PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: שאלה: למה כולם נגדנו? או תלאותי במשרד הרישוי

אייל
05-03-15, 09:09
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3520-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%A0%D7%92%D7%93%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%95-%D7%AA%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%99

Berk0
05-03-15, 09:52
תפתח לה תחדר ותמכור לה שוקולד! מה היא ערבייה?

תרבות המגיע לי במיטבה, ואני לא מדבר על כותב הפוסט, אני מדבר על הפקידים הממשלתיים, שמשום מה מרגישים שחובה עליהם להתעלל באזרחים, כאילו WTF אנחנו משלמים לכם את המשכורות בתור עובדי ציבור, אז פאקינג תעשו את העבודה שלכם, למה להיות ראש קטן, עצלניים, ומתעללים.

נכון שיש גם עובדי ציבור מאוד נחמדים אבל לצערנו הם המיעוט.

YOSIS 2
05-03-15, 09:55
שלום רב

גם רוע לב וגם טימטום זה דעתי
יוסי

נמרוד
05-03-15, 10:01
התשובה היא שזה לא פנינה או איך שקוראים לה, זה אתה. אתה אשכנזי תמים, בדיוק בגלל זה כנראה מינו כתבנו לענייני פראייריות... :)

boaz avrahami
05-03-15, 10:21
נגעת בנקודה מעניינת שאני נוטה להרהר בה רבות.

פעם, בתקופת השילטון הסוציאליסטי, כל המדינה נראתה כך. הפקידות תקעה הכול וכל סידור לקח שנים והבירוקרטיה חגגה.
בנוסף כל המחשבים היו מסופים שתמיד לא עבדו בגלל בעיית תקשורת.

עם השנים התחלף השלטון לקפיטליסטי ( חזירי?) ובחלק מהמקומות התחילו למדוד את הפקידות על ביצועים. משרד התחבורה כנראה עדיין בעידן ההוא.
במקביל, המסופים הפכו למחשבי פי סי שידעו לעבוד עם פחות תלות בתקשורת.

בשנים האחרונות חלקינו מתגעגע לפעם ורוצה להחזיר את הסוציאליזם לשלטון. הזכרת לנו למה התגעגענו...
בעניני מחשבים הענן כבר כאן.
הענן הוא השם המכובס למסופים ולבעיות תקשורת שבקרוב נרגיש.

כנראה ששום שיטה לא מושלמת למעט השיטה האסרטיבית ולדפוק על השולחן ולצעוק מגיע לי...
מזרח תיכון ישן מאוד

אבנר ברוך
05-03-15, 10:29
מי שרוצה שתתנדב עבורו, שיתזז בשבילך.

אייל
05-03-15, 12:36

בעיקרון זה מה שאמור להיות, אבל משרד התחבורה לא מאפשר את זה.. אני חייב ללכת באופן אישי. מילכוד 22 קראת?

נמרוד
05-03-15, 12:44
אתה לא סתם מתנדב. אתה עושה אז בשביל שתוכל להגיד "אני נהג כבאית" ושתהיה לך כבאית בחנייה מאחורי הבית. בשביל כבוד צריך לעבוד.

asafk
05-03-15, 12:47
איל... אתה מגשים חלום.... אין לזה מחיר כבד מדי.

אסף.

אומי5
05-03-15, 12:57
אתה לא סתם מתנדב. אתה עושה אז בשביל שתוכל להגיד "אני נהג כבאית" ושתהיה לך כבאית בחנייה מאחורי הבית. בשביל כבוד צריך לעבוד.
את זה הפקידה לא יודעת.
בכל מקרה בכלל לא מעניין אותה אם אתה מתנדב, היא יודעת שטופס במצב X עובר למגירה מספר 4 עם פרצוף זועף, טופס במצב Y עובר למגירה 7 עם החמצת פנים ואם המנהלת רוצה לשנות שתחתום.

