התחברות

צפייה בגרסה מלאה : טיול ארוך באוסטרליה, שאלות ותהיות

bobsfog
02-06-15, 20:35
שלום
אני מתכנן לטוס לטייל באוסטרליה למשך תקופה של 4-6 חודשים, הגעה לאזור סידני בסביבות ספטמבר ומשם הכל עדיין פתוח.

עקב מגבלה בריאותית אני חייב להתנייד ברכב וחייב מקרר על מנת לקרר תרופות.
חשבתי לעצמי שאם כבר רכב באוסטרליה אז עדיף שיהיה 4X4 ונוכל להינות מהתחביב גם שם.
יש לי המון שאלות והמון תהיות...

1. האם מישהו פה עשה טיול כזה ויכול לתת לי רשמים ועצות? מקומות מומלצים? כל דבר יעזור לי להתחיל לתכנן באמת
2. האם כדאי לקנות רכב קשוח (low) או רכב רך? כמובן שאני לא הולך לחפש מעלות ולשבור, האם יש טעם להתעקש על קשוח?
אני לא מעוניין לטייל בשטח לבד ואני מאמין שאמצא שותפים בעזרת האינטרנט והאישיות הכובשת שלי.

3. איך להתחיל לתכנן מסלולים? איך מנווטים? מאיפה אני יכול למצוא קבצי מפות לGPS או מידע בנושא? האם יש עמוד ענן אוסטרלי?
4. האם כדאי לקנות בארץ מקרר רכב ולהביא או לקנות באוסטרליה ולהחזיר או למכור?
5. האם אפשר לישון באוסטרליה ברוב המקומות או שכמו פה יש איסור לישון בשמורות טבע וכדומה?
6. גפ"מ, כמה נפוץ?
7. המלצות לרכבים כמה שיותר חסכוניים, נפוצים ואמינים יהיו מצויינות. התקציב הריאלי לקניית רכב הוא עד 6000 דולר אוסטרלי אבל בשביל מועמד חסכוני יכול לזוז (לפי חישוב עלות דלק ל 20,000 ק"מ עם צריכת דלק של 1/7 הוא 15000 ש"ח בערך)
(היילקס, נווארה, פטרול, לנד קרוזר, פגארו, פטפיינדר מה עוד?)

8. טלפון לוויני? איפה איך כמה? ראיתי ב ebay שמדובר באלפי שקלים, האם זו קנייה הגיונית?

אני בשלבי קריאה בפורום שטח אוסטרלי שמאוד דומה לגיפולוג, אבל עוד לא פירסמתי שם שאלות. וגם לא מצאתי הרבה מידע יעיל בינתיים

ידוע לי שאוסטרליה ענקית וכל חלק ממנה הוא עולם בפני עצמו, כרגע אני בשלבי תכנון מוקדמים מאוד

כל פיסת מידע תעזור לי מאוד

תודה
אדר

zerez
02-06-15, 20:46
כן, יצאתי בספטמבר לפני שנה וחזרתי בפברואר השנה.
קניתי שם לנדקרוזר והטיול היה בקמפינגים.
תתחיל לשאול....

Saar
02-06-15, 20:50
אני גולש מדי פעם באתר פג'רויים אוסטרלי.
הם אוהבים את הרכב הזה שם, גם דור 3 (NM שם, קינג פה) וגם דור 2 (Q כאן, NL שם).
"קינג" ידני יכול להיות רכב מאוד מוצלח שם, הם מדווחים על 800-900 ק"מ למיכל...
(עם האוטומטי, בארץ אני עושה קצת יותר מ 600 ק"מ למיכל, שם הם מדווחים על צריכה טובה יותר, אולי עקב אופי הנסיעות)

zerez
02-06-15, 22:15
טוב, עכשיו אני לא מהטלפון ויותר קל לענות.

