צפייה בגרסה מלאה : גרילנדה לבית - הרכבה עצמית. איפה קונים?
מחפש לקנות כבל לגרילנדה לפי מטר רץ ובתי נורות
כמו בשהבחור פה קנה:
http://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=273080
מי יודע להפנות באזור רחובות נס ציונה?
מאיר אלוני
22-04-15, 17:45
בכל חנות חומרי חשמל כבל גרילנדה במטר ובתי נורות גרילנדה
לא נכנסתי לעלויות אבל ניתן לקנות בחנויות עשה זאת בעצמך גרלנדה קומפלט בלא הרבה מדי כסף (אאל"ט ראיתי בסביבות 100 ש"ח)
עידו לוריה
22-04-15, 23:13
למה לא ללכת לכיוון של גרילנדה על בסיס LED ?
עידו
רוצה למשוך את כבל הגרילנדה מתאורת החוץ בבית אל החצר. גרילנדה קנויה לא ממש מתאימה לי באורכים ופריסת הנורות. לפי הבנתי כבל לפי מטר ובתי נורות יעלו לי פחות מאשר אחת מוכנה וגם תתאים יותר לתצורה שאני רוצה. לא מצאתי בחניות בסביבה שלי עדיין.....
six 4 life
22-04-15, 23:48
גרילנדה קנויה כאמור היא לא דבר יקר והיא עשויה לא רע, ויש באיזה אורך שתרצה. לגביי בעיית האורכים קנה קצת יותר מהאורך שאתה צריך ותשאר עם עודף (אף פעם לא דבר רע), ולגביי פיזור הנורות אתה לא חייב להבריג נורה בכל בית מנורה, אתה יכול להבריג רק איפה שאתה צריך.
לא יודע כמה בית מנורה עולה, אבל בגרילנדה מוכנה יש בערך 3 בתי מנורה לכל מטר, לדעתי הסיפור כולל הכבל והמחברים לא יעלה לך פחות מקנויה אבל רק אתה יודע מה עדיף לך.
יש 10 מטר של חוט למשוך לנקודה שבה אני רוצה להאיר. גרילנדה 10 מטר תהיה לי קצרה ועולה 200 ש״ח. בינתיים הסתדרתי כשקניתי בתי נורות לגרילנדה (7 ש״ח ליחידה ) ועבור החוט קניתי כבל דו גידי 2.5x2 ממ״ר של רמקולים ( יושב בול על החריץ של בית המנורה) כל זה משוך כאמור מתאורת החוץ אל פינת הזולה בחצר. תענוג לעבוד עם בתי הנורות האלה. ממש פטנט נחמד
תמונה תעזור לכאלה שלא מכירים על מה מדובר... :)
יש 10 מטר של חוט למשוך לנקודה שבה אני רוצה להאיר. גרילנדה 10 מטר תהיה לי קצרה ועולה 200 ש״ח. בינתיים הסתדרתי כשקניתי בתי נורות לגרילנדה (7 ש״ח ליחידה ) ועבור החוט קניתי כבל דו גידי 2.5x2 ממ״ר של רמקולים ( יושב בול על החריץ של בית המנורה) כל זה משוך כאמור מתאורת החוץ אל פינת הזולה בחצר. תענוג לעבוד עם בתי הנורות האלה. ממש פטנט נחמד
כבל דו גידי של רמקולים לא בנוי להעביר 220V , לא בטיחותי. לטובת בית מנורה של גרלנדה קיים כבל חשמל ייעודי עם חתך מלבני.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/05/28ff37e02d91a8f16a6ef54af22ab827.jpghttp ://images.tapatalk-cdn.com/15/05/05/f5f55504b5212639af4b8add3b668748.jpg
עבור שימוש למנורות בלבד לא צריכה להיות בעיה עם כבל 2.5x2
הכבל לא מתאים. תהיה חדירת מים בגשם......כפי שאמרתי קיים כבל יעודי!!
כבל דו גידי של רמקולים לא בנוי להעביר 220V , לא בטיחותי. לטובת בית מנורה של גרלנדה קיים כבל חשמל ייעודי עם חתך מלבני.
את הכבל פחות מעניין המתח, יותר מעניין הזרם. כבל 2.5 יתמודד יפה מאוד עם כמה נורות. בביניין מיעדים אותו ל25 אמפר.
הבחור יודע שיש כבל יעודי. הוא לא הצליח למצוא כזה באיזור מגוריו. לכן פתח את השרשור.
