צפייה בגרסה מלאה : המגרש/מוסך של חמיס בחולון - הסוף
כל הג'יפאים הותיקים באיזור המרכז מכירים את המוסך והפירוקיה הגדולים של חמיס במתחם משרד הרישוי בחולון.
במשך שנים ארוכות ידעו כולם שלא מדובר באחד מל"ו הצדיקים... אבל מצד שני, אצלו היה אפשר למצוא כל חלק שחסר.
היום נגמר הסיפור שלו. (http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3660735,00.html)
מעניין באמת מה יעשו עם כל הרכבים והחלקים שם. בטח יחלטו את זה וימכרו בגרושים לברזל או משהו כזה.
אז למי בג'יפולוג יש משאית כי עכשיו זה הזמן ללכת להעמיס ;)
שכל אחד יבוא עם הרכב לעזור בפינוי..30 דונם?? אלפי מכוניות??
Sent from my Ass
וואוו כמה אוצרות בטח חבויים שם....
אוצרות?
התכוונת מכוניות שנעלמו לבעליהן?
מחיאות כפיים למנהל מקרקעי ישראל על ה"זריזות" בפעולתו (ציטוט מהכתבה):
ההליכים המשפטיים נגד חמיס החלו לפני כ-20 שנה, ב-2008 נפסק בהסכמה חמיס, לפיו הוא יפנה את הקרקע.
לאחר שלא עמד בהתחייבות שלו פעלה רשות מקרקעי ישראל לפני כחודשיים לפינויו מהשטח בהליך הוצאה לפועל.
בברכה - רפי לין
six 4 life
02-06-15, 16:33
במדינה מעודדת עבריינות זה רק מקרה אחד מיני רבים.
ספציפית מה שהלך שם זה סדום ועמורה מכל הבחינות אבל איתו עשו סוף כי זו קרקע במרכז ובאיזור מתפתח תעשייתית.
השתלטות על קרקע בגודל כזה (ויותר) בפריפריה (נגיד בדרום...) היתה נשארת אצל המשתלט שנים רבות אחרי וגם מועברת בטאבו בסופו של דבר להשגת רישום. אה רגע... זה קורה בעודינו מדברים.
דניאל מאירי
02-06-15, 21:39
סוגרים ? או עוברים למקום אחר ?
Sent from my Vigo
boaz avrahami
02-06-15, 22:10
אז נראה אותם מפנים את האלפרונים...?
six 4 life
02-06-15, 22:58
אז נראה אותם מפנים את האלפרונים...?
הכוחות שפעלו שם עד היום לא שונים הרבה ממה שציינת.
הם מעבירים את הכל לאזור נס ציונה,ימים יגידו,,,
דניאל מאירי
03-06-15, 11:58
במקום גינה זמנית לילדים, ניתן להפוך את המקום לגינה לג'יפאים.
כל אחד יבוא עם הצעצוע שלו ויחפש חלקים חסרים.
דניאל
הלוואי שהיה אפשר איך שהוא לתעד ולקטלג את כל האוצרות שקבורים שם לפני שגורסים את הכל.
מזיכרוני ומהפעמים שנכנסתי לג'אנקייה שלהם לפני 20 שנה בימי הסיקס לחפש חלקים, יש המון דברים מדהימים עם ערך אספנות אדיר.
חבל שהכל ייעלם לנצח, גם אם לא הכל היה שם טהור, עדיין זהו אוסף אדיר ועשיר של מכוניות וחלפים.
בטוח שיש שם גם המון ציוד וכלים צבאיים חדשים ישנים, אני זוכר לדוגמה כמה יחידות חדשות לגמרי של גלדיאטורים, פטרוצ'לי ונ.נ.
אז אמנם הזיכרון שלי הוא על פרטים מלפני 20 שנה, אבל במקום כזה עצום, יכול להיות שהם עדיין שם מאופסנים במצב חדש.
אומרים שסוף גנב לתלייה ובהחלט טוב שהחוק ממוצה עם עבריינים גם אם באיחור גדול. אבל בכל זאת, היכן שהוא - מנקודת המבט האינטרסנטית הצרה של מי שנאבק בשיניים להחזיק ג'יפ ישן - קצת חבל.
היה שם הכל, אבל הכל. באמת הכל. כשאומרים שיש שם אוצרות, זה בלשון המעטה. מערת עלי-בבא היא משחק ילדים לעומת מבחר הפריטים שנמצא שם.
היו שם ג'יפים במצבי צבירה שונים כולל משופצים ברמות דיגום שונות דרך כל פיפס, מבורג ועד שילדות ומרכבים לג'יפ סיקס וסופה, ועד למגוון רכבי GM ושאר נבלות אמריקאיות.
בשנים האחרונות גם מסחריות למיניהן וטויוטות ומה לא.
