צפייה בגרסה מלאה : Article: מסע עצוב בקו היצור של לנדרובר דפנדר 2015
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3501-%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%91-%D7%91%D7%A7%D7%95-%D7%94%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%91%D7% A8-%D7%93%D7%A4%D7%A0%D7%93%D7%A8-2015
היתה לי כאן תגובה צינית אבל מפאת כבודם של כמה מחברי שיש להם דיפנדר אני אמנע...בגדול ניתן לסכם את זה ב ' משתתף בצערכם'...
האמת עצוב.
הכל נראה כאילו נע בהילוך איטי, אבל הוא לא.
כולם כבויים כאלה - עצוב.
אבל...
אני רואה פה, בערוצי המדע, המון תכניות של "איך עושים את זה", כולל הרבה מאוד תכניות על פסי ייצור של כלי רכב שונים - מהפשוטים ביותר (כמו מכסחות דשא) ועד היקרים ביותר (רולס רוייס ומזארטי ופרארי) - בכולם ההליך נראה כזה מורכב.
אני בטוח שיכלו לחסוך פה ושם כל מיני "הוצאות (כמו הבחור שממסמר את החלקים עם מכונת ניטים ידנית-פניאומטית - ניט בשנייה... שזה המון).
אני לא רואה שמורכב יותר לייצר רכב "מיושן" מאשר רכב "חדיש".
אני גם בטוח שאם רצו (=אם היה שוק) היו משכילים לשנות את מערך הייצור (כמו פחות חלקיקים שמרכיבים כל חלק/פאנל) ולהתאים אותו לדרישו השוק החדשות, כמו עלות ייצור מופחתת.
אני לא רואה סיבה, למשל, אם הרכב כ"כ מבוקש וטוב, להחליף את כל הפאנלים מאלומיניום (היקר) למשהו זול יותר ונוח יותר לייצור/הרכבה, כמו פלאסטיק ולשמור על "אופי" הדיפנדר.
זה פשוט רכב גרוע עם נוסטלגיה והיום יש יותר תחליפים.
עברו הימים שבהם העיקר שמנוע עובד ולא חשוב איך מרגיש הנהג/מפעיל ותנוחת הנהיגה היא מרכיב חשוב גם ביחידות מיוחדות (אחרי שברור שאיך שהנהג יושב במשך 10 שעות עד להגעה ליעד, ישפיע גם על התיפקוד שלו.. ביעד).
בקיצור.
עצוב - כן. מאוד. במיוחד לאלה שנשארים בלי עבודה (נראה לי נורא לעבוד כשהשעון מתקתק לך לאחור..)
מובן - בהחלט.
אבל למשוגעים לדבר, בטח ימשיכו לייצר אותו/את הרפליקות שלו, גם אחרי הסגירה של המפעל האנגליה - כמו שהיה עם החיפושית במקסיקו או ברזיל.
לא?
- - - Updated - - -
היתה לי כאן תגובה צינית אבל מפאת כבודם של כמה מחברי שיש להם דיפנדר אני אמנע...בגדול ניתן לסכם את זה ב ' משתתף בצערכם'...
מה נראה לך, הם לא יודעים שהם קוקיות?
קו יצור ארכאי, עולם הולך ונעלם.....
אפשר לאהוב, אפשר לשנוא, קשה להתעלם.
בסוף יעבירו את קו היצור להודו
וימשיכו לייצר ,כמו הרוייאל אנפילד.
אני מאד,
אבל מאד, אוהב את הרכב הזה.
עם זאת, חוסר היעילות בפס ייצור הזה מסביר למה החברה נמצאת במכירות חוזרות ונשנות ובהפסדים.
חבל.
נ.ב.
אם ההודים לא ישתמשו בחומרים סוג ז' (וכנראה שהם כן :(),
ייצור בהודו יכול לעשות טוב לרכב. אולי מחירים שפויים יותר יחזירו אותו לחיים. לא יהיה אכפת לי לקנות טאטא דיפנדר ;)
סרט יפה. ועצוב.
למרות הכל, באיזה שהוא מקום חבל לי שאין לי את הממון כדי לקנות אחד חדש משנת הייצור האחרונה ולהחזיק בו לנצח... כי זה באמת שריד אחרון לעולם נעלם.
