צפייה בגרסה מלאה : Article: גרוטאשטח - מסע גרוטאות עד 5,000 שקלים בפסח
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3513-%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%90%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%94%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%93
למכירה מאזדה 323 96 200 ומשהו אלף ק"מ
טסט עד היום
1500 שח
מישהו באמת מחשב להם שהם לא עברו את סף ה-5000 ש"ח? כי בתור בנאדם פרטי שלא עובד במוסך אני לא היית מצליח להעמיד רכב מצוייד בסכום כזה, רק הצמיגים של הסובארו הזו נראים לי לפחות אלפייה ויותר.
נראה שסובארו הוא הרכב המועדף למשימה.
six 4 life
18-03-16, 12:46
בפעם הראשונה אלו היו רכבים של 3000 ש"ח וגם אז הם היו משופצרים בהרבה יותר. נראה שכל שנה הסכום לרכב עולה והרכבים מגיעים יותר ויותר משופצרים. כמו שאמרת רובם אם לא כולם עלו יותר מ5K עלות כללית של ישור והכנה + מחיר הרכב אבל זה לא ממש משנה, זה גימיק משעשע סה"כ.
בקצב הזה עוד שלוש ארבע שנים נראה את גרוטראלי לרכבים במחיר עד 20.000 ש"ח ואז זה כבר יהיה טיול ג'יפים :D
סובארו אכן קופצת ראשונה כמועמדת, כי בסכום כזה היא הכי אמינה.
אבל הנעה קדמית זה ממש לא שוס כשיש קצת עליות עם קצת דרדרת.
תחשבו על הנעה אחורית.
ולמחשבות שונות לחלוטין....
שימו לב מה נהיה.
כוכבי הספורט המוטורי, במקום שיתחרו כמו שצריך במכוניות המירוץ שעלו להם תועפות, מככבים ב.... גרוטראלי. ככה זה כשבמו ידינו וחוקינו המטופשים חיסלנו את הספורט המוטורי. גרוטראלי לתפארת מדינת ישראל המטומטמת.
boaz avrahami
18-03-16, 14:08
אני דווקא מוצא הרבה יותר עניין כיום במסעות כמו זה מאשר ספורט מוטורי במאות אלפי שקלים.
התשתית מריכה להיות עממית ונגישה לכולם
six 4 life
18-03-16, 14:27
בקרוב מאוד היא כבר לא תהיה עממית אחרי שהשחקנים האלו נכנסו למגרש ("זה תחת ההגדרה של מירוץ, המשטרה לא מאשרת" מוכר משהו?)
מסע משעשע שהתחילו כמה מושבניקים נהיה עכשיו סיבה למסיבה.
5000 ש"ח...
באמת בדיחה.
אני מסכים עם opl.
והרישויי? מה איתו?
ולדעתי, אם היו רציניים - חיפושיות ישנות (לא החיקוי הפלסטי של השנים האחרונות), הן הן המתאימות ביותר לדבר הזה - במיוחד כשאני רואה את הזויות במעבר של הסובארו השחורה הזו, למרות הצמיגים הגדולים...
אני אנסה למצוא את התמונה..
סתם נוסע בכביש המהיר... יותר מ-70 מייל לשעה..
106792106794106793
יש לנו כאן קבוצת חיפושיות שטח כאלו.... אבל המחיר הרבה הרבה יותר גבוה מ5000.
אסף.
SIX, אני חושב שאתה מבלבל בין שני קבוצות שונות:
גרוטראלי שהיא יותר וותיקה עד כמה שאני מכיר
https://www.facebook.com/grutarally/?fref=ts
לקבוצה שבכתבה
https://www.facebook.com/%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%90%D7%A9%D7% 98%D7%97-434980930033654/?fref=ts
אסף.
אני מתאר לי שגם הסובארו השחורה עלתה יותר..
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
אז יש לנו את judea people's front ו people's front of Judea ?
מי שלא מכיר את הרפרנס, תתביישו לכם!
חמש אלף שקל זה לא.. משעשע ומדליק אולי כן, אבל חמשת אלפים סיפורי מעשיות אולי, לא שקלים, וחבל. לדעתי זה היה יכול להיות הרבה יותר מאתגר ומעניין אם היו מקפידים על רכב ישן ומקורי, AS IS, וללא תוספות.
אני אנסה לעשות לכם קצת סדר:
רוב הרכבים בגרוטראלי הראשון עמדו פחות או יותר בתקציב, אלף לפה אלף לשם.
בגלל ביקוש גבוהה להשתתף ומספר מקומות מוגבל החליטו החברה מגבע (שהיה להם חלק גדול בעזרה לאירוע הראשון)
לקיים אירוע נוסף לפי ההגדרות שלהם(להלן גרוטשטח).
בהנחה ולא "משתוללים" אין בעיה לעמוד בתקציב.
בגרוטראלי השני שהתקיים הקפידו יותר לגבי הגבהות(אסורות, מותר רק להקשיח קפיצים) וצמיגים (מידה מקורית).
בסופו של דבר הרכבים אמורים להתנייד על הכבישים ולעמוד בחוקי התעבורה (האחריות החוקית היא אך ורק על בעל הרכב).
מציע לכולכם לעבור את החוויה אם על בסיס מקום באחת מההתארגנויות או על בסיס התארגנות עצמאית אתם תופתעו למה הרכבים הללו מסוגלים :-)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
חמש אלף שקל זה לא.. משעשע ומדליק אולי כן, אבל חמשת אלפים סיפורי מעשיות אולי, לא שקלים, וחבל. לדעתי זה היה יכול להיות הרבה יותר מאתגר ומעניין אם היו מקפידים על רכב ישן ומקורי, AS IS, וללא תוספות.
