PDA

צפייה בגרסה מלאה : הפתעת חיי הטכניים - אלג'קס למניעת עשן וחסכון אמיתי בדלק.

עמודים : 1 [2]

ד ו ר ו ן
11-05-15, 20:57
דרור,
הרכב שלך לא מסוגל לתת 1:7 התנאים כאלו עמוס כמו שחיים צריך.
תעמיס אותו למשקל הזה, והתצרוכת תהיה זוועתית.
להגיד ש-v8 בנזין נותן מומנט בריא כמו דיזל זה לעוות את הנתונים.
זה נכון, אבל מנוע בנזין כזה יהיה צרחן דלק גרוע ביחס לדיזל מקביל.
ושים לב שמכל כיוון אומרים לחיים שהמנוע שלו לא מכוון ויכול לתת תוצאות טובות יותר.

אז כן, תצרוכת הדלק בהחלט מהווה יתרון לדיזל בתנאים האלו.

כל העולם לא טועה כנראה.
ולא סתם האמריקאים מפנטזים על גרסת JK אפריקה דיזל.

עם מנוע דיזל כמעט חצי מהנפח של המנוע שלך, פחות מחצי מהכ״ס, ורבע מהמומנט, במשקל כולל של 2.5 טון, אני מקבל תצרוכת ממוצעת של 1:8 בסיבוב משולב שטח וכביש.
ועם המשקל הזה, אין מקום שאני מוגבל בעבירות ביחס לרכב שלך, למעט דיונות גבוהות מאד, ובמקומות שצריך לנסוע על הטורים, גם טוב יותר.

נסעתי הרבה עם סופות כבדות מאד, וכמה שהמנוע שלהן גיבור, עדיין, הוא מחייב סלד גבוה בהרבה כדי לצאת מהמקום בשיפועים קשים או מדרגות, ביחס למנוע דיזל עצלן, אבל עם מומנט מסלד סרק כמעט.

eyalski
11-05-15, 21:17
אם מנוע דיזל מעשן ולא סוחב כבעבר, ואחרי ניסיונות בכיוון משאבת ההזרקה שנתנו במקרה הטוב המון עשן ושיפור מסוים בסחיבה, אבל משהו שלא נעים ומקובל מבחינת איכות הסביבה וההרגשה שאני מרעיל את העולם.

האם אפשר לשקול דברים נוספים כגון:

לחץ או ספיקה של סולר, אינגקטורים, ממיר קטליטי חסום או סתום, טורבו או שסתום פריקה, מנוע עייף.

עם הניסיון הרב של החברים שכתבו לפני, באיזה סדר לנסות לפתור את הבעיה?

מדובר בדיפנדר TDI300 בן 500000 ק'מ.
בעיקר מפריעה האנמיות בתחילת נסיעה או בדרישה פתאומית לכוח וכמובן בעליות ארוכות יש איבוד סחיבה שמחייב הורדת הילוך שלא הייתה נדרשת בעבר.
אני לא החלפתי ממיר ואין לי מושג אם הוחלף אי פעם, כדאי לנסות את הכיוון הזה בתור התחלה? , סתם לשחרר את האגזוז ולצאת לסיבוב או שמיותר לחשוב בכיוון הזה?

דרור ברלי
11-05-15, 21:24
דורון, שלא תטעה - אין לך שום מומנט בדבר הזה שאתה קורא לו "מנוע", שמזכיר פקפק של פרדס ותקוע לך מתחת למכסה... 17 קג"מ מ-2.4 ליטר זה לא מומנט.
נדמה לך שאתה מתגלגל בקלות מהמקום "בזכות המומנט", אבל בפועל תחושת המומנט הזו מגיעה מהכיוון של יחסי העברה קצרים.
ההיילקס הוא אוטו מהונדס היטב, אולי מהונדס הכי טוב שאפשר: מכלולים שהם אוברקיל על תפוקת המנוע, יחסי ההעברה שמתאימים לתפוקת המנוע, למשקל הרכב ולייעוד שלו. לכן הוא סוג של משאית. לא מהיר אבל כן "סוחב". גם בעומס מלא. מאבד אויר בעליה? מורידים העילוך ועוד הילוך ולפעמים עוד הילוך, ופשוט נוסעים לאט. החיפזון מהשטן. וצריכת הדלק השפויה יחסית מגיעה מנפח מנוע צנוע.

לעומת זאת אם היו לך יחסי העברה כמו בסופה סטנדרטית המנוע שלך היה כובה ביציאה מהמקום ברמזור ועל כל מדרגונת של 5 ס"מ. לא היה מצליח להזיז את ההיילקס מהמקום.

בסופה לעומת זאת, יחסי ההעברה ארוכים מדי מלכתחילה. זו שגיאה שמקורה ברנגלר, עם התאמה לצמיגי 27' של רנגלרים מהדגמים הבסיסיים. העובדה שהג'יפ נוסע נפלא בכל תרחיש בתצורתו המקורית גם עם משקל עצמי עודף של כמה מאות ק"ג וגלגל שגדול ב-4 אינץ' מהמפרט המקורי של רנגלר YJ קטן וקל, רק מחזק את מה שאני אומר - המנוע חזק. מאוד חזק. אבל עם צמיג 31 יחס ההעברה הסופי הנכון צריך להיות 4.10 לפחות, אם לא 4.27, וכן - זה יעלה בצריכת דלק גבוהה. אולי גבוהה מדי.

ד ו ר ו ן
11-05-15, 21:38
דרור,
זאת נדנדה שצריך לאזן.
הספק מנוע מול יחסי העברה.

ההיילקסים החדשים יותר, טרום ויגו, יחסי ההעברה גבוהים בהרבה, ועדיין, דיזל חלש בהרבה עובד טוב יותר וחסכן ביחס למנוע בנזין.

יחסי ההעברה אצלך גבוהים יותר, אבל כמו שציינת בצדק, יש לך יותר מכפול קגמ וכ״ס.
זה מתאזן, ומול יחס העברה מעט גבוה יותר, ההספק אמור לפצות, אבל רצועת הכוח גבוהה בהרבה ולא באה לידי ביטוי.

ככה מנוע אנמי עם 83 כס לפני 600,000קמ מטרטר בטורים נמוכים בלי דרמה, ונותן תצרוכת דלק טובה בהרבה באותם המקומות.

להשוואה מקבילה יותר:
המנוע שלך מול המנוע של חיים, כמעט אותו הנפח, איזו תצרוכת דלק המנוע שלך היה מציג במשקלים האלו?

אצל חיים זה בכלל קיצוני, ההילוך הראשון מיותר ברכב ריק, זה כמו משאית כבדה שההילוך הראשון הוא רק כדי להתגבר על החיכוך הסטאטי..
ומאיצים רק מה הילוך השני.

shahav
11-05-15, 23:37
איזה מנוע דיזל יש בטויטה הנל? זה "קומון רייל" או דור ישן?

shmulikbg
11-05-15, 23:40
ישן

דרור ברלי
12-05-15, 00:36
להשוואה מקבילה יותר:
המנוע שלך מול המנוע של חיים, כמעט אותו הנפח, איזו תצרוכת דלק המנוע שלך היה מציג במשקלים האלו?

אצל חיים זה בכלל קיצוני, ההילוך הראשון מיותר ברכב ריק, זה כמו משאית כבדה שההילוך הראשון הוא רק כדי להתגבר על החיכוך הסטאטי..
ומאיצים רק מה הילוך השני.

מנוע הסופה קטן ב-200 סמ"ק, נותן כ-40% יותר הספק וגם נתון המומנט טוב יותר אבל בסל"ד גבוה יותר.
כבר נסעתי בלי בעיה במשקלים דומים לשלו בסופה סגורה. סביב 5-6 ק"מ לליטר. על כביש ישר וארוך ראיתי 8 בלי בעיה גם תחת עומס כזה וסביב 10 (!) ק"מ לליטר עם ג'יפ ריק יחסית. כל זה בסופה סגורה.

הסופה עם ברזנט בולעת דלק בבינעירוני. גרר אוירודינמי.
כשמורידים את הברזנט הצריכה שפויה יותר.

רכס חיים
12-05-15, 02:26
חבר'ה תרגיעו - במה שנותר לי לחיות אין שום סיכוי שאכנס באופן קבוע לרכב כלשהוא עם מנוע בנזין. גם הרכב הפרטי שלי ליום יום הוא פולו דיזל ''חדש'' שרכשתי לפני כמה חודשים - מודל 99 שעושה 20 ק''מ לליטר במצבו העכשוי כנתון גרוע ו- 25 ק''מ לליטר כשאני מעט מקפיד על נסיעה עם רגל קלה על הגז.

להכנס לשטח עם מנוע בנזין,מבחינתי - גובל בפלילים. רק עבור הבטחון המוחלט שיש לי עם המנוע הזה אני מוכן לשלם בעוד הרבה דלק.לי זה שווה.

בהזדמנות אבדוק את כיווני המשאבה למרות שאני משוכנע שהיא מכוונת בסדר וזו הצריכה האמיתית הנכונה של הרכב - ואין צורך בכל שינוי.

דרור ברלי
12-05-15, 09:52
חיים, זה לא בגלל שזה דיזל כמו בגלל שזה טויוטה 75. זה האמינות של האוטו, לא הדיאטה שלו.
דיזל של לנדרובר היה גורם לך לאלרגיה לסולר עד יומך האחרון.

amit1
12-05-15, 10:26
ואני שואל.... למה לנסוע על דיזל מטרטר ועצל אם כל מה שהוא יודע לתת זה 6 ק"מ לליטר.....
שאלה מיותרת עם תשובה ברורה.
דרך אגב, לאחרונה צפיתי באקזמפלר...נוזל גם נוזל....ומחייב טיטול XLL כדי לשמור על הבטונדה במפעל בברקן:)

amit1
12-05-15, 10:34
המנועים האלה בנפח 4.2 ליטר גם כחדשים אינם עוברים את ה- 7.0 ק''מ לליטר במציאות.כך שנתון של 6.0 ק''מ לליטר בנסיעת כביש שמשולבת בנסיעת שטח קשה זה נתון טוב ברכב הזה במצב עמוס. אני לא מצפה ליותר.

הנסיעה עם מנוע דיזל מטרטר אינה חשובה כלל כשמנגד יש את מבחן האמינות. השקט הנפשי שתמיד תמיד הרכב יניע בנגיעה גם כשאתה נמצא בגבול הסעודי ,חשובה לי בהרבה ממנוע בנזין שקט ומגרגר שפעמיים בחודש צריך גרר להביא אותו לגורו כלשהוא.
נו שויין..דווקא מי שבאמת מסתובב ליד הגבול הסעודי ולעיתים גם חורג פנימה ממש...עושה זאת לעיתים בכרכרות אנגליות מונעות בנזין...:)
חיים, 5 ק"מ לליטר זה גרוטאה שעולה המון כסף...מעניין שבכל פעם מחדש מתגלה עוד עובדה מעניינת על האקזמפלר האלמותי. 5 ק"מ לליטר סולר.....פחחחח

asafk
12-05-15, 16:15
הנתון של חיים כנראה אופייני.
ואני חושב לעצמי... עם כזו צריכת סולר עדיף כבר סברבן...
או בעצם נ״נ ישן...

אסף.

רכס חיים
12-05-15, 16:33
להחליף יפני באמריקאי או אירופי ???? בגלגול הבא.

amit1
12-05-15, 18:19
הנתון של חיים כנראה אופייני.
ואני חושב לעצמי... עם כזו צריכת סולר עדיף כבר סברבן...
או בעצם נ״נ ישן...

אסף.

צודק, סברבן נשמע טוב, טוב מאוד.

ד ו ר ו ן
12-05-15, 19:51
עמית,
אל תתלהב יותר מידי, הסיבה המרכזית שרכשו לנדרובר היא החרם הערבי.
טויוטה לא הסכימו למכור לישראל לנדקרוזרים .

עכשיו כשהסגר נפרץ, הזמינו כמה מאות 79.
ובניגוד לרמיזות שושו המשעשעות שלך, זה מפורסם בגלוי.

amit1
12-05-15, 20:33
"עכשיו כשהסכר נפרץ.." הרגת אותי מצחוק...החרם הערבי...החזרת אותי 50 שנים אחורה גם לימי האמברגו ושארל דה גול...וסעודיה ... זוכר את הסטיל....יקירי, LR עשו ועושים עבודה מכובדת גם בשושו וגם בבט"ש...ו 5 ק"מ לליטר סולר זאת נכות רצינית ביותר...
בנוסף, עכשיו כשברור שהדיפנדר לא ייוצר יותר ולאחר עשרות שנים הצבא מחפש פלטפורמה חדשה. ימים יגידו אם ה 79 יוכל להחליף בהצלחה את היכולות היחודיות של הדיפנדר כרכב סיור קטן.

דרור ברלי
12-05-15, 20:37
זה לא סוד שהלנדרוברים יוחלפו בטויוטות 79. בנזין.

רכס חיים
12-05-15, 20:40
ורק לחשוב שפעם הייתי מגיב לבעלי ל.ר.

opl
12-05-15, 20:46
ורק לחשוב שפעם היית בעל ל.ר

amit1
12-05-15, 20:47
זה לא סוד שהלנדרוברים יוחלפו בטויוטות 79. בנזין.

אינשאלה, אולי נראה אותם במכרזים.

amit1
12-05-15, 20:57
חיים, מבחינתי הכי חשוב שאזכה לראותך עוד הרבה שנים נערך לחניון לילה אי שם בשום מקום...ורבאק, לא חבל על הכסף, תכניס מנוע TD5 עושה על מיכל 900 ק"מ מברקן לסעודיה וחזרה :)

ד ו ר ו ן
12-05-15, 21:08
"עכשיו כשהסכר נפרץ.." הרגת אותי מצחוק...החרם הערבי...החזרת אותי 50 שנים אחורה גם לימי האמברגו ושארל דה גול...וסעודיה ... זוכר את הסטיל....יקירי, LR עשו ועושים עבודה מכובדת גם בשושו וגם בבט"ש...ו 5 ק"מ לליטר סולר זאת נכות רצינית ביותר...
בנוסף, עכשיו כשברור שהדיפנדר לא ייוצר יותר ולאחר עשרות שנים הצבא מחפש פלטפורמה חדשה. ימים יגידו אם ה 79 יוכל להחליף בהצלחה את היכולות היחודיות של הדיפנדר כרכב סיור קטן.
כן.
רק עכשיו.
זה שייבאו טויוטה לכאן לשימוש אזרחי לא אומר שההגבלה על רכב למערכת הביטחון לא היתה עד עכשיו.
עובדה.

משקל ההעמסה שלו גדול יותר, והרכב, מה לעשות, בהמה גסה וחזקה בהרבה, בכל מימד.
הדיפנדר הוא אילוץ, לא בחירה מתוך שפע אלטרנטיבות.

זה מצחיק אותך, כי אתה לא מודע לעניין..
העתיד העגום של הדיפנדר מוכר כ-10 שנים, ומאז מחפשים אלטרנטיבה.

רק בשביל לסבר את האוזן, גם אבירי ה-SAS שומו-שמיים נוסעים בלנדקרוזר כשהם יכולים.

עכשיו נותר לקוות שהם יגיעו ברכש רגיל ולא חום, וייצאו למכרזים, או יותר טוב, שיופיעו באולם מכירות.

סדרה 79, דבל קבינה עם מנוע דיזל V8 או 6 בטור (עדיין מיוצר..).. 2 נעילות מקוריות ופלטפורמה מושלמת לרכב טיולים אולטמטיבי.

amit1
12-05-15, 21:26
לגבי הפתיח לא בטוח שאתה צודק אני משוכנע שאם משהו היה חושב בעשורים האחרונים שזה חיוני לרכוש את ה 79 בוודאי זה היה נעשה... בכל מקרה ידוע שמדובר ברכב מצוין. דרך אגב מדוע לא מייבאים אותו לארץ הקודש?

ד ו ר ו ן
12-05-15, 21:42
שוק קטן ומוצר יקר.

קראתי לא מזמן סקירה על 30 שנה לסדרה 70.

הם ראיינו את מנהל המותג של דרום-מזרח אסיה.
הוא אמר שללא לקוחות מסחריים גדולים, מזמן היו מפסיקים את הסדרה.

בנוסף, שהשיפורים האחרונים כמו ABS, כריות אויר ותקני זיהום לא היו מוספים בלי דרישה של הלקוחות הגדולים כמו חברות כרייה, אום וממשלות.

