צפייה בגרסה מלאה : פנסי שטח על גגון(גג) - חוקיות
שחר גרינברג
04-03-15, 23:00
שלום לכולם האם אפשר לשים פנסי שטח? על הגג כמה זה חוקי ? האם משהו נעצר על ידי שוטר ונאמר\נעשה משהו בעניין?
כעיקרון - לא חוקי. גם אם תכסה אותם שוטר קטנוני יכול להיטפל לזה.
החוק קובע שמותר עד 2 פנסים נוספים, מופעלים ע"י מתג נפרד ומואר, שמותקנים בגובה שלא יעבור את גובה האורות הראשיים של הרכב.
שחר גרינברג
04-03-15, 23:24
תודה רבה
דרור
דרור, האם מותר להתקין שני פנסים נוספים ברכב שמותקנים בו פנסי ערפל?
liontamer84
05-03-15, 11:56
מנסיון של למעלה משנתיים עם פנסים על הגגון, מכוסים! , לא עשו עם זה בעיות, גם לא בטסט.
מנסיון של למעלה משנתיים עם פנסים על הגגון, מכוסים! , לא עשו עם זה בעיות, גם לא בטסט.
היות וזה נמצא בתחום הלא חוקי, זה שלא עשו לך כלום לא אומר שלמישהו אחר לא יעשו כלום.
גם אני לפני עשר שנים הסתובבתי קרוב לשנתיים עם פנסים על הגגון לא מכוסים. לא עשו לי כלום גם לא בטסט שאגב עבר חלק ללא שלמונים נוספים.
מבחינת חוקיות, זה לא חוקי נקודה. (וזאת היתה השאלה).
כמה דיונים מהעבר:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/2291-%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/52901-Article-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%92-%D7%99%D7%A4
http://www.jeepolog.com/forums/archive/index.php/t-1526.html
http://www.jeepolog.com/forums/archive/index.php/t-73191.html
כל אלה מחיפוש קטנטן. (כנראה שכאן כבר שכחו שיש אופציית חיפוש בפורום)
זה בגדול החוק:
347. (א) בנוסף לפנסי החזית, כאמור בתקנה 334, מותר להתקין ברכב מנועי בחזיתו לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית.
(ב) פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס"מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך.
347א. (א) ברכב מנועי, למעט טרקטור, מכונה ניידת ואופנוע, ששנת ייצורו 1988 או לאחריה, בנוסף לפנס האחורי יותקנו פנס ערפל אחורי אחד או שני פנסים ובלבד שיתקיימו בפנס כל אלה:
(1) האמור בתקנה 341(א);
(2) יופעל בנפרד מהפנס האחורי ורק כאשר יודלקו פנסי החזית;
(3) תותקן בלוח המחוונים של הרכב מנורת ביקורת שתידלק כאשר יודלק הפנס.
(ב) אור פנס הערפל יהיה אדום והפנס יופעל לפי האמור בתקנה 107(ד).
(ג) בגרור ובנתמך ששנת ייצורו 1994 או לאחריה ושמשקלו הכולל המותר 751 ק"ג או יותר יהיה השטח המואר של כל פנס ערפל אחורי 90 סמ"ר לפחות; מותר להתקין יותר מפנס ערפל אחורי אחד במקום כל פנס המותקן ברכב כאמור ובלבד שהשטח הכולל המואר על ידם לא יפחת מ-90 סמ"ר; מותקן ברכב כאמור פנס ערפל אחורי אחד, יותקן הפנס בצדו השמאלי של הרכב.
(ד) ברכב כאמור בתקנת משנה (א), ששנת ייצורו 2005 ואילך, פנס הערפל יהיה מסוג כמפורט בפרט 16 בחלק ג' בתוספת השניה.
348. ...........
349. מותר להתקין ברכב מנועי זרקור אחד שאורו לבן או צהוב, ובלבד שאפשר לכוונו מתא הנהג.
liontamer84
05-03-15, 12:41
גם לחצות את הכביש שלא במעבר חציה זה לא חוקי.
