צפייה בגרסה מלאה : בניית טאבון פח
הי,
החלטתי לבנות טאבון פח לחצר.
אני יודע שניתן לקנות טאבונים ב 300-400 ש"ח, זה לא אותו הדבר (אני מקווה :) )
בכל אופן, לצורך העניין אילתרתי מערגלת ובניתי מכופפת פשוטה (תיאור ותמונות בפוסט נפרד, בקרוב).
המטרה הייתה טאבון איכותי ששומר על טמפרטורה גבוהה (ע"י בידוד פנימי) ולכן בניתי טאבון עם דפנות כפולות ותחתית אבני שמוט.
קצת תמונות:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/inner-front-view.jpg
קביעת הגובה מהרצפה (5 ס"מ, בעזרת חתיכות בזנ"ט) והשחלת שמיכת בידוד:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/front-view-no-walls2.jpg
התאמת הגב:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/side-view-no-walls.jpg
חזית ודפנות, כמובן שיש בידוד - שמיכה קרמית בין כל השכבות:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/front-view.jpg
החור בצד ימין נועד למבער תיקני, בתמונה ניתן לראות את צירי הדלת שבסופו של דבר הוחלט לוותר עליה (בהמלצת שכן מנוסה באפיה בטאבון). הטאבון נצבע בצבע לקמינים/טאבונים "בלקי".
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/final-result.jpg
עדיין אין תמונות של הפיצות, גם זה יגיע :)
אם מישהו ממש מתעניין, יש עוד קצת תמונות ושיקולי בניה בבלוג שלי (http://www.marpita.co.il/?p=74).
יפה!
עכשיו צריך מתכונים מעניינים (חוץ מהפיצה שראיתי באתר שלך...)
תודה :)
אתה מוזמן להציע...
בתוכנית לנסות אנטי פסטי ואולי גם לחמים...
הצעות לטאבון לא חסר ,
יש הרבה דברים שתמיד רציתי לעשות אבל לא הגעתי לזה...
פטאייר במילוי למיניהם
ג'אבטה
סמבוסק
בורקס למיניהם
לחברים יש טאבון שעובד קצת שונה מאצלך. באמצע יש פלטת מתכת שיושבת על זורע וציר, אפשר לסובב את הפלטה בתוך הטאבון ואפשר להוציא אותה מחוץ לטאבון.
98510
בדרך כלל ערב טאבון טיפוסי כולל שני קערות עם בצק שהוכן מראש ושלל חומרי גלם להכנה (כל אחד מכין לעצמו)
אני מכין הרבה פעמים פיתה דרוזית שעליה אני מורח את המשחה הבאה: בקערה - שמן זית, שום כתוש וזעתר עם שומשום (בלי מלח!) זה יוצא מעולה.
הקרעה השניה מיועדת לקינוחים: שוקולד נוטלה, קוביות שוקולד, קליק, מרשמלו וכו (לא חלבה - זה מתקשה בחום משום מה) לרוב בתצורת כיסים ממולאים או רולים.
תודה :)
במוצ״ש עשינו טבילת אש ראשונה,
התפריט כלל פוקצ׳ות (רגילות ו 50% קמח מלא)
״פיצת״ תפוחי אדמה שהפתיעה לטובה (הייתי קצת סקפטי לגביה :). )
הקינוחים אצלנו בינתיים לא על טאבון ;)
לגבי המשחה שאתה מורח - כמו מה שאני מכין, אכן, מעולה.
boaz avrahami
18-05-15, 01:43
סער, אני מקווה שזה נכנס בבאגז׳ של הפאגרו. תביא את זה לטיול הבא...
תענוג לראות אותך יוצר ללא הפסקה. כל הכבוד!
תודה בועז,
ברור שזה נכנס בבאגז' של הפג'רו, למה אתה חושב שזה על גלגלים? :)
(מצד שני, זה שוקל משהו כמו 80 קילו, אז לטיול אני לא רואה את זה מגיע, אולי צריך גם טאבון מרמלה, ב 300 שח לטיולים...)
בתוכנית לנסות אנטי פסטי ואולי גם לחמים...
למה בדיוק אתה קורא "אנטי פסטי"?
אגב, ורק לידע כללי, "כיסים ממולאים" זה קלזון
http://italian.food.com/topic/calzone/quick-and-easy
ג'ו ,
בעגה המקומית:
אנטיפסטי = ירקות עם תבלון בתנור.
