צפייה בגרסה מלאה : שרשור כלכלי- הגיוני (?) ברכישת רכב שטח, מהי העלות המשמעותית ביותר?
שלום לכולם,
הרבה פעמים אנחנו רואים אנשים שמעוניינים לקנות רכב שטח, וטוענים שרכבי הבנזין יקרים לאחזקה בגלל הדלק, ורכבי הדיזל יקרים לאחזקה בגלל תקלות אופציונאליות ברכיבים כגון טורבו והמזרקים.
אני טוען שיש הבדלים באחזקת רכבים לפי הק"מ ואופי השימוש ברכב.
לרוב, רכבי השטח הגדולים נקנים כרכב משני, שלא ייסע יותר מ-10 אלף ק"מ בשנה.
לפי חישוב קצר שעשיתי עבור רכב בנזין שצורך 5 ק"מ לליטר מול רכב דיזל שצורך כ-10 ק"מ לליטר (תחת הנחת עלות ליטר בנזין=דיזל=7 ש"ח), ההפרש יוצא בערך 7,000 ש"ח בשנה, ששווים כ-580 ש"ח בחודש. אם נוריד את צריכת הדלק ברכב הדיזל ל-8 ק"מ לליטר ההפרש עומד על כ-5,250 ש"ח שמתחלקים לכ-450 ש"ח בחודש.
כמובן שההפרש הנ"ל נהיה פחות משמעותי ככל שהנסועה הצפויה של הרכב יורדת.
האם זהו הסכום המשמעותי ביותר באחזקת רכב, שעל פיו צריכה להתקבל ההחלטה אם לרכוש רכב מסוים או לא?
נגיד והלכו מזרקים בסכום של כ-15 אלפי ש"ח כמו השמועות שמסתובבות על הלנדקרוזרים, הרי שמדובר פה בהוצאה חד פעמית שמתשווה לשנתיים בצריכת דלק.
באותה מידה זו גם העלות של נעילה נשלטת - אם בתור קונה אתה מתכנן להתקין כזאת, האם שווה לקחת את זה כשיקול בעלות האחזקה?
לדעתי אגב, בסוף כל התחביב הזה מושתת על כיף...על כן הכל בטל ברגע שיש חיבור לרכב מסוים.
אבל לשם הדיון, נשאיר את הדיבור על כלכלי/הגיוני נטו.
אשמח לתגובות...
ההוצאה המשמעותית ביותר היא זו שנופלת עליך מבלי שהתכוונת. המכונאות על רכב בנזין אמורה להיות מעט יותר זולה ולקזז את עלות צריכת הבנזין. אבל כשאתה נכנס לשטח, אין לך מושג מה ינזק. אבן קטנה שתחורר את הרדיאטור, צינור גומי שיתפקע וחום המנוע ירקיע, מי יודע.
ככל שמדובר ברכב שני, שנועד לשטח וטיולים, אני חושב שההחלטה צריכה להתקבל על בסיס התחזוקה של הרכב אצל בעליו הקודמים. רכב מתוחזק שווה רכישה, סביר שההוצאות הלא צפויות עליו תהיינה קטנות. דלק אתה יודע לחשב, מחלות של כלי רכב ספציפיים הן גם עניין מוכר שאפשר לשקלל. המכה הכספית הגדולה היא בדברים הקטנים שפחות "נחשבים"
כל אחד עושה את החשבון שלו.
אני לא בטוח שהרבה אנשים פה קונים לנד קרוזר (לשם דוגמא) במחיר של 100-150 אלף ויותר והוא הרכב המשני בבית, זה לא סיקס, היילקס וכו'.
להערכתי רוב הרכבים האלו עושים את ה 20 אלף בשנה ומעלה (אנחנו עושים כ 25-30 אלף) הרכב צורך באופן קבוע 9.5 ק"מ לליטר.
לא מכיר אחד שעושה מזרקים פעם בשנה, ובטח לא במחירים האלו.
כלומר החישוב שלך נכון למקרה ספציפי.
כל זה בהנחה שלבנזין אין את הבעיות שלו.