הייתי קונה אצלם חלקים מדי פעם למרות שלא אהבתי לבוא לשם. רצו הרבה סיפורים על המקום הזה והתחושה שם היתה מעיקה משהו.
מעולם לא השתמשתי בשירותי המוסך שלהם למרות שידעו לבנות שם ג'יפים יפים ותמיד-תמיד העדפתי להגיע לשם עם הפרייבט ולא עם הג'יפ....
גם המחירים היו גבוהים לעתים - אבל כשאין ברירה ולא מוצאים משהו אצל ינוביץ או גיא ורועי ביהוד או ראוף בנצרת או בשאר הפירוקיות הידועות, תמיד ידענו שנמצא את זה שם ושיוסוף יידע בעל פה את מיקומו של כל חלק וחלק בים הגרוטאות ויחזור אחרי עשר דקות עם הפריט המבוקש - מממתג אורות דרך חלקי סרן ועד סגירה או מרכב שלמים.
כמה מטובי מכונאי הג'יפים במרחב החי-בר (חולון, יפו, בת-ים, רשל"צ) התחילו את הקריירה שלהם במוסך של חמיס.
היו ימים.
באירופה, חלק מהמגרשים הגדולים עובדים בשיטה של קטיף עצמי. תבוא עם ארגז כלים, קח עגלת סופרמרקט בכניסה ושלם ביציאה על מה שלקחת.
נשמע מודל סביר להקטנת כמות הגרוטאות ומימון חלקי של עלויות הפינוי.
אם רק למישהו בצד הנכון של החוק היו ביצים וקצת יוזמה....
אסף.
דוגמא מיוון..http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/03/78c57f48bc7e0dc35d323a48d4dd3f73.jpg
במציאות זה נראה טוב יותר ;)
באים-בוחרים-משלמים ומעמיסים.
כל השילדות חתוכות ל2 בכדי למנוע השבת רכבים שבורים לכביש.
Sent from my Ass
six 4 life
03-06-15, 18:34
פה זה ישראל, גם אם השלדה חתוכה ל6 וירצו להחזיר את הרכב לכביש הוא יחזור לכביש.
מה שכן קצת מבאס אבל לא ככ מפתיע לראות כאן בשרשור זה שחלק מהקולות כאן מספרים ואומרים במילים אחרות שבשורה התחתונה אם/ כשהם היו צריכים חלק שקשה/ אין להשיג כרגע, לא היתה/ אין להם בעיה לקנות חלק ממקור (כמו זה שמדובר כאן) שידוע שאינו כשר לרוב כל עוד זה פותר להם את הבעיה.
באותה מידה היו רבים שנמנעו ממנו בדיוק מהסיבה הזו. אני למשל. למרות שידעתי שהוא זה שזוכה בהרבה (מדי) מכרזים והרבה חלקים אצלו כשרים.
והעובדה שגם מוסכי הג׳יפים קנו ממנו חלקים היא בעייתית באותה מידה בעיני.
אסף.
נכון. אני מודה שלא אהבתי לבוא לשם וכשבאתי, באתי בפרייבט... אבל כשאין ברירה, כי גיליתי לדוגמא ביום שישי באחת בצהרים כשהג'יפ כבר עמוס לטיול - שיש לי בולם זעזועים שבור או שבגלל הידוק-יתר הרסתי הברגה בנאקל כשהרכבתי את הקאליפר הקדמי ובעוד שעה-שעה וחצי אני כבר צריך להניע ולרדת דרומה, חמיס היה האופציה היחידה למצוא חלק מתאים בזמן קצר.
מה זה "מקום לא כשר"?
כל ענף המוסכים והפירוקיות בכלל ופירוקיות הג'יפים בפרט, אף פעם לא נחשב לדוגמא ומופת להגינות, ליושר ולשמירת חוק. החמדנות ותאוות הבצע היו תמיד תכונות שולטות בענף הזה ולא חסרים גם כאן בג'יפולוג הרבה סיפורים של כל מיני אנשים שנדפקו/רומו/נעשקו ע"י כל מיני "אנשי מקצוע" תאבי בצע שניצלו בלי בושה תמימות ו/או חוסר ידע של לקוח. גם אני נדפקתי ככה בשנת 1990, כשעוד לא הפנמתי עד הסוף למה נכנסתי, עם ה-CJ הראשון שלי. שדדו אותי פעם אחת, שדדו פעם שנייה ,בפעם השלישית כבר הבנתי שאותו מכונאי מפורסם, אושיית 4X4 ידועה בברנז'ה בשנים ההן מנסה שוב לעשות סיבוב על הארנק המצומק שלי - הנעתי את הג'יפ ונסעתי ממנו והוא לא ראה אותי יותר במוסך שלו.
אז אני יודע שאני חוטא כאן בהטלת כתם קולקטיבית בחלק מהעוסקים בתחום שהם מקצועיים וישרים כמו סרגל - אבל כעיקרון אני לא אטעה אם אומר לך שההגונים והישרים הם לא הרוב וכן יוצאים מין הכלל.