1. עשיתי והשאלה היא מה אתה רוצה לעשות, אם אתה רוצה לעלות צפונה (למדבר) אז אתה גבולי מבחינת מזג אוויר, לא בטוח שיהיה כדאי להגיע עד דארווין.
2. שוב תלוי מה אתה רוצה לעשות, קח בחשבון שאם אתה יוצא מהאזור המיושב אז רוב הנסיעות יהיו על שבילי עפר ורכב לא חזק יתפרק. יש שם תנועה ואנשים עוצרים ועוזרים אבל אתה יכול להתקע יום או יומיים עד שמחלצים אותך, לי היה פקל חרום של שימורים ומים לשבוע.
3. הכנתי מפות לאורוקס, חלק איבדתי כשהמכשיר התקלקל. יש לי את רוב המסלול מוקלט על GPS. האזורים המיושבים גוגל מאפ עובדת יפה.
4. כדאי לקנות מקרר שם ולהביא לארץ, ככלל ציוד קמפינג שם הרבה יותר זול.
5. באוסטרליה מותר לישון רק במקומות מסודרים שכמעט כולם בתשלום, קח בחשבון 20-40 דולר ללילה לקמפינגים זולים, הטובים עולים יותר.
כמעט בילתי אפשרי לישון בחוץ בחינם.
6. לא ראיתי שם גפ"מ, בנזין מאוד זול. קצת יותר מדולר לליטר במרכזי אוכלוסיה וככל שאתה מתרחק המחירים עולים לכיוון 2 דולר לליטר.
7. טויוטה או פטרול, אלו רכבים מאוד נפוצים ובכל חור יודעים לטפל בהם ויש חלקים, לי היה לנדקרוזר פרדו בנזין ידני מודל 96 שנקנה מסוכנות ב 8000 דולר.
8. לא לקחתי טלפון לוויני - אולי זאת הייתה טעות.
8.
4.

ezraiz
03-06-15, 08:43
תגובות בגוף הטקסט

שלום
אני מתכנן לטוס לטייל באוסטרליה למשך תקופה של 4-6 חודשים, הגעה לאזור סידני בסביבות ספטמבר ומשם הכל עדיין פתוח.

עקב מגבלה בריאותית אני חייב להתנייד ברכב וחייב מקרר על מנת לקרר תרופות.
חשבתי לעצמי שאם כבר רכב באוסטרליה אז עדיף שיהיה 4X4 ונוכל להינות מהתחביב גם שם.
יש לי המון שאלות והמון תהיות...

