צפייה בגרסה מלאה : בג'יפולוג יודעים הכל #9876543: טיפול למאזדה 3
מאזדה 3, 1600 סמ"ק, מודל 2006 או 2007 (לא זוכר) בכל מקרה - דור ראשון.
אוטו שנסע המון (מעל 280K ק"מ) ועבד די קשה, במקביל גם קצת הוזנח (חסרון כיס).
כעיקרון הרכב תקין ונוסע ביומיום אבל זקוק דחוף לטיפול שכנראה יבוצע עצמאית ולא במוסך.
שמנים, מסננים, מצתים - איזה שמן? הבנתי שזקוק למצתים ספציפיים?
חלפים מקוריים איפה להשיג מלבד במוסכי היבואן?
משהו חשוב שצריך לדעת לפני שרוצחים את האוטו סופית בגלל חוסר ידע?
אני מפספס משהו?
חלקים מקוריים. שמן איכותי. זה כל הסוד.
אמור להיות זמין בכל חנות חלפים שמכבדת את עצמה, בכל זאת מכונית די נפוצה.
תברר מה השמן שהיה עד עכשיו, מן הסתם 15w40 חצי סינטטי אבל יכול להיות גם 10w40 ואולי התמזל מזלך והשתמשו בסינטטי מלא.
אסף.
- - - Updated - - -
אגב... מ 280 אלף לא צריך להתרגש. לגור האריות שלנו יש קילומטרז דומה והוא במצב מעולה.
עוד דבר. תחליף נוזל קירור. תחליף נוזל בלמים. תחליף מסנן דלק.
דברים חשובים שגם במוסך נוטים להזניח.
אסף.
יכול להיות שהשמן הדרוש הוא 5W30 כמו אצלי בפוקוס? כל אחד אומר לי משהו אחר.
למישהו כאן בטוח יש מאזדה 3 (שלו או של הליסינג) ויכול להסתכל בספר הנהג המקורי?
הרכב לא שלי, אבל התבקשתי לסייע.
גם אני לא מתרגש מהק"מ, בכל זאת זה אוטו יפני פשוט שנחשב לאמין וטוב ועד היום לא עשה בעיות.
אבל - המכונית הזו עם עבר אפל של ליסינג, ננהגת ע"י נהגת שודים ולא תמיד בעדינות. הטיפולים לעומת זאת - בקמצנות, לעתים מעבר למועד הטיפול.
עד כה, הטיפולים במוסכים גדולים ומוכרים (הילוך שישי וכו') הניבו בעיקר חשבונות מבהילים של ארבע ספרות, שבעקבותיהם בעלת הרכב עברה לטפל בו בכל מיני מוסכים עלומי שם ואין לי מושג מה עשו שם ומה לא. כסף ידעו לקחת, זה בטוח.
יכול להיות. אבל תברר מה שמו בפועל במוסך. זה חשוב כדי להחליט אם להיצמד הלאה להוראות ולשמן היקר או לא. מה מומלץ על ידי היבואן יאמרו לך בשיחה של שתי דקות עם שירות דלק מוטורס או במוסך מורשה.
אסף.
טוב, חפרתי קצת, והעסק לא פשוט כמו שנראה.
קודם כל, שנת הייצור כן חשובה (במקרה הזה - 2006) כי זה קשור למה שיותר חשוב - מס' השילדה.
כי להבדיל מרוב המכוניות הרגילות שהכרתי עד היום, במאזדה 3 לא סתם מחליפים מצתים, נוזלים ומסננים ובודקים בעיניים מצב בלמים כמו בג'יפ...
שמן - זה קל. אכן 5W30 סינטטי כמו שחשבתי, אבל זה החלק הפשוט.
באוטו העממי ה"פשוט" לכאורה הזה, כל חלק וחלק מתאים רק לסדרה מסויימת של מספרי שילדה ספציפיים. כלומר כל המאזדות 3 אולי נראות אותו דבר, אבל המק"טים של החלקים שונים בתכלית בין מכונית למכונית. למשל - עד מס' שילדה מסויים נדרשים מצתי אירידיום יקרים-אש עם מרווחי החלפה ארוכים, הסדרה הבאה כבר מסתפקת במצתי NGK רגילים אבל במרווחי החלפה קצרים יותר... כנ"ל נוזלי קירור, מסנני דלק, כל חלק ממס' שילדה מסויים ועד מס' שילדה מסויים. ללא שום חפיפה הגיונית... בקיצור - בלגן.
האמת היא שזה לא מדע טילים - צריך בסה"כ לבדוק מס' שילדה ולרכוש את החלקים המתאימים לפי אותו מס' שילדה ומין הסתם גם להאמין למוכרים בחנות החלפים שמבטיחים לך ש"אל תדאג, זה אותו דבר בדיוק"... אבל גם הגישה לא תמיד נוחה לכל מיני חלקים כמו למשל מסנן דלק - ומצריכה ליפט...
בקיצור - אוטו מודרני עם כל כאבי הראש שנילווים אליו.
לדעתי ככה היפנים מוודאים שתטפל רק במוסך מורשה יצרן/יבואן עם מחירי בית מרקחת... ולמרות שהאוטו בסה"כ אמין, בכל זאת תשלם תועפות על תחזוקה.
97114
ran.amir.9
29-03-15, 22:44
אני מטפל ברכב של אישתי במוסך כללי ברמלה,אמין וזול
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.