צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנוגע למכשיר קשר
שלום לכולם,
מישהו יודע אם אני יכול להזמין באיביי מכשיר קשר שעובר בתדרים 462-465MHZ?
מה הסיכוי שזה ייתקע לי במכס? התדרים האלה מאושרים בארץ?
תודה רבה.
מנהלים- מצטער אם פתחתי את הנושא בפורום לא קשור, תעבירו.
להזמין אתה יכול.
להתקע במכס? בטוח לא יתקע.
הדיון הוא מה הסיכוי שהמכשיר יוחרם במכס.
הרבה מזמינים ומגיע ללא פגע, אבל במקרה והחבילה תיפתח, ויש סיכוי לכך, המכשיר יוחרם.
ברוך הבא לגיפולוג,
עקרונית - כל אחד יכול להזמין באיביי כל פריט... אתה מתכוון כמובן האם תהיה בעיה בהבאת מכשיר כזה ארצה...
מבחינת החוק - ניתן לרכוש ולהשתמש בארץ במכשירים "האירופאים", מכשיר FRS עם התדרים הנהוגים באירופה (נמצאים ב- 446 MHZ, ראה - http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1135-jeepolog-archive), מכשירים שהתדרים צרובים מראש ובעלי הספק מכסימלי של 0.5W למיטב זכרוני.
חוברי רדיו (מי שסיים קורס חובברי רדיו ועמד במבחנים, כלומר, בעלי תעודת חובב רדיו ממשרד התקשורת) יכולים לייבא גם מכשירי חובבים נוספים בהתאם למגבלות משרד התקשרות.
כל שאר המקרים שאינם נופלים בקטגוריה זו, כמו בדוגמא שציינת, אינם מותרים ביבוא. יחד עם זאת ישנם רבים מאד שרוכשים מכשירים כאלו ומתמשים בהם, עד לאחרונה כמעט ולא נעצרו במכס לבדיקות ולכן לא הייתה בעיה גדולה, אבל בחודשים האחרונים (כנראה במסגרת המאמץ המוגבר לאתר יבוא טלפונים סלולריים) כבר שמענו על מספר מקרים של מכשיר שעוכב במכס ואז אין למעשה יכולת לשחרר אותו ללא אישור משרד התקשורת...
לגבי הפורום המתאים - יש כאן פורום לתוכנות ניווט וקשר ושם היה מקום מתאים יותר לפרסם את ההודעה (למרות שחיפוש פשוט בפורום היה מציף לך את כל המידע שחיפשת גם ללא פרסום ההודעה :) )
ארז גור
תודה רבה על התגובה המהירה חברים!
עזרתם לי מאוד
רק תיקון קטן, ה-FRS האירופאי, כמו הבק-אקס הקדמי, הוא המצאה מקומית, מדובר על תקן PMR.
FRS=תחום אמריקאי
PMR=תחום אירופאי
תודה על התיקון אייל.
כעת צריך לתקן גם את כותרות הטבלה במדריך גיפולוג למכשירי קשר ...
רק תיקון קטן, ה-FRS האירופאי, כמו הבק-אקס הקדמי, הוא המצאה מקומית, מדובר על תקן PMR.
FRS=תחום אמריקאי
PMR=תחום אירופאי
יקירי,
באוטו החדש שלי - האמברקס ברגל!!!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.