1. האם מישהו פה עשה טיול כזה ויכול לתת לי רשמים ועצות? מקומות מומלצים? כל דבר יעזור לי להתחיל לתכנן באמת
התחלתי טיול שם עם רכב-ואן והתחרטתי שזה לא ג'יפ. עברתי לאופנוע שטח אח"כ
2. האם כדאי לקנות רכב קשוח (low) או רכב רך? כמובן שאני לא הולך לחפש מעלות ולשבור, האם יש טעם להתעקש על קשוח?
אני לא מעוניין לטייל בשטח לבד ואני מאמין שאמצא שותפים בעזרת האינטרנט והאישיות הכובשת שלי.
מאד תלוי בך. רכב לא קשוח יספיק לך לרוב המוחלט של הטיולים. אם אתה מתכנן לעלות לקייפ-יורק, דרך הטלגרף (מאד מאד מומלץ)
כדאי שתבדוק את מצב הדרך שם. ייתכן שתזדקק לג'יפ קשוח יותר מהבסיסי.
מקום נוסף בו דרוש ג'יפ חזק (אם כי אתה יכול להשכיר שם נקודתית ג'יפ) ואתה רוצה לטייל בו ללא ספק הוא האי פרייזר.
3. איך להתחיל לתכנן מסלולים? איך מנווטים? מאיפה אני יכול למצוא קבצי מפות לGPS או מידע בנושא? האם יש עמוד ענן אוסטרלי?
כשאני טיילתי, GPS היה מצרך יקר ונדיר. הסתדרנו יופי יופי עם מפות. מהבחינה הזו אוסטרליה מאד ידידותית, אבל אני
חושב שראוי לעבור לטכנולוגיה הזמינה כיום. בכל מקרה, רצוי לעשות מנוי בממס"י כדי לקבל חברות במועדוני הרכב המקומיים.
4. האם כדאי לקנות בארץ מקרר רכב ולהביא או לקנות באוסטרליה ולהחזיר או למכור?
שווה שאלה בפורום מקומי. להערכתי - לקנות שם
5. האם אפשר לישון באוסטרליה ברוב המקומות או שכמו פה יש איסור לישון בשמורות טבע וכדומה?
כמו פה. אסור בכל מקום. מצד שני, שלא כמו פה, כמעט בכל מקום תמצא מקום שמותר.
6. גפ"מ, כמה נפוץ?
לא יודע. כשאתה לא משתמש, אתה לא מחפש בעין.
7. המלצות לרכבים כמה שיותר חסכוניים, נפוצים ואמינים יהיו מצויינות. התקציב הריאלי לקניית רכב הוא עד 6000 דולר אוסטרלי אבל בשביל מועמד חסכוני יכול לזוז (לפי חישוב עלות דלק ל 20,000 ק"מ עם צריכת דלק של 1/7 הוא 15000 ש"ח בערך)
(היילקס, נווארה, פטרול, לנד קרוזר, פגארו, פטפיינדר מה עוד?)
לא יודע. שווה לבדוק בפורום מקומי
8. טלפון לוויני? איפה איך כמה? ראיתי ב ebay שמדובר באלפי שקלים, האם זו קנייה הגיונית?
ראה סעיף 7 :)
אני בשלבי קריאה בפורום שטח אוסטרלי שמאוד דומה לגיפולוג, אבל עוד לא פירסמתי שם שאלות. וגם לא מצאתי הרבה מידע יעיל בינתיים

ידוע לי שאוסטרליה ענקית וכל חלק ממנה הוא עולם בפני עצמו, כרגע אני בשלבי תכנון מוקדמים מאוד

כל פיסת מידע תעזור לי מאוד
כאמור, אתרי חובה - פרייזר איילנד, ההרים הכחולים, קיינס וצפונה לקייפ יורק, דארווין, אייריס רוק, הקימברליס.....

תודה
אדר

bobsfog
03-06-15, 09:50
תודה רבה חברים

1. התכנון הכללי (ממש גס) הוא להתחיל באזור סידני ולנסוע לאורך החוף עד אזור אדלייד ואז לעלות דרך דרום אוסטרליה לכיוון צפון, לעשות את מדבר סימפסון מזרחה ולחזור לחוף המזרחי לאזור ביירון ביי. אחכ לנסוע על החופים הצפוניים ולעשות ביקור מגניב וארוך בטריטוריה הצפונית ומשם להמשיך למערב אוסטרליה.

2. כנראה שרכב קשוח זה מה שיהיה.
3. אשמח לקבל כל מפות שאני יכול (אני עובד עם אורקס בארץ), GPS ומנוי בממסי אני יעשה.
4. יבדק בחול
5. חבל, זה סתם מיקר אבל יהיה טוב.
6. יבדק בחול
7. יבדק בחול
8. טלפון לוויני עולה בערך 800 דולר, השכרה לתקופה ארוכה יוצאת אותו מחיר. יכול להיות ששווה להשכיר לתקופות קצרות.

מה גודל המיכל של הפאגרו?

תודה רבה
אני מאמין שיעלו לי עוד שאלות בהמשך, עידכונים ותובנות אני יעלה פה.
המלצות לאתרים ואטרקציות יתקבלו בברכה

Saar
03-06-15, 10:13
בארץ המיכל בגודל 85 ליטרים אם אני לא טועה (כמובן שמדובר על פג'רו ארוך).
יתכן שקיימים מספר דגמים בחו"ל.

