צפייה בגרסה מלאה : מצברים
נכון, דשנו ודשנו בעינייני מצברים ועדיין... היום כל רכב חדש מגיע עם מצבר מהיצרן (לרוב לא מקוריים. היצרן בדרך כלל לא מייצר מצברים ) המצברים שמגיעים עם רכב חדש, הם מצברים ברמה אחרת לגמרי מ״וולטה״ ו ״שנפ״ ומצברים אחרים שנמכרים בארץ. המצברים שמגיעים עם רכב חדש מאריכים חיים לפחות פי 2 ממצברים תוצרת מקומית ונשארים נקיים מנזילות וקורוזיה שאוכלת את חלקי הפח ברכב. ואחרי כל זה, אני מבקש לשאול, איזה מצברים ניתנים לרכישה והם ברמה של המצברים האיכותיים שמגיעים עם רכב חדש. לא רוצה נזילות וקורוזיה , רוצה מצבר ״סטרילי״ ורוצה מצבר מאריך חיים ולא מצבר לשנה וחצי. אודה להמלצותיכם מניסיון אישי.
שולץ האיום
09-05-15, 14:11
ברכב חדש, שאר המכלולים החשמליים גם חדשים, וזאת בדכ הסיבה לאורך החיים הארוך של המצבר.
האמן לי, אין שום דבר מיוחד במצברים שמגיעים ברכב חדש.
מה שכן, ברור שיש סחורה איכותית וכזאת שלא. כשאתה קונה מותג בינלאומי, בדכ לא תיפול, בלי להיות מומחה גדול.
וורטה למשל (לא וולטה) מיוצר בחול ומדובר במותג בינלאומי עם וותק.
וורטה/בוש (לא נוזלים ולא דורשים כול אחזקה).
אני שנים מתקין רק אותם ברכבים שלי (3 רכבים).
מהנסיון שלי, מחזיקים בין 3 ל 5 שנים .
רענן
boaz avrahami
09-05-15, 15:22
מחיר המצבר לחלק למספר חודשי האחיות - הטוב ביותר נרכש... לרוב זה וורטה.
מנסיון הם מחזיקים אצלי לא יותר מחודשים ספורים מעבר לאחריות.
נמנע משנפ בגלל שהם מזיעים
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
רק וורטה החזיק לי 5 שנים! ללא שום בעיה הוחלף יזום באותו דבר.
טל
באיזה שלב השנפ שלי אמור להתחיל להזיע? אצלי כבר שנה וחצי, השלמתי מים פעמיים.
boaz avrahami
09-05-15, 17:06
תסתכל אם יש על הקטבים ועל דופן המצבר מתחתם סמני חומצה
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
כלום. שבוע שעבר עשיתי בדיקה וגם פתחתי פקקים למילוי מים.
אני כבר מחוץ לתקופת האחריות ,פעמיים פרקתי את המצבר בצורה עמוקה (וטענתי עם מטען). אני לא מצפה שיחזיק 5 שנים וכנראה שהמצבר הבא שלי לא יהיה שנפ אבל אני אישית עדיין לא חוותי את סיפורי הזוועה של השפרצות חומצה, איכול תושבות והרס בידוד רעש/טרמי ששמעתי מאנשים.
אצלי שנפ אכל את התושבת מצבר פעמיים ,
את האחרון הוצאתי בצורה יזומה והחלפתי בקטרפילר , בגלל כמויות החומצה שנישפכו ממנו - את המתח הוא דווקא מספק יופי.
והיית ממלא מים? החשמלאי שלי בזמנו טען שכל אלה שמתלוננים על הזעות ושפיכת חומצה פשוט מלאו מים עד הפקק במקום עד ס"מ מעל הלוחות, קשה לי להאמין לזה...
לא מלאתי מים אפילו פעם אחת.
זה כמו תמי 4 המצבר הזה - כמעיין הנובע ...
איו קשר בין גובה המים לחומצה המצטברת על הקטבים עצמם. בווולטה ושנפ תמיד תצטבר החומצה שהורסת כל דבר שבא במגע איתה מבגדים ועד פח . יש לי רכבי חברה, ולרוב, המצברים המקוריים מחזיקים בקלות את כל תקופת הליסינג הדבר היחידי שמצטבר עליהם זה אבק.