במקרה של חמיס - סיפרו עליו ועל הבנים שלו יוסוף ודרוויש ובכלל על העסק הזה שלהם כל מיני סיפורים. חלקם מין הסתם יישארו לנצח בגדר סיפורים כי למרות ש"כולם ידעו הכל" אף אחד לא יכל להוכיח כלום - ומצד שני בהחלט יש מצב שחלקם האחר של אותם סיפורים הוא אמת לאמיתה. אבל תראה על מה הוא נפל בסוף? לא על מעורבות בכל מיני פשעי רכוש/גניבות רכב/סחר בחלקים גנובים ולא על סמים או אלימות או שאר מרעין בישין וכו' אלא על פלישה לשטח והשתלטות עליו. זה הכל. וכשאני אומר "זה הכל" אני חלילה לא מזלזל בזה. כמו שאתה בעצמך כתבת - הוא לא היחיד שעושה את זה, ראה כל משפחות הפשע במדינה שמשתלטות לא על 30 דונם אלא על אלפי דונמים וראה א תהמגזר הבדואי שבו השתלטות על קרקעות מדינה היא עניין רגיל ואין שם לא דין ולא דיין.
אבל איתו הלכו עד הסוף (וזה בסדר גמור) כי הוא יושב על קרקע סופר יקרה במרכז גוש דן ולדעתי גם (ולא נעים להכניס את נושאי הפוליטיקה והגזענות לכל דיון, אבל ככה זה בארץ הזו) כי הוא ערבי.
עוד כתבת ובצדק גמור - שאם זה היה קורה בפריפריה - אי שם בדרום הפרוע או בצפון, הוא היה ממשיך לשבת שם לנצח ואולי גם משתלט על עוד שטח ובסוף גם היו מאשרים לו את זה כדת וכדין....
כולנו עושים עסקים פה ושם עם כל מיני אנשים שלא כולם צדיקים מא' עד ת'. בזמנו לא יצא לכם אף פעם לאכול ב"בת האיכר" באזה"ת נתניה (כשהמסעדה עוד היתה קיימת)?... המסעדה היתה שייכת למשפחת פשע מקומית (נדמה לי משפחת אבוטבול, אם אני לא טועה). אז מה? השווארמה שם היתה לא חוקית? גנובה? עשויה מבשר משחיטה לא כשרה שמוברח מהשטחים?
מבחינתי היה פרמטר אחד אם לאכול שם או לא - האם נקי שם והאם השווארמה טעימה. זה הכל.
היה טעים, המקום היה מצוחצח, השירות היה מצויין והכל היה סבבה לגמרי. מה אכפת לי מי הבעלים.
עוד דוגמא: בסוף שנות ה-80 אמא שלי, מורה ומחנכת, התחברה לכבלים פיראטיים. ממש כמו כל השכנים בבניין (32 דירות) ושאר הבניינים בשכונה. כולם ידעו שהפעלת כבלים פיראטיים היא עבירה על החוק ושמפעיל הכבלים הספציפי, בחור שכולם קראו לו אריה (אף אחד לא ידע מה שמו האמיתי), הוא עבריין ידוע בחולון עם רזומה מכובד בבתי הכלא, אבל לאף אחד לא היה אכפת. הכבלים נמתחו מבניין לבניין וראינו סרטים בכיף וללא תקלות במשך שנים ואף אחד לא טרח לאכוף את החוק על אותו אריה שלא ממש ספר חוקים ממטר או ממילימטר.
היום חלקנו מבצעים שינויים בכלי הרכב שלנו, נעזרים במאכערים כדי לעבור טסט או משלמים שוחד (כן. שוחד זו המילה הנכונה. אין מילה מכובסת אחרת) ל"עמילי רישוי" תמורת כל מיני שינויים ו"תיקונים" בניירת.... מה יש? בסך הכל מחליפים סיפרה אחת ברובריקה מסויימת כזו או אחרת.... אז מה? אנחנו צדיקים?... ממש לא. זה נכון שהמערכת רקובה ומושחתת עד כדי כך שהיא מאלצת אותנו לעשות זאת כמעט בעל כורחנו, אבל בשורה התחתונה אנחנו שותפים לדבר עבירה. כמו שאין חצי בהריון, ככה אין חצי עבריין. או שאנחנו שומרי חוק או שאנחנו עבריינים.
וואו דרור... כמה מילים כדי להצדיק קניית חלקים ממישהו שאולי ולכאורה ורק לפי השמועות היה עשוי להיות זה שימצאו אצלו את מה שנשאר מהסופה הירוקה שלך... לא ספציפית אלא לשם ההדגמה....
אסף.
