צפייה בגרסה מלאה : טרופר 96 בנזין\גז נקישות מראש מנוע.
שלום חברים, נתקלתי בבעיה של נקישות מהראש מנוע בטרופר 96 בנזין, חוות דעת ראשונית שלי זה שסתום\שסתומים דופקים.
חבר אמר לי שיש רעשים דומים משרשרת "טיימינג" אבל אמת היא שזאת בעיה שלא נתקלתי בה אף פעם.
בכל אופן אני מחפש מכונאי שנתקל בבעיה בעבר ואני ישלח לו סרטון וידיאו ששומעים בבירור על מה מדובר.
המטרה היא לקבל חוות דעת שניה וסדרי גודל של עלות תיקון.
מי שיוכל לעזור יזכה בתודה ענקית..
שבת שלום והמשך יום מהנה לכולם.
למנוע הזה יש רצועת (גומי) טיימינג. כך שהסיכוי שהרעשים משם נמוך.
מה שכן למנוע הזה יש רעשי שסתומים מוכרת (מעל 150 אלף קמ' ).
אני מניח שמערכת הגז בפרט אם אין משמנת "תרמה" להחמרת המצב .
תנסה להעלות קובץ וידיאו כאשר אתה עובר עם המקרפון מהצד שקרוב לקיר האש לכיוון חזית הרכב .
תעשה את זה מכול צד של המנוע וקרוב לראש .
על מנת לנטרל כמה שיותר את רעשי הרוח של המניפה,
תעשה את ההקלטה בבוקר כשהמנוע קר ויותר חשוב שהמיקרופון יהיה תמיד לכיוון קיר האש.
רענן
לרכב הזה יש בעיה ידועה של נקישות מהמרימי שסתומים - כמו שאמר רענן.
אפשר לסוע עם זה כמה עשרות אלפי קילומטרים...
הפתרון שאני מכיר הוא שאנשים עושים "פלאשינג" למנוע ואז זה מסתדר לכמה זמן ובסוף חוזר.
אם זה הרעש שקיים אצלך - לדעתי אין מה להתרגש יותר מדיי
אם המנוע לא משהק ועובד עגול בייחוד בסרק, כנראה שהשסתומים שלך תקינים ולא נפגעו ממערכת הגז.
בעניין מרימי השסתומים (שים לב לא השסתומים), תבצע מספר בדיקות :
תוודא ששמן המנוע בטווח הנכון (לא מעט מדי ולא הרבה מדי).
תניע האוטו ותתחיל הגביר טורים לאט עד אזור ה 3000 סל"ד, אם רעש הנקישות נפסק, מדובר במרים הדראולי (מרים שסתומים) שאסף בועת אויר וזאת הדרך להוציא אותה. וכאן לפחות אתה יודע בוודעות שזאת הבעיה.
אם רעש הנקישות אינו מפסיק זה עדיין יכול להיות מרים הידראולי ואז זה לא קריטי, יותר מטריד. אבל זה יכול להיות גם משהו חמור יותר והייתי מציע ללכת לאיבחון יותר מקצועי.
ביצוע פלאש מנוע ומעבר לשמן יותר דליל ואיכותי (5-40) יכול לעזור במצב של מרימים הידראולים עייפים אבל קח בחשבון שזה יכול לגרור גם לנזילות שמן במנוע.
סוזי המשתוללת
02-05-15, 22:39
למנוע הזה יש רצועת (גומי) טיימינג. כך שהסיכוי שהרעשים משם נמוך.
מה שכן למנוע הזה יש רעשי שסתומים מוכרת (מעל 150 אלף קמ' ).
אני מניח שמערכת הגז בפרט אם אין משמנת "תרמה" להחמרת המצב .
תנסה להעלות קובץ וידיאו כאשר אתה עובר עם המקרפון מהצד שקרוב לקיר האש לכיוון חזית הרכב .
תעשה את זה מכול צד של המנוע וקרוב לראש .
על מנת לנטרל כמה שיותר את רעשי הרוח של המניפה,
תעשה את ההקלטה בבוקר כשהמנוע קר ויותר חשוב שהמיקרופון יהיה תמיד לכיוון קיר האש.
רענן
רענן
נכון שיש חגורה אבל.... יש מותחן הידראולי וכשזה מחזיר את נשמתו לבורא יש נקישות ואפילו חזקות !!!
המנועים הללו עשויים לנקוש כתוצאה ממרימי שסתומים הידראולים תפוסים
המרימים נתפסים מלכה שנמצאת בשמנים ובדלקים וכשהמנוע מתקרר נוצר ציפוי שעם הזמן גורם לתפיסת המרימים
אותו הדבר קורה למזרקים של בנזין
נסיתי בזמנו כל מיני "קסמים וכישופים "(תוספים ) שלא עזרו
אם התופעה התחילה לאחרונה נסה להחליף שמן מנוע לשמן איכותי יותר
אם אכן הרעש הוא מהמרימים אתה יכול לחיות איתו שנים וחוץ מלעצבן אותך לא ייקרה כלום
חשוב לזהות מהיכן הנקישה במדוייק
שכן נקישות יכולות להיות גם ממסב טלטל
אם אתה מהצפון צור קשר נראה איך נעזור לך (בה"פ תקבל נייד)
אגב גם רעשים ממותחן טיימינג נעלמים בסביבות ה 2000 סל"ד כך שהעלמות הדפיקה בסל"ד מסויים אינה ערובה לכלום
אם יש לך אפשרות להשיג מיקרופון אלחוטי (רצוי מסוג מקרופון כיווני) , לבקש ממישהו לעמוד ליד המנוע ובכל פעם לכוון למקום אחר במנוע כשאתה נמצא הרחק משם (15-20 מטר )עם המקלט האלחוטי ואזניה יש לך סיכוי טוב לאתר בעצמך את מקור הרעש
אם אתה רוצה לשלול מותחן טיימינג עליך לפרק את המכסים העליונים ולהניע
האם היו בעיות התחממות לא מוסברות לאחרונה?? כאלו אקראיות שלא תלויות במצב נסיעה ספציפי ?? אם כן יש סיכוי גבוה שמדובר במותחן ההידרואלי שכן משאבת המים מסובבת על ידי הרצוע וכשזו אינה מתוחה המשאבה מאבדת ספיקה
אם יהיה לי זמן תעלה בקרוב כתבה ....
התחלת לעבוד אז אין לך זמן אהההה :p
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.