למיטב ידיעתי, באוסטרליה נעילה אחורית היא לא סטנדרט בכל הרכבים אלא שווקה כתוספת, כדאי לוודא את המצאותה ברכב המיועד.

zerez
03-06-15, 12:11
אם אתה רוצה להכנס למידבר סימפסון אז טלפון לוויני הוא חובה ואסור עפ חוק להכנס לשם כרכב בודד אלה רק בשיירה.
התוכנית שלך בעייתית מבחינת מזג אוויר, אתה נכנס לקיץ האוסטרלי במדבר ( צפון אוסטרליה) והטמפרטורות שם מטורפות, בעונה הזאת לא מטיילים שם ויש סיכויים טובים שלא תמצא דלק או אוכל כי הכל סגור.
הייתי שם ודיברתי עם תושבים שגרים שם,הם סיפרו שהעיירות הקטנות ננטשות בקיץ.

מערב אוסטרליה מדהימה, לדעתי המקום בין היפים באוסטרליה.
לדעתי כדאי לך לוותר על הנסיעה מסידני לאדלייד ולחתוך בדרך הכי קצרה לקופר פדי ומשם לאליס ספרינגס כדי להרוויח עוד חודש של מזג אוויר טוב.
מאליס ספרינגס אתה יכול להצפין לסוואנה וואי ומשם לנסוע מערבה לברום, נובמבר זה הקיץ באוסטרליה והצפון הוא חם מאוד, אנחנו היינו שם באוקטובר וויתרנו יל דרווין בגלל מזג אוויר.
גם בנסיעה מערבה קח בחשבון מזג אוויר חם מאוד ביום וקר מאוד בלילה.

בדרך מבידני תנסה לא לדלג על מקום שנקרא coober ומשם תגיע לעוד כמה עיירות נחמדות

bobsfog
03-06-15, 18:48
לא תכננתי להיכנס למדבר סימפסון לבד (גם למדבר בארץ אני לא אסע לבד).

לפי מה שאני רואה מטבלאות של טמפרטורה חודשית ממוצעת וכמויות משקעים חודשיות:
ב NSW ניתן לבקר מספטמבר עד דצמבר כולל
ב QSL ניתן לבקר מספטמבר עד נובמבר כולל
בויקטוריה ניתן לבקר בספטמבר ואוקטובר
בדרום מספטמבר עד נובמבר
ובמערב מספטמבר עד נובמבר (לא בצפון המערב)

לדעתי אפשר להתחיל בסידני בספטמבר ולנסוע כמה שיותר מהר צפונה (לסיים עם צפון אוסטרליה אמצע אוקטובר מקסימום נובמבר) ואז לרדת דרומה לאליס ספירנגס ולהדרים עוד לקובר פדי, משם מערבה ולבלות חודש וחצי חודשיים במערב.

אשמח אם תתקן אותי ואני יוכל לתכנן את השלד.

בדארווין פשוט חם! כאשר הטמפרטורת המקסימליות רוב השנה הם מעל 30 C
http://en.wikipedia.org/wiki/Climate_of_Australia

Gilad
04-06-15, 00:05
עשיתי טיול דומה לפני 12 שנים

קנינו לנדקרוזר בן 15 בסידני ממטיילים שהיה מדוגם לשינה מאחור, כולל כיריים וציוד בישול.
המסלול היה סידני, מלבורן, אדלייד, אליס ספרינג, קיירנס, קייפ יורק, חזרה לאורך החוף המזרחי.

על הצפון הטרופי ויתרנו בגלל חשש ממזג אוויר בעייתי ודרכים חסומות.

אז לא היה gps וטיילנו עם ספר מפות מקומי וספר מסלולי שטח שמצאנו בחנות טיולים או קבלנו עם הרכב.
תמיד היה באוטו פקל של בערך 30 ליטר מים, 25 ליטר דלק, גז בישול ומנות חמות או שימורים.
2 ספיירים חובה אם יורדים מדרכים סלולות.

יצא לנו לטייל בשטח באיזור החוף, בד"כ לא פגשנו אף אחד בדרך ככה שאל תבנה על עזרה מבחוץ.
היום לא הייתי עושה את זה בלי טלפון לוויני בדיעבד.