Tourist
05-03-15, 13:52

+1

אני מנסה לקבל את רשיון האמבולנס שלי בשביל *להתנדב* במד״א
סיוט מתמשך

פומפוי
05-03-15, 19:44
אתה תמים . אם היית משלם למאכר היית מסתדר ברבע שעה ככה זה במקומותינו כסף יענה על הכל

DeDion
08-03-15, 01:43
יש לך פרטים שלה?
היא יכולה להתקבל ברישוי נשק

המשוטט
08-03-15, 06:44
יש לך פרטים שלה?
היא יכולה להתקבל ברישוי נשק
++++1

Sent from tiz el nabi

אבנר ברוך
08-03-15, 11:28
איך לא צצה לה עד עכשיו תעשיית "לבנת פורן" למימוש זכויות הנהגים???
אפשר לעשות COPY PASTE לפלטפורמה שלה ולתת שירות דומה לכל משרד ממשלתי.
איך מישהו לא חשב על זה ברצינות עד עכשיו?
(אולי בגלל שזה קיים אבל בשחור???...איזה קטע, עניתי לעצמי.... LIKE ?)

דרור ברלי
08-03-15, 12:15
פראייר מי שמתנדב.
לא רק פראייר.... אידיוט.
ברצינות.

וזה לא אישי אייל, אבל מי שנותן יד/כתף למערכת הרקובה הזו, שייקח בחשבון שככה זה מתנהל.

ואגב - כבר אין במשרד הרישוי מסופים אלא מחשבים רגילים כמו שכולכם מכירים מהבית ושתיאורטית אמורים לתקשר בקלות מול כל העולם ואשתו, אבל "בעיות התקשורת" נשארו בעינן. המחשב שלהם לא מדבר עם זה של משרד הפנים והמשטרה, במשטרה טוענים ש"הכל משרד הרישוי אשם" ובמשרד הרישוי צועקים "במשטרה כולם דפרים". אלה צודקים וגם אלה צודקים, ואני בכלל לא אתפלא אם הכל בכוונה. הוראות מלמעלה. לטרטר ולהקשות ולהפוך את חיי האזרח לבלתי נסבלים זו מהות משרד הרישוי.

אבנר ברוך
08-03-15, 12:57
דרור, זה הרבה יותר פשוט ממה שתארת למעלה:

משרדי הממשלה זה עסק פרטי ו/או מסגרת פרטית -

אבא מביא בן, אמא מביאה בת וכך הלאה. דור אחד דואג לדור הבא וכך מקום העבודה נשמר.

אחוז העובדים שאינם מקושרים קטן כדי להבטיח שליבת העובדים המקושרים לא יאויימו ע"י עובדים חדשים וחזקים שיכלית.

הקשיים והתהליכים המסורבלים הם מהות האג'נדה לפיו קושי מבריח לקוחות ומייצר אבטלה סמויה. אם הייתה התייעלות, 50% מהעובדים היו מוצאים את עצמם שורפים צמיגים ברחביה.

ככה גם מתנהל וועד הרכבת, הנמלים, המועצות המקומיות ועיירות הפיתוח.

השיטה הגיעה ארצה איפשהוא בין העליה הראשונה לעליה השניה ומאז דבר לא השתנה.

להתנדב לנהוג בכבאית? תביאו לי את הרשיון חתום, אני אתנדב בכייף.

מוני אורבך
08-03-15, 13:32
ואחרי כל הקיטורים, אולי נגיע לתכלס מה עושים במקרים הללו.
אפשרות אחת היא לקטר, ואת זה כבר עשו מספיק.
אפשרות שניה היא מאכרים, השיטה הידועה והבדוקה להתמודד עם סחבת ברוקרטית, וגם על זה כבר דובר מספיק.
אפשרות שלישית היא לזרום עם המערכת, להבין אותה, ולגרום לה לפעול בכיוון הרצוי.

