התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בניית טאבון פח



Saar
13-05-15, 15:05
הי,

החלטתי לבנות טאבון פח לחצר.
אני יודע שניתן לקנות טאבונים ב 300-400 ש"ח, זה לא אותו הדבר (אני מקווה :) )
בכל אופן, לצורך העניין אילתרתי מערגלת ובניתי מכופפת פשוטה (תיאור ותמונות בפוסט נפרד, בקרוב).
המטרה הייתה טאבון איכותי ששומר על טמפרטורה גבוהה (ע"י בידוד פנימי) ולכן בניתי טאבון עם דפנות כפולות ותחתית אבני שמוט.
קצת תמונות:

http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/inner-front-view.jpg

קביעת הגובה מהרצפה (5 ס"מ, בעזרת חתיכות בזנ"ט) והשחלת שמיכת בידוד:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/front-view-no-walls2.jpg

התאמת הגב:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/side-view-no-walls.jpg

חזית ודפנות, כמובן שיש בידוד - שמיכה קרמית בין כל השכבות:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/front-view.jpg

החור בצד ימין נועד למבער תיקני, בתמונה ניתן לראות את צירי הדלת שבסופו של דבר הוחלט לוותר עליה (בהמלצת שכן מנוסה באפיה בטאבון). הטאבון נצבע בצבע לקמינים/טאבונים "בלקי".

http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/final-result.jpg

עדיין אין תמונות של הפיצות, גם זה יגיע :)
אם מישהו ממש מתעניין, יש עוד קצת תמונות ושיקולי בניה בבלוג שלי (http://www.marpita.co.il/?p=74).

אמיר ב.א
13-05-15, 15:31
יפה!

עכשיו צריך מתכונים מעניינים (חוץ מהפיצה שראיתי באתר שלך...)

Saar
13-05-15, 16:02
תודה :)
אתה מוזמן להציע...
בתוכנית לנסות אנטי פסטי ואולי גם לחמים...

אמיר ב.א
13-05-15, 18:00
הצעות לטאבון לא חסר ,
יש הרבה דברים שתמיד רציתי לעשות אבל לא הגעתי לזה...


פטאייר במילוי למיניהם
ג'אבטה
סמבוסק
בורקס למיניהם

opl
17-05-15, 21:03
לחברים יש טאבון שעובד קצת שונה מאצלך. באמצע יש פלטת מתכת שיושבת על זורע וציר, אפשר לסובב את הפלטה בתוך הטאבון ואפשר להוציא אותה מחוץ לטאבון.

98510

בדרך כלל ערב טאבון טיפוסי כולל שני קערות עם בצק שהוכן מראש ושלל חומרי גלם להכנה (כל אחד מכין לעצמו)

אני מכין הרבה פעמים פיתה דרוזית שעליה אני מורח את המשחה הבאה: בקערה - שמן זית, שום כתוש וזעתר עם שומשום (בלי מלח!) זה יוצא מעולה.

הקרעה השניה מיועדת לקינוחים: שוקולד נוטלה, קוביות שוקולד, קליק, מרשמלו וכו (לא חלבה - זה מתקשה בחום משום מה) לרוב בתצורת כיסים ממולאים או רולים.

Saar
17-05-15, 21:27
תודה :)
במוצ״ש עשינו טבילת אש ראשונה,
התפריט כלל פוקצ׳ות (רגילות ו 50% קמח מלא)
״פיצת״ תפוחי אדמה שהפתיעה לטובה (הייתי קצת סקפטי לגביה :). )
הקינוחים אצלנו בינתיים לא על טאבון ;)
לגבי המשחה שאתה מורח - כמו מה שאני מכין, אכן, מעולה.

boaz avrahami
18-05-15, 01:43
סער, אני מקווה שזה נכנס בבאגז׳ של הפאגרו. תביא את זה לטיול הבא...

תענוג לראות אותך יוצר ללא הפסקה. כל הכבוד!

Saar
18-05-15, 07:27
תודה בועז,
ברור שזה נכנס בבאגז' של הפג'רו, למה אתה חושב שזה על גלגלים? :)
(מצד שני, זה שוקל משהו כמו 80 קילו, אז לטיול אני לא רואה את זה מגיע, אולי צריך גם טאבון מרמלה, ב 300 שח לטיולים...)

tzagi
20-05-15, 03:40
בתוכנית לנסות אנטי פסטי ואולי גם לחמים...

למה בדיוק אתה קורא "אנטי פסטי"?
אגב, ורק לידע כללי, "כיסים ממולאים" זה קלזון
http://italian.food.com/topic/calzone/quick-and-easy

אמיר ב.א
20-05-15, 05:35
ג'ו ,

בעגה המקומית:

אנטיפסטי = ירקות עם תבלון בתנור.
קלזון = סמבוסק

tzagi
20-05-15, 05:51
זה http://en.wikipedia.org/wiki/Antipasto#/media/File:Antipasto_al_Italiana.jpg
אנטיפסטי או אנטיפסטו, ולכן לא הבנתי מה הקשר לטבון.
וסמבוסק אולי דומה בצורה לקלזון, אבל עשירית מהגודל אם לא פחות.