אנחנו ישנו בעיקר בקרוואן פארקס, כמה דולרים ומקבלים מקום עם דשא, מקלחות ובדכ גם מטבח עם כיריים או גריל ומקרר.
פעמים בודדות ישנו בשטח, אני לא הרגשתי בטוח לישון בחו, לא בטוח שבצדק.

דרך אגב, כל פעם שהגענו לעיר גדולה החננו את הרכב ונסענו בתחבורה ציבורית - לנהוג במפלצת 4x4 עם הגה בכיוון הלא נכון ובלי וויז בזמנו נראה לי מיותר.

סע ותהנה,אל תוותר על הגעה לקייפ יורק - זה טיול שטח אמיתי עם מאות קמ בלי כביש ובלי מקומות מיושבים, בוש אמיתי!

Jacob80
04-06-15, 17:08
גם אני הייתי שם לפני שנים רבות ואלה הרשמים :
1. קנינו רכב בשוק רכב בסידני, בימי ראשון. אולי עדיין מתקיים, לך תדע
2. לנד קרוזר 70, שנת 85 (זה היה ב 2002) משופר ומאובזר בכל ציוד הקמפינג עלה אז 6000 דולר אוסטרלי
3. טיילתי בכל אוסטרליה, אבת מבחינת שטח, נופים ומקומות מדהימים, אין ספק שמערב אוסטרליה הכי מעניינת.
4. אני ישנתי הרבה פעמים בטבע, בעיקר במערב אוסטרליה
5. אם כבר מערב, לא לפספס את הקימברלי ולהתכונן לשבועיים לפחות ללא נפש אדם
6. מקרר קונים באוסטרליה

תהנה

bobsfog
13-07-15, 19:01
לדורות הבאים ולמעוניינים
שרשור שפתחתי בפורום אוסטרלי

http://www.4wdaction.com.au/forum/viewtopic.php?f=7&t=158616&p=1816607#p1816607

tzagi
14-07-15, 08:14
סתם קוריוז עם מושר השכל
בדיוק שבוע שעבר דיברתי עם מכר ישראלי שגר באזור שלי שנים רבות,
סיפר לי שהבן שלו(גדל בישראל ואחרי צבא) יצא לטיול באוסטרליה, עבד שם זמן מסויים ואז יצא לטיול עם חבר, הם קנו סוברו פורסטר, הגיעו לאיזה אתר קמפינג באיזה חור נידח והקלאטץ' הלך (לא מובן לי איך קלאטץ' מתאבד באמצע הלילה סתם ככה).
המוסך המקומי רוצה $1200US להחליף קלאטץ' שזה (לטעמי) גנבה באור יום, ל2 הליצנים אין גרוש על התחת והילד מבקש מאבא שלו (המכר) שישים את זה על כרטיס אשרי שלו.
מושר השכל:
תכין מזומן לבלתמ'ים.

Amitsha
14-07-15, 10:19
אהלן אדר
שני השקלים שלי לסיפור, מטיול בג'יפ ואופנוע ביבשת הזו:

א. צריחת דלק 1:7 זה נתון נחמד, בפועל אתה קונה רכב עם היסטוריה וגיל, אם תגיע לצריכה הזו, תבורך. סביר להניח שהריאלי הוא באיזור 1:5.5