הקבוצה המקורית אכן נקראת גרוטראלי שערכה לפני חודש מסע ועוד אחד יהיה בקייץ.
כאן על פניו כל הקבוצות הן של מוסכים וזה עם הרבה יחסי ציבור.
חברים שלי השתתפו עם 205 שנקנתה ב 1600₪ כולל אגרת טסט לחצי שנה, צבעו את הרכב לבד ובקושי הוסיפו לו קצת מיגון, הוא שרד את המסע כמו מרבית הכלים שהתחילו. המכונית שהצטיינה הייתה אכן וולוו עם הנעה אחורית שהורכבו לה קפיצים ארוכים להגבהה.
אני בכלל לא נגד האירוע.. להיפך. לגמרי להיפך.
אבל להראות את הכלים שם ובמיוחד את האחרונה, שנראית כאילו היא בתחילת הדרך להפוך למשהו מהצי של MAD MAX ולהגיד 5000..
נו, שיהיה.
והיכולות.
אני לפחות לא מופתע בכלל.
בטיול בקפריסין, לפני המון שנים, שכרנו פוקסווגן פולו (גיר רגיל) ו..יצאנו לשטח.
שבילי דרדרת וכל מיני "חריצי מים" ומדרגות... בזוית הנכונה הפולו לא עצרה..
הפעם היחידה שנתקענו היתה בעלייה ממאגר מים עמוק.
המנוע והדרדרת ותוואי השביל (לא איפשר "לקחת תנופה") פשוט תקעו את הפולו, כמה מטרים אחרי תחילת העלייה...
אחרי כמה נסיונות נואשים - האוטו עולה למעלה, הגלגלים מתחילים להחליק, המנוע נחנק (חלש לאללה) ותוך כדי סיבסוב הגלגלים, האוטו מחליק לו למטה - כשכבר החל ריח לא נחמד מהקלאץ', סובבתי את הרכב ופשוט עלינו את כל העלייה (תלולה וארוכה) ברוורס (הילוך קצרצר ומשקל במקום הנכון..).
גם עם הפסאט שלנו (סטיישן, טורבו) הגענו "די רחוק" - מסתבר שבקרת האחיזה שמועת לכביש, עושה עבודה לא רעה בכלל בשטח.. אם נוהגים ברגש..
אח"כ גם הצוררים הבינו את זה והוסיפו טיפל'ה גובה (4X4 כבר היה בסיס.. עם הסינכרו) וקצת עיצוב וקראו לזה טוארג..
שלא לדבר על כל הרנו והמאזדות והקורולות (בקיצור, ליסינג) שהיינו פוגשים בכל מיני חורים בדרום...
כך שאני בכלל לא מופתע בכלל שניתן "לייצר" טיול שטח חביב לגמרי מגרוטאות שלא איכפת שידפקו פה ושם (ותמיד אפשר להתגייס איזה 4 משתתפים ופשוט להרים את הרכב מעל מכשול סורר).
אבל 5000 ש"ח... חבל שאים פה פרצופון/אמוג' של "עלאה ענאק?" עם אצבע שמושכת את העין קצת למטה...
ושכחתי את כל הליאונה המרובעות האלה (כמו בתמונה הראשונה) של חברינו הבדואים... נדמה לי שזה רכב "העבודה" שלהם בשטח והסופות (שמקורן "לא ידוע") הם רכבי הכיף שלהם.
באחד הטיולים שלנו, לאיזור השמורה שמדרום לאשדוד (לא זוכר השם - אני רק הנהג), המון בוץ , הדיסקברי של החבר (TD5 2002) התעקש להתקע כל פעם... הגלגלים (BF A/T בגודל מקורי) פשוט התמלאו בבוץ ובעשב הרטוב והאוטו... עומד במקום (טוב... גם הנהג לא ממש הקשיב.. רגל כבדה) ומידי פעם נגחתי אותו (בזהירות) עם הריינג', פוש קטן.. שיזוז.
העניין הוא, שבאותו מקום שהוא נתקע הכי הרבה, היו כמה חבר'ה מהמשפחה (המורחבת..) שהשתעשעו שם עם רנו 5 לבנה (ללא מספר..) - עלו וירדו וצלחות וכל מיני דברים ו.. לא נתקעו אפילו פעם אחת...
ד"א - בצד, כשהנהגים של הרנו מתחלפים (כיף, לא?), חנו כמה פראדו והיילקס "קרביים" וסופה... "שלהם".
אני בטוח שהרנו הזו באמת עלתה להם פחות מ-5K..
נשמע כמו אירוע מגניב וכיף אמיתי
אסף.
שלי יצאה למדבר ( איתך) כשהעלות עליה הייתה בין 5000 ל 10000.
בהמשך השקעתי עוד הרבה.
ניסיתי להצטרף לשתי ההתארגנויות גורטראלי וגורטאשטח שתייהן תמיד אובר בוקינג.....
לדעתי לא מקפידים שם על העלות וחבל. אין שום בעיה להעמיד רכב ב5000 שקל שיצליח במסע, הוא יהיה עם צמיגים משומשים, ועם גגון מאולתר וכו'. וידרוש הרבה יותר יכולת מהנהג. וזה על הרעיון לא?
Sent from Um Melabes
עם וולוו סטיישן 245 מודל 78 עשיתי לא מעט שטח בתור נהג חדש(סוף שנות התשעים).
