PDA

צפייה בגרסה מלאה : צמיגים 265/65/16 לאסה או מקסיס?

mial
03-06-15, 11:25
מעוניין להחליף צמיגים 265/65/16 at
ההתלבטות היא בין לאסה או מקסיס 771.
הצמיגאי ממליץ על לאסה (לדבריו הם למעשה ברידגסטון, והם חזקים יותר)

המלצות, בעיקר מבעלי נסיון, יתקבלו בברכה

יואב פולס
03-06-15, 11:29
מקסיס לדעתי.
ראשית לאסה זה צמיג שמיוצר בטורקיה - אידיאולוגית אני נמנע מרכישת מוצרים טורקיים.
למקסיס יש מוניטין טוב, והנסיון האישי שלי איתם הוא חיובי.

zerez
03-06-15, 11:56
יש למקסיס דגם חדש שנקרא 980 והוא, למעשה, חיקוי של bf.
קראתי עליהם דברים טובים.
לא מכיר את לאסה וגם לא שמעתי עליהם ביקורות טובות.

דרור ברלי
03-06-15, 13:10
לאסה זה צמיג שמיוצר בטורקיה - אידיאולוגית אני נמנע מרכישת מוצרים טורקיים.

אני מת על חרמות אידאולוגיים לפי ארץ המוצא.

לפי העיקרון הזה, נא להימנע מרשימה מייצגת של מוצרים טורקיים:

טויוטה קורולה/אוריס, הונדה סיוויק, יונדאי אקסנט ו-i800, פורד טרנזיט וקונקט, רנו פלואנס וטאליה (קליאו ישנה עם מרכב סדאן), לנדרובר דיפנדר ועוד כמה וכמה דגמים ומותגים ישנים וחדשים. לא כי הם מכוניות טובות יותר או פחות, אלא כי הם מיוצרים בטורקיה.

מוצרי חשמל של BEKO - מקררים, מכונות כביסה ועוד ועוד אינספור מותגים ומוצרים. לא כי הם באיכות נמוכה כזו או אחרת, אלא כי הם טורקיים.

מוצרי מזון כמו פירות יבשים (דבלים, משמשים וכו'), פסטות, שימורים ועוד

שלל מוצרי תעשיה מצמיגים ומצברים דרך טקסטיל וכלי בית וכל דבר אחר שעולה על דעתכם.

למרות היציאות המתלהמות של הסולטן הטורקי המטורלל ארדואן, טורקיה היא עדיין אחת משותפות הסחר הכי גדולות של ישראל. טורקיה היא מעצמה תעשייתית - שכר העבודה בה נמוך ולכן היא אבן שואבת להשקעות של חברות ענק מהעולם. התוצרת זולה ובאיכות סבירה עד טובה בסה"כ.

ואולי עדיף להחרים את תוצרת סין - דיקטטורה קומוניסטית טוטליטרית שרוצחת מיליונים, מקיימת מחנות ריכוז, מטפחת מפעלי סדנאות-זיעה בהם עובדים המונים תמורת אגורות בתנאים מזעזעים, מקיימת תעשיית קציר איברים של מתנגדי השלטון ומטפחת סחר חסר בושה בהם - ובנסוף לכל זה גם מחמשת את אויבינו?... מישהו מוכן לנסות להסתדר בלי מחשבים, סמארטפונים, צעצועים, צמיגים, טלויזיות?

ואולי לא לקנות באיקאה ולא לנסוע בוולבו כי אלה מותגים שוודיים - שוודיה ה"נייטרלית" שמכרה פלדה לנאצים, שונאת יהודים וישראלים מימים ימימה ושכיום גם הולכת ומתאסלמת?...

ואולי לא לאכול סלמונים והרינג ולא להשתמש בנפט שמגיעים אלינו מנורבגיה האנטישמית - זו שממשלתה מעבירה מדי שנה סיוע של 50 מיליון דולר ישירות לחמאס בעזה?

וכמובן - איך אפשר לא להזכיר את תוצרת גרמניה המשובחת. אותה גרמניה מצוחצחת, ממושמעת, מדוייקת וירוקה, היכן שכל מקלחת, חתיכת סבון, רכבת וארובה ובלון גז מזכירים לנו יהודים שנחנקים ונשרפים ולא היה חסר הרבה שכל ריפוד עור בפורשה או מרצדס חדשה היה מיוצר מהעור הפרטי שלי ושלכם.