תמשיכו לאכול אצל עבריינים שבנו את העסק שלהם מסחיטה של בעלי עסק שקורעים את התחת שלהם ונשארים בלי שקל בסוף החודש אבל אל תתפלאו שאזרחים תמימים נהרגים בחיסולים שמשתבשים. תמשיכו לקנות חלקים מגנבים או ממקורות עלומים ואל תתפלאו שהרכב שלכם ייעלם בוקר בהיר אחד.
אם זו לא צביעות אז אני לא יודע צביעות מהי.
Sent from my Ass
תמשיכו לאכול אצל עבריינים שבנו את העסק שלהם מסחיטה של בעלי עסק שקורעים את התחת שלהם ונשארים בלי שקל בסוף החודש אבל אל תתפלאו שאזרחים תמימים נהרגים בחיסולים שמשתבשים. תמשיכו לקנות חלקים מגנבים או ממקורות עלומים ואל תתפלאו שהרכב שלכם ייעלם בוקר בהיר אחד.
Sent from my Ass
כל מילה!
נגדע לגנבים את הידיים...
...רק אחרי שיחזירו לנו עודף
וואו דרור... כמה מילים כדי להצדיק קניית חלקים ממישהו שאולי ולכאורה ורק לפי השמועות היה עשוי להיות זה שימצאו אצלו את מה שנשאר מהסופה הירוקה שלך... לא ספציפית אלא לשם ההדגמה....
אסף.
כבר שמעתי את הספקולציה הזו.
גם ביקרתי אצלו כמה פעמים ו"ביקשתי לרכוש" חלקים מסויימים בתקווה שיציע למכור לי פריטים שידעתי לזהות.
יותר סביר להניח שמה שנשאר מהסופה הזו מסתובב אי שם בדרום, אצל אלה שאף אחד לא טורח לאכוף עליהם חוקים, או שכבר נגרס ע"י רשעויות החוק אחרי שתפסו את מה שתפסו אצל אותם בני בלייעל.
ואם בעניין הזה במשך 6 שנים "כולם יודעים" משהו שאני לא יודע - זה הרבה יותר חמור...
אני לא בעד או נגד קניית חלקים מחמיס או מכל אחד אחר, אבל אני גם לא רוחץ בנקיון כפיים.
הוא מעולם לא היה המקום המועדף עלי לרכישת חלקים. נהפוכו - תמיד אופציה אחרונה. אבל כשזו היתה לא אופציה אחרונה אלא יחידה ברגע נתון וזה מה שהיה באותו רגע - אז סתמתי את האף וקניתי אצלו. וכמו שאתה בעצמך כתבת - הוא היה אלוף הזוכים במכרזים ורוב החלקים אצלו היו כשרים לגמרי.
אז שאף אחד כאן לא יתחסד. אני לא מכיר מישהו שלא קנה פה ושם חלק שאין לו מושג ירוק מה המקור האמיתי שלו וגם טרח לברר את זה.
- - - Updated - - -
Sent from my Ass
עוד התלהמות מתחסדת.
אתה באמת בודק מי הבעלים של כל עסק שאתה מבקר בו? אתה תמיד מברר אם יש לאותו בעלים תעודת יושר?...
כבר שמעתי את הספקולציה הזו.
יותר סביר להניח שמה שנשאר ממנה מסתובב אי שם בדרום, אצל אלה שאף אחד לא טורח לאכוף עליהם חוקים.
ואם בעניין הזה "כולם יודעים" משהו שאני לא יודע - זה הרבה יותר חמור...
אני לא בעד או נגד קניית חלקים מחמיס או מכל אחד אחר, אבל אני גם לא רוחץ בנקיון כפיים.
הוא מעולם לא היה המקום המועדף עלי לרכישת חלקים. נהפוכו - תמיד אופציה אחרונה. אבל כשזו היתה לא אופציה אחרונה אלא יחידה ברגע נתון וזה מה שהיה באותו רגע - אז סתמתי את האף וקניתי אצלו. וכמו שאתה בעצמך כתבת - הוא היה אלוף הזוכים במכרזים ורוב החלקים אצלו היו כשרים לגמרי.
אז שאף אחד כאן לא יתחסד. אני לא מכיר מישהו שלא קנה פה ושם חלק שאין לו מושג ירוק מה המקור האמיתי שלו וגם טרח לברר את זה.
- - - Updated - - -
עוד התלהמות מתחסדת.
אתה באמת בודק מי הבעלים של כל עסק שאתה מבקר בו? אתה תמיד מברר אם יש לאותו בעלים תעודת יושר?...
בדוגמא שהבאת זה ידוע לכל בר דופק באיזור נתניה. לא סתם ישנו חור גדול ושרוף איפה שפעם עמדה המסעדה. ותתפלא, יש אנשים שלא קונים חלקים ממקורות מפוקפקים. להכליל זה ניסיון די פתטי להכשיר את השרץ.