פלח השוק הפרטי של הרכבים באוסטרליה הוא עשירית מהשוק המסחרי, והם נחשבים לשוק הכי יציב.

asafk
12-05-15, 21:44
לגבי מה היה ואיך היה... לא הביאו כי לא היה אפשר. זו עובדה, מה גם שזה כבר עלה בעבר בדיון בנושא זה, גם אז היו חובבי לנדרובר שסירבו להקשיב - למה שמספרים לך מי שהיו בעניינים.

לגבי למה לא מייבאים באופן סדיר - כי אין תקינה למנועי הדיזל ואין ESP. אותה סיבה שלא ייבאו דיפנדרים בשנים האחרונות. וחוץ מזה מי יקנה טרקטור מיושן ב 500 אלף ש"ח?
(חוץ מהלקוחות של מרצדס שקונים רכב דומה מאוד, G, במיליון ש"ח ויותר ? מה שכמובן אומר שצריך רק לייבא את ה 79 עם סמל של לקסוס ולבקש עליו מליון וקצת, ואז בארסוף - בני ציון - רשפון והסביבה יימצאו כמה קונים)

אבל זה לא הדיון, וחבל להסיט את הדיון למקום אחר.

אסף.

amit1
12-05-15, 21:59
98425

amit1
12-05-15, 22:32
מעניין לשמוע מבעלי רכבים זהים מהי צריכת הדלק הממוצעת ברכבם?

asafk
12-05-15, 22:40
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/91863

בבקשה..

אסף.

דרור ברלי
12-05-15, 23:39
יש בגרמניה הסבות מקומיות ליורו 5. וסדרה 70 בנזין V6-קצר-ברזנט רק מתחיל סביב 45,000 אירו. וזה יקר. מוכרים? כן, מוכרים. אבל ממש לא הרבה.

סדרה 70 זה בהמת עבודה, לא כלי רכב ולא סמל סטטוס. איפה כן תמצאו אותו? במקומות שהתנאים בהם מכתיבים צורך בכלים כאלה - עולם שלישי. אפריקה, אסיה, מזרח תיכון, דרום אמריקה. וגם אוסטרליה - שאולי אינה עולם שלישי, אבל זו מדינה שהיא פאקינג יבשת עצומה, עם מרחבי ומרחקי ענק בלתי נתפסים ותנאי בראשית שדורשים שרידות ואמינות ועמידות מעל לכל - לפני ביצועים, לפני עבירות, לפני נוחות, לפני בטיחות, לפני פינוקים, לפני איכות סביבה. כשהחווה שלך נמצאת 500 ק"מ ממקום היישוב הכי קרוב, זה אומר שאין לך ליד הבית סופרמרקט, מרפאה, מוסך, חנות חלפים - אתה תלוי באוטו ובתקינותו. תלוי פשוטו כמשמעו. ואז השרידות והעמידות הם הכל. כי אם האוטו יתקלקל בדרך, יש מצב שתתייבש ותמות לפני שיעבור מישהו שאולי יוכל לעזור לך. כמה פשוט. במקומות כאלה להגיד "דיפנדר" או "ג'יפ" זה אפילו לא מצחיק.

לא יביאו אותו לכאן כי זה בדיוק כמו הדיפנדר - כלי שכבר לפני 20 שנה היה מיושן, שכולו מכניקה וברזלים שזה יקר, כלי שמיוצר בשיטות של פעם שהן יקרות ולא יעילות בסטנדרטים מודרניים, מה שמכתיב מחיר יקר מאוד לצרכן עוד לפני המיסים המופרכים כאן, מה שאומר שאם יביאו, לא ימכרו הרבה. בנוסף, הוא גם לא עומד בשום תקן מודרני של בטיחות וזיהום אויר וזה כנראה לא כלכלי עבור היצרן לעשות בו את השינויים הנדרשים עבור שווקים מערביים מפונקים, מוכי רגולציות, תקנות וחוקים מחמירים, כאשר הלקוחות האמיתיים שלו לא זקוקים ל-ESP ולכריות אוויר ולציון טוב במבחני ריסוק ולמסנני חלקיקים... אלא לשילדה מסיבית שיכולה לשרוד 20-30 שנה בעומס יתר קבוע ולמנוע שההספק שלו אולי לא גבוה, אבל לא אכפת לו לעבוד על דלק מזוהם ונחות ולעשות זאת במינימום קלקולים לאורך מיליון קילומטרים לפחות, ושאם מתקלקל, כל "מוסך" בכפר נידח יוכל לתקן אותו עם פטיש וסט בוקסות. כשכל התנאים האלה מתקיימים, פתאום צריכת הדלק של 5 ק"מ לליטר כבר לא נראית נורא כל כך. יותר חשוב שיהיה מקום למיכלי דלק נוספים.

נשמע לכם כמו אגדה מוטורית, אוטו מהחלומות? זה תלוי. תלוי איפה אתם חיים ומה הצרכים שלכם.
באאוטבק של אוסטרליה או בהרים בדרום אמריקה או בסוואנות של אפריקה זה חשוב. בתנאים שלנו?.... נו שויין. לא כל מה שמתאים ליחידת שושו שעושה פשיטות בסוריה או סעודיה מתאים גם לג'יפאי שמקסימום יוצא לטייל ארבעה ימים בנגב.

Bernard
13-05-15, 01:58
דרור.
זה לא מתאים. פשוט מאוד.
רכב יקר וישן ומיושן ו... האגדה על הברזלים, שלא מתקלקלים...

ולמי שעושה כל מיני פשיטות בחצר של השכנים וגם רחוק יותר, יש את הפריבילגיה לבחור מה שהוא רוצה (כמעט) ולעשות בו מה שהוא רוצה (כמעט) ולא להתייחס לכל מיני סיפורי מעשיות על "אמברגו" שנגמר לפני שנות דור...

הדבר הזה לא נמכר ולא משתמשים בו יותר מידי, בדיוק בגלל הסיבות שהעלת - יקר, כבד, מסורבל, לא נוח, מרעיש, בזבזני, ספרטני/בסיסי..
משתמש רק מי שממש צריך משהו שיכול לעבוד גם על סולר מעורב בחול ושמן משומן חיות וכו', במדינות שדלק נורמלי זה מותרות - וזה אפשר רק במנוע דיזל עם הספק אפסי וחוסר יעילות משווע... אבל פועם.. איכשהו.

למה מישהו במדינה מודרנית יקנה כזה? בגלל שהוא מתלהב מעצמו "שהוא מבין משהו שאחרים לא" ובגלל שהוא "מיוחד" ובגלל שזה נותן לו את הסיפוק להבהיר לאחרים למה "זה טוב יותר", גם כשהתנאים מסביב לא דורשים ול מצריכים את היתרונות המזעריים שיש לבלוק הברזל הזה..
בקיצור - מיותר.. כמו כל כלי הרכב "המיוחדים"...

רכס חיים
13-05-15, 03:23
ההסבר של דרור לגבי החוואי האוסטרלי מתאים לי כמו כפפה.
כמה מכל הג'יפאים כאן עושה יותר מ-''4 ימים בנגב בשנה''.......פסח,סוכות והמון ימים ושבתות חניה על המדרכה ממול.

מי שעושה 50 או 60 טיולים לשנה ושורף 25,000 ק''מ רק בסופי שבוע, היה מדבר כאן אחרת לגמרי. ג'יפ שדורש יותר מרבע שעה כדי להכין אותו למסע של 500 ק''מ בנגב אינו מתאים לי,ואת התנאים הכי מפנקים יש לי בו כשהם זמינים בכל רגע. אמנם לא בנסיעה עצמה - לדעתכם,- (אני לא סובל מהספרטניות שלו ) אך כל עצירה היא מושלמת בתנאי שטח. קפה או פופקורן עם שולחן וכורסאות - אני מכין בארבע דקות. אני ישן על מיטה זוגית בחדרון מרווח ,הרבה יותר טוב בשטח מאשר בבית, - ויש לי בית של 400 מ''ר. הציליה הסעודית שלי נפתחת בעשר דקות ובשטח של 40 מ''ר עם תנאים של שייך בדווי. מחצלות,כריות,מזרונים בירות קרות,ואש מחממת בחורף. ברכב יש מטבח עם כירת בישול ומצרכי מזון שיכול להזין חצי תריסר אנשים תוך 20 דקות. אין דבר כזה שאני הולך לישון בלי מקלחת חמה,כשיש עלי 150 ליטר מים שמאפשרים 6 מקלחות יומיות מלאות לאורך כל השבוע.והכל בזכות הג'יפ הישן המטרטר והמעשן שבנוי הכי נכון שאפשר ושבבטחון מלא יחזיר אותי לצביליזציה. את כל זה לא תמצאו ברכב של מיליון שקל שיצא היום מהחנות, כי לבנות אותו נכון דרושות 5 שנים - באם הרכב שרכשת מתאים בכלל להשקעה הזו.

זה המבחן האמיתי לרכב שטח מבחינתי, וממש לא הקפיץ המרכך שבישבן שלי - או כרית האוויר.........

דרך אגב- לכל הדואגים - קניתי השבוע שטיח פרסי להנחה על שלושת המושבים הקדמיים - לריכוך הישבן. יקח חודש להתאים אותו למושבים. לא צוחק......

Bernard
13-05-15, 03:38
וואללה, חיים - אין כמוך!

איזה מרץ. הלוואי עלי.

רק בריאות.

boaz avrahami
13-05-15, 07:59
לא היה אמור להיות ניתוח של אסף לדוחות?
שמן נחשים או לא שמן נחשים?

השרשור הזה לקח אותנו לכל מקום מלבד למקום שאליו היה צריך ללכת וזו הכרעה חד משמעית.
עוד יומיומיים גם הנאצים יעלו פה.

מוני אורבך
13-05-15, 08:03
לפני כשנה וחצי היתה לי הזדמנות לקנות 73.
זה היה הפעם הראשונה שנהגתי על הכלי.
זו גם היתה הפעם הראשונה שראיתי אותו לעומק (מבחינת מכלולים מנוע וכו)
מה אגיד.. יש הרבה הרבה ברזל ברכב הזה.
מנוע דיזל 6 טורי זו חתיכת מפלצת ! יותר גדול משמעותית מה 4 ליטר של הסופה (שגם לו כזכור יש 6 צילינדרים בטור)
סרנים קצת יותר גדולים מדנה 44 גיר וטרנספר מפלצתיים, הכול גדול מוצק ומברזל...
שילדה גדולה מאוד (משהו בסגנון דיפנדר למי שמכיר)
בקיצור לא מפתיע שהרכב הזה עושה אחד לשש. להזיז כל כך הרבה ברזל צריך הרבה כוח.
מבחינת נסיעה.. טרקטור פשוט כך. מרעיש, הגה חסר רגישות וכל מה שאנחנו מכירים ואוהבים בסיקס.
כמובן שקשה וקופצני..
למה לא קניתי ? זה אמור היה להיות הרכב היום יומי שלי, וכנראה שאני כבר זקן מדי לנסוע יום יום בטרקטור

נמרוד
13-05-15, 09:06
רכס היית ונשארת ענק, אני מת על איך שאתה שם כל דבר במספרים... רק דבר אחד לא מסתדר - 150 ליטר לחלק ל 6 מקלחות ביום כפול 7 ימים בשבוע יוצא 3.5 ליטר למקלחת - זה כולל חפיפה?

מוני אורבך
13-05-15, 09:16
נמרוד...
אתה לא לומד שום דבר נכון ???
היית ונשארת מהנדס טכניוני מרובע שרק חושב במספרים כל היום, גועל נפש !
לא כל דבר נמדד במספרים, ואל תבלבל אותנו עם עובדות !!!
לחיים יש הרגשה שהוא יכול לעשות 6 מקלחות (לצורך הענין יכול להיות גם 8, מה זה משנה)
מה אתה בא ומתחיל לספור לו ?

תלמד להבדיל בין העולם ההנדסי המדויק לבין העולם הרגשי.
אסור לבלבל בין שניהם

amit1
13-05-15, 09:35
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/91863

בבקשה..

אסף.

ז"א שמשהו לא תקין במנוע של חיים. מדובר על צריכה ממוצעת של 6-7 ליטר לק"מ שונה מהותית מהמספרים של חיים.

tzagi
13-05-15, 09:39
6 מקלחות ביום, זה מה מעניין
קופסה מאלומניום עם מגנט שחוסכת דלק ועוצרת עישון- זה לא מעניין
מנוע שמעשן כמו קטר אבל אין בו כול פגם וככה זה צריך להיות-זה לא מעניין

אני מרגיש בביזארו לנד (תעשו חיפוש) איפה הכול הפוך. עשו טובה ותעצרו את העולם, אני רוצה לרדת

amit1
13-05-15, 09:42
ההסבר של דרור לגבי החוואי האוסטרלי מתאים לי כמו כפפה.
כמה מכל הג'יפאים כאן עושה יותר מ-''4 ימים בנגב בשנה''.......פסח,סוכות והמון ימים ושבתות חניה על המדרכה ממול.

מי שעושה 50 או 60 טיולים לשנה ושורף 25,000 ק''מ רק בסופי שבוע, היה מדבר כאן אחרת לגמרי. ג'יפ שדורש יותר מרבע שעה כדי להכין אותו למסע של 500 ק''מ בנגב אינו מתאים לי,ואת התנאים הכי מפנקים יש לי בו כשהם זמינים בכל רגע. אמנם לא בנסיעה עצמה - לדעתכם,- (אני לא סובל מהספרטניות שלו ) אך כל עצירה היא מושלמת בתנאי שטח. קפה או פופקורן עם שולחן וכורסאות - אני מכין בארבע דקות. אני ישן על מיטה זוגית בחדרון מרווח ,הרבה יותר טוב בשטח מאשר בבית, - ויש לי בית של 400 מ''ר. הציליה הסעודית שלי נפתחת בעשר דקות ובשטח של 40 מ''ר עם תנאים של שייך בדווי. מחצלות,כריות,מזרונים בירות קרות,ואש מחממת בחורף. ברכב יש מטבח עם כירת בישול ומצרכי מזון שיכול להזין חצי תריסר אנשים תוך 20 דקות. אין דבר כזה שאני הולך לישון בלי מקלחת חמה,כשיש עלי 150 ליטר מים שמאפשרים 6 מקלחות יומיות מלאות לאורך כל השבוע.והכל בזכות הג'יפ הישן המטרטר והמעשן שבנוי הכי נכון שאפשר ושבבטחון מלא יחזיר אותי לצביליזציה. את כל זה לא תמצאו ברכב של מיליון שקל שיצא היום מהחנות, כי לבנות אותו נכון דרושות 5 שנים - באם הרכב שרכשת מתאים בכלל להשקעה הזו.

זה המבחן האמיתי לרכב שטח מבחינתי, וממש לא הקפיץ המרכך שבישבן שלי - או כרית האוויר.........

דרך אגב- לכל הדואגים - קניתי השבוע שטיח פרסי להנחה על שלושת המושבים הקדמיים - לריכוך הישבן. יקח חודש להתאים אותו למושבים. לא צוחק......

אהבתי...רק תסביר לי בבקשה את פשר הנזילות בתמונה ...:)

boaz avrahami
13-05-15, 10:00
מהנדסים יקרים, תסלחו לי כולכם אבל אתם מברברים את עצמכם לדעת.
האמינות שלכם מתחילה להישחק...

רכס חיים
13-05-15, 11:16
מה כל כך מסובך ? כל מקלחת צורכת 6 עד 7 ליטר מים. 6 מקלחות זה כ- 40 ליטר אולי 50 אם מתפרעים. יש עוד 100 ליטר לשטיפת כלים, שטיפת ירקות וחלוקת מים להולכי רגל על חוצה ישראל.

savyon
13-05-15, 11:31
לא היה אמור להיות ניתוח של אסף לדוחות?
שמן נחשים או לא שמן נחשים?

השרשור הזה לקח אותנו לכל מקום מלבד למקום שאליו היה צריך ללכת וזו הכרעה חד משמעית.
עוד יומיומיים גם הנאצים יעלו פה.

+1
ממתין לניתוח הדוחות

boaz avrahami
13-05-15, 11:35
מה כל כך מסובך ? כל מקלחת צורכת 6 עד 7 ליטר מים. 6 מקלחות זה כ- 40 ליטר אולי 50 אם מתפרעים. יש עוד 100 ליטר לשטיפת כלים, שטיפת ירקות וחלוקת מים להולכי רגל על חוצה ישראל.

