צפייה בגרסה מלאה : בעיה מוזרה בהיגוי בסופה.. התייעצות
סופת המדבר
01-05-15, 21:00
היום החלפתי לחבר בגיפ שלו את התפוחי הגה
2 תפוחים של המוט שמחבר בין הפיטמן למוט הגה .. ואת המוט הארוך עם התפוח הקבוע
כולם חדשים מחברה טובה לא סיניים
רק התפוח הנגדי של המוט הארוך לא היה במלאי אז לא הוחלף לחדש
התפוח שלא הוחלף היה במצב לא להיט וגם היה עקום אז הרכבתי במקומו תפוח זמני שבעבר מישהו ''חכם'' לחץ אותו כדי לבטל חופש
וכתוצאה מזה הפין של התפוח ממש קשה לסיבוב (אבל כבר נסעו איתו ככה)
הגיפ לא אמור כרגע ליסוע עם התפוח הזה אבל רק יצאנו לנסיעת מבחן כי תוקנו עוד דברים בגיפ
בזמן הנסיעה קורה דבר מוזר בזמן האצה בהילוך ראשון או שני (זה המהירות שהגענו אליה) כל עוד הגיפ בהאצה ההגה ניהיה קשה ונשאר במצב שלו ...למשל אחרי עקומות וכאלה ההגה נשאר מסובב ולא חוזר לאמצע לבד
ואיך שעוזבים את הגז הוא חוזר להיות נורמלי ומתנהג רגיל
אני לא חושב שזה קשור לתפוח הלחוץ כי בלי גז יש הגה רגיל לא משנה באיזה מהירות
אבל בכל מקרה הוא יוחלף ביום ראשון
יש למישהו רעיון?
חוץ מהתפוחים לא נגענו לא במשאבת הגה ולא בתיבה
וגם אם אני נגיד במהירות 30\40 קמ'ש בניוטרל נותן גז ומסובב את ההגה הוא מתנהג רגיל
בהתחלה חשבתי שזה קשור לטורים\משאבת הגה אבל נראה לי שהבדיקה שעשיתי שוללת את זה
נגעתם בזרוע פיטמן (או באופן כללי משהו שיכול להזיז את התיבה) ?
אסף.
יתכן וכיוון השפור, התכנסות, השתבש לחלוטין.
סופת המדבר
03-05-15, 14:51
הדבר היחידי שנגעתי בפיטמן זה לחזק לה את האום של הזרוע פיטמן
נגעתם בזרוע פיטמן (או באופן כללי משהו שיכול להזיז את התיבה) ?
אסף.
מוזר,אתמול הרכבתי תיבת הגה חדשה+פיטמן חדש ב zj,לאחר שהתיבה המקורית נגזרה מהתושבות שלה בטיול בסוף השבוע האחרון....
מלאתי שמן atf כמומלץ ע"י היצרן,לפני ההנעה סובבתי את הגלגלים עד הסוף לשני הכיוונים בכדי שהשמן ייכנס לכל החורים,בדקתי מפלס והנעתי.על פניו בעמידה ההגה סובב את הגלגלים בצורה סבירה בלי מאמץ ,אממה ,בזמן נסיעה ההגה הופך לקשוח יותר ופחות משוחרר בחזרה לאחר סיבובו,מרגיש שבאיזור האמצע הוא קשה יותר.
אני עדיין לא נוגע בכלום בכדי לאפשר ל"רכיבים למצוא את מקומם".
מה אני מפספס ?
יש קשר לשאלה שלך ?
טל,
למה התיבה המקורית נגזרה מהתושבות?
boaz avrahami
07-05-15, 00:34
שמוליק, זה מקום מועד ב zj למי שמעמיס גלגלים ועבירות.
יש קיט חיזוק לתיבה שבנוי ממוט שנותן לה קונטרה כנגד קורת השילדה הנגדית.
טל,
על פניו זה נשמע כאילו השיפוץ לא מוצלח והחילזון הפנימי בתיבה לא מכוון היטב או שחוק במידה לא אחידה.
אצל מי שופץ?
האם שופצה שלך או שהחלפת אחד באחד?
האם יש צפצופים/ חריקות לחץ שמן עדיין?
