?
הבלייזר שלי מודל 85 , הטסט הבא / קרוב הוא עד ה 30/03/15 .
אני מעוניין לשנות את הרישוי ל"רכב אספנות" מה יש לבצע ?
תודה , שחר
ללכת למשרד הרישוי ולבקש. פשוט.
רק שים לב שהתהליך לא הפיך!
אסף.
וואללה ,,, אוקיי ...
אחרי שנים של שני טסטים בשנה (לא כל כך אכפת לי מהשאר) ז"א הוזלת עלויות ביטוח / טסט וכו' ....
אני לא רואה כל סיבה להתחרט .
תודה רבה ...
שחר
שים לב שברוב המקומות לא יודעים להכין מספרים של אספנות במידה האמריקאית ובגודל הספרות הנכון.
החוק קובע ספרות קטנות כמו של אופנוע ו״רכב אספנות״ בהטבעה. לא מדבקה או קישקוש אחר.
אסף.
כן , אני מכיר את מראה הלוחית , ברור בהטבעה ...
הלוחיות שמותקנת אצלי הן בגודל הזה , אני מאמין שזה די שכיח ...
תודה אסף ,
שחר
לא לישכוח שאסור לנהוג ברכב אספנות בין השעות 7 ל9 בבוקר מיום א עד ה כולל. חגים מותר לנהוג. יתרון נוסף הוא אגרת רישוי בעלות נמוכה וביטוח חובה גם בעלות נמוכה!
טל
- - - Updated - - -
לא לישכוח שאסור לנהוג ברכב אספנות בין השעות 7 ל9 בבוקר מיום א עד ה כולל. חגים מותר לנהוג. יתרון נוסף הוא אגרת רישוי בעלות נמוכה וביטוח חובה גם בעלות נמוכה!
טל
ומצד שני, אם אתה עצמאי ומזדכה מול מע"מ ומס הכנסה על חלק מהוצאות הרכב (כמה שאפשר, ע"פ החוק) אז ברכב אספנות כבר אי אפשר - "לא ישמש לעיסוקו של בעליו".
פרטי חביבי דרור , פרטי ....
נראה לך שאעשה בדבר כזה שימוש עסקי / צרכי עבודה ....?
טל , את הגבלות השימוש אני מכיר , מעניין לי ת'תחת השעות שלהם (תסלח לי כן ? )
אומנם הוא לא מיועד ליסוע על בסיס יומי (זהו רכב שנבנה למטרת פאן) טיולים בעיקרו , אך אם אצטרך
להתנייד מסיבה טובה גם בשעות האלה ... אז אסע .
ת'כלס , לא אוכפים כלל את האיסור הזה .
השוטרים עצמם מתלהבים ממה שהם רואים ...
שחר
טל , את הגבלות השימוש אני מכיר , מעניין לי ת'תחת השעות שלהם (תסלח לי כן ? )
שחר
מאד צריך לעניין אותך.
הביטוח שלך לא תופס במקרה כזה, וגם תנאי הרישוי.
זה כמי לנסוע ברכב בלי רישוי.
תחשוב על ״סתם״ תביעת צד שלישי אם שרטת לרכב חדש ויקר את הפינה של הפגוש.. מי ישלם?
חנן-ג'יפולוג
21-01-15, 04:30
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=322399
דעתי: נסיעה בשעות הנ"ל היא מעשה אגואיסטי שעלול להביא במוקדם או מאוחר לביטול ההטבות שניתנות לרכב אספנות, או במילים אחרות: גול עצמי.
דעתי: נסיעה בשעות הנ"ל היא מעשה אגואיסטי שעלול להביא במוקדם או מאוחר לביטול ההטבות שניתנות לרכב אספנות, או במילים אחרות: גול עצמי..