יואב
Sent from my iPhone using Tapatalk
הכבל לא מתאים. תהיה חדירת מים בגשם......כפי שאמרתי קיים כבל יעודי!!
אתה מדבר על גרילנדה מוכנה או על כבל יעודי?
גרילנדה מוכנה לא רלוונטית לדיון.
לגבי כבל גרילנדה,, מה בדיוק הופך אותו ליעודי?
מדובר בציוד שמשמש בעיקר לתאורה בחממות. הכבל מיועד להתקנה חיצונית ולשאת את משקלו ובית התאורה ננעץ לתוכו באופן כזה שהבית לאחר הנעיצה אטום לכניסת מיים. ניתן להשגה בכל חנות מקצועית לחומרי חשמל.
מי שמכר לך את בתי המנורה אמור להכיר את הכבל שמיועד לבתי המנורה הננעצים.
באיזור השרון ניתן להשגה בחנויות דור חדש ואמפריה.
נושא אטימות המים לפי דבריך מתייחס לבית הנורה עצמו פחות לכבל. כאמור אני לא מצאתי כבל גרילנדה באזור שלי ועל כן אילתרתי עם הכבל הנ״ל אבל מתוך סקרות לדיון אני אנסה לאתר כזה כבל ולהשוות. To be continued....
יגעתי ומצאתי...
כבל גרילנדה יעודי 2.5x2
בהשוואה בין שני הכבלים, אחד שחור השני שקוף.... חוץ מזה, אחד זמין כמעט בכל חנות השני רק בחנויות חשמל יעודיות
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/06/bb9ba71db48e4bf3ed01c774a0849325.jpghttp ://images.tapatalk-cdn.com/15/05/06/f0add785278b204f1dd27a14d3359aa8.jpg
את הכבל פחות מעניין המתח, יותר מעניין הזרם. כבל 2.5 יתמודד יפה מאוד עם כמה נורות. בביניין מיעדים אותו ל25 אמפר.
הבחור יודע שיש כבל יעודי. הוא לא הצליח למצוא כזה באיזור מגוריו. לכן פתח את השרשור.
יואב
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא מדוייק.
סוג הבידוד נקבע ע"י המתח ולכן המתח כן מעניין.
ע"פ חוק החשמל כבל 2.5 מיועד לזרם של עד 15 אמפר.
ומה ההבדלים בעלויות? בין כבל רמקולים נפוץ לכבל גרלנדה נדיר?
עכשיו אתה בוודאי מבין שהאטימה קשורה לצורת החתך של הכבל..
1- עבור המוליך עצמו, הנחושת, באמת מה שחשוב זה הזרם ולא המתח.
2- עבור הבידוד, הבטיחות שלכם ושל יקירכם......מה שחשוב זה המתח ולא הזרם. לא הייתי מזלזל בהבדל בין הכבלים.
3- כל העצות פה בעיתיות, וזה אחת הסיבות למה רק חשמלאי מוסמך רשאי לעשות עבודות כאלו (אני יודע שכולונו מסמיכים את עצמנו, אבל זה החוק).
4- בגלל בטיחות, הייתי חוזר לשאלה המקורית של דורון, למה לא לד? ירוק (צריכת אנרגיה נמוכה), בטיחותי, ניתן להשתמש גם בבית וגם בטיולים.
מעלה לעידכון.
דירה חדשה, שוב גרילנדה בחצר.
מסתבר שרוב חנוית כלי העבודה וחשמל לא מכירים (אין דבר כזה לטענתם או למה לך? יש מוכן....), אז אני מרגיש צורך לעדכן ולשתף.
רשת חנויות ארכה, כבל (יעודי יעודי) עולה 3 ש"ח למטר. בתי נורה - 4 ש"ח ליחידה.
לא משנה איך תסובבו את זה, יותר זול להכין לבד, ויותר נוח להכין בדיוק מה שרוצים.
FYI
GodsFather
18-08-21, 16:14
4 שנים אחרי, לא מעט שרשורים, איפה אנחנו היום?
מה יש על המדף -
גרילנדה מבוססת לד, מקור חשמל סולרי, בין 10-20 נורות בפריסה של 7-10 מטר מקצה לקצה. עמיד במים, לכאורה.
מחיר בחנות בארץ - 170-180 ש"ח.
המלצות למוצר מקביל במחיר נמוך יותר?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תיקון קל.
כותבים ומבטאים : גירלנדה ולא גרילנדה.
אטמולוגית שאולה מצרפתית: guirlande
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.