צפייה בגרסה מלאה : נקודות רגישות בסמוראי בן 28?
אהלן. לאחרונה התחדשתי (או התיישנתי?) בסמוראי 87 שנועד לשמש כרכב טיולים. מורי בדק אותו לפני כן ואמר שביחס לגילו, הוא לא ראה סמוראי במצב טוב יותר. המנוע חדש עם 33,000 ק"מ, קרבורטור עבר לפני כחודש שיפוץ מלא. הותקן דרייבשאפט אחורי חדש ומחוזק, הוחלף צלב בלוי, והוחלף גם טרמוסטט. גיר וקלאץ' במצב טוב. הג'יפ נקנה כיד רביעית והיה אצל אותו בנאדם איזה 20 שנה, והתחיל להחליף ידיים רק בשנים האחרונות.
ועדיין, אני קצת חושש מהאמינות שלו. ומפחד שהוא יהפוך לאיזשהו בור ללא תחתית - עדיין רכב בן כמעט שלושים. אני לא מעוניין לסיים טיול חוצה ישראל של שבוע בגרירה… לכן שאלתי היא: אילו חלקים לדעתכם יכולים להוות נקודת תורפה באמינות של הסמוראי, בעיקר מבחינת דברים חשובים שעלולים לגרום לתקיעה או שסתם לא יניע בוקר אחד? אני מדבר על דברים שקורים ללא התרעה מוקדמת. לא אכפת לי להשקיע קצת באופן חד פעמי בחלקים שכוויכול, עוד לא הגיע זמנם, אם זה יקנה לי ראש שקט לשנים הקרובות. תודה.
הפחדים כבר לא רלוונטים כי כבר קנית את הרכב.. אז לטובה ולרעה נתקעת איתו.
ואם מורי בדק אותו אתה כבר יכול ללכת אליו ליישור קו רציני יותר והוא גם יאמר לך את הנקודות תורפה. מעבר למה שהוא יודע מניסיון הוא בטוח יראה גם דברים אחרים.
אה, ותתחדש גבר.
לא 'נתקעתי' איתו, מקסימום תמיד אפשר למכור. זה לא שמכרתי את נשמתי לשטן כדי לקנות אותו.. פשוט מעניין אותי אם אפשרי למנות רשימה מסודרת - להחליף/לשפץ X Y Z (שוב, רק חלקים שעלולים לגרום לתקיעה בלי סימנים מוקדמים) עוד לפני שהם מתקלקלים וכך להקטין עד כמה שניתן את הסיכוי שמשהו יקרה.
תשמע כעיקרון סמוראי זה רכב שאין בו יותר מדיי מה שיתקלקל.
יש דברים שאתה יכול לעשות שישפרו לך את החווית משתמש: להחליף את כל הגומיות נגיד (מתלים, בודי, גיר, טרנספר וכו') והאוטו ירגיש לך יותר מוצק ופחות מקרקש.
דברים שהייתי מחליף מראש:
גומייה בטנרספר שגורמת לתקיעה של הידית. מוסיף ריליי להנעה (להכל יש כתבות בג'יפולוג במדור סוזוקי)
אלו פתרונות של כסף קטן.
כמו כן - אין סוף לדברים שאתה יכול להחליף ולחזק כדי לגרום לאוטו להיות יותר "בטוח" ואמין.
תתחיל לטייל ותחזור אלינו עם רשמים לגבי מה שמצאת. עוד שנתיים יש לך ביד רכב אספנות שהוא פנינה אמיתית לפי מה שרשמת
כמו בכל רכב ישן.
מחליפים יזום צנרת גמישה וגומיות, נוזלים בכל המכללים, גירוז ושימון איפה שצריך. צלבים תפוחים ושאר מפרקים גמישים שעובדים ונשחקים.
רק שים לב. חלקים מקוריים בני 30 שנה עדיפים לפעמים על פני תחליפים חדשים. אז קנה רק מקוריים.
אסף.
תוכל לפרט יותר על המסקנה הזו? אתה חושב כך באופן גורף?
יש חלקים שמתעייפים עם הזמן ויש תחליפים לא רעים בכלל לחלק גדול מהדברים.
כמו בכל רכב ישן.
מחליפים יזום צנרת גמישה וגומיות, נוזלים בכל המכללים, גירוז ושימון איפה שצריך. צלבים תפוחים ושאר מפרקים גמישים שעובדים ונשחקים.
רק שים לב. חלקים מקוריים בני 30 שנה עדיפים לפעמים על פני תחליפים חדשים. אז קנה רק מקוריים.
אסף.
מניסיוני הדל בתחזוקת נבלות ישנות וחדשות. המקורי באיכות גבוהה תמיד. התחליפי רק לפעמים. כך שיוצא שמקורי מחזיק 30 שנה והתחליפי החדש נדרש להחלפה חוזרת אחרי שנה שנתיים. קרה לי הרבה פעמים.
המקרה היותר גרוע ולא פחות נפוץ... רואים את זה למשל בתפוחים, זה שהתחליף הוא פשוט זבל, ואז אתה מצטער שהחלפת את המקורי שהיה אולי קצת בלוי אבל יכול למשוך עוד כמה שנים בשקט.
זה לא שאין תחליפים איכותיים. זה רק שאין לנו דרך לבדוק את האיכות שלהם.
לכן אני הפסקתי להמר וכשאפשר קונה רק חלקי חילוף מקוריים.
תרשה לי לאושש את חששך העיקרי. ג'יפ זה בור ללא תחתית. וג'יפ עוד במיוחד..