Sent from my Ass
ישנם עוד הרבה חורים שרופים היכן שעמדו עסקים שונים ומשונים.
הרבה יותר אנשים ממה שאתה חושב (יש מצב שחלקם גם מכרים וחברים שלך ואחלה בני אדם באופן כללי) מסתובבים/מתעסקים באיזור הדמדומים שבין חוקי ולא חוקי ולכן - אם לא תחפור לעומק, יש מצב שלעולם לא תדע אם המקור שממנו אתה רוכש חלקים הוא זך וטהור וצח כשלג או מפוקפק.
ולכן אני האחרון שמכליל. אבל צעיר הייתי וגם התחלתי להזדקן - יש אמת והיא לא תמיד נעימה ואני מציאותי ולא רוחץ בנקיון כפיים. כי כאמור - רובנו המוחלט יכול להיכנס להגדרת "עבריין" פה ושם.
בסדר. אבל לא לקנות חלקים ממי שיש יותר מדי אינדיקציות או אפילו שמועות לא מבוססות לזה שהוא עוסק בהעלמת שאריות של ג'יפים גנובים.
ואם לא הבנת - לא, לא שלך ספציפית זה היה בשביל הקישור הרגשי. של מישהו מהחברים שלך אולי. ואולי של מישהו שאתה בכלל לא מכיר.
אני, עקרונית, לא קונה חלקי חילוף מעבריינים מהסוג שמפרק רכבים גנובים או ממי שחשודים בעיני יותר מדי אנשים כעבריינים באופן כללי.
אסף.
נו, בחיאת.
גם לפרק חלקים ממטרות בשטח - משהו שכולנו עשינו בעבר, עושים בהווה וברור שגם נעשה בעתיד - זה בתכל'ס גניבה. גם אם לצה"ל ממש לא אכפת שלגרוטאת הריו שנתפרת בכדורי מא"גים חסרים מנשאי ג'ריקן, רגליים של מראות, ווי קשירה וארגז כלי נהג שפירקתי ממנו לפני שלוש-ארבע שנים.
נו, בחיאת.
גם לפרק חלקים ממטרות בשטח - משהו שכולנו עשינו בעבר, עושים בהווה וברור שגם נעשה בעתיד - זה בתכל'ס גניבה.
מה הקשר בדיוק? ונניח ש״כולם״ מפרקים. זה לא שצה״ל יבוא אליך הלילה ויעלים את הסופה שאתה כל כך אוהב לטובת מטרות חדשות.
Sent from my Ass
וכל זה מעבר לעובדה שמוסכים רבים באיזור שנחשבים הגונים, קנו אצלו חלקים.
- - - Updated - - -
מה הקשר בדיוק? ונניח ש״כולם״ מפרקים. זה לא שצה״ל יבוא אליך הלילה ויעלים את הסופה שאתה כל כך אוהב לטובת מטרות חדשות.
Sent from my Ass
אסי, זה בשביל להדגיש את העיקרון.
אין לנו לגיטימציה לבחור איזה חוקים אנחנו מסכימים לכבד ואיזה לא.
או שאתה עבריין, או שאתה לא. אין דבר כזה "חצי עבריין" - כזה שמתוך עיקרון לא קונה חלק לג'יפ שלו אצל מי שחשוד כעבריין אבל כן יפרק ברזלים ממטרות או כן ייעזר במאכער כדי לעבור טסט או כדי לרשום מידת צמיג חריגה ברשיונות שלו.
דרור, אתה לא חייב להסכים, אבל לדעתי לקנות חלקים משומשים לג'יפ אצל מי שחשוד בעיניך כמי שסוחר בחלקים גנובים - זה עידוד ישיר של גניבת ג'יפים. ומבחינת הפגיעה בנו בחזרה, זה לא דומה לשום דבר אחר שהצגת.
וכמובן - אני חלילה לא אומר שנשוא הדיון הזה עוסק בסחר בחלפים גנובים - רק מציג את העקרון למול תגובות שעלו בדיון הזה - וכאמור, לא חייבים להסכים ואני לא בא לחנך אף אחד.
אסף.
six 4 life
03-06-15, 22:25
אישית מעולם לא שקלתי לקנות שם חלק בשום מצב שהוא, אבל כן יצא לי להיות שם פעם אחת שהספיקה לתמיד.
לפני כמה שנים טובות חבר מציק הכריח אותי לגשת איתו לשם לקנות חלק מסויים כי הוא לא ידע לבחון מה הוא מקבל. ירדנו מהרכב נכנסנו אל ה"מתחם", ופנינו לכיוון שער פתוח משמאלנו (2 דלתות ברזל גדולות). אחרי בערך 2 שניות קפצו 4 חמיסים או "באי כוחם" בצעקות ופרצופים כועסים תוך כדי "הלו הלו לאן אתה נכנס/ צא החוצה/ אל תכנס לשם!" ועוד.