Saar
20-05-15, 07:23
ג'ו,
אנטיפסטי אכן ירקות קלויים בתנור. אין קשר לבשר....
וקלזון לא היה בתכנון עד כה, אבל תמיד אפשר להוסיף :)

tzagi
20-05-15, 07:54
תקשיב,
אומנם לאנטיפסטי (מתורגם ל"לפני הארוחה") אין מתכון מדוייק וזה גם משתנה בהתאם לאזור ולעונה
א ב ל
במטבח האיטלקי המסורתי המנה מכילה ערבוב של בשרים מעושנים(בקר נמוך), גבינות, זיתים, ירקות טריים וחמוצים(לפעמים) סוג של מאזה.
ירקות קלויים-אין, ולכן, תקראו לזה מה שאתם רוצים, אבל לקרוא לזה אנטיפסטי זה פשע נגד האיטלקים ולדעתי מישהו צריך לעמוד בפשע בבית משפט הבין לאומי בהייג. ממש לא אתנגד אם ימצאו שהוא אשם בפשעים נגד האנושות ויוציאו אותו להרג ע'י כיתת ירי.

עם אוכל מסורתי לא משחקים. אם אני ממלא סיח עם המבורגרים ומגלח ממנו זה נהפך לשוורמה? אם אני מכין מרק עם כדורי בשר (בקר נמוך..עוד פעם?) אפשר לקרוא לזה קניידלעך?
צריך סדר בעולם.

אמיר ב.א
20-05-15, 09:10
ג'ו .... אתה מנסה לעשות סדר במדינה שאין סדר ...

כאן אנטיפסטי זה ירקות קלויים בתנור ... לא יעזור מה התכוון המשורר בדבריו

אני מזכיר לך שכאן כשמישהו אומר בקאקס קידמי , מבינים למה הוא מתכוון

MR BIG
20-05-15, 10:49
1) סער,(או סהר...) , זה נראה מדהים . כל הכבוד!!!
2) אני בטאבון עושה לחמג'ון . פיתה עם תערובת בשר , בצל ועגבניה ....- טירוף!!!
3) מה העלויות של כזה דבר ?
4) לי יש טאבון פח קנוי, אבל על עצים. לא אוהב להיות תלוי בגז , שלפי חוק מרפי תמיד נגמר באמצע או יש תקלה בווסת, וגם גז מאד יקר. נסה לתכנן/ לפתח טאבון כזה על עצים. אולי אבקש את עזרתך/ שירותך.

עשית אותי רעב...

Saar
20-05-15, 16:49
הי,

תודה :) (סער, ב"ע", ד"א )
עלויות הן סביב ה 2000 ש"ח - חומרים בלבד, והרבה עבודה.
התלבטתי אם לבנות טאבון עצים, ההחלטה נפלה על גז כיוון שהחימום שלו מהיר יותר, אין עשן ופיח ולא צריך לחפש עצים...
מבחינת תכנון, זה מאוד דומה, ההבדלים הם:
1. גודל - טאבון עצים צריך להיות גדול יותר משמעותית על מנת שיהיה מקום לעצים
2. ארובה - יש צורך בארובה לפליטת העשן
3. דלת שתאפשר חימום מהיר יותר+מניעת בריחת חום (בטאבון גז קל יותר לשלוט על החום על ידי השליטה במבער.

אנחנו צמחונים, אז לחמג'ון לא ילך אצלנו טוב :)

עידו לוריה
24-05-15, 14:21
אנחנו צמחונים, אז לחמג'ון לא ילך אצלנו טוב :)

סער אז תעשה עם עוף .

חוץ מזה עבודה יפה .



עידו

Saar
24-05-15, 19:08
תודה עידו.
בדיוק שתלנו עץ עופות בחצר :)

Saar
07-06-15, 12:58
הבטחתי תמונות של התוצרים :)
פיצה "סטנדרטית":
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/05/pizza-300x265.jpg

ו... "פיצת" תפוחי אדמה:
http://www.marpita.co.il/wp-content/uploads/2015/06/potato-pizza-1-297x300.jpg

(למי שרוצה, המתכון לפיצת תפוחי אדמה נמצא כאן (http://www.marpita.co.il/?p=150))
סער.

עידו לוריה
07-06-15, 18:42
אני מזמין פפרוני.


עידו

hitoy
07-06-15, 20:47
בשביל פפרוני תצתרך ללכת 40 מ' מסער אלי.:p

יואב

Saar
07-06-15, 20:56
יואב?
פפרוני? טריפה? בביתי? רחוק מרשעים ישועה :)
נורית יודעת???

-->