יאללה. חלאס. שנות החמישים ושלטון מפא"י כבר מזמן מאחורינו. במה כל זה שונה מהחרמות של שונאי ישראל מה-BDS?.... תחזרו לשפיות. תשפטו את הצמיג הזה לפי איכותו ומחירו ולא לפי מוצאו.

יואב פולס
03-06-15, 13:21
ברלי - הבחירות שלך הן שלך. הבחירות שלי הן שלי.
לא נוסע לטורקיה, לא טס בטורקיש גם אם יהיה יותר זול, ולא קונה תוצרת טורקית.
גם בסופר מסתכל מי היצרן ואיפה הוא ממוקם. תוצרת טורקיה לא נכנס אלי הביתה. מסתדר בינתיים נפלא כמו שאתה מכיר אותי.
כמה פשוט - ככה ברור.

דרור ברלי
03-06-15, 13:37
אני לא מחרים אף אחד, אבל נוקט בגישה הפוכה - כשישנה האפשרות, מעדיף באופן גורף מוצרים מסויימים (תוצרת יישובי איו"ש כמובן).

איל מ
03-06-15, 14:11
לרשימה של דרור תוסיף את כל המקררי מדבקה, (נורמנדי ודומיו) וביניהם גם, תתפלא, אלקטרה.
לגבי השאלה המקורית,
לי יש צמיגי לאסה at 255/65/16 ואין לי תלונות. צמיג סטנדרטי לחלוטין, לא מתפרק מדי בשטח, שקט, ולא רועד בכביש. צריכת דלק לא השתנתה מהצמיגים הקודמים (פירלי at).
בפנצ'ריה מכרו לי את הסיפור הקבוע של "זה חברת בת של bf" ושאר שקרים שלא מעניינים אותי. המחיר היה אטרקטיבי, חוות הדעת ברשת היו ניטרליות והצמיג לא היה ישן מדי, אז קניתי.
עריכה:
לגבי המקסיס 980 שהוזכרו כאן,
יש פה (http://www.myswag.org/index.php?topic=36552.0) חוות דעת עליהם. הזכירו שם נושא של יציאה מאיזון ובעיית אחיזה ברטוב, אבל הדעות חלוקות אז שווה לקרוא.

נמרוד
03-06-15, 14:14
חברות צמיגים זה כמו חברות קיבוץ - בי.אף ובריג'סטון מרביעים את מישלין, גודייר וקונטיננטל, כל השאר זה חברות בת :rolleyes:

דרור ברלי
03-06-15, 14:53
אני ממש לא מכיר לאסה. אני יודע שזה סוג של מותג "לואו-קוסט" של ברידג'סטון.
גם את צמיגי ה-AT של מקסיס אני לא מכיר, כי אני נוסע רק על MT.

הנסיון שלי עם צמיגי ה-MT של מקסיס (בקשוט וביגהורן) מלמד שהם לא גרועים, אבל גם לא מצטיינים בכלום חוץ ממחיר אטרקטיבי (שגם זה חשוב).
בשני הדגמים שהכרתי אפשר לציין לחיוב שבשביל צמיג עם 2PLY הם חזקים יחסית ולשלילה שהאחיזה לא משהו והרעש איום ונורא.
במקרה של הבקשוט הצמיג גם קטן. ממש ככה. הקוטר והרוחב קטנים משל כל צמיגי ה-31 המקבילים. אני בספק אם במציאות הקוטר שלהם עובר את ה-30 אינץ'.

אז אולי התמורה למחיר סבירה ואולי אפילו טובה אבל האיכות האבסולוטית? די בינונית.

pinister
05-06-15, 09:33
חברות צמיגים זה כמו חברות קיבוץ - בי.אף ובריג'סטון מרביעים את מישלין, גודייר וקונטיננטל, כל השאר זה חברות בת :rolleyes:
מזכיר את בדיחה ההיא על תינוק שנולד בקיבוץ ונקרא "חבר'ה", על שם האבא...

-->