+1
4x1om-Israel
21-01-15, 06:46
יש מצב שמה 1 לינואר 2015 אתה כבר ברכב אספנות על פי חבר שהעביר רכב למעמד אספנות ביום הטסט נאמר לו שמתחילת אותו שנתון הוא יכל לעשות את השינוי ברישוי בדוק עם משרד הרישוי אם מתחילת 2015 אתה יכול כבר לבצע את השינוי.
אם הטסט הקרוב שלך הוא במרץ, אל תעביר אותו לסטטוס כרגע.
תחכה לטסט הבא שהוא בספטמבר, מכיוון שלא כולם יודעים אבל בתקנה רשום טסט פעם בשנה ובדיקת חורף, כאשר בבדיקת חורף לא מתכוונים ל"בדיקות חורף" שעושים המוסכים אלא לבדיקת חורף כמו שעושים למשאיות ויש טופס מיוחד לכך שצריך להצמיד לרישיון.
רכב יהיה פטור מבדיקת חורף אם הוא עבר טסט בתקופת החורף או בשלושה חודשים שלפני הראשון בנובמבר.
אני מחזיק הרבה שנים רכבי אספנות +אופנוע אספנות וכל ההטבות שקיבלנו לא פשוט היה לקבל, מועדון ה5 רץ הרבה כדי לקדם את ההטבות הנ"ל ולכן כדאי מאד לשמור על החוקים גם של אי נסיעה בין השעות 7 ל9. אם חברה כמוך יחליטו לשים פס אל העניין מהר מאד יבטלו את כל ההטבות וגם אתה כבר לא תהנה מהם אז שמור אל הכללים/חוקים למען כל בעלי רכבי האספנות וגם בשבילך!. אחרת יהיה קשה מאד להחזיק רכבי אספנות ורובם יהפכו די מהר לפסלים שלא נוסעים.
טל
- - - Updated - - -
אני מחזיק הרבה שנים רכבי אספנות +אופנוע אספנות וכל ההטבות שקיבלנו לא פשוט היה לקבל, מועדון ה5 רץ הרבה כדי לקדם את ההטבות הנ"ל ולכן כדאי מאד לשמור על החוקים גם של אי נסיעה בין השעות 7 ל9. אם חברה כמוך יחליטו לשים פס אל העניין מהר מאד יבטלו את כל ההטבות וגם אתה כבר לא תהנה מהם אז שמור אל הכללים/חוקים למען כל בעלי רכבי האספנות וגם בשבילך!. אחרת יהיה קשה מאד להחזיק רכבי אספנות ורובם יהפכו די מהר לפסלים שלא נוסעים.
טל
דעתי: נסיעה בשעות הנ"ל היא מעשה אגואיסטי שעלול להביא במוקדם או מאוחר לביטול ההטבות שניתנות לרכב אספנות, או במילים אחרות: גול עצמי.
+1 אני מכיר אחד שאכל מרורים בתאונה שלא באשמתו בגלל השעות. אני מכיר כמה שנוסעים בשעות האלו, ואני חופר להם על זה הרבה. בסוף יקחו לנו את החוק היחיד בארץ שאשכרה נועד להטיב עם חובבי רכב.
תחכה לטסט הבא שהוא בספטמבר, מכיוון שלא כולם יודעים אבל בתקנה רשום טסט פעם בשנה ובדיקת חורף, כאשר בבדיקת חורף לא מתכוונים ל"בדיקות חורף" שעושים המוסכים אלא לבדיקת חורף כמו שעושים למשאיות ויש טופס מיוחד לכך שצריך להצמיד לרישיון.
רכב יהיה פטור מבדיקת חורף אם הוא עבר טסט בתקופת החורף או בשלושה חודשים שלפני הראשון בנובמבר.
הטסט השנתי יהיה בכל מקרה בתאריך של הטסט המקורי של הרכב (לפני שהתחיל לעשות שני טסטים).
את המעבר לסטטוס אספנות אפשר לבצע מה1/1 לכל רכב שיהיה זכאי בשנה זו לסטטוס אספנות.
פרטי חביבי דרור , פרטי ....
נראה לך שאעשה בדבר כזה שימוש עסקי / צרכי עבודה ....?