רכס, קרא את ההודעה שלך שוב.
אם מתאמצים, אפשר להבין משם שאתה מתקלח 6 פעמים ביום במשך שבוע על 150 ליטר.
כשאין תשובות טכניות אז מתחילים להיתפס לקטנות כנראה :-)

(לא שהפכתי מאמין שזה מוצר פלא אבל מאתר ברמה הטכנית של ג'יפולוג אני מצפה לתת נוק-אאוט)

נמרוד
13-05-15, 11:59
אחרי שעניין המקלחות התבהר,

אפשר לחזור לאלג'קס.

בועז, הנוק-אאוט כבר ניתן.

מבחינתי מי שמייצר ומוכר מוצר שתיאורתית אינו יכול לעבוד, אשם (בפרסום מטעה לכל הפחות), אלא אם יוכח אחרת מעבר לכל ספק.

מה שלכאורה אמור להיות קל - אם טענת בפרסום שזה חוסך דלק ומשפר ביצועים - בבקשה, בצע ניסוי מעבדה מבוקר ושתף בתוצאות. אתה, המוכר, צריך לממן ולבצע את הניסוי, לא הלקוחות הפוטנציאלים או עיתונות או אתר אינטרנט כזה או אחר.

ראינו בינתיים שני ניסויים על המוצר הזה, שניהם מראים שהמוצר לא עושה דבר, מה שלא מפתיע כי אין מאחורי המוצר שום הגיון מדעי.

boaz avrahami
13-05-15, 12:12
אני ראיתי ניתוח מקצועי אחד שעשה אסף על הבדיקה של בן גוריון.
מאז הועברו לאסף עוד ערמת בדיקות ומסמכים שאנחנו מחכים שינותחו בצורה מדעית.

שוב, אני באופן אישי בדיעה שלך אבל בשביל לקעקע מוצר זה ואחרים אסור להתפתות לירידות אישיות וצחוקים כלליים אלא לניתוח מדעי קר וקצר שלא ישאיר מקום להסתתר אחריו...

נמרוד
13-05-15, 12:24
אתה רוצה ניתוח מדעי קצר של מה שנכתב עד עכשיו? בבקשה.

1. לפי כל תיאוריה מדעית מקובלת, המוצר הזה לא אמור לעשות כלום.

1. דו"ח ניסוי שבוצע בשנת 2006 באוניברסיטת בן גוריון נלקח מאתר היצרן והוצג בתגובה #82 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/91655-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99-%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%90%D7%9C%D7%92-%D7%A7%D7%A1-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7/page6?p=632435&viewfull=1#post632435).אני ניתחתי את התוצאות בתגובה #85 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/91655-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99-%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%90%D7%9C%D7%92-%D7%A7%D7%A1-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7/page6?p=632446&viewfull=1#post632446). מסקנה - לא עושה כלום.

2. ניסוי שני נותח על ידי אסף בתגובה #99 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/91655-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99-%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%90%D7%9C%D7%92-%D7%A7%D7%A1-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7/page7?p=632486&viewfull=1#post632486) .מסקנה - לא עושה כלום.

שני הניסויים המבוקרים היחידים שהוצגו, מאששים את התיאוריה - שזה לא עושה כלום.

זה מה שהיה בדיון הזה. כל השאר תחושות, כיף וצחוקים.

עידו לוריה
13-05-15, 12:59
למה לא עושה ... היצרון מתעשר מזה זה נקרא לא עושה ?

עידו

boaz avrahami
13-05-15, 13:23
אתה רוצה ניתוח מדעי קצר של מה שנכתב עד עכשיו? בבקשה.

1. לפי כל תיאוריה מדעית מקובלת, המוצר הזה לא אמור לעשות כלום.

1. דו"ח ניסוי שבוצע בשנת 2006 באוניברסיטת בן גוריון נלקח מאתר היצרן והוצג בתגובה #82 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/91655-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99-%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%90%D7%9C%D7%92-%D7%A7%D7%A1-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7/page6?p=632435&viewfull=1#post632435).אני ניתחתי את התוצאות בתגובה #85 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/91655-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99-%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%90%D7%9C%D7%92-%D7%A7%D7%A1-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7/page6?p=632446&viewfull=1#post632446). מסקנה - לא עושה כלום.

2. ניסוי שני נותח על ידי אסף בתגובה #99 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/91655-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99-%D7%94%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%99%D7% 9D-%D7%90%D7%9C%D7%92-%D7%A7%D7%A1-%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%91%D7%93%D7%9C%D7%A7/page7?p=632486&viewfull=1#post632486) .מסקנה - לא עושה כלום.

שני הניסויים המבוקרים היחידים שהוצגו, מאששים את התיאוריה - שזה לא עושה כלום.

זה מה שהיה בדיון הזה. כל השאר תחושות, כיף וצחוקים.

אתה עושה צחוק?
דפדף להודעה 206 בבקשה.
זה ההתפתחות המשמעותית האחרונה וכרגע לדעתי הכדור במגרש של ג׳יפולוג...

נמרוד
13-05-15, 13:35
זה תגובה 206#:

בינתיים קיבלנו בתיווכו של רכס ע-ר-מ-ו-ת של מסמכים. רובם שיווקיים נטו, שניים הם הדו״חות שכבר ראינו, ואחד לכאורה מאמר מדעי בפועל הוא ציטוטים נבחרים ממאמרים אמיתיים שלפחות מקריאה ראשונה לא קושרים את המוצר לתאוריות שמוצגות בו, אבל זה באמת מאמר כבד ואני צריך עוד זמן כדי לקרוא אותו כהלכה כולל המקורות שלו.
חוץ מזה קיבלתי חוות דעת של משתמשים, גם זה לא נחשב בעיני כי מי שביצע את המעקב הוא על פי רוב מישהו שרוצה להראות הצלחה, ובכל מקרה לא מדובר במדידה ניתנת לאימות מה שהופך אותה ללא קבילה.

אעדכן.

אסף.

אה טוב, אם זה תלוי באסף... :D יש לו קצב משל עצמו, זה אפילו זוגתו אומרת.

נו אסף, מינו אותך לבורר, קראת את המאמר לכאורה? יש מסקנה? אולי פשוט תעלה אותו שנראה.

Bernard
13-05-15, 14:15
אני עם נמרוד.
מה עוד יש להגיד על המוצר?
יותר מעניין בלעדיו... התחיל את השירשור, ראינו מה (לא) שווה, עשה את שלו.. ביי-ביי...

asafk
13-05-15, 14:38
כתבתי ואני כותב שוב. מכל כמויות החומר שקיבלתי יש רק שלושה מסמכים שהם לא שיווקיים או דוחות שימוש של לקוחות.
שני הניסויים שניתחנו כבר.
ונייר אחד שנראה מדעי. בפועל הנייר הזה מצטט מאמרים מדעיים וניירות ממקורות שונים, כולם עוסקים בתאוריות שונות של השפעת מגנטים על דלק. תאוריות בלבד ללא המשך או קישור לוגי לממצאים אמיתיים, כלומר תזה ללא הוכחה יישומית. משם, מסקנת המאמר היא שהמוצר עובד. כיוון שמדובר במסמך כאילו מדעי, הוא נראה רציני. אבל במדע יש קשר בין תאוריה להוכחה וכאן הוא לא קיים - רק קפיצה לא מקושרת מהתאוריה למוצר, ליישום.
מה שיותר מצחיק בעיני זה שהמשווק לא דבק בתאוריה אחת. יש הסברים תאורטיים שונים לתופעות שונות שאין ביניהם קשר. כלומר אם בנייר שיווקי אחד הוא טוען שהמגנט מעקר את הבקטריות שבדלק וזה מה שעובד, בנייר אחר הוא טוען לתופעה כימית מסויימת ובאותו נייר לאפקט שונה בתכלית. כלומר... הנה כמה דברים שגבבתי, לאף אחד לא סיפקתי הוכחה, תבחר למה נוח לך להאמין, העיקר שלא תהיה בתחושה שעובדים עליך.

אסף.

נמרוד
13-05-15, 14:51
זה המאמר שאסף מתקשה להעלות, כמדומני.

עידו לוריה
13-05-15, 14:57
תם הטקס , הקהל מתבקש לעזוב בסדר ובשקט .

עידו

ד ו ר ו ן
13-05-15, 15:45
לחיים יש הרגשה שהוא יכול לעשות 6 מקלחות (לצורך הענין יכול להיות גם 8,

ואז הוא הופך ל- chaim8?

מיכה100
13-05-15, 16:42
בפועל הנייר הזה מצטט מאמרים מדעיים וניירות ממקורות שונים, כולם עוסקים בתאוריות שונות של השפעת מגנטים על דלק. תאוריות בלבד ללא המשך או קישור לוגי לממצאים אמיתיים, כלומר תזה ללא הוכחה יישומית. משם, מסקנת המאמר היא שהמוצר עובד. כיוון שמדובר במסמך כאילו מדעי, הוא נראה רציני. אבל במדע יש קשר בין תאוריה להוכחה וכאן הוא לא קיים - רק קפיצה לא מקושרת מהתאוריה למוצר, ליישום.
קראתי את הנייר - מסכים עם אסף 100%.
אגב הטענה המרכזית בנייר הזה היא שיש בסולר נטיה להתגבשות חלקיקים (מה שאנחנו קוראים משקעים\ג'יפה), חלקם עם תכונות מגנטיות, אשר מקטינים את יעילות השריפה. הטענה היא שהמגנט מפרק את ההתגבשויות האלה ומחזיר לסולר את תכונותיו המקוריות - לא כתוב שם שהמגנט מקטין מולקולות..
כמהנדס מכונות (עתיק) אין לי באמת יכולת לחוות דיעה מקצועית על הטענה עצמה, אבל אין ספק שהמאמר לא עומד בשום קריטריונים מדעיים והוא למעשה גיבוב של מקורות וטענות לא מוכחות.

Bernard
13-05-15, 17:41
קראתי את הנייר - מסכים עם אסף 100%.
אגב הטענה המרכזית בנייר הזה היא שיש בסולר נטיה להתגבשות חלקיקים (מה שאנחנו קוראים משקעים\ג'יפה), חלקם עם תכונות מגנטיות, אשר מקטינים את יעילות השריפה. הטענה היא שהמגנט מפרק את ההתגבשויות האלה ומחזיר לסולר את תכונותיו המקוריות - לא כתוב שם שהמגנט מקטין מולקולות..
כמהנדס מכונות (עתיק) אין לי באמת יכולת לחוות דיעה מקצועית על הטענה עצמה, אבל אין ספק שהמאמר לא עומד בשום קריטריונים מדעיים והוא למעשה גיבוב של מקורות וטענות לא מוכחות.

משהו כמו הספרים של אריק פון דניקן...
התחלתי לקרוא - הפסקתי. לא משהו שאמור לתרום ל...משהו..
את הספרים דווקא קראתי - לא תורם אבל לפחות מעניין... זה, ה"מאמר".. סתם.

תם הטקס , הקהל מתבקש לעזוב בסדר ובשקט .

עידו

למה ככה?
דווקא שירשור חביב ומעשיר.

amit1
13-05-15, 21:32
כן.
רק עכשיו.
זה שייבאו טויוטה לכאן לשימוש אזרחי לא אומר שההגבלה על רכב למערכת הביטחון לא היתה עד עכשיו.
עובדה.

משקל ההעמסה שלו גדול יותר, והרכב, מה לעשות, בהמה גסה וחזקה בהרבה, בכל מימד.
הדיפנדר הוא אילוץ, לא בחירה מתוך שפע אלטרנטיבות.

זה מצחיק אותך, כי אתה לא מודע לעניין..
העתיד העגום של הדיפנדר מוכר כ-10 שנים, ומאז מחפשים אלטרנטיבה.

רק בשביל לסבר את האוזן, גם אבירי ה-SAS שומו-שמיים נוסעים בלנדקרוזר כשהם יכולים.

עכשיו נותר לקוות שהם יגיעו ברכש רגיל ולא חום, וייצאו למכרזים, או יותר טוב, שיופיעו באולם מכירות.

סדרה 79, דבל קבינה עם מנוע דיזל V8 או 6 בטור (עדיין מיוצר..).. 2 נעילות מקוריות ופלטפורמה מושלמת לרכב טיולים אולטמטיבי.

דורון, האמת לא מבין מדוע במקחש"ר/צה"ל לא הלכו על הקונספט של הזיבר של עידו. ה 79 נראה רכב מסעות מעולה אבל הזיבר נראה רכב סיור מעולה למטרות צבאיות. אולי פחדו לחזור על הביזיון של המסגריה בנצרת. משום מה יש לי תחושה שהשילוב של עידו כהן ו+ תעש"א/רפאל/אלביט היה מייצר רכב שטח צבאי ברמה גבוהה בהרבה מה 79.

ד ו ר ו ן
13-05-15, 21:38
זה לא המקום, לא השרשור הנכון, ולא הזמן הנכון.

tamir128
13-05-15, 23:47
דורון, האמת לא מבין מדוע במקחש"ר/צה"ל לא הלכו על הקונספט של הזיבר של עידו. ה 79 נראה רכב מסעות מעולה אבל הזיבר נראה רכב סיור מעולה למטרות צבאיות. אולי פחדו לחזור על הביזיון של המסגריה בנצרת. משום מה יש לי תחושה שהשילוב של עידו כהן ו+ תעש"א/רפאל/אלביט היה מייצר רכב שטח צבאי ברמה גבוהה בהרבה מה 79.

אם מדובר על סיור בחצר השכנים, אז זיבר זה לא רעיון כ"כ טוב. גם על דגל ישראל בראש האנטנה אפשר לוותר.

ובכלל, הזיבר מוכיח עצמו בביצועים. לגבי אמינות - הוא צריך יותר זמן ע"מ להשתוות לטויוטה הזקנה.

Bernard
14-05-15, 00:28

כן... והלביא היה טוב יותר מה-F16... כל מה שאנחנו עושים, זה טוב יותר...
בוא נישאר במה שאנחנו טובים בו, מל"טים ומזל"טים וקסדות ועוד כל מיני מוצרי נישה מתוחכמים - הנסיון די מראה שכשמדובר במוצרי LOW TECH, אנחנו לא ממש פוגעים (כן. גם האביר וגם הסופה... לא שיא הקידמה והאמינות..).

ובכלל, למה ללכת על משהו שצריך ללמוד להתגלח עליו, כשיש מוצרי מדף מספקים בהחלט (שניתן לשנות לפי הצרכים)?
אני מתאר לעצמי שיש סיבות למה לא רואים את הזיבר-ים ושאר הפיתוחים, שמתאימים למירוצים ותחביבים, כובשים את צבאות העולם כמו למשל... דיפנדרים וטויוטות והאמר ומיני באגים סודיים שכן רואים בהמונים...

boaz avrahami
14-05-15, 00:59
1. אל תכליל.
2. זה שלא רואים אותם בעולם זה לא אינדיקציה כשם שזה שהופסק פיתוח הלביא לא הייתה אינדיקציה שהוא היה גרוע.
מתחת לפני השטח יש אינטרסים גדולים וחזקים - הן כלכלים והן מדיניים.

אין לישראל מה להתבייש בתעשית הרכבים הצבאיים לאוטק. בין אם פרטיים ובין אם חצי ממלכתיים שלא לדבר על הפרוייקטים של פלסן סאסא

Bernard
14-05-15, 04:18
הפרוייקטים שאתה מדבר עליהם, הם מוצר קיים שמשנים ומתאימים לצרכים שונים, תוך שימוש בטכנולוגיות מתמחות.

הלביא, לא שהיה לא גרוע - הוא פשוט היה "לקפוץ גבוה יותר מהפופיק של עצמך" בשעה שאתה תלוי לגמרי ביכולות ואמצעים של אחרים..

האינטרסים שאתה מדבר עליהם, הם חלק מהמגלומניה של ישראל... חושבים שיכולים להתחרות "בגדולים" תוך שימוש באמצעים של המחרים עצמם..
הזיבר הוא מוצר מקורי (לא שילדה מתגלגלת קיימת) שמיוצר ב"עבודת יד" תוך שימוש במכלולים ששייכים למתחרים (הרוב המוחלט של הרכיבים והמרכיבים הוא אמריקאי, לא?) ו... בסדנא קטנטנה במדבר...
איך זה בכלל רוצה להתחרות "בגדולים"?..
רעיון נהדר וביצוע מעולה ב... קנה מידה פיצפון... למה שצבא שצריך כמה מאות/אלפי כלי רכב, בכלל יתעסק בזה?
יקנו כל מיני יחידות נישה/מיוחדות, שישתמשו בו לאימונים (רוב הזמן) ולמבצע אחד או שניים ו... בשביל זה לא צריך את כושר הייצור של דיפנדר/79/האמר...