כמובן שעל המקום עשינו אחורה פנה חזרה אל הרכב כי כסף בטוח שלא נשאיר שם, אבל עם התגובות האלו אתה מבין טוב מאוד עם מי יש לך עסק ואיזה סחורה שוכבת שם אם זו התגובה על מישהו שהתקרב לחצר האחורית שלו.
כך או כך כמו רבים כמוני הסיפורים וה"שמועות" בנושא שלו עלו תמיד והתחדשו מדי פעם וזה הספיק לי לא להתקרב לשם ובטח שלא לקנות שם, אבל המקרה הזה (למרות שלא הייתי צריך) היה חותמת מבחינתי.
ולא, לא משנה באיזו סיטואציה אתה נמצא עם הרכב/ הג'יפ שלך, אין הצדקה לקנות ממקור מפוקפק, גם אם זה משמועות (רבות מאוד), כל שכן להיתמם אחר כך.
אסף, כעיקרון אתה צודק. אבל כפי שציינתי - לא מעט מוסכים מורשים, מקצועיים, הגונים וכשרים קנו ממנו באופן קבוע חלקים שבסופו של דבר הגיעו לרכבים של לקוחות תמימים. וכפי שאתה ציינת - הוא היה זוכה כמעט קבוע בהרבה מכרזים ורוב החלקים אצלו היו כנראה כשרים למהדרין - וזה מעבר לחלקים חדשים שהיה מייבא לפי הזמנה.
בוא ונאמר שלפי השמועות והסיפורים, על העסקים המלוכלכים שלו המשטרה ידעה תמיד ואני מדגיש - לפי השמועות והסיפורים - העלימה מהם עין בגלל כל מיני סיבות שאין צורך לפרט כאן.
שלא יובן לא נכון - אין לי שום רצון או כוונה לסנגר עליו או על רכישת חלקים ממקורות מפוקפקים כאלה או אחרים אלא להוכיח את אלה שמתחסדים ורוחצים בנקיון כפיים שלא בטוח שתמיד צחות כשלג ולטעמי אין מי שצדיק מוחלט ולא חוטא פה ושם במשהו. חוץ מזה, שים לב על מה הוא חטף בסופו של דבר - על פלישה בוטה וחצופה לשטח שאינו שלו - ולא על עסקי חלפים גנובים שלמרות ש"כולם יודעים הכל על זה", הם בינתיים, כל עוד לא הוכחו בבית משפט - רק בגדר שמועות, ספקולציות וסיפורים.
בינתיים, מי שמעודד הכי הרבה את גניבות הרכב בכלל ואת גניבות הג'יפים בפרט זו מדינת ישראל - הן באמצעות אי אכיפת חוקיה שלה (שים לב כמה זמן מתנהל הסיפור הזה של אדון חמיס - 20 שנה! וכמה זמן לוקח לבצע פסק דין - לא פחות מ-7 שנים) והן באמצעות עונשים מגוחכים לאלה שבסוף איכשהו כן מגיעים לבית המשפט במקום לפתוח להם עוד תיק על גניבת רכב ולשחרר אותם... שזה הטיפול המקובל של משטרת ישראל בגנבי רכב.
והכל אסף, מתוך מדיניות של תאוות בצע פשוטה - כי כל רכב שנגנב, אפילו ישן, פותח מעגל של רכישות רכבים משומשים שגילם הולך ויורד ושבסופו המדינה מרוויחה תועפות מיסים על עוד מכונית חדשה שנרכשת.
מכאן קל להבין למה המשך תופעת גניבות הרכב ביתר שאת הוא אינטרס ברור ומובהק של מדינת ישראל.
לגבי הצורה שבה התייחסו למישהו שבא לקנות מהם חלקים - יוסוף ודרוויש תמיד היו לחוצים ובעיצומה של שיחה בסלולרי ומעולם לא נחשבו לסמל הנחמדות - למרות שאני אישית לא נתקלתי בהתייחסות כזו בארבע הפעמים שהייתי שם ואני זוכר טוב כל ביקור וגם יכול לפרט מה קניתי שם לאורך 25 שנות בעלות על ג'יפים - בולם זעזועים אחד, סט חמישה צמיגים 7.00X15 על ג'נטים מקוריים של סיקס עבור חבר (שהלביש אותם על קיה ספורטאז'), פעם אחת כש"באתי לקנות חלקים" (פריטים שאולי פורקו מהסופה שלי שנגנבה והייתי יודע לזהות) והרכישה האחרונה בהחלט - נאקל צד שמאל אחד, לפני כשלוש וחצי שנים.
מתערבים שהכל יותך לברזל ?
אם היה שכל היו עושים כמו כמה סטייטים באמריקה ומוציאים הכל למכירה באיביי באופן מסודר, היו עושים מספיק כסף לכסות את הפינוי מהאוצרות שיש שם.