האם ההשואה בין מצבר של רכב ליסינג לבין מצבר של רכב שטח (במקרה שלי 100 אמפר) נכונה?
אמיר - המצבר נוזל מהרגע הראשון?
כיצד פורקים מצבר פריקה עמוקה?
המצבר הוא לא מצבר פריקה עמוקה, כתבתי שפרקתי אותו בצורה עמוקה ז"א גמרתי אותו יופי.
הנושא מאד פילוסופי אבל אם רוצים פרקטיקה, "איציק מצברים" מראשון לציון מגיע עד הבית באזור גוש דן.
החודש קניתי אצלו מצבר לרכב הפרטי 45 וולט המחירים לדוגמה (לאחר שביקשתי את המצברים באיכות הטובה):
1. מצבר של וורטה כחול (ע"פ המלצת החברה מהאתר בחו"ל) 520 ש"ח כולל מע"מ 20 חודשי אחריות
2. מצבר זהה בגודל של AC DELCO ש"ח 550 24 חודשי אחריות
דרך אגב אם רוצים מצברים פשוטים יותר כמו של וולטה הוצע לי ב - 380 ש"ח ממש לא ממולץ
גילוי נאות, אין קשר ישיר לספק פרט להיותי לקוח
בהצלחה
אלירן - לא אני קניתי את השנפ - כבר שמעתי מספיק שמועות עליו בעבר.
קיבלתי אותו עם הרכב שקניתי , המצבר היה בן חצי שנה 95אמפר silver calcium, וכבר נזל.
חשבתי שאצליח למנוע את האיכול של התושבת כי חבל על המצבר שיחסית חדש,
פירקתי את התושבת שהייתה כבר חלודה, שייפתי טוב טוב ,
צבעתי בהמרייט , ניקיתי טוב טוב את המצבר וקוויתי לטוב , אבל זה ממש לא עזר.
עברה שנה , והחומצה התחילה לאכל מחדש את התושבת עם ההמרייט...
החלפתי בקטרפילר , למרות שהמצבר תיפקד עדיין בסדר גמור.
היה עוד סיפור דומה עם שנפ לפני הרבה שנים.
האם במסגרת החלפת מצבר שווה להחליף למצבר פריקה עמוקה או מצבר ג'ל ?
תלוי מה הצרכנים שלך , ובאיזה תנאים אתה נוסע ...
אולי השאלה לא מנוסחת טוב.
האם למצבר מסוג ג'ל או פריקה עמוקה יש אורך חיים ארוך משמעותית בשימוש סטנדרטי ברכב שטח ?
למשל אם יש לך מקרר ברכב , שגורם מידי פעם לפריקה של המצבר בלילה ,
אכן מצבר עם פריקה עמוקה יתן לך חיים יותר ארוכים משמעותית .
ולכן בכל זאת תלוי מה הצרכנים.
אם אני מבין נכון... אם אין צרכן כבד דוגמת מקרר, אין הצדקה כלכלית למצבר פ.ע. ?
boaz avrahami
09-05-15, 22:43
מצבר פריקה עמוקה לא ישרוד טוב ברכב שטח. משהו עם מבנה הלוחות הפנימיים.
היה לי כזה של ac delco שהחזיק במאמץ שנה וחצי ועלה פי 3 ממצבר רגיל.
האחריות שלהם גם יותר קטנה.
