PDA

צפייה בגרסה מלאה : הטסת אופנוע לחו"ל

כרובי
26-05-15, 14:54
אהלן

אני מתכנן להטיס את האופנוע שלי לאוזבקיסטן ע"מ להתחיל טיול ארוך (האופציה של מעבורת ליוון מוכרת , אני בודק אופציות נוספות) .
מבחינת עלויות כמו שנראה כרגע ההטסה הולכת להסתכם בכ 1500 דולר עם כל החירטוטים מסביב דרך אוזבקיסטן אירליינס (נקווה שיגיע..:)
בכל מקרה ישנם שני נושאים שאשמח לקבל עזרה בהם :

אישור חומ"ס (חומרים מסוכנים - MSDS) אותו יש להציג לפני הטסת האופנוע מכיוון שהוא מכיל חומרים כמו דלק שמן מצבר וכו' .
"גרין קארד" ביטוחי (מסתבר שכדי להיכנס בהמשך למדינות כמו יוון ותורכיה צריך את הדבר הזה) שהוא בעצם סוג של תעודת ערבות בינלאומית ביטוחית (לא באמת הבנתי עד הסוף) , ואותו ניתן להשיג גם דרך רוזנפלד ספנות במחיר מופרז של 250 אירו - כך שאני מנסה למצוא דרך זולה יותר וללך תיווך .

אשמח אם למי מכם יש את הידע או החיבורים המתאימים ע"מ לסייע בהשגת האישורים המצויינים לעיל (ובכלל אם ישנן תובנות נוספות בעניין ) ..

תודה מראש ,
אלעד .

omri_t
26-05-15, 19:19
Msds
הוא גליון בטיחות לחומרים.
זה מסמך כללי שמתייחס לחומר עצמו ומוצא ע"י יצרן החומר.

כלומר עבור השמן של חברת x- חברת x מוציאה גליון בטיחות.

בדכ בגוגל תוכל למצוא גליון בטיחות לחומרים נפוצים מחברות רציניות.

אין מניעה לרוקן לחלוטין את הכלי מנוזלים לרבות מצבר- ולחסוך את כאב הראש.
עשיתי זאת לגבי גנרטור לאחרונה.

בכל מקרה הטסת מצבר זה גם סיפור בעייתי ממה שאני מכיר.

כרובי
27-05-15, 18:55
תודה עמרי
לפי מה שהבנתי מחברת התעופה יש טופס ספציפי שממלאים לטובת הטסת אופנוע (אולי הם טועים ומטעים) ..
בכל מקרה בטוח יש כאן חבר'ה שהטיסו בעבר רכבים / אופנועים לתחרויות , האם למישהו יש מידע טיפה יותר ספציפי על העניין ?

Derish
27-05-15, 21:45
האם דיברת כבר עם דורון קדמיאל? ע"פ ויקיפדיה:

באפריל 2012 יצא מישראל למסע סביב העולם על אופנוע והשלים את המסע לאחר 13 חודשים לאורך 75,000 ק"מ בנתיב שחצה את יבשות אסיה, צפון, מרכז ודרום אמריקה ואירופה. בכך הפך לישראלי הראשון שיצא על אופנוע אישי הרשום בישראל והשלים הקפה מלאה סביב העולם.

אם לא, נראה לי שזה מקום טוב להתחיל ממנו. צור איתו קשר בפייסבוק (https://www.facebook.com/doron.kadmiel) או דרך חברים משותפים (מיצו/סקוטרמן) ותראה מה הוא מספר.

-->