בקיצור זה תלוי בלא מעט משתנים, כל החישובים האלו בנוים על המון קירובים והנחות.
מי שקונה ג'יפ רק לשטח, להוריד את הילדים בגן ולנסוע עוד 5 ק"מ עד לעבודה, אני בטוח שיש לו חישובים אחרים לגמרי, דלק זה לא בטוח אחד מהם.
השמשוני יחיעם
11-06-15, 19:15
להתחתן זה כלכלי ?????
אתה מניח שהרכב לא נוסע הרבה וכאן הטעות הראשונה.
טעות שניה היא בחישוב עלות הדלק. מי שמקפיד לתדלק בתחנות עם הנחה מתדלק סולר במחיר זול יותר מהבנזין.
אצלנו לדוגמה שני רכבים. הפרייבט אצל אשתי, הדיסקו אצלי. כל אחד נוסע כל בוקר לעבודה ואם נוסעים רחוק בסופ"ש זה הרבה פעמים דווקא עם הדיסקו במחשבה שאולי נשלב טיולון.
להתחתן זה כלכלי ?????
בהחלט כן.
ילדים זה לא כלכלי.....
הדלק הוא ההוצאה הקטנה ההשקעה בהכנת הרכב
השבירות והתקלות בשטח ביטוחים וכ"ד קח בחשבון של ממוצע
של 1000-1500 ש"ח לחודש במקרה הטוב
אכן, רכב שני הדלק הוא פרמטר משני. גיל הרכב ואופי הטיולים יקבעו את העלות השוטפת
הדלק הוא ההוצאה הקטנה ההשקעה בהכנת הרכב
השבירות והתקלות בשטח ביטוחים וכ"ד קח בחשבון של ממוצע
של 1000-1500 ש"ח לחודש במקרה הטוב
דוג לאחזקת היילקס ישן מהשנה וחצי האחרונות: כ-400 ש״ח לחודש כממוצע שנתי.
כלומר היו חודשים של כלום, וחודשים של יותר, וכולל טיפול יקר יחסית שמגיע פעם בשנתיים.
(חישוב לא כולל עלות ביטוחים)
זה כולל עלות חלקית של צמיגים לפי ההערכה של כמה יחזיקו אצלי.
רכב שנוסע מעט מעל 20k בשנה, ומטייל לא מעט.
שולץ האיום
15-06-15, 10:54
השאלה כללית מידי ואי אפשר לקבל עליה תשובה מוחלטת בגלל משתנים רבים מידי.
למשל, אני יכול לקבוע בוודאות שברכב שטח חדש או מהשנתונים החדשים ההוצאה הגבוהה ביותר היא ירידת הערך השנתית.
לגבי צריכת הדלק, גם כאן היית כללי מידי אבל דוגמאות פרטיות.
אני מכיר רכבי דיזל שצורכים 1 ל 7-8 ולא כפי שתיארת ורכבי בנזין שצורכים 1:6-7 .
עוד משתנה גדול הוא ייעוד הרכב ואופי השימוש.
אחרי כל אלה עדיין מדובר בהערכה בלבד, ואין ביטוח שלא תקבל סטירה מצלצלת במשמרת שלך, כך שלטעמי אין לזה שום ערך. סתם לשחק בנדמה לי.
liontamer84
15-06-15, 11:02
עוד משתנה גדול הוא ייעוד הרכב ואופי השימוש.
זה לפי דעתי המשתנה הכי גדול בשיקול באם לקנות רכב מסויים או לא.
אין דין רכב א' במשפחה כדין רכב ב'.
ובנוסף, לדעתי לפחות, להכנס לשטח עם רכב של 100K +
ואז לשמוע איזה ענף שחורץ את כל הצד שלו, כואב קצת יותר, מאשר לשמוע את אותו ענף
על רכב של 40K.