אולי לאופטימה יש משהו יעיל אבל במחיר שלו עדיף לממש אחריות של מצברים רגילים
[QUOTE=אורינ;635261]נכון, דשנו ודשנו בעינייני מצברים ועדיין... היום כל רכב חדש מגיע עם מצבר מהיצרן (לרוב לא מקוריים. היצרן בדרך כלל לא מייצר מצברים ) המצברים שמגיעים עם רכב חדש, הם מצברים ברמה אחרת לגמרי מ״וולטה״ ו ״שנפ״ ומצברים אחרים שנמכרים בארץ. המצברים שמגיעים עם רכב חדש מאריכים חיים לפחות פי 2 ממצברים תוצרת מקומית ונשארים נקיים מנזילות וקורוזיה שאוכלת את חלקי הפח ברכב/QUOTE]
תאורייה מעניינת,
קניתי דודג' ראם חדש ב2001, המצברים(2) החזיקו עד 2009, 8 שנים התקנתי זוג באכות גבוהה, החזיקו עד לפני שבועיים, 6 שנים. מה שמעניין שהמצברים המקוריים עברו מזג אויר הרבה יותר קיצוני מהתחליפיים,
למעשה רק אחד הלך, השני עוד טוב אבל מחליפים בזוגות. כמה זמן מצברים מחזיקים אצלכם? במיוחד מקורי כנגד תחליפי.
boaz avrahami
10-05-15, 10:05
יש הבדל בין בנזין לדיזל לרעת הדיזל. מה אצלך?
אני לא זוכר מצבר חליפי שעבר אצלי 3 שנים.
המספרים שלך משמעים הזויים.
מצד שני, אולי לישראל מביאים דגמים יותר נחותים ובמחיר נמוך יותר בשביל לעמוד במחיר שפוי... בכל זאת מיסים לא כמו אצלכם
דיזל קאמינסL5.9 ISB, ולכן 2 מצברים
התאריכים מדוייקים ואין כול מידע הזוי, וכול זה במזג אויר מאד קיצוני למזרח התיכון, בחורף הטמפ יורדת מתחת ל-10 ובקיץ מעל ל40
מה המסקנה?
boaz avrahami
10-05-15, 10:18
הרגילה...
משחילים אותנו גם פה [emoji6]
חנן-ג'יפולוג
10-05-15, 10:39
לא הייתי קופץ למסקנות.
היכן מותקנים המצברים ברכב?
בתא המנוע החם או במקום קר יותר?
מה תכיפות הנסיעה?
האם יש פרקי זמן ארוכים של עמידה שבהם המצבר יורד מקיבולו המקסימלי?
האם יש אביזרים צרכני זרם כשהרכב עומד? הישראלים חזקים בזה.
אורך חיי מצבר מושפע מאוד מטמפרטורות שהוא נחשף להן. מפריקה מתחת לקיבולת מקסימלית. אפילו ירידה של מספר אחוזים, תאפשר למצבר להניע בקלות בבוקר, אבל נגרם נזק בטווח הארוך.
ועוד.
מצברים מחזיקים אצלי בין 3.5-5.25 שנים, ברכבי טיולים.
לא הייתי קופץ למסקנות.
היכן מותקנים המצברים ברכב?
בתא המנוע החם או במקום קר יותר?
מה תכיפות הנסיעה?
במקרה הספציפי שלי
המצברים נמצאים בתא המנוע
אני לא נוסע עליו הרבה, למעשה עד היום ואחרי14 שנה רק יש עליו 50K קמ וזה לא ממש בריא למצברים.
boaz avrahami
10-05-15, 11:03
אצלי 5000-7000 קמ בשנה, בטרי בריין וסיטק.
acdelco פריקה עמוקה - שנה וחצי
וורטה כחול נכשל אחרי שנה וחצי והוחלף באחריות. זה שעכשיו יכשל בטרם עת בגללי כי הוא התהפך לי בהובלה
חנן-ג'יפולוג
10-05-15, 11:06
ג'ו, שוב, זה לא חד מימדי.
הרכב נוסע מעט מאוד, כמו ההיילקס שלי, זה אומר שהמצברים חשופים לחום מנוע מעט זמן, יחסית. זה טוב להם.
מהו זרם הזליגה אצלך? כמה זמן המצברים נשארים במצב לא טעון לגמרי, ולאיזו רמת פריקה הם מגיעים בין התנעה להתנעה?
אל תיבהל. אני לא מתכוון שתנסה לענות על כל זה, אלא אני מנסה להמחיש שזה לא כזה פשוט, להעריך את תוחלת חיי המצבר.
מומלץ לעטוף את המצבר ביריעת אלומיניום מהסוג שמשמש לבידוד גגות.