נכון, על הנייר, בצורה יבשה, אין ספק שאתה צודק.
בפועל, אין שום בעיה לנסוע עם זה כשזה מכוסה.
שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
יש הבדל מהותי מאד בין לא חוקי ומסוכן לבין לא חוקי וב99% המקרים שוטרים לא יחפשו על זה.
פנסים על הגגון זה תענוג רציני מאד בטיולי לילה, ובעיניי היה שווה לשים אותם על הרכב.
עובדתית זה לא הזיק לאף אחד.
אין לי ויכוח איתך על אם יש בעיה או לא לנסוע עם זה.
אין לי ויכוח איתך על זה שבד"כ בפועל אין בעיה לנסוע עם זה.
אין לי ויכוח איתך שזה לא מסוכן.(במיוחד כל עוד מדליקים אותם רק בשטח).
ואגב ממתי כחולי המדים נותנים דוחות על דברים מסוכנים????
ברור לי שזה תענוג רציני בטיולי לילה ובשופוני של יום.
הכל מצויין.
אני לא מאחל לך, אבל אתה יודע שבמדינתנו כחולי המדים במיוחד המתנדבים הזקנים יותר ,המשועממים, שלא נאמר רפי השכל (אני לא אומר, כן, שלא יבינו אותי לא נכון, הם כן חכמים וגם נותנים דוחות רק על מה שבאמת בטיחותי).
אותם נחמדים כשיעצרו אותך כי יראה להם שהרכב שלך קצת מוגבה, או המצמיגים שלך קצת לא במידה או סתם באת להם לא טוב בעין במסגרת בדיקת רשיונות, יקלטו את הפנסים על הגג והופה, איך לומר, נתת להם כל מה שהם ביקשו.
אתה יודע איך ניראה רשיון רכב ששוטר נחמד רשם עליו מבוטל עם שני פסים?, אני יודע, ראיתי במו עיניי. (וכן על פנסים על הגג סגורים ומכוסים בפלסטיק אטום!)
כמובן שאין בעיה להוריד חזרה את הפנסים ולקפוץ לתחנת המשטרה הקרובה ואח"כ למשרד הרישוי הקרוב ולהעלות את הרכב חזרה לכביש.
אין בעיה אבל מיותר.
כמו שאמרת, כל אחד ושיקוליו הוא, רק בבקשה, כשמישהו מייעץ למישהו אחר מה הוא יכול לעשות או לא, נא לציין גם את האלמנט החוקי ומה יכול לקרות אילו.
כולנו אנשים בוגרים וכל אחד יעשה עם החוק ככול העולה על רוחו.
מצטער על החפירה.
באוסטרליה במחוזות מסויימים אסור לנסוע עם לד בר, פנסים חובה שם שיהיו בזוגות (הפיתרון הוא איזולירבנד באמצע).
יש מקומות עם חוקים יותר מוזרים משלנו.
החוק המוזר האוסטרלי הוא מתוך הגיון של נסיעה בדרכים ארוכות ושוממות, והיכולת להבחין מרחוק בסגנון הגשש, בין מכונית / משאית, לבין אופנוע.
אסף.
10 שנים נסעתי עם פנסים על הגגון ולא אמרו כלום אף פעם , עד שפעם אחת ניידת שנסעה אחריי סימנה לי לעצור, השוטר אמר מיד שהפנסים לא חוקיים , ויתר על דו"ח באלו המילים..
"אם יש לך פה כלים תפרק עכשיו , אני עוצר בצומת הבאה אם תגיע לשם עם הפנסים תקבל דו"ח.."
מאז הפנסים על גשר פריק ומורכבים רק בשטח, 2 ברגי פרפר ושלום על ישראל...
ליאור
בוקר טוב פורים שמח
העם התקנה תקפה לכל שנתוני הרכב או רק משנה מסוימת ?
מתי נכנסה התקנה לתוקף?
שחר גרינברג
06-03-15, 12:44
דרור, האם מותר להתקין שני פנסים נוספים ברכב שמותקנים בו פנסי ערפל?
האם משהוא יודע את התשובה לשאלה זאת ?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.