גם בדוגמא שלך חסר נתון:rolleyes:
מה גובהה ההכנסה של אותו אדם
אדם שמרוויח בחודש 10 אלף שקל ושומע ענף שחורץ לו את כל הצד של רכב שעולה 100 אלף כניראה זה נשמע בדיוק אותו דבר כמו לאדם שמרוויח 4000 שקל ושומע ענף שחורץ לו את כל הצד של רכב שעולה 40 אלף.
הכל יחסי בחיים
מי שמרוויח רק 4,000 שקל, מוטב לו שיתרחק מרכבי שטח. מכל הסוגים והמינים.
אין שום הגיון כלכלי באחזקת רכב שטח. בוודאי אם הוא משופר ומשמש כרכב שני/שלישי. זה תחביב נטו. מזור לנפש.
מצד שני - עדיף לבזבז את הכסף על הג'יפ מאשר לשלם אותו לפסיכיאטר.
מצד שני - עדיף לבזבז את הכסף על הג'יפ מאשר לשלם אותו לפסיכיאטר.
דרור,
פעם הייתי אומר שפסיכולוג עולה יותר. אחרי שבדקתי כמה אני מוציא על רכבים (שטח/ספיידר) - החישוב כבר לא חד משמעי, שלא לומר עדיף בבירור לטובת פסיכולוג :)
איך שלא תסובב את זה, לרכב יש עלות שנתית כוללת, וכוחות השוק גורמים לה להיות די אחידה. הגורם המאזן זה מחיר השוק של הרכב, שנקבע על ידי חוכמת ההמונים.
מי שיקנה טויוטה (סתם, דוגמא) ישלם בממוצע פחות על תיקונים בלתי צפויים, אבל ישלם יותר בעלויות מימון של מחיר הרכישה הגבוה, ממי שיקנה לנדרובר (כאמור, לצורך הדיון בלבד, לא להתרגש!).
מי שיקנה רכב חדש ישלם הרבה כל שנה על ירידת ערך אבל לא על החלפת מכלולים ישנים, לעומת מי שיקנה רכב ישן מאד שאין לו בעצם פחת אבל צריך להחליף ולחדש מכלולים בלויים בדבר ברור מאליו.
אותו הדבר לגבי דגמי בנזין ודיזל.
מחיר השוק הוא המאזן הגדול.
מה שנשאר לנו לבחור זה באיזה תמהיל של כיוונים אנחנו רוצים שהכסף יזרום מהכיס שלנו - על דלק, על בלאי של רכב ישן, על תיקונים מפתיעים או יקרים במיוחד שמאפיינים כלי רכב מסוימים בגילאים מסוימים, על ביטוח יקר במיוחד שמאפיין רכבים מסוימים אחרים, על ימי עבודה מבוזבזים במוסך או בעבודה עצמית, על פחת והוצאות מימון של רכב חדש...
boaz avrahami
15-06-15, 15:08
יש לזה רף תחתון נמרוד.
בשלב מסויים למחיר כבר אין לאן להישחק והעלויות השוטפות הגבוהות נשארות.
נכון מאד, וזה השלב שבו האוטו הולך לזבל.
מוני אורבך
15-06-15, 16:26
נמרוד, כרגיל שכחת (במודע) את אלמנת הרגש.
או בלשון העם ה"שם" של הרכב.
ולזה יש פקטור גדול מאוד במיוחד כאשר לא מדובר בכמות גדולה של רכבים (כמו בשוק שלנו)
וזה גורם לכל מני אנומליות כגון טויוטה פראדו והייליקס או רנגלר JK
לחילופין יש גם את השם השלילי שגם הוא גורם משמעותי (לדוגמה לנדרובר דיסקברי)
מי שיקנה טויוטה (סתם, דוגמא) ישלם בממוצע פחות על תיקונים בלתי צפויים, אבל ישלם יותר בעלויות מימון של מחיר הרכישה הגבוה.
אם אתה מתייחס לשקט נפשי והרגשת בטחון כבעלי ערך כלכלי, זה מעצים את התמורה לשקל.
אמנם מכיר אנשים שזו לבד הסיבה שהחליפו רכב, כולל אני.
נמרוד, כרגיל שכחת (במודע) את אלמנת הרגש.