כאשר אתה נכנס למשרד ממשלתי מנופח ובירוקרטי אתה צריך להבין מה השיטה ואיך לעבוד איתה.
שלב ראשון היא מוכנות, האם באמת הענין כל כך חשוב לך כדי שתיכנס ללוע הארי? אם כן תמשיך הלאה.
חיבים להיכנס לראש ולהבין שאתה זה שמבקש מהמערכת ולה יש את הכוח עליך.
אבל יש לך מספר כלים להתמודדות.
1. סבלנות
2. איסוף מידע שיטתי (אתה מכיר את התיק שלך יותר טוב מהפקדים שיש להם מאות תיקים)

חיבים לנהוג בנימוס ואורך רוח, לאסוף את כל הטפסים הדרושים. ובסוף לאט ובזהירות פשוט עוברים את המכשול.
קשה מעצבן? תשאיר את העצבים בבית תבוא עם הרבה סבלנות וידע מה צריך לעשות וממי לבקש.

נמרוד
08-03-15, 13:49
מעניינת הגישה שלך מוני... אתה בעצם אומר, בוא מראש במנטליות של "צאן לטבח", ככה תופתע לטובה כשאחרי יום שלם ומעבר הלוך חזור בין שישה פקידים תקבל את מה שמגיע שלך בזכות.

אבנר ברוך
08-03-15, 14:21
מוני, אתה מקבל טובות הנאה ממישהו ?
איך אפשר לנהוג בנימוס ובאורך רוח עם גוף שמטרתו העיקרית היא לזלזל בלקוח סתם כי מותר לו?
הגישה שלך היא כמו דלק למדורת השבט של אותם פקידים קטני קומה וצרי עין.
אנחנו מקטרים כי זה הדבר היחיד שלא צריך לשלם עבורו.

מוני אורבך
08-03-15, 15:18
נמרוד ואבנר, אני אדם פרקטי.
קיטורים זה מעולה, ממש כמו אוננות, כיף כשעושים זאת אבל לא מביא אותך לשום מקום.
לשנות את העולם זה גם ממש כיף, להיכנס ולהפוך שולחן, להרביץ ולהשתולל, לא לשכוח כמובן להכין עורך דין טוב בצד.
אבל מעשית, בטווח הקרוב זה גם לא מביא אותך לשום מקום..

אני לא מצדד בשיטה הקימת, נהפוך הוא ! אני שונא אותה לא פחות ממכם.
וזה בדיוק הסיבה שאני מצביע, שולח תלונות ועושה כל דבר חוקי אחר שאני יכול לעשות כדי לשנות את השיטה.
אבל בטווח הקצר, אם רוצים תוצאות, צריך לזרום עם המערכת.
תתפלאו כמה נימוס אורך רוח ומילוי כל הדרישות הברוקרטיות (שאינם מוצדקות בעליל מוסכם) יכול להביא תוצאות.
נמרוד אנחנו לא במנטליות של "צאן לטבח" אנחנו צאן לטבח ! ככה הוגדרנו על ידי המדינה שלנו.
בטווח הקצר הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות הוא לקבל את המעמד שלךולהוציא את הטוב ביותר שאתה יכול.
אחרת תכעס תתעצבן, ובסוף לא רק שלא יצא דבר אלא גם חלילה אתה עלול להאסר )-: או לחלות חלילה.

לטווח הארוך חייבים לנסות לשנות את השיטה, בכל דרך חוקית אפשרית.

אבנר ברוך
08-03-15, 16:11
אני לא מסוגל בהגדרה להיות נחמד למישהו שמצפה ממני להיות נחמד, וזה כולל פקידים מרושעים שמתפרנסים על חשבון ימי החופש שלי.