דווקא יוסף היה מאד נחמד (כשהיה אצלי), הוא קצת מוזר ולחוץ אבל אי אפשר להוציא את איבן מהכפר...
כשעזרתי לו לפרק את הג'יפים היה מאד ברור שמכונאות זה לא הצד החזק שלו, הייתי צריך להראות לו איך משתמשים בכלים מסויימים ואיך לפרק בלי להרוס
מה שכן עם בטיש הוא היה טוב....אפילו טוב מאד.
בכול מקרה...כמו שאומרים אצלינו Couldn't happen to a nicer guy.
snirjeepdreamer
06-06-15, 23:33
מבלי להיכנס לדיון העקרוני שמתנהל כאן, קצת לגבי תמונת המצב:
ממקורות יודעי דבר אומר רק ש-אל תמהרו להספיד את חמיס ושות'.
הם כבר בשיא ההקמות של מקום חדש בשטח יעודי שנרכש.
לגבי החלקים: יעבור למתחם החדש כל הציוד שהם מגדירים שחשוב ובראש סדר העדיפויות.
אני יודע רק על המקום הראשון ברשימה: מנועים, גירים וסרנים.
לגבי כל השאר, לרבות ג'יפים ישנים, אין לי מושג איפוה הם עומדים במדרג החשיבות
ואין לי מושג האם כל חלקי הסופות והסיקסים "יעשו עליה" למקום החדש.
כרגע המקום בחזקת המדינה ותינתן עוד הארכה מסויימת לחמיס להוציא משם חלפים. מה שיספיק יספיק..
מבלי להיכנס לדיון העקרוני שמתנהל כאן, קצת לגבי תמונת המצב:
ממקורות יודעי דבר אומר רק ש-אל תמהרו להספיד את חמיס ושות'.
הם כבר בשיא ההקמות של מקום חדש בשטח יעודי שנרכש.
לגבי החלקים: יעבור למתחם החדש כל הציוד שהם מגדירים שחשוב ובראש סדר העדיפויות.
אני יודע רק על המקום הראשון ברשימה: מנועים, גירים וסרנים.
לגבי כל השאר, לרבות ג'יפים ישנים, אין לי מושג איפוה הם עומדים במדרג החשיבות
ואין לי מושג האם כל חלקי הסופות והסיקסים "יעשו עליה" למקום החדש.
כרגע המקום בחזקת המדינה ותינתן עוד הארכה מסויימת לחמיס להוציא משם חלפים. מה שיספיק יספיק..
כמו שחשבתי , חמיס הוא חצי מותג , ולא כול כך מהר צריך להספיד אותו , אני בטוח שבאיזה מקום מעטפות עוברות ומי שצריך מקבל את מה שצריך, על מנת שכול מה שהיה ויש לו במתחם יעבור בשלמותו ( חוץ מזבל ) לאתר חדש.
המכוניות חוזרות למגרש של חמיס
ולמי שחשב שהגרוטאות יוחרמו, חמיס מפנה בעצמו..
הערבות 200 א ש"ח זניח לעומת עלות הגרוטאות
http://www.themarker.com/realestate/1.2699488
מ דה-מרקר
כך תהפוך פלישת הקרקע הגדולה במדינה לחניון "חנה וסע" לטובת עבודות הרכבת הקלה
30 דונם שבהם שכנה משחטת הרכב הגדולה במדינה, בגבול תל אביב חולון, נמצאים בעיצומו של הליך פינוי.
בתוך מספר חודשים יוכשר המתחם כחניון לאלפי כלי רכב
פני חודשיים, במבצע רחב ההיקף, השתלטה חטיבת שמירת הקרקע של רשות מקרקעי ישראל על מתחם הענק שתפס סוחר הגרוטאות וחלקי החילוף לרכב,
דאלק חמיס, בסמוך לצומת הקאנטרי בגבול תל אביב-חולון. העבודות לפינוי אלפי הגרוטאות נמצאות בשלבים מתקדמים,
והמקום צפוי להפוך בקרוב לחניון "חנה וסע" שישמש את המגיעים לתל אביב במהלך שנות העבודה על הקמתה של הרכבת הקלה.
זוהי פלישת הקרקע הגדולה בתולדות המדינה, אשר התקיימה באין מפריע במשך עשרות שנים על פני שטחים עצומים. בסך הכל, תפס חמיס קרוב ל-30 דונם,
ובמקום הוקמה שורת מבנים לא חוקית, ומערומי ענק של גרוטאות כלי רכב שהגיעו לגובה של ארבעה מטרים.
במשך שנים נחשב חמיס לבעלי משחטת הרכב הגדולה במדינה כשנהג לעשות עסקים, בין השאר, גם עם המשטרה והצבא.