עשר שנים אח"כ "טיילתי" לא מעט בסביבת הירקון עם לאונה 86 1.6 ידנית סטיישן שירדה מהכביש ושמשה אצלי
בתור רכב "פאן" עד שקניתי את הסונומה ב2009.
הוולוו עם ההנא/עה האחורית נותנת עבודה והסובארו עם כל האין משקל שלה פשוט עברה כל מה שביקשתי ממנה...
איתי
אם כבר, אני כן הייתי ממליץ על התארגנויות עצמאיות קטנות למי שמעוניין, ואלמלא הייתי מחזיק רכב שטח, בהחלט הייתי חושב על הרפתקאה בכיוון הזה, אבל...אני כן מחזיק רכב שטח אז למה?!?!
המסע המקורי היה עד 3000 ש"ח (זה היה העלות הדלק של הדיסקו שלי בחוצה ישראל)
לכתבה http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=967100
חן
עם וולוו סטיישן 245 מודל 78 עשיתי לא מעט שטח בתור נהג חדש(סוף שנות התשעים).
הוולוו עם ההנא/עה האחורית נותנת עבודה
איתי
מה שאני עוללתי לוולוו כזו, מודל 79...
את כל תחילת הנסיון שלי בנהיגת שטח, חילוצים עצמיים, טיולי שטח, מצבי ״כמעט״, נהיגת ראלי (לפחות ככה קראתי לזה אז...), בוץ, חציית שטפונות, דיונות, ומה לא עשיתי עליה.
איזו עבירת! איזה אוטו חסון! את כל ההתעללויות האלו הוא קיבל בהבנה ותמיד בסוף עלה על הכביש והחזיר אותי הביתה בנסיעה.
מרווח גחון מכובד, מנוע בריא, סרן אחורי חי, מתלים פנטסטיים, מכלולים גיבורים... רכב שטח מושלם.
עמד כמה שנים בגינה של חבר במטרה להפוך אותו לרכב שטח ייעודי, ממש כמו במסעות האלו.
כבר היו לי קפיצים מוכנים, צמיגי שטח, אפילו חשבתי לחפש לו נעילה אחורית אוטומטית ( יש מצב שזה סרן דנה). רק זמן לא היה לי והוא סיים את הגלגול הסה של חייו כשעבר אחר כבוד לאספן מכוניות שהחליט לשפץ אותו.
איזו נוסטלגיה...
במסגרת הנוסטלגיה...
בימי הצבא (קבע), היה לי אוטוביאנקי... זה היה "השטח" הראשון שלי.
SHMBO ואני ברמת הגולן ומסביב לכינרת (נדמה לי שזה היה ב- 87-8..ממש לפני השירור), בלי כבישים כמעט בכלל, כולל נסיעות בתוך נחלים לאורך מאות מטרים, כשמדי פעם צריך לצאת ולחתוך את הצמחיה, שפשוט הגיעה עד גובה המים.
היו מקרים שהמים היו מעל גובה הגלגל, במשך עשרות מטרים... לא נכנסו דרך הדלתות.
חווייה.
בסוף הטיול, נפגשנו עם חברים מהיחידה, ליומיים על שפת הכינרת... ממש על המים. גם שם האוטוביאנקי לא נתקע.
גם אני ניסיתי להרשם ללא הצלחה (היה כבר מלא לחלוטין) ולכן בואו נרים את הכפפה ונעשה מסע שכזה של חברי האתר עם הקפדה על מקוריות הרכב ובתקציב המקורי (3000 ש״ח). אני הראשון להירשם.
חנן-ג'יפולוג
20-03-16, 07:40
אם כבר, אני כן הייתי ממליץ על התארגנויות עצמאיות קטנות למי שמעוניין, ואלמלא הייתי מחזיק רכב שטח, בהחלט הייתי חושב על הרפתקאה בכיוון הזה, אבל...אני כן מחזיק רכב שטח אז למה?!?!
אני אומר לך למה, וזה לא משהו שאני שולף מהשרוול, אלא מדבר עליו עם טלי, זוגתי, כבר אי אילו שנים:
בתחילת דרכנו בשטח הטיולים היו מצחיקים, מפתיעים, מאכזבים, מרגשים, קשים וממלאי סיפוק.
הכלים היו מחורבנים. הכיסים היו ריקים. החלפים היו תחליפיים, הצמיגים היו יד2, במקום רצועות גרירה היה ברזל בניין, במקום ילדים בספסל האחורי היו חברים שיכורים/מעושנים או מצחיקים ללא חומרים, והיו הרפתקאות. בלי סוף.
היום אנחנו עם הציוד הנכון. עם הרכב הנכון. מטופל נכון. עם אוהלים נכונים. ציוד ניווט שלא מאפשר מקום לטעות. מעלה זיק עובר לנו מתחת לגלגלים אפילו ללא עצירה "לפיפי" לפניו. אין תקלות. אין ברבורים. אין אתגרים.
הכול ברור, ידוע וצפוי מראש. וכיף. הנופים יפים. החברים טובים וכיף להיות איתם מסביב למדורה. אבל הריגוש כבר לא שם.
.
.
.
.
מסע כזה מחזיר הכול לנקודת ההתחלה.
אני מנסה לשכנע את טלי לעשות עם גרוטאת הקטנוע 50 שלנו טיול חוצה ישראל. בינתיים אין הענות, אבל כשאצליח לשכנע אותה, אני חושב שזה יהיה כיף, מהול בסבל.