עם כל הכבוד, ויש כבוד, אם להשוות - אני הייתימשווה לכל כלי הרכב שאמריקאים בונים בסדנאות/בחצר האחורית עם לא פחות תיחכום ורמת גימור, כתחביב ולתחרויות מקומיות... ולנסת להפוך אותו לייצור המוני של... 10 בשנה..

והאביר ודומיו... טוב, אתה לא רציני בלכלול אותו ברשימת פאר היצירה/התיחכום ביחד עם הלביא והקסדה והמל"טים וכיפת הברזל והחץ של אלביט/תע"א/רפאל וכו'..
אני עוד זוכר את פארסת הבלמים של הדבר הזה... או שזה היה רכב אחר?

asafk
14-05-15, 10:54

קודם כל... זה לא הדיון.
מעבר לכך... זה שאתה לא מבין לא אומר שאין תהליך קבלת החלטות מסודר.
תסתפק בזה שמי שהחליט כן מבין למה.

אסף.

דרור ברלי
14-05-15, 11:06
מי אנחנו, הקטנים, שנשפוט את הצרכים של צה"ל?

דיפנדר? בחרו בו מחוסר ברירה, כי עם יצרן הכלי שכנראה יותר מתאים (טויוטה), היתה בעיה. להבדיל מהיפנים, לבריטים אין בעיה למכור לצה"ל ולכבוד זה גם מרכיבים דיפנדרים באמריקה כדי שייכנסו לחבילת הסיוע. זה אחד השיקולים הכי גדולים בבחירת כלים לצה"ל.
אם צה"ל ירצה זיבארים, לא יהיו לו שקלים לרכוש אותם. הם יהיו צריכים להיות מיוצרים באמריקה.

סיפור הלביא שונה. חיל האוויר הגדיר דרישות, היה כסף מאמריקה, התעשיה האוירית טענה שהיא יכולה לעשות משהו טוב יותר מ-F16 ופיתחה את הלביא.
התוצאה היתה טובה מעבר לכל מה שציפו - זה הדליק לאמריקאים נורה אדומה. זה איים להם על האינטרסים. ליתר דיוק, על שוק הייצוא של ה-F16.

אז כמו שיוסי בנאי אמר: "הם אמרו ליסטן - כך וכך וכך", ואנחנו - שגם האוכל שאנחנו בולסים תלוי בדולרים שלהם, ליסטנו.

ומה זה פרויקט המרכבה? היה לנו הרבה פחות כאב ראש אם היינו בוחרים לקבל מהם טנקי אברהמס. אבל כנראה שהמרכבה זה טנק שעונה טוב יותר לצרכים של צה"ל. האם הוא "הטוב בעולם" או לא, אני לא יודע וזה גם לא חשוב. הוא כנראה הכי טוב לצה"ל ובכל זאת יש לך כאן גם תעשיה ואי אפשר לסגור כאן הכל ולהפוך לעוד כוכב על הדגל של אמריקה. אז הולכים בין הטיפות. יש דברים שעושים כאן ויש דברים שלא.

האביר זה באמת לא שיא היצירה המוטורית. אבולוציה של הנ"נ. אבל זה רכב עבודה אמין וחזק שעובד שנים ארוכות ועובד טוב. נו, אז הברקסים שלו לא משהו. להבדיל מהנ"נ - אוטו של מלחמת העולם השנייה, ששבר לנהגים שלו את הידיים ולמכונאים שלו את הראש ואף פעם לא ידעת אם יניע בבוקר (בד"כ לא), גם כשהיה חדש עם ניילונים על מהמושבים.
גם הסופה, עם כל בעיות הגימור הקטנות, בשורה התחתונה נתנה שירות בנזונה. למעט האביר, מעטים כלי הרכב שעבדו בצה"ל כל כך הרבה שנים, במגוון תצורות, והיו אמינים ושורדים כמוה.

רני דקל
14-05-15, 11:36
מי אנחנו, הקטנים, שנשפוט את הצרכים של צה"ל?

דיפנדר? בחרו בו מחוסר ברירה, כי עם יצרן הכלי שכנראה יותר מתאים (טויוטה), היתה בעיה. להבדיל מהיפנים, לבריטים אין בעיה למכור לצה"ל ולכבוד זה גם מרכיבים דיפנדרים באמריקה כדי שייכנסו לחבילת הסיוע. זה אחד השיקולים הכי גדולים בבחירת כלים לצה"ל.
אם צה"ל ירצה זיבארים, לא יהיו לו שקלים לרכוש אותם. הם יהיו צריכים להיות מיוצרים באמריקה.

סיפור הלביא שונה. חיל האוויר הגדיר דרישות, היה כסף מאמריקה, התעשיה האוירית טענה שהיא יכולה לעשות משהו טוב יותר מ-F16 ופיתחה את הלביא.
התוצאה היתה טובה מעבר לכל מה שציפו - זה הדליק לאמריקאים נורה אדומה. זה איים להם על האינטרסים. ליתר דיוק, על שוק הייצוא של ה-F16.

אז כמו שיוסי בנאי אמר: "הם אמרו ליסטן - כך וכך וכך", ואנחנו - שגם האוכל שאנחנו בולסים תלוי בדולרים שלהם, ליסטנו.

ומה זה פרויקט המרכבה? היה לנו הרבה פחות כאב ראש אם היינו בוחרים לקבל מהם טנקי אברהמס. אבל כנראה שהמרכבה זה טנק שעונה טוב יותר לצרכים של צה"ל. האם הוא "הטוב בעולם" או לא, אני לא יודע וזה גם לא חשוב. הוא כנראה הכי טוב לצה"ל ובכל זאת יש לך כאן גם תעשיה ואי אפשר לסגור כאן הכל ולהפוך לעוד כוכב על הדגל של אמריקה. אז הולכים בין הטיפות. יש דברים שעושים כאן ויש דברים שלא.

האביר זה באמת לא שיא היצירה המוטורית. אבולוציה של הנ"נ. אבל זה רכב עבודה אמין וחזק שעובד שנים ארוכות ועובד טוב. נו, אז הברקסים שלו לא משהו. להבדיל מהנ"נ - אוטו של מלחמת העולם השנייה, ששבר לנהגים שלו את הידיים ולמכונאים שלו את הראש ואף פעם לא ידעת אם יניע בבוקר (בד"כ לא), גם כשהיה חדש עם ניילונים על מהמושבים.
גם הסופה, עם כל בעיות הגימור הקטנות, בשורה התחתונה נתנה שירות בנזונה. למעט האביר, מעטים כלי הרכב שעבדו בצה"ל כל כך הרבה שנים, במגוון תצורות, והיו אמינים ושורדים כמוה.

נושא הרכב הטקטי הבא של צה"ל מעניין ושווה דיון בפני עצמו לדעתי. מנהלים מה עם איזה פיצול?

רכס חיים
14-05-15, 11:46
שרשור של 21 עמודים ותשובה טכנית רצינית לנושא שלו - מעבר לשמן נחשים והרבה אגו ,לא קיבלתי.

מצידי אפשר לנעול.

asafk
14-05-15, 12:04
אז אני מבין שהתשובה שלי לא מספיק רצינית?

אסף.

רכס חיים
14-05-15, 12:13
לא ראיתי שנתת אותה,כי הבנתי שאין לך חומר מדעי מספק או מובן - והמוצר נשלל עקב כך.

חבל שאין התיחסות למה שמצביעים קציני רכב רבים שיש להם תוצאות מעשיות מבדיקות לאורך זמן של משאיות והתוצאות שלהם לא הובאו בחשבון כי הן ''שיווקיות'' ולא ''מדעיות''.

אז אולי החסכון בדלק ועשן הם ''שיווקיים'' אך מה שחשוב אם הם עובדתיים.

נמרוד
14-05-15, 13:18
יש תוצאות מספריות מקציני רכב? בואו נראה את הטבלאות.

erezgur
14-05-15, 13:54

בהחלט

asafk
14-05-15, 14:01
יש תוצאות מספריות מקציני רכב? בואו נראה את הטבלאות.

אני לא מתייחס לזה כדבר רציני. מכמה סיבות, והעיקרית בהן היא שאותו קצין רכב רוצה להראות הצלחה, אחרת יוצא שהוא סתם ביזבז את כספי האירגון.

אבל ביקשת ואני אשלח לך.

אסף.

- - - Updated - - -

לא ראיתי שנתת אותה,כי הבנתי שאין לך חומר מדעי מספק או מובן - והמוצר נשלל עקב כך.

חבל שאין התיחסות למה שמצביעים קציני רכב רבים שיש להם תוצאות מעשיות מבדיקות לאורך זמן של משאיות והתוצאות שלהם לא הובאו בחשבון כי הן ''שיווקיות'' ולא ''מדעיות''.

עובדתיים? אם היו מבצעים בדיקה אמיתי ובודקים גם צריכה וגם ביצועים באותם תנאים - היו יכולים לטעון לממצאים עובדתיים. אבל כאשר מודדים פרמטר אחד בלבד - עובדתי זה לא.

אסף.

Bernard
14-05-15, 14:57

איזו יכולת להתעלם לחלוטין מכל מה שאומרים לך... סאחה!
אולי, אם היו נתונים מדעיים שתומכים בזה, אפשר היה להביא אותם ולדון בהם... ואם עד עכשיו לא הבנת שאין כאלה... זה עצוב.
וגם מה אתה מצפה שיביאו - נתונים שאומרים שהמוצר גורם לנזק? כנראה שגם את זה לא תמצא, משום שלא ככה בודקים יעילות של מוצר.. בודקים אם הוא מועיל (והנתונים שאתה מתעלם מהם, מראים שלא = סוף הניסויי/בדיקה) - בדיקה אם הוא מזיק, היא בדיקה אחרת לגמרי... ולא בדיוק מעניינת יותר - אם הוא לא מועיל, למה לקנות/להתקין? ואם לא קונים/מתקינים... את מי מעניין שהוא מזיק..

שרשור של 21 עמודים ותשובה טכנית רצינית לנושא שלו - מעבר לשמן נחשים והרבה אגו ,לא קיבלתי.

מצידי אפשר לנעול.
אולי זו התשובה/שיטה לאריכות חיים ומרץ... לנעול (בחוץ) כל מה שלא מוצא חן/מתאים לאג'נדה שלך...
אני רואה פה דיון מעניין, גם אם לא מאשש את התחושה/רצון שלך, למה לנעול? מה לא בסדר בדיון, שמצריך התערבות חיצונית ולנעול?כ"כ לא טוב לך... תשנה את הגדרות ההתראה של הנושא ותחזור לדיון על התרנגולות שלך... אה, גם שם "נעלת"..
יום טוב חיים... רק בריאות.

נושא הרכב הטקטי הבא של צה"ל מעניין ושווה דיון בפני עצמו לדעתי. מנהלים מה עם איזה פיצול?
אין סיכויי!!!
יש פה כ"כ הרבה מבינים (בלי מרכאות) ויודעי דבר ושותפי סוד, שהם לא יכולים/מורשים לתרום לדיון, מעבר לציון העובדה שהם יודעים אבל... אסור להם לדבר..

בהחלט
כאילו, זה שמידי פעם מכניסים כתבים לניסויי רכב סודיים וכל מיני דברים שמתפרסמים (אחרי שהיו סודיים שנים, כמו איזה רובי צלפים יש בצה"ל ובימ"מ...) לא משחרר את חצובות לשונם...
כאילו... מה כ"כ סודי ברכב, די סטנדרטי... הרי אנחנו לא מדברים על מיתקונים סודיים או מתארים תוכנית פשיטה או משרטטים את הבורג החדש, שהוא פיתוח סודי ישראלי, שבא לשפר את חיזוק הראשים של המנוע ו.. אסור שאף אחד יידע..

יאללה!!

ובוקר טוב לכולם:)

Bernard
14-05-15, 15:11
ודרור.
אתה אומר לנו, שמכל כלי הרכב בעולם, מלבד טויוטה, שהחרימו אותנו במשך מאות שנים, יש רק את הדיפנדר, שהתאים לצהל (ואנחנו כבר לא מדברים על יתר הצבאות, שאותם טויוטה לא החרימה ומשתמשים בנבלה הסרוחה)?
ושרק לכבודנו, האימפריה הבריטית העבירה פס ייצור של רכב כושל לארה"ב?
ושאחרי התרגיל בשרבורג, צהל הפסיק לספק פתרונות יצירתיים (אולי לקנות בשוק החופשי.. במחיר קצת יקר יותר..) על מנת "לשים יד" על משהו שהוא צריך ואין אחר טוב כמוהו?

או אולי הסיבה, העיקרית, היא שיקולי עלות תועלת (כולל עלות השגת הרכב האחר בשוק החופשי) סיפקו את מקבלי ההחלטות (שאנחנו הקטנים לא יכולים לבקר) ושהפתרון הטוב ביותר, בסכך הכל, הוא ... דיפנדר.
למה קשה לקבל את העובדה הפשוטה הזו?
ואולי בכל זאת נחזור לאלפי הדיפנדרים שמתרוצצים בכל העולם במשימות מיוחדות ו"מיוחדות", במשך עשרות שנים, בלי שמתנוסס מעליהם "כתר הקוצים" של החרם היפני..

אם הטיוטה האגדי, שכל מכונאי מדרכה באוגנדה מכיר ביתרונותיו, היה כ"כ טוב ויעיל ו... אגדי, היו רואים תמונות שלו ב"סופה במדבר" ועוד כל מיני קואליציות של "מיש-מש" של צבאות, שאחד מהמכנה המשותף שלהם היה... המוני דיפנדרים...

Bernard
14-05-15, 15:23
וואוו... הבוקר אני "מרביץ אותה". הגיע זמן להפסיק ולצאת מהבית...

דבר אחרון:

אף אחד לא סיפר לגרשון על השירשור הנוכחי?
אולי זה הרכב שכולם חיכו לו.. לנסות "באמת" את ה"מוצר" הזה..

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/92134-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%A1%D7%95%D7%97%D7%91

savyon
14-05-15, 15:40
שנאת הפסד (באנגלית: Loss Aversion)
בכלכלה ובתורת ההחלטות, מתייחסת לנטייתם החזקה של אנשים להעדיף הימנעות מהפסדים מהשגת רווחים.

כמה מחקרים מראים כי מהבחינה הפסיכולוגית, עוצמתם של הפסדים כפולה מזו של רווחים...

שנאת הפסד מובילה לשנאת סיכון כאשר אנשים מעריכים רווח אפשרי, שכן אנשים מעדיפים להימנע מהפסדים מעשיית רווחים... מנגד, אנשים מגלים העדפה משמעותית לסיכונים שאולי יסייעו לצמצם הפסדים...

משנאת הפסד משתמע, שאדם המפסיד 100 דולר, יחוש חוסר שביעות רצון בעוצמה חזקה מזו שיחוש אדם שיזכה ברווח לא צפוי של 100 דולר.

בתחום השיווק, השימוש בתקופת ניסיון מנסה לנצל את הנטייה של הקונה להעריך את המוצר יותר לאחר שהוא משלב אותו במצבו הקיים.

העובדה שכלכלנים מסורתיים רואים את אפקט הבעלות (endowment effect) ואת התופעות האחרות של שנאת הפסד כבלתי רציונליים לחלוטין, היא זאת שהופכת אותם לכה חשובים בתחום השיווק והתנהגות הצרכנים.

...העובדה שאנשים מייחסים ערך גבוה יותר לטובין שהם הבעלים שלו מאשר לטובין זהה שאינו בחזקתם

הראשונים להוכיח את שנאת ההפסד בצורה משכנעת היו הפסיכולוגים הישראלים עמוס טברסקי ודניאל כהנמן.

מתוך אתר ויקיפדיה, ערך: שנאת הפסד (http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A0%D7%90%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7 %A1%D7%93)

amit1
14-05-15, 15:42

מצידי אפשר לנעול.

אלג'קס שמלג'קס, אם אתה רוצה לחסוך דלק תשקיע בתחזוקת המנוע...ראיתי הרבה נזילות...אולי נוזל לך סולר...ד"א היום מדדתי ב TD5 הקשיש. 1: 8.9 ממוצע....אולי באמת כדאי לך לשדרג את המנוע ל TD5. מה דעתך? :)

רכס חיים
14-05-15, 17:42
אסף, אתה מעלה כאן דוחו''ת של קציני רכב ?

