צפייה בגרסה מלאה : שאלה בקשר לשיפוץ מנוע
מדובר על sbc 350.
נניח ופירקתי את כל המנוע ושלחתי לחריטה, אני מבין שהחרט אומר לי איזה סט בוכנות ומיסבי קראנק להביא. בזמן שהמיסבים והבוכנות בדרך לארץ, איך שומרים שלא תתפתח חלודה במנוע?
מה התהליך בעצם?
תודה
מיכה
six 4 life
07-06-15, 10:21
לפני שהוא חורט הוא אומר לך את המידה, אין חובה לחרוט לפני שהבוכנות אצלך ביד.
לגביי מניעת חלודה - שמן.
אוקי תודה.
בעצם אם אני מביא קראנק חדש אז המידה שלו ידועה ונשאר לחרוט רק בוכנות נכון?
חריטת סליבים או שתילה. בוכנות אתה מביא חדשות.
שמן-שמן, לא WD40 כמו שעשה חבר שלי על גג"ש של גיר מפורק- שהחלידו מהר מאוד ככה...
six 4 life
07-06-15, 15:51
אוקי תודה.
בעצם אם אני מביא קראנק חדש אז המידה שלו ידועה ונשאר לחרוט רק בוכנות נכון?
מאחר ועם קראנק חדש המידה ידועה (וודא מידה עם המוכר) אתה מביא יחד איתו מיסבים תואמים ואין צורך בחריטות לכן אין קשר לחרט במקרה הזה.
תודה רבה.
יד חברות מומלצות שכדאי לקנות מהן? גם מבחינת מוכרים וגם יצרנים.
תודה
מאוד תלוי איזה סוג של שיפוץ אתה עושה.
אם אתה מתכנן להחזיר את המנוע לימי נעוריו זה סיפור אחד, אם אתה מתכנן לשפר זה כבר סיפור אחר לגמרי...
לשפר. במקורי זה מנוע של 200 כ"ס על קרבורטור. כרגע הוא יהיה TBI ואני מקווה להוציא ממנו יותר. אבל קודם בדיקת לחץ, לראות מה מצב הבוכנות. אם הקומפרסיה תקינה אז אני לא נוגע לבנתיים, רק מתקין TBI וקוסמטיקה.
עם TBI הוא מוציא 205-210 במקור.
six 4 life
08-06-15, 00:46
לשפר. במקורי זה מנוע של 200 כ"ס על קרבורטור. כרגע הוא יהיה TBI ואני מקווה להוציא ממנו יותר. אבל קודם בדיקת לחץ, לראות מה מצב הבוכנות. אם הקומפרסיה תקינה אז אני לא נוגע לבנתיים, רק מתקין TBI וקוסמטיקה.
בדיקת קומפרסיה אומרת לך בעיקר מה מצב האטימה בצילינדר (קומפ' נמוכה בלאי גבוה מן הסתם) אבל היא לא אומרת לך איפה הבלאי, שיכול להיות מרינגים בלויים, מצילינדר שחוק, או נניח מבוכנה שבורה. כדי לדעת מה בלוי צריך לפתוח את המנוע ולבדוק.
כך או כך הבדיקה הזו לא תאמר לך הרבה בקשר לבוכנות עצמן אלא אם המנוע שמיש או דורש שיפוץ.
אני מבין שגם אם יש קומפרסיה טובה אז זה לא אומר שאין בלאי במיסבים אבל נתחיל בזה. אני מעדיף שלא להוריד ראשים. אמנם הורדתי קרטר אבל אותו בכל מקרה אני מחליף. לא רוצה להוציא על סט אטמים אם לא צריך.
מוני אורבך
08-06-15, 08:27
איך בדיוק אתה מתכוון לחרוט צילינדרים בלי להוריד את הראש?!
אם יש בעיית קומפרסיה אז אעשה אוברול למנוע ואז אפרק אותו לגורמים. אבל אם אין בעיית קומפרסיה או שהבעיה מינורית אז לא אפרק אותו לגורמים ולכן לא אצטרך להוריד ראשים.
ברור?
לא. לא ברור
אם יש מיסבים שחוקים זה אומר שגם הרינגים-שסתומים שחוקים.
ולמה להוריד קרטר?
או שהמנוע במצב טוב או שלא, ואם הוא דורש שיפוץ אז עושים כמו שצריך. כול נסיון לחסוך יהיה סתם בזבוז של כסף ומשאבים.
בדיקת קומפרסיה אומרת לך בעיקר מה מצב האטימה בצילינדר (קומפ' נמוכה בלאי גבוה מן הסתם) אבל היא לא אומרת לך איפה הבלאי, שיכול להיות מרינגים בלויים, מצילינדר שחוק, או נניח מבוכנה שבורה. כדי לדעת מה בלוי צריך לפתוח את המנוע ולבדוק.
כך או כך הבדיקה הזו לא תאמר לך הרבה בקשר לבוכנות עצמן אלא אם המנוע שמיש או דורש שיפוץ.
קודם כל ניתן לבצע גם בדיקת לחץ הפוך שתיתן יותר אינפורמציה לגבי מקור הבלאי במידה וקיים.
חוץ מזה גם בבדיקת קומפרסיה רגילה ניתן לדעת אם הבעיה ברינגים או במקור אחר.
לא. לא ברור
אם יש מיסבים שחוקים זה אומר שגם הרינגים-שסתומים שחוקים.
ולמה להוריד קרטר?
או שהמנוע במצב טוב או שלא, ואם הוא דורש שיפוץ אז עושים כמו שצריך. כול נסיון לחסוך יהיה סתם בזבוז של כסף ומשאבים.
לא הבנתי את מה שכתבת, כלומר, הבנתי אבל לא את ההקשר.
הורדתי קרטר כדי לדעת איזה מנוע יש לי. המספר יציקה היה לא ברור.
אם אני משפץ אז אני משפץ כמו שצריך אבל אם המנוע במצב סביר אני כרגע מעדיף שלא להכנס לזה. האמת היא שגם אם הוא לא במצב סביר אז כנראה שלא אכנס לזה, חטפנו בומבה רצינית ממס הכנסה (ביטוח לאומי פישל קשות) וכרגע אין תקציב לכלום.
כשאשפץ אני אביא קיט סטרוקר עם חלקים איכותיים. שתהיה בנייה עם בסיס טוב לעתיד.
עם TBI הוא מוציא 205-210 במקור.
וכנראה שנסתפק בזה לבנתיים. זה לא שיש סיבה אמיתית לשפוך על זה כסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.