גם אני ניסיתי להרשם ללא הצלחה (היה כבר מלא לחלוטין) ולכן בואו נרים את הכפפה ונעשה מסע שכזה של חברי האתר עם הקפדה על מקוריות הרכב ובתקציב המקורי (3000 ש״ח). אני הראשון להירשם.
אני השני.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
אני השלישי
אני אומר לך למה, וזה לא משהו שאני שולף מהשרוול, אלא מדבר עליו עם טלי, זוגתי, כבר אי אילו שנים:
בתחילת דרכנו בשטח הטיולים היו מצחיקים, מפתיעים, מאכזבים, מרגשים, קשים וממלאי סיפוק.
הכלים היו מחורבנים. הכיסים היו ריקים. החלפים היו תחליפיים, הצמיגים היו יד2, במקום רצועות גרירה היה ברזל בניין, במקום ילדים בספסל האחורי היו חברים שיכורים/מעושנים או מצחיקים ללא חומרים, והיו הרפתקאות. בלי סוף.
היום אנחנו עם הציוד הנכון. עם הרכב הנכון. מטופל נכון. עם אוהלים נכונים. ציוד ניווט שלא מאפשר מקום לטעות. מעלה זיק עובר לנו מתחת לגלגלים אפילו ללא עצירה "לפיפי" לפניו. אין תקלות. אין ברבורים. אין אתגרים.
הכול ברור, ידוע וצפוי מראש. וכיף. הנופים יפים. החברים טובים וכיף להיות איתם מסביב למדורה. אבל הריגוש כבר לא שם.
.
.
.
.
מסע כזה מחזיר הכול לנקודת ההתחלה.
אני מנסה לשכנע את טלי לעשות עם גרוטאת הקטנוע 50 שלנו טיול חוצה ישראל. בינתיים אין הענות, אבל כשאצליח לשכנע אותה, אני חושב שזה יהיה כיף, מהול בסבל.
יש לי טייפון 50 במחסן שמחכה בדיוק בשביל זה.
לגבי כל מה שכתבת, זה בדיוק זה, אני אומנם עוד לא הגעתי לשלב של הג'יפ המדוגם שעובר את זיק כאילו זה הקסטל, אבל בהחלט מרגיש שחסר לי החוויות.
הרבה יותר מצחיק/מעניין לטייל עם סובארו DL או שרייד בשבילים בעבירות קלה בינונית מאשר עם ג'יפ מדוגם במעלות הנגב.
אגב החלום שלי הוא טיול שטח ארוך בטרקטור פתוח בשטח כמובן. (חוצה נגב למשל)
החלום שלי הוא טיול שטח ארוך בטרקטור פתוח בשטח כמובן. (חוצה נגב למשל)
דבר עם יורם דוקטורי.
אחרי שתגגל ותקרא, אם עדיין תרצה, בקש ממני מספר טלפון...
לעשות את זה עם טוסטוס זה רעיון גדול שאני מתחייב להשתתף בו.
רק צריך מישהו שיצטרף עם קומנדקר לציוד.
חנן-ג'יפולוג
20-03-16, 10:14
שלילי קומנדקר. פוגרום זה פוגרום. הכול עלינו.
יש טייפון.
מדבקת ג'יפולוג כבר עליו.
תנו תאריך.
ביטוח חובה לטייפון זה כבר לא מעבר לתקציב ?
1500 שקל בערך. אכן בולע את רוב התקציב.
אבל בשביל מה לעשות לשנה שלמה? אפשר לעשות לשבוע.
התקציב לדעתי שולי,טוסטוס זה טוסטוס,ישן כחדש,האתגר הוא הציוד והאוכל,אבל תמיד אפשר לחכות עד שמישהו יתפגר ולהכניס אותו לסיר.
פסח ?
יש לי Yamaha DT50 שהחזרתי לכביש לאחרונה (עמד במחסן 19 שנים)... תופס???
אני מאתגר את כולם פה, כמו שזה נראה יש ממש קטגוריות (4 ושני גלגלים) ואני אומר בוא נעשה מזה גם מעין תחרות. לא מירוץ רשמי אלא עם נהלים וקישקושים יותר קטע חברתי.
רוצים תאריך? 30.9.16-1.10.16
מזג האויר כבר קריר ואפשר לצאת למדבר גם עם גרוטאות
התקציב לדעתי שולי,טוסטוס זה טוסטוס,ישן כחדש,האתגר הוא הציוד והאוכל,אבל תמיד אפשר לחכות עד שמישהו יתפגר ולהכניס אותו לסיר.
פסח ?
האתגר זה הכל בעצם.
דלק - כלים עם מיכל פיצפון וטווח נסיעה מצחיק (בטייפון נכנסים 3 ליטר בערך, יספיק ל-45-50 ק"מ בערך, בשטח).
אוכל - איפה תסחבו אוכל ושתיה. בתרמיל על הגב?...
מים - לא יודע מה איתכם. אבל מבחינתי, מקלחת הכי בסיסית מג'ריקן בסוף יום רכיבה מאובק זה לא פינוק מושחת. זה די הכרח.
ציוד לינה - אפילו אם נתכלב ונישן בשק"ש בתוך אוהל סיירים על מזרון מתגלגל - איפה שמים את זה לעזאזל?... ארגז תנובה שיש לי לא כזה גדול....
כלי עבודה, חלפים, בלוני FAST וכו'. כנ"ל. אנחנו נזדקק לדברים האלה הרבה. באחריות.
ועוד ועוד. רכב ליווי הכרחי. אז אולי נ"נ זה באמת מוגזם והאקזמפלר המדובר לא כל כך ייסע בחודשים הקרובים, אבל טנדר או סופה או דיפנדר שסוחבים את כל זה זה הכיוון הנכון.