או בלשון העם ה"שם" של הרכב.
ולזה יש פקטור גדול מאוד במיוחד כאשר לא מדובר בכמות גדולה של רכבים (כמו בשוק שלנו)
וזה גורם לכל מני אנומליות כגון טויוטה פראדו והייליקס או רנגלר JK
לחילופין יש גם את השם השלילי שגם הוא גורם משמעותי (לדוגמה לנדרובר דיסקברי)
ברגע שזה גלובלי, אלו לא אנומליות.
דרור,
פעם הייתי אומר שפסיכולוג עולה יותר. אחרי שבדקתי כמה אני מוציא על רכבים (שטח/ספיידר) - החישוב כבר לא חד משמעי, שלא לומר עדיף בבירור לטובת פסיכולוג :)
תלוי כמה אתה משוגע (רמז: אתה נוסע בפאג'רו = אתה לא מספיק משוגע).....
נחזור רגע לפותח השרשור לשגיא, מאוד קשה לקחת את התחביב שלנו ולכמת אותו כלכלית, האם כדאי סולר או בנזין, ההחלטה על רכישת רכב שטח אמיתי היא בדרך כלל רחוקה משיקול כלכלי הגיוני. אני כן מסכים איתך שמי שנוסע עד 10,000 ק"מ בשנה לא בהכרח ירוויח מרכב סולר.
נרחיב קצת:
מי שקונה רנגלר קונה בגלל "מחלה" לא משום שיקול כלכלי אחר, כמות השיפורים שישים ברכב תגמד את ההוצאה על דלק בתחילה, בוודאי מי שיחיה עם המחלות של JEEP אמיתי לא חושב על כסף (תאמינו לי יש הרבה מחלות, בקבוצה שלנו הרנגלרים לא ממש שם לאמינות מופלגת).
מי שקונה מפלצת מוצצת והדלק מטריד אותו אז שלא יקנה כזו. לי אישית קשה עם החברים שלי שקונים מפלצת כזו עם מנוע ה 4.7 שידוע שלא אוהב גז ושמים מערכת גז ואז נוסעים שעין אחת על מד החום כל הזמן מפחד.
מי שלא מתאים לו המחלה של Jeep ילך ליפניות וזה הפג'רו או הלנד קרוזר, ישכנע את עצמו שזה עולה פחות בגלל הסולר, יוציא פחות על שיפורים, אבל ישתעמם... נכון בסוף יעלה לו סכום כלשהו פחות כל שנה, אבל די זניח לטעמי.
כן ראוי להערכה כל אלה שסוחבים כל חודש את העול הכספי וחייבים את התחביב, קונים רכב 4X4 ישן ו"חסכוני" ובאמת מוציאים כמה שפחות, עד שיש איזו שהיא תקלה רצינית ואז יהפכו את העולם כדי לממן תיקון, זו קבוצה אחרת שתשקול לפני כל טיול טוב טוב את עלות הדלק.
רבותי המלומדים בואו נודה
גיפ זו החלטה רגשית לחלוטין (כל שאר היפניות למיניהם משחקים בנדמה לי )
בדיוק כמו החיוך הדבילי שיש לכל אחד מאיתנו מרגע ההנעה שלא לאזכר
מעבר נחמד כזה או אחר שהגיפ צלח בקלילות.
משכך לנסות לכלכל רגש טהור שמיצב את הנפש למונחים מספריים או כלכלים בטעות ייסודו.
חולה על הגיפ והיה לי אחד גם בתקופות הכי קשות ( והיו לי לא מעט כאלו ) שלא היה לי כסף לחשבון חשמל.
ההעצמה הנפשית שווה הכל.
חשוב לזכור היטב שבסוף אנחנו חיים רק פעם אחת (וגם זה בקושי )
יוס
להתחתן זה כלכלי ?????
אוהו,
עדיף לסגור את התיבת פנדורה הזאת ועדיף אתמול.
בנתיים החשבונות שלי עומדים עם מינוס של חצי מליון דולר מהנושא המדובר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.