אסף.
boaz avrahami
01-02-15, 21:14
ברגעים כאלו, חשוב שתהיו חזקים ...
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
אפשר לומר שאין סיבה לדבוק במסורות הישנות ושהעולם הישן שוקע מול עליית הטכנולוגיה המודרנית.
גם בארץ, מי שעוסק בחקלאות מרגיש שהוא אולי הדור האחרון בארץ שעוד ייגע באדמה ויוציא לחם מהארץ, כי גם החקלאות היא מקצוע ארכאי כמו גם הרבה תעשיות אחרות.
שחושבים על זה, כל אחד מאתנו ולא משנה במה הוא עוסק, יכול לגלות יום אחד שהוא כבר לא רלוונטי וצ'יפ סיני קטן יכול להחליף אותו ולשגר אות ואל לשכת הסעד.
אז אולי זה קצת רומנטי לחשוב שפעם האנשים היו מברזל והמכוניות מפח אלומיניום מכופף אבל יש במותה של האגדה איזה שהוא סימבול לעולם הנעלם שבו ההבדל בין היום לאתמול הוא כל כך עצום שמי שלא רץ מהר מידי נשאר מאחור והופך להיות "לא רלוונטי" .
ברגעים כאלו, חשוב שתהיו חזקים ...
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
[emoji1] חזק..
בסוף הליין, כשהדיפנדרים המוגמרים עוברים את המקלחת למבחן האטימות.... יודעים מה היה חסר לי?.... הבדיקה עם החתול.
ביטלו אותה.
דורות של חתולים הצליחו לחמוק באלגנטיות עד שזה הפך לחלק מהטבע שלהם.
פעם רישתו דיפנדר במצלמות גופרו, לראות איך החתולים עושים את זה, אבל הם היו מהירים מדי, וגם כשהריצו פריים אחרי פריים זה נותר תעלומה. אח"כ ניסו שוב, וחיברו את החשמל של המצלמות לשקע של המצית, אבל המחשב של האוטו ניתק את הזרם כי החתול החליק על השמן ופגע במשהו שם ויצר קצר.
כבעלים לשעבר של אחד כזה כן הוא מטפטף (יש יאמרו מסמן טריטוריה), כן הוא מרעיש, כן הוא בעל הנדסת אנוש איומה, כן הוא בנוי כרכב מהמאה שעברה אבל יש לו קסם ומשיכה ששום נימוק הגיוני לא יכול להסביר.
אוף לי אישית חבל וצובט בלב ולו יכולתי כפי שכבר נכתב הייתי מת לרכוש אחד כזה חדש ולשמור אותו לנצח.
לטעמי הדיפנדר הוא האיקון המוטורי רבתי בעיקר כרכב שטח/ מסעות אין ולא יהיו שכמותו...
את הדיפנדר ז״ל שלי ששימש אותי גם כרכב יום יומי החליפו שני רכבים. מרצדס לנסיעות מינהלתיות ודיסקו דור 1 לשטח. למרבה האבסורד לא אחת בזמן שנהגתי במרצדס הייתי מוצא עצמי מתגעגע לדיפנדר...
גם כיום כשאני נוהג ברנגלר רוביקון שבכל היבט אפשרי (למעט צריכת דלק ומרחב למטען) עולה על הדיפנדר אני עדיין מתגעגע לדיפנדר.... סוג של מזוכיזם מהנה... תכלס אפילו לירידות על בעלי הדיפנדר אני מתגעגע... מזוכיזם כבר אמרנו....
סרט יפה. ועצוב.
למרות הכל, באיזה שהוא מקום חבל לי שאין לי את הממון כדי לקנות אחד חדש משנת הייצור האחרונה ולהחזיק בו לנצח... כי זה באמת שריד אחרון לעולם נעלם.
אסף.
מסכים עם כל מילה. בעיקר אם ענין הממון. שימותו הקנאים.
אל דאגה.
זה שיפסיקו לייצר באנגליה, לא אומר שהדיפנדר ימות.
בודאי ימשיכו לייצר אותו במקומות אחרים. יהיו חלקים, יהיו תקלות. האגדה תמשיך לקרטע ולנזול ולהתקלקל ולהיות מקסימה עוד שנים רבות.