נתונים מספריים של עשרות מכוניות עם אלפי קילומטרים מצטברים של כל אחת מהן,ממספר רב של חברות - הם נתון שאינך יכול להתעלם ממנו. או שתאמר שכולם בעולם שקרנים שנועדו לסחוט אותנו. וזה לא רציני.

אתה לא יכול לשקר את כל העולם כל הזמן ומדובר באלפי מכוניות עם מפעל שעוד לא שמענו מהדוחו''ת כמה הוא מייצר בשנה את המוצר הזה.

אותי לא צריך לשכנע,כי אני רואה את התוצאות בעיניים יום יום, כל מה שאני מנסה לומר כאן שנצמדתם לגירסה המדעית שזה שמן נחשים והאגו הטבעי לא נותן לכם להיות אוביקטיבים ולבחון את המוצר מכל היבטיו ועכשו את המעט שקראתם התאמתם לדעתכם הראשונית ואת הרוב שהתקבל פסלתם ללא קריאה.

כל נתון חיובי כלשהוא נפסל בטענת מקריות או נתון לא מוחלט או משהו כזה. אז שמישהו יסביר לי איך כל העולם ואשתו טועים ואנו בשרשור הזה צודקים לחלוטין. אם זה באמת כך אז היצרן צריך לקבל פרס נובל על הצלחתו המסחרית העצומה על מכירת כלום.

תוכל להעלות כאן לשיפוט את דוחו''ת קציני הרכב של עשר החברות הרציניות ??

ואני עדיין טוען שיתכן והינך צודק בכל הבדיקות שלך,רק שעדיין לא שוכנעתי בכלום ונשארתי בערפל.

וסליחה שאיני מתייחס לכל האחרים שכותבים כאן ומרעישים ברקע כדי מלא את השרשור בקש.

asafk
14-05-15, 17:53
אני צריך למצוא לזה זמן פנוי כשאני ליד המחשב. רובם לא רציניים אגב.

אסף.

רכס חיים
14-05-15, 18:00
תודה.

תעלה רק את הרציניים כדי שאוכל לאתר את הכותב וליצור עימו קשר.

amit1
14-05-15, 18:06
נראה לי שמרוב תחכום לא שמתם לב ששרשורנו הנדון הוא קדום מכירות ייזום של אלוף האפיליאט ידידנו מר חיים שאולי מן הסתם מסייר ברגעים אלו במדבריות סעודיה כשהוא מקפיד על 8 מקלחות ביום. וברביקיו של צלעות בקר נמוך על תנור מונגולי עשוי ממיכל גז מזגנים בדימוס..אממה עם צריכת דלק של 1 ל 5 נראה שכדי לחצות את מדבריות ערב בעקבותיו של לורנס הוא חייב להסב את מיכל המים למיכל סולר :)
מציע לעבור לדיון על הרכב טקטי הבא של צה"ל בדגש על הזיבר.

boaz avrahami
14-05-15, 18:12
רכס,
אני חיפשתי את ההסבר המדעי לעיקרון הפעולה או דוחות ניסוי שמראים תוצאה חד משמעית.

כמו שאתה חושד בעורכי דין אני חושד בקציני בטיחות. זה לא מדעי ולא רציני...
לפחות את התוצאות של עורכי הדין אפשר לנתח מדעית

רכס חיים
14-05-15, 18:37
בועז, אם תקבל מאה דוחו''ת של קציני בטיחות ובכל דו''ח מאה משאיות שנסעו מאה אלף קילומטר - תוכל להתעלם מהם ?? זה לא רציני.

boaz avrahami
14-05-15, 18:48
כן כי הדוחות לא מבוקרים.
במקרה הטוב אתה מדבר על 10 אחוז חיסכון בדלק ואם ההשוואה לא מבוקרת אין בסיס יציב להשוואה.
אני בטוח גם שאם התוצאה היא לד משמעית אז יהיה קל להוכיח אותה במעבדה.
שיטת העדר של כולם אומרים לא עובדת עלי.

ולדעתי אם זה היה מוכח אז היו על זה הרבה קופצים שמיישמים את זה אפילו בשלב יצור הרכב ( oem )

בקיצור לא השתכנעתי...
הכי מפתיע אותי שאתה שמפקפק גדול בהרבה תחומים דווקא כאן מאמין גדול

איל מ
14-05-15, 18:48
רכס הדוחות של קציני הרכב לא יעידו על מה המכשיר עושה מכיוון שהסברה העיקרית בינתיים היא שהמכשיר פשוט מצר את קוטר צנרת הדלק.
ברור שאפשרי שבמצב כזה המנוע יצרוך פחות דלק אבל מה זה יעשה למערכת אין לדעת.
באותה מידה ניתן פשוט לשנות את כיוון המשאבה או לחילופין את מפת ניהול המנוע לצריכה עניה (אצלך ע"י סיבוב בורג ואצלי ע"י חיבור למחשב).

קונסטון
14-05-15, 18:57
וואוו... הבוקר אני "מרביץ אותה". הגיע זמן להפסיק ולצאת מהבית...

דבר אחרון:

אף אחד לא סיפר לגרשון על השירשור הנוכחי?
אולי זה הרכב שכולם חיכו לו.. לנסות "באמת" את ה"מוצר" הזה..

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/92134-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%9F-%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%A1%D7%95%D7%97%D7%91

אתה בכלל, הספדת שרשור זה לפני הרבה מאד ק"מ , אמרתי לך, לשרשור הזה חיים (תרתי משמע) משלו

רכס חיים
14-05-15, 19:26
מישהו כאן יודע פרטים על המפעל. כמה הוא מייצר בשנה ??? לכמה מדינות הוא משווק ??? איפה הוא נמצא ומה גודלו ??.

ד ו ר ו ן
14-05-15, 20:17
ברנרד,
זה יותר פשוט ממה שאתה חושב.
בקלות אפשר לסחוף את השרשור לכיוונים אחרים.

זה עירוב של לא רוצה/לא יכול לפרט, עם לא חושב שנכון שזה צריך להתבצע בשרשור שאמור להיות ממוקד לנושא המוצר הספציפי.

ירצה עמית,
יפתח שרשור חדש.

נמרוד
14-05-15, 20:47
בועז, אם תקבל מאה דוחו''ת של קציני בטיחות ובכל דו''ח מאה משאיות שנסעו מאה אלף קילומטר - תוכל להתעלם מהם ?? זה לא רציני.

אתה צודק, מכמות כזאת של מידע אי אפשר להתעלם - אם היא היתה קיימת. בינתיים המידע הכמותי היחיד שראיתי - היחיד - היה שני דוחות המעבדה שנותחו כאן. אמינותן של המעבדות לא הוטלה בספק - ניתחנו את הנתונים הגולמיים כפי שהוצגו, והם הראו שהמוצר לא משפיע.

בבקשה אסף, תעלה לכאן את כל מה שקיבלת. לא מבין למה אתה מסנן.

asafk
14-05-15, 21:11
שלחתי לך מבחר...

אסף.

Bernard
14-05-15, 22:50
הספדתי? לא זוכר שהספדתי... אמרתי שאני עובר למוד הקשבה(והאמת, לא היה למה להקשיב, לעניין פתיחת השירשור) ואז מישהו החליט למחוק לי פוסט, אין לי מושג למה...
אבל מאז השירשור דווקא תפס כיוון מעניין... בניגוד לשטויות שחיים כותב, לגבי "מה שהוא רואה כל יום"... כבר רמזתי... שינתק את הפטנט וילחץ בג'פקה את צינור הדלק... רק קצת. נראה אם יהיה שוני בהרגשה שלו ובמה שהוא רואה כל יום..

אני לא מבין אותו. שואל שאלה, מקבל תשובה מוסמכת(שני מהנדסים) וחד משמעית, מביא כל מיני מסמכים פרסומיים ללא כל בסיס מדעי ושואל את אותה שאלה ומבקש התייחסות למסמכים... מקבל תשובה מוסמכת וחד משמעית...
ממשיך לחפור, ללא כל חידוש במידע ואומר שכל תשובה, שלא מתיישבת עם "מה שהוא רואה כל יום", לא תהיה מקובלת..
ובסוף מתלונן ועוקץ את כל מיני כאלה שממלאים "בקש" עוד שירשור הזוי שלו...

כמו שאמרתי... סאחה.
רק בריאות[emoji4]

Bernard
14-05-15, 22:53
ברנרד,
זה יותר פשוט ממה שאתה חושב.
בקלות אפשר לסחוף את השרשור לכיוונים אחרים.

זה עירוב של לא רוצה/לא יכול לפרט, עם לא חושב שנכון שזה צריך להתבצע בשרשור שאמור להיות ממוקד לנושא המוצר הספציפי.

ירצה עמית,
יפתח שרשור חדש.
יאללה עמית.
פתח שירשור ושים פה לינק...

boaz avrahami
15-05-15, 00:18
יאללה ברנרד, פתח לנו שרשור חדש במקום המילקי.

רכס חיים
15-05-15, 01:09
כמה קש אפשר לייבא מחו''ל ??? כנראה אין-סופי. הבן אדם לא עובד לפעמים ???

Bernard
15-05-15, 01:14
רב פעלים... גם עובד חיים, גם עובד...:rolleyes:
בושה... פנסיונר שעובד... אין צדק בעולם.

רכס חיים
15-05-15, 01:45
לא עובד מספיק. חבל.

boaz avrahami
15-05-15, 02:20
---

Bernard
15-05-15, 02:49
לא עובד מספיק. חבל.

הלכתי לבדוק בפרטי המשתמש... לרגע נחרדתי שחיים רכס זה... SHMBO... נשמע אותו הדבר:confused:

חיים, למה להתרגז...
אני לא אשם שהמוצר הזה לא עושה כלום... חוץמלעשות לך הרגשה טובה..
ואתה יודע מה - זה גם משהו... שווה הכל.
מה איכפת לך מדוחות של קצינים ומדענים...
הרגשה טובה=כל גרוש. הכי החשוב..

tzagi
15-05-15, 06:08
ברנרד, אני מבין שסיימת לשפץ את החירבה....

גם אם היו דוחות מ"קציני רכב" "רציניים"
האם מישהו מצפה מאחד כזה להגיד את האמת? "אני מה זה דפוק, ביזבזתי אלפי דולרים על מוצר שלא עושה כלום"
איך זה יראה לממונים עליו?
כמובן שישחקו עם המספרים להראות שיש חיסכון של X% וזה ממש לא קשה. מי שחושב אחרת...הוא תמים במקרה הטוב.
וחיים עם כול הכבוד מסרב להבין כי הוא לא רוצה להבין, אולי הוא יבין דרך הכיס כשהמשאבה תמות אבל גם אז הוא יאשים את זה על גורם אחר כמו דלק מדולל, משפץ שעשה עבודה חרא או מי יודע מה, שיהיה לו בהצלחה.

Bernard
15-05-15, 06:29
לא. לא גמרתי עם החירב'ה... היו/יש עיכובים.. כמו קפיצה לארץ ל-4 ימים..
אבל לעניין של חיים..
לא ברור לי מה הציפייה חסרת המנוחה ל"דוחות ציי הרכב". הרי כבר אמרו לו, שהפכו הזה, בחיי הרכב, הוא רק חלק מ"החבילה", שכוללת פילטרים ועוד כל מיני טופינים.
איך הוא רוצה להפריד את משמעות הפטנט הזה, בתוצאות שיקבל...
כאילו, נדמה לי שהאחרון שהוציא מים מהסלע, היה משה ומאז לא היו כאלו התפתחויות - את המתנחל היהודי שהלך על המים בכינרת, אני לא סופר... לא יודע למה, נשמע לי סתם מעשייה מצוצה מהאצבע..
אבל איך היו אומרים הסנהדרין: "בלי האמונה, צאס"ק לא היתה אוכלת אותה..."

tzagi
15-05-15, 06:40
אכן אמונה עוורת זה עסק בעייתי, ככה גם הופכים מים ליין, הולכים על מים, שוחטים את האינפדל ומשתטחים על קברי מגנטים.
לפעמים אני מקנא בהם, כמה פשוט להתעלם ממדע ועובדות ולהאמין בצורה כזאת. לעולם לא הצלחתי לעשות את זה.

רכס חיים
15-05-15, 07:11
אין לי בעיה שאתם כפופים ל''מדע''. אני כפוף לעובדות. ועובדה שאין לי עשן ברכב וצריכת הדלק משופרת. תגידו שאני עיוור,תגידו שזה פלצבו,תגידו שעם פלייר מכופפים צינור דלק..... תגידו שזו הרגשה,תגידו שזה קברות צדיקים - אני משלם פחות לדלק ואין לי עשן. דברו בעובדות .

אפשר להעלות את הדוחו''ת של קציני הרכב השקרנים ???

tzagi
15-05-15, 07:27
אין לי בעיה שאתם כפופים ל''מדע''. אני כפוף לעובדות. ועובדה שאין לי עשן ברכב וצריכת הדלק משופרת. תגידו שאני עיוור,תגידו שזה פלצבו,תגידו שעם פלייר מכופפים צינור דלק..... תגידו שזו הרגשה,תגידו שזה קברות צדיקים - אני משלם פחות לדלק ואין לי עשן. דברו בעובדות .

אני לא חולק על ה"עובדות" שלך, הבעיה היא שאתה לא רוצה להבין למה ומה ההשלכות. בחיים אין ארוחות חינם.

boaz avrahami
15-05-15, 08:08

אתה לפחןת חושב שאתה משלם פחות על דלק כי במעבדה זה לא הראה שאתה צודק.
מכל מקום אולי למגנט יש בכל זאת השפעה על חומר אורגני כי איך אפשר להסביר אחרת שדעתך השתבשה ואתה כנגד העובדות טוען לניסים?

shahav
15-05-15, 08:10
רכס, למה שלא תתקין צינור נשלט שעוקף את שמן הנחשים? ככה תוכל להשוות בתנאי טמפרטורה דומים. תעיף מבט במראה ותשווה.

על תשכח שעכשו המזג האוויר אידאלי לצריכת דלק, זה פרמטר הרבה יותר משפיע מאשר איכות ומצב מנוע ספציפי.

raanan
15-05-15, 08:23
מכל מקום אולי למגנט יש בכל זאת השפעה על חומר אורגני כי איך אפשר להסביר אחרת שדעתך השתבשה ואתה כנגד העובדות טוען לניסים?
אותי דווקא מסקרן מה תהיה השפעת המגנטיות על תרנגולות.
בעיקר "העובדות" לשינויים בצבע החלמון, קוטר הביצה ודחיסות/צפיפות הקליפה.

רענן

נמרוד
15-05-15, 08:39
אני לא מבין איך אסף נכנס לסיפור הזה ולמה הוא צריך להעלות את הדוחות, ולמה הוא מפיל את זה עלי...
אז בבקשה,
אלו החומרים שאסף קיבל מחברת טכנו-ים. ואם יש עוד חומרים אנא יעלו אותם בעצמם, או דרך חיים רכס או מי מ"סוכניהם" כדי שלא תהיה עילה להאשמת מישהו בהסתרת מידע.

עכשיו שהבמה ניתנה במלואה - אני לא חושב שמישהו יכול לבוא בטענות - אנא, מי שמצדד במוצר, ומוצא באחד או יותר מהחומרים האלו חיזוק לטענותיו - הצבע על המסמך הספציפי, וננתח אותו ביחד. אחד אחד. אין מגבלת נתונים על השרת והזמן לא לוחץ.

ואת כל מה שלא קשור - אנא מכם קחו למקום אחר כדי לא לפגוע ברצף הדיון.

נמרוד
15-05-15, 08:41
בבקשה - רענן, ג'ו, ברנרד, והשאר - תקראו בשקט.

תנו למצדדי המוצר לקרוא גם בשקט, לבחור את המסמכים שמהווים לדעתם הוכחה חזקה ליעילות המוצר, ושהם יציגו אותם - אחד אחד, מסמך אחד בפוסט - ורק אז המתנגדים יגיבו.

