צפייה בגרסה מלאה : שאלה על גז ברכב
elephant man
30-01-15, 21:19
בזמן האחרון אני מחפש רכב שיחליף את האימפרזה שלי.
החלטתי על פורסטר.
מצאתי כמה עם מערכת גז מובנית שהותקנה ע"י היבואן בזמנו.
הבעיה עם המערכת היא בלון הגז המותקן בתא המטען בצורה הגוזלת שטח טעינה נכבד.
השאלה היא האם ניתן להמיר את המערכת לבלון הנמצא במקום הגלגל הרזרבי?
אני שואל את זה כאן, כי אם אלך למתקין מורשה התשובה הקצרה מן הסתם תהיה שאי אפשר וצריך מערכת חדשה.
דבר עם ערן המסוקס מהפורום,
אורים ותומים בכל דבר הקשור במערכות גפ''מ
elephant man
31-01-15, 21:44
תודה
יש איזה 3 בלונים סטנדרטים שמגיעים ברוב הרכבים.
יש אפשרות להזמין מקטלוג של המון דגמים בלון שמתאים לך.
שוחחתי עם מתקין שהרכיב בלון ארוך וצר על שלדה של איזה 4*4. מתחת לרכב לא מורגש.
ערן המסוקס
11-02-15, 21:51
יש 2 סוגים של בלונים. בלון גלילי, ובלון טורודיאלי.
הבלון הגלילי יכול לבוא בשלל אורכים וקטרים שונים.
הבלון הטורודיאלי (בצורת גלגל), יכול לבוא במקום גלגל הספייר בתוך הרכב או מתחתיו, כאשר ישנים 2 סוגים. בלון חיצוני ובלון להתקנה פנימית. גם הם מגיעים בשלל קטרים וגבהים.
היי ערן. שאלה נוספת בנושא גז בפורסטר
ברשותי פורסטר שנת 2006
אני מעוניין להתקין בה מערכת גז ובדקתי את האפשרות עם מספר מתקינים באזור שלי (אזור צפון בלי להיכנס לשמות)
מצאתי מגוון של דעות וכולן נחרצות ויוצא שאני מאוד מתלבט אצל מי להתקין ואיזו מערכת להתקין ואפילו אם בכלל.
צמצמתי לשני מתקינים (כמובן שניהם מוסמכים, ידועים ומנוסים מאוד) אבל יש ביניהם אי הסכמה אחת רצינית. האחד אומר שברכב סובארו פורסטר משנת 2006 אין כלל צורך להתקין משמנת. לא ממוחשבת ולא רגילה (לטענתו רק משנת 2007 יש צורך בכך) והאחר טוען בתוקף שלא להתקין משמנת (וחייבים ממוחשבת) זה חוסר אחריות משווע והרס בטוח למנוע. ההבדל בגישות כל כך גדול שלמרות שקניתי מראש את הפורסטר על מנת להתקין בה מערכת גז, כעת אני חושש לעשות זאת מעודף מידע סותר.
האם מישהו ממכובדי הפורום הזה. ערן המסוקס או מתקינים נוספים יכולים להכריע בעניין ולפתור לי את הדילמה החמורה הזו?
בתודה מראש
רוני
לא יכול לעזור רוני, אבל אני מכיר סיפור דומה עד זהה עם גרנד צ'ירוקי....
וגם אני אשמח להארות בנושא.
בדיוק ביררתי שאלה כזאת, לפני כמה ימים, עם מתקין מע' גז במרכז שאמר לי שבכל רכבי סובארו, משנת 2007
צריך להתקין מע' שימון ממוחשבת רב נקודתית (אמיתית ולא דמויה מתפצלת).
בברכה - רפי לין
בעיקרון כל רכב לו מנוע מעל 2200 סמ"ק לא זקוק למשמנת
ערן המסוקס
24-09-15, 20:19
בעיקרון כל רכב לו מנוע מעל 2200 סמ"ק לא זקוק למשמנת
אין לי מושג מאיפה הבאת את המידע הזה, כי הוא לא נכון.
לגבי הסובארו, אני לא הייתי לוקח את הסיכון, ופשוט מתקין משמנת ממוחשבת וסוגר את העניין על בטוח.
היו חלק מדגמי סובארו שהותאמו לעבודה בגז וחלק שלו, גם באותו הדגם, ולכן בכל מקרה לא הייתי לוקח את הסיכון.
אין לי מושג מאיפה הבאת את המידע הזה, כי הוא לא נכון.
המידע הזה ניתן לי על ידי ג'יי גז בחיפה.
אני רק מניח שגם הם (כמוך) יודעים על מה הם מדברים.
כיוון שמידע זה נוגד את האינטרס הכלכלי שלהם, יש לי נטייה לראותו כאמין.
לגבי הסובארו, אני לא הייתי לוקח את הסיכון, ופשוט מתקין משמנת ממוחשבת וסוגר את העניין על בטוח.
היו חלק מדגמי סובארו שהותאמו לעבודה בגז וחלק שלו, גם באותו הדגם, ולכן בכל מקרה לא הייתי לוקח את הסיכון.
אם כך האם אפשר לזהות לבד. או באמצעות מכונאי, ע"פ דגם המנוע או מיספר סידורי כלשהו או באמצעות בדיקה פיסית, אם המנוע של הפורסטר שלי מותאם או לא מותאם להתקנת גז?
מבחינה כספית ההפרש בין משמנת לבלי משמנת היה כ 1500 שקל בהתקנה ולאחר מכן יש כמובן את עלות השמן עצמו שהבנתי שאינו זול.
מספר דברים;
את ההתאמה של המנוע שלך לגז אפשר לבדוק מול המוסך המרכזי עם מספר מנוע, רוב הסיכויים שמדובר במנוע רגיל, מאחר ומדובר בהזמנה מיוחדת ובתוספת תשלום על כן אם הבעלים המקוריים לא התקין מערכת כנראה שהוא לא הזמין מנוע כזה.
לעניין המשמנת, כל נושא הגז הוא לא מדע מדויק. ולכן אתה שומע דעות שונות, יש מנועים שבאופן מובהק לא מרגישים טוב עם הגז ולכן פתרו בחלק מהם את הבעיות עם משמנות ומערכות גז משולבות בנזין לעומתם יש מנועים שעמידים באופן מוחלט ושם אין שום סיבה להתקין מערכת מורכבת. בזמנו כשאני עשיתי מחקר לעניין מערכת גז לb4 הבנ תתי שמנועי סובארו (הרגילים) נמצאים בטווח האפור, הרבה התקינו מערכות פשוטות ולא ראו בעיות ושמעתי גם סיפורי זוועה. לעניות דעתי גם עם המשמנת והשמן העסק מאד כלכלי ולכן אולי כדאי ללכת על בטוח..
ערן המסוקס
25-09-15, 07:49
לא יכול לעזור רוני, אבל אני מכיר סיפור דומה עד זהה עם גרנד צ'ירוקי....
וגם אני אשמח להארות בנושא.
אין שום בעיות להסבת גז בגראנג' צ'ירוקי בכל הדגמים שלו, כל עוד עושים את ההסבה בצורה איכותית עם כוונים טובים. שלל הדגמים כבר נוסעים שנים על גז והמון קילומטראז', כולל רכבים שנוסעים בשטח, רכבים שגוררים מטען, רכבים שנוסעים כל יום 300-400 ק"מ כבר שנים במהירויות גבוהות וכו'..
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.