האם לא התעקם הדראג לינק בזמן שהתיבה נגזרה?
האם בעמידה עדיין מסתובב קל או שעכשיו קשה בכל מצב?
98246
אני עם צמיגים חדשים "31 ולא עושה עבירויות קשות בד"כ.
יש שלושה ברגים שמצמידים את התיבה למרכב,ההברגות באוזניים על גוף התיבה,אם אני משחזר אחורה בתחילת הטיול כנראה אחת האוזניים נגזרה מהמשאבה -הרגשתי משהו קצת מעורפל ,באיזשהו שלב מאוחר יותר שמעתי קנאק רציני ,בורג פלדה שני נגזר, במצב הזה כבר לא היה היגוי כלל, אילתרתי בורג ארוך עם אום במקום הבורג שנגזר וחבקתי את התיבה למרכב עם רצועת ראצ'ט.
בבדיקה בבית שום דבר לא התעקם,את התיבה אי אפשר לשפץ כי תושבת אחת נגזרה ממנה,עם חילוץ זרוע הפיטמן הבנתי לאחר חצי שעה מלחמה ,שהזמן ,הדם והעצבים שלי שווים יותר מ400 ₪ לזרוע חדשה,קפצתי לינוביץ וקניתי תיבה וזרוע חדשים.
זה אכן נראה לי בהתחלה כמו כיוון של הבורג,לא רציתי לגעת,נכון לעכשיו העסק מתחיל להשתחרר מעט.נראה מה יהיה.
העלתי את התגובה כי חשבתי שלאסף יש איזשהו נסיון עם התיבות האלה שפספסתי .
boaz avrahami
07-05-15, 08:55
בהחלט שכנעת אותי להוסיף לתיק הברגים עוד 2-3 ברגים כאלו.
אתה בטח זוכר את המידה כי רק קנית כאלו...
האם יש מקום לשקול תוספת אמים נעילה מעל ברגי התיבה?
בורג פלדה 6 קווים או אלן שחור מקביל בחוזק,אורך 100 מ"מ, 7/16, 14 כריכות לאינטצ'.
תבדוק שהברגים מחוזקים אצלך,סגרתי את החדשים עם לוקטייט כחול.(אל תשאל אותי בכמה טורק,כי אני לא יודע,לפי "רגש" ועוד טיפה...)
אצלי תושבת אחת נגזרה ,ובעקבות כך נוצר לחץ גזירה לבורג השני,בורג חליפי לאוזן הגזורה לא היה עוזר במקרה הזה,רצ'ט כן.
ואם להוסיף עוד גורמים שיכולים להשפיע על כשלים כאלה,פרט לצמיגים גדולים ועבירויות,החלפתי אצלי לבולם הגה של פוקס מחוזק,ביטלתי חופשים וגמישויות בכל מערכת ההיגוי ,אפילו החלפתי גומיה בפנהרד לאחת פחות גמישה...מי ששילם על האי גמישות וספיגת המהלומות היתה הפעם החוליה החלשה הבאה בתור -תיבת ההגה וברגיה-חומר למחשבה.
שאלתי על הפיטמן כי במקרה של פתיחת השרשור חששתי שהזיזו את התיבה מהמקום בלי לשים לב, או הרכיבו את הפיטמן עקום בכוח. אצלך זה לא המקרה.
אסף.
boaz avrahami
07-05-15, 11:08
טל, מאמר של קווין שסוקר את הבעיה ומוכר פתרון.
מעניין
http://www.kevinsoffroad.com/jeep-zj-grand-cherokee-steering-box-brace/
מגניב,איזו "הצטרפות מקרים",מה שקרה לו במואב קרה לי בדיוק פה,השיטה שלו לאחיזת התיבה נחמדה,אבל בהקשר למה שכתבתי קודם,הגמישות מתבטלת והמאמץ מאוזני התיבה /התושבות שלה/הברגים שלה עובר ישירות למייסב הפיטמן...
איך הוא אמר ?אקשן ריאקשן? ...
משהו צריך להיות גמיש,כי אחרת תפוח האדמה הלוהט יעבור לידיים אחרות.
אבל אנחנו מחרבים לסופת המדבר את השרשור.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.