תזכרו - חובת ההוכחה שזה עובד היא על מי שמוכר את זה, ולא להיפך!

lizard
15-05-15, 08:49
נמרוד אתה טועה, למוכרי המוצר אין חובת הוכחה, זה לא מטריד אותם להוכיח שזה עובד או לא, תמיד יהיו הטיפשים שישבעו בקברי אבותיהם ונשמת בניהם הבכורים שזה עובד ויעיל ויעשו את העבודה עבורם. היום מי ש"צודק" ו"עובדתי" זה מי שצועק הכי הרבה.
אין גבול לחלל ולטפשות האדם, בקשר לחלל אני לא בטוח (ציטוט לא שלי). אני מפתח את הרעיון לזה שאין גבול לטפשות בה מוכן האדם להאמין. מה שמפליא אותי זו האמונה העיוורת שבה רכס מגן על המוצר הזה. זה כבר מתחיל להראות כמו איזה תרגיל יחצני של ג'יפולוג. חחח

קונסטון
15-05-15, 08:52
נמרוד, תודה

אבל באמת! :) תנו ניתוח! למשל לסטיית תקן בין החודשים, לראות באם יש שוני לפני או אחרי...מובהקות או איך שקוראים לזה סטטיסטיקאים

לא בטוח שזה נכון בשליפה...ט.ל.ח

<colgroup><col width="72" style="width: 54pt;" span="4"> <tbody>
2.34
2.37
2.33
1.94

2.38
2.19
2.2
1.67

2.26
2.46
2.15
1.935

2.48
2.27
2.04
2.19

2.43
2.57
2.39
1.86

8.44%
15.04%
14.02%
18.68%

</tbody>

boaz avrahami
15-05-15, 09:06
בדיון הזה אפשר להגיע להכרעה ולדעתי כך יהיה עם קצת סבלנות והתמקדות המטרה.
תנו למהנדסינו ״להרוג״ פעם אחת נחש בצורה סופית.

אמנם בשנים האחרונות צהל הרגיל אותנו שאין הכרעה אבל פה תהיה

ד ו ר ו ן
15-05-15, 09:11
שימו שלב ששוב, אין הפרדה בדוחות בין התקנת מערכות סינון משולב מגנט ובין בדיקת המגנט לבד.

כמעט כל העדויות האלו לא רלוונטיות למגנט לבדו, אלא למערכת סינון.
(מה גם שלפחות במשאית אחת יש אפילו הרעה בתוצאות- שלא יכול להיות הגיוני כלל לפי תפיסת הקסם)

הגיוני מאד שמערכת דלק מזוהמת, לא תפעל טוב ותבוא לידי ביטוי בתצרוכת גבוהה, ולאחריה שיפור.
מציגים שם ירידה משמעותית בג'יפה במיכלי דלק, שאחרי סינון ירדה משמעותי- וזה בהחלט הגיוני כשמוסיפים מערכת סינון.

אבל..
אצל חיים אין מסננים- יש רק מגנט.

גם לי יש את הרושם שמה שזה עושה הוא פשוט להצר את הזרימה, ואינו תחליף לכוונון המשאבה, שהיה משיג אותה תוצאה ללא סיכון מכני ארוך טווח.

חחים:
פחית תוסף דלק איכותי מעלים לי את העשן כמעט לגמרי, וכנראה שגם מנקה את המערכת.
בשקלול עלויות המוצר- הייתי מעדיף להוסיף תוסף כל תדלוק ולא להשתמש בדבר הזה.

זה גם יעלה פחות, וגם ינקה את המערכת (שהרי המוצר לא מנקה את המערכת מהמשקעים הרגילים שרצים בה(.

גם כשאני פורט את עלות המוצר למאזן כספי, לוקח מעל שנתיים להחזיר את עלות המוצר גם אם הוא מציג שיפור אולטימטיבי בתצרוכת, וזה ברכב שנוסע יום-יום.
ברכב שלך שרק מטייל, אמנם הרבה, אבל עדיין- לא נוסע יום-יום, ייקח הרבה יותר להחזיר ולהצדיק את המוצר.

אז גם בשקלול כלכלי זה לא מסתדר.

רכס חיים
15-05-15, 09:19
עכשו מסתבר שיש עוד חברות רציניות שעולות לקברי צדיקים ומאמינות במגנטים להגדלת הזקפה...................

נבהלתי בחושך שאני לבד.

חנן-ג'יפולוג
15-05-15, 09:35
אתה לא לבד, חיים, וגם לא ממש פורץ דרך.
בערך 95% מאוכלוסיית העולם מאמינה, בדיוק כמוך, ובודהה, אברהם, מוחמד וישו היו לפניך.

ד ו ר ו ן
15-05-15, 10:12
חיפשתי אזכורים למוצר באתר שמאגד מטיילים רציניים מכל העולם.
www.expeditionportal.com
אין אף אזכור למוצר.
מה שמעלה את השאלה, איך הוא התחמק מהמכ"ם, או שזה מוצר כ"כ איזוטרי שמשווק מדלת לדלת, כחלק ממערכות סינון לגיטימיות, ועל הדרך רוכבים עם המגנט?

חיים,
תבדוק את הכתבה הבאה, שבדקה מגנטים על הדלק, כולל בדיקת דיינו:

Looking For A Miracle: We Test Automotive 'Fuel Savers' (http://www.popularmechanics.com/cars/a310/1802932/)

MIRACLE MAGNETS

There are dozens of fuel-line magnets on the market. We tested two. They all make similar claims: substantial improvements in fuel economy, reduced emissions and increased horsepower.

According to the people selling these devices, as gasoline flows past the magnet, the magnetic field will "break apart clusters of fuel molecules so gas burns more efficiently." Problem: Gasoline molecules aren't magnetic, not at all. But wait, there's more. If the fuel line is steel, as many are, the lines of magnetic flux will follow the fuel-line walls instead of passing through the fuel.
THE DYNO SAYS: As we suspected, neither device had any significant effect on performance or economy.

מסתבר שמי שמכר מגנטים כאלו בארה"ב והציג אותם כחוסכי דלק ומסדרי מולקולות (אותו תיאור כמו של המוצר המדובר) נתבע וקיבל קנס של 4 מליון דולר ע"י "מנהל הצרכנות האמריקאי", או איך שמתרגמים את השם של הגוף הזה.
Magnetic Fuel Savers (http://www.aardvark.co.nz/fuelsaverscams.shtml)

חנן-ג'יפולוג
15-05-15, 10:16
מעניין. זה אומר שמי ששיווק את זה הוא אידיוט. הוא היה צריך להכניס את אלוהים לסיפור, ואז הוא היה מוגן במסגרת חופש הפולחן.

ד ו ר ו ן
15-05-15, 10:28
בשביל חיים וכולם:
מצאתי קישור למשרד לאיכות הסביבה בארה"ב, שמסתבר שהשקיע לא מעט לבדוק את הפטנטים האלו.
יש שם שורה של קישורים לתוצאות בדיקת "שמני-נחשים" בפוטנציה.
כמובן שהמגנטים מקבלים ייצוג לא רע.

וללא הפתעה- נקבע שאין שום השפעה חיובית על תצרוכת הדלק..

שווה לחפור שם, זה נותן דוגמא לחלק גדול מהקומבינות חסכון בלדק שרצות בשוק, מסתבר שעשור שנים (יש בדיקות של מגנטים משנות השבעים).

Aftermarket Retrofit Device Evaluation Program (http://www.epa.gov/otaq/consumer/reports.htm)

דודקה
15-05-15, 11:43
[ATTACH]98469[/ATACH]
ניסוי בהולנד לעיונכם.
המכשיר הנו מאלומיניום לא ברזל. עבור סולר בלבד.
המכשיר משווק מטעם חברה בין לאומית מוכרת הפועלת ההצלחה עשרות שנים.

דודקה
15-05-15, 12:35
מאמר עדכני לעיון.

לא חומרים משנות השבעים.

בברכה

9847198472

ד ו ר ו ן
15-05-15, 13:11
מאמר עדכני לעיון.

לא חומרים משנות השבעים.

בברכה

9847198472
המגנטים קיבלו תכונות חדשות עם השנים?

מגנט הוא מגנט הוא מגנט.

בוא נלך עם הקו שלך, זה שהופיע כאן בדיוק לדיון עם 3 הודעות:
למה שאני אשלם 1000+ שקל על מגנט רמקולים באריזה מהודרת שנותן שיפור ממוצע של 2.7% (מהמכתב החדש-מאמר זה לא), שאני יכול להשיג אם רק אקפיד על לחץ אויר נכון בצמיגים?

(האויר בחינם)

shachar
15-05-15, 13:27
המגנטים קיבלו תכונות חדשות עם השנים?

מגנט הוא מגנט הוא מגנט.
למה שאני אשלם 1000+ שקל על מגנט רמקולים באריזה מהודרת

דורון תודה,
עכשיו הצלחתי להבין את הסאבוופרים הענקיים בתאי המטען.
המגנט משפיע על כל המיכל... [emoji56]

קונסטון
15-05-15, 13:43
לא בטוח שזה נכון בשליפה...ט.ל.ח

<tbody>
2.34

2.37

2.33

1.94

2.38

2.19

2.2

1.67

2.26

2.46

2.15

1.935

2.48

2.27

2.04

2.19

2.43

2.57

2.39

1.86

</tbody>

<tbody>
0.08438

0.150399

0.14025

0.186829

</tbody>

דודקה
15-05-15, 13:44
דורון. לעניין המסחרי בארהב המוצר זול יותר ...מהטעם הברור..

asafk
15-05-15, 13:52
מאמר עדכני לעיון.

לא חומרים משנות השבעים.

בברכה

9847198472

גם המאמר הזה מתאר תאוריה מסויימת, מנוסחת בלשון בהירה, ומשם ללא כל ציטוט של בדל של הוכחה מסביר איך התאוריה הזו תשפיע בוודאות גם על דלק, והכל בשפה קלה וציורית, ומשם ללא שום הוכחה או קשר ישיר מוביל למוצר וליעילות שלו.
כך לא כותבים מאמר מדעי גם לא מסמך הוכחת טכנולוגיה הנדסי.
זה אפילו לא מדע פופולרי. זה מסמך שיווקי שגד בירון או יפית גרינברג יכלו להיות חתומים עליו והוא יהיה תקף באותה מידה.

אסף.

asafk
15-05-15, 14:02
ולגבי חוות הדעת של קציני הרכב ולמה אני לא מאמין להם - כי הם בעלי עניין. כמו שכתבתי קודם. הבונוס שלהם והקידום שלהם והשכר שלהם תלוי בהצלחת המוצר במידה רבה.
נזכרתי בסיפור של חבר שעובד בחברת טכנולוגיה גדולה. לפני מספר שנים כשמחירי הדלק החלו לעלות הנהלת החברה החליטה לעשות כמה דברים. הראשון - להחליף לרכבי ליסינג חסכוניים יותר. נגמרו ימי הג׳י טי איי ליסינג. השני לתגמל עובדים על חסכון בדלק. במשך חצי שנה בכל חודש העובדים שחסכו יחסית לחודש הקודם, קיבלו כבונוס למשכורת חצי מסכום החיסכון. אנשים שהכירו רק מצב של דוושה ברצפה ובלמו סנטימטר לפני הרמזור התחילו לדון ליד מכונת הקפה בדרכים לנהיגה חסכונית. ובנוסף, קצין הרכב נדרש לבדוק טכנולוגיות לחיסכון. הוא כמובן בא עם שמם נחשים כזה או אחר.
לאחר כשנה סמנכל התפעול וקצין הרכב הציגו בישיבת הנהלה את החיסכון שהושג בסהכ צריכת הדלק של מכוניות החברה. תכנית התגמול של העובדים נשכחה מזמן, החלפת המכוניות היתה כבר הסטוריה עתיקה. מה שהוצג היה שבשנה האחרונה יחסית לקודמת החברה חסכה המון כסף על דלק. בזכות קצין הרכב שזיהה ויישם טכנולוגיה חדשנית, כמובן. מחיאות כפיים. בונוס. סוף המצגת.

אסף.

דודקה
15-05-15, 14:16
הי אסף...איני מתיימר כרגע ליצג את העולם המדעי החלוק או לא בנושא.
אם אתה מוכן להרתם לנושא הפרקטי מעשי אז גם אני...בוא נעשה יחדיו בדיקה מבוקרת על שני רכבי שטח ונבדוק בשלב ראשון כולל בדיקות מעבדה העלמות עשן שחור. זה כבר אפקט חיובי ברור לכלי הרכב. ומשם נתקדם הלאה..
בברכה
דודקה.

Bernard
15-05-15, 14:24
נימרוד.
באמת שניסיתי... לקרוא..
אבל המסמכים האלה מיועדים בדיוק לדיסלקטים כמוני... אני רואה את המספרים האלה ו... מיד אומר "באימש'ך, תעזוב אותי... קח 2000 ש"ח תתקין ותניח לי"...
בדיוק בשביל טאמבלים כמוני, יש חברים שמבינים עניין, שישמרו עלי מכל נושכי הנשך האלה, שמנצלים את מצבי העגום... וכאלה יש לי פה, בין היתר אותך ואת אסף ואת דורון, שאוספים חומר ושוחים במספרים ומפרידים את השיעור מהמוץ ומסבירים לי בלשון פשוטה שיש רק... מוץ.

בניגוד לבועז, אני חושב שהכרעה הושגה כבר ב"זמן חימום" עוד לפני שמערכה החלה..
וכל מיני כאלה שנרשמים לשנייה, מעלים "מסמך" ונותנים לו לדבר עבורם... נו, כבר אמרו על דבר כזה משהו על שירות ועל דובים..
יער אין פה בכל מקרה..

Bernard
15-05-15, 14:34
הי אסף...איני מתיימר כרגע ליצג את העולם המדעי החלוק או לא בנושא.
אם אתה מוכן להרתם לנושא הפרקטי מעשי אז גם אני...בוא נעשה יחדיו בדיקה מבוקרת על שני רכבי שטח ונבדוק בשלב ראשון כולל בדיקות מעבדה העלמות עשן שחור. זה כבר אפקט חיובי ברור לכלי הרכב. ומשם נתקדם הלאה..
בברכה
דודקה.

כאילו, עדיין לא ירדת מעניין העשן השחור?
לא דיברו על זה מספיק?
למה זה בכלל רלוונטי לעילות המגנט הזה?

להסיט את העניין לעשן השחור (כמו שחיים עושה) זה למסך את כל הנושא בעשן.. שחור.

ואני גם לא רואה, מכל מה שהובא פה, גם על ידך/ידכם, שום מחלוקת בעולם המדעי ולהציג כך את המצב (גם בהערת שוליים זניחה ואגבית) זה גם זריית חול בעיניים ושיטה פסיכולוגית נדושה על מנת לזרוע בתת המודע קשר בין המוצר למדע ולמחלוקת..
לא ראיתי שום מחלוקת מדעית - כולם אומרים, אחרי בדיקות, שהמוצר זניח לחלוטין והדבר היחיד שמדבר "בזכותו" של המוצר, הם כל מיני copy-paste של כל מיני תיאוריות שמתאימות, באותה מידה, להצמדת מגנט לפרקים כואבים ומלפפונים לעיניים בנות שמונים, שיצעירו אותן בחמישים שנה...

אולי אצמיד כמה מגנטים לראש והשיער יתחיל לצמוח...כאילו... להזיק זה בטח לא יזיק.. חוץ מלכיס.

asafk
15-05-15, 14:35
דודקה, אני לוקח על עבודה הנדסית בין 500 ל800 ש״ח לשעה. בשבילך אני מוכן ללכת על המינימום, תעריף חברים.
הולכים על זה?

אסף.

דודקה
15-05-15, 14:54
בודק..ואחזור אליך בנדון

boaz avrahami
15-05-15, 15:19
כן ברנרד, הוכרע במערכה הראשונה... כמו שהצבא היום מכריע...
עד שאחד הצדדים לא על הרציפה בלי יכולת לנשום זו לא הכרעה.

הכרעה הוא עניין חד ערכי שאין עליו עוררין

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

Bernard
15-05-15, 15:35
כן ברנרד, הוכרע במערכה הראשונה... כמו שהצבא היום מכריע...
עד שאחד הצדדים לא על הרציפה בלי יכולת לנשום זו לא הכרעה.

הכרעה הוא עניין חד ערכי שאין עליו עוררין

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

ואתה אשכרה רואה בכל המסמכים האלה, כאילו שמישהו נושם?
אני רואה רק התכווצויות פוסט מורטום..
לא נראה לי שיש עוררין לגבי המוצר...קונה מי שמאמין. ומי שמאמין לא מתבלבל עם עובדות ועם "חוסר נשימה", כפי שתארת..
הנה, תראה כל מיני חבר'ה יהודים וציונים וחביבים ולא קיצוניים (כ"כ) שעדיין מאמינים שאיזה זקן (חכם ככל שיהיה) לא באמת הלך לעולמו... הוא רק מחכה להזדמנות הנכונה וחמור בצבע הנכון, על מנת להופיע... ויש כאלה שנשבעים שרואים ושומעים אותו פה ושם...
אמונה... חובה בכל משחק כדורסל.