ראשית, בכל רכב פרטי ניתן לעשות שימוש לצרכי עבודה ולהזדכות על חלק מההוצאות.
שנית, דווקא אוטו כמו שלך, מסובב ראשים ומושך עיניים, יכול להיות יופי של קידום מכירות/כרטיס ביקור/פרסומת לעסק. לא משנה איזה עסק.
לעיקר - למדינה אין סנטימנטים לשום דבר. בטח לא למכוניות ישנות שחלק מאזרחיה משפצים/משמרים להנאתם. יש לה אינטרס מובהק להוריד את הרכבים הישנים מהכבישים. כי על כל רכב ישן שנגרט, עולה רכב חדש לכביש והמדינה גוזרת עליו קופון שמן.
תהיה בטוח שההטבות לרכבי אספנות לא ניתנו בקלות ומועדון החמש הפך את העולם על מנת לקבל את ההכרה הרשמית בתחביב הנפלא הזה. אבל גם אחרי שקיבלו את מה שרצו או לפחות חלק מזה, היה ברור שהממסד לא יחלק לציבור האספנים (שבהגדרתו רובו ככולו הוא ציבור מבוסס ולא סובל מחסרון כיס) סתם ככה מתנות ששוות לא מעט כסף בלי להנחית פה ושם כמה גזירות והגבלות - כי בעולם יש איזון ואין מתנות חינם. ותאמין לי, בחלק ממדינות העולם המתורבת יש סנקציות משמעותיות יותר מאצלנו על רכבי אספנות.
מבחינת המדינה, תאסוף ותשפץ מכוניות ישנות להנאתך, אבל אל תנצל לרעה את ההטבות (ביטוח מוזל, אגרה מוזלת) על מנת להעלות על הכביש מכונית ישנה (שלדעת המדינה היא מסוכנת ומזהמת) ולהינות ממנה בזול לעומת כל היתר שמשלמים אגרה וביטוח גבוהים פי כמה.... וברור לכולנו שלא מעט מכוניות שהרישוי שלהן מוגדר "אספנות" הן רכב יחיד של כל מיני תפרנים שמחפשים פתרון תחבורתי זול (במיוחד מכוניות מדגמים עמידים במיוחד כגון וולבו 140, חיפושית, סובארו, דודג' דארט וכו' שכל עוד ניתן להשיג להן חלקי חילוף בסיסיים ולקיים סוג של תחזוקת שבר, הן ימשיכו לנסוע/לקרטע לנצח) אז איסור הנסיעה בשעות העומס בבקרים זה אחד, ואי ההכרה בהוצאות זה השני. רוצה להמשיך להשתמש באוטו הישן שלך ככלי תחבורה יומיומי ולקבל הכרה בחלק מההוצאות שלו? אל תעביר אותו לסטטוס אספנות, תמשיך לסבול מטסטים בכל חצי שנה ומההצקות של נציגי המדינה.
תחביבים ושגעונות פרטיים אינם הוצאה מוכרת. האמת?אין טענות.
אם לא הובן, כמובן שכל המטרה בתהליך שציינתי היא שהרכב יירשם כאספנות ותאריך הטסט יהיה בספטמבר.
כמו שכבר כתבתי, לא משנה מתי תעשה טסט אחרון לפי שיוני סטטוס, הטסט היחיד יהיה לפי תאריך הטסט המקורי של הרכב. כל מי שניסה לעשות את התרגיל הזה כעברה התקנה של טסט אחד בשנה קיבל טסט לחצי שנה.
(אפשר לראות מה התאריך המקורי לפי תאריך העליה לכביש)
אתה טועה, אומי.
ראה המצ"ב
95427
מעניין....
היו כמה וכמה שניסו ולא הצליחו.
לפי מה שאתה מראה שווה לנסות :)
חנן , טל אומי וכל השאר , תודה רבה על הארות / הערות ....
לקחתי לתשומת ליבי ....
שחר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.