גוג ומגוג
08-03-15, 18:38
לפנינה והמנהלת שלה יש שמות משפחה. לא מזיק לציין את שמותיהם המלאים של פקידים, לתפארת גוגל. הם אינם אנשי שב"כ או מוסד, לא אנשי יחידה סמויה במשטרה, אינם קטינים וגם אינם קורבנות עבירות מין אלא משרתי ציבור שתפארתם על איכות השירות. אם הם מתפקדים היטב דווקא ישמחו לראות את התשבחות הפומביות שחשופות לחברים, ילדים, קרובים וסתם שכנים, ולהיפך...

המשוטט
08-03-15, 19:46
ואיפה מחלקת הבטחון של המוא״ז בכל הסאגה הזו ?

leornevo
08-03-15, 20:19
לפנינה והמנהלת שלה יש שמות משפחה. לא מזיק לציין את שמותיהם המלאים של פקידים, לתפארת גוגל. הם אינם אנשי שב"כ או מוסד, לא אנשי יחידה סמויה במשטרה, אינם קטינים וגם אינם קורבנות עבירות מין אלא משרתי ציבור שתפארתם על איכות השירות. אם הם מתפקדים היטב דווקא ישמחו לראות את התשבחות הפומביות שחשופות לחברים, ילדים, קרובים וסתם שכנים, ולהיפך...
שאלה מענינת, אם החבר המתנדב היה כותב פה את שמותיהן של הפקידות "הלא יעילות" - האם היה בסיכון של תביעת דיבה?

מצד שני אולי יש אור בקצה המנהרה , העברתי בעלות על רכב ובאתי למשרד הרישוי להוציא רשיון רכב על שמי, איש הבטחון שאל לצרכי וכאשר הסברתי, הוא הנחה אותי למכונה האוטומטית בכניסה למשרד הרשוי,, ללא צורך לעמוד בתור ולקבל מספר ,,שתוך דקה הוציאה לי רשיון רכב מעודכן על שמי,,, זה שינוי משמעותי ומפתיע לחיוב,,,
משם נסעתי בחשש ללשכת התעסוקה להרשם כמובטל ( כולי חששות כי הפעם האחרונה הייתה לא נעימה והייתה "רק" לפני 34 שנה, להפתעתי קיבלתי פקידה מקסימה ומחייכת, לקחה הפרטים, הסבירה לי שאומנם אני לא רשום כאקדמאי אבל אני כן מוכר כמהנדס ( מנסיון בעבודה) ולכן לא אצטרך לבוא כל שבוע ,, אלא להגיע רק פעם בחודש ,, ואו ,, איזה כייף,, אז שאלתי אם יש קורסים להשתלמויות מיקצועיות בינתיים,, והופניתי לפקידה האחראית על השמה שבחיוך רחב נתנה לי הפנייה לכל ההשתלמויות שביקשתי "חינם אין כסף"
משם נסעתי לבטוח לאומי בעכו ,,,כי אין חניה ליד בטוח לאומי בקריית חיים, ובאתי עם כל הטפסים,, כולי חושש מהשאלות ומהחשש שמשום מה אראה "כעוד סחטן ונצלן" ,,, והפקידה התורנית הסבירה לי שאני גר בקריות ואמור ללכת לקריית חיים,,, ואו,,, שיט,,, הינה זה מתחיל,,, והיא המשיכה, מכיוון וכבר היגעת עד לכאן, אקבל את הטפסים שהכנת ואני כבר אשלח אותם עבורך לסניף שלך בקריית חיים ,,, חברה ,,, יש קצת אור בקצה המינהרה ,,, נשמור על האופטימיות ולא ניתן יד לחלאות ,, ואוכלות החינם,,,
תודה

דרור ברלי
08-03-15, 20:52
אתם תתפלאו, אבל בתכל'ס מוני צודק לחלוטין.

מה יש לנו לחפש במקום כמו משרד הרישוי?... אנחנו לא באים להינות אלא לקבל שירות.
מי שמגיע לשם זקוק למשהו. צריך לקבל שירות. הוא בעמדת חולשה מול המערכת, ונציגי המערכת מנצלים את זה היטב-היטב בציניות וברישעות.