- - - Updated - - -

בודק..ואחזור אליך בנדון

חיים לוקח פחות... אפילו משלם.
ומגיע לתוצאה שתמצא חן בעיניך - נשאר לך רק לנסח יפה את תחושות הבטן והאמונה שלו, להוסיף גרף, להדביק ציור של "עוגה", וואללה אפשר אפילו להראות תמונות לפני/אחרי של העשן השחור (בתמונות גם לא רואים אם המנוע... מונע) ולהעלות פה... כמו יתר המסמכים..

רכס חיים
15-05-15, 15:37
20,000 כניסות בשבועיים ??????? הזוי לגמרי . חצי מהם תוצרת חוץ שאפשר לוותר.

שמישהו ינעל את השרשור הזה. הכל מובן כבר לכולם...................... חוץ ממני.

דודקה
15-05-15, 15:46
ברנרד. ..מה שאתה אומר אולי נכון לגבי מוצר חדשני. ..אך לא לחברה שפעילה עם המוצר שלה בהצלחה למעלה מ 20 שנה. ..

boaz avrahami
15-05-15, 16:11
ואתה אשכרה רואה בכל המסמכים האלה, כאילו שמישהו נושם?
אני רואה רק התכווצויות פוסט מורטום..
לא נראה לי שיש עוררין לגבי המוצר...קונה מי שמאמין. ומי שמאמין לא מתבלבל עם עובדות ועם "חוסר נשימה", כפי שתארת..
הנה, תראה כל מיני חבר'ה יהודים וציונים וחביבים ולא קיצוניים (כ"כ) שעדיין מאמינים שאיזה זקן (חכם ככל שיהיה) לא באמת הלך לעולמו... הוא רק מחכה להזדמנות הנכונה וחמור בצבע הנכון, על מנת להופיע... ויש כאלה שנשבעים שרואים ושומעים אותו פה ושם...
אמונה... חובה בכל משחק כדורסל.

- - - Updated - - -

חיים לוקח פחות... אפילו משלם.
ומגיע לתוצאה שתמצא חן בעיניך - נשאר לך רק לנסח יפה את תחושות הבטן והאמונה שלו, להוסיף גרף, להדביק ציור של "עוגה", וואללה אפשר אפילו להראות תמונות לפני/אחרי של העשן השחור (בתמונות גם לא רואים אם המנוע... מונע) ולהעלות פה... כמו יתר המסמכים..

אתה בטוח שהיית בפרקליטות ולא בצבא קבע?
איך מי שגדל ברמלה לא מבין שעד שאין גופה אין ניצחון?

זוכר את המערכון של מונטי פייטון עם האביר השחור?
זה לא ניצחון כי הוא ימשיך לספר סיפורים

http://youtu.be/mjEcj8KpuJw

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

polar bear
15-05-15, 18:31
הפן המדעי - סגור.

לגבי הענין השיווקי והענין של "אם זה חרא איך מוכרים את זה כל כך הרבה שנים בהצלחה" - מילה אחת - קירבי.

קציני בטיחות - מסכים עם חוסר האמינות שלהם. עכשיו תגידו שיש פה ויש שם. אני נהג שיכל להיות בקלות קצין בטיחות או משהו דומה, בלי יותר מדי סיפורים - אחד התפקידים שהכי קשה להיות בו ישר וכו'. { קצר לדוגמא - שם ברקסים זולים וגרועים ומאשים את הנהגים בנהיגה לא נכונה } .

אמונה - אמונה באל זה מילא, כי מראש האל הוא דבר לא מדעי { לפחות בשלב ראשון } . אמונה בדבר מדעי שלא מוכח מדעית?

שבת שלום. ותודה רבה לכל מי שהשקיע מידיעתו ומזמנו כדי להנגיש לנו את החומר.

Bernard
15-05-15, 19:50
אתה בטוח שהיית בפרקליטות ולא בצבא קבע? הייתי גם וגם ו..גם..:cool:
איך מי שגדל ברמלה לא מבין שעד שאין גופה אין ניצחון?

זוכר את המערכון של מונטי פייטון עם האביר השחור?
זה לא ניצחון כי הוא ימשיך לספר סיפורים

http://youtu.be/mjEcj8KpuJw

JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex

פחחח...
אם היית גדל ברמלה, היית מבין שהכי טוב זה בלי גופה... נעלם וזהו פוף!
תשאל את רמי "GRAND"...
מת לגמרי - בלי שום סיפורים, נוסח מונטי פייטון.. מת, קפוט - קפיש?

ואני לא מבין מה חיים רוצה דווקא ממני - אני דוקא בין העדינים בניסוחים...:(

- - - Updated - - -

ברנרד. ..מה שאתה אומר אולי נכון לגבי מוצר חדשני. ..אך לא לחברה שפעילה עם המוצר שלה בהצלחה למעלה מ 20 שנה. ..

אתה לא רציני, נכון?
דוב הקוטב ענה לך יפה...

וזה שיש מליארדים בעולם ומתוכם יש כמה מליונים של פראיירים (שלא מתים!), ושיש מישהו שמוכר להם לוקשים (ומידי פעם יוצא במסע פירסום חדשני, אעלק) לא מראה כלום על חברה שפעילה עם המוצר שלה, מלבד על הלקוחות שלה...
גם ברנרד מאדוף (אין קשר משפחתי או אחר) היה פעיל בהצלחה במשך שנים... לא שאני משווה או קורא לכם רמאים חלילה... רק מראה לך ש"פעילה בהצלחה" לא אומר דבר.

תענה לעניין, במקום לזרות חול.
כמה מהציים שאתה גאה בהם, משתמשים רק במגנט הפלא ומגיעים לאיזו תוצאה משמעעותית... כלשהי?
שאלה פשוטה - אפשר תשובה פשוטה?
לא צריך "הוכחות" - תן את שם הצי.

דודקה
15-05-15, 20:53
עד יום א תקבל שם של צי של מעל ל 100 משאיות טריילר לפחות .כולל שיחה עם איש קשר. בדיקות מעשיות דוחות תוצאות כולל חו"ד של איש המקצוע...

Bernard
16-05-15, 00:19
האמת... חשבתי שאם יש, יהיה לך "בשלוף" אבל אין בעייה לחכות - לא מבין למה היה צריך לחכות עד עכשיו על מנת שתתחיל לעבוד על זה..

אבל לא לשכוח:
...
משתמשים רק במגנט הפלא...

- - - Updated - - -

בועז.
התנצלותי..

OFF-RoaD
16-05-15, 01:21
בודק..ואחזור אליך בנדון

אחרי שאסף יגיד שזה פועל, תזמין לי אחד.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

savyon
16-05-15, 08:07
חבורה של ליצנים,
מי שרכש ונדפק ושילם כסף לעולם לא יגיד שהוא יצא חמור/טיפש/נעל ושהוא נדפק מעצם רכישת המוצר
מי שמשווק לעולם לא יגיד שהוא שקרן כי אז כל הלקוחות שלו בוודאות יהפכו לחמורים/טפשים/נעליים
הדיון הזה באמת לא מוסיף כבוד לרוכשים המשוכנעים ולמשווקים הנפלאים.

מציע לכם, מתי שהוא, לעצור ולהבין שאין לכם כלום ביד
מודה ועוזב ירוחם.
בגרות לא הרגה אף אחד

פעם אמרו עלי שלהיות חרוץ וטיפש זה שילוב קטלני...

raanan
16-05-15, 09:03
חבורה של ליצנים,

מציע לכם, מתי שהוא, לעצור ולהבין שאין לכם כלום ביד
מודה ועוזב ירוחם.
בגרות לא הרגה אף אחד
לי דווקא החלה להתגנב תאוריית קונספרציה (בכל זאת אנחנו חלק מהסביבה וקרובים לשכנים ...)
שהנהלת האתר מרוצה מכול התנועה באתר של תגובות.
אולי זה ממצב האתר כפעיל מול סטטיסטיקה או מנועי חיפוש
(זה משפיע על יכולת המקח למחיר עבור פרסום ) .

אחרת אין לי הסבר הגיוני איך ניתנה במה לכזאת פארסה והשרשור לא
הסתיים לאחר התגובות החד משמעיות של המהנדסים .

מה קרה ? פחד "דוד לוי" ?

מזכיר לכם הנהלה ומנהלים טכניים , זהו אתר ופורום טכני מהמקצועיים ביותר שיש בארץ !
אני מקווה ולא רוצה שתהיה דיפוזיה עם הפורום הצהוב ....

רענן

רכס חיים
16-05-15, 09:20
ועוד יותר ליצני זה שרוב המגיבים כאן נמצאים על ג'יפ או בשטח פעמיים בשנה - אולי - אבל בכללי מותר להם להגיב כאן.

(פעם אחת זה בכנס ג'יפולוג.)

raanan
16-05-15, 09:38
ואוו !!!
רעיון מזהיר למידרוג המשתמשים כדלקמן :
א. בדואי (גר בשטח) - דירוג פלטינה ! יכול לכתוב כרצונו, לצנזר ולמחוק הודעות
ב. בעל לנדקרוזר 75 שכמעט כול שבוע פורס לשטח - דירוג זהב !
יכול לכתוב מה שבא לו אפילו לקבוע שהשמש מצטננת כול ערב בים כשהיא שוקעת ....
ג. מנהלים - דירוג כסף ! יכולים לכתוב אך לא להפריע או להעיר לדירוג הזהב ....
ד. בעלי רכב שטח שמידיי פעם מטיילים - דירוג ברונזה !
מותר להם לכתוב אך בדחילו ורחימו לא לקעקע שטויות שנכתבים ע"י דירוג הזהב.
ה. נטולי רכב שטח - דירוג 0 ! אין להם זכות אפילו להיות באתר זה ....

רענן

boaz avrahami
16-05-15, 10:03
רק תימני היה יכול לכתוב את זה כאן לתימני אחר...

איל מ
16-05-15, 10:08
חברה מה נסגר?
דיון לגיטימי כמו כל דיון.
בואו נשאר בקווי הגזרה ולא נגלוש לצהוב.
לריב עם גיפאים אחרים אפשר תמיד בכביש ;-)
(או בפרטי)

Bernard
16-05-15, 17:19
חבורה של ליצנים,
...
בגרות לא הרגה אף אחד

פעם אמרו עלי שלהיות חרוץ וטיפש זה שילוב קטלני...
ומה אמרו לך על הנאיביות שלך?
בגרות אולי לא הרגה אף אחד אבל היא בהחלט יכולה לגרום להפסדים כספיים... במיוחד במקרה הזה..
אחד המקרים היחידים שבגרות באמת השתלמה, היתה בפרשת הרעלת התרופות בארה"ב... שהביאה לשינויי באופן האריזה... אבל זה יוצא מהכלל שמצביע... וכו'.
נראה לך שיודו שזה ... סתם - מה עם הפסדי מכירות (של חברה שפעילה בהצלחה כבר 20 שנה) וכל מיני כאלה שירגישו פגועים ויתבעו...
ןחיים... נו,חיים זה חיים. הוא לא הגיע לאן שהגיע עם.. בגרות (סתם צוחק, זה פשוט התבקש... אני דווקא מעריך את חיים).

ועוד יותר ליצני זה שרוב המגיבים כאן נמצאים על ג'יפ או בשטח פעמיים בשנה - אולי - אבל בכללי מותר להם להגיב כאן.

(פעם אחת זה בכנס ג'יפולוג.)
אתה יודע חיים... יש עוד כלי רכב חוץ מרכבי שטח... ויש להם אפילו מנועי דיזל...
ולפי מה שאני שומע פה, יש כלי רכב מעשנים,גם כשנוסעים על הכביש ולא רק בשטח..

ואוו !!!
רעיון מזהיר למידרוג המשתמשים כדלקמן :
א. בדואי (גר בשטח) - דירוג פלטינה ! יכול לכתוב כרצונו, לצנזר ולמחוק הודעות
ב. בעל לנדקרוזר 75 שכמעט כול שבוע פורס לשטח - דירוג זהב !
יכול לכתוב מה שבא לו אפילו לקבוע שהשמש מצטננת כול ערב בים כשהיא שוקעת ....
ג. מנהלים - דירוג כסף ! יכולים לכתוב אך לא להפריע או להעיר לדירוג הזהב ....
ד. בעלי רכב שטח שמידיי פעם מטיילים - דירוג ברונזה !
מותר להם לכתוב אך בדחילו ורחימו לא לקעקע שטויות שנכתבים ע"י דירוג הזהב.
ה. נטולי רכב שטח - דירוג 0 ! אין להם זכות אפילו להיות באתר זה ....

רענן

וזה שפעם הוא רצה להחרים כל מיני חברים פה, שתגובתם לא יישרה קו עם דעתו... זה היה בסדר? וגם אז רצה לנעול, רק משום שאיבד ענייןץ
נדמה לי שאז, אני הייתי היחיד ש.. נזף בו בסרקסטיות..

אבל...
איך SHMBO נוהגת להגיד עלי... "הוא יכול להגיד מה שהוא רוצה...ולא נעלבים ממנו" או בשפה משפטית "אין לו אחריות פלילית".
חיים - אני אוהב את הפוסטים שלך ואיך שאתה מתייחס ל.. עולם.. אל תכעס ואל תעלם מפה...

Bernard
16-05-15, 17:24
חברה מה נסגר?
דיון לגיטימי כמו כל דיון.
בואו נשאר בקווי הגזרה ולא נגלוש לצהוב.
לריב עם גיפאים אחרים אפשר תמיד בכביש ;-)
(או בפרטי)

למה לריב?
משחררים קיטור - קצת "טראש טוק" בהפסקה/פסק זמן, עד שדודינק'ה ימצא צי רכב רלוונטי... שהסתתר בשרוול/בכובע (עשרים שנה) עד עכשיו..

תזרום איל, תזרום.

נמרוד
19-05-15, 15:05
הימים עוברים, עדיין מחכים לאינפורמציה חדשה מדודי, און, או כל נציג אחר של היבואן חברת "טכנו ים".

אנחנו עדיין מזמינים מי מטעם היבואן או כל מי שחושב שהמגנט של חברת algae-x אינו שמן נחשים להציג טיעון או ראייה טכנית כלשהי, במילותיו הוא. מי מהגולשים שקרא את החומרים הרבים שהועלו כאן ומצא באחד מהם טיעון שעלול להיות משכנע, מוזמן להציג אותו.

בוא ניתן להם... עד סוף השבוע? זה מספיק כדי שבועז יכריז על הכרעה?

Bernard
19-05-15, 15:26
אני לא מעז להגיב... לא רוצה להרגיז את חיים...

boaz avrahami
19-05-15, 15:48
האימה מרכס מגיעה עד ארה״ב?!
ראיתי שגם אני מאויבי המדינה, אפילו בלי להיות עורך דין...
או שאולי זה אתה מהעולמות ההזויים. מבלבל

נמרוד
19-05-15, 15:58
עזבו את חיים, הוא לא העניין.

אני יודע שזה חסר טעם, תמיד ימצאו האנשים שיפלו בפח, אבל זה טוב ונכון שהשם של חברת טכנו ים והמוצר שהיא משווקת לג'יפאים יעלה בגוגל בהקשר האמיתי שלו - כשמן נחשים.

חשוב ללכת עם זה עד הסוף - ניתנת להם כל הזדמנות להגן על המוצר שלהם ועל שמם הטוב, הם לא יכולים לבוא בשום טענה על סתימת פיות, חסימה, הסתרת חומר - כל מה שהם שלחו לעיון, וחומרים נוספים מהאינטרנט, הועלו כאן לאתר, כולם יכולים לקרוא ולהחליט בעצמם, ומי שלא יודע, לא מבין, לא מוכשר, יכול להמשיך ולשאול.

דודקה
19-05-15, 16:11
מסכים עם נמרוד.עד סוף השבוע יעלו כל הנתונים והעם יחליט.

נמרוד
19-05-15, 16:30
מצויין דודקה.

רק להבין - אתה אכן מייצג את היבואן טכנו ים?