106838
חנן-ג'יפולוג
20-03-16, 16:09
מי ראה את הסרט "סיפור פשוט"?
לזה התכוונתי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
דרור אני מסכים אתך, אבל לפני שהרעיון הנהדר הזה הולך להתמוסס עם כל מיני משיכות לכל מיני כיוונים,תחליטו בינכם לבין עצמכם על הכיוון,תצהירו על התוכנית המוגמרת,וזהו,אני מצידי זורם עם הכל,לא מוותר,גם אם צריך לישון בעמידה.
יש חצי שנה לארגן לוגיסטיקה ותקנון (עאלק) גם בשביל הדו גלגלי וגם בשביל 4.
יאללה דרור (וכל שאר המנהלים פה) תרימו את הכפפה
מי ראה את הסרט "סיפור פשוט"?
לזה התכוונתי.
לא דיברתי על לינות בצימרים מפנקים וארוחות גורמה מעוצבות אלא על תנאים הכי בסיסיים. כמו שהיו לנו בצבא.
חנן-ג'יפולוג
20-03-16, 16:25
כנראה שלא ראית את הסרט. ממליץ.
בכל מקרה, לא ניסיתי לארגן כלום. בטח לא ראלי עם משאיות ומסוקי ליווי ומשאית מטאטא.
כולה אני, טלי, sym super pure 50 אומלל, משקפי שמש, פלאפון ואולי גם תחתונים, אם נמצא מקום.
וזה לא אמור למנוע מכם לממש התארגנות שאפתנית יותר.
יש חצי שנה לארגן לוגיסטיקה ותקנון (עאלק) גם בשביל הדו גלגלי וגם בשביל 4.
יאללה דרור (וכל שאר המנהלים פה) תרימו את הכפפה
לא צריך תקנונים ונהלים. זה לא "ספורט מוטורי". אל תהרגו את זה לפני שזה נולד.
הדבר היחיד שצריך לקבוע מראש זה כמה משתתפים ולסגור רשימה.
מה להביא? קסדה, ציוד רכיבה מינימלי וזהו. וכמובן טוסטוסים תקינים ונוסעים, מצידי גם ללא רישוי.
חצי שנה זה באמת מספיק זמן להתארגן/למצוא נבלת טוסטוס נוסעת באלפיה וכו' ולתכנן הכל.
אני מניח שיהיו מי שישמחו לנהוג ברכבי הליווי ואולי אפילו להכין לנו מנגל/פויקה בסוף כל יום.
- - - Updated - - -
כנראה שלא ראית את הסרט. ממליץ.
בכל מקרה, לא ניסיתי לארגן כלום. בטח לא ראלי עם משאיות ומסוקי ליווי ומשאית מטאטא.
כולה אני, טלי, sym super pure 50 אומלל, משקפי שמש, פלאפון ואולי גם תחתונים, אם נמצא מקום.
וזה לא אמור למנוע מכם לממש התארגנות שאפתנית יותר.
אם אתה ממליץ אני אחפש את הסרט ואצפה.
שניכם על סופר-פיור? מאות ק"מ בשטח?... בהחלט מספיק שאפתני. אבל אני סומך עליך שהכלי האומלל יסיים בנסיעה בכוחות עצמו.
מה שתחליטו הולך, בל לא לזנוח את מי שרוצה לבוא על 4 ולא על 2
אלעד קוטון מדפנה עשה את זה עם טייפונים. אז זה אפשרי.
אסף.
גם רוני נאק ואריאל אלסיבוני עשו את זה על טייפונים לפני כמה שנים.
אפשרי לגמרי. עם ליווי ברמה כזו או אחרת.
דרור, אסף
קיבלתם כפפה, אני זרקתי תאריך יאללה... בואו נרים את העניין.
אפשר לפרוס את זה על פני יומיים ולשלב עם מפגש עם חברים שירצו להגיע.
אתם קשקשנים, שזה לא להאמין...
איפה חיים כהן, שיארגן לכם תקנון ורשימות וכו'...
אני רואה שנמרוד לא מתלהב (אולי צופה משועשע, מהצד) - אני מציע לשלם לו איזה כמה זוזים, שיעמיס על הארגז דלק ואוכל ומזרנים ואוהלים וכלים וחלפים ומים (למקלחות של דרור) ו... מה יש לתכנון יותר מידי.
חצי שנה????
יאללה... פסח זה ממש "ליד".
תשמישו את הכלים ו... צאו.
ואם אני זוכר נכון, סיבוני ונאק, עשו את זה עם כלים חדשים, לא?
וסיבוני זה... קצת גדול על המופאד הזה... אז זה לא כ"כ תלוש.
הכוכב הכחול
20-03-16, 17:42
צחי תרשום אותי ל4 גלגלים
צחי תרשום אותי ל4 גלגלים
תהיה בארץ? כי אם כן אתה הפרטנר האידאלי מבחינתי
הכוכב הכחול
20-03-16, 18:13
עד אוקטובר אני מניח שכן..
אני לא מארגן כלום. יש שתי גרוטאות בשיפוץ ופתיחת סניף נוסף בשבוע הקרוב.
צחי, עצתי לך... אל תתעסק בהרשמה. תן מקום ושעה ומי שבא בא.
אסף.
אני לא מארגן כלום. יש שתי גרוטאות בשיפוץ ופתיחת סניף נוסף בשבוע הקרוב.
צחי, עצתי לך... אל תתעסק בהרשמה. תן מקום ושעה ומי שבא בא.
אסף.
