צפייה בגרסה מלאה : פילוס משטח בטון לפני הדבקת קרמיקה
שלום לכולם. כמו בכותרת, אני צריך להדביק קרמיקה על משטח בטון, כשהמשטח עצמו עשוי משתי יציקות, חדשה וישנה, באיכויות החלקה שונות באופן כללי המשטח לא אחיד ולא מפולס כראוי. במקום להילחם באלה תו"כ הריצוף, עם פילוס מורכב של כל אריח בנפרד והרבה מילוי בדבק ריצוף חשבתי להשתמש במדה מתפלסת, אבל אין לי מספיק ניסיון איתה. יש המלצות מסויימות למקרה הנתון? סוג המדה, יישום, פריימר? כל עצה מבעלי ניסיון תתקבל בברכה
תודה ושבוע טוב-קובי
שאלה מה הסטיות של המשטח
עם מדובר על עד 2 ס"מ ניתן עם דבק ולפלס כל אריח בנפרד שזה האופציה הזולה
במידה והסטיות גדולות יותר זה כבר תלוי בשטח של הריצוף
מדה צריכה לפחות 1 ס"מ בשביל להחזיק מעמד וזה דבר לא זול במיוחד
בכל מיקרה בתפר בין היציקות מומלץ לבצע תפר עבודה גם בריצוף
תודה על התגובה ירון. כמה לא זול זה אמור להיות? מדובר בכ-40 מ"ר לרצף.
לגבי תפר עובד, כבר לקחתי את זה בחשבון, ברור לי שיהיו תזוזות בהמשך בחיבור בין הלוחות.
קובי
Ofir Herman
07-06-15, 00:47
מלא בסומסום ותעבוד עם טיט יחסוך לך הרבה כסף
בגודל כזה של מר' עדיף וכדאי לרצף עם טיט ,למשחק בין המרצפות כדי להגיע לפילוס ,דבק קרמיקה יותר מ1 ס"מ עובי יהיה קשה לעבודה.
DANI 1
אין אפשרות כזו, אסור לי לעלות בגובה יותר מ-2-3-4 ס"מ גג, אחרת המפלס בחוץ (מרפסת חצר) יהיה גבוה מהמפלס בפנים...
מספר דברים:
1. תפר— מומלץ מאד שתבצע חיתוך של הריצוף בקו התפר של היציקות, את הקו הזה תמלא בחומר גמיש (סיקה ודומיו),
2. מדה מתפלסת— עלות סדר גודל 60 שח לשק, כתלות בעובי היציקה כך ההספק. בכל מקרה עובי מינימלי 1 סמ, אם מדובר,במרפסת בכל מקרה רצוי וחובה ליצור שיפוע בריצוף על מנת שהמים לא יעמדו ליד,הבית. כך שפילוס המשטח לא בטוח התוצאה שאתה מייחל לה. הפתרון הנכון פה כפי הנאמר הוא על ידי עבודה עם טיט.
קובי. שאלה
האם המוצר הזה קיים אצלכם?
http://www.lowes.com/pd_11640-34299-469333023_1z0zai3__?productId=3108273&pl=1
אני לא חושב, לא נתקלתי בזה בכל פנים
קובי
ניתן לרצף עם ריצופית (סוג של דבק) עד עובי של 4 ס"מ דבק
עם דבקים אחרים ניתן להדביק אזורים בעייתיים עד עובי של 3 מ"מ
בועז
ונחזור בבקשה למה ששאלתי, מדה מתפלסת, מתאים לישום על בטון? צריך סוג מסויים של מדה? פריימר כלשהו? מה הכמות הנדרשת לשטח כזה, כ-40 מ"ר על נניח 12 מ"מ עובי?
תודה-קובי
תבצע חישוב מהיר 40 מ"ר כפול 0.0012 מטר עובי שווה 0.048 מ"ק מדה שוקלת בערך 2200 ק"ג לקו"ב שזה נותן 106 ק"ג
ק"ג אחד עולה בערך 5 ש"ח (תלוי בסוג)
טכנית אין שום בעיה ליישם על בטון
אתה חייב שהבטון יהיה יציב. ז"א שלא יהיה חלקים רופפים ובמידה והבטון יחסית חדש תשייף מכאנית את השכבה העליונה (המיץ של הבטון) תעשה כל כ-5 מטר חריץ ניתוק עם דיסק וקח בחשבון שמדה זה חומר מאוד חזק שמסוגל לקלף שכבה מהבטון ואז יווצרו לך חללים לא רצויים
מה שאני בעצם בא להדגיש שאתה יכול טכנית אבל זה מיותר לפלס עובי כזה ושטח כזה קטן עם מדה ויוצר יותר בעיות מפתרונות
בועז
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.