ב. מבחינת רכב:
מצד אחד, יש יתרון גדול ברכישת רכב ממטיילים, בדרך כלל זה מגיע עם כל הציוד שהם אגרו (סכום,מיטה,שולחן נפתח,כיסאות,בלוני גז + כירה, עששית גז וכו) אני אפילו זכיתי במקרר קטן + ממיר מתח ל 220V ומערכת שני מצברים. מצד שני, זה רכב מטיילים, הוא עבר המון קילומטרז והוא תוחזק בתחזוקת שבר קלאסית ב90% מהמקרים.
לרכוש מאדם פרטי, לוקח יותר זמן למצוא ובדרך כלל המחיר יהיה גבוה יותר
בנוסף יש גם עיסוק בכל הנושא של רישום במדינה, כל מערך העברת בעלות (לכל טריטוריה יש חוקים משלה בנושא), בדיקות שהרכב צריך לעבור לפני וכולי.
בזמנו, ביטוח החובה נכלל כאשר אתה עושה העברת בעלות ומשלם את האגרה ואין צורך לרכוש בנוסף, אבל לא יזיק ביטוח מקיף, במיוחד אם אתה מתכנן לנסוע בין קיבינימט לקיבינימט. המחיר לא בשמיים וזה מחזיר את עצמו ברוב המקרים.
חברות בממסי מעניקה הנחות בהמון דברים, שירותי דרך מסויימים בחינם ו15-20 ק"מ ראשונים של גרירה בחינם, כשמחיר יכול להגיע ל20$ לקילומטר, ואתה 10 ק"מ מהעיר הקרובה, מאוד משתלמים פתאום דמי החבר של ממסי...

ג. איפה להתחיל, תקנה את הרכב איפה שאתה מתכנן לטייל בעיקר, אם אתה מתכנן לטייל בעיקר במערב אוסטרליה, אז תקנה אותו בפרת' או באדלייד (דרום אוסטרליה). בשתי הטריטוריות הללו מערך העברת בעלות פשוט מאוד וידידותי למשתמש (שיחת טלפון ומייל בזמנו), לעומת כל מיני פינק סליפ וכו בNSW ו VIC. באיזורים פחות תיירותים, מחירי הרכבים הללו זולים יותר, תיירים שמגיעים ומסיימים שם את הטיול רק רוצים למכור ולטוס חזרה, במקומות בהם יש שוק מטיילים נרחב ותעבורה גדולה, הם ימצאו קונה על בטוח.

ד. ניווט, יש ל Hema (http://www.hemamaps.com.au/) ספרי מפות ואטלס כבישים מפורטים ומדוייקים הכוללים קצת מסלולי 4X4, הם מאוד נוחים, מציינים אתרי קמפינג, free camping וכו. כל הנושא של ניווט באמצעות GPS,פלאפון וכו, פחות דיבר אלי בזמנו. אנשים טיילו עם TomTom וכדומה, ההמלצה הטובה ביותר על איזה GPS לרכוש, תגיע מפורום מקומי.

ה. לא לנסוע בשעות דמדומים, במיוחד באיזורים מרוחקים\מבודדים. המכרסמים המקפצים מאוד אוהבים את השעות הללו ויש להם משיכה בלתי מוסברת לכבישים ופנסים, אם אין Roo-Bar מסיבי, זה יכול להיות הרסני למדי לרכב.

ו. דברים שמומלץ להחזיק איתך ברכב:
רצועות מנוע,חוטי חשמל, מנורות,נורות,פיוזים שמנים, נוזל בלמים, נוזל להגה הידראולי, נוזל קירור, פוקסילינה, משאבת דלק חלופית (אין דבר יותר מתסכל מלהתקע בגלל חלק של 100-200 דולר). את כל הדברים הללו אפשר למצוא בקלות בחנויות Repco וכו, באמת שיש שם הכל.

מעבר לכל החפירה הזו, כתבת שאתה מתכנן להתחיל בסידני, ולנסוע לכיוון פרת', עד שתגיע לפרת' מבחינת עונות השנה ומזג האוויר אתה תיכנס לעונה הרטובה בצפון, ולא מעט מהמקומות נהפכים ללא עבירים\חסומים וכו. אם כבר, שווה לתכנן את הטיול להתחיל מהצפון ולברוח מהעונה הרטובה, מערבה.