+++
נתתי תאריך, שעה והכל נסגור קרוב יותר לתאריך.
חשבתי שתהיו יותר בעניין לעשות מזה איזה מאורע סתם כי זה כיף. ניתן לעניין לצבור תאוצה כי אם אני אמצא את עצמי לבד עם איזו גרוטאה באמצע המדבר זה יהיה כיף אבל הרבה פחות.
צריך להתחיל לחפש רכב. בקרוב המחירון של כל הגרוטאות האלה יעלה...
מבחינתי אם האתגר זה בלי ליווי, אז לא צריך אוהל, לא חייבים אוכל מבושל ובטח שלא צריך מקלחת.
ציוד מחלקים, אין סיבה שכולם יביאו כלי עבודה למשל או גזיות.
מים בהטמנות.
Sent from Um Melabes
דבר עם יורם דוקטורי.
אחרי שתגגל ותקרא, אם עדיין תרצה, בקש ממני מספר טלפון...
קראתי עליו, הוא עשה בכביש, סבל מאוד ונשבע שלעולם לא שוב. כנראה גם אני אשבע ככה אחרי טיול כזה.
בכל מקרה אין לי טרקטור וכנראה שגם לא יהיה בזמן הקרוב.
Sent from Um Melabes
אני חשבתי על משהו קצת יותר ספונטני (פסח הקרוב) ,אם מדובר על עוד חצי שנה... אז זה משאיר לי זמן לחפש מנוע 50 ,שלדה קלה,גלגלים כמה שיותר גדולים ולבנות לי טוסטוס מותאם לסיפור הדרך, נראה מה יימצא .
חברה, אחלה רעיון.
תקראו את זה: http://www.doogigim.co.il/?p=1834
לצערי, במסע המשוגע ההוא לא יכולתי להשתתף...
אז כעבור קצת זמן הרמנו את זה: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/96756-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%A6%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%90%D7%96%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%92%D7%95%D7%A9-%D7%93%D7%9F/page6
עכשיו חושבים על הרעיון המפגר הבא. מוזמנים להציע הצעות.
ולכל ה"זקנים" שחושבים שזה כבר לא בשבילם... אני רק אגיד שסטיית התקן של הגיל שלי ביחס לגיל הממוצע של החבורה הנ"ל, שווה פחות או יותר לגיל הממוצע של הילדים שלהם. בערך. וחלקם כבר בצבא :)
חבר'ה, במידה וזה יצא לפועל- אני החמישי :)
ולכל ה"זקנים" שחושבים שזה כבר לא בשבילם... אני רק אגיד שסטיית התקן של הגיל שלי ביחס לגיל הממוצע של החבורה הנ"ל, שווה פחות או יותר לגיל הממוצע של הילדים שלהם. בערך. וחלקם כבר בצבא :)
הייתי צריך לקרוא את המשפט הזה לפחות 5 פעמים כדי להבין מה התכוונת. הרגת אותי! :cool:
boaz avrahami
20-03-16, 21:29
אני גם בפנים עם טרקטורון מודל 94.
בתקופה ההיא אירגנתי עם גיל מלמד מידיעות את החוצה ישראל הראשון. על טרקטורונים וליווי בארבעה ימים. זה היה סיוט חביב גם עם הליווי כך שבלי הליווי זה יהיה דאקאר עבור אחדים.
לפיכך אני בעד מסע. עם ליווי
itay-rover
20-03-16, 21:38
למכירה
מזדה MPV שנת ייצור 1994 עם טסט.
מנוע מעשן אבל עובד נהדר!
תענוג לנהיגה לטובת הגרוטראלי,אם היה לי זמן הייתי משתתף בעצמי!
4500 ש"ח.
050-7316882
איתי.
עשיתי תרגיל מחשבתי ביד 2 - רכבים עד 2000 שקל - עם טסט ובלי תקלות מהותיות סטייל צריך להחליף ראש מנוע וכו וזה מה שמצאתי:
106842
איפרזה וכו מתחילות באיזור ה3 לנבלות...
six 4 life
20-03-16, 23:30
הבאלנו והאפלאוז יכולות להיות מתמודדות ראויות עם קצת גובה, אבל אתה מחפש במקום הלא נכון.
תפשפש קצת בשוק של פג'ו 205 1.4 ידנית. זה ה-אוטו.
לא זוכר שראיתי בסכומים האלה, אולי ניקו את המדפים עם כל המסעות האלה?
מאזדה 323 עם קצר 2000 שח
אגרת רישוי 800
2200 לחלקים.
:)
דרור ובועז כנראה צודקים... במעבר קצר על דף הפייסבוק רואים את כל הכוכבים. הרכבים מקבלים חלקים שלחובבן אין יכולת לייצר. אני לא נגד,ואשמח לראות את הסרט שאני מקווה שיופק בסוף אבל "עממי" זה לא, אני מניח שזה גם לא בהכרח תוכנן להיות כזה... זה מסע חברי של כוכבי הליגות השונות/מכונאים106849 ומפגן יכולות.
boaz avrahami
21-03-16, 08:37
הרב של הישוב שלי נתן את בירכתו למסע.
בזכותם הוא שידרג את ה MPV שלו שנמכרה לצוות ממוסך משמרות
שכל אחד יעשה מה שבראש שלו ,אין פה תחרות ,יש פה מסע, מניסיון החיים הקצר שלי ,הזיכרון שנשאר לאורך זמן הוא של הצחוק או לחילופין הסבל הכי גדול ,כל מה שבאמצע מתאדה.
boaz avrahami
21-03-16, 08:56
ברגע שמתחיל מרוץ חימוש זה הופך תוך זמן קצר לתחרות ולא מסע חברתי.