מאיר רוטברג
02-02-15, 12:49
עולם הולך ונעלם, אולי לא יהייה פופולרי אבל טוב שכך, אין זכות קיום כלכלית לייצור שכזה , אולי בסדרות קטנות בעלויות של 500.000 ש"ח ומעלה ,
4x1om-Israel
03-02-15, 07:28
דרור
אהבתי את הערתך וגרמת לי לצחוק , הבדיקה עם החתול
קו ייצור מצוין לרכב שלא מיוצר בסדרות גדולות אבל עם הרבה תצורות.
נשגב מבינתי איך האינגליזים לא השכילו לתקן את כל הפגמים הקטנים והמעצבנים ברכב שמיוצר כמעט ללא שינוי עשרות שנים כשלרוב הבעיות המציקות קיים פתרון after market פשוט ובדר"כ לא יקר.
קו ייצור מצוין לסדרות קטנות מאוד שלא מצדיק השקעה באוטומציה ( מזכיר את נצרת...). לא מבין מדוע האינגליזים לא השכילו לתקן לאורך השנים את כל הפגמים הקטנים והמעצבנים שלרובם ישנם פתרונות after market טובים במחיר סביר.
מי שרוצה להישאר רלוונטי בתעשיית הרכב או בכלל צריך לייצר כך:
https://www.youtube.com/watch?v=8_lfxPI5ObM
אחלה אוטו אבל במתכונת הנוכחית- לא רלוונטי לצערינו....
אתם עדיין רגילים להתבונן על הכל מזווית ראייה של שוק ישראלי,
במדינות אפריקה והעולם השלישי בכלל הרכבים האלו פורחים, ונמכרים חדשים בכמויות גדולות
כמו גם הטויוטה לנדקורזר סידרה 70, חדשות מהשקית עולות על הכביש\(אין כביש) מדי יום!
אתם עדיין רגילים להתבונן על הכל מזווית ראייה של שוק ישראלי,
במדינות אפריקה והעולם השלישי בכלל הרכבים האלו פורחים, ונמכרים חדשים בכמויות גדולות
כמו גם הטויוטה לנדקורזר סידרה 70, חדשות מהשקית עולות על הכביש\(אין כביש) מדי יום!
???
אני משוכנע שקו היצור של הטויטות שונה בתחלית.
לא שונה בכלל.
קו ייצור טיפוסי של כמויות קטנות, מגוון גדול
( small quantity / high diversity )
כמו גם קו הייצור של ה G בפוך, אוסטריה.
ההבדל הוא שבטויוטה משתמשים בחלקים איכותיים יותר, ובמרצדס למרות שהאיכות לא מרשימה במיוחדכמו בטויוטה, המחיר מאוד גבוה אז זה מוצר יוקרה שזורקים הלאה לפני שהוא מתחיל להתקלקל. ואם תסלחו לי על הציניות, מזמן טענתי שלנדרובר צריכים ללמוד ממרצדס ולהעלות את המחיר פי 2, כדי שהלקוחות יהיו רק לקוחות עשירים מאוד, כאלו שלא זוכים להרגיש את בעיות האיכות.
אסף.
ו... זהו. נגמר.
אתמול ירד מפס הייצור הדיפנדר האחרון. אחרון אחרון. לא יהיה יותר.
נגמר.
אני חושב שיש מעט מאוד מכוניות שסוף הייצור שלהן הוא רגע.. נו.. עצוב.
אז הנה, הרגע הזה הגיע.
להתראות ותודה..
אסף.
ו... זהו. נגמר.
אתמול ירד מפס הייצור הדיפנדר האחרון. אחרון אחרון. לא יהיה יותר.
נגמר.
אני חושב שיש מעט מאוד מכוניות שסוף הייצור שלהן הוא רגע.. נו.. עצוב.
אז הנה, הרגע הזה הגיע.
להתראות ותודה..
אסף.
עשו את זה לפחות בסטייל עם 90 פתוח שהברזנט שלו נראה מצוקמק עוד לפני שעזב את המפעל....
http://www.bbc.com/autos/story/20160129-this-is-the-last-land-rover-defender
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.