יוסיבR
14-07-15, 11:14
טלפון לוויני משומש ניתן למצוא ב-EBAY AUSTRALIA בסביבות 350-400 דולר אוסט. לכך יש להוסיף כמובן את עלות הסים

amit1
14-07-15, 12:07
לאור מצבך הרפואי הייתי שוכר טנדר היילקס חדש עם גיר ידני.

zerez
14-07-15, 13:07
אני קניתי רכב דרך סוכן
http://www.travellers-autobarn.com.au/

הם טיפלו בהעברת הבעלות וסיפקו לי רעב אחרי טיפול עם טסט (ביטוח חובה כלול בטסט) לכל תקופת הטיול.

הם גם קנו את הרכב בחזרה בפרת'
מעבר לכל הרשימה שקיבלת תוסיף ספייר נוסף, קומפרסור וערכת שרשורים, אותי זה הציל.
ו....מים ואוכל לשבוע כדי שאם תתקע תוכל לשרוד עד שיגיעו לחלץ.

bobsfog
14-07-15, 14:32
א. רוב הנסיעות הם בכביש מהיר, לדעתי נתון של 1/7 הוא הגיוני.

ב. הייתי בממסי והם לא נתנו לי הרבה עזרה בנוגע לאוסטרליה, הם אמרו שאין שם את ההטבות האלה. אבל אולי מדובר בנותנת שירות לא חדה. בנושא הקנייה והכל זה עוד בבדיקה, יכול להיות שאעשה מסלול הפוך מפרת לסידני (ככה גם אני ארוויח את ערב השנה החדשה

בכל מקרה אני לא מתכוון להגיע לחלק הצפוני עקב מזג האוויר.

טלפון לוויני, אני עדיין בהתלבטות, אני מניח שאם אראה צורך אקנה שם משומש.
לשכור רכב יעלה יותר מפי 4 מההפסד שיהיה לי על הרכב, אולי אגדיל את התקציב להגיע למודל חדש יותר. בכל מקרה מצבר חדש יותקן וחלקים מסויימים יוחלפו מיד

Amitsha
14-07-15, 15:07
חברות בממסי נותנת הנחות, זה שאין לה מושג, אין לי מושג למה.
מידע על אוסטרליה אתה יכול למצוא בפורום אוסטרליה\ניו-זילנד של למטייל, יש שם ערימות של ידע, פשוט צריך לחפש.
לגבי ערב השנה החדשה, אלא אם יש לך משפחה\חברים בסידני, תזמין כבר מעכשיו לינה לNYE אחרת אתה תגלה שאין או שידרשו ממך מחירים של 100$+ ללילה.
אתה יכול לחפש רכבים כבר עכשיו מהארץ דרך www.gumtree.com.au זה הyad2 של אוסטרליה.

zerez
14-07-15, 20:07
מממסי בארץ לא נותן כמעט כלום באוסטרליה.
יש שם מועדון שלהם ועדיף לעשות בו חברות.

אם אתה מתכוון לטייל בקמפינגים מציע לך לעשות מינוי ברש big4, הם רשת טובה ובפריסה רחבה וכרטיס חבר מעניק לך 10% הנחה.
ממליץ לך בחום להעלות את תקציב הרכב ולקנות מסוכנות.

bobsfog
13-10-15, 18:58
שלום לכולם

אחרי ארבעה ימים בקיינס מצאתי רכב:
מיצובישי פגרו 1994
280000 קמ (לא הרבה מאוד באוטרליה )
V6 3000

אני מניח שבימים הקרובים אפתח שרשור על הסבת הרכב לרכב טיולים עם מקום לשינה

שגיא S
13-10-15, 19:37
שלום לכולם

אחרי ארבעה ימים בקיינס מצאתי רכב:
מיצובישי פגרו 1994
280000 קמ (לא הרבה מאוד באוטרליה )
V6 3000

אני מניח שבימים הקרובים אפתח שרשור על הסבת הרכב לרכב טיולים עם מקום לשינה

מלך! תעשה חיים!
ומצאתי לך מלא דברים להביא לי מאוסטרליה...אז תגיד לי כשתאה מתכנן לחזור!

asypeer
13-10-15, 20:12
חביב תעשה חיים ואל תשכח באיזה צד נוהגים!

Sent from my iPhone using Tapatalk

-->