הרמה האישית הנמוכה-מינוס-מינוס של העובדים שם היא עובדה.
חוסר הרצון לתת שירות, הרישעות והרוע לשמם הם דבר נתון. זו עובדה. זה חלק מהדיפולט של המקום הזה

הכוח בידם. ויכוח לא יעזור. צעקות גם לא. אלימות?.... יש שם כמה אנשים שראויים מבחינתי גם ליותר מסתם מכות - אבל אלה רק אתם שתמצאו את עצמכם במעצר עד תום הליכים על תקיפת עובד-ציבור. כנראה שלא שווה...

הדרך היחידה לקבל שם סוג של שירות היא להיות מנומסים ונחמדים ובעיקר סבלניים. להתכונן נפשית שלא עובדים שם אחרי 12:30 וגם לא בכל יום. שכל חול מועד סגור שם ובימים שהמשרד בכל זאת פתוח צריך לבוא מאדו מוקדם ולהיות מוכנים לעובדה שדברים לא מתנהלים שם חלק ומהר. צריך לפנות יום עבודה, צריך לעמוד בתור ולחכות שעות עם כל הנפולת האנושית של עם ישראל (מי שלא מאמין מוזמן לבקר במשרד הרישוי בחולון כדי להבין), צריך להיות מוכן נפשית למצב שיטרטרו אתכם הלוך ושוב למשטרה, למנהל, להביא אישורים וחתימות, לבוא ביום אחר... פשוט לא בא להם לעבוד. לא בא להם לתקן את בעיות התקשורת/מיחשוב שנסחבות שם בערך משנת 1976. לא בא להם כלום חוץ מללכת הביתה. פשוט לא משלמים להם מספיק כדי שיתעוררו בבוקר עם מוטיבציה.

אז אורך רוח וסבלנות ושוב אורך רוח וסבלנות, ולהיות נחמדים אפילו שבתכל'ס הדבר היחיד שבא לכם באותו רגע זה לרוקן מחסנית לתוך המוח של הפקידה המכוערת והמעצבנת, לא לפסול את האפשרות לשלם משהו למאכער כדי שיזרז את העניינים (מסתובבים שם עשרות כאלה. אתם תזהו אותם בקלות. ערסוואתים שעומדים בחוץ עם פרצוף של רוצח ועיניים שמתרוצצות לצדדים) ובינתיים, להתחיל לטפח קשרים שיעזרו לכם להתגבר על בעיות בירוקרטיות (רמז - טלפון אחד ממישהו חשוב למשרד הרישוי מסדר הכל תוך כמה שניות).

דרור ברלי
08-03-15, 21:10
מצד שני אולי יש אור בקצה המנהרה , העברתי בעלות על רכב ובאתי למשרד הרישוי להוציא רשיון רכב על שמי, איש הבטחון שאל לצרכי וכאשר הסברתי, הוא הנחה אותי למכונה האוטומטית בכניסה למשרד הרשוי,, ללא צורך לעמוד בתור ולקבל מספר ,,שתוך דקה הוציאה לי רשיון רכב מעודכן על שמי,,, זה שינוי משמעותי ומפתיע לחיוב,,

לא בדיוק.

- הפרייבט שאני נוסע בו ביומיום רשום על שם אחותי.
- היא בשליחות בחו"ל כבר כמעט ארבע שנים.

