התחברות

צפייה בגרסה מלאה : חווית טיול פסח מהעמק להר ובחזרה

דידין
09-04-15, 12:28
יצאנו לטיול בחול המועד (אוףף, דווקא ביום החם של השבוע-- אבל לא אנחנו נירתע כי הטיול תוכנן מראש).
לראות נופי אביב , לשמוע קצת רכילות היסטורית ובעיקר להתמכר לשקט מהריצה היום יומית

טיול שהתחיל ב 210 - , עלה ל 310 + וירד חזרה ל חום של עמק הירדן.

מפת המסלול (בגדול ללא הניואנסים שהם הם עושים טיול למוצלח)

97438

התחלנו המסלול במנחמיה , ליד אנדרטת הנופלים ,שם שמענו על קורות משפחת רוזנפלד והרוצח יוסף זליקוביץ
אפשר למתעניינים לקרוא כאן http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=22989

המשכנו בדרך נוף יבנאל עד מצפה "יער לוי אשכול" הצופה על עמק הירדן ממרחק סביר

97439

ומשם נכנסו ליער מנחמיה בשבילים שמזמן לא נסעו בהם כשאין כמו הפעם הראשונה להגיע למקום שטרם ביקרנו בו.
השיטוט בדרכי היער הביא למפגשים שונים כגון זה

97440

או להתקלות עם יהודי עבדקן שממש נתקע עם טרקטור ועגלה בטיול משפחתי בדרך ללא מוצא ואלמלא הגענו (הוא בטח ראה זאת כאות משמים). היה נשאר שם עד היום- לא צילמתי כי יותר היינו עסוקים בחילוץ וסיבוב הטרקטור.

המשכנו והתחלנו לעלות לכיון מצפה אלות כבדרך עצרנו (שוב) לתצפית מרוג'ום שבנו חיילים "מטורטרים"

97441

העליה ממשיכה- הרכבים נוהמים מהמאמץ (סימפוניה אלוהית לאוזני ג'יפאים) וגם תוואי הדרך לא כל כך מקל עד שהגענו ל"חללית" המפורסמת,שם מכורח המציאות נהנים מהבריזה / נוף התבור ושותים קפה.
קשה להקים את החבורה אבל הדרך קוראת והנה אנחנו בתחילת הירידה של "מעלה תבור" (שימו לב לגובה)

97442

הטרופר כמובן לא מאכזב בכל תוואי ובכל מסלול (טפו טפו טפו...)

97443

כשבמורד הדרך עוצרים במעיין קטן להתרעננות

97444

ירדנו שוב לחום של בקעת יבנאל והמשכנו באפיק נחל יבנאל עד פינת החמד

97445

החום המתיש והפחד מהפקקים חזרה לבית (מה שהתגלה כבהלת שווא), היו זרז לסיום המסלול.

איל מ
11-04-15, 15:24
אחלה מסלול, הייתי שמח למידע על כמה זמן לקח ועל מצבו של מעלה יבניאל.

דידין
11-04-15, 17:35
התחלנו ב 1000 במנחמיה ויצאנו חזרה בבית זרע ב 1600.
הזמן כלל ארוחת בוקר (מצפה לוי אשכול) קפה (בחללית) וארוחת צהרים בכניסה לנחל יבנאל .

כאמור חלק מהמסלול נעשה בתוך יער מנחמיה .
לכן התחלנו את מעלה אילות בערך מהאמצע, לפי חוש-חש מפותח כי על-פי מפת הסמ"ש , קשה עד בלתי אפשרי
לנווט בתוך היער.

מעלה יבנאל (שהיה יבש למזלנו) מורכב מדרדרת געשית חלקלקה, (החוק השני של ניוטון עובד! )מדרגות גבוהות ובולדרים קטנים
ולא פעם שמענו חבטות מיגון גם ברכבים גבוהים מהטרופר.

איני יודע איך הרכבים (הסטנדרטים יש לומר) שלנו היו מתנהגים בעליה, אבל כנראה שלבעלי ניסיון בנהיגת שטח לא תהייה בעיה, אם כי תמיד הייתי שולח את הרכב המדוגם ביותר (נעילות/כננת) בראש כי אין הרבה מעקפים "נורמאליים"או אפשרות להסתובב.

savyon
11-04-15, 17:53
דידין,
יש אפשרות לזכות בצ'ימיגג...
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3524

erezgur
11-04-15, 19:35
אבל הדרך קוראת והנה אנחנו בתחילת הירידה של "מעלה תבור" (שימו לב לגובה)

מהתמונה זהו מעלה יבניאל, כנראה פליטת קולמוס לגבי מעלה תבור.

תודה על השיתוף,
ארז גור

ד ו ר ו ן
12-04-15, 01:15
יש אפשרות לקובץ מסלול?
ראיתי את המפה, אבל חסר לא מעט להבין את החיבורים בין הקווים ה(מאד) ישרים בין הנקודות, ואיפה היו העצירות בדרך.