קלזון = סמבוסק
זה http://en.wikipedia.org/wiki/Antipasto#/media/File:Antipasto_al_Italiana.jpg
אנטיפסטי או אנטיפסטו, ולכן לא הבנתי מה הקשר לטבון.
וסמבוסק אולי דומה בצורה לקלזון, אבל עשירית מהגודל אם לא פחות.
ג'ו,
אנטיפסטי אכן ירקות קלויים בתנור. אין קשר לבשר....
וקלזון לא היה בתכנון עד כה, אבל תמיד אפשר להוסיף :)
תקשיב,
אומנם לאנטיפסטי (מתורגם ל"לפני הארוחה") אין מתכון מדוייק וזה גם משתנה בהתאם לאזור ולעונה
א ב ל
במטבח האיטלקי המסורתי המנה מכילה ערבוב של בשרים מעושנים(בקר נמוך), גבינות, זיתים, ירקות טריים וחמוצים(לפעמים) סוג של מאזה.
ירקות קלויים-אין, ולכן, תקראו לזה מה שאתם רוצים, אבל לקרוא לזה אנטיפסטי זה פשע נגד האיטלקים ולדעתי מישהו צריך לעמוד בפשע בבית משפט הבין לאומי בהייג. ממש לא אתנגד אם ימצאו שהוא אשם בפשעים נגד האנושות ויוציאו אותו להרג ע'י כיתת ירי.
עם אוכל מסורתי לא משחקים. אם אני ממלא סיח עם המבורגרים ומגלח ממנו זה נהפך לשוורמה? אם אני מכין מרק עם כדורי בשר (בקר נמוך..עוד פעם?) אפשר לקרוא לזה קניידלעך?
צריך סדר בעולם.
ג'ו .... אתה מנסה לעשות סדר במדינה שאין סדר ...
כאן אנטיפסטי זה ירקות קלויים בתנור ... לא יעזור מה התכוון המשורר בדבריו
אני מזכיר לך שכאן כשמישהו אומר בקאקס קידמי , מבינים למה הוא מתכוון
1) סער,(או סהר...) , זה נראה מדהים . כל הכבוד!!!
2) אני בטאבון עושה לחמג'ון . פיתה עם תערובת בשר , בצל ועגבניה ....- טירוף!!!
3) מה העלויות של כזה דבר ?
4) לי יש טאבון פח קנוי, אבל על עצים. לא אוהב להיות תלוי בגז , שלפי חוק מרפי תמיד נגמר באמצע או יש תקלה בווסת, וגם גז מאד יקר. נסה לתכנן/ לפתח טאבון כזה על עצים. אולי אבקש את עזרתך/ שירותך.
עשית אותי רעב...
הי,
תודה :) (סער, ב"ע", ד"א )
עלויות הן סביב ה 2000 ש"ח - חומרים בלבד, והרבה עבודה.
התלבטתי אם לבנות טאבון עצים, ההחלטה נפלה על גז כיוון שהחימום שלו מהיר יותר, אין עשן ופיח ולא צריך לחפש עצים...
מבחינת תכנון, זה מאוד דומה, ההבדלים הם:
1. גודל - טאבון עצים צריך להיות גדול יותר משמעותית על מנת שיהיה מקום לעצים
2. ארובה - יש צורך בארובה לפליטת העשן
3. דלת שתאפשר חימום מהיר יותר+מניעת בריחת חום (בטאבון גז קל יותר לשלוט על החום על ידי השליטה במבער.
אנחנו צמחונים, אז לחמג'ון לא ילך אצלנו טוב :)
עידו לוריה
24-05-15, 14:21
אנחנו צמחונים, אז לחמג'ון לא ילך אצלנו טוב :)
סער אז תעשה עם עוף .
חוץ מזה עבודה יפה .
עידו
תודה עידו.
בדיוק שתלנו עץ עופות בחצר :)
הבטחתי תמונות של התוצרים :)
פיצה "סטנדרטית":
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/pizza-300x265.jpg
ו... "פיצת" תפוחי אדמה:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/06/potato-pizza-1-297x300.jpg
(למי שרוצה, המתכון לפיצת תפוחי אדמה נמצא כאן (http://www.marpita.co.il/?p=150))
סער.
עידו לוריה
07-06-15, 18:42
אני מזמין פפרוני.
עידו
בשביל פפרוני תצתרך ללכת 40 מ' מסער אלי.:p
יואב
יואב?
פפרוני? טריפה? בביתי? רחוק מרשעים ישועה :)
נורית יודעת???
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.