צפייה בגרסה מלאה : רוצה לקנות חלקים באיביי לסופה 94
שלום לכולם ושבוע טוב,
ברצוני לקנות כל מיני חלקים לסופה 94 שלי דרך איביי,
איזה סוג של רנגלר מקביל לסופה 94 ?
והאם זה גם תואם את מידות המרכב, הפח. ?
תודה רבה ,גיא
זה ממש לא תואם את מידות המרכב והפח.
זו סופה. made in Israel
לטוב ולרע.
אין לה מקבילה, יש לעיתים דמיון ולעיתים מקבילות.
אם תהיה ספציפי לגבי חלקים, אולי תקבל תשובות ספציפיות.
אבל -
המנוע הוא מנוע 4 ליטר, או 240 אינצ'ים מעוקבים וחלקיו מקבילים לחלקי משפחת המנועים ההלו של ג'יפ.
כך גם מערכת החשמל.
תודה שמיל,
אני מחפש כנפונים רחבים לגלגלים... לדוגמא
הרכב המקביל הוא ג'יפ רנגלר wrangler YJ מאותה שנה. מבחינת מנוע, מערכת הזרקה ומחשב, רוב החשמל. בנוסף את כל המכניקה אפשר גם למצוא על ג'יפים אמריקאים, אבל המפרט של הסופה לא זהה למפרט של YJ בהכרח. יכול להיות לך טרנספר 231 או 241 למשל, בYJ זה 231. הסרן האחורי שלך הוא דנה 44 או 60, בYJ לרוב דנה 35. הסרן הקדמי דווקא כן זהה.
כמו ששמיל כתב - תגיד מה אתה מחפש, או שתחפש ופשוט שים כאן קישור לאיביי לפריטים שאתה מעוניין וסביר להניח שיש כאן אנשים שיוכלו לאשר לך שזה אכן מתאים - או לא.
הכנפונים זהים. מה שמוכרים עבור רנגלר YJ יתאים לך בול.
אבזור פנימי, כל מיני פיצ'יפקעס ותוספות בסביבת הנהג כמו שטיח קדמי, ברים, מושבים - יתאימו.
אם צריך ברזנט לסופה ארוכה - ברזנט של CJ8 סקרמבלר אמור להתאים.
כל מה שמתקינים מאחורי המושבים הקדמיים - בד"כ לא מתאים. ה-YJ פשוט קצר בהרבה מהסופה.
- - - Updated - - -
לגבי כנפונים: האופנה באמריקה עכשיו זה כנפוני ברזל מצינורות.
יופי זה עניין של טעם, אבל הם לא רחבים מספיק ולא מכסים גלגל בולט, אז קח בחשבון.
בישראל המשטרה ומכוני הרישוי אוכפים את העניין הזה באובססיביות.
תודה ענקית לכולם !
...דרור, לגבי כנפונים אם אני לא טועה גם אתה חיפשת..? אתה יכול להמליץ לי על משהו במחיר שפוי ? .. וד.א מישהו הזמין ברזנט כזה לסופה ארוכה ? או שזה סיכון ועדיף לתפור בארץ?
אוכפים כנפונים חסרים?
או כנפונים מברזל?
כנפונים מפלסטיק/ גומי רחבים
כי הצמיגים שלי בולטים.
היה לי יקר.
בניתי בעצמי הרחבות לכנפונים המקוריים.
קצת פחות יפה אולי, אבל מספק אותי לגמרי.
(התמונה העליונה - אחרי פחחות עצמית לקצות הכנפיים)
98023
אוכפים כנפונים חסרים?
או כנפונים מברזל?
אוכפים גלגלים בולטים.
מבחינתם, כנפון שלא מכסה את הצמיגים = ללא כנפון כלל.
לא אכפת להם ממה עשוי הכנפון, העיקר שהצמיג לא יבלוט ממנו. מצידם שתבנה את זה מקרטון.
לגבי ברזנט:
תלוי איך האוטו הגיע אליך. אם הוא מצויד בקשתות ההתהפכות המקוריות של תע"ר, הייתי מעדיף להשאיר אותן (הן לא פוגעות המרחב הפנימי, חזקות מאוד ומוכחות. עשו את העבודה בצורה טובה מאוד בהתהפכות אלימה מאוד עם הרבה סלטות) ולהתקין ברזנט בדוגמה המקורית של תע"ר. סוהיל בנצרת עושה כאלה - לטעמי הם יפים מאוד ושומרים על המראה הישראלי-מקורי הייחודי של הסופה.
