התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה על גיר של ג'מיני

הראל ד
02-03-15, 19:50
שלום לכולם,
ברשותי ג'מיני שנת 2000 אוטומט
קניתי את הגיפ לפני 10 חודשים,ומאז טיילתי אתו די הרבה ובגדול אני מאוד אוהב אותו...
מקריאה בפורום הבנתי שהגיר של השנתון הזה בעייתי ולכן התקנתי קולר לגיר.
כשקניתי אותו כל פעם שהגיר היה מוריד מהילוך שני לראשון היתה מכה מהאיזור של הגיר המוסכניק שבדק לי אותו לפני הקנייה אמר שזה לא רציני...
שבוע שעבר הייתי אצל מוסך אחר לטיפול שוטף ושיסתכל מה מצב המכלולים...
עשינו סיבוב על האוטו ושהוא הרגיש את המכה הוא אמר שזה עניין של כמה חודשים שהגיר ילך לעולמו.
עוצמת המכה לא השתנתה בתקופה שהאוטו אצלי
בנוסף בדקנו מה מצב השמן גיר ולא היה חסר אבל הוא כבר לא היה אדום כמו שהוא אמור להיות וגם היו בועות בשמן המוסכניק המליץ חד משמעית לא להחליף את השמן בטענה שהגיר כבר רגיל לשמן השרוף והחלפה בחדש רק תהרוס אותו יותר...
ועכשיו לשאלות: 1-משהו יודע אם מכה די קלה בהורדת הילוכים לראשון באמת כ"כ בעייתי? (או שאי אפשר לדעת את זה בהתכתבות)
2-השמן השרוף, הרצתי חיפוש וראיתי שהאנשים חלוקי דעות בנושא הזה יש למשהו איזה המלצה בנושא?
3- המלצה לבעל מקצוע ראוי שיוכל לבדוק את המצב?
תודה רבה
הראל

Juop
03-03-15, 23:26
יש לי 2001 ובדיוק אותו דבר, כל הגימיני שאני מכיר סובלים מהבעיה הזאת, תיהיה רגוע.

הראל ד
04-03-15, 00:09
א- תודה
ב- שכחתי לציין שהאוטו קר (בתחילת נסיעה) אין את המכה.

Elad Shamir
04-03-15, 11:35
מנצל את השירשור-
אני לא מתחבר לתאוריה של לא להחליף שמן ישן כי ״הגיר כבר רגיל״
(למה הוא התרגל? לעבוד עם חוסר סיכוך? לבחוש את כל ה״סחלה״ שיש שם?)
מי יכול לתת הסבר מלומד
תודה

אלעד שמיר
ניידת שירות "TOMCAR"
052-5362703

Juop
04-03-15, 16:19
הראל ניראה שאנחנו נוהגים על אותו רכב ממש.
אצלי זה בא והולך, תלוי כמה אני עדין בבלימה. זה לא מכה אצלי זה יותר דחיפה קלה.
ליאור בדק את הרכב שלי ואמר שכולם בשנתונים האלו ככה, אין מה לייחס לזה חשיבות גדולה מדי.
ידוע שהגיר ברכבים האלו לא מצטיין, אבל מפה ועד החלפת גיר הדרך עוד ארוכה.

הראל ד
06-03-15, 10:09
guop מאיזה איזור אתה הייתי שמח לסוע על האוטו שלך ולהשוות...
אלעד מה שאתה אומר נשמע הגיוני אבל שמעתי כבר כמה אנשים שאמרו לא להחליף שמן אז אם באמת יש משהו שיוכל לתת הסבר מקצועי אני אשמח מאוד...

Juop
06-03-15, 10:51
אני גר בפרדס חנה. ליד חדרה

asafk
07-03-15, 09:58
שמן שרוף ומזוהם באמת יתרום לזה שהגיר יסיים את חייו תוך כמה חודשים.
תחליף שמן ולא תחליף מסנן - כאילו לא החלפת שמן.
יש הגיון מעוות שאומר ששמן חדש מנקה את המערכת, ואז אם יש משקעים שלא אמורים להיות בכל מיני מקומות הם כבר לא יהיו שם. ההגיון הזה אומר שאותם משקעים מחזיקים את הגיר בחיים. שהמצמדים שכבר שחוקים משתמשים בחומר שירד מהם ומרחף בשמן בתור משפר חיכוך.
אני דווקא חושב שמערכת שמתחילה להיסתם ממשקעים צריכה ניקוי לפני שתתחיל לעבוד בלחץ לא נכון ותתחמם. אני גם חושב ששמן נקי עם תכונות חיכוך מצד אחד וסיכוך מצד שני כמו שהיצרן התכוון דווקא יגרום להכל לעבוד טוב יותר ושאם המצומדים שחוקים זה לא שהחומר שירד מהם יעזור יותר מאשר יזיק כשייסתום את המעברים והשסתומים.

אסף.

raanan
07-03-15, 11:26
שמן שרוף ומזוהם באמת יתרום לזה שהגיר יסיים את חייו תוך כמה חודשים.
תחליף שמן ולא תחליף מסנן - כאילו לא החלפת שמן.
יש הגיון מעוות שאומר ששמן חדש מנקה את המערכת, ואז אם יש משקעים שלא אמורים להיות בכל מיני מקומות הם כבר לא יהיו שם. ההגיון הזה אומר שאותם משקעים מחזיקים את הגיר בחיים. שהמצמדים שכבר שחוקים משתמשים בחומר שירד מהם ומרחף בשמן בתור משפר חיכוך.
אני דווקא חושב שמערכת שמתחילה להיסתם ממשקעים צריכה ניקוי לפני שתתחיל לעבוד בלחץ לא נכון ותתחמם. אני גם חושב ששמן נקי עם תכונות חיכוך מצד אחד וסיכוך מצד שני כמו שהיצרן התכוון דווקא יגרום להכל לעבוד טוב יותר ושאם המצומדים שחוקים זה לא שהחומר שירד מהם יעזור יותר מאשר יזיק כשייסתום את המעברים והשסתומים.

אסף.
ההסבר שלך נכון רק שיש בעיה במסקנה הסופית .... :rolleyes:
תכלס,
לא מכיר מכון גירים שיסכים שתבוא אליו עם שמן שחור ומסריח ללא כול בעיה בגיר ,
תבקש החלפת מסנן והחלפת שמן מלאה (דיאליזה) ואחריות לשלושה חודשים לגיר ....

רענן

-->