לא נבהל, ולא יכול לענות לך על זרם הזליגה,
ואגב טעות שלי, זה לא 50Kקמ זה יותר כמו 110, או 75 אלף מייל
בכול מקרה מחר מכריחים אותי להתייצב בהופעה של שלומי שבת, תחזיקו לי אצבעות.
חנן-ג'יפולוג
10-05-15, 11:19
הייתי בהופעה שלו.
לא נורא.
התמודדתי עם זה בגבורה בעזרת הסמארט, ג'יפולוג ופולגז.
boaz avrahami
10-05-15, 11:22
You mean Shlomi Saturday
98347
חנן קח אותה בתור נקמה לקולנוע
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/89007-%D7%96%D7%94-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%9B%D7%A9%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%99%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%9410-%D7%A9%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8
למי שחשוב לו הפח ברכב, התרחקו ממצברי שנאפ, הדבר הכי "איכותי" שם זה המחיר...
מאז שעברתי לווארטה החיים יותר טובים לרכב,
אפילו כשהם נגמרים (וזה לוקח זמן), הם עושים את זה ללא נזק...
טוב בסוף הצלחתי לצאת מזה אבל לא לפני תור לכניסה של 45 דקות ארגגג
הקרציה הקטנה לא הרגישה טוב ו"התנדבתי" לקחת אותה הביתה ממש בין STAR SPANGLED BANNER ובין התקוה.
הוכחה:
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/2015-05-11%2000.57.44.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/2015-05-11%2000.57.44.jpg.html)
http://i1125.photobucket.com/albums/l593/tzagi1/2015-05-11%2000.57.58.jpg (http://s1125.photobucket.com/user/tzagi1/media/2015-05-11%2000.57.58.jpg.html)
ג'ו - יפה שהחזקת מעמד ,
לדעתי אתה כבר בשל להופעה של אביהו מדינה , ואחרי זה ישר לפאר טסי ...
אגב בענייני מצברים , קטרפילר 100A החזיק לי 7 שנים ,
ניראה כמה החדש שרכשתי יחזיק ...
כמה שילמת? שבע שנים זה וואו, עם מזגן וכו?
הקטרפילר 100A עולה סדר גודל של 1200 ש"ח .
המזגן בדיפנדר שווה לת@#$ אז הוא לא פעל הרבה ,
אבל הייתה כננת , היה קומפרסור , ועוד הרבה צרכנים מגוונים , מצד שני היה לוח סולרי 10W על הגג + דיודה לטעינה איטית שעזרה מאוד.
היו סדר גודל של 10 פעמים שהוא ניפרק לגמרי בגלל כל מיני טעויות , עד שסיבוב הסויטש כמעט ולא השמיע רעש ,
ובכל זאת אחרי טעינה רצינית המשיך לתפקד.
צריך לשים לב שלקטרפילר אין מצבר ימין ומצבר שמאל , יש רק אחד מהם. (לא זוכר איזה , אני יכול לבדוק)
boazgutman
12-05-15, 08:13
אני בגימני 2007 עם מצבר מקורי... מחזיק טפו טפו טפו.... יש לי פנל סולארי 10W שמחובר ישירות למצבר ... טוען בטריקלינג כל הזמן..
בודק וממלא מיים מדי שנה לפני הטסט...
מקווה שיחזיק עוד שנים רבות... אבל אני כבר מחזיק סט כבלים איכותיים להתנעה לכשהוא יחליט לסיים את הקדנציה שלו... ואני אגיד לו תודה יפה על שירות ארוך ואמין...
יש לך את מצברי מוטלו שמגיעים בתור מצברים מקוריים בחלק מהדגמים של טויוטה הונדה מרצדס ועוד יצרנים....
אצלי בג'יפ החזיק 6 שנים מצבר של 80 אטום שהוחלף בצורה יזומה ל 100 אטום עקב הוספת צרכנים(בעיקר בגלל הכננת)
לי היה נסיון לא טוב עם ההמצבר ועם השירות של מוטלו.
המצבר התחיל לזייף ונתקעתי איתו פעמיים בגלל פריקה עצמית, ממש על סוף תקופת האחריות, אבל עדיין בתוכה.
אתה יכול לעשות חיפוש על חו״ד שלי על המקרה כאן באתר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.