תהייה בטוח שמכלול שלא שופץ/הוחלף ב30 שנה האלו יוחלף בעתיד הקרוב.
וז במידה שתתחיל לטייל ולנצל את היכולות של הרכב.
עם הסמוראי 98 שלי למדתי שכמעט תמיד המקורי
חוסך הרבה זמן וכסף.
אלא אם כן מדובר במוצר אפטרמרקט איכותי. לרובם אגב אין יבוא מסודר לארץ.
ד"א זה גיפ ראשון שלך?
למה אין תמונות של הכלה?
אני מודע לעלויות תחזוקה גבוהות יחסית - לא זה מה שמפריע לי. סתם יש לי חשש שכל טיול שלישי שלי יסתיים בגרירה, אבל נראה לי שזה חשש קצת מוגזם... בכל זאת סמוראי. אני מתכוון לשמור עליה במצב הכי טוב שיכול להיות - בלי שום עיגולי פינות. יש לי ג'ימני כחצי שנה עד שג'וק לסמוראי פתוח נכנס לי פתאום לראש. כשאסיים ליישר את הסמוראי (ממתין לזמינות של קפיצי ובולמי EFS, מיגון דלק ורוקר פאנל אצל מורי) אני אמכור את הג'ימני. יש לי רכב אחר שמשמש אותי ביומיום.
אה, ולא ציינתי שהכלה גבוהה. :)
95722
זה הסמוראי הארוך שהיה אצל עוז? באמת רכב שמור מאוד ונדיר למצוא במצב כזה.
אכן הסמוראי של עוז (לשעבר!).
יופי של סמוראי!! תתחדש, חבר...
שכחת לציין שמדובר בסמוראי ארוך (לא רק מוגבה). יש לך אחלה בסיס שבעוד פחות משנתיים הופך לאספנות.
שווה להשקיע ברכב הזה נשמה וזמן.
מצטרף להמלצה של החברה פה על חלפים מקוריים.
בקשר לחשש של טיול שיתסיים בגרירה - סמוראי הוא כלי שקל מאוד לתקן בשטח ולהוציא אותו בנסיעה. גם אם לא במצב פיקס.
תוודא שאתה יודע איך לטפל בקרבורטור בחירום, לקשור את הסרן עם ראצ'ט אחרי שנשברת לך המאיה בקפיץ עלים, איך לנתק את הדריישאפט ולחזור על הנעה קדמית הביתה וכו'.
שילמת על הרכב הזה הרבה כסף, תשמור עליו טוב, אל תתחיל להתקמצן עליו עכשיו בפתרונות זמניים וטלאים של תחזוקת שבר, והרכב יגמול לך באמינות וחוסן מכני.
בעברי היה לי גם סמוראי ארוך פתוח שאני מאוד מתגעגע אליו עד היום.
שגיא אתה כזה חמוד לפעמים.
כל מה שגיא ואסף אמרו תופסx2
והייתי עושה את לפני הטיול המרוחק הראשון.
ניקיון ושטיפה של מערכת הקירור. פלוס החלפה של נוזל קירור,טרמוסתת וכל הצינורות מים, מקורי בלבד.
בושינג לידית טרנספר.
חוטי הצתה לדוגמא , תשקיע ותזמין מאיי ביי פירמה איכותית וידועה.
דברים שעשו לך כאמור חיים נעימים יותר על הסיפון ,
מלבד גומיות לבודי , תושבות לרכבת כוח (מנוע, גיר, טרנספר) רעננות וגומיות לדלתות ולחלונות. ישפרו לך את איכות החיים ויפחיצו משמעותית מרמת הוויברציות.
שווה לבדוק גלי הינע.
לדוגמא מנגנוני החלונות בדלתות, פירוק ניקוי וגירוז שלהם יוביל לאורך חיים ארוך ויחסוך לא מעט כסף בהחלפה קומפלט של כל המנגנון.
המלצה כללית, תמנף את השינמוך מגימיני לסמוראי ותעשה כמה שיותר בעבודה עצמית, רכב ספטרני , פשוט ואמין שנותן הרבה מקום לביטוי עצמי ברכב.
מאיפה אתה בארץ?
אני אשמח להציץ באוטו ולתת לך גם חוות דעת, לפחות מהצד החובבני ולא המקצועי.
אתה מדבר על חלקים מקוריים משומשים או מקוריים חדשים?
מניסיוני הדל בתחזוקת נבלות ישנות וחדשות. המקורי באיכות גבוהה תמיד. התחליפי רק לפעמים. כך שיוצא שמקורי מחזיק 30 שנה והתחליפי החדש נדרש להחלפה חוזרת אחרי שנה שנתיים. קרה לי הרבה פעמים.
המקרה היותר גרוע ולא פחות נפוץ... רואים את זה למשל בתפוחים, זה שהתחליף הוא פשוט זבל, ואז אתה מצטער שהחלפת את המקורי שהיה אולי קצת בלוי אבל יכול למשוך עוד כמה שנים בשקט.
זה לא שאין תחליפים איכותיים. זה רק שאין לנו דרך לבדוק את האיכות שלהם.
לכן אני הפסקתי להמר וכשאפשר קונה רק חלקי חילוף מקוריים.
הא... לא יודע למה היה לי בראש משומשים.. אולי כי אין את כל החלקים מקוריים לרכב בן 30..
ברור שחדש מקורי עדיף על תחליפי :)
האמת שהמנוע החדש הוזמן 'מהניילונים' - ישירות מסוזוקי. אז כנראה שזה אפשרי בהזמנה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.