צפייה בגרסה מלאה : מגן סף לגימני
אני רוצה להשים מגן סף בצדי הרכב ..
כל סדנה ששאלתי רוצים בסביבות 1500-2200,
מחיר שלא ניראה לי הגיוני לצינור שרץ מקצה לקצה...
יש סיבה לא ללכת למסגר שיבנה לי בדיוק מה שאני רוצה בסביבות המחיר 500-800 ?
לא אין סיבה אם תמצא מסגר שיבנה לך במחיר הזה מחומר מתאים ולא סתם צינור שיתעקם ויגרום עוד נזק...
ליאור
אם אתה חושב שזה רק צינור שרץ מקצה לקצה אז זה באמת לא הגיוני.
אבל אם תשקיע מחשבה כדי להבין שמדובר במוצר מתוכנן ובדוק שמחובר לרכב בצורה מסויימת, אולי תראה בזה יותר הגיון.
ואחרי שתשקיע שני ימי עבודה במדידות ותכנון ועוד חצי יום בלהסביר למסגר בדיוק מה אתה רוצה, ועוד יום או יומיים בלתקן את השגיאות ועוד יום לפחות בצביעה.... אולי אפילו תעריך את המחיר ההוגן.
אבל אולי לא.
ואל תטעה - אני ממש בעד בנייה עצמית. יש דיון מלפני כמה חודשים בדיוק בנושא שהעלית.
אם אתה קונה חומרי גלם ובונה לבד על הרכב יש בזה הגיון - גם הזמן שתשקיע בעבודה וגם חומרי הגלם, יסתכמו במחיר של מומר מוכן אבל לפחות הרווחת סיפוק של עבודה שעשית לבד. אבל אם ממילא נתת למסגר - אז השקעת זמן וכסף ובסוף לא קיבלת מוצר ברמה של המוצר המוכן, וגם לא קיבלת את הכיף שביצירה.
כמובן.. אם אתה מובטל וממילא הזמן שלך לא שווה כסף, זה סיפור אחר.
אסף.
אולי שכחתי לציין שהמסגר מכיר בדיוק את המוצר ..ה שאלה היא אם בסדנה משתמשים בחומר שיעלה על מה שהמסגר יתן
.?
זה תצטרך לשאול את המסגר שמכיר את המוצר.
אסף.
מנסיון בנייה של מוצר כזה, 600 ש״ח היה רק החומרים (מתכת+אלקטרודות+צבע+ברגים מתאימים+אומי ניילוק).
זה בשביל צינור שאני סומך עליו שלא יתקמט עם משקל הרכב על מדרגה או עם הייליפט.
בהתחשב בזה שהוא עסק, שהזמן שלו שווה כסף והוא צריך להרוויח, תעריך לבד איפה הוא חותך פינה.
GodsFather
28-03-15, 22:32
כמה כבר עולה 2.5 מטר פרופיל 50×50 בימינו? עם עוד נאמר 2 מטר פלאח מתכת?
אסף אמר נכון, אם יודעים מה עושים אז זה יצא משתלם. אם המסגר שלך יודע מה לעשות, דיינו. אם לא ויש כאן מקום לטעויות ואתה לא יודע לומר בדיוק מה לעשות, קח בחשבון שגם לזה יהיה מחיר.
יש גם הבדל בין כל מיני "גרפיקות" שסדנא תוסיף למוצר שהן לא בהכרח נחוצות או מחייבות אבל משלמים עליהן.
בתכלס, אני בניתי כזה בזמנו לסמוראי ונשאר עודף מ300 שח. אבל היה לי דוד מסגר שעזר בעבודת ההכנה. את ההרכבה עשיתי בשבת, לשאלת עלויות יום עבודה.
GodsFather
28-03-15, 22:32
אני שוקל לבנות עוד אחד כזה לויטרה שלי, עצמאית הפעם
וגם הנסיון משחק. אני יודע בדיוק איזה וכמה חומר גלם צריך, קונה במחסן ברזל ותוך חצי יום עם דיסק ורתכת "תופר״ על הרכב בלי תכניות וחיתוכים יקרים סט מדרגות. שאגב אין להן סיכוי להיראות כמו מוצר בייצור סדרתי.
למי שעושה את זה בפעם הראשונה ייקח הרבה הרבה יותר זמן.
בכל מקרה, אין לנו כתבת בניית מגני סף איכותית באתר. אז לצלם ולכתוב בבקשה...
אסף.
GodsFather
29-03-15, 08:28
למה אין ?
גלגל אחורה לימיו הראשונים של הפורום, אלון עשה משהו מאד נחמד
אתה מוזמן לבקר בשרשור לבניית מיגון הסף לג'ימני שלי כאן (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/47128)
זה הריתוך הראשון שלי פחות או יותר. בלי נסיון בכלל. העתקתי מידות מחבר מהפורום קניתי ברזל וריתכתי. זה לקח לי המון זמן. המרווח בין השלדה לבודי מאוד קטן וזה הופך את כל התכנון למאוד מוגבל וקשה.
בשורה התחתונה המיגון עושה קצת רעש כי הוא נוגע בתחתית הבודי לפעמים. הוא בהחלט עושה את העבודה ואחרי 4 שנים וחצי עדיין עומד איתן במקום תאמין לי שהוא חטף לא מעט ושמר על סף הדלת במקום. אני מרים ממנו עם הייליפט בלי שום בעיה. בהצלחה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.