את ההמשך אפשר לדמיין...
אני מצדד בעממי הפשוט לא תחרותי
liontamer84
21-03-16, 09:34
מוכן לבוא לשמש כרכב ליווי. שמישהו יארגן עגלה שתעמוד בטלטולים.
דרור ובועז כנראה צודקים... במעבר קצר על דף הפייסבוק רואים את כל הכוכבים. הרכבים מקבלים חלקים שלחובבן אין יכולת לייצר. אני לא נגד,ואשמח לראות את הסרט שאני מקווה שיופק בסוף אבל "עממי" זה לא, אני מניח שזה גם לא בהכרח תוכנן להיות כזה... זה מסע חברי של כוכבי הליגות השונות/מכונאים106849 ומפגן יכולות.
אין... אי אפשר... די כבר!!!
בואו אני אזכיר לכם את המטרה. לקנות רכב ב-3000 ש״ח, ״ליישר״ קו בעוד 1000 נגיד ולצאת איתו למסע שסופו של הרכב בפח הזבל. אז מה זה משנה אם ההם עשו ככה או אחרת. בואו נעשה אנחנו.
טוב, אני בערך בפנים עם חבר. מה תאריך היעד?
אני נגד השיטה של אסף... צריך קצת יותר אירגון.
זרקתי סופ״ש של ה-30.9.2016
טוב, אני בערך בפנים עם חבר. מה תאריך היעד?
אני נגד השיטה של אסף... צריך קצת יותר אירגון.
מה יש לארגן?
הלוואי שאני הייתי יכול לבוא...
אם אין "בעייה של טסט" והאוטו נוסע... שמים גלגלים גדולים, חותכים מה שצריך ו..זהו.
מה יש לארגן?
אתה הרי לא מצפה להפוך את הרכב ל- bulletproof, בתקציב של 1000 ש"ח, של יישור הקו..
מה שקנית, זה פחות או יותר, מה שיהיה.
גלגלים, להעמיס ציוד (ערכת כלים מה- 4X4 הפרטי, אוכל וקפה ושק"ש) ו..זהו בערך...
- - - Updated - - -
אני באמת הייתי מחפש איזו אוטוביאנקי... קלאסי לדבר הזה... בטח גם לא צריך לחתוך כלום בשביל הגלגל... ואם לא עובר משהו (לא להתאמץ יותר מידי, שלא לגמור את הקלאץ'/מנוע), מרימים ושמים אחרי המכשול..
אלוהים!!!
עכשיו עשיתי חיפוש לאוטוביאנקי למכירה - איזה מחירים!!!!!
ירדו מהפסים!
אני הייתי נוטה לחפש דווקא את הרכבים הפחות מתאימים, פג'ו 205, קנגו, וסיטרואן C15 הם די מובנים מאליהם.
דווקא וולוו, מאזדה 323F, דייהו רייסר ושאר מרעין בישין, יכולים להיות הרבה יותר מצחיקים.
מבחינת רכבים אין הרבה מה לארגן, קונים רכב, יישור קו בסיסי מרתכים גגון ויאללה לדרך.
הקטנועים צריכים קצת דיגום לסחיבת ציוד ו/או ארגון רכב ליווי לציוד הכרחי.
אני דווקא נוטה לגסטי או איזה פיאסטה. אין אוטוביאנקי בפחות מ5...
לדעתי צריך מינימום מגן גחון וטנק דלק. תפיסה מסודרך לגלגליי ספייר - מינימום שניים. קנגו זה גם נחמד, אפשר אולי לישון בפנים.
http://images.tapatalk-cdn.com/16/03/21/5f6e3ca80c17bfbcec4dd9bd36e6e220.jpg
גרוטאה עם מיגון גחון יותר טוב משל רובנו.
איפשהו באחד הפירסומים של הגורטראלי הופיע שבסוף המסלול כל משתתף יכול לקנות את הרכב של כל משתתף אחר ב3500 שקל.
זה נועד כדי למנוע רכב מאוד מושקע שהכל בו "מציאות".
את רוב הרכבים שמועלים בגורטאשטח אפשר למכור בקלות ב10.
רעיון נחמד אבל אני נגד... אולי ארצה להשתתף בעוד מסע.
בקיצור, נראה לי ששווה לפתוח שרשור חדש נפרד ולראות אם יש בכלל התעניינות מספקת או שהכל פקה פקה.
עוד חיזוק לטעות שעשיתי ב 1999 ומכרתי את הסובארו טנדר 2x4
המקומות שהיינו בהם........
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
רעיון נחמד אבל אני נגד... אולי ארצה להשתתף בעוד מסע.
בקיצור, נראה לי ששווה לפתוח שרשור חדש נפרד ולראות אם יש בכלל התעניינות מספקת או שהכל פקה פקה.
תרצה להשתתף בעוד מסע תקנה רכב שוב , הכיף הוא גם בהתאמת הרכב למסע ( חיתוכים וכדו ..) כל עוד שאתה לא עובר את התקציב אתה מקבל את ההשקעה בחזרה במקום שירקב עד למסע הבא .
בכל אופן , אני בפנים .
"תקנה רכב שוב" אני לא עשוי מכסף. יש לי ילדה וארנב להאכיל...
boaz avrahami
21-03-16, 21:48
את הארנב אתה יכול לתת לדורון. זה יקל עליך
בדיוק ישבנו עכשיו ודיברנו על העניין.