לפני שתופרים ברזנט, מומלץ לבנות קשת קדמית ליצירת כלוב התהפכות מלא ואז לבנות עליה מסילה קדמית לברזנט, כדי שתוכל לקפל חלון קדמי כאשר הברזנט מורכב על הג'יפ. זה אחד הפיצ'רים המגניבים והכיפיים ביותר שרק סופה/CJ יכולים להשוויץ בהם.
98024
אחרי בניית הקשת הקדמית עם המסילה, שסוהיל ימדוד ויתפור ברזנט לפי מידה מדוייקת על האוטו.
החסרונות:
1. ברזנט מייצור מקומי עשוי שמשונית - חומר פלסטי חזק ועמיד בסה"כ, אבל מושפע מטמפרטורה חיצונית ובהתאם מתרחב בקור ומתכווץ בחום. ברזנט שמתוח יפה בקיץ, יהיה קצת רופף ומדולדל בחורף... לכן מומלץ לתפור דווקא בחורף. שיהיה מתוח כשבחוץ קר, ואז יימתח עוד יותר כשחם....
2. התפירה והגימור אף פעם אינם ברמה של ברזנט שמיוצר ע"י מכונות במפעל אמריקאי
3. מרעיש בנסיעה
אם אתה רוצה לוק אמריקאי מלוקק (עניין של טעם) - ברזנט אמריקאי של CJ8 סקרמבלר אמור להתאים אחד לאחד לסופה ארוכה. מגיע עם קונסטרוקציות אלומיניום ודלתות וללא רצועות מתיחה מכוערות. זה ברזנט מאוד איכותי ברמת גימור גבוהה ויפה.
החסרונות:
1. יקר מאוד.
2. יחייב אותך לפרק את קשתות תע"ר ולבנות קשת/כלוב התהפכות מעט צר יותר, בתוך הבודי.
המידות וקונסטרוקציות המתכת שמסופקות עם הברזנט מתאימים בול להתקנה על מסגרת החלון. מה שאומר שלא תוכל לקפל את החלון כאשר הברזנט מורכב על הג'יפ, אלא אם תופר ברזנטים יעשה בו שינויים. זה כמובן אפשרי, אבל עולה כסף ורמת התפירה והגימור כבר לא ישתוו לאיכות המפעל המקורית.
לא רע...נראה לי גם גם אני אבנה לי משהו....
לגבי הברזנט, קודם, תודה רבה על התשובה המפורטת שגם הורידה אותי מהנושא
.. לגבי סוהיל... אתה יודע כמה הוא לוקח פחות או יותר לברזנט חורף ? ועבודה?? טובה ?
הוא באזור המרכז ?.... אני מאשדוד...
הוא בנצרת....
עבודה טובה מאוד.
לגבי סוהייל, עבודה טובה אבל, רצועות המתיחה עלולות להתפורר (אצלי התפוררו כל הרצועות בצד שמאל, מה שאומר שמשתמש ברצועות ללא תוסף UV. צריך לדרוש זאת ממנו.
בניגוד לדרור, כנער מתלהב על אופנוע בדרום הפרוע אכלתי מספיק חרקים... אני לא מוריד חלון...
כנפונים - לא מזמן פרסם כאן מישהו על כנפונים אחוריים.
לגל בפ"ת יש כל מיני משומשים.
לבלוע חרקים זה טובבבב. עשיר בחלבונים.....:mad:
וברצינות - בשטח אני נוסע קבוע עם חלון מקופל. המהירות נמוכה, הקצב רגוע, לא חרקים ולא נעליים. רק אויר טוב בפרצוף.
מבחינתי, ג'יפ פתוח הוא לא באמת פתוח אם החלון שלו לא מתקפל, אבל זה באמת עניין של העדפה אישית. העיקר שהאופציה קיימת.
כמוך כמוני דרור... אתה ״נושם״ את השטח יותר...בלי מסגרת לעולם...[emoji252]
דווקא יש מסגרת. קשת התהפכות קדמית שמתחילה מהריצפה זה חובה. אל תוותר על זה.
לאן אתה מחבר אותה מקדימה?
לריצפה על מפזרי לחץ, לבודי בקצוות הדשבורד, וכמובן צינורות מרותכים מלמעלה לקשת האמצעית.
מי שמוכן לקנות כנפונים מפיבר במידה 7״ יכול השיג אותם בפולין דרך eBay במחיר 1200 ₪ לסט ועוד הוצאות משלוח אולי מס ושאר ירקות.
בארץ ניתן להשיג סט מפיבר ב 1400 ₪ באזור בילעין. המוסכניק שלי יודע להשיג אותם מבלי להסתכן.
דבר עם וואליד 054-5839448
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.