- הגיע זמן הטסט, לכבוד זה היא השאירה לי תעודת זהות שלה. אבל חידוש הרשיון לא הגיע. למה? אין מושג, אין דו"חות לא משולמים וכו', אז אני מגיע למשרד הרישוי כדי להוציא רשיון.
- התור גדול ועצום ורב, אז ניגשתי למכונה.
- המכונה מנפיקה רק רשיון משולם, כלומר, צריך לשלם בכרטיס אשראי במקום. אבל מה? רק בכרטיס אשראי של בעל/ת הרכב....
- מה עושים? נכון, עומדים בתור. זה התור ה"מהיר" בקומה שנייה. בלי מספרים, והוא באמת מתקדם מהר - יש שם בערך 50-60 איש שממתינים, שלושה אשנבים שרק אחד מהם מאוייש, ופקיד/ה אדיש/ה שלא ממהר לשום מקום. ב-12:30 הוא סוגר הבאסטה. זמן המתנה ממוצע? שעה וחצי. לפעמים יותר. בגלל שאין מספרים, אי אפשר לצאת ולחזור אחר כך כי אף אחד לא ישמור את התור. אז ממתינים כמו כלבים. בקיץ חם שם. בחורף הגג דולף. המתנתי וכצפוי אין שום בעיה - קיבלתי רשיון רכב.

זה שירות זה? אם מותר לי לקחת את האוטו של אחותי לטסט, מה אכפת למשרד הרישוי מי משלם את האגרה? למה אני לא יכול לשלם במזומן או בכרטיס האשראי שלי?

shmil
08-03-15, 21:24
אפשר לשלם באינטרנט, דרור,
ואז הוא לא רוצה דווקא את כרטיס האשראי של בעל הרכב, אלא כרטיס אשראי.
בדוק.

boaz avrahami
08-03-15, 22:33
הת.ז של בעלת הרכב ולבקש שישלחו שוב חידוש בלי לשלם מראש.
גם זה עובד מנסיון

דרור ברלי
08-03-15, 22:44
אבל באופן סיסטמטי הם לא שולחים לכתובת הנכונה, כי המחשב שלהם בבעיות תקשור עם שאר העולם. מה תעשה?....

boaz avrahami
08-03-15, 23:09
לא בטוח בכלל.
הנה אפשרות היפוטטית-
במשרד הפנים יש אפשרות להזין כתובת למשלוח דואר בשונה מהכתובת מגורים.
למשל תיבת דואר...
לשם כל המוסדות שולחים דואר ע״פ חוק.
תן לאישה כלשהיא לדבר להתחזות בטלפון לאחותך ולברר לאן הדואר נשלח ולמה.

תבין איך המערכת עובדת ותנצל את החולשות שלה במקום להתעצבן

דרור ברלי
08-03-15, 23:39
הדואר כנראה נשלח לכתובת הישנה שלה בירושלים, למרות ששינתה כתובת במשרד הפנים. אחותי בחורה מאוד מסודרת. שגרירת ישראל בגאנה, תן כבוד....

ככה משרד הרישוי עובד. המחשב שלו יותר מדי פעמים לא מתקשר טוב עם מחשבי משרד הפנים והמשטרה.
שאני אחזור על סאגת רשיון הרכב של הג'יפ שלי אחרי הורדה מהכביש לפני 5 שנים?...
עשיתי טסט, אבל סירבו להוציא לי רשיון חדש. קצר תקשורתי אחד גדול בין מחשבי המשטרה, מכון הרישוי ומשרד הרישוי.
האשימו זה את זה במילים בוטות וטרטרו אותי הלוך ושוב.
מי שיצא הכי גבר מהסיפור זה דווקא רב הבוחנים במשטרת מחוז ת"א. הוא הוציא לי מסמך רשמי וחתום שהרכב שלי עבר טסט וכשיר לתנועה ושמשרד הרישוי חייב להנפיק לי רשיון רכב כחוק.
לא עזר בית דין, את משרד הרישוי זה לא עניין בכלל. שם המשחק אצלם זה שירות רע ולטרטר כמה שאפשר.

מה נשאר לעשות? טלפון ממערכת העיתון לדובר משרד התחבורה.
וראה זה פלא, פתאום הכל הסתדר תוך דקה-שתיים.

shahav
10-03-15, 20:18
מכירים את הכבאית בכניסה ל ל.כ. ?
תמיד תהיתי מי רוצה לקנות אותה...

-->