אנחנו לגמרי בפנים (רכב אחד), לדעתי כדי לפתוח שרשור חדש בנושא ולסגור תאריך, כי יש מה לארגן.
ולדעת שיש מספיק חברה רציניים בעניין כי לצאת רכב או שניים זה....
ניתן היה גם להעלות תמונות ולדווח על ההתקדמות של כל אחד ואחד.
כדי לתכנן תאריך עם צפי למזג אוויר טוב, כי סביר שמזגנים לא היו לנו ומערכת הקירור של הרכבים לא היו במצב "כמו חדש".
מבחינתנו מינימום עלות רכב, לא שומרים ולא מוכרים כלום (מקסימום לברזל),במקרה הכי גרוע חזרה באוטובוס.
פלג
"תקנה רכב שוב" אני לא עשוי מכסף. יש לי ילדה וארנב להאכיל...
הועלה העניין שאפשר לקנות ממך את הרכב ב- 3500 ש"ח בסוף המסע , אם אתה לא חורג מהתקציב איפה הפסדת כסף ?
נ.ב - אם הארנב בריא אתה יכול להאכיל את הילדה .
בזמן שיקח לי להעמיד רכב חדש... לחפש, לבדוק, לפרק ולהרכיב מכלולים בהכנה. זה שזה רק נמדד בשעות לא אומר שזה לא שווה כסף.
בזמן שיקח לי להעמיד רכב חדש... לחפש, לבדוק, לפרק ולהרכיב מכלולים בהכנה. זה שזה רק נמדד בשעות לא אומר שזה לא שווה כסף.
תגיד.. לא היינו "שם", בשירשור אחר?
לא סיכמנו שהזמן שלנו לא שווה כסף? - אחרת כבר מזמן היו נותנים לנו בראש.
אם הזמן שלך "שווה כסף", אתה בתחביב הלא נכון...או שמישהו מחפף באקסלים...
זה לא דיל ברייקר... אבל אני כן רוצה את האפצייה של לשמור את הזיכרון המתגלגל הזה אצלי.
אני לא מקבל ביקורת ממישהו שהוא עד כדי כך מנותק מהמציאות שהוא חושב שיש אוטוביאנקי בפחות מ5 אלף... באקסל הישראלי יש חזקה לעומת אצלך ואני לא עורך דין צמרת. :-)
אף אחד לא באמת מתכוון לקנות ממך את הרכב, אבל עצם הידיעה שאפשר תמנע ממך לבנות רכב בשווי 10000.
אישתי תמנע ממני לבנות רכב ב-10 הרבה לפני הידיעה.
אני כבר התחלתי להתעניין.
אם אתה רוצה כבר יש פה אחת מוכנה:http://www.yad2.co.il/Cars/CarGallery.php?AreaID=&ModelID=27&SubModelID=235&FromYear=1994&UntilYear=1994&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=&GalleryView=1
אם כי מבחינתי זה לפספס חלק גדול מכייף
אנחנו מתקשקשים על שטיות... גם מבחינתי לפחות 50 אחוז מהחוויה זה הבנייה. בערב אפתח שרשור מסודר (אלא אם כן מישהו יקדים אותי) ונתחיל להפוך את זה למשהו בעל היתכנות.
זה לא דיל ברייקר... אבל אני כן רוצה את האפצייה של לשמור את הזיכרון המתגלגל הזה אצלי.
אני לא מקבל ביקורת ממישהו שהוא עד כדי כך מנותק מהמציאות שהוא חושב שיש אוטוביאנקי בפחות מ5 אלף... באקסל הישראלי יש חזקה לעומת אצלך ואני לא עורך דין צמרת. :-)
מי חשב שאוטוביאנקי תגיעה להיות איזה מושא חלומות של אספני רכב?[emoji52] [emoji52] [emoji52]
אני בחיים לא הייתי חושב על זה.
ואם קוראים לה מנותק מהמציאות - מודה באשמה.
ולי אין אקסל בכלל.. לא ישראלי ולא בכלל.
מה זה משנה כמה הוצאת? משנה כמה יש (או אין) בחשבון הבנק.. ככה אני חושב.
וחבל שאתה לא עורך דין צמרת.. אני שומע שהם מרוויחים לא רע.. היה מאפשר לבנות לטיול הזה, אוטו בלפחות 6000 ש"ח.. ולשדרג את האקסל[emoji6]
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
רוצים משהו מקורי? מסע קטנועים עד 3000 ש"ח או משאיות עד 3000 ש"ח. אם כבר, הכי קטן והכי גדול.
עלאק "רוצים משהו מקורי" בא לך? תגיד... ותתחיל למצוא שותפים
נו בחייך, משאית מושבתת עולה יותר מ3000...
אל תוציא לו אוויר מהמיכל בלמים.
הי, חדש באתר אבל אשמח להצטרף למסע שכזה, אפילו כבר בפסח הקרוב.
זה חלום שלי כבר כמה שנים טובות אבל לא היו לי שותפים להוצאה לפועל והתבאסתי לגלות כל פעם בגרוטראלי והגרוטאשטח שהאירוע התפרסם לאחר שכבר נסגרה ההרשמה..
נו בחייך, משאית מושבתת עולה יותר מ3000...
פעם אונגר מכר זיל 6x6 שלם ב 400$
חרא של משאית אבל נסעה
אנחנו קנינו אותה כי היה לה אותו מעגל חלוקה כמו לרוטר שלנו ו 6 צמיגי מישלן xzl....
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
רעיון מבורך...כל הכבוד...והקטע עם האפליקציה נשמע מגניב :*
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.