דידין
12-04-15, 09:52
לפני הכול - מעלה יבנאל מסוכן ביותר כשהאדמה רטובה וחלקה!

לארז

תודה על ההערה- אכן טעות של ה"זעצר" (לאלה שלא יודעים מיהו אותו "זעצר", זה הבחור שהיה פעם מסדר את אותיות העופרת במערכת ההדפסה של העיתונים וכל טעות/שטות במאמרים היו "מפילים" עליו!).

לדורון

בדרך כלל אני לא חסיד של נסיעה לפי גיפיאס ,אלא מכין את המסלול בגדול + נקודות עניין ידועות מלפני הכניסה לשטח.
אני מנווט בעיקר לפי קריאת מפה וחוש-חש שפתחתי עם השנים.
אמנם לפעמים להיכנס לדרך שבסופה אין מוצא עם שיירה של כ 10 ג'יפים מאחוריך זה לא נעים, אבל זה חלק מההרפתקאה בשטח ורובם ככולם מקבלים זאת בהבנה.

מנסיון אני יודע שהמון דברים מעניינים נקרים לנו בשטח ,רק בגלל שאנו מעיזים ויורדים מהתוואי "הרגיל"

הערה: אנו נוסעים רק על שבילים מוסדרים גם אם לא מסומנים במפה ולא על כל תוואי שפתח איזה טרקטור עלום (מכל מגזר שהוא)

בכל אופן אני שולח לכם את מסלול שבו עברנו (למיטב הבנתי).
בשבילים מסומנים אין צורך וטעם לסמן כל עיקול בדרך, אלא למשוך קו ישיר עד נקודת העניין/פנייה וכו..

במפה הראשונה
111 זה תחילת המסלול
בחניון קק"ל אכלנו ארוחת בוקר (אנשים הגיעו מהמרכז ולא אכלו).
222 מצפה לוי אשכול
333 "החללית"

97500

במפה השנייה- מהחללית ,נסענו "מקביל" לשביל הכחול
עצרנו בעין חרצית
וארוחת צהרים , אכלנו בכרם הזיתים שלפני הכניסה לנחל יבנאל (ברור שלקחנו את כל הזבל איתנו).
עוד הערה: הכניסה למסלול נחל יבנאל (שלא לאלה שבאים מהכביש הראשי לפי שילוט - מה שאנחנו לא עשינו), השביל הירוק עובר בצמוד למתקן השפכים מצד דרום - סימון הפנייה מוסתר ע"י כל מיני גרוטאות.

97501

טיול נעים ולא לשכוח לקחת הזבל איתכם

ד ו ר ו ן
12-04-15, 23:15
תודה.
(לאן שלחת?)

זה לא עניין של לנסוע לפי GPS.
התיאור הראשוני שלך לא מאפשר לחיבור ולחבר בין התיאור המילולי לבין הנקודות במפה (יש מספור בלי קידוד בטקסט), ולמי שלא מכיר את האזור, לא יכול להתאפס היכן נסעת.

אני חושב שזה מחריף עוד יותר בגלל עודף אופציות לתנועה בין הנקודות ובעיית השערים המוכרת.

יונתןמצפה
12-04-15, 23:39
הי דורון
אם וכאשר אתה מגיע לאיזור למסלול המדובר (או למשהו אחר בסביבה) תן לי התראה של כמה ימים ואתן לך כמה טיפים לאיזור.
אולי אפילו אוכל להצטרף לאיזה סיבוב להשלים את המפגש האקראי שלנו בחג.

ד ו ר ו ן
12-04-15, 23:45
סגור.

דידין
13-04-15, 06:28
לדורון
הנקודות במפה הראשונה ,הם נקודות שנוצרו בעת בניית המסלול הראשוני בעזרת. Twl.
כאמור בשטח אנו נוסעים יותר לפי חוש-חש.
המטרה היתה להראות את האפשרויות באזור (לא חייבים להיצמד למסלול שלנו,אלא את תא השטח בגדול)

amirk
13-04-15, 11:16
התחלנו המסלול במנחמיה , ליד אנדרטת הנופלים ,שם שמענו על קורות משפחת רוזנפלד והרוצח יוסף זליקוביץ
אפשר למתעניינים לקרוא כאן http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=22989

משה רוזנפלד ז"ל המוזכר במעט בקישור שצרפת, ראוי לאזכור מעבר לכתוב.

שכן הותיר בין השאר מסלול טיול יפה, וגם עין, ויש הטוענים שגם בית משיר:

"
אופל בהר הגלבוע,
סוס דוהר מצל אל צל.
קול זעקה עף גבוה,
על שדות עמק יזרעאל.
מי ירה ומי זה שם נפל
בין בית אלפא ונהלל. "

GodsFather
13-04-15, 13:06
ברשותך אמיר,

https://www.youtube.com/watch?v=VSGMhXlG-NI