בין הגרוטאות שעוד נותרו במקום נמצאות גם ניידות משטרה ואמבולנסים צבאיים שיצאו משימוש. חמיס עבד גם עם כל חברות ביטוח הרכב,
שנהגו להעביר לו את כל רכבי ה"טוטאל לוס" של לקוחותיהם תמורת אחוז מזערי משווים.
מנהל חטיבת שמירת הקרקע, ישראל סקופ, אומר כי המקום שבו פתח חמיס את העסק, בסמוך למכון הרישוי חולון, אינו מקרי.
"כל מי הגיע למכון ונדרש להחליף חלקים, פנה מיד למתחם הסמוך כדי לרכוש חלפים.
עם הזמן מתחם הפלישה התרחב עד כדי כך שהקיף את מכון הרישוי מכל צדדיו".
פינוי המתחם התאפשר לאחר 25 שנות עימותים משפטיים בין המדינה ובין חמיס.
לאחר הניצחון בהליך המשפטי לפינוי הקרקע, צפויה הרשות להגיש תביעה נוספת על סך עשרות מיליוני שקלים נגד חמיס,
פיצוי על השימוש במשך עשורים בקרקע ללא תשלום ועלויות הפינוי הכבדות של המתחם.
לדברי סקופ, "עד כה נערכו במקום ארבעה ימי אכיפה, אשר בכל אחד מהם שהו במקום עשרה מפקחים שלנו ועשרות כלים מכניים והנדסיים של קבלני פינוי,
ולפני כשבועיים מסרנו לעיריית תל אביב, שהשטח בתחום שיפוטה 13 דונמים ראשונים שפונו".
לפני שבועיים, הגיעה הרשות עם חמיס לסיכום, שלפיו, על מנת לצמצם במשהו את גובה התביעה שתגיש נגדו הרשות,
ימשיך הוא את פינוי המתחם בעצמו. על פי הסיכום, לחמיס הוקדש חודש להשלמת הפינוי עצמאית והוא אף הפקיד ערבות בסך 200 אלף שקל,
שתחולט אם לא תושלם המשימה בזמן.
גאון.
במילים אחרות, המדינה שכרה את העבריין כקבלן פינוי של ההיאחזות הלא חוקית שלו עצמו.
אני מאמין שקבלני הפינוי לא התעמקו ברכבים, אלא לקחו הכל לברזל להוציא אולי מציאות ספציפיות.
מגרשי הברזל בטח מוצפים, זו חתיכת מסה שמתפרצת פתאום לשוק.
עכשיו הוא מוציא את מה ששווה לאחסון מחדש (הוא הרי לא צריך לחפש מה שווה). ואת מה שנשאר מוכר לברזל.
יוצא שהוא קיבל הנחה בקנס + את הסחורה הטובה + את מחיר הברזל.
ידו הארוכה של החוק...
six 4 life
05-08-15, 18:09
אתה לא צודק.
אמנם מדובר בפינוי אבל הרכוש (כללל המכוניות בחצר) ע"פ החוק שלו עד שהוכח אחרת ובתור רכוש עם בעלים אי אפשר לקחת לו אותו סתם ככה ולזרוק אותו לפח גם בסיטואציה כזאת. הפינוי נעשה לשטחים שיש לו בנס ציונה ורחובות ממה שהבנתי, וכך או כך הסירו דאגה מליבכם (או לצערכם) - אף לא רכב/ גרוטאה אחד ששווה יותר משקל יזרק. בוודאות. יש לו שם בין היתר לא מעט רכבים נדירים מאוד לא רק ברמה הארצית, במצב צבירה נדיר לא פחות.
הייתי אצלו לא מזמן (כמה חודשים) וניתנה לי ההזדמנות לסייר בשטח ללא ליווי בכל האזורים.
אני לא הצלחתי למצוא אף גרוטאה ששווה יותר ממזדה 3.
בשיחה עם חמיס האבא, הוא אמר לי שלפני כעשור הוא מכר את רוב הגרוטאות לברזל והיום הוא מצטער על זה מאוד.
המגרש האגדי שהכיל רכבים מימי קום המדינה כבר מזמן לא שם...
אמנם מדובר בפינוי אבל הרכוש (כללל המכוניות בחצר) ע"פ החוק שלו עד שהוכח אחרת.
לדעתי במקרה של רכב, במיוחד ללא מספרים, או גרוטאה, ההוכחה שהוא בבעלותך היא עליך.
אחרת, כל אחד יכול לבוא ולהגיד ״שלי״.
לפי החוק היבש, הוא אמור להחזיק קבלות לכל אחת מהגרוטאות, ולכל חלף על המדף.
אתה חושב שהוא במצב כזה?
הם עושים לו ולציבור טובה.
הוא מרוויח זמן פציעות כדי לגרד מה שעוד שווה בלי שבודקים לו יותר מידי בציציות, והמדינה לא מוציאה כסף על הפינוי, כסף מיותר שכנראה לא תראה אף פעם גם אם תתבע אותו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.