Bernard
19-05-15, 16:56
ממש לא.
הגישה של העם יחליט בכלל לא רלוונטית לעניין "שמן נחשים" או לא...
העם מחליט גם כל ארבע שנים... אה, סליחה - כל שנתיים, בלי שום קשר למה נכון או לא.
נראה את הנתונים המסתוריים) וכנראה הלא זמינים כ"כ ( ונקבע אם זה אכן אותנטי או שמן נחשים ואז כל אחד יחליט לעצמו אם לקנות את "זה"...

העם יחליט עאלק... מה זה" האח הגדול"?
כשמישהו אומר "העם יחליט"... זה כבר מראה כמה הוא... רציני

דודקה
19-05-15, 17:01
אכן כן.אני מייצג את חברת טכנו ים בדיון בפורום.
לגבי הנושא עצמו:
במהלך הדיון התבקשתי למסור שמות של ציי רכב אשר רוכשים ומשתמשים במכשיר המדובר וכך בכונתי לעשות,
לפני כן ברצוני לתאם עמך מראש שעם מסירת שמות החברות יפנה אליהם נציג אחד מטעם גיפולוג לצורך ברור או שאלה.
עם קבלת ההחלטה בגיפולוג על שם איש הקשר,אאעלה את שמות ציי הרכב לעיונכם.

נמרוד
19-05-15, 17:06
אסף asafk (ממנהלי הפורום ומהנדס רכב ראסמי) מונה על ידי חיים כבורר המוסכם, הוא קיבל ממכם את החומרים במייל, תשלח לו באופן ישיר את פרטי הקשר.

דודקה
19-05-15, 17:08
ברנרד...הכוונה היא לחברים בפורום.

- - - Updated - - -

בסדר גמור.
ברשותכם,מחר אעביר את החומר.

דודקה
20-05-15, 09:40
למטה שמות ציי הרכב, המשתמשים במכשיר.

כדי לחדד - כל מכירה של מכשירים לציי רכב מלווה בתהליך קבלת החלטות מסודר מצידם כדלקמן:
1.מפגש עם הנציג הטכני הבכיר של החברה.
2.ניסוי על 3 עד 10 משאיות החברה למשך כחודשיים ימים ,כולל השוואה לקבוצת ביקורת.
3.החלטה מה יכלול הניסוי- בדיקת עשן שחור,תצרוכת דלק או שניהם.
4.לדוגמה : עשן שחור - הבדיקה תתבצע במכון דינמו מטר לפני ושבועיים אחרי התקנת המכשיר לצורך הצלבת הדוחות.
5.הצלבת נתונים מול דוחות מחשב ותצרוכת דלק קודמת של המשאיות ומול קבוצת הביקורת.
6.החלטה על רכישת המכשירים ע"י הנהלת החברה לאור הנתונים וההמלצות.

להלן שמות חלק מהחברות בישראל, המשתמשות במכשיר. בחברות אלו המכשיר מותקן הן בצוברי הדלק שלהן והן בציי הרכב.
5 חברות , סה"כ כ 500 משאיות וסמי טריילרים :
1. שרות לחקלאי - צדוק
2. הנסון (בטון)
3.ש.ל.ח - גדות
4. גור עוז
5. אמבר -(גרנות)

אסף - אעביר לך בנפרד אנשי קשר לחברות הנ"ל.
ברשותך , מבקש שתעלה באופן אובייקטיבי בפני חברי הפורום מה נאמר ומה דעתם של קציני הרכב,מנהלי המוסכים,ובעלי החברות איתם תדבר.

דודקה

tzagi
20-05-15, 11:47
צ'מע, כול הכבוד
הרשמת אותי, בחיי לא קראתי-ראיתי אוסף של בולשיט ברמה כזאת.
כול הכבוד לעם ישראל, הצלחתם לחרטט ברמות שהאמריקאים יכולים רק לחלום אליהם, כנראה זה ראי לקהל היעד.....

בשיא הרצינות, איך אתה-אתם מסוגלים לישון בלילה?

ד ו ר ו ן
20-05-15, 20:14
צ'מע, כול הכבוד
הרשמת אותי, בחיי לא קראתי-ראיתי אוסף של בולשיט ברמה כזאת.
כול הכבוד לעם ישראל, הצלחתם לחרטט ברמות שהאמריקאים יכולים רק לחלום אליהם, כנראה זה ראי לקהל היעד.....

בשיא הרצינות, איך אתה-אתם מסוגלים לישון בלילה?

זו לא חברה אמריקאית..?

נמרוד
20-05-15, 23:16
למטה שמות ציי הרכב, המשתמשים במכשיר.

כדי לחדד - כל מכירה של מכשירים לציי רכב מלווה בתהליך קבלת החלטות מסודר מצידם כדלקמן:
1.מפגש עם הנציג הטכני הבכיר של החברה.
2.ניסוי על 3 עד 10 משאיות החברה למשך כחודשיים ימים ,כולל השוואה לקבוצת ביקורת.
3.החלטה מה יכלול הניסוי- בדיקת עשן שחור,תצרוכת דלק או שניהם.
4.לדוגמה : עשן שחור - הבדיקה תתבצע במכון דינמו מטר לפני ושבועיים אחרי התקנת המכשיר לצורך הצלבת הדוחות.
5.הצלבת נתונים מול דוחות מחשב ותצרוכת דלק קודמת של המשאיות ומול קבוצת הביקורת.
6.החלטה על רכישת המכשירים ע"י הנהלת החברה לאור הנתונים וההמלצות.

להלן שמות חלק מהחברות בישראל, המשתמשות במכשיר. בחברות אלו המכשיר מותקן הן בצוברי הדלק שלהן והן בציי הרכב.
5 חברות , סה"כ כ 500 משאיות וסמי טריילרים :
1. שרות לחקלאי - צדוק
2. הנסון (בטון)
3.ש.ל.ח - גדות
4. גור עוז
5. אמבר -(גרנות)

אסף - אעביר לך בנפרד אנשי קשר לחברות הנ"ל.
ברשותך , מבקש שתעלה באופן אובייקטיבי בפני חברי הפורום מה נאמר ומה דעתם של קציני הרכב,מנהלי המוסכים,ובעלי החברות איתם תדבר.

דודקה

אני סומך על אסף שיבדוק.

מעניין מאד יהיה לראות ראיות מספריות איכותיות מציי רכב כאלו. מעניין ומפתיע.

עד שאסף יבדוק, שאלה אליך דודקה - מכל החומר ששלחתם לנו ושעלה כאן עד עכשיו, יש משהו שנראה לך משכנע מספיק כדי לדון בו? איזשהו מסמך או דו"ח שאתה חושב שאינו שיווקי נטו ושווה התייחסות מדעית-טכנית מעמיקה?

דודקה
21-05-15, 07:00
בוקר טוב.
באתר החברה בארהב יש ריכוז של חומר מקצועי ומחקרי מפורט ומעניין... המסביר באופן יסודי את הנושא.
אם יורשה לי להעלות משם אעביר את מידע תוך צמצום מירבי של חומר שיווקי.

asafk
21-05-15, 07:08
את כל מה שיש שם ראיתי. אנחנו נשארים עם אותם שלושה מסמכים שדנו בהם והם היחידים בעלי משקל סגולי. ( אני מתעלם מהמסמכים שמדברים על מערכות הסינון כמובן).

אסף.

- - - Updated - - -

אבל יודע מה? תסביר לנו. במילים שלך. בפוסט אחד ארוך ככל שתרצה, איך הדבר הזה עובד ואיך הוכח שהוא עובד.
אבל לא פיץ׳ מכירה, אלא הסבר לאנשים טכניים, ותזכור שכל טענה לגיטימית רק אם היא מגובה בהוכחה. ושכל הוכחה צריכה להיות כזו שניתן לאמת.
אני נותן לך את הבמה כי אחרת באמת הדיון יימשך לנצח.

אסף.

דודקה
21-05-15, 07:23
קבלתי

tom1105
31-05-15, 20:34
חבר'ה אני במתח...

asafk
31-05-15, 20:36
גם אנחנו.

אסף.

עידו לוריה
31-05-15, 21:31
תשימו מגנט על איזור המתח , זה מוריד את כמות העשן עקב מתחים .

עידו

boaz avrahami
31-05-15, 22:38
אני רציתי גופה וקיבלתי נעדר

Bernard
01-06-15, 03:31
אני לא במתח בכלל.
כמו שרמזתי כבר קודם... אני יודע שלא חייבים גופה, על מנת להוכיח רצח/מוות :cool:.

מה שכן מדאיג אותי זה, מה קרה לדודינק'ה... דווקא כמעט הצליח להדביק אותי באופטימיות שלו ו... פוף. נעלם... השאיר אותי שבור לב.

דודקה
01-06-15, 06:48
בוקר טוב...אני בחול...השבוע... הוכנה מצגת בנושא ...אך במחשבה שניה מעדיף להציג אותה ב מפגש עם החברים .צריך שעה קלה לא יותר .כמו שנאמר כבר דרך הממסרים בפורום לא נמצא את הדיון..בו נקבע שעה ומקום . ואביא את המומחה והמנוסה ביותר לנושא.
בתודה.
דודי

tzagi
01-06-15, 06:53
אביא את המומחה והמנוסה ביותר לנושא.
בתודה.
דודי

מריח מה זה טוב.....

tom1105
01-06-15, 08:56
תיהיה מכירה של טפרוור במפגש?

savyon
01-06-15, 09:33
בוקר טוב...אני בחול...השבוע... הוכנה מצגת בנושא ...אך במחשבה שניה מעדיף להציג אותה ב מפגש עם החברים .צריך שעה קלה לא יותר .כמו שנאמר כבר דרך הממסרים בפורום לא נמצא את הדיון..בו נקבע שעה ומקום . ואביא את המומחה והמנוסה ביותר לנושא.
בתודה.
דודי

לפעמים...
"מְכַסֶּה פְשָׁעָיו לֹא יַצְלִיחַ וּמוֹדֶה וְעֹזֵב יְרֻחָם"

סביון

אומי5
01-06-15, 11:20
תיהיה מכירה של טפרוור במפגש?

תשמע, אחותי הייתה משווקת את זה פעם, יש לנו עד היום ערמות של כלים שלהם, הם באמת טובים.
אולי המוצר היחיד בהיסטוריה שנמכר בשיטת פירמידה ולא היה רמאות.

גם לי הקריאה למצגת עוררה רעד בגוף עם פלש בק "זה לא פירמידה, תבוא ויסבירו לך, אתה תהייה עשיר!!!11!!! "

נמרוד
01-06-15, 11:24
הכנת מצגת, תציג אותה פה, שום תירוץ לא יכול להתקבל.

רכס חיים
01-06-15, 12:21
נמרוד צודק. אחרת זה לא נראה טוב.

boaz avrahami
01-06-15, 12:28
מה אתם ישר נגד.
שיזמין אותנו להרצאה בלימוזין על חשבונם, מה לא נלך?
מה אנחנו צימחונים?

Saar
01-06-15, 13:08
בועז, עד כאן. :)

עידו לוריה
01-06-15, 13:09
סער בשבילך יש מנת עוף

עידו

Bernard
01-06-15, 15:05
נמרוד צודק. אחרת זה לא נראה טוב.
בוקר טוב.
רק עכשיו זה מתחיל להראות לך לא טוב?

ודודק'ה..
איך מנתונים שניתנים לבדיקה ובחינה, הקישקוש הזה שלך, שבטח נקרא אצלכם "ניהול משבר", הפך להיות "מצגת"?
כאילו, תראה כל מיני פאוור פויינט שמוכיחים... מה בדיוק?
ו"תרוץ על שקפים" שאף אחד לא מבין ותלווה במלל של "הכל עובד ומליון לקוחות מרוצים יכולים להעיד"?

על זה משלמים לך, לייצג את היבואן/יצרן בפורום הזה?
זה כל מה שהצלחת "להפיק", על מנת להציל את "שם המוצר"?
או אולי זה "לקוח קשה" ואנחנו פה דווקא צודקים וההוא, הלקוח, לא יכול לספק לך אמצעים להתמודד ו"אתה עושה כמיטב יכולתך"?

יש את האימרה הזו, שלא משנה מה אומרים עליך, העיקר שייאייתו נכון את השם.
נראה לי שבמקרה הזה לפחות, כדאי לך/לכם כבר להניח לאיות הנכון ופשוט לרדת מהנושא/עץ.. זה כבר עבר את גבול הפארסה... זה כבר הרבה יותר מגוחך ו... דבילי מאיך שחיים "ראה בעיניים".

וכל זאת, זה רק לעניות דעתי הצולעת ובטח יש כאלה שחושבים אחרת..

opl
01-06-15, 17:31
בחיי שאני מנסה להבין למה אתם עדיין מבזבזים זמן בנושא... אפילו את ההומור שעוד היה פה סחטנו עד הסוף.

Bernard
01-06-15, 22:06
מסתבר שהרגזתי את חיים... מאוד..
כרגע קיבלתי ממנו ה"פ..
בגלל שעוררתי את זעמך בגלל משהו שכתבתי בפומבי, מן הראוי שאתנצל בפומבי.

חיים, קבל את התנצלותי - לא התכוונתי כלל וכלל לכנותך בשמות ואם כך הובן מהפוסט הקודם שלי... אני מתנצל.
התכוונתי שכל ההתנהלות הזו, של נציגי החברה, נראית לי הזוייה יותר מההרגשה שלך, שעומדת בניגוד לכל בדיקה אובייקיבית... ולדיעה זו שלי יש, כך נראה, די תמימות דעים פה..
בכל מקרה, לא התכוונתי להעליב או לפגוע בך.

אני מקווה שעכשיו, לאחר שהבהרתי זאת, תרשה לי להישאר פה..
ושוב - לא רואה פה, או בכל מקום אחר ברשת, שום דבר ששווה להתעצבן בגללו..

רכס חיים
02-06-15, 01:32
קבלתי.

היות ואתה כותב המון - כדאי שתקרא את דבריך לפני שאתה עושה סנד.

savyon
20-06-15, 14:51
איפה זה עומד?
ממתין לתשובות חותכות
יעיל או לא? אמיתי או שקר?

סביון

רכס חיים
20-06-15, 15:30
נראה שהאיש נעלם לנו.

asafk
20-06-15, 16:38
אני מה זה בהלם......
(לקרוא במבטא צפוני. אני כנראה מושפע אחרי שבוע במחיצת חיילות בנות 22)

אסף.

savyon
20-06-15, 18:47
נראה שהאיש נעלם לנו.

נעלם כי המוצר שלו שווה לישבן ומי שרכש נפל בפח?
אם כן,
כדאי שיהיה כתוב פה, שחור על גבי אפור, כי מי שיחפש את המוצר הזה בגוגל, יגיע לפה,
ואם כבר יגיעו לפה, אז כדאי שפה תהיה תשובה חותכת, שלא יהיו עוד פראיירים שיפלו קורבן למערכת שיווק משומנת של מוצר חסר ערך.

סביון

רכס חיים
20-06-15, 18:52
השבוע יש טסט ל-75 ,ניראה אם הוא עובר את בדיקת העשן.

Bernard
20-06-15, 19:47
השבוע יש טסט ל-75 ,ניראה אם הוא עובר את בדיקת העשן.

ואתה ממשיך... סאחה על עצימת העיניים הבלתי מתייאשת שלך..

גם ראיתי, פה ושם, שאת העצות שלך לאחרים, אתה לא בדיוק מיישם...

קבלתי.

היות ואתה כותב המון - כדאי שתקרא את דבריך לפני שאתה עושה סנד.
איזה מזל שיש רק אחד חכם ורק אחד "ג'פאי אמיתי" ורק אחד שיודע הכל ורק אחד שיכול לנבל את הפה על כל מי שלא "מיישר קו" איתו... מזל שקיבלת את התנצלותי, הכנה, שהרי אני באמת לא מתכוון לפגוע, אחרת גם אלי היית מפסיק להתייחס כמו אל "בן אדם"..
לך, לעומת זאת מותר להשתלח ונראה לי שהתנצלות ממך, יקבל רק המלאך גבריאל,, אם וכאשר תיפגשו.

אבל בטח אמרו את זה על כל הנביאים... רק צריך לחכות מספיק זמן על מנת לראות שאתה צודק...
או לקחת אותך הרצינות הראוייה.

חיים - אתה אחד בדורך - לטוב... וגם לכל היתר.

עידו לוריה
20-06-15, 20:56
אני מה זה בהלם......
(לקרוא במבטא צפוני. אני כנראה מושפע אחרי שבוע במחיצת חיילות בנות 22)

אסף.

אסף תסגור את הפה עוד ידחפו לך מגנט ... נגד הלם .

עידו

-->